📌 ماجرای سدالابواب
🔰ماه #ذیالحجه، ماه مبارکی است که در آن اتفاقات مهمی مثل #ازدواج #امیرالمومنین علیهالسلام و حضرت فاطمه سلاماللهعلیها، #مباهله، عید #غدیر و... رخ داده است.
🔰یکی از اتفاقات مهم این ماه #سدّالابواب است.
بنا بر گواهی تاریخ، #پیامبر صلیاللهعلیهوآله پس از ورود به #مدینه، بنای #مسجد_النبی را پی ریزی کردند.
🔰مسلمانان هم کم کم کنار مسجد خانه میساختند و هر کدام برای خود، دری به سمت مسجد باز کردند.
🔰پیغمبر اکرم صلیاللهعلیهوآله به فرمان خداوند مامور شدند درِ خانههایی که به سمت مسجد باز میشدند را ببندند به جز درِ خانه امیرالمومنین و #فاطمه_زهرا سلام الله علیهما؛ این حادثه مهم تاریخی به حدیث سدالابواب مشهور شد، که مورد اتفاق فرقین میباشد.
🔰در مقابل این حدیث، برخی از پیروان #مکتب_خلفا مدعی شده اند همه درها بسته شد به جز خوخه(پنجره) #ابوبکر؛ اما این از خدا بیخبران به تاریخ ننگریستهاند که ببینند اصلا خانه ابوبکر در کنار مسجد النبی نبوده، بلکه خارج از مدینه در منطقه سُنح بوده(دروغگو کم حافظه میشود)
📚 حاکم نیشابوری، المستدرک، ج ۳، ص ۱۲۵.
📚 ابن کثیر، البدایه و النهایه، ج ۷، ص ۳۴۲.
📚 فتال نیشابوری، روضه الواعظین، ص ۱۱۸.
📚 #احمد_ابن_حنبل، فضائل امیرالمؤمنین #علی_بن_ابی_طالب، ص ۱۷۷.
📚 بیهقی، احمد بن حسین، السنن الکبری، ج۲، ص۴۴۲.
| عمر مثل سایه است
◾ یا جابِرُ الدُّنیا عِندَ ذَوِی الاَلبابِ کَفَیءِ الظِّلال
[عمر] مثل سایه است؛ فَیء، آن سایهی بعد از زوال [روز] را میگویند. همچنان که این سایه اعلام پایان روز است و هر لحظه به لحظهای که این سایه طولانی میشود، نشان میدهد که روز دارد تمام میشود. این عمر ما هم همین جور است. اینجا «دنیا» یعنی عمر من و شما که مثل همین سایه است؛ هر چه این سایه طولانیتر میشود، معنایش این است که به آن آخِر داریم نزدیکتر میشویم...
◾حضرت آیتالله خامنهای در ابتدای جلسه درس خارج فقه ۱۳۹۷/۱۱/۰۹ به شرح حدیثی از امام باقر علیهالسلام درباره گذرا بودن دنیا پرداختند.
🔶 #حدیث_روز
🌷امام محمد باقر علیهالسلام:
🔴اِعلَمُوا أَنَّ الدُّنيا حُلوَها وَ مُرَّها حُلمٌ وَ الاِنْتِباهُ فِى الآخِرَةِ وَ الْفائِزُ مَنفازَ فيها وَ الشَّقىُّ مَن شَقىَ فيها
🔵بدانيد كه شيرينى و تلخى دنيا، خواب است و بيدارى در عالم آخرت است.
خوشبخت كسى است كه در آخرت خوشبخت باشد و
بدبخت كسى است كه در آخرت بدبخت باشد.
