تحولات جهان اسلام
#سوریه
🔰 درگیری قبیله جبور با نظامیان سوری در حسکه
پس از درگیری یکی از بزرگان قبیله جبور با نیروهای دفاع وطنی سوریه در شهر حسکه، تنشها میان طرفین در این شهر افزایش یافته و در مقطعی دو طرف به تبادل آتش و درگیری مسلحانه روی آوردند.
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری "تحولات جهان اسلام" شهر حسکه از روز یکشنبه (۲۲ مرداد ماه) تا روز سهشنبه (۲۴ مرداد ماه) شاهد تنش و درگیری مسلحانه میان قبیله جبور و نیروهای دفاع وطنی سوریه بوده است.
طبق ادعای منابع محلی، عبدالقادر حمو، فرمانده نیروهای دفاع وطنی سوریه در حسکه، شیخ عبدالعزیز محمد شیخ احمد، یکی از رهبران قبیله جبور را مورد حمله فیزیکی قرار داده است. پس از این اتفاق، افراد قبیله جبور خواستار تحویل عبدالقادر حمو به قبیله جبور شدند اما مقامات سوری از اجرای خواسته آنها امتناع کردند. پس از این ماجرا، یک فرمانده ارشد نظامی سوری خواستار ملاقات با بزرگان قبیله جبور جهت حل این اختلاف شد، اما آنها به وی پاسخ منفی دادند.
یک روز پس از این حادثه، بزرگان قبیله جبور خواستار برکناری فوری عبدالقادر حمو، فرمانده نیروهای دفاع وطنی سوریه در حسکه و انحلال مقر نیروهای دفاع وطنی سوریه در حسکه شدند.
پس از بیتوجهی مقامات محلی سوری به خواستههای قبیله جبور، درگیریهای مسلحانه محدودی میان اعضای قبیله جبور و نیروهای دفاع وطنی سوریه رخ داد که طی آن، چند تن زخمی شدند. همزمان با درگیریها، نیروهای مسلح برخی قبایل دیگر سوری نیز از منطقه الشدادی و سایر مناطق اطراف شهر حسکه و استان دیرالزور جهت کمک به قبیله جبور به سوی حسکه اعزام شدند.
با افزایش تنشها، عبد العزيز المسلط، رهبر قبیله جبور اعلام کرد که اگر دولت سوریه، دفاع وطنی در حسکه را منحل نکند، افراد من به مقر دولت حمله کرده و بر همه پایگاههای وابسته به دفاع وطنی مسلط خواهند شد. ما آنها را به زور بیرون خواهیم کرد.
در روز چهارشنبه (۲۵ مرداد ماه) نیز تعدادی از بزرگان قبایل عرب وارد منطقه تحت کنترل دولت سوریه در شهر حسکه شدند تا از اخراج فرمانده نیروهای دفاع وطنی سوریه از شهر اطمینان حاصل کنند.
بر اساس آخرین اخبار و طبق اعلام یکی از افراد قبایل جبور، تنشها در حسکه پس از آنکه فرماندار این شهر، برکناری فرمانده نیروهای دفاع وطنی سوریه را تضمین کرد فروکش کرده و اکنون وضعیت شهر حسکه آرام تر شده است.
از آنجایی که شیوخ و بزرگان قبایل، جایگاه ویژهای در میان قبایل عربی دارند، بروز این حادثه میتواند به یک مشکل جدی و اساسی در حسکه تبدیل شود. همچنین به نظر میرسد اعزام نیروهای مسلح قبایل از مناطق تحت تسلط نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) به شهر حسکه در راستای طرح ائتلاف آمریکایی و SDF در خصوص اخراج نظامیان سوری از شهر حسکه صورت گرفته باشد زیرا آمریکا و متحدان آن مخالف جدی حضور نیروهای ارتش سوریه در شهر حسکه میباشند. از همین روی، آمریکاییها با حمایت از قبایل سوری مخالف نیروهای دفاع وطنی سوریه میتوانند اهرم فشاری بر دولت سوریه ایجاد کنند تا با فشار بر دمشق، دولت سوریه نیروهای خود را از شهر حسکه خارج کند.
