🤔آیا اقلیت شیعه و اکثریت اهل سنت نشانه ی حقانیت اهل سنت است؟چون همیشه اشکال میکنند اگر حقانیت با شیعه است چرا در طول تاریخ شیعه مدام در اقلیّت بوده است؟
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
1.هيچگاه اكثريت نشانه حقانيت و اقليت نشانه خلاف آن نيست بلکه مومنان به پيامبران، از زمان حضرت نوح(ع) تا عصر حضرت خاتم(ص) در اقليّت بودند،حضرت نوح ع که 950 سال تبلیغ کردند گروندگان و مومنان به ایشان بسیار اندک بودند قران در این باره چنین میفرماید:"وَما آمَنَ مَعَهُ إِلاّ قليل" "جز اندكي به همراه او ايمان نياوردند".
و باز خداوند به پيامبر يادآور ميشود:"وَما أَكْثَرُ النّاسِ وَلَوْ حَرَصْتَ بِمُؤمِنين یعنی هر چند بكوشي، اكثريت مردم ايمان نميآورند»."
2. اگر بناست اکثریت حق باشد الآن جمعیت مسلمانان نسبت به سایرین در اقلیت است و با این استدلال باید حکم به حقانیت آن ها داد.
3.اصولاً شیعه در برهه های مختلف زمان در طول تاریخ تاریخ به عنوان،اپوزیسیون و مخالف نظام حاکم شناخته شده است و نظام های سیاسی بر ریشه کن کردن آنها همت گمارده اند برای مثال:
الف)صلاح الدین ایوبی پس از خیانت به فاطمیون تصمیم به قتل عام شیعیان گرفت و گروه بیشماری را به قتل رسانید!
ب)در دوران حکومت عثمانی ها به خاطر فتوای یک فقیه حنفی به نام"نوح" ۴۰۰۰۰ چهل هزار شیعه در ترکیه سربریده شدند.
لذا با توجه به کشتارهای اینچنینی در طول تاریخ بقای شیعه در جهان و حضور علمای مبرز شیعه در تمام رشته ها از معجزات الهی است،و الحمدلله اکنون با روشن شدن حق و حقیقت روز به روز گروندگان به دامن تشیع بیشتر میشوند!
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
💠 پرسش : آيا محل ايستادن خانمها در نماز، بايد عقبتر از مردها باشد؟
#احکام_نماز_ایستادن_مرد_زن
...........................................................................................................................................
✍️ پاسخ:
آيات عظام امام، بهجت، صافى و نورى: خير، اگر جلوتر از مرد هم بايستد اشكال ندارد ؛ ولى بهتر است زن عقب تر از مرد بايستد. 1
ایت الله تبريزى: بايد حداقل بين زن و مرد يك وجب فاصله باشد و با رعايت فاصله، اگر زن هم جلوتر بايستد، نمازش صحيح است.[2]
آيةاللَّه خامنه اى: بنا بر احتياط واجب بايد حداقل بين زن و مرد يك وجب فاصله باشد و با رعايت فاصله، اگر زن هم جلوتر بايستد، نمازش صحيح است.[3]
آيات عظام فاضل و مكارم: زن بايد عقب تر از مرد بايستد ؛ وگرنه نماز او باطل است و فرقى بين محرم و نامحرم نيست.[4]
آيةاللَّه سيستانى: بنابر احتياط لازم، زن بايد عقبتر از مرد بايستد و فرقى بين محرم و نامحرم نيست.[5]
آيةاللَّه وحيد: بايد بين مرد و زن در حال نماز، حداقل يك وجب فاصله باشد ؛ ولى اگر زن برابر مرد يا جلوتر – در كمتر از فاصلهاى كه ذكر شد بايستد و هر دو با هم وارد نماز شوند، بايد نماز را دوباره بخوانند.[6]
پی نوشت:
• [1]- توضيح المسائل مراجع، م 886 و نورى، توضيح المسائل، م 9-887.
• [2]-توضيحالمسائل مراجع، م 886.
• [3]- توضيح المسائل مراجع، م 886 و خامنهاى، اجوبة الاستفتاءات، س 374.
• [4]– توضيح المسائل مراجع ، م 886.
• [5]-توضيح المسائل مراجع، م 886.
• [6]- وحيد، توضيحالمسائل، م 895 – 896. (رساله دانشجويي، پرسمان)
@javadheidari110
🌸 مسابقه همراه با قرآن کریم (شماره4)
📝لینک شرکت در مسابقه: dte.bz/aaa4
🔹 پیشنهاد مطالعه قرآن کریم در نرم افزار سراج: cafebazaar.ir/app/isca.quran.seraj
🇮🇷 دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان
کانال رسمی استاد جواد حیدری
🌸 مسابقه همراه با قرآن کریم (شماره4) 📝لینک شرکت در مسابقه: dte.bz/aaa4 🔹 پیشنهاد مطالعه قرآن کریم
وَهُوَ الَّذِي خَلَقَ اللَّيْلَ وَالنَّهَارَ وَالشَّمْسَ وَالْقَمَرَ ۖ كُلٌّ فِي فَلَكٍ يَسْبَحُون
آیه ی 33 سوره مبارکه ی انبیا
💠پرسش:
آیا در بهشت میتوانیم مرتکب گناه شویم؟
#کلام_بهشت_گناه_معصیت_
......................................................................................................................................
