فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 گزارش ۲۰:۳۰ از شناسایی پیکر شهید جانی بت اوشانا پس از ۳۸ سال
🆔 @janbaz_net
🔻همهپرسی و مسألۀ امکان تحلیل مردم
🖊 مهدی جمشیدی
۱. انقلاب، «خودش» را در معرض همهپرسی گذاشت، نه «راهحل مسائل» را. خودش یعنی «نوع نظام» - جمهوری اسلامی - و «قانون اساسی» را. در این موارد که «بنیانهای آغازین» هستند، چارهای جز رجوع به «نظر مستقیم مردم» نیست. اقتضای حقّ و شرع نیز همین است که مردم بهصورت آگاهانه و اختیاری، حاکمیّت دینی را بپذیرند و هیچگونه تغلّب و تحکّمی در میان نباشد. البتّه بیشتر نظامهای سیاسی - برخلاف نظام جمهوری اسلامی – از این «آزمون آغازینِ بیواسطه» گریختهاند و رندانه، مقبولیّت اجتماعی خویش را بدیهی و مسلّم وانمود کردهاند. پس از این مرحله، نظر مردم از طریق «منتخبان دورهای»شان در دولت و مجلس و ... مشخص میشود و مردمسالاری دینی به جریان میافتد. مردم در این الگو، کارگزارانی که به دلیل توانمندی و تخصص و کارآمدی از عهدۀ حل مسائل برمیآیند را انتخاب میکنند، نه راهحل مسائل را. آنگاه کارگزارانِ منتخب، راهحل مسائل را برمیگزینند. پس مرحلۀ اوّلی، «مردمی» و «توافقی» است و مرحلۀ دوّمی، «نخبگانی» و «کارشناسی».
۲. اگرچه در انتخابات نیز مانند همهپرسی، گاهی بخشی از مردم در مقام تحلیل، «اشتباه» میکنند، امّا در عین حال، «امکان دستیابی به تحلیل درست» را دارند. امّا دربارهی بسیاری از مسائل کلان، حتّی این «امکان/ قوّه/ قابلیّت» نیز نیست؛ چون فرد، قادر به محاسبۀ مجموع منافع و مضارِ راهحلهای مختلف در مسائل تخصصی نیست. در این قبیل مسائل، نه اینکه مردم «نباید» اظهارنظر رسمی کنند، بلکه «امکان» اظهارنظر رسمی ندارند؛ چون مسائلی از این دست، تخصصی هستند و مردم به دلیل ناآشنایی با آنها نمیتوانند میان گزینههای متنوّع، داوری نمایند و به تحلیل و جمعبندی برسند. «بیامکانیِ تحلیلی» که رهبر انقلاب از آن سخن گفتهاند، به این معنی و منحصر به «مسائل تخصصیِ حکمرانی» است، نه اینکه مردم به طور کلّی، امکان تحلیل ندارند و فقط حاکمان باید برای آنها تصمیم بگیرند. اگر چنین بود، باید انتخابات نیز منتفی میشد درحالیکه رهبر انقلاب در هر انتخابات، مردم را هم به «مشارکت حداکثری» فرا میخوانند و هم به «گزینش بهترینها». پس بیامکانی یا کمامکانیِ تحلیلی در همهپرسی، به «امکانمندیِ حداکثری» در انتخابات تبدیل میشود.
۳. همهپرسی، بر اساس خودِ قانون اساسی، یک گزینۀ «اضطراری» و «غیرعادی» برای اوضاع خاص است؛ نوعی خروج از سازوکار طبیعیِ مبتنی بر «تقنین رسمی» و «تصمیمگیری کارشناسی» است به دلیل موقعیّت ویژه. قانون اساسی نگفته است که در چه شرایطی باید همهپرسی انجام داد. فقط تصریح کرده که اگر مسأله، «بسیار مهم» باشد، مجلس چنین اختیاری نیز دارد که تصمیم را به خود مردم واگذار کند. ولی این متن به آن معنی نیست که باید «همه» یا «بخشی» یا حتّی «اندکی» از مسائل مهم را به نظر مستقیم مردم ارجاع داد. فقط گفته شده است که چنین امکانی وجود دارد و استفاده از آن مجاز است. اگر این «امکان»، هیچگاه به «فعلیّت» نرسید، نباید خُرده گرفت و این اصل را «معطّل» قلمداد کرد. این اصل، فقط یک «امکان حاشیهای و خاص و استثنایی» است، نه «الزام اصلی و عادی و رایج». همهپرسی، حقّ مردم است و قانون اساسی، این حقّ را برای مردم مطرح کرده است، امّا اگر شرایط، عادی باشد، لازم به همهپرسی نیست و منتخبانِ خود مردم در مجلس باید تصمیم بگیرند.