🔗 خبر:
✅ https://iswnews.com/101368
✅ @iswnews
#چین #ایران #روسیه
🔰 نسخه چینی پهپاد شاهد ۱۳۶ در نمایشگاه نظامی مسکو!
تصاویر منتشر شده از نمایشگاه نظامی "آرمیا ۲۰۲۳" که در حومهی مسکو در حال برگزاری است، نشان میدهد که کشور چین موفق به کپیبرداری و ساخت نسخه بومی پهپاد شاهد ۱۳۶ جمهوری اسلامی ایران شده است.
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری "تحولات جهان اسلام" تصاویر منتشر شده از نمایشگاه آرمیا -۲۰۲۳ در روسیه نشان میدهد که یک شرکت چینی، پهپادی انتحاری با نام "سان فلاور-۲۰۰۰" ارائه کرده که بر اساس ظاهر و مشخصات اعلام شده، این پهپاد شباهت زیادی به پهپاد انتحاری "شاهد۱۳۶" ساخت ایران دارد.
طبق اعلام وبسایت دیفنس اکسپرس، اگرچه تفاوت جزئی با نوع ایرانی و روسی این پهپاد وجود دارد، اما به نظر میرسد مهندسان چینی محصول خود را با فناوری پیشرفتهتر ارائه کردهاند.
طول بدنه این پهپاد ۳/۲ متر و طول بال آن ۲/۵ متر است. گفته میشود بُرد این پهپاد بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ کیلومتر میباشد. این نشان میدهد که پهپاد چینی شباهت زیادی به پهپاد ایرانی شاهد ۱۳۶ دارد.
دیفنس اکسپرس در ادامه گزارش خود آورده است: در حال حاضر، تعداد تولید این پهپاد توسط چینیها مشخص نیست. موضوع مهمتر این است که چه تعداد از آنها در این نمایشگاه نظامی به روسیه فروخته میشوند. علاوه بر خرید مستقیم پهپادهای انتحاری، احتمال میرود مشکلات روسیه در دستیابی به قطعات لازم جهت تولید نسخه بومی پهپاد شاهد ۱۳۶ که در قلمرو فدراسیون روسیه تولید میشود مرتفع شود.
🔗 خبر:
✅ https://iswnews.com/101373
✅ @iswnews
تحولات جهان اسلام
#ترکیه #آمریکا #آسیای_میانه
🔰 حمایت آمریکا از بلندپروازی ترکیه در آسیای مرکزی
🔸یادداشت علی محمداف، کارشناس ارشد روابط بین الملل از دانشگاه جان هاپکینز آمریکا و از فعالان سفارت آذربایجان در واشنگتن
علی محمداف نوشت: علیرغم تلاش های زیاد، آمریکا نتوانسته است حضور چشمگیری در منطقه پیدا کند. اما راه هایی وجود دارد که واشنگتن تعامل مستقیم خود با منطقه را تا حدی افزایش دهد؛ به عنوان مثال، تقویت پلتفرم C5+1 و گسترش همکاری های دیپلماتیک با پنج کشور آسیای مرکزی، به منظور ایجاد یکپارچگی در منطقه. همچنین افزایش تعامل و همکاری با شرکایی که منافع مشترکی در آسیای مرکزی دارند.
یکی از این شرکا ترکیه است. ایالات متحده باید حمایت ها از ترکیه را به منظور تبدیل شدن آن به شریک اصلی منطقه در زمینه های اقتصادی، انرژی و امنیت، افزایش دهد. تعمیق روابط ترکیه و آسیای مرکزی می تواند به ایالات متحده کمک کند تا در منطقه به برتری استراتژیک نسبت به چین، ایران و روسیه دست یابد و مشارکت اقتصادی جمهوری های آسیای مرکزی را متنوع کند تا از وابستگی بیش از حد آنها به رقبای ایالات متحده جلوگیری شود.