✍️ پاسخ:
نکته اول: طبق آيات نوراني قران کريم، بهشتيان هر چه اراده کنند برايشان مهياست. (1)
نکته دوم: بهشت دار جزاست و نه دار عمل. امام علي علیهالسلام میفرمایند: «وَ إِنَّ الْيَوْمَ عَمَلٌ وَ لَا حِسَابَ وَ غَداً حِسَابٌ وَ لَا عَمَل»؛ «دنيا دار عمل هست و نه جزا و آخرت محل جزاست و نه عمل». (2)
نکته سوم: با توجه به اينکه، عالم آخرت با عالم دنيا کاملاً متفاوت است، درک کامل و وافي از فضاي بهشت و بهشتيان براي ما امکانپذیر نيست و نبايد انتظار داشته باشيم، شناختي دقيق از نعمتها و پاداشهای بهشت به دست بياوريم. در روايتي از امام علي علیهالسلام آمده است: «ِ فِيهِ مَا لَا عَيْنٌ رَأَتْ وَ لَا أُذُنٌ سَمِعَتْ وَ لَا خَطَرَ عَلَى قَلْبِ بَشَر»؛ «در بهشت نعمت هايي است که هيچ چشمي نديده و هيچ گوشي نشنيده و بر قلب کسي خطور نکرده است». (3)
نکته چهارم: بهشتيان پاک و طاهر هستند و جز پاکي و طهارت از آنان سر نمیزند. قران کريم در وصف بهشتيان میگوید: «لا يَسْمَعُونَ فيها لَغْواً وَ لا تَأْثيما-إِلاَّ قيلاً سَلاماً سَلاما»؛ «در آن (باغهای بهشتى) نه لغو و بيهودهاى مىشنوند نه سخنان گناهآلود_تنها چيزى كه مىشنوند «سلام» است «سلام»». (4)
نتيجه اينکه: هرچند بهشتيان هر چه اراده کنند در اختيارشان قرار میگیرد و میتوانند استفاده کنند ولي با توجه به پاکي و طهارتي که بر بهشتيان و بهشت حاکم است، جز خير، پاکي و صفا و صميميت در بهشت حاکم نيست و اثري از گناه به معناي دنيوي و خستگي و پلشتي در بهشت وجود ندارد.
قران میفرماید: «لا يَمَسُّنا فيها نَصَبٌ وَ لا يَمَسُّنا فيها لُغُوب»؛ «نه در آن رنجى به ما مىرسد و نه سستى و واماندگى». (5)
پینوشتها:
1. نحل/31
2. نهج البلاغة (للصبحي صالح)، ص: 84
3. الأمالي (للصدوق)، النص، ص: 542
4. واقعه/25-26
5. فاطر/35
@javadheidari110
🌷🌷
🌷🌷🌷
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
رابطه ی شب قدر و اختیار انسان.ogg
1.96M
#رابطه ی تعیین سرنوشت در شب قدر و اختیار انسان
اگر در شب قدر تمام امور انسان رقم می خورد پس اختیار انسان چه می شود؟
#جواد_حیدری
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری_گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
@javadheidari110
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
[Forwarded from جواد حیدری_گروه تبلیغی پاسخگو (🌷الرافضي علي نعمتي🌷)]
💠پرسش:
آیا شب قدر قبل از اسلام هم وجود داشت؟
✍️ پاسخ:
نکته اول : شب قدر خصوصیاتی دارد که از شاخصترین آنها ، مقدر شدن سرنوشت بندگان با نزول ملائکه بر حجت الهی است. این ویژگی منحصر به آخرالزمان نیست.و در تمام امتها وجود داشته است.
