پیام تسلیت جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پی ارتحال حضرت آیتالله آقای حاج شیخ محمد یزدی (ره)
مورخ 1399/09/19
بسمالله الرحمن الرحیم
(انا لله و انا الیه راجعون)
يَرْفَعِ اللَّهُ الَّذينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَ الَّذينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجاتٍ (مجادله:11)
فقیه عالیقدر و مجاهد خستگیناپذير حضرت آیتالله آقای حاج شیخ محمد یزدی (رضوانالله تعالیعلیه) رئيس جامعه مدرسين حوزة علميه قم یکی از پیشگامان انقلاب اسلامی و از مؤسسان این جامعه در جوار رحمت حق آرام گرفت. ارتحال اين فقيه مجاهد، موجب تأسف و تأثر فراوان گردید. این عالم پرهیزگار مصداق عباد الله المخلصین بود که در دورة حاکميت طاغوت و اختناق در میدانهای گوناگون مبارزه حضور داشت و سالها رنج تبعید را به جان خرید. سخنرانیهای پرشور و افشاگرانه ایشان در مناطقی که تبعید بودند منجر به حضور مردم در مبارزه با طاغوت و همراهی با نهضت امام خمینی میشد و در ذهن مردم و مبارزین نهضت اسلامی بهعنوان نقطهای درخشان ثبتشده است.
ايشان از شاگردان حضرات آيات عظام بروجردی، اراکی، هاشم آملی و ... (اعلی الله مقامهم) و علامه طباطبایی (صاحب تفسیر گرانقدر المیزان) و از ملازمین و ياران حضرت آیت الله العظمی امام خمینی (قدس سرّه الشريف) و یاری معتمد و صَديق برای رهبری معظم انقلاب بود. از دیگر ویژگیهای بارز علمی ایشان تألیف کتابهای گوناگون فقهی ازجمله کتاب وزین «فقهالقرآن» و همچنین تربیت شاگردان در حوزه علمیه قم است.
آیتالله يزدی (رضوانالله تعالی عليه) ازجمله امنای امام و رهبری و امت اسلامی بود که سالها با صبر و مجاهدتی کمنظير در مسير تحقق اهداف اسلام و انقلاب اسلامی حرکت کرد. او فقيهی بیدار، بصير و پرتحرک بود که در طول عمر بابرکت خود با اخلاص، یکپارچگی، صداقت و صراحت از ولایتفقیه، هویت دینی و آرمانهای انقلاب اسلامی صیانت و پاسداری کرد. ازجمله مصادیق بارز بصیرت و بینش انقلابی ایشان ایستادگی در مقابل تئوری «جدایی دین از سیاست بود» که تا پایان عمر بابرکت خود بر آن پافشاری نمود.
ریاست قوه قضائیه، ریاست مجلس خبرگان، عضویت در شورای نگهبان و ریاست شورای عالی حوزههای علمیه در زمره مسئوليتهای بارز وی است که او با نیکنامی و کوششی کمنظير به ايفای نقش در آن پرداخت.
جامعه مدرسين حوزه علميه قم رحلت این فقیه مجاهد و پرهیزگار را به محضر حضرت بقيةاللهالاعظم (عجلالله تعالی فرجه الشریف)، مقام معظم رهبري (مدظلهالعالی)، مراجع عظام تقليد «دامتبركاتهم»، حوزههاي علميه، امت اسلامی بهويژه مردم عزيز و انقلابی قم، آقازادگان محترم، بیت مکرم و شاگردان و ارادتمندان ایشان تسلیت عرض مینماید. همچنین از خداوند متعال براي آن مرحوم علوّ درجات، غفران و رحمت الهی و برای بازماندگان صبر و اجر مسئلت دارد.
و السلام علیکم و رحمه الله و برکاته
سید هاشم حسینی بوشهری
نائب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
@j_modarresin
انا لله و انا الیه راجعون
ضمن عرض تسلیت درگذشت عالم مجاهد حضرت آیت الله محمد یزدی فرزند علی (رئیس شورایعالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم )
درصورت امکان نماز لیله الدفن فراموش نگردد.
@j_modarresin
🏴 پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت آیتالله محمد یزدی
▫️حضرت آیتالله خامنهای در پیامی درگذشت عالم مجاهد و پارسا آیتالله حاج شیخ محمد یزدی را تسلیت گفتند.
🔹 متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت عالم مجاهد و پارسا آیةالله آقای حاج شیخ محمد یزدی رضواناللهعلیه را به حوزهی علمیهی معظم قم و مراجع عظام و علمای عالیمقام و جامعهی محترم مدرسین و به شاگردان و دوستان و ارادتمندان آن مرحوم و بهطور ویژه به خاندان گرامی و فرزندان مکرم ایشان تسلیت عرض میکنم. سوابق انقلابی و مبارزات دوران طاغوت در کنار حضور پیوسته و همیشگی در همهی دورانهای انقلاب و اشتغال به مسئولیتهای بزرگ در ادارهی کشور همچون ریاست قوهی قضاییه و عضویت در شورای نگهبان و مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی، و در کنار فعالیت علمی و فقهی، شخصیتی جامع و اثرگذار از این عالم جلیل پدید آورده بود. ایمان راسخ به مبانی انقلاب و استقامت در این راه و غیرت دینی و انقلابی، نشانههای بارز دیگری از این شخصیت مکرم بود. امید است این وزن سنگین ذخیرهی معنوی مایهی علو درجات ایشان باشد. از خداوند متعال رحمت و مغفرت و رضوان الهی را برای آن مرحوم مسألت میکنم.
سیدعلی خامنهای
۱۹ آذر ۱۳۹۹
@j_modarresin
بیانیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در محکومیت اظهارات مداخله جویانه اردوغان
مورخ 22/09/1399
بسمالله الرحمن الرحیم
اظهارات مداخله جویانه اردوغان، سخنانی خام اندیشانه و به دور از عقل و تدبیر سیاسی است.
این اظهارات که ناشی از تفکر پوچ سلطه گری و بلند پروازی های اردوغان در ترسیم اندیشه نو عثمانی گری و کسب قدرت منطقه ای است به سرنوشت موهوم و تاریکی دچار خواهد شد.