وی افزود: ترکیه متحد ایالات متحده و بهترین گزینه برای جبران نفوذ رقبای واشنگتن در کشورهای آسیای مرکزی است. ترکیه پیوندهای تاریخی و فرهنگی، اشتراکات قومی و مذهبی را با آسیای مرکزی به ویژه در کشورهای ترک تبار آن پررنگ کرده و به دنبال تقویت نقش سازمان کشورهای ترک در این منطقه است. آنکارا، همچنین منافع مشترکی نیز در حوزه امنیت و مبارزه با تروریسم با واشنگتن دارد. کشورهای منطقه، پس از آغاز جنگ اوکراین، سعی بر افزایش همکاری های نظامی و امنيتی خود با کشورهایی جز روسیه داشتند و از طرفی ترکیه نیز علاقمند به فروش تسلیحات خود به این منطقه است. به عنوان مثال، قرقیزستان تبدیل به یکی از مشتریان پهپادهای ترکیه شده و قراردادهایی را نیز در این زمینه منعقد کرده است. قزاقستان نیز فراتر رفته و به دنبال تولید مشترک پهپاد با ترکیه است. از این رو، می توان گفت علاقه کشورهای منطقه به تقویت روزافزون همکاری با ترکیه، به این روند سرعت بخشیده و این عامل ها در کنار هم، ترکیه را تبدیل به گزینه آمریکا برای حمایت در آسیای مرکزی کرده است.
تحرک از طریق سازمان کشورهای ترک به ترکیه اجازه می دهد تا روابط خود را با کشورهای مهم منطقه تقویت کند. هدف اصلی این مشارکت توسعه کریدور میانی است؛ یک مسیر تجاری که آسیای مرکزی را از طریق دریای کاسپین به اروپا متصل می کند. جنگ جاری در اوکراین، اهمیت کریدور میانی را در این منطقه افزایش داده است؛ ترکیه نیز تلاش هایی را برای گسترش همکاری های تجاری با ازبکستان و قزاقستان از طریق کریدور میانی انجام دادند. به عنوان مثال، در سال 2022، ازبکستان و ترکیه مجموعه ای از توافقنامه هایی را امضا کردند که شامل افزایش تجارت دوجانبه بود. به همین ترتیب، قزاقستان و ترکیه نیز توافق کردند که حجم تجارت خود را به 10 میلیارد دلار افزایش دهند.
آمریکا و متحدانش، از بهبود هرچه سریعتر روابط انرژی بین آسیای مرکزی و ترکیه سود زیادی خواهند برد. با توجه به تحریم ها علیه روسیه و تلاش برای دور زدن او در مسیرهای ترانزیتی، نقش کریدور میانی روز به روز پررنگ تر و اهمیت آن برای غرب بیشتر می شود. تقویت زیرساخت ها در این کریدور از سوی خود کشورهای منطقه، مسیر را برای آمریکا هموار و به اهدافش نزدیکتر می کند که این امر با حمايت از ترکیه که در پی این اقدامات است، محقق می شود.
▪️منبع: وب سایت شورای آتلانتیک
🔗 خبر:
✅ https://iswnews.com/101372
✅ @iswnews
#آمریکا #اسرائیل
🔰 رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به فلسطین اشغالی سفر خواهد کرد
رسانههای رژیم صهیونیستی مدعی شدند که رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا طی هفته آینده به اراضی اشغالی سفر خواهد کرد.
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری "تحولات جهان اسلام" ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا هفته آینده وارد تلآویو خواهد شد تا ضمن بررسی برخی مسائل امنیتی، بحران آمادگی ارتش رژیم صهیونیستی را به طور ویژه مورد بررسی قرار دهد.
در همین رابطه، شبکه صهیونیستی کان اعلام کرد دلیل اصلی سفر این ژنرال آمریکایی به تل آویو بررسی تاثیر بحران موجود در ارتش رژیم صهیونیستی بر نیروهای آمریکایی حاضر در خاورمیانه است. این سفر در چارچوب پیگیریهای دقیق آمریکا نسبت به امور داخلی این رژیم و بحثهای مطرح شده در خصوص میزان آمادگی ارتش در هرگونه درگیری احتمالی آینده است.
