#لیله_القدر
🔰 #شب_قدر و #نزول_ملائکه و روح بر صاحبان امر (اولی الامر) در هر عصری
📒شیخ کلینی رضوان الله علیه در کتاب کافی نقل کردهاند که #امام_باقر عليه السلام فرمودند:
يا معشر الشيعة خاصموا بسورة (انا انزلناه) تفلجوا، فوالله اءنها لحجة الله تبارك و تعالى على الخلق بعد رسول الله صلى الله عليه و آله و اءنها لسيدة دينكم و اءنها لغاية علمنا. يا معشر الشيعة ! خاصموا به (حم و الكتاب المبين) فاءِنها لولاة الامر خاصة بعد الرسول الله صلى الله عليه و آله
📚الكافى، ج ۱، ص ۲۴۹
🔖اسکن https://b2n.ir/183117
📝اى جماعت #شيعه با خصم خود به سوره #انا_انزلناه محاجه كنيد كه پيروز خواهيد شد، پس سوگند به خدا كه اين سوره از براى حجت خداوند تبارك و تعالى بعد از رسول الله صلى الله عليه و آله است اين سوره همانا مدرك دين شما و نهايت علم ما است اى جماعت شيعه با آيه "حم و الكتاب المبين" بحث كنيد زيرا اين آيات اختصاص به واليان امر بعد رسول خدا دارد ...
☑️از سوره قدر به خوبى استفاده میشود كه ملائكه در شب قدر هر سال به جهت هر امری بر زمين فرود مىآيند.
{تنزل الملائکة و الروح فیها باذن ربهم من کل امر} ملائکه و روح در آن شب به اذن پروردگارشان براى (تقدیر) هر امر نازل میشوند
▫️با توجه به اینکه تنزل فعل مضارع است، و دلالت بر استمرار دارد (در اصل تتنزل بوده) روشن میشود که شب قدر مخصوص به زمان رسول الله صلى الله عليه و آله و #نزول_قرآن مجید نبوده، بلکه امرى است مستمر و شبى است مداوم که در همه سال تکرار میشود.
▪️ #ماه_رمضان تا روز قيامت تكرار مىشود و در نتيجه #ليلة_القدر نيز تا روز قيامت استمرار دارد پس نزول ملائكه و #روح نيز در هر شب قدر تكرار مىشود.
⁉️سوال اين است: از آیه قرآن مشخص میشود ملائكه و روح در شب قدر هر سال بر زمين فرود مىآيند اما ایشان بعد از رسول الله صلى الله عليه و آله بر چه كسى وارد مىشوند؟
🔹با تامل و دقت در آیه قرآن پى مىبريم كه در هر زمان بايد #اولوالامر و امامى كامل و #معصوم و وجود داشته باشد تا محل نزول ملائكه و روح گردد. روایات رسیده از رسول الله صلی الله علیه و آله و اهل بیت طاهرینش خود موید این مدعی است!
👈#اميرالمومنين عليه السلام به ابن عباس فرموند:
ان ليلة القدر فى كل سنة و انه ينزل فى تلك اليلة امر السنة و ان لذلك الامر ولاة بعد رسول الله صلى الله عليه و آله فقلت : من هم ؟ فقال : انا و اءحد عشر من صلبى ائمة محدثون ...
📚الكافى، ج ۱، ص ۲۴۷-۲۴۸، ح ۲
📝همانا در هر سال ليلة القدر است، در آنشب امر يك سال نازل مىشود. براى آن واليانى است بعد از رسول خدا صلى الله عليه و آله. ابن عباس مىگويد عرض كردم: آنان چه كسانى هستند. حضرت فرمود: من و يازده نفر از صلب من كه همگى امام و محدثند.
👈و امام باقر علیه السلام فرموند:
و ايم الله ان من صدق بليلة القدر، ليعلم اءنها لنا خاصة...
📚الكافى، ج ۱، ص ۲۵۲-۲۵۳، ح ۹
📝به خدا سوگند همانا هر كس تصديق كند ليلة القدر را علم پيدا مىكند كه از براى ما است...
▪️رسول الله صلى الله عليه و آله به اصحاب خود فرموند: آمنوا بليلة القدر، اءنها تكون لعلى بن ابى طالب و لولده الاحد عشر من بعده
📚كمال الدين، ج ۱، ص ۲۸۰-۲۸۱، ح ۳
📝به ليلة القدر ايمان آورديد؛ زيرا براى على بن ابى طالب و يازده فرزند بعد از اوست.
