🔴 دعوا بر سر آینده است....
✍سعید درخشان
در دولت رئیسی چندین طیف و جریان نوظهور سیاسی برای کسب قدرت بیشتر باهم رقابت میکنند. این جریانات در واقع زایش جدید جریانات قبلی جبهه انقلاب هستند. لایه های قدیمی تر این جریانات در رقابت های سیاسی به انتهای خط رسیده اند و پرچم را دارند به دست نسل جوانتر خود میدهند.
بطور کلی میتوان در دولت رئیسی برای جریانات زیر تعریف هویت جدید سیاسی کرد
نئو امام صادقی ها
نئو جلیلی ها
نئو قالیبافی ها
نئو زاکانی ها
نئو امنیتی ها
طیف بذرپاش
طیف سعید محمد
لایه های قدیمی جریان امام صادقی ها با محوریت مرحوم آیت الله مهدوی کنی در عرصه سیاست کنشگری داشتند . اما بعد ازیشان تحصیلکرده های دانشگاه امام صادق در شاخه های مختلفی بصورت مستقل به کنشگری پرداخته اند. در دولت رئیسی از فارغ تحصیلان دانشگاه امام صادق زیاد استفاده شده است اما این افراد خود در طیف های مختلفی با هویت مستقل گاها با هم رقابت دارند. از جمله این افراد میتوان به دکتر عبدالملکی اشاره کرد که کادرسازی سنگینی در وزارت کار انجام داده است و قطعا برای ۱۴۰۸ برنامه دارد.
نئو جلیلی ها شامل نسل جوان حامی دکتر سعید جلیلی میشود که در دولت رئیسی توانسته اند مسئولیت های راهبردی را بعهده بگیرند مانند امثال دکتر لطیفی و دکتر علی جعفری و..... شاید در انتخابات ۱۴۰۸ دیگر دکتر جلیلی کاندیدا نشود اما قطعا یکی از چهرهای خوشنام این جریان به نمایندگی وارد کارزار میشود
از شاخص ترین افراد جریان نئوقالیبافی ها میتوان به احسان خاندوزی در دولت و امثال محسن دهنوی در خارج دولت اشاره کرد . قالیباف ساختار و جریان سیاسی منسجمی دارد و اگر خودش نتواند وارد رقابت های انتخاباتی بشود قطعا برای نسل جدید جریان خودش برنامه دارد.
نئوزاکانی ها هم با محوریت دکتر زاکانی در شهرداری تهران و در لایه هایی از دولت کادرسازی جوانی را شکل داده اند تا در آینده بعنوان یک جریان مستقل کنشگری داشته باشند از محوری ترین افراد این جریان میتوان به دکترگودرزی رئیس جوان سازمان بازرسی شهرداری اشاره کرد.
اما جریانات امنیتی بازی پیچیده ای دارند . در دولت روحانی این جریان سعی کرد با آذرجهرمی برای تصاحب آینده قدم بردارد اما پروژه جهرمی شکست خورد . کسی نمیداند مهره یا برنامه آنها برای آینده چیست . شاید بریکی از جریانات موجود در دولت رئیسی سوار شوند و برای آینده برنامه ای پیاده کنند.
طیف بذرپاش هم با محوریت شخص ایشان در دولت رئیسی در سطوح مختلف مهره چینی کرده است و امید دارند که بذرپاش جوان را در آینده در لباس رئیسجمهوری ببینند.
اما طیف نوظهور دکترسعید محمد را میتوان مهمترین و اصلی ترین رقیب جریانات ذکر شده معرفی کرد. جریان سعید محمد با قدرت رسانه ای عجیبی که دارند با تکیه بر کاریزمای نخبگانی و جوان شخص دکتر محمد، قدرت تولید سرمایه اجتماعی دارند . قدرتی که هیچکدام از جریانات جوان رقیب ندارند . لذا همه جریانات درون دولت رئیسی ، دکتر محمد را برای خود بعنوان یک خطر میبینند. از چهره های شاخص جریان دکترمحمد میتوان به مهندس دوستی اشاره کرد که همانند دکتر محمد دارای کاریزما و سرمایه اجتماعی است.
در حاشیه دولت رئیسی جریانات دیگری هم حضور دارند که به سهمی از قدرت اکتفا کرده اند و امیدی برای کسب قدرت بیشتر در آینده ندارند مانند محسن رضایی و رستم قاسمی و قاضی زاده هاشمی....
در دولت رئیسی دعوا بر سر آینده است . شاید در ماه ها یا سالهای آینده این رقابت ها بیشتر نمود پیدا کند.
