🔹امام باقر ع:
خيرِ محض باش و برگ بى خار؛
خار بى برگ و شرّ بى خير مباش.
📚بحار الأنوار : 78/345/3
👇👇👇
🆔 @jabbarnameh
با سجدههاش زینت سجادهها شده است
سجادهاش ادامهی عرش خدا شده است
مجموعهی تمامِ صفاتِ پیمبران
آئینهی تمام نمای خدا شده است
🌹🌷🌹🌷🌹🌷🌹🌷🌹🌷🌹🌷
میلاد امام سجاد علیه السلام مبارک باد
🌹🌷🌹🌷🌹🌷🌹🌷🌹🌷🌹🌷
👇👇👇
🆔 @jabbarnameh
#داستان_کوتاه
شغالی مرغی از خانه پیر زنی دزدید. پیر زن در عقب او نفرین کنان فریاد می کرد: ای وای! مرغ دو منی مرا شغال برد.
شغال از این مبالغه سخت در غضب شد و از غایت تعجّب و غضب به پیر زن دشنام داد.
در آن میان روباهی به شغال رسید و گفت : چرا این قدر بر افروخته ای؟ گفت: ببین این پیرزن چقدر دروغگو و بی انصاف است. مرغی را که یک چارک هم نمی شود دو من می خواند!
روباه گفت: بده ببینم چه قدر سنگین است!
وقتی مرغ را گرفت روی به گریز نهاد و گفت: به پیر زن بگو مرغ را به پای من چهار من حساب کند.😁😑
👇👇👇
🆔 @jabbarnameh
#شیرینی_کشمشی
مواد لازم برای ۸ تا ۱۰ نفر
آرد قنادی۲۹۰ گرم ( ۲ لیوان )
کشمش۱۰۰ گرم ( نصف لیوان )
بکینگ پودر۱ قاشق چایخوری
تخم مرغ۲ عدد
وانیل نوک قاشق مرباخوری
کره۱۵۰ گرم
پودر قند۲۵۰ گرم ( ۱٫۵ لیوان )
دستور پخت شیرینی کشمشی
مرحله اول
برای تهیه شیرینی خوشمزه کشمشی ابتدا باید کره و تخم مرغ را از ۳۰ دقیقه قبل تر از یخچال خارج کنیم تا با دمای آشپزخانه یکسان شوند. در ادامه کره را که کاملا نرم شده است در یک کاسه مناسب و جادار می ریزیم ، سپس پودر قند را به ان اضافه می کنیم.
مرحله دوم
در ادامه با همزن برقی حدود ۵ دقیقه مخلوط پودر قند و کره را هم می زنیم تا یکدست شوند و به مایعی سفید و کشدار تبدیل شود. در حین هم زدن پودر قند و کره تخم مرغ ها را با فاصله یک دقیقه به کاسه اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم.
مرحله سوم
در آخر وانیل را اضافه می کنیم و یک دقیقه دیگر مواد را هم می زنیم. در این مرحله کشمش ها را تمیز کرده سپس می شوییم و پس از اینکه آب اضافی شان خارج شد به کاسه حاوی مواد اضافه می کنیم و با دیگر مواد مخلوط می کنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله آرد را با بکینگ پودر مخلوط می کنیم سپس دو مرتبه الک می کنیم تا کاملا نرم شود سپس کم کم به مواد داخل کاسه اضافه می کنیم و با یک قاشق مواد را هم می زنیم تا خمیر شیرینی شکل بگیرد و آرد نیز گلوله نشود.
مرحله پنجم
حالا فر را با حرارت ۱۶۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا گرم شود سپس کف سینی فر را چرب می کنیم یا اینکه یک ورق روغنی قرار می دهیم. مایه شیرینی را با قاشق برداشته و به شکل گلوله هایی اندازه گردو روی سینی فر می چینیم.
توجه داشته باشید که شیرینی ها باید با فاصله از هم روی سینی فر قرار بگیرند چون بعد از ریختن روی سینی فر باز می شوند و جای بیشتری نیاز دارند. در آخر سینی فر را به مدت ۱۰ دقیقه درون فر قرار می دهیم تا شیرینی ها پخته شوند.
مرحله هفتم
زمانی که اطراف شیرینی ها کمی طلایی شود، یعنی اماده هستند؛ نکته دیگر اینکه اگر می خواهید شیرینی کشمشی شما خشک شود و حالتی ترد و شکننده داشته باشد، باید شیرینی ها به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه درون فر قرار بگیرند.
