💥تبیین اقتصاد اسلامی و اقتصاد مقاومتی
✳️ حجت الاسلام والمسلمین جواد عبادی استاد حوزه و دانشگاه و مدیر موسسه فقه اقتصادی طیبات در نشست علمی کارشناسان وزارت اقتصاد و دارایی با تشریح چیستی اقتصاد اسلامی و ارتباط آن با اقتصاد مقاومتی اظهار داشت:
🔺آنچه امروزه در برخی تریبونهای به ظاهر علمی علیه اقتصاد اسلامی بیان می شود فاقد ارزش علمی است زیرا ادعاهای آنها معطوف به پیش فرضهایی است که هیچ اقتصاد دان اسلامی قائل به آن نیست.
🔅 عضو گروه اقتصاد مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: اینکه برخی علم اقتصاد را مانند علم ریاضی دانسته و ادعا می کنند که همانطور که ما ریاضی اسلامی و غیر اسلامی نداریم اقتصاد اسلامی و غیر اسلامی نیز نداریم این یک تجاهل وفریب است و روشنترین دلیل بر ردّ این مدعا وجود مکاتب اقتصادی مختلف است که هر یک از آنها قائل به چیزی هستند که سایر مکاتب آن را قبول ندارند.
◀️ عبادی در توضیح این مطلب گفت ریاضی یک علم پایه است و دانشمندان علم ریاضی هیچوقت با هم اختلاف نظر ندارند که دو دو تا می شود چهارتا ، یا مجموع زوایای داخلی یک مثلث 180 درجه است در حالیکه اقتصاددانان روی قضایای اقتصادی اختلاف نظر دارند اینکه برای یک مساله اقتصادی، مکتب کینز یک نسخه می پیچد و مکتب سوسیالیسم نسخه دیگری می پیچد یا سایر مکاتب مثل مکتب سوداگری، مکتب اتریش، مکتب استکهلم، مکتب لیبرالیسم هرکدام نظر خاص خودشان را دارند نشان از این دارد که اقتصاد مانند ریاضی نیست بلکه اقتصاد از مقوله علوم اجتماعی می باشد که هر مکتب بر اساس مبانی که دارد دیدگاههای مختلفی در مورد مسائل اقتصادی داشته و بر همان اساس نسخه های مختلفی ارائه می دهد.
🔹 معاون علمی مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: در این میان اقتصاد اسلامی هم آموزه های خاص خودش را دارد که برگرفته از اصول و ارزشهای قرآنی و روایی دین مقدس اسلام می باشد آموزه هایی که قابل اجرا در قالب سایر مکاتب اقتصادی نیست و خود یک مکتب مستقل است.
🔸 مدیر موسسه فقه اقتصادی طیبات در ادامه با مرور برخی از بندهایی از سایستهای کلی اقتصادمقاومتی اظهار داشت: بررسیهای ما نشان می دهد آنچه در 24 بند سیاستهای اقتصاد مقاومتی ابلاغی مقام معظم رهبری آمده است همان چیزی است که اقتصاد اسلامی می گوید اما متاسفانه از سال 92 تا کنون اینها در سطح سیاست ابلاغی باقی مانده است در حالیکه مقام معظم رهبری در طول سالهای گذشته نسخه اقتصاد مقاومتی را تنها راهکار برون رفت از مشکلات اقتصادی کشور بیان فرمودند و در بیاینه گام دوم انقلاب ضمن تاکید مجدد بر این نکته فرمودند: «راهحلّ این مشکلات [مشکلات اقتصادی کشور]، سیاستهای اقتصاد مقاومتی است که باید برنامههای اجرائی برای همهی بخشهای آن تهیّه و با قدرت و نشاط کاری و احساس مسئولیّت، در دولتها پیگیری و اقدام شود».
