با متربی تنبل و کسل چه کنیم؟
🔷🔹روحیه عدم فعالیت متربی
عدم فعالیت و تنبلی گاهی موقت و گذرا است و گاهی مزمن و بیمارگونه. گاهی تنبلی ناشی از بیکاری است. اگر بیکاری داوم داشته باشد به یک بیماری مزمن تبدیل می شود. اگر تنبلی به صورت یک عادت و بیماری در آمده باشد باید، طی دوره ای کوتاه یا طولانی مدت درمان شود. راه های درمان نسبت به افراد و روحیات و شرایط آن ها مختلف است.
بعضی از این راه ها عبارتند از:
۱- ایجاد انگیزه ی فعالیت با اموری مثل برگزاری مسابقات از آسان تا سخت با شیب ملایم.
۲- تشویق به موقع و قرار دادن پاداش هایی برای فعالیت.
۳- عدم سختگیری و پرهیز از هر چیزی که موجب احساس سختی کار می شود.
۴- ایجاد حس اعتماد و توکل در افراد با اموری مثل عدم سرزنش و عدم حساسیت و ایراد نگرفتن از شخص و ذکر خدا و تکیه بر قدرت و حمایت او.
۵- پرهیز از شِکوه و شکایت در حضور شخص و جلوگیری از گله گذاری و شکوه و نق زدن و غر زدن توسط او.
۶- کمک به نظم در برنامه ریزی و انجام فعالیت ها در زمان خود و عدم تأخیر در انجام آن ها.
۷- ایجاد امیدواری و رفع نگاه بدبینانه و ناامیدی در شخص
۸- توجه به گذر زمان و کمبود وقت.
🔸یکی ازنکاتی که در زدودن این روحیه موثراست آن است که باتوجه به شناختی که مربی ازعلایق و استعدادهای متربی پیدا می کند به او مسولیت هایی درحلقه و سپس در پایگاه و مجموعه بدهد والبته با مراقبت از آفات مسولیت.
🔸ازدیگرنکات ، هماهنگی با خانواده متربی جهت اعطای مسولیت هایی در منزل و مطالبه از اوست. مهم ترین نکته دراین مورد همان شناخت استعداد و علایق فرد و سِیر دادن او در همان مسیر است تا ازاین کسالت بیرون آید.
#متربی
#مهارتهای_سر_گروه
مربی محور ،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf
1_53141836.mp3
10.74M
چرا از کار فرهنگی خسته میشویم؟
#کار_فرهنگی
#آسیب_شناسی
مربی محور ،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf
افت انگیزه در مجموعه های فرهنگی چگونه رخ می دهد و راه علاج آن چیست؟
بخش اول(از۴)
چطور میشود آدمها با انگیزههای قوی میآیند ولی انگیزهها آرام آرام کم میشود و آرام آرام آن گرما به سردی می رود و افراد آن انگیزه ها و اشتیاق ها را از دست می دهند و به دنبال زندگی های خودشان میروند؟
آنهایی که سن و سالی دارند یادشان میآید که در گذشتهها دوستانی خیلی پر شور و شوقتر از ماها همراه ما بودند آن قدری که آنها میدویدند و تلاش میکردند ما در خودمان این همت و عُرضه را نمیدیدیم ولی یواش یواش رفتند و به زندگی شان پرداختند و از این فضاها دور شدند.
یکی وقتی دانشگاه قبول شد، رفت. یکی وقت متاهل شد، رفت. یکی وقتی بچه دار شدند، رفت. یکی وضع مالیش خراب شد، رفت و آرام آرام اطرافتان که نگاه میکنید می بینید که همان لاکپشتهای سابق دارند میآیند و این خرگوشها خیلی هایشان رفته اند، آنهایی که خیلی هم جوش و خروش داشتند رفته اند.
در تاریخ برای این موارد صدها نمونه میتوانید پیدا بکنید. اصلا تاریخ، تاریخ موجهایی است که برخاسته ولی بعد از مدت کوتاهی آن موج بزرگ، کوچک و کوچک و کوچکتر شده است و در آخر یک فکر روی آب بیشتر نماده است.
یکی از مشکلات همه ماهایی که #دغدغه کار فرهنگی داریم همین است که بچههایی را جذب میکنیم، میبینیم شور و شوق دارند گاهی صبح و ظهر و شب همراهند ولی آرام آرام، آرام میگیرند و از آن موج اول و فضای نخست جدا میشوند.
چرا بچهها را میگوییم؟ خودمان و اطرافیان مان، چرا اطرافیان مان را میگوییم؟ اصلا خود من، نگاه میکنم روزهای اول که آمده بودم هیچ چیز جلودارم نبود. الان هزار اولویت جدید در زندگی ام پیدا شده است و هزار کار تازه دارم و خودم هم میفهمم که من دیگر آن آدم روز اول نیستم. چرا انگیزه هایمان افت میکند و چرا آرام آرام دست از کار بر میداریم؟ این سوالِ مهم و بزرگی است.
مراد از #افت_انگیزه، کاهش گرایش نسبت به یک هدف در طول زمان است.
