🔵سیزدهمین گردهمایی اساتید علوم عقلی با سخنرانی حضرت آیت الله جوادی
🔸همزمان با هشتمین ویژه برنامه بزرگداشت علامه سید محمد حسین طباطبایی بیست و سومین مجمع عمومی اعضای پیوسته مجمع عالی حکمت اسلامی و سیزدهمین گردهمایی اساتید علوم عقلی چهارشنبه شب 25 آبان 1401 از ساعت 18:30 برگزار خواهد شد.
این مراسم که در چهل و یکمین سالگرد ارتحال مفسر بزرگ و حکیم متاله حضرت علامه طباطبایی در تالار موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی برگزار خواهد شد، مفسر و حکیم عظیم الشان استاد معظم و مرجع عالیقدر حضرت آیت الله جوادی آملی سخنرانی خواهند داشت.
🔹این مراسم بصورت مجازی و زنده از سایت مجمع عالی حکمت اسلامی پخش خواهد شد.
🌐 https://hekmateislami.com/?p=13765
@hekmateislami
ویژه برنامه های بزرگداشت علامه طباطبائی (جلسه پنجم)
جلسه گروه علمی فلسفه سیاسی با موضوع"حکمرانی اجتماعی کار آمد از منظر علامه طباطبائی" با ارائه اساتید محترم دکتر سوادی ، دکتر رضوانی و دکتر نجف لک زایی سه شنبه 24 آبان ساعت 19 به صورت مجازی برگزار می شود.
https://b2n.ir/f.siasi
فرهیخته گرامی
با سلام و احترام
ضمن گرامیداشت سی امین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار"ما همانیم که میخوانیم" بدینوسیله از شما دعوت بعمل می آید با حضور در ویژه برنامه "بررسی و گفت و گو پیرامون کتاب"گفت و گویی میان فمینیسم و اسلام" که با حضور جناب آقای دکتر محسن بدره(مولف کتاب) و استادیار گروه مطالعات زنان دانشگاه الزهرا برگزار میگردد بر رونق این محفل فرهنگی بیفزایید
زمان:چهارشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۱ ساعت 10 صبح
سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی آیت الله ملک حسینی(ره)
با احترام
محسن جبارنژاد
مدیر کل کتابخانه های عمومی استان
🔹فلسفه سیاسی علامه طباطبایی و انقلاب اسلامی
✍️گزیدهخوانی نشست دکتر احمدرضا یزدانی مقدم (دانشیار گروه فلسفه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی.)
🔸دولت ابزاری در نظر علامه
یکی از مباحث مهمی که درباره علامه طباطبایی مطرح است اینکه آیا فکر و اندیشه ایشان با انقلابیگری نسبتی داشته است؟
علامه در تفسیر المیزان، ذیل آیه «قُلِ اللَّهُمَّ مَالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِي الْمُلْكَ مَنْ تَشَاءُ وَتَنْزِعُ الْمُلْكَ ممَنْ تَشَاءُ»[2] تحلیلی ارائه مینماید که به معنای تأیید جنبشهای سیاسی و آزادیخواهانه و نفی حکومت استبدادی است. وقتی این تحلیل را میخوانید ملاحظه میکنید ایشان طرفدار جمهوری و حکومت موقت و دورهای است و جنبش مشروطه را تأیید میکند و با حکومت سلطنتی، سلطنت موروثی، سلطنت مشروطه، و سلطنت مادام العمر مخالف است.
مسئله مهم دیگر اینکه وقتی علامه راجع به نظام سیاسی صحبت میکند، مستقیماً از فرد انسان به نظام سیاسی منتقل نمیشود بلکه از فرد انسان به زندگی اجتماعی و از زندگی اجتماعی به نظام سیاسی منتقل میشود. نتیجه این است که ایشان به طرف یک حکومت تمامیتگرا که همه شئون زندگی را تحت اختیار و کنترل قرار بدهد نمیرود، بلکه به سمت حکومتی میرود که خودش یک جنبه از زندگی اجتماعی است و توسط اجتماع به وجود آمده است. بنابراین این حکومت منتهی به اجتماع و فرد انسان میشود. پس دولتی که علامه از آن صحبت میکند، دولت ابزاری است نه یک دولت انداموار هگلی.