همچنین معظم له در مقدمه ابلاغیه سیاستهای اقتصاد مقاومتی نیز بر لزوم اقدام برنامه ای و تقنینی تاکید کرد می فرماید: «لازم است قواي كشور بيدرنگ و با زمانبندي مشخص، اقدام با تهيه قوانين و مقررات لازم و تدوين نقشه راه براي عرصههاي مختلف، اقدام به اجراي این سیاستها نمایند». [بیانات مقام معظم رهبری با اندکی تلخیص]
◾️عبادی اظهار داشت: با این تاکیدات مقام معظم رهبری انتظار این بود که دولت محترم، محور بخشهای اقتصادی لایحه برنامه هفتم توسعه همین سیاستهای اقتصاد مقاومتی قرار می داد و برنامه هفتم به دنبال عملیاتی سازی بند به بند این سیاستها قرار می گرفت اما ارزیابی های اولیه متن لایحه نشانگر اشراب این سیاستها در برنامه نیست.
هدایت شده از سید مهدی فرحی
♦️نشست کمیسیون اقتصادی مجلس
🔹نشست کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با حضور دکتر «احسان خاندوزی» وزیر امور اقتصادی و دارایی، دکتر «بابک نگاهداری» رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و اعضای کمسیون اقتصادی برگزار شد.
🗓 دوشنبه | ۲۷ فروردینماه ۱۴۰۳
🗺 مجلس شورای اسلامی
🌐 @farahi_ir
🔺پیشنهاد برای مطالعه
📜تاریخچه پیمان سپاری ارزی در ایران و چالش های اجرایی آن/ تنها راه مقابله با خروج سرمایه
✳️ یکی از تصمیمات سیاست گذاران اقتصادی در شرایط تحریم و مضیقه های تامین ارز، در دستور کار قراردادن سیاست پیمان سپاری ارزی است. بدین معنا که دولت همه صادر کنندگان را مکلف می کند تا ارز حاصل از صادرات خود را به دولت تحویل دهند. اما اجرای این سیاست با چالش هایی رو به رو است که هر بار سبب می شود تا اجرای آن متوقف شود. بررسی قوانین نشان می دهد در بازه سال های 1319 تا 1390 پیمان سپاری ارزی پنج بار قطع و وصل شده است. این سیاست اولین بار به علت مضیقه دولت در تامین ارز در سال 1319 تحت عنوان «قانون راجع به واگذاری معاملات ارزی به بانک ملی ایران» به تصویب رسید.
🔹طرفداران و مخالفان پیمان سپاری از منظر عدالت نیز اختلاف نظر دارند. موافقان معتقدند، «ارز» یک ثروت ملی است و هیچ کس حق ندارد آن را برخلاف مصالح ملی صرف نماید. در مقابل مخالفان پیمان سپاری معتقدند ارز حاصل از صادرات، جزء اموال و حقوق صادر کننده است و دولت حق اعمال نظر در چگونگی مصرف آن را ندارد.
🔹 یکی از دلایل اینکه پیمان سپاری ارزی هر از گاهی بعد از اجرا متوقف می شود چالش های اجرایی آن است. چالش اول آنکه اساسا صادر کننده علاقه ندارد تا ارز خود را به قیمت مصوب بانک مرکزی به او بفروشد بلکه میخواهد ارز خود را در بازار آزاد و با حداکثر قیمت به فروش برساند. چالش دوم عدم توانایی دستگاه اجرایی در ردیابی مالی است.
https://tn.ai/3069441
کانال استاد جواد عبادی
🆔https://eitaa.com/ostadEbadi
پیام تسلیت استاد جواد عبادی به مناسبت درگذشت دکتر پرویز داودی:
انا لله و انا الیه راجعون
امروز با خبر شدم که متاسفانه استاد مومن و انقلابیم جناب دکتر #پرویز_داودی، به رحمت الهی واصل شده است.
اینجانب که افتخاری شاگردیشان در درس اقتصاد خرد را داشتم، ایشان را فردی عالم، باتقوا، ولایت مدار و انقلابی شناختم.
استادی که هرچند علم اقتصاد را در دانشگاههای آمریکا تحصیل کرده بود، ولی به شدت به علم اقتصاد اسلامی معتقد بود.
از خدای متعال برای روح این استاد وارسته رحمت و رضوان مسئلت میدارم.