دقت کنید مراد از افت انگیزه تغییر اهداف نیست، خیلی از اوقات یک آدمی اول همراه ماست بعدا بحثهای علمی و کارهایی را میبیند به حرفهایی میرسد که دیگر عاقلانه نمیداند با ما بیایید و درست نمیداند که همراهی کند. این شخص دچار افت انگیزه نشده است، بلکه به استدلال تازهای رسیده است که زندگیش را جدا کرده و مسیر دیگری میخواهد برود و این، محل بحث ما نیست.
شما اینگونه موارد را فقط در فضاهای فرهنگی مشاهده نمیکنید بلکه در امور خیر و کارهای خوب و حتی حرکتهای انقلابی ولو غیر مذهبی نیز مشاهده میکنید و میبینید که افرادی خیّر تعدادی مدرسه ساخته اند و افرادی را اطعام کرده اند و همینطور جوانان مردم را در کارهای خوب مشغول کرده اند ولی میبینید بعد از مدتی انگار سیر شده و ارضا میشوند و آرام می گیرند؛ و به کارهای دیگر میپردازند.
برای تحلیل این مسئله اولین نکتهای که به ذهن میآید این است که در واقع این، یک مکانیسم طبیعی در آدم و انسان است که فوران احساس دائمی نیست. گاهی اینطوری میشویم یعنی وقتی وارد میشویم هیجانی ما را میگیرد، حسی در ما میجوشد، ولی مکانیسم طبیعت ما این است که ما میزان اثرگذاری روانی یک حادثه و یک پیام و یک شور برایمان زمان دارد. بعد از مدتی به طور طبیعی چه اتفاقی میافتد؟ آن تصویر و حرف و صحنه دیگر اثر اول را ندارد. گاهی تکرارها قساوت کامل برای آدم میآورد و دیگر آدم هیچ حسی ندارد.
ادامه مطلب در دوشنبه های فرهنگی
#افت_انگیزه
#آسیب_شناسی
مربی محور ،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf
جزوه راهنمای تشکیل گروه سرود:
https://eitaa.com/soruod/2521
ضربه سخت را از تشكلهاي "احساس تكليفي" خورديم❗️❗️
امشب ما نمي خواهيم بگوئيم برويد كار تشكيلاتي كنيد و آنرا ترويج دهيم بلكه برعكس مي خواهم بگويم بسادگي براي انجام كار تشكيلاتي احساس تكليف نكنيد، چرا زود احساس تكليف مي كنيد كه نماينده مجلس شويد؟ چرا سريع احساس تكليف ميكنيد كه تشكل ديني برپا كنيد؟ چرا زود احساس تكليف مي كنيد هيات برپا كنيد؟ و... .
كسي كه بيشتر وقتش را براي خودش نمي گذارد و اهل مراقبه نيست ، چگونه احساس تكليف در او ايجاد مي شود كه تشكل ديني بر پا كند؟ چگونه به خود اجازه مي دهد با اين نفس اماره در راس يك تشكيلات قرار بگيرد؟ ضربه اي كه ما از تشكل هاي يكدفعه اي مومنين خورديم بيشتر از خلا تشكل نداشتن هايمان است. با اينكه در خيلي از عرصه ها ما نياز فوري به تشكل هاي قوي داريم، در عرصه هاي فرهنگي، اقتصادي، علم وفناوري و سياسي، و درست است كه نتوانسته ايم تشكلهاي قوي ايجاد كنيم در صورتي كه بقول آقا بهترين حربه براي هدايت انسانها تشكلهاي ديني هستند، اما با تمام اين خلاها، ضربه بيشتر را ما از برخي تشكل هاي ديني خورديم، كساني كه سريع احساس تكليف كردند و تشكيلات راه اندازي نمودند.
افرادي كه اهل محاسبه و مراقبه نيستند چگونه مي توانند يك برنامه فرهنگي موثر برپا كنند. چقدر تشكل هاي ديني كه شروع و نيتشان خوب بود اما اين عدم مراقبه ها باعث ايجاد تفرقه و فروپاشي آن تشكل شده است.
تشكيلات مانند يك ماشين بايد عمل كند و همه قسمتهاي آن بايد تحت فرمان يك نفر باشند ولي متاسفانه اين منيتها باعث شده كه در تشكل هاي ديني باندبازي راه بيفتد.
حجت الاسلام موسوی
#کار_تشکیلاتی
#آسیب_شناسی
مربی محور ،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf
Akhlaghe-Tashkilati.docx
85.5K
اخلاق تشکیلاتی
حجه الاسلام نظافت
#اخلاق_تشکیلاتی
#تشکیلات
مربی محور ،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf
چگونه تشکیلات کارآمد بسازیم؟
قسمت۹
اخلاق تشکیلاتی یعنی اخلاق اسلامیِ منظّم. یعنی چگونگی برخورد دو برادر، دو هم فکر، دو هم آهنگ، دو همجهت. اگر کسانی با هم به یک جهت حرکت میکنند، این یک نوع دیگر برخورد است، برخورد همکاری، همگامی و همراهی است.
۱۳۵۹/۳/۲
#تشکیلات_کارآمد
#تشکیلات
مربی محور ،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf