🔴از رئیسی تا مهرعلیزاده؛ سوابق 7 کاندید انتخابات 1400 چیست؟
🔸درنهایت بعد از گذشت بیش از یک هفته شورای نگهبان لیست نامزدهای تایید صلاحیت شده را به وزارت کشور ابلاغ کرد. رئیسی، قاضیزاده هاشمی، مهرعلیزاده، جلیلی، همتی و رضائی کسانی هستند که به طور رسمی وارد کارزار انتخاباتی شدهاند.
🔸رئیس قوه قضا در پی تغییر مسئولیت
آیتالله رئیسی با حکم آیت الله یزدی رئیس وقت قوه قضائیه، به سمت دادستان تهران منصوب شد و از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۳ بهمدت پنج سال این مسئولیت را بهعهده داشت. پس از آن و از سال ۱۳۷۳ به ریاست سازمان بازرسی کل کشور منصوب شد و این سمت را تا سال ۸۳ عهدهدار بود. رئیسی از سال ۸۳ تا سال ۹۳، بهمدت ۱۰ سال معاون اول قوه قضائیه و از سال ۹۳ تا سال ۹۵ نیز دادستان کل کشور بودند. همچنین وی از سال ۹۱ با حکم مقام معظم رهبری بهعنوان دادستان کل ویژه روحانیت و در نهایت با رحلت آیتالله واعظ طبسی بهعنوان تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد.
🔸سعید جلیلی، بار دیگر در انتخابات ریاست جمهوری
سعید جلیلی در سال ۱۳۶۸ و با تصدی ” ریاست اداره بازرسی وزارت امور خارجه” به طور رسمی وارد فضای سیاسی کشور شد. او به مدت ۷ سال در این پست باقی ماند و پس از آن، به عنوان “معاون اول آمریکا در وزارت امور خارجه” مشغول به فعالیت شد.
🔸نائب رئیس اول مجلس یازدهم در میان نامزدهای انتخابات ۱۴۰۰
امیرحسین قاضیزاده هاشمی زاده دیگر نامزد تایید صلاحیتشده ریاستجمهوری هم اکنون نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی و نماینده مشهد در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی میباشد. او پسر عموی سید حسن قاضیزاده هاشمی؛ وزیر بهداشت دولت یازدهم و دوازدهم است.
🔸مهرعلیزاده نماینده اصلاح طلبان در قامت کاندید انتخاباتی
محسن مهرعلیزاده در انتخابات دور نهم ریاست جمهوری با حمایت نمایندگان مجلس استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان و خراسان و پیشنهاد سید محمد خاتمی رئیسجمهور وقت، وارد عرصه انتخابات شد.
محسن مهرعلیزاده در سال ۱۳۸۴ به عنوان نامزدهای جناح اصلاحطلب وارد کارزار نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران شده بودند، ابتدا توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شد، اما سپس با نامه رهبری، مجدداً تأیید صلاحیت شدند.
🔸زاکانی؛ قبل از انقلاب تا نامزدی انتخابات دولت سیزدهم
او نماینده پیشین مردم تهران در دورههای هفتم، هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی از تهران و همچنین نماینده مردم شهر قم در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی است و ریاست کمیسیون ویژه بررسی برجام، نتایج و پیامدهای آن را برعهده داشتهاست.
🔸محسن رضایی، تلاشی بیش از یک دهه در مسیر پاستور
محسن رضائی پس از ۱۳۵۷ از پایهگذاران سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی بهشمار میآمد. او عضو هیئت ۱۲ نفره تدوین اساسنامه سپاه پاسداران در زمستان ۱۳۵۷ بود و در اردیبهشت ۱۳۵۸ با پشتیبانی امام واحد اطلاعات سپاه را تأسیس کرد و اولین فرمانده این واحد شد.
در سال ۱۳۶۰ با حکم امام به فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب گردید و تا ۱۳۷۶ برای مدت ۱۶ سال در این جایگاه فعالیت نمود.
🔸سفیری که در مسیر چین برگردانده شد تا سروسامانی به بانک مرکزی داده باشد
عبدالناصر همتی، کاندید ریاستجهموری ۱۴۰۰ به پدر بیمه خصوصی ایران مشهور است، دکترای اقتصاد دارد و استاد دانشگاه تهران است. همتی همچنین کارشناس رسمی دادگستری در امور سرمایهگذاری، پولی و اعتباری است. او به مدت ۵ سال در زمان حسن روحانی عضو کمیته اقتصادی شورای عالی امنیت ملی بود.