جواد عبادی
۳۰ فروردین ۱۴۰۳
#جواد_عبادی #استاد_جواد_عبادی
🌑 به بهانه در گذشت استاد بزرگ اقتصاد اسلامی دکتر #پرویز_داوودی
🖤 به حق باید ایشان را تلاش گر جامع میان مسئولیت های اجرایی خطیر و تولید علوم اسلامی با رویکرد اقتصادی دانست.
🔰وی در سال ۱۳۵۹ دکترای خود را در رشته اقتصاد از دانشگاه ایالتی آیووا در آمریکا دریافت کرد. داودی استاد تمام اقتصاد در دانشگاه شهید بهشتی و نیز معاون اول رئیس جمهور در دولت احمدی نژاد بود.
❇️ دکتر داوودی به دلیل ارتباطات ویژه با علامه مصباح یزدی(ره) و ارادت علمی و عملی به ایشان، گروه اقتصاد را باجمعی دیگر از همکاران خود در موسسه امام خمینی بنا نهاد. او در جهت تولید علم اقتصاد اسلامی مجدانه تلاش کرد که حقیقتا قابل تقدیر است.
❇️ کادرسازی علمی از میان طلاب حوزه های علمیه کشور و تربیت اساتید بارز در این رشته، از ویژگی های دیگر این استاد سترگ است.
🙏تواضع رفتاری و ارتباط صمیمی با تمام افراد مرتبط از ویژگی های مبرز ایشان به شمار می آمد. این شخصیت را باید جزء شخصیت های پاکدست نظام دانست که در اوج مناصب اجرایی زندگی او تغییری نکرد.
📌 ولایت مداری و عاقبت به خیری در اوج فتنه های مخالفان نظام، همراهی و دفاع علمی و عملی از علمکرد رهبر معظم انقلاب و عدم لغزش در فتنه ها از دیگر خصائص بارز ایشان بود.
🛑 این ضایعه بزرگ را به مقام معظم رهبری ، اساتید اقتصاد و شاگردان آن استاد فرزانه تسلیت عرض می نمایم.
🔹طوبی له و حسن مآب🔹
کانالهای استاد جواد عبادی در شبکه های اجتماعی👇👇👇
📲ایتا:
🆔https://eitaa.com/ostadEbadi
📲اینستاگرام:
🆔https://www.instagram.com/javadebadi_ir
💠سایت:
🌐http://javadebadi.tyb.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مرحوم دکتر داوودی در سال ۹۷: جهش نرخ ارز در اقتصاد ایران به رشد اقتصادی و رونق تولید منجر نمیشود. تجربههای اخیر نشان میدهد جهشهای ارزی فقط جیب صادرکنندگان را پر میکند و اثری در بزرگتر شدن کیک اقتصاد ایران ندارد.
#یاد_ایام
به یاد #مرحوم_دکتر_پرویز_داودی
نام برنامه:
همایش بررسی بنگاه داری بانکها
برگزار کننده:
دانشگاه شهید بهشتی - دانشکده اقتصاد
سخنرانان:
۱- دکتر پرویز داودی استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی
۲- حجت الاسلام والمسلمین جواد عبادی استاد بازارهای مالی در حوزه و دانشگاه
۳- دکتر حسین صمصامی استاد دانشگاه شهید بهشتی
زمان:
سهشنبه ۹ آبان ۱۴۰۰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 واژگان عجیب و جدید رهبر معظم انقلاب در مورد حرامخواری خواص!
«حیوان جلّال» سانسور شده در رسانهها!
جلّال: حیوانی است که عادت به خوردن نجاست کرده...
امروز یکی از کارهای مهم، اغوای خواصّ جامعه است، [یعنی] کسانی که عنوانی دارند و امکانی دارند و احیاناً سوادی دارند و مانند اینها. چون وقتی خواص اغوا شدند، اگر به این خواصّ اغواشده فرصت داده بشود و امکان داده بشود، راحت تودهی مردم را اغوا خواهند کرد. یکی از سنگینترین #جنگهای_نرم تاریخ کشور ما امروز در همین زمینه در جریان است. دارند دائم با مزدورپروری، با حرامخوارسازی، با لطایفالحیل افرادی را حرامخوار میکنند؛ وقتی حرامخوار شد، مثل حیوان جلّال، دیگر خیلی مشکل میشود او را از حرامخواری دور کرد. و مزدورپروری میکنند؛ بعضیها را با تهدید، بعضیها را با تطمیع و انواع و اقسام این چیزها. خب بنابراین الان یک جنگ نرم سختی وجود دارد.