📚 تفسير الامام العسكرى عليهالسلام، ص ۲۱۹
🔴مناظره جالب حضرت امام محمد باقر علیه السلام
گروه خوارج، با تمام جهالت و نادانى كه داشتند، در تنزيه خدا از جسم و جسمانيات به شيعه نزديكتر بودند و شايد علّت آن اين است كه سران خوارج، مدتها پاى منبر اميرمؤمنان (ع) و سخنرانىهاى ايشان بودند و اعتقاد به تنزيه براى آنان نهادينه شده بود، از اين جهت، بزرگان خوارج، #امام_باقر (ع) را به آزمون كشيدند تا نظر او را دربارۀ تنزيه خدا از زمان و مكان بدانند.
❓خدا از كِى بوده است؟
نافع بن أزرق از سران خوارج در عصر امام باقر (ع) همراه با فرد ناشناس ديگرى با امام (ع) به مناظره پرداختند.
نافع: به من بگو خدا از كى بوده است؟ (خدا از كى و در چه زمانى پديد آمده ا ست؟)
✅ امام باقر (ع): تو به من بگو خدا، كى نبوده است تا من به تو بگويم از كى پديد آمده است! منزّه است پروردگار من كه پيوسته بوده و خواهد بود، او يگانه است و بىنياز. هرگز همسر و فرزندى انتخاب نكرده است.( كافى، ج ۱، ص ۸۸.)
پاسخ امام باقر (ع) آن چنان محكم و استوار بود كه او سكوت را برگزيد و ديگر سخنى نگفت
✍ما در توضيح سخن امام (ع) يادآور مىشويم:
مفهوم خدا، برابر با «واجب الوجود» است، آن كس كه وجود او ضرورت دارد، مسبوق به عدم (نیستی) نخواهد بود تا دربارۀ او سؤال شود كه از كى به وجود آمده است؟ افزون بر اين، زمان و مكان دو پديدۀ امكانى هستند كه خدا آنها را پديد آورده است. ديگر نمىتوان همراه خدا، زمان و مكانى را انديشيد كه خدا در آن مكان قرار بگيرد و در يكى از اجزاى زمان پديد آيد.
⁉️افراد عامى و سادهلوح، گاهى مىگويند: خدا ما را آفريده، پس خدا را چه كسى آفريده است؟ در اين پرسش تناقض وجود دارد، زيرا معنى خدا اين است كه هيچگاه مسبوق به عدم نبوده و وجود او ضرورى است، و چيزى كه چنين ويژگى دارد بىنياز از آفريننده خواهد بود. آن كس آفرينش مىپذيرد كه مسبوق به عدم و نيستى باشد، آن گاه، جامۀ هستى را بر تن كند و خدا از اين انديشه پيراسته است.
📚 کتاب مناظرههای معصومان علیهم السلام، #آیت_الله_سبحانی ، ص ۹۳، انتشارات توحيد
🦋پنج وصیت بسیار زیبا! 🦋
✍امام محمد باقر (علیه السلام) خطاب به جابر بن یزید جُعفی میفرمایند:
ای جابر! تو را به پنج چیز وصیت میکنم :
1.اگر مورد ستم قرار گرفتی،
👈تو ستم نکن
2.اگر به تو خیانت کردند،
👈تو خیانت نکن
3.اگر تو را تکذیب کردند،
👈تو خشم نگیر
4.اگر تو را ستایش کردند،
👈 تو دلخوش نشو
5. و اگر تو را سرزنش کردند،
👈 تو دلگیر مشو، بلکه درباره آنچه گفتند فکر کن! اگر دیدی آنچه میگویند راست است، خود را اصلاح کن. و اگر دیدی درست نیست، پس بدان که خود را مدیون تو کردند و برای جبران این دِین، از ثوابهای او به تو میدهند، از گناهان تو کم کرده، در نامه اعمال او قرار میدهند»
📚بحارالأنوار، جلد۷۵، صفحه۱۶۲
🌿🌿🌺🌿🌿
👈استغفار
آیت الله مجتهدی تهرانے (ره)
✨اگر در گرفتاری هستید،اگر مشکل ازدواج دارید،اگر منزل میخواهید، استغفار کنید،خدا گره از کارهاتان باز میکند،اما باید شرایط استغفار را هم مراعات کرد
✨از جایی که گمان نداری استغفار کنی، میآید،همسفر خوب پیدا میکنی،یه زن خوب گیرت میآید،برای نماز شب اگر استغفار کردی یک زن نماز شبخون گیرت میآید و اگر استغفار نکنی یک زن بینماز گیرت میآید.