امام جواد علیهالسلام میفرماید:
🔴«لَقَدْ خَلَقَ اللَّهُ جَلَّ ذِكْرُهُ- لَيْلَةَ الْقَدْرِ أَوَّلَ مَا خَلَقَ الدُّنْيَا وَ لَقَدْ خَلَقَ فِيهَا أَوَّلَ نَبِيٍّ يَكُونُ وَ أَوَّلَ وَصِيٍّ يَكُونُ وَ لَقَدْ قَضَى أَنْ يَكُونَ فِي كُلِّ سَنَةٍ لَيْلَةٌ يَهْبِطُ فِيهَا بِتَفْسِيرِ الْأُمُورِ إِلَى مِثْلِهَا مِنَ السَّنَةِ الْمُقْبِلَة...»؛
🔵« خداوند، شب قدر را در ابتداى خلقت دنیا آفرید و در آن شب نخستین پیغمبر و نخستین وصیای كه باید باشد (آدم و شیث را) آفرید [وجود آنها را مقدر ساخت] و حكم فرمود كه در هرسالی شبى باشد كه در آن شب تفسیر و بیان امور تا چنان شبى در سال آینده فرود آید»(1)
🔷نکته دوم :قرآن کریم در مورد شب قدر میفرماید:« إِنَّا أَنْزَلْناهُ فی لَیْلَةِ الْقَدْر»؛« ما آن [قرآن] را در شب قدر نازل كردیم»(2)
و همچنین :«لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ»؛«شب قدر بهتر از هزار ماه است»(3)
این دو،از ویژگیهایی هستند که قبل از اسلام وجود نداشته و شب قدر با این اوصاف ،مخصوص امت پیغمبر اکرم است.
📌حضرت محمد صلیالله علیه واله میفرماید:
🔴« ان اللَّه وهب لامتى لیلة القدر لم یعطها من كان قبلهم»؛
🔵«خداوند به امت من شب قدر را بخشیده و احدى از امتهای پیشین از این موهبت برخوردار نبودند»(4)
که این روایت ناظر به دو ویژگی فوق است.
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
📚پینوشت:
1. الكافي (ط - الإسلامية)، ج1، ص: 250
2. قدر/1
3. قدر/3
4. در المنثور، ج ۶ ، ص 371
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری_گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
@javadheidari110
💢روزه افراد معتاد
✅پرسش:
حكم روزه اشخاص معتاد به ترياك و... كه ترك براي آنان محال يا بسيار سخت است چيست؟(1)
🌺پاسخ:
🌱صافي: از مفطرات غيركشيدن ترياك امساك كند و آن را هم به مقدار ضرورت اكتفا كند، در اين صورت انشاءالله بر او چيزي نيست.
🌸بهجت: اگر ميتواند به احتياط واجب بايد عادت خود را به كشيدن ترياك در شب تغيير دهد يا قبل از ماه رمضان اعتيادش را ترك كند و گرنه بايد روزه بگيرد و هرگاه به عسر و حرج افتاد بقدر رفع عسر و حرج ترياك بكشد و بقيه روز را امساك كند.
🌲مام: روزه را واجب است بگيرد و با فرض اضطرار ميتواند به مقدار دفع ضرورت بكشد.
🌼خامنه اي: روزه را واجب است بگيرد و با فرض اضطرار ميتواند به مقدار رفع ضرورت بكشد اما بايد روزه را قضا نمايد.
🌸نوري: حكم بيمار را دارد.
🍃مكارم: بايد احتياطاً روزه بگيرد هر چند از آن دود به مقدار ضرورت استفاده كند.
پاورقي:
1- امام: استفتائات رساله، م 14؛ خامنهاي: سايت؛ بهجت: استفتائات، ج 2، س2896؛ مكارم، استفتائات جديد، ج 2، س 441؛ صافي: استفتاء كتبي، س 113869؛ نوري: توضيح المسائل مراجع، ج 2، استفتائات امام، احكام روزه، س 14
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
شب قدر.ogg
1.71M
#رمضان_با_ثقلین
📌 هر روز یک پیام قرآنی
💭 امروز: شب قدر
🔉 گوینده: استاد جواد حیدری، کارشناس مرکزملی پاسخ به شبهات
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری_گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
@javadheidari110
✅ مادران کلافه یا مدیران سنگرهای مبارزه با کرونا؟
▫️اگر به صورت جزئی و موردی و به دور از شعارهای غیرقابل تحقق بخواهیم به برخی موارد که مادران در این شرایط سخت می توانند انجام دهند اشاره کنیم این چند مورد را می توان نام برد:
1️⃣ دلبری و جلوه گری از اوصاف ذاتی زنان است اما وقتی پای عمل جنسی به میان می آید مردان نیز بسیار فعال اند به ویژه اگر شرایط در کنار هم بودن فراهم باشد. بنابراین فرصت خانه نشینی را یک زن بامهارت نباید از دست دهد و با گرمابخشیدن به روابط عاشقانه و جنسی،هم به تحکیم زندگی زناشویی خود کمک کند و هم در نگاهی حداقلی، فشارهای فکری و روانی ناشی از کرونا را از روی ذهن شوهرش بردارد.
2️⃣ زن و شوهر در طول روز نیازمند به داشتن خلوت هستند پس چه بهتر که از فرصت قرنطینه در جهت خلوت و گفتگو با همسر آن هم در راستای ایجاد آرامش روانی شوهر و امیدبخشی به او نسبت به آینده زندگی و مسائل معیشتی استفاده شود.مثلا به شوهرش اطمینان دهد که با قناعت و تدبیر و البته توکل به خدا،به او کمک خواهد کرد تا از این شرایط خارج شوند.
