#یمن
🔰 حمله طرفداران حزب اصلاح به پایگاه حزام الامنی در شمال استان ابین
🔸به گزارش پایگاه تحلیلی خبری “تحولات جهان اسلام” طرفداران و مسلحین وابسته به حزب اصلاح پس از حمله به پایگاه نظامی نیروهای حزام الامنی در مدیریت لودر واقع در شمال استان ابین، انبار تسلیحاتی آن را غارت و خودروهای آنها را به آتش کشیدند.
پس از چندین ماه تنش بین طرفداران حزب اصلاح و شورای انتقالی جنوب در مدیریت لودر، طرفداران و مسلحین گروه مقاومت جنوبی (المقاومة الجنوبية) وابسته به حزب اصلاح به پایگاه نظامی نیروهای حزام الامنی وابسته به شورای انتقالی جنوب، در مرکز مدیریت لودر حمله کرده و انبار تسلیحاتی این پایگاه را به همراه تجهیزات آن غارت کردند. طرفداران حزب اصلاح پس از فرار نیروهای حزام الامنی از لودر، خودروها و تجهیزات نظامی آنها را به آتش کشیدند.
این درگیری شدید منجر به کشته شدن دستکم ۱۰ نفر از طرفین و مجروحیت چندین نفر دیگر شده است.
طبق اظهارات منابع محلی، شورای انتقالی جنوب با ارسال تجهیزات توپخانهای به لودر درصدد انتقام گیری از مسلحین مقاومت جنوبی و قبایل آل عوذله (حامی حزب اصلاح) است. این حمله را میتوان نقطه شروع درگیریهای حزب اصلاح و شورای انتقالی جنوب در استان ابین دانست.
▪️بیشتر بخوانید:
▪️آخرین وضعیت جبهات یمن؛ شناخت کلی طرفهای درگیر در جنگ یمن + نقشه میدانی
▪️آخرین اخبار از درگیریهای حزب اصلاح و نیروهای تحت حمایت امارات در یمن
👈 مشاهده تصاویر و جزئیات خبر:
✅ https://iswnews.com/86089
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
#سوریه
🔰 اهتزاز پرچم سوریه در منطقه تحت کنترل نیروهای SDF!
🔸به گزارش پایگاه تحلیلی خبری “تحولات جهان اسلام” تعدادی از ساکنان شهرک ذیبان که تحت کنترل شبه نظامیان کُرد قرار دارد، پرچم سوریه را در یک مدرسه به اهتزاز درآوردند.
گروهی از ساکنان شهرک ذیبان که در مناطق تحت کنترل شبه نظامیان کُرد واقع در استان دیرالزور قرار دارد، پرچم سوریه را در یکی از مدارس این شهرک به اهتزاز درآوردند تا مخالفت خود با حضور نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) و حمایت خود از دولت سوریه را اعلام کنند.
این نخستین بار در سال جاری است که پرچم سوریه در مناطق تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه برافراشته میشود.
شایان ذکر است طی ماههای اخیر، اهالی چند منطقه در استانهای دیرالزور و حسکه، علیه اقدامات شبه نظامیان کُرد از جمله بازداشتهای خودسرانه و اعمال محدودیت دست به تجمعات اعتراضی زده و خواستار خروج آنان از این مناطق شدند.
👈 مشاهده جزئیات خبر در:
✅ https://iswnews.com/86104
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
#یمن #امارات
طبق اظهارات منابع محلی در جزیره سقطری، عوض الجنیبی، حاکم شهر عجمان در امارات به همراه مستشاران آمریکایی وارد حدیبو در جزيره سقطری شده و پس از برگزاری جلسهای به جزیره عبدالکوری رفتهاند. این مقام اماراتی به همراه افسران خارجی از روند ساخت و ساز یک پایگاه نظامی در جزیره عبدالکوری بازدید کردهاند.
▪️مشاهده در نقشه آنلاین:
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1M-_ymjR9xwOK7KMikOcUFSAE1ac&ll=12.262568752081494%2C52.31644217832032&z=10
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
#سوریه
🔰 #یادداشت: گزینه های الجولانی پس از افزایش روابط سوریه و ترکیه چیست؟
موضوع افزایش روابط سوریه و ترکیه در میان اخبار متناقض در خصوص تصمیم و اهداف واقعی آنکارا برای عادی سازی روابط با سوریه به ویژه پس از انتشار اخباری مبنی بر ادامه حمایت ترکیه از مسلحین سوری همچنان در صدر اخبار رسانهها قرار دارد.