پیوند های سیاسی آلوده دولت ترکیه با اسرائیل و دشمنان مقاومت وهمچنین حرکت در مسیر فتنه انگیزی های استکبار در سوریه، عراق و قفقاز، نشان از اعتماد به دشمنان امت اسلامی و دوری از ملتهای مسلمان دارد.
حمایتها و همراهیهای ایران خطر سقوط را از دولت اردوغان در کودتای سال2016 دور کرد. حال آیا این سخنان حاشیه دار با منطق قدرشناسی و منش همسایگی و حسن همجواری سازگار است؟
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ضمن محکومیت هرگونه کلام مداخله جویانه و تعرض به تمامیت ارضی و حریم مقدس جمهوری اسلامی ایران، اعلام میدارد: ایران یکپارچه، در وحدتی بینظیر و مستحکم تمام قومیتها و تفاوتهای فرهنگی را در کنار خود همچون یک فرصت و موهبت میداند و تنوع اقوام را در وحدت ایمانی و ملی به یک قدرت فرهنگی تبدیل کرده است.
نگاه اسلامی، برادری و همدلی اقوام ایرانی، حقیقتی پایدار و ماندگار است و آذربایجان عزیز که بخشی از هویت، فرهنگ و تمدن ایران ماست برای همیشه ایرانی باقی خواهد ماند.
و السلام علیکم و رحمه الله و برکاته
سید هاشم حسینی بوشهری
نائب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
@j_modarresin
پخش مستند «فقیه بصیر» از شبکه نور
مستند «فقیه بصیر» محصول خبرگزاری رسا که به شرح زندگی علمی و انقلابی مرحوم آیت الله یزدی میپردازد، جمعه از شبکه استانی نور پخش می شود.
به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، مستند «فقیه بصیر» که به همت خبرگزاری رسا و با هدف نکوداشت و تجلیل از شخصیت آیت الله محمد یزدی تهیه و تولید شده است، روز جمعه 28 آذر ساعت 19 از شبکه استانی نور پخش خواهد شد.
در این مستند به منظور تبیین مجاهدتهای خالصانه علمی و انقلابی مرحوم آیت الله یزدی، با اعلام و بزرگان حوزه علمیه گفتوگو صورت گرفته و افزون بر آن فیلمها و تصاویری از آن عالم فقیه به تصویر کشیده شده است.
این مستند در روزها و هفتههای آتی نیز از شبکههای سراسری سیمای جمهور اسلامی ایران پخش خواهد شد.
گفتنی است، آیت الله یزدی رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم 19 آذرماه پس از عمری مجاهدت در مسیر اسلام و انقلاب و حوزه های علمیه، دعوت حق را لبیک گفت و و پیکر مطهرش عصر همان روز پس از برگزاری مراسم تشییع با حضور مراجع تقلید، علما و شخصیت های برجسته حوزوی و عموم مردم، در جوار کریمه اهل بیت(ع) آرام گرفت.
@j_modarresin
حضرت آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری با رای اکثریت قاطع اعضاء به ریاست جامعه مدرسین انتخاب شد
ضمن گرامیداشت یاد و خاطره حضرت آیت الله آقای حاج شیخ محمد یزدی(ره) ریاست فقید شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، بدینوسیله به اطلاع میرساند در جلسه شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم 1399/09/28 حضرت آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری (دامت برکاته) با رای اکثریت قاطع اعضاء به ریاست شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و حضرات آیات آقایان: سید احمد خاتمی و عباس کعبی به ترتیب به عنوان نواب رئیس اول و دوم انتخاب شدند.
همچنین حضرات آیات آقایان محسن اراکی و محمود عبداللهی به عنوان منشی و حضرت آیت الله ابوالقاسم وافی به عنوان امین مالی ابقاء گردیدند.
لازم به ذکر است بیش از این حضرت آیت الله یزدی (ره) رئیس فقید شورایعالی حوزه های علمیه پس از پایان ۱۰ سال خدمت در قوه قضاییه به عنوان نائب رییس جامعه مدرسین و دبیر شورایعالی حوزه های علمیه فعالیت داشتند و از سال 1386 تا 1399 نیز ریاست این نهاد بلند پایه حوزوی را برعهده داشتند.
حمزه قربانی
مدیر روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
@j_modarresin
بیانیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در محکومیت سخنان هتاکانه یکی از خودباختگان ساده لوح
1399/09/30
بسمالله الرحمن الرحیم
بدزبانیها و سخنان موهن یکی از خودباختگان ساده لوح که چندی است در برخی رسانههای مجازی منتشرشده چیزی جز خاکپاشی بر آفتاب نیست.
دشمنان برای ضربه زدن بهنظام اسلامی به جایگاه حیاتی و پراهمیت ولایت پی بردهاند و در تلاشی نامبارک میکوشند هجمهها و شبهات شیطانی خود را با تیرهایی مسموم به سمت ولایت پرتاب کنند. در این میان فردی جاهل و حیران غفلت زده، خود را هیزم آتش دشمن کرده و کشتزار اعمال سابق خود را نیز به آتش کشیده است. تا جایی که در دفاع از یک مهره اصلی دشمن متخاصم و سرویس جاسوسی در جنگ اطلاعاتی و تروریستی رسانهای تمام قد وارد میدان شده و چون خوارج برای ولی و امام جامعه خط و نشان میکشد.
فساد روح و قلب مریض دشمنان ولایت در هرزگی زبان آنان آشکار است و شیطان بر عمق وجود آنان چنان تیری زده است که چشمانشان قادر بر دیدن راه و صلاح نیست. آنان که در فضای غبارآلود فتنه 88 در کشتزار خود بذر انحراف از حقیقت پاشيدند و بر آن هرز آبهای متعفن را جاری ساختند امروز سقوط و بدبختی خود را درو میکنند. این اباطیل از کسانی که در فتنه، سرگردان و حيران شده بودند و حيله شيطان، آنان را ربوده بود عجیب و بعید نیست و مهر تأییدی بر این حقیقت است که دوری از ولایت، غوطه خوردن در جهالت را به همراه خواهد آورد.