✨رزق همهاش پول نیست،در احادیث که آمده اگر این کار را بکنی رزقت زیاد میشود،رزق معنوی رزق است،رفیق خوب رزق است،همسفر خوب هم رزق است،هر وقت میخواهید مسافرت بروید،چند بار استغفار کنید تا یک همسفر خوب داشته باشید.
💥💥💥💥💥
🔶 #حدیث_روز
🌷رسول خدا صلّی الله علیه و آله:
🔴أفْضَلُکُمْ مَنْزِلَهً عِنْدَ اللَّهِ تَعَالَی أطْوَلُکُمْ جُوعاً وَ تَفَکُّراً وَ أبْغَضُکُمْ اِلَی اللَّهِ تَعَالَی کُلُّ نَئُومٍ وَ أَکُولٍ وَ شَرُوبٍ
🔵بهترینِ شما در پیشگاه خدای تعالی آن است که پیش از همه گرسنگی را تحمّل کند و بیشتر بیندیشد و مبغوضترین شما در نزد خدا آن است که زیاد بخوابد و زیاد بخورد و بنوشد.
📚مجموعة ورّام، جلد ۱، صفحه ۱۰
📆 روز ترویه و توطئهی ترور امام حسین علیهالسلام و حرکت آن بزرگوار از مکه به عراق؛ ( ۸ #ذی_الحجة ۶۰ ق)
🌹خطبهی اباعبدالحسین صلواتاللهعلیه به هنگام خروج از مکهی مکرمه
♦️ حضرت سیدالشهداء علیهالسلام در فرمایشی از خودشان خبر دادند.
همینکه موسم حج نزدیک شد و حجاج گروه گروه وارد مکه شدند، در اوایل ماه #ذی_الحجة خبر رسید که یزید بن معاویه، #عمرو_بن_سعد_بن_عاص را در ظاهر امیر و سرپرست حاجّ قرار داده ولی در واقع به او مأموریت داده که هر کجا توانستی، هر نقطهای امکان داشت، امام را ترور کن.
پس این مصیبت جدید وارد شده بر حاجیان ما (شهادت حجاج در #منا ) مبدأ آن مال آنجاست، مبدأ آن یزید بن معاویه و مأمورین او هستند که برای ترور وارد مکه میشوند نه برای حج و عمره و عبادت!.
به امام خبر رسید که یک چنین تروری در انتظار شماست؛ لذا حضرت تصمیم گرفت که احترام خانهی مکه را به خاطر او نشکنند، حریم مکهی معظمه از زمان ساخته شدنش به دست حضرت #ابراهیم (علیهالسلام)، خدا این خانه را خانهی خودش فرموده، طواف را طواف عرشی قرار داده، مردم را برای بندگی به آنجا دعوت کرده نه برای کشتار و آزار مردم!.
این بود که حضرت دریغ داشت که این کار دربارهی او انجام بگیرد و حریم خانهی خدا شکسته شود. بنابراین تصمیم گرفت که روز سهشنبه هشتم ذیالحجة از مکه خارج بشود.
آنوقت در بین #بنی_هاشم و افرادیکه در همراهش بودند، آنها را جمع کرد و صحبت از مرگ کرد!.
فرمود: «الحمدلله و ماشاءالله و لا قوة الا بالله و صلی الله علی رسوله»؛ کلاسِ درس مرگ از اینجا برای مردم گشوده شد؛
«خُطَّ الموتُ علی وُلدِ آدم مَخَطَّ القَلادَةِ علی جیدِ الفَتاة».
در هیچ عبارت و شعری پیدا نمیشود که کسی اینطور مرگ را عزت و آبرو داده باشد.