3️⃣ از دیگر اقدامات مهارتی مادر در این ایام بهره گیری از توان فرزندان در انجام امور منزل مانند نظافت یا تهیه غذا مانند سحری و افطاری و ... می باشد.
4️⃣ توجه به برنامه های معنوی در خانه. برنامه هایی مانند اقامه نماز جماعت یا اکنون که ماه مبارک رمضان هست،قرائت قرآن، بیدار نگه داشتن فرزندان در طول سحر و استفاده از برنامه های معنوی سحر مانند مناجات خوانی سحرها ودر یک جمله تحریک ذائقه فرزندان برای درک زیبایی های معنوی سحر.
5️⃣ اکنون که دروس فرزندان به صورت مجازی دنبال می شود،مادر بخشی از فعالیت های خود را باید در کنار فرزندان و در محیط مجازی سپری کند تا ضمن کمک به تحصیل آنان،از آسیب های فضای مجازی هم جلوگیری نماید.
6️⃣ وجود اختلاف و تنش بین فرزندان تقریبا امری شایع است لکن همین موضوع گاهی باعث کلافگی و اعصاب خوردی مادر می شود. بهتر آن است ضمن مدیریت این رفتارها توسط مادر با از بین بردن زمین های تنش،اگر یکی از فرزندان،نوجوان یا بزرگسال می باشد او را تشویق به حضور در پایگاه های جهادی که امروزه در هیئات و مساجد فعال شده است نماید یا با هماهنگی شوهر و در صورت امکان از وی بخواهد که به محل کار پدرش برود و در آنجا به پدر کمک نماید. جالب آنکه گاهی امیرالمومنین علیه السلام برای کمک به همسرشان فرزندان را به محل کار خود در نخلستان ها می بردند تا هم همسرشان آزرده نشوند و هم فرزندان بازی کنند و مشغول باشند.
▫️در هر حال جایگاه مادر در فرهنگ اسلامی همیشه متعالی بوده و البته آنچه به جایگاه او تعالی و قداست می بخشد مدیریت و توان مقابله او با مشکلات و بحران هاست چرا که نابرده رنج،گنج میسر نمی شود. بنابراین شرایط کنونی هم یک امتحان مدیریتی برای مادران خانواده دار است و هم عرصه ای است در جهت قوی سازی خود و اقتداربخشی به جایگاه مادرانه که نکات فوق راهکارهایی بود در این راستا.
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری_گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
@javadheidari110
🍃اعمال مشترکه شبهای قدر و اعمال شب نوزدهم ماه مبارک رمضان🍃
💐🌹از همه ی عزیزان در این شب عزیز التماس دعا داریم
〰️❁🍃❁🌸❁🍃❁〰️
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
💠پرسش:
آیا حقیقت دارد؛ شیاطین در ماه رمضان ، به زنجیر کشیده میشوند؟ اگر اینچنین است ، چرا افراد گناه میکنند؟
#گروه_تبلیغی_پاسخگو
شیطان_ماه_رمضان
......................................................................................................................................
✍️ پاسخ:
نکته اول : در روایات متعدد ، تصریحشده است که : شیاطین با آغاز ماه رمضان ، به زنجیر کشیده میشوند.
امام باقر علیهالسلام به نقل از رسول مهربانیها ، میفرماید: «...إِذَا طَلَعَ هِلَالُ شَهْرِ رَمَضَانَ غُلَّتْ مَرَدَةُ الشَّیَاطِینِ...»؛« آن هنگام که هلال ماه رمضان سر برآورد، شیطانهای راندهشده به زنجیر کشیده میشوند»(1)
نکته دوم : توجه داشته باشیم : الف ) : عامل گناه در انسان فقط شیاطین نمیباشند بلکه «نفس» انسان اگر تربیتنشده باشد ، عامل تشویقکننده به گناه هست.
ب ) : هرچند شیاطین در ماه رمضان در غل و زنجیر هستند؛اما اعمال و رفتار افراد، سبب آزادی آنها شده و به همین سبب می¬تواند،اثرگذار باشند. پیامبر خدا فرمود: «...وَ الشَّيَاطِينَ مَغْلُولَةٌ فَاسْأَلُوا رَبَّكُمْ أَنْ لَا يُسَلِّطَهَا عَلَيْكُم...»؛«و شیاطین را بستهاند، از پروردگارتان تقاضا کنید که آنها را بر شما مسلط نگرداند»(2)
پینوشت :
1. الكافي (ط - الإسلامية)، ج4، ص: 67
2. الأمالي( للصدوق)، النص، ص: 95
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110