فقیهی آگاه با روحی بلند و نفسی مزکی سالهاست با ترویج معارف اسلام ناب، جبهه استکبار را ذلیل و منزوی کرده است و عمق نفوذ اندیشه انقلاب اسلامی را تا پشت مرزهای جبهه کفر هدایت کرده است. این قافلهسالار و راهبر امین هم در نگاه مؤمنین و مستضعفان جهان و هم در نگاه دشمنان بهعنوان مقتدرترین مدیر و سیاستمدارترین فقیه شناخته شده است و تدبیرها و هدایتهایش تحلیلگران جهانی را مدهوش و متعجب کرده است. تدبیرهایی که سنگینترین توطئهها را خنثی و عمیقترین فتنهها را ناکام گذاشته است. چه نادان و شب زدهاند کسانی که چشم خود را بر این حقایق تابناک میبندند و زبان خود را به جسارت میآلایند.
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اعلام میدارد؛ پیوند عمیق مردم و امت امام شناس محکمتر از آن است که این سبکمغزیها ضربه به آن وارد کند و ولایت، نقطه وفاق و کانون وحدت ملت مسلمان ایران است. خویشتنداریها در مقابل كلام درشت و لغزشهای فراوان برخی از نفسهای ناپاک، نشان از سعهصدر مؤمنین دارد و مجالی برای بازگشت و حقشناسی است. امید داریم خداوند عبرتهای روزگار و كيفرهاى پيش رويش را بر ولی نشناسان آشكار كند و تقوا، آنان را از درافتادن در اشتباهات و لغزش در پرتگاهها مانع گردد.
ثُمَّ كَانَ عَاقِبَةَ الَّذِينَ أَسَاءُوا السُّوأَىٰ أَنْ كَذَّبُوا بِآيَاتِ اللَّهِ وَكَانُوا بِهَا يَسْتَهْزِئُونَ
و السلام علیکم و رحمه الله و برکاته
سید هاشم حسینی بوشهری
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
@j_modarresin
پیام تقدیر و تشکر بیت مرحوم حضرت آیت الله حاج شیخ محمد یزدی (ره)
مورخ 1399/10/01
بسمالله الرحمن الرحیم
مِنَ الْمُؤْمِنينَ رِجالٌ صَدَقُوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضى نَحْبَهُ وَ مِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَ ما بَدَّلُوا تَبْديلاً
(احزاب: 23)
با رحلت حضرت آيت الله محمد يزدی قدس الله نفسه الزکيّه، ایامی آکنده از غم و اندوه برما گذشت. ما پدری مهربان و استادی کامل را از دست دادیم.
پيش از انقلاب سخنرانیهای آتشينِ برآمده از اعتقاد و يقين خالص او به نهضت امام خمينی قدس سرّه؛ عشق به اسلام و انقلاب را در دلها شعلهور میکرد. او برای احيای نهضت اسلامی مشقّتهای فراوان زندانها و تبعیدها را به جان خريد.
پس از انقلاب، حضور ایشان و انجام وظيفه در مسير پيشبرد آرمانهای انقلاب اسلامی و صيانت از آن در سنگرهای گوناگونی مانند مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان، قوه قضاییه، مجلس خبرگان رهبری، مهدیه تهران، رسيدگی به شئون حوزههای علمیه و مجالس درس و بحث ادامه یافت و با نيکنامی به فرجام رسید. مجاهدتهای مستمر يادشده؛ هرگز آن وجود گرامی را از ما دور نکرد و خانواده، همواره دست پرمهر او را بر سر خود احساس می کرد. معرفت و محبت شگفت او به اسلام و ذوات مقدس معصومان (عليهم السلام) و عشق به حضرت ولیعصر(عج) و نائبان بر حقش امام خمینی و رهبری عظیمالشان انقلاب، از او شمعی فروزان از معرفت و عاطفه در ميان ارحام، بستگان و ارادتمندان ساخته بود.
آن فقیه عالیقدر همه وجود خود را وقف اسلام، نظام اسلامی و پاسداری بیوقفه از ارزشهای اسلامی کرد. فقيهی جامع و اثرگذار که پس از عمری مجاهدتهای خستگیناپذیر و فداکاری و ایثار در راه اعتلای کلمه توحید و معارف اهل بيت (عليهم السلام) با آرامش و اطمينان به ملکوت اعلی پيوست. بر خود فرض میدانیم شاکر الطاف الهی و سپاسگزار محبت و همدردی همه عزیزانی باشیم که هر يک با ابراز لطف و محبت خود بر دلهای دردمند ما مرهم نهادند.
بدینوسیله مراتب سپاس و قدردانی متواضعانه خود را به پيشگاه مقام معظم رهبری (مدّظله الوارف)، مراجع عظام تقلید (دامت برکاتهم)، اعضای محترم جامعه مدرسین حوزه علميه قم، رییس و نمایندگان محترم مجلس خبرگان رهبری، اعضای معزز شورای نگهبان، رییس جمهور و اعضای محترم هيأت دولت، رییس و نمایندگان عزيز مجلس شورای اسلامی، رییس و اعضای مکرّم قوه قضاییه، رییس و اعضای بزرگوار مجمع تشخیص مصلحت نظام، علما و فضلای شريف حوزه و دانشگاه، شورایعالی حوزه علمیه، ائمه جمعه و نمایندگان محترم ولی فقیه در استانها، نهادها و ارگانها، تولیت محترم آستان قدس رضوی، آستانه مقدسه حضرت معصومه (سلام الله عليها)، صدا و سیما، شخصیتهای کشوری و لشگری، مسئولان و مدیران استان قم: استاندار، شهردار و فرماندار محترم، اقوام، دوستان، آشنایان و آحاد ملت شريف ایران اسلامی اعلام می کنیم و از کسانی که به صورت کتبی یا تلفنی و یا با حضور در مراسم تشییع و خاکسپاری شرکت کرده و یا با نماز و دعای خود روح بلند ایشان را میهمان کرده و فقدان آن عزیز راحل را تسلیت گفتند و موجب تسلای بازماندگان شدند، سپاسگزاری میکنيم.
