🏴 بسم الله الرحمن الرحیم 🏴
⚫️ امروز دوشنبه
8 دی ۱۳۹۹
13 جمادی الاول ۱۴۴۲
28 دسامبر ۲۰۲۰
#ذکر_روز: یا قاضِیَ الْحاجات؛ ای برآورنده حاجتها
💠 حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها :
مَنْ اَصْعَدَ اِلَى اللّه ِ خالِصَ عِبادَتِهِ اَهْبَطَ اللّه ُ اِلَيْهِ اَفْضَلَ مَصْلَحَتِهِ.
هركه عبادت هاى خالصانه اش را نزد خداوند بفرستد، خـداوند بهترين مصلحت ها را بر او فرو فرستد.
📚 مجموعه ورّام، ج 2: 108
♨️سوال:
🔰علت احیای #فاطمیه چیست و چه سودی برای ما دارد؟
✍️ پاسخ:
✅ قطعاً تمام آثار و برکاتی که در رابطه با برپایی مجالس عزادرای اهل بیت عصمت و طهارت(ع) وجود دارد، در برپایی مجالس عزای سیدة النساء العالمین حضرت زهرای اطهر(س) نیز وجود دارد. ما با شرکت در این مراسمات یا برگزاری آنها، خود را به اهل بیت پیامبر (ص) نزدیک تر می کنیم، مناقب و کمالات آنها را بیشتر می شناسیم و وظیفه خود در محبت اهل بیت (علیهم السلام) را انجام می دهیم:
💠«قُلْ لا أَسْئَلُكُمْ عَلَیْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبى[شوری/۲۳] بگو: «من هیچ پاداشى از شما بر رسالتم درخواست نمىكنم جز دوستداشتن نزدیكانم [اهل بیتم]»
🏴این مجالس، مجالسی است که معارف دینی را نشر می دهد، و انسان را در پیمودن مسیر الهی کمک می کند. خصوصا که تضرع و گریه در مصائب اهل بیت، پلیدی های دل را می شوید و اثر گناهان در ایجاد قساوت را رفع می کند. و حضور در این مراسمات، خود نشانه ای از تقوا است:
«مَنْ یُعَظِّمْ شَعائِرَ اللَّهِ فَإِنَّها مِنْ تَقْوَى الْقُلُوبِ[حج/۳۲] هر كس شعائر الهى را بزرگ دارد، این كار نشانه تقواى دلهاست.»
🔹همچنین باید به اثر عظیم این مجالس، در تبلیغ حق توجه داشت. تمام مصائبی که حضرت زهرا(س) تحمل نمودند، در جهت احیای مسیر صحیح توحید بود. مسیری که بعد از پیامبر(ص) عده ای آن را به انحراف کشاندند. اما حضرت زهرا(س) با ایستادگی خود، و نثار جانش، کوشید تا چراغی در تاریخ روشن کند که تمام جویندگان حقیقت، آن را بیابند.
♻️از همین رو می بینیم که باطل پیشگان، چقدر از برپایی این مراسمات خشمگین می شوند و سعی در بی رونق کردن آن می کنند و در این راه از انواع ترفندها مثل شبهه پراکنی و ... استفاده می کنند. آنها سعی می کنند چراغ مسیر هدایت را خاموش کنند، تا کفر و نفاق مسیر انحراف پوشیده ماند، اما خدای متعال اراده کرده است که نور حقیقت همه جا را فراگیرد:
🗞«یُریدُونَ أَنْ یُطْفِؤُا نُورَ اللَّهِ بِأَفْواهِهِمْ وَ یَأْبَى اللَّهُ إِلاَّ أَنْ یُتِمَّ نُورَهُ وَ لَوْ كَرِهَ الْكافِرُونَ[توبه/۳۲] آنها مىخواهند نور خدا را با دهان خود خاموش كنند ولى خدا جز این نمى خواهد كه نور خود را كامل كند، هر چند كافران ناخشنود باشند.»
✍️حضرت آیت الله وحید خراسانی در رابطه با بزرگداشت ایام فاطمیه می فرماید: از آنجا که رسول اکرم(صلى الله علیه وآله) ... واسطه تربیت تکوینیه و تشریعیه رب العالمین نسبت به ماست، و بر هر مسلمانى ... حق حیات ابد دارد، به مقتضاى ادراک عقل به وجوب شکر منعم، و حکم شرع به لزوم مودّت ذى القربى: (قُلْ لا أَسْئَلُکُمْ عَلَیهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِی الْقُربى) و این که فاطمه احبّ و اَقرب خلق به رسول خداست، وظیفه ما این است که در این مصیبت کبرى که ناموس خدا و بضعه خاتم انبیاء و کفو سید اوصیا و مادر ائمه هدى نیمه شب غریبانه دفن شد، و قبر او که گنجینه اسرار خداست مخفى مانْد، بپا خیزیم و آن چه در توان داریم، در تعظیم شعائر روز شهادت او انجام دهیم، چون شهادت آن حضرت سند احقاق حق اوّل المظلومین است «وَ لَمْ أَرَ مِثْلَهُ حَقًّا أُضِیعا».