🔴اخبار ویژه سیاسی
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
🔰 #پیام_فرمانده | #شهید_فهمیده
🔻فرازهایی از بیانات ولی امر مسلمین حضرت آیت الله امام خامنه ای (حفظه الله تعالی) در سالروز شهادت شهید محمدحسین فهمیده:
💠 جوانان و نوجوانان عزیز من! همه شما میتوانید در کشورتان نقش پیدا کنید.
یک روز نقش، نقش «حسین فهمیده» بود؛ یک روز نقشهای دیگر است.
🌟در زمینه مسائل دینی، مسائل فرهنگی، مسائل سیاسی، مسائل اخلاقی، آیندهنگری، امیدبخشی، نشاط دادن به محیط پیرامون خود و تعبّد و تقیّد و پایبندی به شریعت اسلامی -که سرمایه سربلندی فرد و جامعه است- میتوان مجاهدت کرد.
البته در آنها، دادنِ جان مطرح نیست؛ اما همّت و اراده و تصمیم لازم دارد.
📍همه میتوانید در مدارس، در دانشگاهها، در محیطهای کار و غیره، نقش ایفا کنید.
جوانِ زنده و بانشاط و پُرامید و پاکدامن، میتواند یک تاریخ را بیمه کند.
8 آبان 1359 محمدحسین فهمیده، نوجوان بسیجی به درجه رفیع شهادت نائل آمد. بههمین مناسبت، هشتم آبانماه تحت عنوان «روز نوجوان» و «روز بسیج دانشآموزی» نامگذاری شده است...
محمدحسین فهمیده، سال ۱۳۴۶ش در قم زاده شد و در محیطی مذهبی و خانوادهای متدین پرورش یافت. در آستانه انقلاب اسلامی بهواسطه حوادث آن دوران، روح وی نیز مانند میلیونها جوان و نوجوان دیگر کشور دچار تحولات عظیمی شد و شیفته حضرت امام خمینی (ره) گردید.
هنوز مدت زیادی از حضور محمدحسین در جبهههای نور علیه ظلمت نگذشته بود که با بستن نارنجک به کمر خود، زیر تانک دشمن بعثی رفت و ضمن انهدام تانک دشمن، خود نیز به شهادت رسید. شهید فهمیده با این عمل شجاعانه، برگ سرخ دیگری بر تاریخ حماسهگونه جنگ تحمیلی افزود و نام خود را جاودانه ساخت...
ماجرا از این قرار بود که محمدحسین بهاتفاق دوست شهیدش - محمدرضا شمس - در یک سنگر قرار داشتند که طی هجوم عراقیها، محاصره میشوند. محمدرضا زخمی میشود و حسین فهمیده با سختی و زحمت زیاد او را به پشت خط میرساند و به جایگاه قبلی خود بازگشته و مشاهده میکند که پنج تانک عراقی به طرف رزمندگان اسلام هجوم آورده و درصدد محاصره و قتل عام آناناند.
محمدحسین - درحالیکه تعدادی نارنجک به کمر خود بسته بود - به طرف تانکها حرکت میکند. تیری به پای او میخورد و در همان حال، موفق میشود که خود را به تانک پیش رو رسانده و با استفاده از نارنجک، آن را منفجر کند. دشمن در این حال تصور میکند که حملهای صورت گرفته و با سرعت تانکها را رها کرده و فرار میکند؛ درنتیجه، حلقه محاصره شکسته میشود و پس از مدتی، نیروهای کمکی نیز میرسند و آن قسمت را از وجود متجاوزین پاکسازی میکنند...
رهبر معظم انقلاب اسلامی، شهید فهمیده را یک نوجوان نمونه، استثنایى و پرورشیافته در آب و هواى تحول یک ملت توصیف کردند. شهید فهمیده آنگونه بود که حضرت امام خمینی (ره) درباره او فرمودند: «رهبر ما آن طفل ۱۲ سالهای است که با قلب کوچک خود که ارزشش از صدها زبان و قلم ما بزرگتر است، با نارنجک، خود را زیر تانک دشمن انداخت و آن را منهدم نمود و خود نیز شربت شهادت نوشید.»
رهبر معظم انقلاب در این زمینه فرمودند: «زنده نگه داشتن یاد حادثه شهادت دانش آموز بسیجی، شهید فهمیده، از اصالتهای دفاع مقدس میباشد.» از اینرو، هشتم آبان، سالروز شهادت این فرزند انقلاب، بهعنوان روز نوجوان و جوان و بسیج دانش آموزی نام گرفته است تا ضمن یادآوری حماسه این قهرمان کوچک، به عنوان سرمشقی مناسب به همسالانش مطرح شده و راهش ادامه یابد...