حضور با شکوه و دور از انتظار انبوه مومنان و به خصوص طلاب و فضلای انقلابی در مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر آن پيرو شايسته و صادق امام (قدس سرّه الشريف) و يار با وفای رهبری (دام ظله العالی) به رغم اهتمام خانواده بر سرعت در مراسم تجهيز و سفارش آن مرحوم برای عدم ایجاد زحمت در این شرایط خاص، جلوهای از حقشناسی مردم عزيز نسبت به ايشان بود. خدا را بابت همه الطاف بی کران پيدا و نهانش شاکريم. از خدای سبحان توفيق روزافزون همه مردم عزيز را در حمایت و دفاع همیشگی از نظام اسلامی و دستاوردهای آن، پيروی از رهبری عظيم الشأن انقلاب و پيوند با عالمان مکتب اهل بيت (عليهم السلام) خواستاريم و برای آن عزيز سفرکرده رضوان خدا و معيت با انبیاء و اولیاء الهی و شهيدان راه حق در آخرت را مسألت میکنيم.
انه سمیع و مجیب الدعاء
بیت مرحوم آیت الله حاج شیخ محمد یزدی (ره)
@j_modarresin
تبریک رئیس جامعه روحانیت مبارز به آیت الله حسینی بوشهری
آیتالله محمدعلی موحدی کرمانی در پیامی انتخاب آیتالله حسینیبوشهری به عنوان رئیس جدید جامعه مدرسین حوزه علمیه قم را تبریک گفت
📝متن پیام بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
حضرت آیت الله حاج سید هاشم حسینی بوشهری (دام عزه)
سلام علیکم
بر خود لازم می دانم از طرف هیات رییسه و اعضای محترم شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز انتخاب شایسته جنابعالی را که از چهرههای شاخص و ممتاز حوزوی و دینی انقلاب هستید، به ریاست «شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم» تبریک عرض نمایم. بدیهی است که این توفیق، نشانگر حسن اعتماد جامعه علماء و بیانگر تلاش خالصانه و صادقانه جنابعالی است است.
همچنین لازم است با گرامیداشت یاد و خاطره فقیه بصیر و انقلابی مرحوم آیت الله حاج شیخ محمد یزدی، برای جنابعالی و منتخبین جدید توفیق و سربلندی روز افزون مسئلت نمایم. ان شاءالله که تحت توجهات حضرت بقیه الله الاعظم موید و مستدام باشید.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
محمد علی موحدی کرمانی
رییس جامعه روحانیت مبارز
اول دیماه ۱۳۹۹
@j_modarresin
به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ، آیت الله حسینی بوشهری رئیس شورایعالی جامعه مدرسین با حضور در بیت حضرت آیت الله یزدی(ره) با خانواده ایشان دیدار کردند
آیت الله حسینی بوشهری با تسلیت مجدد فقدان حضرت آیت الله یزدی ایشان را پدری معنوی خواندند و در بیان مسئولیت پذیری و تکلیف گرایی ایشان اظهار داشتند: وجود ارزشمند و تاثیرگذار ایشان هم قبل از انقلاب و هم بعد ازانقلاب؛ دقیقا نشان دهنده یک انسان مسئولیت پذیر بود. آنچه برای ایشان مهم نبود ظواهر و قیودات دنیوی بود و محور اصلی ایشان تکلیف بود که کجا تکلیف سکوت کردن و کجا فریاد زدن را اقتضا می کند و ایشان تمام عمر خود را به همین نحو سپری کردند .
امام جمعه قم، آیت الله یزدی را سمبل هوشمندی و مقاومت برشمردند و افزودند: دراین مدتی که ما در جامعه مدرسین در خدمت ایشان بودیم ، ایشان سمبل مقاومت و هوشمندی و حقیقتا یکی از مدافعان ولایت بودند، چه در زمان امام خمینی و چه در زمان مقام معظم رهبری با آبرومندی جامعه مدرسین را اداره کردند .
عضو مجلس خبرگان رهبری، حضرت آیت الله یزدی را در روشنگری مانند عمار دانستند و تصریح کردند:می گویند زمانی که فتنه ها به وجودآمد، عده ای متحیر می شوند و راه را گم می کنند. در این بُرهه ها یک چهره هایی نیاز داشتیم و داریم که در حقیقت روشنگری کنند و بنده در مصاحبه ای گفتم که نقش ایشان مثل نقش عمار در زمان حضرت امیر(ع) بود همان گونه که عمار در زمان حضرت، یک روشنگر به تمام معنا بود و چهره و شخصیت حضرت را برای دوست و دشمن تبیین می کرد همین گونه مرحوم آیت الله یزدی یک عمار بودند که هم توطئه ها را و هم جایگاه ولایت و رهبری راتبیین می کردند .
آیت الله حسینی بوشهری آثار علمی و فقهی حضرت آیت الله یزدی را بسیارارزشمند توصیف کردند و ابراز داشتند : باید شرح حالی از سیره و رفتار و منش ایشان از دوران تحصیل و تدریس و همچنین از دوران مبارزاتشان جمع آوری بشود تا یک مجموعه و یک الگوی خوب و مفید برای نسل جوان و طلبه های ما باشد .
ایشان افزودند: ان شاءالله آثار ایشان جمع آوری بشود .این بزرگان تا در قید حیات هستند مردم خوب آنها را نمی شناسند اما زمانی که از دنیا بروند تازه مردم می فهمند که چه عالمی را ازدست داده اند.
رئیس شورایعالی جامعه مدرسین با اشاره به انتظارات رهبر معظم انقلاب از جامعه مدرسین و با اشاره به فرموده مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه" اعتبار جامعه مدرسین یک اعتبار ذاتی هست و کسی این اعتبار را به جامعه مدرسین نبخشیده است"اظهار داشتند: ان شاءالله بتوانیم آن جایگاه واقعی جامعه مدرسین را آنگونه که شأن جامعه مدرسین هست به طلاب و مردم معرفی کنیم و در عرصه های مختلف چه عرصه های علمی و چه عرصه های سیاسی ، آن نقش آفرینی خود را نشان دهیم.