⁉️حال سوال ما از مخالفین این است از نظر شیعه و به استناد به آیات قرآن کریم و روایات محکم از وجود مقدس پیغمبر خاتم و اهل بیت طاهرینش علیهم السلام ملائکه و روح در هر شب قدر بر وجود مقدس حجت خدا و صاحبان امر (اولی الامر) در آن عصر نازل می شود! این حجت خدا و صاحب الامر در عصر ما کیست و ملائکه و روح در عصر ما بر چه کسی نازل میشود؟
@javadheidari110
جایگاه انفاق در دین
یکی از مهمترین آموزه های اجتماعی دین ما انفاق است.بخششِ قسمتی از آنچه داریم به دیگران، با انگیزه ای الهی و برای تسریع در حل مشکلات اقتصادی جامعه.
یکی از راه هایی که می تواند انگیزه ی انسان برای انفاق را بالا ببرد و انسان سطح کمیت و کیفیت انفاق خود را ارتقاء دهد، توجه به نیازمندی خود انسان است. اینکه ممکن است در آینده نیز ما نیازمند شویم و انفاق امروز ما می تواند ذخیره ای مادی و معنوی برای روزهای آینده باشد، انگیزه ی انسان را بالا می برد.
در روایت می خوانیم که امام علي عليه السلام می فرمایند:
كَما تُعينُ تُعانُ
آن گونه كه ياري مي كني ، ياري مي شوي(۱)
نیاز به کمک مومنانه به دیگران امروز بیش از گذشته احساس می شود و قطعا مردم ما با تکیه بر دستورات ناب دینی این بار نیز نوعی جهاد اجتماعی را رقم خواهند زد.
انفاق به دیگران علاوه بر اینکه می تواند بخشی از مشکلات اقتصادی مردم را به شکل خودجوش حل نماید، نوعی اعتراض داخلی به بی عدالتی هم محسوب می شود، چرا که فقر در جامعه نشانه ی وجود بی عدالتیست و تلاش برای فقر، نوعی تلاش در جهت احیای عدالت است.بنابراین توجه و تمرکز رهبری به کمک مومنانه صرفا به سیرکردن شکم گرسنگان منجر نمی شود، بلکه این پیام روح عدالت خواهی و تلاش درجهت پیاده کردن عدالت را به جامعه تزریق می کند تا از این طریق شکاف ها و خلاءهای موجود در جامعه پر شود.
نکته ی دیگر در باب انفاق این است که انفاق اگرچه به آشنا و غریبه دارای ارزش است، اما در روایات توصیه شده ایم که کمک های مالی خود را اول به نزدیکان و افراد فامیل و آشنا ارائه دهیم. بنابراین لازم نیست برای انفاق دنبال آدم های خاصی بگردیم بلکه کافیست سر بچرخانیم، قطعا بین فامیل و اقوام افرادی هستند که نیازمند کمک می باشند.
البته باید مراکز بومی و محلی مثل مساجد و پایگاه های فرهنگی برای مدیریت و محوریت این کمک ها در نظر گرفته شود تا انفاق صرفا بُعد شخصی و فردی نداشته باشد و بُعد اجتماعی آن نیز پررنگ گردد. طبیعتا اهداف مشترک با چهارچوب مشخص و معین، موفقیتهای جمعی را رقم خواهد زد.
اگرچه نباید نقش رسانه ها به تشویق در این رزمایش همدلی را نادیده گرفت، اما هر یک از ما می توانیم با کمک های خود یک رسانه باشیم و عملا دیگران را دعوت به کمک نماییم.
پی نوشت:
۱.التميمي الآمدي، عبد الواحد بن محمد، غررالحکم و دررالکلم، ج۱، ص ۵۳۵
#کارشناس_اخلاق
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
آسیب شناسی انفاق
یکی از آسیب هایی که ما را از انفاق دور می کند بحث کمیت انفاق است. برخی از افراد به محض صحبت درباره ی کمک های مالی، بحث گرفتاری و نداری خویش را به میان کشیده و توفیق این کار خداپسندانه را ازدست می دهند.
اگرچه کمک های مالی هرچقدر فراوان باشد گره گشایی بیشتری انجام خواهد پذیرفت، اما مساله ی کمیت نباید ما را از اصل انفاق بازدارد. بنابراین حتی اگر به اندازه ی یک قرص نان هم توانایی انفاق داریم نباید آن را بی ارزش تلقی کنیم.شاید همان یک قرص نان اندوه یک مومن را برطرف کند.