۴. رهبر انقلاب نیز تشخیص ندادهاند که ما در وضع خاصی قرار داریم که محتاج همهپرسی باشیم، بلکه همین «روند مستمر انتخابات» در دولت و مجلس و شوراها، کافی است و میتواند هم از عهدۀ «انعکاس نظر مردم» برآید و هم موجبات «گردش حکمرانی» را فراهم کند. امام خمینی نیز همین تشخیص را داشتند و ازاینرو، هیچگاه دربارۀ راهحل مسائل، همهپرسی برگزار نکردند. حال یا به این دلیل که پاسخ مسألههای بسیار مهم، مشخص بوده است (ارجاع به منافع ملّی و مصالح ملّی)، یا به این دلیل که نظر مردم دربارۀ مسألههای بسیار مهم، مبهم نبوده است (ارجاع به هویّت ملّی و آخرین گزینش انتخاباتی مردم یا اجتماع عینی مردم)، یا به دلیل اینکه مسألههای بسیار مهم، بهشدّت تخصصی و علمی بودهاند و افکار عمومی، توان داوری دربارۀ آن را نداشتهاند (ارجاع به بیامکانیِ تحلیلی مردم)، یا به این دلیل که از جامعۀ درگیر جنگ شناختی نباید توقع داشت که در مواجهه با مسألههای بسیار مهم، دچار نوسان و لغزش نشود (ارجاع به اثرگذاری کجروایتها در جامعه)، یا به دلیل اینکه شرایط اجتماعی برای مواجهه با مسألههای بسیار مهم، مستعد و مناسب نبوده است (ارجاع به ایجاد شکاف اجتماعی). عجیب است؟!
🖇 منتشرشده در تسنیم:
https://tn.ai/2883483
🆔 @janbaz_net
51.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ بررسی کارنامه و عملکرد فردوسیپور به صورت مستند!
مواردی که احتمالا دیدن آن برای خود فردوسی پور هم جذاب خواهد بود و یادآوری خیلی از خاطره هاست!
🆔 @janbaz_net
11.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آمریکا و نظم جدید جهان
✏️ رهبر انقلاب: بنده مدّتی قبل گفتم که دنیا در معرض یک تحوّل سیاسی مهم است
✏️ اوّلاً تحوّلات خیلی سریع دارد انجام میگیرد
✏️ثانیاً در جهت تضعیف جبهه دشمنان جمهوری اسلامی است
🆔 @janbaz_net
6.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▶️ در راس همه توصیه ها در مسئله اقتصاد، مبارزه با فساد است
🔸برشی از بیانات رهبر انقلاب در دیدار مسئولان نظام
🆔 @janbaz_net
🚨جوابیه ریاست جمهوری به چاپ سخنان نماینده شهربابک در روزنامه جمهوری اسلامی؛
🔻کمک چهل و سه میلیارد و پانصد میلیاردی دولت به روزنامه منتقد/ سوء استفادهی عاملان وضع موجود از اخلاقمداری رئیس جمهور
🔹در پاسخ به سخنان نماینده شهربابک در مجلس شورای اسلامی که در روز پنجشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۲ در روزنامه جمهوری اسلامی چاپ شد، معاونت امور مجلس ریاست جمهوری مطلب زیر را خطاب به مدیرمسئول روزنامه ارسال کرده است که در ادامه خواهید خواند.