🔴 دستور کار تغییر نکرده است!
👤 #احمد_بنافی
🔹 وزیر امور خارجه کشورمان روز چهارشنبه (پنجم آبان ماه) در نشست خبری تصریح کرد: «ما نمیخواهیم از نقطه بنبست مذاکرات وین وارد مذاکرات وین شویم، ولی فرمتی که در مذاکرات وین شکلگرفته را قبول داریم». در این خصوص نکات ذیل حائز اهمیت است:
1️⃣ همانطور که معاون سیاسی وزیر خارجه گفته است، مذاکرات جمهوری اسلامی با ۴+۱ در نوامبر (اوایل آذرماه) بدون حضور آمریکاییها آغاز خواهد شد؛ بنابراین ادعای خبرگزاری رویترز مبنی بر از سرگیری مذاکرات برجامی با حضور آمریکا، ادعای پوچی بوده و صرفاً یک شیطنت رسانهای است. در شرایط کنونی، آمریکا خارج از برجام بوده و ایران مذاکرهای را با این عضو بدعهد خارج شده از برجام نخواهد داشت.
2️⃣ جمهوری اسلامی بر اساس دستور کار قبلی وارد مذاکرات خواهد شد؛ اینکه وزیر امورخارجه کشورمان اشارهکرده که ما نمیخواهیم از نقطه بنبست مذاکرات وین وارد مذاکرات وین شویم، نشان میدهد که ایران بر مواضع خود پافشاری دارد و از خطوط ترسیمی در چارچوب منافع ملی، عدول نکرده است.
3️⃣ آنچه امیرعبداللهیان از نقطه بنبست میگوید، درواقع موضوع مهم انتفاع اقتصادی ایران از برجام است که اگر محقق نشود، ماهیت مذاکرات و توافق را به چالش میکشد؛ در این مسیر، عمل طرفهای برجامی به تعهدات اقتصادی خود با ایران و بعلاوه پذیرش لغو تحریمها از سوی آمریکائیها و عدم امکان بازگشتپذیری مجدد تحریمها مورد تأکید تیم جدید سیاست خارجی کشورمان خواهد بود.
🔸 در شش دور مذاکرات قبلی در وین، برداشته شدن تحریمهای ایران تبدیل به گره مذاکرات گردید و با کارشکنی طرف آمریکایی، توافقی که تضمینکننده انتفاع پایدار اقتصادی ایران باشد، انجام نگرفت؛ موضوعی که به اذعان طرفهای برجامی، یک حق معقول و لازم برای ایران است و آمریکا میبایست به آن عمل کند.
✅ سخنگوی وزارت خارجه چین در آخرین موضع خود در همین زمینه، با استقبال از اعلام ایران برای بازگشت به مذاکرات وین قبل از نوامبر، تأکید کرد، «آمریکا بایستی سیاست اشتباه فشار حداکثری در قبال ایران را اصلاح کند».
4️⃣ معاون سیاسی وزارت خارجه کشورمان در سفر مسکو، تأکید کرد، «آنچه در دور جدید مذاکرات اهمیت دارد، آمادگی طرف مقابل برای اتخاذ تصمیم جدی در زمینه رفع تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه است. در بروکسل گفتگوهای صریحی با آقای انریکه مورا در مورد شکلگیری چارچوب مذاکرات برای لغو تحریمهای ظالمانه و غیرقانونی داشتیم و الزامات و اقتضائات مورد نظر خود را مطرح کردیم. قرار شد وی این موضوعات را با طرفهای دیگر مطرح کند».
💢 گزارههای خبری، هیچگونه نشانهای مبنی بر عقبنشینی دولت رئیسی نسبت به مواضع خود برای مذاکرات آتی با ۴+۱ را نشان نمیدهد؛ منطق جمهوری اسلامی مستدل، مستحکم و با پشتوانه فنی، حقوقی، سیاسی و آمیخته با تجربه است؛ این شرایط در کنار مؤلفههای بسیاری که دست برتر را اکنون در اختیار ایران قرار داده، نشان میدهد که ایران بر دو موضوع لغو تحریمها و راستی آزمایی آن بهعنوان تضمین، همچنان اصرار دارد و تیم مذاکرهکننده بر مبنای همین دستور کار پای میز مذاکره خواهد رفت.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در کانالهای مطالبه گری آرمانها و جهاد تبیین بخوانید.👇
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3