در عین حال، علامه هم به فرد انسان توجه دارد، و فرد انسان را بنیان زندگی اجتماعی و حکومت و نظام سیاسی میداند، و نظام سیاسی را در مقابل فرد انسان مسئول میداند؛ چنانکه دین را نیز در مقابل فرد انسان متعهد میداند. بنابراین اصالت اجتماع علامه طباطبایی، که مرتبه وجودی برای اجتماع در نظر میگیرد، در مقابل اصالت فرد قرار ندارد، بلکه اجتماع نیز به نوبه خودش به فرد منتهی میشود؛ چنانکه نظام سیاسی(به جهت اینکه از اعتباراتی است که اجتماع انجام میدهد) از طریق اجتماع به فرد منتقل میشود. پس همانگونه که به یک معنا میتوان از اصالت اجتماع در اندیشه علامه سخن گفت، به یک معنا نیز میتوان از اصالت فرد در اندیشه ایشان سخن گفت.
🔹اسلام اجتماعی یا اسلام سیاسی؟
مسئلهای دیگر در اینجا وجود دارد که علامه از اجتماع به سیاست و نظام سیاسی منتقل میشود؛ آیا میتوان گفت به این معنا ایشان طرفدار اسلام اجتماعی است نه اسلام سیاسی؟
علامه معتقد به تقدّم وجودی اجتماع بر حکومت است و برای اجتماع نیز اهمیت و جایگاه و نقش قائل هست و اینها لوازمی دارد. ایشان تأکیدات مکرر بر اهمیت تعیینکننده تربیت و ارجاع این موضوع به ساختارهای سیاسی اجتماعی دارد و حکومت را بر پایه اجتماع و برپایی آن را از وظایف اجتماع معرفی میکند. بنابراین بدون تردید اسلامِ علامه، اسلام اجتماعی است، اما از آن طرف اسلام اجتماعی وی در پیوند با حکومت و بنیان و اساس سیاست است. بنابراین اسلام اجتماعی ایشان در مقابل اسلام سیاسی به معنای نقش، اثر، و نظر اسلام درباره سیاست قرار ندارد، بلکه در ارتباط با یکدیگر هستند.
🔹حکومت و جامعه مطلوب علامه
علامه طباطبایی در ارتباط با «مُلک و حکومت» توضیح میدهد. ما یک مُلک و حکومت جائرانه و غیرعقلائی داریم که این یک نتیجه برای حرکت جوهری انسان و اجتماع دارد؛ و یک مُلک و حکومت اجتماعی عادلانه و عقلائی داریم که یک نتیجه دیگری برای حرکت جوهری انسان و اجتماع دارد. ما باید از اینجا به آن حکومت و جامعه مطلوب مورد نظر علامه منتقل شویم که این حرکت جوهری در مسیری که باید قرار بگیرد، باشد.
از نظر علامه، ریشه همه مفاسد و گناهان این است که یک دو قطبی درست میشود؛ فقر در یک سو و غنا در سوی دیگر. تعبیر ایشان این است: «فجلّ المآثم و المساوي و الجنايات و التعديات و المظالم تنتهي بالتحليل إما إلى فقر مفرط يدعو إلى اختلاس أموال الناس بالسرقة و قطع الطرق و قتل النفوس و البخس في الكيل و الوزن و الغصب و سائر التعديات المالية، و إما إلى غنى مفرط يدعو إلى الإتراف و الإسراف في المأكل و المشرب و الملبس و المنكح و المسكن، و الاسترسال في الشهوات و هتك الحرمات، و بسط التسلط على أموال الناس و أعراضهم و نفوسهم.»[3] حال اگر تمام گناهان به این باز میگردد که فقر در یک طرف و غنا در یک طرف دیگر است، برای اینکه از این گناهان اجتناب کنیم باید چه کرد؟
مطالعه ادامه مطلب از طریق پایگاه اینترنتی نشریه 👇
http://maarefmags.ir/node/3548
به مناسبت بزرگداشت علامه طباطبایی(ره)؛
چهارمین شماره فصلنامه «پژوهشهای فلسفه سیاسی اسلامی» منتشر شد
حوزه/ چهارمین شماره فصلنامه «پژوهشهای فلسفه سیاسی اسلامی» به صاحب امتیازی و مدیر مسئولی دکتر سیدجواد میرخلیلی و سردبیری دکتر علی شیرخانی و با همکاری انجمن مطالعات سیاسی حوزه منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری حوزه، به مناسبت روز بزرگداشت علامه سیدمحمدحسین طباطبایی، فیلسوف بزرگ اسلامی، چهارمین شماره فصلنامه پژوهشهای فلسفه سیاسی اسلامی منتشر شد.
از جمله اهداف این نشریه می توان به تبیین و ارائه فلسفه سیاسی اندیشمندان مسلمان، تمهید و زمینه سازی برای تحقق آرمانهای فلسفه سیاسی اسلامی، تاکید بر توان مند سازی فلسفه سیاسی اسلامی، مطالعات مقایسه ای فلسفه سیاسی اسلامی و فلسفه سیاسی غرب، تبیین مباحث فلسفه علم سیاست اسلامی، تبیین مناسبات فلسفه اسلامی و انقلاب اسلامی، تبیین و نظریه پردازی، از منظر فلسفه سیاسی، درباره دولت اشاره کرد.