🔹شما که چند دهه است روزنامه جمهوری اسلامی را هدایت میکنید لابد هنوز فرمایش امام را خطاب به چند روزنامه مطرح آن عصر به خاطر دارید که فرمودند: «بطور کلی مطبوعات باید یک بنگاه هدایت باشند، یعنی به صورتی که اگر دست مردم بیفتد مردم هدایت شوند، بخصوص روزنامههایی مثل اطلاعات و کیهان و جمهوری اسلامی و...) (امام خمینی، تاریخ ۲۶ مرداد ۱۳۶۲) حالا خود بسنجید که آیا اکنون این روزنامه بنگاه هدایت است یا خدای نکرده بنگاه سخن پراکنی؟
🔹به نظر میرسد که منش آقای رئیسی مبنی بر اینکه درپی بیان مشکلات تحویل گرفته از دولت گذشته نیست، موجب شده تا مسئولان بلندپایه دولت قبل و عقبه متعصب رسانهای شان بهجای آن که بهخاطر ناتوانیهای مشهود خود در اداره امور و خسارتهای فراوانی که بر سر ملت آوار کرده بودند، در مقابل مردم پاسخگو باشند، زبان و قلم به وارونهنمایی و تحریف واقعیتها، گشوده و میچرخانند!
🔹این درحالی است که همگان اذعان دارند که آقای رئیسی وضعیت اقتصادی خوبی را از دولت قبل تحویل نگرفته است. دهه ۹۰، تحت مدیریت دولتی سپری شد که با شعار حل مشکلات اقتصادی رای مردم را جلب کرده بود و قرار بود با «تدبیر»، زخمهای اقتصاد کشور را درمان و «امید» را به جامعه بازگرداند.
🔹کسری بودجه ۴۸۰ هزار میلیارد تومان، ۵۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی اوراق قرضه، مدیریت غیرعلمی منجر به ضایع شدن ۶۰ تن طلا، هزینه نزدیک به بر باد دادن دهها میلیارد دلار ارز در قالب ارز ترجیحی، کاهش نزدیک به سقوط ارزش پول ملی، ۸ برابر شدن قیمت مسکن، از جمله مواردی از ناکارآمدی و ناکارائی دولت موسوم به تدبیر و امید است
🔹در آن دوران افتخار وزیر مسکن آقای روحانی بر این بود که در طول وزارت ۶ ساله خود حتی یک مسکن هم نساخته است! وزیر نفت ایشان، ساخت پالایشگاه را کثافتکاری میدانست!
🔹در چنین شرایطی و بهرغم مشکلات و کمبودهای فراوانی که بجا مانده بود آقای رئیسی درطی ۲۰ ماه گذشته در مسیر افزایش کارآمدی اقدامات گستردهای را آغاز کرده است.
دولت همچنین در حوزه شایستهسالاری دست به تغییراتی در کابینه دولت خود زده که نگاهی به عملکرد رئیسجمهور قبل در این زمینه و اصرار برای استفاده از مدیران ناکارآمد و اشرافی تا آخرین روز نشانه آشکاری از تفاوتهای دو رئیسجمهوری فعلی و سابق است.
🔹در چنین شرایطی مدیران دولت گذشته و رسانههایی مانند روزنامه جمهوری اسلامی که در دوره ۸ ساله گذشته حامی پروپاقرص مدیران اشرافی و ناکار آمد بودند بهصورت هماهنگ به اقدامات و برنامههای دولت مردمی و شخص رئیسی حمله کرده و با انتشار تعابیری توهین آمیز، تکاپوی شدیدی به راه انداختهاند تا رویکردها و برنامههای قابل تقدیر دولت مردمی را در اذهان عمومی تخریب کنند البته دولت نشان داده که در مسیر افزایش کارآمدی و رفع دغدغههای مردم، تحت تاثیر اینگونه جوسازیهای کاذب قرار نمیگیرد.