👈بیانات در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری ۱۴۰۰/۱۲/۱۹
https://khl.ink/f/49769
کانالهای استاد جواد عبادی در شبکه های اجتماعی👇👇👇
📲تلگرام:
🆔https://t.me/ebadi_javad
📲ایتا:
🆔https://eitaa.com/ostadEbadi
📲اینستاگرام:
🆔https://www.instagram.com/javadebadi_ir
💠سایت:
🌐http://javadebadi.tyb.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 توليد و اشتغال با ربا ممکن نيست| مزدوري و اجیری در اسلام مکروه است
❇️ پیام آیت الله العظمی جوادی آملی به همایش ملی اقتصاد اسلامی
💠 مال در اسلام به منزله ستون فقرات است، ملّت بيمار فقير است؛ يعني ستون فقراتش شکست است. اگر نظام دولتسالاري سوسيال شرق باشد که شکست ميخورد و اگر نظام کاپيتال غرب باشد که سرمايه در دست گروه خاص باشد که شکست ميخورد و اگر تلفيقي از دولت و سرمايهداران باشد که شکست ميخورد و اگر مردمي باشد که محفوظ ميماند و اين بدون بانکهاي منزّه از ربا و مطهّر از نزول محقق نخواهد شد. توليد و اشتغال با ربا ممکن نيست و جنگ با خداست و ﴿يَمْحَقُ اللّهُ الرِّبَا﴾ بنابراين اگر ملّت اين چنين باشد به توليد و اشتغال توجه ميکند.
💠مزدوري و اجیری در اسلام مکروه است. نهيهاي فراواني شده که انسان مزدور ديگري نباشد، چون تمام حيثيتهاي علمي و عملي خود را در طَبَق اخلاص براي کارفرما ميگذارد. طرزي بايد جامعه را با اقتصاد اداره کرد که هر کسي در کنار سفره خودش بنشيند، نه اينکه براي ديگري کار کند و مزد بگيرد. حيثيت يک ملّت در سايه کرامتهاي آنهاست.
↙️ مطالعه کامل:
https://news.esra.ir/fa/w/2572361
کانالهای استاد جواد عبادی در شبکه های اجتماعی👇👇👇
📲تلگرام:
🆔https://t.me/ebadi_javad
📲ایتا:
🆔https://eitaa.com/ostadEbadi
📲اینستاگرام:
🆔https://www.instagram.com/javadebadi_ir
💠سایت:
🌐http://javadebadi.tyb.ir
💢 گزارش تصویری:
حضور و سخنرانی در جمع مردم شریف روستای آخولا
مورخۀ ۱۴۰۳/۰۱/۳۱
#استاد_جواد_عبادی #جواد_عبادی
https://eitaa.com/ostadEbadi
💢 گزارش تصویری:
حضور و سخنرانی و گفتگو در جمع مردم شریف روستای شیر امین
مورخۀ ۱۴۰۳/۰۱/۳۱
#استاد_جواد_عبادی #جواد_عبادی
https://eitaa.com/ostadEbadi
💢 گزارش تصویری:
بازدید از کارگاههای نخودچی ممقان و گفتگو با مسئولین و عوامل محترم کارگارها.
مورخۀ ۱۴۰۳/۰۲/۱
#استاد_جواد_عبادی #جواد_عبادی
https://eitaa.com/ostadEbadi
💢 گزارش تصویری:
بازدید از شرکت شایان گوهر سهند در شهرک صنعتی شهید سلیمی و گفتگو با مدیریت و عوامل محترم شرکت.
مورخۀ ۱۴۰۳/۰۲/۱
#استاد_جواد_عبادی #جواد_عبادی
https://eitaa.com/ostadEbadi
💢 گزارش تصویری:
حضور و گفتگو در دفتر دهیاری اخی جهان.
مورخۀ ۱۴۰۳/۰۲/۱
#استاد_جواد_عبادی #جواد_عبادی
https://eitaa.com/ostadEbadi