👈 یادداشت را در لینک زیر بخوانید:
✅ https://iswnews.com/86116
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
تحولات جهان اسلام
#سوریه 🔰 #یادداشت: گزینه های الجولانی پس از افزایش روابط سوریه و ترکیه چیست؟ موضوع افزایش روابط سو
#سوریه
🔰 #یادداشت: گزینه های الجولانی پس از افزایش روابط سوریه و ترکیه چیست؟
موضوع افزایش روابط سوریه و ترکیه در میان اخبار متناقض در خصوص تصمیم و اهداف واقعی آنکارا برای عادی سازی روابط با سوریه به ویژه پس از انتشار اخباری مبنی بر ادامه حمایت ترکیه از مسلحین سوری همچنان در صدر اخبار رسانهها قرار دارد.
در ارتباط با اقدامات ترکیه با هدف مهار مسلحین، اعم از نظامی به نمایندگی از جیش الوطنی و سیاسی به نمایندگی از دولت موقت مخالفان سوری، مشکلاتی با هیئت تحریر الشام (جبهه النصره سابق) و سرکرده آن به نام ابومحمد الجولانی همچنان باقی است.
تحلیلگران بر این باورند الجولانی که مدتی قبل مخالفت خود را با افزایش روابط ترکیه و سوریه اعلام کرده بود، از مسلحین جیش الوطنی درخواست کرد تا برای تشکیل یک گروه مشترک با هدف جلوگیری از نزدیکی روابط ترکیه و سوریه با هیئت تحریر الشام همکاری کنند.
▪️بیشتر بخوانید:
مخالفت سرکرده هیئت تحریر الشام با مذاکرات ترکیه و سوریه + ویدیو
گزینههای الجولانی محدود است که یکی از آنها، پذیرش واقعیت و تلاش برای کسب جایگاهی جدید در میدان سیاسی و نظامی جدیدی است که در سوریه در حال شکل گیری است. گزینه دیگر سرکرده تحریر الشام، عقب نشینی از ادلب به سمت مناطق حومه شمالی حلب است که طی ماههای اخیر حضور خود در این مناطق را افزایش داده است زیرا برخی گزارشها حاکی از آن است که الجولانی در حال آماده شدن برای یک نبرد نظامی جدید است. این موضوع شامل عقب نشینی از مناطقی در حومه ادلب و در خطوط تماس با مناطق تحت کنترل ارتش سوریه، در ازای پیشروی بیشتر در استان حلب خواهد بود.
بر اساس اعلام برخی منابع، در محافل مسلحین بحثهای متعددی در مورد احتمال دخالت الجولانی و هیئت تحریر الشام در نبرد با شبه نظامیان کُرد در جریان است. جلوگیری از این موضوع، مستلزم تشکیل یک اتاق عملیات واحد است که در ابتدا همه گروههای مسلح را گرد هم میآورد. این همان چیزی است که الجولانی آن را قابل قبول میداند زیرا تداوم حضور او و هیئت تحریر الشام را تضمین میکند.
این منابع خاطرنشان کردند که افزایش نفوذ هیئت تحریر الشام در استان حلب، با توجه به گسترش فعالیتهای ایالات متحده و تغذیه نیروهای SDF با سلاحهای ضد تانک و ضد هوایی، راه را برای چندین سناریو در شمال شرق سوریه باز میکند. این سناریوها با توجه به وجود کانالهای ارتباطی واقعی بین او و واشنگتن که به وضوح در جریان ترور دو سرکرده داعش در مناطق تحت تسلط هیئت تحریر الشام توسط آمریکا آشکار شد، احتمال انتقال الجولانی به پایگاههای آمریکایی را افزایش میدهد. همچنین وی طی سه سال گذشته اقدامات گستردهای برای حذف حضور القاعده از مناطق تحت کنترل خود انجام داده است.
علاوه بر این موضوع، پرونده ادلب از جمله پرونده هایی است که با توجه به اولویتی که برای دمشق، مسکو و حتی آنکارا دارد که به دنبال سرمایه گذاری اقتصادی با فعال کردن خطوط صادرات مختل شده خود میباشند، نمیتوان آن را نادیده گرفت یا به تعویق انداخت. تمام این موارد، مستلزم ایمن سازی جادههای اصلی از جمله بزرگراه M4 میباشد که بخشی از آن در خطوط تماس با محل استقرار نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF)، قسمتی دیگری از آن که از حلب تا لاذقیه امتداد دارد، تحت کنترل دولت سوریه و بخش کوچکی توسط پستهای نظامی ترکیه و مقرهای هیئت تحریر الشام محاصره شده است.
طی هفته گذشته این مناطق شاهد تحرکات جدی ارتش ترکیه برای هموار کردن مسیر برای بازگشایی قسمتی از این بزرگراه، از طریق عملیات پاکسازی مستمر و همچنین رایزنی برای انتقال سه مقر نظامی هیئت تحریر الشام به منطقهای دیگر بوده است اما این اقدامات به تنهایی کافی نخواهد بود.
علیرغم وعدههای قبلی سرکرده هیئت تحریر الشام مبنی بر پایبندی به مذاکرات آستانه و جلوگیری از هر گونه حمله به بزرگراه M4، آنکارا بیم آن دارد که که گروههای مسلحین در پاسخ به برخی اقدامات، حملات تلافی جویانهای را به بزرگراه M4 انجام دهند. افسران ارتش و سازمان اطلاعات ترکیه طی روزهای گذشته، سه جلسه با هیئت تحریرالشام برگزار کردند و افزودند که الجولانی بر تعهد خود مبنی بر عدم حمله به بزرگراه M4 و عدم هدف قرار دادن پستهای نظامی ترکیه تاکید کرده است.
▪️بیشتر بخوانید:
ملاقات عوامل اطلاعاتی ترکیه با هیئت تحریر الشام
شایان ذکر است که جاده بین المللی حلب – لاذقیه یا بزرگراه M4، یک جاده بین المللی است که شهرهای حلب و لاذقیه در سوریه را تا منطقه مرزی الیعروبیه در مرز عراق به هم متصل میکند. این مسیر به موازات مرز ترکیه است و در ادلب با جاده بین المللی حلب – حماه (M5) که ۶۰ کیلومتر آن مشترک است، تلاقی میکند.
👈 یادداشت را در لینک زیر بخوانید:
✅ https://iswnews.com/86116
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
تحولات جهان اسلام
#روسیه #اوکراین
نیروهای روسیه، مناطق مرکزی در بخش شمالی سولدار را به تصرف خود درآوردند و درگیریها به مناطق باقیمانده در شمال غرب این شهرک کشیده شده است. با پیشرویهای صورت گرفته، نیروهای اوکراینی در حالت شبه محاصره قرار گرفته اند و احتمال عقب نشینی اوکراینی ها از این منطقه بالاست.
همزمان با این حملات، نیروهای روسیه در حال پیشروی به سمت ایستگاه راه آهن سیلج در شمال سولدار هستند. در جنوب غرب سولدار نیز درگیریها به کراسناگورا کشیده است و درگیریهای سنگین در مناطق شرقی و جنوبی کراسناگورا ادامه دارد.
با توجه به پیشروی روس ها در دو محور اصلی در این منطقه، به نظر میرسد تصرف بلاهودانته و قطع مسیر باخموت-سیورسک، هدف اصلی و نهایی از عملیات در این محور باشد.
▪️مشاهده در نقشه آنلاین: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1M-_ymjR9xwOK7KMikOcUFSAE1ac&ll=48.699625215957624%2C38.05328266995394&z=13
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
/1725
May 11
#سوریه #آمریکا
طبق اظهارات منبع میدانی تحولات جهان اسلام، اخبار منتشر شده مبنی بر حمله راکتی به پایگاه آمریکاییها در تاسیسات گازی کونکو واقع در استان دیرالزور صحت ندارد. این انفجارها مربوط به انجام تمرینات نظامی در نزدیکی این پایگاه میباشد.
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
#اوکراین #چچن
🔰 گروه اجناد القوقاز؛ از چچن تا سوریه و اوکراین
اجناد القوقاز (سربازان قفقازی) نام یکی از گروههای مسلح چچنی و قفقازی است که اخیرا برای نبرد با روسها به جبهات شرق اوکراین اعزام شدهاند. این گروه یکی از زیرمجموعه های گروه تروریستی القاعده محسوب میشود و مسلحین آن سابقه شرکت در جنگهای چچن و سوریه را دارند. رهبری این گروه به عهده شخصی به نام رستم آژیف، با نام جهادی “عبدالحکیم الشیشانی” است که اخیرا به جبهات اوکراین رفته و در حال مبارزه با روسیه است...
👈 برای مشاهده ویدیوهای نبرد اجناد القوقاز در اوکراین و مطالعه مطلب به لینک زیر مراجعه کنید:
✅ https://iswnews.com/86066
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
تحولات جهان اسلام
#اوکراین #چچن 🔰 گروه اجناد القوقاز؛ از چچن تا سوریه و اوکراین اجناد القوقاز (سربازان قفقازی) نام یک
#اوکراین #چچن
🔰 گروه اجناد القوقاز؛ از چچن تا سوریه و اوکراین
اجناد القوقاز (سربازان قفقازی) نام یکی از گروههای مسلح چچنی و قفقازی است که اخیرا برای نبرد با روسها به جبهات اوکراین اعزام شدهاند. این گروه یکی از زیرمجموعه های گروه تروریستی القاعده محسوب میشود و مسلحین آن سابقه شرکت در جنگهای چچن و سوریه را دارند.