قرآن مى فرماید: «ما أنفقتُم من شى ء فهو یُخلِفُه» (۱) یعنى هر چیزى را انفاق كنید پاداش دارد؛ چه كم باشد چه زیاد؛ بنابراین كمك های ناچیز هم مى تواند در جاى خود موثر باشد. ضمن اینکه خود انفاق علاوه بر رفع مشکل افراد گرفتار، زمینه ی رشد روحی را برای انفاق کنندگان فراهم می کند. پس باید به تاثیر روحی این امر در وجود خودمان نیز توجه کنیم و بدانیم قبل از اینکه کمک ما بدست نیازمند برسد تاثیر روحی این مساله در وجود ما هویدا خواهد شد.یکی از شرایط مهم در مساله ی انفاق بحث پرهیز از منت گذاری است.
خداوند تاکید فراوانی دارد، که به دنبال انفاق خود هیچ منتی بر فرد نیازمند نگذاریم.درآیات الهی هم به انفاق آشکار و هم به انفاق مخفیانه دعوت شده ایم.
«... و انفقوا مما رزقناهم سرا و علانیة ... و از آنچه به آنان روزی دادهایم پنهان و آشکار انفاق میکنند.(۲)
اما منظور از آشکار بودن انفاق این نیست که آبروی مومن را ببریم. همین رزمایش همدلی و جمع آوری کمک برای نیازمندان نوعی انفاق آشکار است پس اگرچه کمک کنندگان در این امر شناخته شده هستند، اما باید کمک شوندگان مخفی بمانند تا خدایی ناکرده آبروی آن ها خدشه دار نشود.
یکی از مزایای انفاق علنى اين است كه موجب تشويق ديگران به اين كار مىشود و به سايرين الگو و سرمشق ارائه مىكند.
انفاق علاوه بر اینکه نیاز و خلاء مادی دیگران را پر می کند، نیاز به محبت دیدن و محبت نمودن انسان را نیز برطرف می کند. اینکه انسان گرفتار، حس کند که دیگران گرفتاری اش را می فهمند و برای کمک به او تلاش می کنند احساس امنیت و آرامش را برای او به ارمغان می آورد.حس پذیرفته شدن و مورد توجه قرار گرفتن ازسمت جامعه او را به آرامش روانی می رساند. با توجه به اینکه زمینه ی ریا و خودنمایی در امر انفاق بسیار فراهم است لذا پاک کردن نیات و توجه به خلوص در عمل در امر انفاق بسیار مهم است.
آری، انسان مومن به واسطه ی ایمان خویش قادر است در جامعه موج مهربانی ایجاد کند و این مهربانی را در ماه مبارک رمضان تعمیق بخشد.
پی نوشت ها:
۱. سوره سبأ، آیه ۳۹
۲.سوره فاطر،آیه ۲۹
#کارشناس_اخلاق
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
💠 پرسش:
تفاوت عقل و قلب در چیست؟
......................................................................................................................................
✍️پاسخ:
1️⃣ نکته اول: ممکن است یک حقیقت، دارای شئون مختلفی باشد و با در نظر گرفتن هر یک از آن شئون، نامی خاص بر آن نهاده شود. مثلا خداوند متعال که مستجمع جمیع صفات کمال است، «الله» نامیده میشود. خدای متعال، ازآنجهت که به بندگان روزی میدهد، «رازق» نامیده میشود و بدان جهت که موجودات را خلق کرده«خالق» نامیده میشود.
2️⃣ نکته دوم : انسان از نیرو و قوهای برخوردار است که با آن، حقایق(کلیات) را درک میکند و از جهات مختلف ، نامهای متعددی به خود میگیرد. (1)
3️⃣ نکته سوم : به قوه درّاکه انسان، عقل میگویند،چون انسان را از ناپسندیهاوزشتی ها عقال میکند.
عقال هم به معنای بستن زانوهای شتر و مهار کردن آن است.
پیامبر اکرم فرمودند: «إِنَّ الْعَقْلَعِقَالٌ مِنَ الْجَهْل»؛ «عقل، عقال از جهالت و نادانی است». (2)
و ازآنجهت که، در مقابل آراء، اندیشهها و افکار، بهسرعت عکسالعمل نشان داده، متحول و منقلب میشود، اطلاق «قلب» بر او میشود.
4️⃣ نکته چهارم: توجه داشته باشیم، مراد از قلب در قران کریم، همین قوه درّاکه هست نه قلب مادی صنوبری لذا ، فهم و عدم فهم را به قلب نسبت میدهد: «لَهُمْ قُلُوبٌ لا يَفْقَهُونَ بِها»؛ «آنهادلها [عقلها] يى دارند كه با آن (انديشه نمىكنند، و) نمىفهمند». (3)
نتیجه اینکه: عقل و قلب دو تعبیر از یک حقیقت میباشند.