آیت الله حسینی بوشهری بر ادامه سلوک انقلابی آیت الله یزدی در جامعه مدرسین تاکید کردند و افزودند: جامعه مدرسین با ادامه سیره و عمل انقلابی علمایی چون حضرت آیت الله یزدی ، راه خود را با جدیت ادامه می دهد و با ویژگی انقلابی بودن و تاثیر گذاری به هدایت حوزه های علمیه خواهد پرداخت.
ایشان در پایان آرزو کردند که فرزندان روحانی آن فقیه و عالم برجسته راه پدر را ادامه داده بخصوص در رابطه با مدرسه محمدیه که موقوفه آن مرحوم برای تربیت نیروهای کار آمد و متخصص در اداره جامعه اسلامی است ، نقش آفرین باشند
@j_modarresin
تبلیغ وقف، مصداق بارز امر به معروف است
آیت الله حسینی بوشهری در دیدار معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امورخیریه:
تبلیغ وقف، مصداق بارز امر به معروف است
باید از همه ظرفیتهای فرهنگی و مذهبی برای خنثی کردن تبلیغات سوء دشمنان استفاده کنیم
@j_modarresin
آیت الله حسینی بوشهری در دیدار معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امورخیریه و مدیر کل اوقاف استان قم، با اشاره به اهمیت و جایگاه وقف در اسلام و با بیان این که در گذشته، وقف و موقوفات مورد دستبرد نا اهلان قرار داشت و در جهت منافع خاص عدهای استفاده میشد گفتند: سازمان اوقاف متاسفانه قبل از انقلاب بخاطر فضای مسمومی که داشت وضعیت خوبی نداشت. در حقیقت استفادهای که از موقوفات میشد با نیاتی که واقفان داشتند، فاصلهای عمیق داشت و همین امر سبب شده بود مردم هم ذهنیت منفی به وقف داشته باشند اما به برکت انقلاب اسلامی یک تحولی درآن صورت گرفت و این زخم التیام یافت.
رییس شورای عالی جامعه مدرسین با اشاره به حمایت سازمان اوقاف از علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان، تاکید کردند: تنوع کارهای سازمان اوقاف، بسیار حائز اهمیت است و از امتیازات این سازمان به شمار می آید.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه حوزههای علمیه، دانشگاهها و ... در شرایط کنونی نیازمند موقوفات جدیدی هستند عنوان داشتند: لازم است روحانیت و حوزههای علمیه با توان تبلیغی که دارند برای گسترش فرهنگ وقف کار تبلیغی انجام دهند. بنده معتقدم ظرفیت های سازمان اوقاف بیشتر از وضعیت فعلی است و عزیزان سازمان اوقاف نباید به همین اندازه اکتفا کنند.
آیت الله حسینی بوشهری تاکید کردند: تبلیغ وقف، مصداق بارز امر به معروف است و باید درآن سرمایه گزاری صورت بگیرد. سازمان اوقاف با ارتباط بیشتر با اساتید حوزه های علمیه و استفاده از ظرفیت اساتید و طلاب، می تواند این سنت حسنه را بهتر و بیشتر ترویج و تبیین کند. البته رابطه اوقاف با حوزه علمیه، رابطه خوبی است که امیدواریم این رابطه و همکاری، بهتر شود.
رییس جامعه مدرسین با تاکید بر تشویق عملی مردم برای سنت حسنه وقف، به وقف منزل شخصی حضرت آیت الله یزدی اشاره کردند و گفتند: مرحوم آیت الله یزدی منزل خودشان را وقف حوزه علمیه کردند که این مساله اولا باعث برکت و پاداش الهی برای آن مرحوم است و ثانیا مردم نیز تشویق و ترغیب به این کار می شوند. در روایات هم داریم که اگرکسی وقفی را انجام دهد در عالم برزخ پاداش آن را دریافت می کند و کسانی که یک سنت حسنه ای را پایه گزاری می کنند وقتی در سرای دیگر پرونده خود را میبینند با تعجب می گویند خدایا این اعمال را ما انجام نداده ایم که ندا می رسد این بخاطر آن سنت حسنه ای است که در دنیا پایه گزاری کردید و دیگران آن را انجام می دادند. البته بالعکس این قضیه هم وجود دارد یعنی زمانی که فردی، یک سنت سیئه را بنیان گزاری می کند برای آن شخص در آخرت پیامدهای منفی دارد.
دبیر شورای عالی حوزه های علمیه در بخش دیگری از سخنانشان با اشاره به توطئه ها و برنامه های دشمنان مخصوصا در فضای مجازی تاکید کردند: دشمنان دین و نظام، بیکار ننشسته اند و از همه فرصت ها مخصوصا فضای مجازی برای تخریب و سیاه نمایی و سست کردن پایه های اعتقادی مردم و نسل های جدید، نهایت استفاده را میکنند، بنابراین لازم است از همه ظرفیتهای مهم فرهنگی و مذهبی برای خنثی کردن تبلیغات سوء دشمنان و فضای مسموم مجازی استفاده کنیم.
لازم به ذکر است در ابتدای این دیدار حجت الاسلام عادل معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امورخیریه ضمن تبریک انتصاب حضرت آیت الله حسینی بوشهری به ریاست شورای عالی جامعه مدرسین، گزارشی از اقدامات و برنامه های جاری سازمان اوقاف ارائه کرد.
@j_modarresin
از تحقیقات علمی و پژوهشی برای حل مشکلات و نواقص جامعه استفاده شود
آیت الله حسینی بوشهری در بازدید از نمایشگاه مسئله محوری و دستاوردهای ۱۰ ساله دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، پویایی را از ویژگیهای شاخص دفتر تبلیغات اسلامی برشمردند و اظهار داشتند: پویایی و نشاط و زنده بودن دفتر تبلیغات اسلامی به انجام دادن کارهای فاخر و متناسب با نیازها و مقتضیات زمان است.