این نشریه که در حوزه تخصصی فلسفه سیاسی اسلامی منتشر می شود، اولین نشریه ای است که در کشور به صورت تخصصی به بحث فلسفه سیاسی اسلامی می پردازد.
فصلنامه پژوهشهای فلسفه سیاسی اسلامی، به صاحب امتیازی و مدیر مسئولی سیدجواد میرخلیلی و سردبیری علی شیرخانی و با همکاری انجمن مطالعات سیاسی حوزه منتشر می شود.
اساتید و محققان برای ارسال مقالات خود در زمینه فلسفه سیاسی اسلامی می توانند به سامانه این نشریه به آدرس http://ippr.psas.ir/ مراجعه و بعد از ثبت نام، مقالات خود را ارسال تا در مرحله داوری قرار گیرد.
https://hawzahnews.com/xbY5Q
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ
💠 اندیشه سیاسی علامه طباطبایی
🔹بدون تردید علامه طباطبایی یک فیلسوف سیاسی است؛ ولو اینکه بهعنوان فیلسوف سیاسی شناخته نشده باشد. معیار ما این نیست که کسی بهعنوان فیلسوف سیاسی شناخت بشود یا خیر. ممکن است کسی مدتها در تردید باشد که این شخص فلسفه سیاسی دارد یا خیر.
🔹مطالعاتی درباره فلسفه سیاسی کانت انجام شده، میگویند تقریباً در سال ۱۹۷۰ میلادی، کسی قبول نمیکرد که کانت دارای فلسفه سیاسی است؛ بلکه نهایتاً میگفتند که دارای اندیشه سیاسی است. پس از آن با کارها و مطالعاتی که انجام شد، به این نتیجه رسیدند که کانت دارای فلسفه سیاسی است و از فلسفه سیاسی کانت سخن به میان آمد.
💢 تماشای کامل گفتگو در آپارات
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
1401.mp3
8.2M
⬅️ بیانات حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در سیزدهمین گردهمایی اساتید علوم عقلی
چهارشنبه 25 آبان 1401
@hekmateislami
⬅️ نشست علمی؛ فارابی و نقش عدالت و محبت مدنی در نظام اجتماعی مدینه فاضله
👤 دکتر سید مهدی امامیجمعه، استاد تمام دانشگاه اصفهان
⏰ دوشنبه ۳۰ آبان ۱۰صبح
💠 خ حافظ، سالن جلسات دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان
⬅️ مشاهده آنلاین:
🌐 dte.bz/1001
⬅️پژوهشگاه را در فضای مجازی دنبال کنید
🌐 https://takl.ink/Isca.ac.ir/
🍀 بزرگداشت مقام علمی پروفسور محسن مهدی
دوشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۱ ساعت ۱۵ الی ۱۸ تالار فارابی موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم
سخنرانان
🔹محسن رضوانی / محسن مهدی و احیای فلسفه سیاسی فارابی
🔹کیوان خسروی / محسن مهدی و الحروف: فلسفه نخستین و تقدیر آن در جهان اسلام
🔸چارلز ای. باترورث / محسن مهدی و پیدایش فلسفه اسلامی
🔸ترنس جِی. کلون / محسن مهدی و جهت گیری سیاسی فارابی پیرامون فلسفه اسلامی و دین
👈 کنگره جهانی فارابی
http://iscs.ac.ir/
هدایت شده از هُموار/محسن جبارنژاد
فرهیخته گرامی
با سلام و احترام
ضمن گرامیداشت سی امین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار
"🌹ما همانیم که میخوانیم🌹"
📝بدینوسیله از شما دعوت بعمل می آید با حضور در ویژه برنامه "بررسی و گفت و گو پیرامون کتاب
"📚درآمدی بر اندیشه سیاسی امام موسی صدر"
که با حضور جناب آقای
✍دکتر شریف لک زایی(مولف کتاب)
دانشجویان،اساتید دانشگاه و علاقمندان کتاب برگزار میگردد بر رونق این محفل فرهنگی بیفزایید.
🕙زمان:دوشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۱ ساعت ۱۰ صبح
دانشگاه یاسوج.دانشکده علوم انسانی.سالن ۹ دی
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
اسفندیار:
آشنایی با اعضای کمیته علمی و محورهای اختصاصی کمیسیون علوم سیاسی اسلامی
هفتمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی آبان ۱۴۰۲ با مشارکت پژوهشگاهها، دانشگاهها و مؤسسات علمی داخلی و خارجی برگزار خواهد شد. مسئولیت کمیسیون علوم سیاسی اسلامی این دوره با پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی است.