📚پینوشت ها:
1. ادب فنای مقربان، ج۲، ص17
2. تحف العقول، ص: 15
3. اعراف/179
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
⁉️ آیا واقعیت دارد؟👇👇
😳*شیوه صحیح _قرآن به سر نهادن_ کدام است؟*😳
بیشتر مردم در شبهای قدر قرآن را به شکلی نادرست به سر میگیرند.❗️❗️
❌در آن بخش از دعا که قرآنها را برابر چهره می گیرند، قرآن را به شکل استخاره باز کرده و روبروی چهره میگیریم. آنجا هم که بنا است قرآن بر سر گذاشته شود، بدون این که صفحه باز شده تغییر کند آن را روی سر قرار دهید. به این شکل که قرآن به شکل باز شده و رو به بالا باشد. یعنی صفحات و نوشته ها رو به آسمان و جلد قرآن روی سر قرار میگیرد. بعد از برداشتن قرآن از سر آن صفحه را علامت گذارده یا شماره صفحه را حفظ کنید تا سر فرصت مطالعه کنید. آنچه در این 2 صفحه به دست شما رسیده، تقدیری است که در شب قدر مقدر شده. یعنی خوانشی است بر احوالات شما در سالی که پیش رو دارید. اینگونه است که آن چه در شب قدر نازل میشود سرنوشت یک ساله را معین میکند. خوشا به حال آنانی که در این چند شب، هر شبشان صفحه ای روشنتر و پسندیدهتر از شب قبل دارد.‼️
✍️ باسمه تعالی
این مطلب هیچ پایه و اساسی ندارد و خرافه ای بیش نیست.
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
audio_2020-05-14_12-24-59.ogg
1.14M
#رمضان_با_ثقلین
📌هر روز یک پیام قرآنی
💭امروز: آداب سخن گفتن
🔉گوینده: استاد جواد حیدری
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
5d35fba9b7fa121192c35b43_1280485671787765347.mp3
3.31M
⁉️نشانه ی مقبولیت توبه چیست؟
#پادکست
🎙 #جواد_حیدری_استاد_حوزه_و_دانشگاه
#پاسخ_به_سوالات_اعتقادی
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
💠پرسش:
آیا خواب میتواند در مباحث اعتقادی ، معیار و ملاک باشد؟
✍️ پاسخ:
نکته ی اول: سیرهی متشرعه و اجماع علمای بزرگ مکتب اهلبیت علیهمالسلام دلالت بر این دارد که خواب معیار احکام شرعی نیست؛ پس بهطریقاولی، نمیتواند در مباحث اعتقادی که نیاز به دلیل قطعی و یقینی دارند، حجیت داشته باشد.
شیخ مفید رحمة الله علیه میگوید: «فإنا لسنا نثبت الأحكام الدينية من جهة المنامات»؛ «ما احکام دینی را بهوسیله خواب و رؤیا ثابت نمیکنیم». (1)
نکته ی دوم: مستند علمای بزرگوار در ردّ حجیت خواب در مباحث مربوط به دین؛ روایت امام صادق علیه السلام است که فرمودند: «… فَإِنَّ دِينَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ أَعَزُّ مِنْ أَنْ يُرَى فِي النَّوْم»؛ «دین خدا عزیزتر از آن است که در خوابدیده شود». (2)
نتیجه اینکه:روایات اهلبیت علیهمالسلام ،اجماع فقهای شیعه و سیره متشرعه که از زمان امام معصوم علیهالسلام جریان داشته است، خواب را معیار و ملاک مباحث دینی ، قرار ندادهاند.
پینوشت:
1. الفصول المختارة، ص: 130
2. الكافي (ط - الإسلامية)، ج3، ص: 482
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
انتصابی بودن امامت.mp3
13.32M
📌 مردم و امام جامعه
#انتصابی_بودن_امام
🔉گوینده: استاد جواد حیدری
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
🌸 مسابقه همراه با قرآن کریم (شماره8)
📝لینک شرکت در مسابقه: dte.bz/aaa8
🔹 پیشنهاد مطالعه قرآن کریم در نرم افزار سراج: cafebazaar.ir/app/isca.quran.seraj
🇮🇷 دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان
audio_2020-05-18_22-22-47.ogg
1.11M
❓آیه ی ۲۲۳ فرموده که زنان شما کشتزارهای شمایند؟!!😳
#حقوق_زنان_در_قرآن
🔉گوینده: استاد جواد حیدری
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110