@j_modarresin
رئیس شورایعالی جامعه مدرسین با اشاره به تنوع فعالیت های دفتر تبلیغات تصریح کردند: برخی با توجه به اسم دفتر تبلیغات، میپندارند که کل تلاش و فعالیت این مجموعه، باید صرف کارهای تبلیغاتی به معنای مصطلح حوزوی باشد ولی باید این نکته را مدنظر داشته باشیم که همه این فعالیتهای متنوع و ارزشمند دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم، زیر چتر تبلیغات قرار خواهد گرفت. به عبارت دیگر، تبلیغ دین تنها منحصر به شیوه های سنتی تبلیغ مثل منبر و خطابه نیست و آن عالم دینی و مرجع تقلیدی هم که کرسی تدریس فقه دارد، به شکل دیگری در حال تبلیغ دین است.
ایشان با تقدیر از توجه مدیران مجموعه به استعدادیابی و کشف افراد توانمند گفتند: ما باید استعدادیابی کنیم و چهره ها و نیروهایمان را شناسایی کنیم و بعد متناسب با نیازها، کار را بر آنها عرضه کنیم و از آنها بخواهیم که بهترین کار را انجام دهند.
آیت الله حسینی بوشهری خواستار بازدید مسئولان کشور از چنین نمایشگاه هایی شدن و افزودند: من واقعاً تقاضایم این است که مسئولان، نمایندگان مجلس و کسانی که اداره کشور در دستشان هست، از این نمایشگاه ها بازدید کنند و ببینند که در رابطه با تعالی و پیشرفت و ارتقاء نظام ولایی، چه کارها و تحقیقات زنده و ارزشمندی تولید می شود.
امام جمعه قم در ادامه بر ظهور و بروز پژوهشها در فضای جامعه تأکید کردند و اظهار داشتند: مسئله مهم این است که تحقیقات علمی و پژوهشی، صرفاً در حد کار پژوهشی باقی نمانند و بسترها به گونه ای فراهم شود که ما بتوانیم از این تحقیقات و پژوهش ها مخصوصاً برای حل و رفع مشکلات و نواقص در جامعه استفاده کنیم.
رئیس شورایعالی جامعه مدرسین افزودند: مسئله مهم دیگر این است که به گونهای این بسترهای پژوهشی را عرضه کنید که در انضمام با نظام، چه در صحنه قانون گذاری، چه در صحنه مسائل قضایی و چه در صحنه اجرا، بتواند آن چهره ی زیبای اسلام و آرمان های متعالی دین را عرضه بکند.
@j_modarresin
طلاب و روحانیون باید زمان شناس باشند
رویش های انقلاب، این مجال را به دشمن نمی دهند که به اهدافش برسد
آیت الله حسینی بوشهری در دیدار با اعضا کمیسیون سیاسی اجتماعی حوزه علمیه قم اظهار داشتند: یکی از مسائل مهمی که همه ما مخصوصا طلاب و روحانیون جوان باید همیشه مدنظر داشته باشند، این است که زمان شناس باشیم. مثلا بعضی از طلبه های ما درس خوان هستند اما زمان شناس نیستند و گاهی با یک موضع گیری نابجا، جامعه را بهم می ریزند.»
ایشان با اشاره به حساسیت مرحوم آیت الله یزدی درخصوص شناخت زمان گفتند: «یکی از دغدغه های اصلی مرحوم آیت الله یزدی همین مسئله بود که استاد و طلبه ما گاهی اصلا نمی داند چه اتفاقی در این کشور افتاده است و براین اساس گاهی به گونه ای رفتار میکند که باعث سوءاستفاده دشمن از او میشود. بنابراین همه ما باید توجه داشته باشیم که در رفتار و گفتار خود سوژه، به دشمن ندهیم.»
دبیر شورای عالی حوزه های علمیه، زمان شناسی و شناخت شبهات روز را از ویژگی های شخصیت های موفق و بزرگ حوزه دانستند و گفتند: یکی از ویژگی های شهید مطهری این بود که زمان شناس بزرگی بودند. به طوری که ایشان با مقتضیات و شرایط جامعه آشنا بودند و پاسخ شبهات روز را متناسب با شناختی که از اوضاع جامعه داشتند، می دادند.»
ایشان با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) که «خداوند رحمت کند کسی را که طریق مستقیم را طی میکند» تاکید کردند: «یکی از مشکلات جامعه این است که راه مستقیم را طی نمی کنیم. مواضع و تصمیمات ما، گاه به سمتی و گاهی به سمتی دیگر گرایش پیدا میکنند، در حالی که باید راه راست و درست را بپیماییم و همواره حق را مدنظر داشته باشیم.»
رییس شورای عالی جامعه مدرسین با تاکید بر رعایت حق و انصاف در مواضع و اظهارنظرهای سیاسی، گفتند: «یکی از آفت هایی که به آن مبتلا هستیم، آفت عدم کنترل زبان است. زبان از نعمت های مهم الهی است اما اگر کنترل نشود، می تواند مایه شر و بلا برای انسان باشد. نمونه اش را هم اخیرا شاهد بودیم که شخصی که یک عمر داعیه دار اخلاق و مراقبه و دروس اخلاقی بود، بخاطر عدم کنترل زبان خود، کلماتی را بر زبان جاری می کند که تمام اعمال گذشته اش را از بین می برد.»
عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به روایتی از امیرالمومنین علی(ع) که «من عرف الایام لم یغفل عن الاستعداد» گفتند: «حضرت می فرمایند: کسی که مقتضیات و تحولات زمان را خوب بشناسد، از آمادگی برای مواجهه شدن با مقتضیات زمان غافل نمی ماند. این روایت مهم، مربوط به آینده نگری است. به عبارت دیگر ما در زندگی فردی و اجتماعی و سیاسی خود، تنها نباید امروز را ببینیم.»
آیت الله حسینی بوشهری افزودند: «اگر به سخنان بزرگان خود مراجعه کنیم، آینده نگری را می بینیم. امام بزرگوار و رهبر معظم انقلاب همواره نگاه روشنی به آینده داشتند. مثلا وقتی رهبر انقلاب، تمدن اسلامی را به عنوان مقصد مطرح می کنند، در واقع نگاه بلند، ژرف، تیزبینانه و امیدوارانه ایشان است که ما را به سوی آیندهی روشن و درخشان هدایت میکند.»