@jahaade_kabir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چرا نامزدهای تایید شده از همه جناهها نیستند؟
🔹پاسخ سخنگوی شورای نگهبان/ صدا و سیما
@jahaade_kabir
🔴چرا لیست نهایی کاندیداها برایمان عجیب است؟
🔺پس از حدود ده روز گمانه زنی و چانه زنی، شورای نگهبان لیست کاندیداها را به وزارت کشور تحویل داد. گفته می شود رایزنی و نامه و تلفن و توصیه و فشار و تهدید و... به این شورا تا دقایق آخر ادامه داشته. اما نهایتا لیستی که از ساختمان خیابان فلسطین بیرون آمد، برخلاف انتظارات بود. همه فکر می کردند از میان کاندیداهایی که اصلاح طلب یا مورد حمایت آنان هستند، حداقل یکی دو نفر در لیست نهایی خواهند بود. اما هیچ کدام از آقایان جهانگیری، لاریجانی و پزشکیان صلاحیتشان احراز نشد و ترکیب کاندیداهای مورد توجه، تقریبا یکدست به نظر می آید.
🔹برخی معتقدند این اتفاق موجب ناامیدی اقشاری از مردم و کاهش مشارکت می شود و برخی حتی این ترکیب را تعیین پیش از موعد رئیس جمهور آینده عنوان کردند!
🔻یک سوال: چرا از این ترکیب تعجب کردیم؟ چرا توقع داشتیم حتما از گزینه های مورد پسند همه ی جناح ها در لیست کاندیداها باشد؟ در جواب می توان به دو دلیل عمده اشاره کرد.
1⃣ یادمان رفته وظیفه شورای نگهبان چیست!
🔹ما به صورت کلیشه ای فرض را بر این گرفته ایم که شورای نگهبان باید انتخابات را مهندسی کند و وظیفه دارد همه سلایق را در احراز صلاحیت کاندیداها لحاظ کند. یعنی اگر صلاحیت گزینه ای از جناح الف، فرضا به خاطر نداشتن شرایط ماده یک محرز نشد، می توان صلاحیت گزینه ی جناح ب را با وجود نداشتن همان شرایط محرز دانست! تنها به دلیل اینکه جناح الف گزینه دیگری دارد و جناح ب گزینه دیگری ندارد.
🔹با داشتن این پیش فرض غیر منصفانه مدعی عدالت و قانون هم هستیم. شورای نگهبان موظف است به مرّ قانون عمل کند؛ یعنی اگر برایش ثابت شد کسی تخلف، ترک فعل، انفصال از خدمت، محکومیت قضایی، اظهارات و اقدامات مغایر با منافع و امنیت ملی... دارد، با هیچ مصلحت و توصیه و انعطافی اجازه ندهد چنین شخصی سرنوشت مردم را به بازیچه بگیرد.
2⃣در مورد علل افت مشارکت و عوامل افزایش مشارکت دچار خطا هستیم.
🔹بعضی ادعاها ریشه ای ندارند جز تکرار. گوبلز وزیر پروپاگاندای هیتلر میگوید: «هیچ بعید نیست که از طریق تکرار بتوان ثابت کرد که مربع، یک دایره است!» آنقدر تکرار شده که ما تصور می کنیم اگر همه جناح ها در لیست کاندیداها گزینه داشته باشند، حتما مشارکت بالا خواهد رفت. دلیل این مدعا هم انتخابات های پرشور 88 و 96 است که رقابت شدید بین دو جناح، تنور انتخابات را گرم کرد. این تصور دو اشکال دارد؛
🔹اول اینکه تصور می شود دلیل ناامیدی مردم و احتمال افت مشارکت (چنانچه در انتخابات 98 رخ داد) رد صلاحیت کاندیداهای اصلاح طلب است. مگر چند درصد مردم نگاه سیاسی دارند و سیاسی رای می دهند؟ مگر در انتخابات 98 اصلاح طلبان در تهران و کلان شهرها لیست نداشتند؟ پس چرا مشارکت اینقدر پایین بود؟ باید گفت این تصور از تکرار مغالطه های جناح ها و سیاسیون شکست خورده به وجود آمده که سعی دارند ناکامی هایشان را به گردن دیگران بیاندازند.