شیرینی کشمشی با گردو
یکی از موادی که می تواند باعث خوشمزه تر شدن شیرینی کشمشی شود اضافه کردن مغز گردو به ان می باشد. برای این منظور مقدار ۵۰ گرم مغز گردو را خرد کنید و به مایه شیرینی کشمشی اضافه کنید. این کار علاوه بر اینکه شیرینی کشمشی را خوشمزه تر می کند باعث می شود که شیرینی مجلسی تر نیز داشته باشید.
👇👇👇
🆔 @jabbarnameh
9.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹چرا اسلام نمیگذاره هرکسی زندگی خودشو داشته باشه؟!
#اسلام #آتئیست #بحث #مناظره #روحانی #لائیک #بی_دین #شیعه #تشیع #معصومین #امامان #قرآن #قران #قران_كريم #فضای_مجازی #اینستاگرام
👇👇👇
🆔 @jabbarnameh
14.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹اتفاقی جالب درباره امام سجاد ع در دانشگاه اکوادور.
👇👇👇
🆔 @jabbarnameh
ebook8567[www.takbook.com].pdf
589.6K
🔹فایل رساله حقوق امام سجاد ع
👇👇👇
🆔 @jabbarnameh
🔹فلسفه خلقت و پاداش و عذاب
من برای چی به این دنیا اومدم؟
خدا چرا ما رو خلق کرد؟
اگر منظور خدا عبادت بوده است که فرشته ها رو قبلا خلق کرده است!
اگر میگویید که میخواهد ما با حالت اختیار عبادت کنیم که یعنی بازهم خدا به ما احتیاج دارد که مارا چند گروه کرده تا ببیند کداممان میتوانیم او را بهتر عبادت کنیم!
میگوییم خدا به ما احتیاج ندارد؟
از علم و تدبیر خدا بدور است چیزی را بیهوده بیافریند، در قرآن هم میفرمایند " شما گمان میکنید ما شما را بیهوده آفریدیم"
آخه من وظیفه ام چیه توی این دنیا برای چی اومدم، بخورم و بخوابم وکار کنم و عبادت !!!!
اگر خدا به ما احتیاج نداره پس چرا وقتی نافرمانیش میکنیم وعده عذاب میده؟؟؟؟
در ثانی من پروژه خود خدا هستم چرا خدا چیزی که خودش خلق کره و میدونه که چطوری میشه رو عذاب میده؟
✅ پاسخ:
آفرينش هر يك از ما جزيي از آفرينش همه عالم و مخلوقات خداوند است، در نتيجه فلسفه حقيقي خلقت ما نيز در خلال تبيين فلسفه اصلي آفرينش تعريف مي شود، پرسش از فلسفه آفرينش از آن جا نشأت مي گيرد كه تصور ما از انجام کارها، به دست آوردن سود يا رفع نياز است؛ زيرا ما انسان ها موجوداتي محدود و ناقص هستيم و همواره اعمال ما به يکي از اين دو امر برمي گردد.
هدف انسان در كارهايش، رسيدن به كمال و سود يا رفع نقص است؛ مثلاً غذا ميخورد تا رفع گرسنگي كند. لباس ميپوشد تا خود را از سرما و گرما حفظ كند.ازدواج ميكند براي ارضاي نيازي كه احساس ميكند. اما خداوند چطور؟، او كه هيچ نقصي ندارد كه با افعالش، قصد رفع آن را داشته باشد و هيچ كمالي را فاقد نيست، تا به كمال رسيدن براي او فرض شود. پس چرا مي آفريند؟
در حقيقت خدايي او اقتضاي آفرينش دارد؛ زيرا «آفريدن» به معناي ايجاد كردن است. هر وجودي خير است و لازمه فياض(بخشنده) بودن خداوند، عطا كردن او است: «و ما كان عطاء ربك محظورا؛(1) و عطاي پروردگارت منع نشده است».
هر چيزي که اقتضاي وجود و هستي داشته يا امکان وجود داشتن آن باشد، فيض وجود از خدا دريافت مي کند. خداوند بخل در وجود و هستي دادن ندارد، تا موجودي که امکان وجود آن است، وجود را دريافت نکند.