ایشان در پایان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره دانشمند شهید فخری زاده، گفتند: «دشمنان کور دل و جنایتکار، این دانشمند هسته ای و شخصیت فاخر و ارزشمند و علمی را از ما گرفتند. این مصیبت اگرچه برای ما تلخ و سنگین بود اما انقلاب اسلامی در چهل سال گذشته، همیشه این درس و پیام را به دوست و دشمن داده است که رویش های انقلاب، این مجال را به دشمن نمی دهند که به اهدافش برسد و به فضل الهی، ناکامتر از گذشته خواهد بود.»
@j_modarresin
بسم الله الرحمن الرحیم
پیام حضرت آیت الله حسینی بوشهری ریاست محترم شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به مناسبت هفته سوادآموزی
نهضت سوادآموزی، در شمار مقدس ترین آرمان های انقلاب اسلامی، یک جریان مهم فرهنگی و یکی از ارکان اصلی نظام آموزش و توسعه در کشور است.
امروز در آستانه ۴۳ سالگی این انقلاب اسلامی پر برکت و با شکوه، و در سالروز فرمان تاریخی حضرت امام خمینی ره در تبیین اهداف ارزشمند نهضت سوادآموزی قرار داریم. اولین هدف پیام_ یعنی آموزش خواندن و نوشتن به افراد محروم_ با تلاش و مجاهدت مخلصانه، کارنامه ای کاملاً درخشان از خود به نمایش گذاشته است.
و هدف بلندمدت پیام تاریخی امام خمینی ره که بارها مورد تأکید مقام معظم رهبری "مدظله العالی" نیز قرار گرفته است، ارتقای سطح آگاهی و دانش گروه های هدف در زمینههای مختلف و تبدیل فرهنگ وابسته كشور به فرهنگ مستقل و خودكفا است که اکنون با آموزش های توسعه ای و به همت و مجاهدت افراد پرتلاش این سازمان، امروزه درصد قابل توجهی از افراد نوسواد جامعه از تحصیلات عالیه نیز برخوردارند.
از ابتدای این نهضت ارزشمند، حوزه های علمیه با حضور مستمر و هماهنگ خود، حامی مؤثر و مؤید در سرعت گرفتن اهداف موردنظر امامَین انقلاب اسلامی بوده اند و در حال حاضر نیز با همان توان و انگیزه آماده یاری رساندن به این نهاد پویا هستند.
با مشاهده ی تغییرات عمیقی که در سطح آگاهی و دسترسی به اطلاعات در جامعه و سطوح مختلف ایجاد شده است و با توجه به این موضوع که منابع انسانی در هر جامعه ای عامل تعیین كننده روند توسعه آن جامعه میباشد، بهره مندی مطلوب از نیروی انسانی فعال در ارتباط با دانش و مهارت لازم است، كه این مهم نیز تحت تأثیر آموزش، یعنی سوادآموزی است.
ضروری است مجریان محترم این نهضت، برای آموزش مهارت های زندگی و همچنین توان ارتباط گیری با دنیای امروز برنامه ریزی و سرمایه گذاری مؤثری داشته باشند؛ و البته نکته مهمتر، توجه به محتوای این آموزشهاست که به طور قطع در آینده خانواده ها و جامعه اسلامی اثرات بسیاری به دنبال خواهد داشت. لازم است دقت و فراست لازم در تهیه و تدوین متون آموزشی و روشهای آموزش مبذول گردد. ان شاءالله
@j_modarresin
مراسم سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
مراسم عزاداری شهادت حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا (سلام الله علیها) در آستانه گرامیداشت هفته بصیرت، امشب یکشنبه مورخ ۹۹/۱۰/۷ ، بعد از نماز مغرب و عشاء ساعت 18/45 در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) از سوی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، برگزار میگردد.
این مراسم با سخنرانی حضرت آیت الله سید احمد خاتمی نائب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بصورت زنده از شبکه تلویزیونی قرآن و شبکه استانی نور و رادیو معارف پخش میگردد.
@j_modarresin
آیت الله حسینی بوشهری بر لزوم توجه هرچه بیشتر به خانواده شهدا تأکید کردند و گفتند:
«مسئولیت ما نسبت به خانواده شهدا اعم از پدران و مادران و همسران و فرزندان شهدا بسیار سنگین است. اگر ما ذرهای نسبت به این خانواده ها غفلت کنیم، در دنیا و آخرت باید پاسخگو باشیم. البته رسیدگی مادی به خانواده شهدا و ایثارگران وظیفه ای مهم است که جای هیچ بحثی هم نیست، چون این خانواده ها از تمام هستیشان گذشتهاند و هیچ چیز مادی هم نمیتواند آن ایثار را جبران کند؛ اما آنچه که به نظر من، مهمتر از رسیدگی مادی است، رسیدگی روحی و معنوی و نوع رفتار و مواجهه ما با این خانواده های معظم است. مهم این است که شرایط به گونه ای فراهم شود تا فرزندان شهدا، همچون خود شهدا حضوری آگاهانه و مؤثر در جامعه داشته باشند.» ایشان در تبیین این بخش از سخنان خود، اظهار داشتند: «گاهی آدم با شهادت خود به رسالتش عمل میکند و گاهی با زبان و انتقال پیام و حضور مؤثر در سایر عرصه های جهادی و خدمت به مردم. پس اگر ما فرزندان شهدا را با این نگاه در جامعه تربیت کنیم و مراتب مختلف آموزشی و تحصیلی آنها را هم مدنظر قرار بدهیم، شرایط به گونه ای پیش خواهد رفت که این عزیزان همچون پدران خود، در جامعه تأثیرگذار خواهند بود.»
ایشان در ادامه بر لزوم توجه جدی به فرمایشات حکیمانه رهبر معظم انقلاب تأکید کردند و گفتند: «رهبر معظم انقلاب به عنوان یک دیدهبان بیدار، تمام توطئه های دشمن را رصد می کنند، مشکلات داخلی را سروسامان می دهند و بحمدالله مردم هم در فراز و فرودهای انقلاب، همراه و همدل با ایشان هستند و میدانند که امروز یک جبهه متحد به عنوان جبهه مقاومت در مقابل غرب و مزدوران آنها قرار دارد که محوریت آن هم ایران اسلامی است.»