🔗 خبر:
✅ https://iswnews.com/101400
✅ @iswnews
#افغانستان #پاکستان #تاجیکستان #آسیای_میانه
🔰 تحولات آسیای میانه، ۲۶ مرداد ۱۴۰۲
🔸صدها نفر از هواداران حزب تحریک لبیک پاکستان (TLP) به رهبری حافظ سعد حسین رضوی، با ادعای اینکه دو نفر از مسیحیان شهر فیصل آباد واقع در ایالت پنجاب، به قرآن کریم توهین کردهاند، به محله مسیحی نشین شهر فیصله آباد حمله نموده و چهار کلیسا و ده ها خانه مسکونی مسیحیان این منطقه به ویران نموده و به آتش کشیدند.
👈 مشاهده جزئیات خبر به همراه تصاویر:
✅ https://iswnews.com/100384
✅ @iswnews
10.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#سوریه
#ویدیو: تشدید تنش در حسکه و اخراج ارتش سوریه از این شهر
🔸شهر حسکه از ۲۲ مرداد شاهد تنش و درگیری مسلحانه میان قبیله جبور و نیروهای دفاع وطنی سوریه است. بهنظر میرسد توطئههایی از سوی آمریکا در کار است تا بهوسیله آن ارتش سوریه را بهطور کامل از شهر حسکه اخراج کنند!
🔗 لینک:
✅ https://iswnews.com/101416
✅ @iswnews
#اسرائیل
🔰 بزرگترین قرارداد تسلیحاتی اسرائیل؛ فروش سامانه آرو-۳ به آلمان!
وزارت جنگ رژیم صهیونیستی از موافقت ایالات متحده آمریکا با فروش سامانه دفاع موشکی Arrow-3 به آلمان خبر داد.
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری "تحولات جهان اسلام" وزارت جنگ اسرائیل در ۲۶ مرداد ماه علام کرد که آمریکا با قرارداد فروش سامانه دفاع موشکی Arrow-3 (آرو-۳) به آلمان به ارزش ۳.۵ میلیارد دلار موافقت کرده است.
مدتی قبل، رسانههای عبری زبان اعلام کردند که پارلمان آلمان با قرارداد خرید این سامانه دفاع موشکی از رژیم صهیونیستی موافقت کرده است و مقرر شد مبلغ ۶۰۰ میلیون یورو به عنوان پیشپرداخت به ارتش رژیم صهیونیستی پرداخت شود و به این ترتیب، قرارداد ساخت و تولید سامانه دفاع موشکی "آرو-۳" اجرایی میشود.
گفتنی است این بزرگترین قرارداد تسلیحاتی رژیم صهیونیستی محسوب میشود. اجرای این قرارداد تسلیحاتی، نیازمند موافقت واشنگتن بود زیرا این سامانه تسلیحاتی اسرائیل با تکیه بر کمکهای مالی ایالات متحده، ارتقا مییابد.
موشک “آرو-۳” (Arrow-3) یک موشک ضد بالستیک هایپرسونیک اگزواتمسفریک است که بهطور مشترک توسط رژیم اسرائیل و ایالات متحده آمریکا ساخته و تولید میشود. این پروژه توسط صنایع هوافضای رژیم اسرائیل و شرکت بوئینگ، تحت نظارت وزارت دفاع رژیم اسرائیل و آژانس دفاع موشکی ایالات متحده اجرا میشود.
▪️ بیشتر بخوانید:
دانش ظامی: موشک ضد بالستیک هایپرسونیک اگزواتمسفریک “آرو-۳”
🔗 خبر:
✅ https://iswnews.com/101401
✅ @iswnews
تحولات جهان اسلام
#یمن 🔰 علت توقف مذاکرات یمن و ائتلاف سعودی چیست؟ مهدی المشاط، رئيس شورای عالی سیاسی یمن در مراسم