جهان هستي با تمام نظم و زيبايي هايش نمادي از لطف، مهرباني، علم، قدرت، حکمت و... خداست، به طوري که بدون آفرينش، صفات جمال و جلال خدا مخفي و پنهان مي ماند. در واقع هر «بود»ي ، «نمود»ي دارد؛ نمي شود فياض باشد، اما فيضي نداشته باشد، همان گونه که نمي تواند نور باشد اما روشنايي نداشته باشد و رحمت باشد اما بخشش نداشته باشد! بنابراين از همين جا مي توان نتيجه گرفت كه خلقت جهان و از جمله انسان نتيجه صفات خداوند است. خداوند كمال مطلق است و اظهار كمال كه خود نيز كمال است از جانب خداوند متعال صورت مي گيرد.
خداوند فيض و بخشش دارد و لازمه آن اين است كه هر چه امكان وجود دارد، فيض و هستي خداوند را دريافت كند و چون قابليت وجود براي جهان هستي بود ، خداوند آن را آفريد؛ بنابراين جهان هستي، نشان دهنده و نتيجه صفات خداوند است.
از سوي ديگر به حكم عقل خلقت خداوند بايد بهترين و كاملترين آفرينش باشد، يعني در مجموعه هستي اگر وجود مخلوقي، زيبايي و كمال آفرينش مجموعه عالم را افزايش دهد، لازم است خدا آن موجود را خلق كند، زيرا عدم خلقت آن موجود، ناشي از عدم اطلاع و آگاهي از زيبايي آن است، يا در اثر ضعف وناتواني از خلقت آن است.
چنانچه خدا با توجه به علم و قدرت بي نهايت، باز آن زيبايي را خلق نكند، ناشي از عدم "فضل" و "جود" و بخشندگي است كه خدا از بخل منزه است و "جود" و رحمت و بخشندگي او بي نهايت است. پس جهاني كه خدا خلق مي كند، بايد كاملترين صورت ممكن را داشته باشد «الذي احسن كل شيء خلقه »(2)و هر چه امکان تحقق دارد، از طرف خداوند فيض وجود دريافت کند.
بايد انسان خلق مي شد؛ زيرا در جهان خلقت پيش از خلق انسان، ملائك بودند كه موجوداتي نوراني و پاك بودند كه خدا را همواره عبادت مي كردند. فرشتگان به دليل شرايط ويژه خلقت خود بر سر دو راهي قرار نمي گرفتند كه با اختيار خويش (در حالي كه ميل باطني آنها به جهت ديگري تمايل داشته باشد) رضايت خداوند را انتخاب كنند.
آنها همواره حضور و عظمت خدا را درك مي كنند و در مقابل آن همه عظمت، راهي جز عبادت ندارند «عِبَادٌ مُّكْرَمُونَ* لَا يَسْبِقُونَهُ بِالْقَوْلِ وَ هُم بِأَمْرِهِ يَعْمَلُونَ»(3). اما در صحنه هستي، مي توان يك نمايش زيباتر از اين را هم تصوير كرد و آن اين كه موجودي وجود داشته باشد كه از يك طرف همانند ملائك در اوج جذبه الهي و عشق و عبادت به خدا باشد و در عين حال موانعي پيش روي او براي برگرداندن وي از مسير عشق و عبادت مانند شهوات وشيطان قرار داشته باشد.
اين موجود انسان است. او خدا و عظمتش را بي واسطه مي بيند و از سوي ديگر گرچه فطرت الهي او همواره در درونش وي را به سوي خوبيها و پاكيها دعوت مي كند، ولي اميال حيواني و شهواني او به همراه وسوسه هاي
شيطان هم در مقابل قرار دارند. وي اين گونه خلق شده كه از يك سو با خواستهها و تمايلات شهواني و حيواني رو به رو است و از سوي ديگر فطرت الهي اش و راهنماييهاي پيامبران او را به سوي خوبيها فرا مي خواند. او در عرصههاي مختلف زندگي مي تواند با ايمان به خداوند و محبّت او، بر سر دوراهيها، عشق به خدا را انتخاب كند و مظاهر فريبنده دنيا را رها سازد.
چنين صحنه هايي از محبّت و عشق انسان نظير يوسف كه در اوج جواني و زيبايي در سختترين صحنه آزمايش خدا را رها نكرد، براي هر كسي در طول زندگي پيدا مي شود. همواره چنين صحنههايي در طول تاريخ حيات بشري تكرار مي شود.