در جریان جنگ دوم چچن در سال ۲۰۰۹ میلادی، تعداد زیادی از مسلحین فراری گروه امارت اسلامی قفقاز به ترکیه مهاجرت کردند. آغاز جنگ در سوریه و سقوط مناطق مرزی شمال سوریه، زمینه ورود آنها به عرصه جهاد علیه دولت سوریه را فراهم کرد و پس از مدتی سیل اعزام افراد خارجی از نقاط مختلف جهان به ویژه از چچن، چَرکَس و منطقه قفقاز منجر به توجه و تقویت سرمایهگذاری غربیها بر روی آنها شد. بخشی از این افراد در سال ۲۰۱۵ میلادی تحت حمایت القاعده و پشتیبانی ترکیه، گروه “اجناد القوقاز” را تشکیل دادند. این گروه در سال ۲۰۱۷ میلادی، به اتحاد هیئت تحریرالشام پیوست و پس از توافقی با تحریرالشام از ادلب خارج شد و در جبهه شمالی استان لاذقیه علیه ارتش سوریه فعالیت کرد. اجناد القوقاز با سایر گروههای تروریستی چچنی و قفقازی همانند “امارت قفقاز” نیز ارتباط دارند اما مستقل از آنها عمل میکنند.
رهبری این گروه به عهده شخصی به نام رستم آژیف، با نام جهادی “عبدالحکیم الشیشانی” است. در کنار آژیف دو شخص دیگر دیده میشود که یکی از آنها حمزه الشیشانی، فرماندهی نظامی و شخص دوم ابوبکر الشیشانی، فرماندهی سیاسی این گروه را به عهده دارند.
با آغاز جنگ روسیه و اوکراین و پس از آن پیشروی سریع روسها در جبهات شرقی و جنوبی اوکراین با همراهی نظامیان چچنی دولت قدیروف، کشورهای غربی نیز به فکر وارد کردن برخی از این گروههای مسلح مستقر در شمال سوریه به اوکراین افتادند. یکی از این گروهها، مسلحین “اجناد القوقاز” هستند که با نقش آفرینی ترکیه وارد اوکراین شده و مستندات تصویری در شهرهای مختلف اوکراین از جمله کریوی ریح و باخموت، حکایت از ورود آنها به جنگ با روسیه دارد.
در خصوص علل ورود این گروه به جنگ اوکراین به نکات زیر میتوان اشاره کرد:
۱- مسلحین گروههای افراطی چچنی سابقه نبرد ضد ارتش روسیه را در جنگ دوم چچن و مناطق کوهستانی استان لاذقیه در شمال غربی سوریه دارند. بنابراین از لحاظ تکنیکی با شیوه نبرد روسها و نحوه جنگ چریکی علیه آنها، آشنایی و آمادگی کافی را دارند. آنها در مناطق جنگلی و کوهستانی عملکرد موثری داشته و در کار گروهی از توانایی و هماهنگی بالایی برخوردار هستند. این ویژگیها همان چیزی است که در میادین جنگ اوکراین احساس میشود و میتواند راههای پیشروی روسیه را مسدود کند.
۲- هیچ تشکیلات مسلحی در سوریه به اندازه شبه نظامیان چچنی انگیزه و پیش زمینه برای مبارزه با روسیه را ندارد. آنها پیش از این در چچن علیه ارتش روسیه و دولت رمضان قدیروف جنگیده و به علل مختلف از جمله نداشتن تجهیزات نظامی، حمایت خارجی و… شکست سنگینی خوردهاند. حالا جنگ اوکراین میتواند زمینه انتقامجویی آنها از روسیه را فراهم کند و حتی دامنه جنگ را به داخل روسیه نیز بکشاند.
به طور کلی ایده “ایجاد و تقویت گروههای تروریستی” از سوی استراتژيستهای آمریکایی و برای مقابله با روسیه، ایران و سایر مخالفین آمریکا طراحی شده است. این ایده از زمان اشغال افغانستان توسط اتحاد جماهیر شوروی تا جنگ سوریه و حالا جنگ اوکراین اجرا شده و استراتژی موثری برای پیشبرد اهداف غربیها بوده است. با توجه به این موضوع، شکست احتمالی روسیه در جنگ اوکراین عواقب خطرناکی برای سایر مخالفین آمریکا دارد و احتمال تکرار این مدل و انتقال وسیع گروههای تروریستی به مناطق مناقشه برانگیز همانند منطقه قفقاز و سایر مناطقی که حاشیه امنیت ایران است، وجود دارد.
👈 برای مشاهده ویدیوهای نبرد اجناد القوقاز در اوکراین و مطالعه مطلب به لینک زیر مراجعه کنید:
✅ https://iswnews.com/86066
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9