📎
🏴همسری همچون حضرت زهرا(س)
✍حضرت آیتالله خامنهای تعریف شوهرداری را از زندگی حضرت فاطمه اقتباس نموده و اینگونه بیان می نمایند:
«یک وقت انسان فکر می کند که شوهرداری، یعنی انسان در آشپزخانه غذا بپزد، اتاق را تر و تمیز و پتو را پهن کند و مثل قدیمیها تشکچه بگذارد که آقا از اداره یا از دکان بیاید!
شوهرداری که فقط این نیست. شما ببینید شوهرداری فاطمه زهرا (س) چگونه بود. ایشان همسر مردی شد که تمام زندگیش جهاد فیسبیلالله بود.» ۱۳۶۸/۱۰/۲۶
🌷 از آنجایی که حضرت فاطمه (س) در همه ابعاد و وجوه زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعیشان اسوه زنان مسلمان جهان بودهاند، در ایام شهادت ایشان برآن شدهایم به آیین همسرداری آن حضرت اشاره کنیم تا بتوانیم با پیاده کردن این اصول، گامی درجهت بهبود فضای داخلی خانه و روابط با همسرمانمان برداریم. 👇
🌷 رعایت عشق و احترام
یکی از اصول بسیار مهم درهمسرداری حضرت زهرا (س) رعایت احترام نسبت به حضرت علی (ع) بود. در این راستا امیرالمومنین میفرمایند: «یکبار این زن در طول دوران زناشویی، مرا به خشم نیاورد و یکبار از دستور من سرپیچی نکرد.»
🌷 بهترین حامی و پشتیبان
خانمها باید همواره در طول زندگی بهترین پشتیبان و حامی روانی برای همسران شان باشند. حضرت زهرا همواره همپایه و همسنگر امیرالمؤمنین بودهاند. در روایت آمده «سمیت فاطمة، زهراء ... «فاطمه را زهرا نامیدند، چون روزی سه بار در چشم علی علیهالسّلام میدرخشید.» در این راستا رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند: «زن اگر در هر میدانی پشتیبان مرد باشد، نیروی مرد به چندین برابر میرسد.»
🌷 چطور شبیه حضرت زهرا باشیم
بسیاری از ما به این دلیل که خودمان را خیلی از ائمه دور میدانیم، میگوییم ما کجا و حضرت زهرا کجا؟ و ما اصلا نمیتوانیم شبیه آن حضرت باشیم. درنتیجه تلاشی نیز نمیکنیم. حضرت آیتالله خامنهای میفرمایند: «ما باید خودمان را به این مرکز نور نزدیک کنیم؛ و نزدیک شدن به مرکز نور، لازمه و خاصیتش، نورانی شدن است. باید با عمل، و نه با محبت خالی، نورانی بشویم؛ عملی که همان محبت و همان ولایت و همان ایمان، آن را به ما املاء میکند و از ما میخواهد. با این عمل، باید جزو این خاندان و وابستهی به این خاندان بشویم.» ۱۳۷۰/۱۰/۰۵
بیشترین مسئولیت والدین آموزش نماز است🌾
تعلیم نماز در روایات از وظایف مهم والدین است. والدین از سه سالگی باید فرزندان خود را با بیان کلماتی از قبیل لا اله الا الله آشنا کنند.
بعد از مدتی او را در کنار خود بنشانند و کم کم او را آماده نماز نمایند.🌾
در قرآن انبیاء بزرگ نسبت به نماز فرزندانشان بسیار حساس و جدی بوده اند.
خداوند به پیامبر می فرماید:
وامر اهلک بالصلوة واصطبر علیها.طه/۱۳۲🌾
به اهل خود فرمان نماز بده و پشتکار داشته باش.
قرآن در ستایش ابراهیم صادق الوعد می فرماید:
و کان یأمر اهله بالصلوة.مریم/۵۵🌾
او اهل خود را به نماز وادار می کرد.