رئیس کمیسیون: حجتالاسلام والمسلمین دکتر نجف لکزایی/ استاد دانشگاه باقرالعلوم(ع)
دبیر کمیسیون: دکتر رجبعلی اسفندیار/ استادیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
آشنایی با محورهای فراخوان و اعضای کمیته علمی کمیسیون:
https://yun.ir/siasi010902
مجمع عالی علوم انسانی اسلامی
www.scih.ir
@icihch
⬅️اختتامیه اولین دوره سلسله نشستهای هسته حکمرانی اسلامی مدرسه پاییزه حکمرانی
📒برنامه های اختتامیه :
◾️قرائت قرآن کریم و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران
👤سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین استادعبدالحسین خسروپناه
◾️معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد
👤سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین استاد نجف لک زایی
🔹 رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
⬅️خیر مقدم و ارائه گزارش مختصر از سلسله نشست های حکمرانی توسط دکتر کریم ابراهیمی
⏰زمان پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۹/۱۰ ساعت ۸ الی ۱۰
⬅️لینک ورود به جلسه مجازی
🌐 Dte.bz/danaee
💠مکان قم؛ پردیسان، انتهای بلوار دانشگاه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی طبقه دوم ، تالار سردار سلیمانی
🔹مجری:هسته علمی حکمرانی اسلامی و مرکز همکاری های علمی و بین الملل
⬅️پژوهشگاه را در فضای مجازی دنبال کنید
🌐 https://takl.ink/Isca.ac.ir/
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با دکتر #علیرضا_صدرا
کاری از موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
#شریف_لک_زایی
https://t.me/shariflakzaei
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
💠 نشست "روایت دولت"
🎙 با حضور:
حجت الاسلام دکتر #سیدسجاد_ایزدهی
رئیس پژوهشکده نظام های اسلامی پژوهشگاه
⏰ چهارشنبه 7 آذر 1401، ساعت 15
❇️ حضور مجازی از طریق:
➡️ skyroom.online/ch/live.rc/dolatsazi
#تبلیغ
🆔 @iictchannel
⬅️گرامیداشت هفته پژوهش و هشتمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علیه قم
⏰زمان: 21 تا 28 آذر 1401 ساعت 8 الی 14
⬅️اهم برنامه ها :
◾️رونمایی از آثار پژوهشی
◼️معرفی محصولات فناورانه
🔲معرفی مجلات برتر
◾️نکوداشت ،پژوهشگران پژوهشکده ها و مراکز برتر
◼️فروش آثار مکتوب و دیجیتال با تخفیف ویژه
↔️مکان: قم پردیسان، انتهای بلوار دانشگاه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
⬅️پژوهشگاه را در فضای مجازی دنبال کنید
🌐 https://takl.ink/Isca.ac.ir/
ملاصدرا و نقشه راه خوانش حکمت متعالیه جلسه پانزدهم.mp3
38.57M
#ملاصدرا_و_نقشه_راه_
#خوانش_حکمت_متعالیه
#دکتر_امامی_جمعه
#حکمت_متعالیه
📒ملاصدرا و نقشه راه
📒خوانش حکمت متعالیه جلسه پانزدهم
👤ارائه دهنده: دکتر سید مهدی امامی جمعه
🎧از رادیو پژوهش بشنوید
🌐http://dte.bz/molasadra_eshq-15
⬅️مجری: خانه طلاب اصفهان
📅زمان:دو شنبه 23 آبان ماه 1401
🌐https://eitaa.com/isca_seda/5367
⬅️پژوهشگاه را در فضای مجازی دنبال کنید
🌐 https://takl.ink/Isca.ac.ir/
ملاصدرا و نقشه راه خوانش حکمت متعالیه جلسه 16.mp3
16.05M
#ملاصدرا_و_نقشه_راه_
#خوانش_حکمت_متعالیه
#دکتر_امامی_جمعه
#حکمت_متعالیه
📒ملاصدرا و نقشه راه
📒خوانش حکمت متعالیه جلسه شانزدهم
👤ارائه دهنده: دکتر سید مهدی امامی جمعه
🎧از رادیو پژوهش بشنوید
🌐http://dte.bz/molasadra_eshq-16
⬅️مجری: خانه طلاب اصفهان
📅زمان:دو شنبه 7 آذر ماه 1401
🌐https://eitaa.com/isca_seda/5369
⬅️پژوهشگاه را در فضای مجازی دنبال کنید
🌐 https://takl.ink/Isca.ac.ir/