میفرماید: اگر بخواهیم لباس مرگ را برای خودمان تشبیه کنیم، در مردها چنین چیزی نیست، ولی در خانمها و دوشیزگان وقتی یک گردنبند طلایی از پدر یا در موقع ازدواج به آنها میرسد، افتخار به آن میکنند، لذت میبرند و زینت قرار میدهند.
«خُطَّ الموتُ علی وُلدِ آدم مَخَطَّ القَلادَةِ علی جیدِ الفَتاة»
برای انسان چنین گردنبندی اسباب آبرو، اسباب زینت، اسباب راحتی، به نام مرگ خدا قرار داده.
«و ما اَولهَنی اِلی اَسلافی»؛ نمیدانید چه چیزی در باطن من موج میزند از علاقهی به مادرم #زهرا، از علاقهی به پدرم، از علاقهی به جدم، و برادرم! میخواهم پرواز کنم!؛ «ما اَولهَنی اِلی اَسلافی اشتیاقَ یعقوبَ اِلی یوسفَ»؛ فقط در مردها میتوانم یک مرد پیدا کنم، مثال بزنم، آن هم جدایی یعقوب از یوسف است. چقدر یعقوب جدایی کشید تا چشمانش از بین رفت و سفید شد؟!
«خُیِّرَ [خیِرَ] لی مَصرعاً»؛ یک جایگاهی به نام افتادنْگاه برای من فراهم شده! «انَا لاقیهِ»؛ باید بروم آنجا بیفتم!.
آنجا کجاست؟ آنجا گودی قتلهگاه است!. پس نظر من این است که من دارم پرواز میکنم به سوی محبوبهای خودم. خروج من الآن از مکه و بیابانها در ظاهر آواره شدن است، ولی من رو به مقصد خود دارم حرکت میکنم.
«کأنی باَوصالی، تتقَطَّعُها عُسلانُ الفَلواتِ»؛ مثل اینکه دارم میبینم گرگهایی به من حمله کردهاند و دارند ماهیچههای من را با دندانهایشان تکهتکه از من جدا میکنند!.
«بین النواویس وکربلاء فیملان منی اَکراشاَ جوفا و اجربةً سُغَّبا. لا محیص عن یوم خط بالقلم، رضی الله رضانا اهل البیت»؛ همینکه خدا برای ما یک نقشهای قرار داده، ما به چشم خود قبول داریم به سوی او پرواز میکنیم.
وصلی الله علی محمد وآله الطاهرین
جلسه۴۵.mp3
3.44M
وَإِذَا جَاءَكَ الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِآيَاتِنَا فَقُلْ سَلَامٌ عَلَيْكُمْ ۖ كَتَبَ رَبُّكُمْ عَلَىٰ نَفْسِهِ الرَّحْمَةَ ۖ أَنَّهُ مَنْ عَمِلَ مِنكُمْ سُوءًا بِجَهَالَةٍ ثُمَّ تَابَ مِن بَعْدِهِ وَأَصْلَحَ فَأَنَّهُ غَفُورٌ رَّحِيمٌ
(انعام/54)
🎤جلسه چهل و پنجم
👌🏽موضوع سخن:ابلاغ سلام خدا بر دانشجویان الهی
🔶 #حدیث_روز
🌷پيامبر صلیاللهعلیهوآله:
🔴ما مِن يَومٍ أكثَرَ أن يُعتِقَ اللّه ُ فِيهِ عَبدَا مِنَ النّارِ مِن يَومِ عَرَفَةَ
🔵 خداوند در هيچ روزى به اندازه روز عرفه بندگان را از آتش دوزخ نمى رهاند.
📚 صحيح مسلم، ج ۴، ص ۱۰۷
🦋 نُه روز تا عید غدیر ...🦋
✍قال رسول الله(ص):
▪️معاشر الناس و هو التقی النقی الهادی المهدی
▫️«ای مردم! او(علی ابن ابی طالب عليه السلام ) پرهیزکار و پاکیزه و هدایتگر و هدایت شده است».