لقمان به فرزندنش سفارش نماز می کرد:
یا بنی اقم الصلوة وامر بالمعروف.لقمان/۱۷🌾
در قرآن می خوانیم که حضرت ابراهیم علیه السلام در دعای خود می گفت:
رب اجعلنی مقیم الصلوة و من ذریتی.ابراهیم/۴۰🌾
خداوندا من و ذریه ام را از به پا دارندگان نماز قرار بده.🌾
#تغییر _سال _خمسی
سؤال: شخصی میگوید که سر سال خمسیاش ماه دهم سال بوده است، ولین بر اثر فراموش کردن آن، قبل از پرداخت خمس در ماه دوازدهم برای خانه اش فرش و ساعت و موکت خریده است و در حال حاضر تصمیم گرفته که سال خمسیاش را به ماه رمضان تغییر دهد. نظر شریف حضرتعالی راجع به سهم امام و سادات کالاهای مذکور چیست؟
جواب: تقدیم و تأخیر سال خمسی جایز نیست مگر با اجازهی نماینده ی مرجع و بعد از حساب کردن مدّت گذشته و مشروط است به اینکه موجب وارد شدن ضرر به صاحبان خمس نشود و در مورد اجناسی که پول پرداختی بابت خرید آن از درآمد سال قبل بوده است، باید خمس آن پول ها پرداخت شود.
سلیمان و موری که به دهان قورباغه رفت
روزی حضرت سلیمان(ع) در کنار دریا نشسته بود، نگاهش به مورچهای افتاد که دانه گندمی را با خود به طرف دریا حمل میکرد.
سلیمان(ع) همچنان به او نگاه میکرد که در همان لحظه قورباغهای سرش را از آب دریا بیرون آورد و دهانش را گشود، مورجه به داخل دهان او وارد شد و قورباغه به درون آب رفت.
سلیمان(ع) مدتی به فکر فرو رفت و شگفت زده شد، ناگاه دید قورباغه سرش را از آب بیرون آورد و دهانش را گشود، آن مورچه از دهان او بیرون آمد ولی دانه گندم را همراه نداشت.
سلیمان(ع) آن مورچه را طلبید، و سرگذاشت او را پرسید.
مورچه گفت: «ای پیامبرخدا در قعر این دریا سنگی توخالی وجود دارد و کرمی در درون آن زندگی میکند که نمیتواند از آنجا خارج شود و من روزی او را حمل میکنم و خداوند این قورباغه را مامور کرده مرا نزد آن کرم ببرد.
قورباغه مرا به کنار سوراخی که در آن سنگ است میبرد، و دهانش را به درگاه آن سوراخ میگذارد، من از دهان او بیرون آمده و خود را به آن کرم می رسانم و دانه گندم را نزد او میگذارم و سپس باز می گردم به دهان قورباغه، سپس در آب شنا کرده و مرا به بیرون از آب دریا میاورد و دهانش را باز میکند و من از دهان او خارج می شوم.»
سلیمان(ع) به مورچه گفت: وقتی که دانه گندم را برای آن کرم میبری، آیا سخنی از او شنیدهای؟
مورچه گفت: آری او میگوید «یا من لا ینسانی فی جوف هذه الصخره تحت هذه اللجه برزقک، لا تنس عبادک المومنین برحمتک» ای خدایی که رزق و روزی مرا در درون این سنگ در قعر دریا فراموش نمیکنی، رحمتت را نسبت به بندگان با ایمانت فراموش نکن.
📙قصههای قرآنی، ص304
🛑 چطور فاطمیه امسال با بچهها در روضه خانگی عزاداری کنیم؟
📢مداحی داشته باشید
🔹مداحی و سینهزنی یکی از علاقمندیهای بچهها تو هیئت هست، میتوانید فایل صوتی مداحیها را تو خونه پخش کنید و یا اینکه خود بچهها هم مداح مجلس بشن، اگه بچهها مداحی کردن و غلطهایی در خواندن و ریتم داشتن اشکالی ندارد، سعی کنید از حالت عزا خارج نشید.
🤲🏼دعای پایانی داشته باشید
🔹بعد از سینهزنی به شیوه مرسوم همه هیئتها دعا بخونید، از بچهها بخواهید دعاهایی که تو دلشون دارن را بنویسند و بخوانند.
☕️پذیرایی و چای روضه
🔹شیرینترین بخش هیئت برای بچهها پذیراییه، یک سینی و استکان قبل از شروع مراسم گوشهای بذارید و چای را هم دم کنید، برای کنار چای هم میتوانید با کمک بچههاحلوا،شلهزرد و یا هرچیزی که باب میل بچهها بپزید.
📸فیلم و عکس بگیرید
🔹از لحظات مختلف مراسمتون فیلم و عکس بگیرید.عکس باپرچم هیئت،فیلم از مداحی و دعا خواندن بچهها وپذیرایی و چای روضهتون، بعد از گرفتن فیلم میتوانید با اونا به سبک هیئتهای امروزی کلیپهای یادگاری درست کنید.کلیپهایی که بچهها وقتی بزرگتر شدند یادگاری داشته باشند.