🔹جناب مهاجری! مگر رهبر معظم انقلاب مکرر امید آفرینی را وظیفه رسانهها اعلام نفرموده اند؟ تعبیر شما از امید آفرینی چیست؟ اگر خود را مخاطب این فرمایشات نمیدانید و خود را نه رسانه نظام و مدافع «جمهوری اسلامی» که رسانهای آزاد و منتقد میدانید سلمنا! همین فردا اعلام کنید که دیگر هیچ گونه یارانه و کاغذ دولتی و رپرتاژ و آگهی دولتی نمیگیرید و آنوقت با آزادی و آزادگی تا آنجا که وجدان و انصافتان اجازه میدهد نقد کنید و گرنه شرط انصاف نیست که تنها در سال ۱۴۰۱ جمعا بابت یارانه مستقیم و آگهی و سهیمه کاغذ ۴ میلیارد و ۳۵۰ میلیون از دولت سیزدهم کمک بگیرید تا چنگ بر روی او بکشید آن هم در شرایطی که این میزان کمک دولتی ۴ برابر سال ماقبل آن بوده است. علی ایحال در شرایطی که دشمن به ویژه از مهر گذشته جنگ ترکیبی گسترده و پیچیدهای را علیه مردم و دولت مردمی ترتیب داده است توقع میرود این گونه تیترهای کذایی و جبهه گیریهای افراطی تعبیر به همنوایی ولو ناخودآگاه با دشمن نشود. وَالعاقِبَهُ لِلمُتَّقینَ.
🆔 @janbaz_net
⁉️چرا باید #دلار را هرچه سریعتر از اقتصادمان حذف کنیم؟ (۳)
🇺🇸چون حاکمیت آمریکا با سیاست های کلان پولی ، مخصوصا افزایش سود و بهرهی بانکی تلاش میکند که ارزش دلار خود را [به عنوان رایج ترین ارز مبادلهای جهان] ارتقا دهد و تورم در آمریکا را کنترل نماید!
🇺🇸اما در این فعل و انفعالات مالی ، آمریکا در واقع تورم خود را به دیگر کشورها که اقتصاد و مبادلاتشان بر محور دلار آمریکاست ، صادر میکند! به این صورت که آن کشورها برای واردات کالاهای اساسی مثل غذا و دارو ، مجبورند پول بیشتری بپردازند [=چون مبادلات آنها بر پایهی دلار است و ارزش دلار با سیاست های پولی آمربکا بالا رفته] و این پرداخت پول بیشتر هم باعث ایجاد تورم و گرانی در کشورهای مقصد خواهد شد ، و هم ارزش پول ملی آن کشورها در مقابل دلار کاهش پیدا خواهد کرد!
🇺🇸پس میتوان گفت : دلاری بودن اقتصاد یعنی به دوش کشیدن بار تورم آمریکا و کاهش ارزش پول ملی!
#حذف_دلار
✍میلاد خورسندی
🆔 @janbaz_net
🔺هر کاری هم برای مقابله با بی حجابی بکنید، اما بر اماکن تولید و توزیع لباس های مغایر با فرهنگ ایرانی و اسلامی نظارتی نداشته باشید، مانند آن است که آب را با آبکش منتقل میکنید!
✍ عبدالرحیم انصاری
🆔 @janbaz_net
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥چرا با بالا رفتن قیمت ارز در سال گذشته خودرو هم گران شد؟
🆔 @janbaz_net
12.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥توضیحات وزیر راه درباره دستاوردهای سفر هیئت اقتصادی ایران به سوریه
مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی:
🔹به صفر رساندن تعرفه ورودی کالاهای ایرانی برای ورود به بازار سوریه، رفع موانع ترانزیتی، اعزام هفتهای هزار زائر ایرانی به سوریه، امکان هفتهای سه پرواز تهران دمشق، آغاز فعالیت ایران در سه منطقه آزاد تجاری در سوریه، ترمیم خط ریلی مشترک، راه اندازی نمایشگاه دائمی برای تجار، همکاریهای بین بانکی و مبادله با پول دو کشور و ... از جمله توافقات مهم دو کشور بوده که بهزودی اجرایی خواهد شد.
🆔 @janbaz_net
🚨چرا جمهوری اسلامی در پرونده هواپیمای اوکراینی سربلند شد؟/ وقتی ضدانقلاب از رسیدگی بهموقع و دقیق دستگاه قضا عزادار میشود!