اگر خداوند زمينه پديد آمدن چنين صحنههاي زيبايي از تجلّي محبّت و عشق مخلوقات خويش را كه با اختيار كامل به سوي او مي آيند ،فراهم نمي كرد، باز جهان كاملترين و زيباترين بود؟ آيا در علم و قدرت و فيض و "جود" مطلق خداوند كه اقتضاي آفرينش بهترين و زيباترين صورت آفرينش را دارد، ترديد نبود؟ آيا جاي اين سؤال از خدا باقي نمي ماند كه قدرت و علم و فيض تو مطلق بود، پس چرا زيباترين جهان را خلق نكردي؟! پس از خدا، چنين خلقتي لازم و ضروري است و گرنه خداوند نيازي به آزمودن و يا عبادت انسانها ندارد.
از همين جا بايد دانست كه اگر در آيات قرآن آزمايش و عبادت به عنوان علّت آفرينش انسان شناخته شده و كمال انسان هدف نهايي شمرده شده، اين خصوصيّات و فوائد متوجه انسان است. يعني اين امور هدف و مسيري است که در مورد خلقت حکيمانه انسان در نظر گرفته شده ، ابزار و راهکاري است که خداوند براي تعالي و رسيدن انسان به کمالي که در وجودش امکان تجلي دارد، در نظر گرفته و مقصدي است که در برابر خلقت حکيمانه خداوند ترسيم شده، نه هدف اصلي خلقت وآفرينش انسان .
در نتيجه خلقت هريك از ما بر اساس همين هدف بلند به شكوه و زيبايي اين مجموعه مي افزوده و بودن هريك از ما باارزش تر و مهم تر از نبودن ما بوده و بر فرض تحقق شرايط و عوامل خلقت هر يك از ما، خداوند اين خير و نعمت وجود را از ما دريغ ننموده است.
اما در خصوص عذاب در برابرعصيان و عدم اطاعت بايد گفت كه مسلما هر عقل سليمي اذعان مي كند كه در پس اين برنامه جامع ودقيق بايد ضمانتي اجرايي و نيرويي تحريك كننده مورد ملاحظه قرار گيرد؛ در واقع آنچه مسلم است رعايت و پايبندي به اين امور مهم و ضروري در مسير تكامل در صورتي جدي وهمگاني مي شود كه انسان ها بدانند محاسبه اي دقيق در پس همه اين مسايل وجود دارد و تعيين جايگاه هايي بي نهايت متفاوت به عنوان نتيجه اين مجاهدت ها وتلاش ها و رسيدن به كمالات انساني يا ضايع نمودن فرصت ها در انتظار آنهاست.
بر اين اساس بهشت وجهنم اصلي ترين كاركرد را در اين عرصه دارند؛ در واقع علاوه بر آن كه بهشت وجهنم تجلي حقيقي خود انسان و حقايق درون و اعمال او در پس زندگي دنيا هستند، به نوعي نتيجه و پاداش و عذاب حركت و طي مسير انسان ها در زندگي دنيا هم به حساب آمده در عين حال مهم ترين عامل حركت انسان ها در مسير درست و ترك طي طريق در مسيرهاي باطل وانحرافي به شمار مي روند.
از نگاه ديگر بهشت و دوزخ چيزي جز باطن اعمال ، كردار ، گفتار و افكار ما نيست كه در عالم حقيقت نمايان و مجسم مي شود. هر آنچه از اعمالي و گفتارهايي كه داريم، در جهان ديگر حقيقت آنها نمايان مي شود و پاداش و جزا، بهشت و دوزخ همين چيزها است كه خود انسان ها فراهم نموده اند.
وجود بهشت وجهنم با دلايل متعدد عقلاني از جمله لزوم چنين جايگاهي براي حسابرسي و برخورد عادلانه با انسان ها واعمالشان كه منطبق بر اصل عدالت خداوند است؛ قابل اثبات است، اگر چه جزئيات بهشت و دوزخ با عقل اثبات نمي شود و با اخبار صادق از منبع صادق مي توان به آنها دست يافت و اگر چنين عذاب و پاداش هايي نمي بود اشكالات جدي به هدفمندي و حكيمانه بودن نظام آفرينش و عدالت خداوند وارد بود.
به علاوه علم خداوند به كيفيت عملكرد اختياري هر يك از ما دليلي بر محروم كردن هر فرد از فرصت انتخاب و تعيين مسير آزادانه و شركت دراين مسابقه دنيا براي رسيدن به فرصت هاي بي نظير عالم آخرت نمي شود و به همين خاطر خداوند فرصت حيات را از هيچ موجودي كه امكان اين امر براي او متصور است دريغ نمي نمايد.
📚مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
پينوشت:
1. اسراء (17) آيه 20.
2.سجده(32) آيه7.
3.انبياء(21) آيه 26 و 27.
👇👇👇
🆔 @jabbarnameh