سخنرانی هفدهم -خیروبرکت -2.mp3
21.17M
🔷بخش دوم
امام على عليه السلام: اِنَّ لِلّدارِ شَرَفا وَ شَرَفُهَا السّاحَةُ الْواسِعَةُ وَ الْخُلَطاءُ الصّالِحونَ وَ اِنَّلَها بَرَكَةً وَ بَرَكَتُها جَودَةُ مَوْضِعِها وَسَعَةُ ساحَتِها وَ حُسْنُ جِوارِ جيرانِها؛
خانه را شرافتى است. شرافت خانه به وسعت حياط (قسمت جلوى خانه) وهم نشينان خوب است. و خانه را بركتى است، بركت خانه جايگاه خوب آن، وسعت محوطه آن و همسايگان خوب آن است.
شرح این روایت زیبا در این صوت خواهیم شنید.
@jalasate_ostad🌸🌸
۳۴۴ 🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
#تفسیر_زیارت_جامعه_کبیره
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
✨#وَأَوْلِیاءَ_النِّعَمِ✨
📌وقتی دو چیز با هم ارتباط داشته باشند این رابطه گاهی رابطهی برابر و گاهی هم نابرابر است.
🔰رابطه ی برابر یعنی وقتی یک چیزی با چیز دیگری ارتباط داشته باشد، رابطه ی اول با شئ دوم دقیقا مانند رابطه ی دوم با شی اول است.
🔻مثلا:
ما دو چوب را بر روی زمین به هم تکیه می دهیم آن شئ که طرف مقابل را نگه داشته، هر دو هست.
⏪ یعنی همان مقدار که این شئ در نیفتادن و قیام شئ اول موثر است؛ آن هم در نیفتادن و قیام شئ دوم موثر است. یعنی هر دو نسبت به هم یک نوع ارتباط دارند.
🔰 گاهی رابطه، رابطه ی نابرابر است. یعنی رابطه شان با هم بی واسطه است اما یکی از آنها دیگری را نگه می دارد.
⏪ یعنی یکی از آنها قائم بر دیگری است. این هم یک نوع رابطه است.
🔻مثلا:
وقتی ۲نفر با هم برادر هستند، رابطه شان ولایی است. 👱♂حسن و 👨🦰حسین هر دو برادر هستند، پس حسن برادر حسین و حسین برادر حسن است. این یک رابطه ی ولایی برابر است.
اما وقتی می گوییم: 👨🦳علی، پدر 👱♂حسن است درست است که رابطه وجود دارد اما علی پدرحسن است.پس هم رابطه دارند و حسن هم پسر علی است.
🖇پس در اینجا هم رابطه برقرار است. واسطه ای هم ندارند. اما رابطه اینها با هم برابر نیست. چون علی در جایگاه پدر و سرپرست است. نعمت دهنده است، اداره کننده است، تدبیرکننده و مدیر فرزندش است.
✅ این یک رابطه مخالف می شود و برابر نیست، یعنی یک رابطه نابرابر است.
🖇در جایی که رابطه ها با هم برابر هستند وقتی می گوییم: این ها رابطه ی ولایی دارند یعنی به هم ❤️ عشق دارند، با هم دوست هستند، به هم محبت دارند و به همدیگر کمک می کنند.🤝
ادامه دارد...
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
@jalasate_ostad