آیت الله حسینی بوشهری همچنین با تأکید بر ضرورت وحدت و اتحاد مردم و مسئولان در برابر توطئه های دشمنان، افزودند: «تحریم های ظالمانه دشمنان، اگرچه باعث مشقاتی برای مردم کشورمان شد اما فرصتهایی را هم برای پیشرفت های داخلی فراهم کرد؛ بنابراین اگر ما در داخل کشور با هم متحد باشیم و راهی را که رهبر معظم انقلاب به ما نشان میدهند، در پیش بگیریم ان شاالله به قله های بلند خواهیم رسید؛ اما اگر دشمن احساس کند که ما در داخل کشور، دچار تفرقه و اختلاف هستیم و یا چراغ سبزی به او نشان دادیم که در مسیر رهبری حرکت نمیکنیم، در این صورت به مشکل برمی خوریم و رسیدن به مقصد هم برای ما دشوارتر میشود»
@j_modarresin
آیت الله حسینی بوشهری در دیدار مدیرکل بنیاد شهید استان قم:
خدمت به خانواده مکرم شهیدان یک موهبت الهی است
هویت، اعتبار و استقلال ما، مرهون خون شهدا و صبر خانواده شهداست
مردم در فراز و فرودهای انقلاب، همراه و همدل با رهبر معظم انقلاب هستند
آیت الله حسینی بوشهری در دیدار مدیرکل بنیاد شهید استان قم گفتند: خدمت به خانواده مکرم شهیدان یک موهبت الهی است و نباید از کنار آن به سادگی عبور کرد.
ایشان با قدردانی از خدمات مسئولان و کارکنان این نهاد انقلابی، اظهار داشتند: «واقعیت این است که خدمت به خانواده شهدا، همچون سایر مسئولیتهای اجرایی نیست، بلکه به نظر من، ارواح طیبه شهدا و صلحا که شما مسئولیت و توفیق خدمت به خانواده آنها را دارید، متوجه تک تک کارهای شما هستند و بر این اساس شما هم قطعاً مشمول الطاف آنها هستید. چرا که بر اساس عقاید دینی ما، دست شهدا در عالم دیگر بازتر از آن چیزی است که ما در عالم دنیا داریم و طبیعتاً اگر ارتباط و پیوند بین ارواح شهدا و کارهای شما برقرار بشود، هر خدمتی که به خانواده شهدا بکنید، مورد توجه و عنایت آنها قرار میگیرد. به عبارت بهتر کارمندان و مسئولان بنیاد شهید اگر متوجه اهمیت و حساسیت کار خودشان باشند، باید بدانند که شبانه روز مشمول دعا و توجه شهدا هستند و این مسئله بزرگ و قابل اهمیتی است.»
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین افزودند: «کارهای اجرایی سختی ها و مشکلات خودش را دارد و این جای تردید نیست ولی انسان زمانی که در یک فضای معنوی، گام برمیدارد، احساس خستگی نمی کند و همان سختی های طبیعی را هم به جان می خرد چون می داند در مقابل این سختی ها، اجر و پاداش و عنایات الهی هست.»
آیت الله حسینی بوشهری در ادامه با اشاره به ایثار و از خودگذشتگی و صبر و استقامت خانواده شهدا گفتند: «وقتی به زندگی پر از افتخار خانواده های شهدا نگاه می کنیم که چگونه از فرزندان و همسران و برادران خود گذشتند و آنها را برای دفاع از دین و آیین و نظام و کشور خود تشویق میکردند، تحت تأثیر قرار میگیریم و میفهمیم که این خانواده ها و اساساً این آدم ها در فضای دیگری هستند و باورشان نسبت به دین و اسلام و ولی امر زمانشان، یک باور عادی نیست.»
ایشان ضمن مقایسه رفتار و عقیده خانواده های شهدا و ایثارگران با افرادی که نگاه دیگری به مقوله شهادت دارند، گفتند: «وقتی نگاه و عقیده خانواده شهدا را با افرادی که جهاد را خشونت می دانند و شهادت را به گونه دیگری تفسیرمی کنند، مقایسه میکنیم، متوجه میشویم که تفاوت از کجا تا به کجاست. آنها اساساً فکر می کنند که تمام گرفتاری های ما به خاطر مقاومت و ایستادگی و فرهنگ ایثار و شهادت ماست اما غافلاند و نمیدانند که امروز اگر هویت و اعتباری داریم و از استقلال برخورداریم، به برکت خون شهدا و نگاه ارزشمند خانواده مکرم شهیدان هست.»
رئیس جامعه مدرسین به اهمیت بازخوانی پیام شهدا اشاره و تأکید کردند: «اگر به وصیت نامه و کتب خاطرات شهدا مراجعه کنیم و آنها را به دقت بخوانیم، متوجه می شویم که بین ما و آنها، فرسنگ ها فاصله هست. باید با خواندن و تأمل در وصیت نامه، ببینیم که آنها با چه نگاهی و با چه عشق و شوری قدم در راه پرافتخار دفاع از دین و کشور گذاشتند و اجازه ندهیم که این فرهنگ، کمرنگ شود.»
نماینده مجلس خبرگان رهبری تأکید کردند: «مطمئن باشید تا جامعه و مردم ما با روح شهادت و فرهنگ ایثار آشنا باشند، هیچ لطمه و آسیبی به این انقلاب وارد نخواهد شد؛ اما باید از روزی بترسیم که روح و فرهنگ شهادت از این جامعه رخت بربندد و مردم بی تفاوت بشوند و آن نگاه جدی را نسبت به شهادت و فرهنگ شهادت نداشته باشند. البته دشمن هم همین را می خواهد و تلاش میکند که عموم مردم مخصوصاً فرزندان و خانواده شهدا را نسبت به فرهنگ و آرمان های شهادت بدبین کند.»