🔹دوم آیا ناامیدی و نارضایتی کنونی جامعه دلیل عمده ای به جز عملکرد بی نظیر دولت مورد حمایت اصلاح طلبان به ویژه طی چهار سال گذشته در تحقیر و خسته کردن مردم دارد؟ دی 96 و آبان 98 را چیزی به جز بی تدبیری این دولت و بی توجهیش به خواسته و شان و عزت مردم پدید آورد؟ چگونه فکر می کنیم زخم های وارد آمده بر پیکره ی اعتماد به نفس عمومی با تنوع در ترکیب کاندیداها ترمیم می شود؟
🔻تنها چیزی که می تواند مشارکت را بالا ببرد، ایجاد امید در جامعه برای تغییر وضع موجود است. آیا حضور مدافعان وضع موجود در بین کاندیداها می توانست مشارکت را بالا ببرد و حالا باید شورای نگهبان را بابت در نظر نگرفتن این مصلحت فرضی سرزنش کرد؟
📝 #رها_عبداللهی
@jahaade_kabir
18.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❌ پاسخهای دکتر بهادری جهرمی به شبهات جنجالی درباره شورای نگهبان
📽 بسیار #مهم تا انتها ببینید
@jahaade_kabir
9.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📢 #صدای_انقلاب شماره: 242
💠 نقش شورای نگهبان در تحقق مشارکت حداکثری
🎙 کارشناس برنامه: دکتر مهدی سعیدی
#شورای_نگهبان
#انتخابات1400
#مشارکت_حداکثری
@jahaade_kabir
#احکام
‼️شک در طهارت چرم و اجزای حیوانات
🔷س 5468: چرم های طبیعی وارداتی که شک داریم از حیوانی است که ذبح شرعی شده یا نه، آیا نجس می باشد؟
✅ج: اگر بداند یا احتمال دهد حیوان ذبح اسلامی شده است، پاک است، وگرنه محکوم به نجاست است.
@jahaade_kabir
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
⭐👇⭐مومنین !«فراموشی سراغتان نیاید»
سوره 57. حدید آيه 16
وَلَا يَكُونُواْ كَالَّذِينَ أُوتُواْ الْكِتَابَ مِن قَبْلُ فَطَالَ عَلَيْهِمُ الْأَمَدُ فَقَسَتْ قُلُوبُهُمْ وَكَثِيرٌ مِّنْهُمْ فَاسِقُونَ
ترجمه
و مانند كسانى نباشند كه پیش از این، كتاب آسمانى به آنان داده شد، پس زمان طولانى بر آنان گذشت و دلهایشان سخت گردید و بسیارشان فاسق گشتند؟
👇⭐امام خامنه ای در دیدار مردم قم ۱۳۹۸/۱۰/۱۸
نگذارید این درس فراموش بشود؛ عزیزان من! چه مسئولین تبلیغاتی کشور، چه علمای معظّمی که در قم و در سایر مناطق کشور هستند، چه جوانهای فعّال در حوزهی فرهنگی، چه آحاد مردم، نگذارید این درس بینظیری که جلوی چشم ما اتّفاق افتاد فراموش بشود؛ درس شروع مظلومانهی متّکی به ایمان و غیرت دینی و برکتی که خدای متعال به این جور حرکتی میدهد و این حوادث عظیم را پشت سرِ هم به وجود میآورد. خداوند متعال در جای جای قرآن این نکته را که «فراموشی سراغتان نیاید» تکرار کرده است به مناسبت اُمم گذشته. میفرماید: وَ لا یَکـونوا کَالَّذینَ اوتُوا الکِتابَ مِن قَبلُ فَطالَ عَلَیهِمُ الاَمَدُ فَقَسَت قُلوبُهُم بنیاسرائیل یک روزی آن چنان قدرت معنویای پیدا کردند که با اینکه مردشان، زنشان، فرزندانشان زیر شکنجهی فرعون بودند، توانستند فرعون را مغلوب کنند، توانستند ایستادگی کنند، مقاومت کنند تا اینکه خدای متعال راه را برای آنها باز کند و فرج به آن عظمت را با غرق فرعون و فرعونیان به آنها عطا کند. همین بنیاسرائیل بعد از اندکی، فَطالَ عَلَیهِمُ الاَمَدُ فَقَسَت قُلوبُهُم؛ یک مقداری که زمان گذشت، با گذشت زمان از آن حالت اوّلیه خارج شدند، دلها سخت شد، سنگین شد، قسی شد؛ آن توکّل، آن اعتماد به خدا، آن حرکت در راه خدا، آن صبر، آن استقامت را از دست دادند، نتیجه این شد که «وَ ضُرِبَت عَلَیهِمُ الذِّلَّةُ وَالمَسکَنَةُ وَ باءو بِغَضَبٍ مِنَ الله» این آیه یکی از آیات است؛ آیات متعدّد دیگری هم [وجود دارد].
✍تدوین : رجبعلی بازیاد
@jahaade_kabir
❤️ #امام_موسی_کاظم_علیه_السلام:
🍀 لیسَ مِنّا مَن لَم یُحاسِبْ نَفسَهُ فی کُلِّ یَومٍ فَإنْ عَمِلَ حَسَناً استَزادَ اللهَ و إنْ عَمِلَ سیّئاً اسْتَغفَرَ اللهَ مِنهُ و تابَ اِلَیهِ
🍃 از مانیست کسی که هر روز حساب خود رانکند، پس اگر کار نیکی کرده است از خدا زیادی آن را بخواهد، واگر بدی کرده، از خدا آمرزش طلب نموده و به سوی او توبه نماید.
📖#اصول_کافی_جلد4_صفحه191
@jahaade_kabir