🔹رای پرونده هواپیمای اوکراینی بعد از گذشت سه سال و برگزاری بیست جلسه دادگاه صادر شد. این تحقیقات درباره سقوط هواپیمای شماره پی اس ۷۵۲ به مقصد کشور اوکراین در حوالی تهران برگزار شد. حادثه تلخی که در روز ۱۸ دی سال ۱۳۹۸ اتفاق افتاد و موجب درگذشت ۱۷۶ نفر از سرنشینان آن شد.
🔹متهم ردیف اول این پرونده به ۱۳ سال حبس محکوم شد و همچنین مجازات حبس برای دیگر خاطیان این پرونده نیز در نظر گرفته شد. با این حال اما رسانههای بیگانه و برخی کشورهای غربی به اظهارات مغرضانه خود ادامه دادند و این حکم را ناکافی شمردند و جمهوری اسلامی را به تعلل در حل این پرونده متهم کردند.
🔹بررسی این پرونده حدودا سه سال طول کشید و بیست جلسه دادگاه برگزار شد؛ چنین وضعیتی برای یکی از مهمترین پروندههای دستگاه قضایی کشور زمان زیادی نیست.
🔹این در حالی است که دادگاه سقوط هواپیمای ایرفرانس از ریودوژانیرو به پاریس در سال ۲۰۰۹ که باعث کشته شدن ۲۲۸ مسافر نیز شده بود همین چندی پیش برگزار شد! همچنین این دو پرونده قابل مقایسه با یکدیگر نیستند. پرونده پرواز ۴۴۷ ایرفرانس ناشی از اشتباه خلبان بوده است و به مراتب پیچیدگیهای کمتری از سقوط یک هواپیما به دلیل خطای انسانی اوپراتور پدافند دارد؛ با این حال اما با گذشت ۱۴ سال این پرونده هنوز در جریان است و حکم نهایی صادر نشده است.
🔹نکته حائز اهمیت دیگر در پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی، اتهام سقوط «عامدانه» آن بوده است. اتهامی مضحک و خندهدار که فقط جهت گروکشی سیاسی علیه ایران مطرح میشود. بررسی آنزمان نشان میدهد که هیچ دلیل منطقی و عقلانی نمیتوان برای این ادعای ضدانقلاب آورد. کشور در شوک شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی است و فضا ملتهب است.
🔹از سوی دیگر نیرویهای نظامی ایران در حال تدارک پاسخی به ارتش تروریست آمریکا است و حمله به پایگاه عینالاسد شکل میگیرد. در چنین زمانی هیچ توجیه عقلانی نمیتوان برای هدف گرفتن عامدانه یک هواپیمای مسافربری توسط نیرویهای نظامی رسمی کشور در نظر گرفت. غالب افرادی که چنین ادعایی مطرح میکنند در زمین جدیدترین بازی صهیونیستها برای تحریم تراشی علیه ایران بازی میکنند.
🔹در زمانهای که بنظر میرسد تحریمهای هستهای تازگی و اثربخشی خود را تا حدود قابل توجهی از دست دادند و با توجه به روند دیپلماتیک ایران، هر زمان ممکن است گفتگوها برای احیای برجام و برداشته شدن تحریمها از سر گرفته شود؛ ضدانقلاب و لابی صهیونیسم که به هر طریقی میخواهند ایران را تحت فشار قرار دهند قصد آن را دارند که به بهانه «حقوق بشر» تحریمهای جدیدی برای ایران بتراشند.
🔹پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی نیز با محکومیت متهمان و روشن شدن همه چیز خاتمه یافت اما اقدامات ضدانقلاب برای آسیب زدن به وجهه ملی ایران از یاد نخواهد رفت. همچنین برخی غربگرایان داخلی نیز در دمیدن در آتش این فتنه کم نگذاشتند؛ بنظر میرسد عدهای امروز که پرونده این حادثه تلخ بسته شده بیش از آنکه خوشحال باشند؛ غمگین هستند. زیرا یکی از مستمسکهای آنان برای کاسبی سیاسی از بین رفت.
🆔 @janbaz_net
📸 بخشی از وصیتنامه شهید تازه شناسایی شده، شهید جانی بت اوشانا
✍ این سطور را در لحظه های قبل از حرکت، برای بازپس گیری حق و خاک کشورمان به سوی دشمن متجاوز مینویسم...
🆔 @janbaz_net