🌿🌿🌺🌿🌿
🦋اهمیت روز عرفه 🦋
▪️پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله وسلم) میفرماید:
«خداوند در هیچ روزی به اندازه روز عرفه، بندگان خود را از آتش جهنم آزاد نمیکند. در میان گناهان، گناهانی است که جز در عرفات بخشیده نمیشود».
▪️ابن اثیر از سلمان فارسی چنین روایت کرده که: پیامبر (صلی الله علیه و آله) در روز عرفه خطبه خواند و فرمود:
ای مردم !خداوند در این روز به جهت آمرزش گناهانتان به شما مباهات می کند، اما آمرزش خاصه او برای علی (علیه السلام) است. سپس حضرت به علی(علیه السلام) دستور داد تا به پیامبر نزدیک شود. علی(علیه السلام) نزدیک پیامبر شد و آن حضرت فرمود:
«خوشبخت کسی است که بعد از من، تحت ولایت تو باشد و بدبخت و شقی کسی است که تو را نافرمانی کند و با تو دشمنی نماید».
📚منابع:
▫️امالي المفيد، ص 161، روایت 3
▫️مفاتیح الجنان، اعمال روز عرفه
🌿🌿🌺🌿🌿
🔶 #حدیث_روز
🌷پيامبر صلیاللهعلیهوآله:
🔴يُغفَرُ لِصاحِبِ الأضحِيَّةِ عِندَ أوَّلِ قَطرَةٍ تَقطُرُ مِن دَمِها
🔵با ريختن اوّلين قطره خون قربانى [به زمين]، صاحب قربانى آمرزيده مى شود.
📚 كتاب من لايحضره الفقيه، ج ۲، ص ۲۱۴
🔶 #حدیث_روز
🌷 امیرالمؤمنین عليه السلام
🔴اِصبِر عَلى مَرارَةِ الحَقِّ وَ إيّاكَ أن تَنخَدِعَ لِحَلاوَةِ الباطِلِ
🔵بر تلخىِ حق، شكيبا باش و مبادا از اين كه به شيرينى باطل، فريب خورى !
📚غررالحکم؛ ح 2472
گزارش برنامه: 🍀پیامبر اعظم(ص) :
إنَّما جَعَلَ اللّه ُ الأضحى لِشبَعِ مَساكِينِكُم مِنَ اللَّحمِ فَأطعِمُوهُم ؛
خداوند عيد قربان را برنهاد تا مستمندان از گوشت سير شوند ؛ پس از گوشت قربانى به ايشان بخورانيد .
📙"ثواب الاعمال ص۵۹"
✋ضمن تشکر از شما همشهریان خیر و نوع دوست روستای دهزیاروتشکرازهمه عزیزانی که برای اموات خودکه درطول یک سال گذشته به دیارباقی شتافتندعمل خیرقربانی راانجام دادندوبعضاشورای تامین زکات رادر زمینه دستگیری ازنیازمندان یاری نمودند،
💥به اطلاع میرساند پس از جمع آوری و بسته بندی، نذورات شما در سریعترین زمان ممکن بین نیازمندان شناسایی شده از قبل، در روستای ده زیارتوزیع خواهد گردید./شادی روح همه اموات خیرین خصوصاامواتی که درطول یک سال گذشته به دیارباقی شتافتندفاتحه مع الصلوات/ اللهم صل علی محمدوآل محمد
🌟اجرکم عندالله/شورای تامین زکات/کانال رسانه جامع دینی ده زیار
هدایت شده از معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
جلسه۴۶انعام.mp3
1.52M
وَكَذَٰلِكَ نُفَصِّلُ الْآيَاتِ وَلِتَسْتَبِينَ سَبِيلُ الْمُجْرِمِينَ(انعام/55)
🎤جلسه چهل و ششم
👌🏽موضوع سخن:آشکار ساختن راه تبهکاران و رسوایی شان