🌻پاسخگویی به روش:
تعریفوارائهمعنایصحیحازواژگان🌻
🔸مدرس استاد جواد حیدری🔸
🍏مثال🍎
❓پرسش:آیا نجس خطاب کردن طرف مقابل نوعی توهین محسوب میشود؟
🤔تحلیل پرسش:
شبههی ایجاد شده، در مورد معنای نجس است چرا که واژهی نجس برای پرسشگر مبهم است لذا برای برطرف کردن آنمیبایست تعریف ارائه دهیم تا
1⃣ دغدغهی مخاطب برطرف شود
زیرا تحلیل واژه گارد شکن است
2⃣ از خطوط قرمز و حدود و ثغور اعتقادی خود نیز کوتاه نیائیم.
بنابراین ابتدا میبایست به این سوال پاسخدهیم👇
❓نجس یعنی چه؟
✍پاسخ:
1⃣ باید تفاوت قائل شویم بین نجس بودن و کثیف بودن، لفظ کثافت در عرف ما توهین است اما خطاب نجس به طرف مقابل، از جهت نجس دانستن اعتقادات اوست. سوال اینجاست
❓آیا هر کس نجس است باید به او گفت که نجس است؟
پاسخ✍خیر
1⃣ گاهی گفتن برخی حقائق ضرورتی ندارد
2⃣ اما در مواقعی که فرد پاسخگوست و در معرض سوال واقع شده که چرا گروهی را نجس اطلاق میکنند، اینجاست که پاسخگو وظیفه دارد، با لحن صحیح، در قالبهای زیبا، مرز بندیها و حدود و ثغور واژگان را برای پرسشگر تبیین کند.
♻️لذا خیلی پسندیده است پاسخگو ذهن جوالی داشته باشد و مثالاتش متناسب باشرایط و وقایع روز جامعه مطرح کند زیرا ذهنها درگیر آنهاست و این روش خودش به نوعی استفادهی ابزاری از موقعیت میباشد.
🍏مثال🍎: الان که ما درگیر با کرونا هستیم آیا وقتی در مواجهه با دیگران ماسک میزنیم این عمل ما توهین است؟
-(با این مثال پاسخگو دارد از روشهای تعریف واژگان و قرینهسازی و اقرارگرفتن بهرهی همزمان میبرد)-
واضح است که پاسخ منفی است.
واژهی نجس در فرهنگ اسلامی و شیعی یعنی فرد مقابل شما دارای ویروس است
لذا در مواجههی با او احتیاط و مراقبت کنید از خود تا دچار ویروس اعتقادی نشوید، حرف اسلام همین است لذا به کسی توهین نشده است.
❓ممکن است مخاطب در ادامه بپرسد پزشک با توجه به تست،بیماری را اثبات میکند شما بر چه اساسی چنین صحبتی میکنید؟
✍پاسخ میدهیم به نظر شما ویروس اعتقادی به مراتب مهلکتر است یا ویروس جسمانی؟ اگر شما جرأت داری در مقابل بیمار کرونایی ماسک نزنی، یا در برابر کسی که بیماری مسری دارد از خود مراقبت نمیکنی ما نیزمشکلی نداریم تا سیمخاردار اعتقادی که کارکرد ماسک را دارد برداریم.
🍏مثال🍎
❓چراشیعه،غیرشیعهراجهنمیمیداند؟
پس از تحلیل این سوال به این نتیجه رسیدیم که ریشهی سوال برمیگردد به چند واژهی:«کافر، مشرک،مرتد...»
لذا اگر این واژگان درست تحلیل نشوند سبب مرتفع نشدن شبهه و ایجاد بسیاری از شبهات دیگرمیگردد.
🍏مثال🍎
وهابیت به شیعه اتهام شرک میزنندو معتقدند شیعه شرک در عبادت دارد
چون متوسل به غیر خدا میشود و همچنین وهابیت شیعه را بخاطر اعتقاد به علم غیب نیز مشرک مینامد زیرا وهابیت معتقدند:شیعه به غیر خدا
متوسل میشود و قائل به علم غیب برای غیر خداست و استنادشان نیز به این آیات است :
«وَيَعْبُدُونَمِنْدُونِاللَّهِ..»۱۸/یونس
فَلَاتَدْعُوامَعَاللَّهِأَحَدًا»۱۸/جن
«الَّاتعبدواإلاّاللّه»۲/هود
1⃣ اینجادر ابتدای امر وظیفه پاسخگو این است که:گفتگوی علمی در چارچوب صحیح بر مبنای علم،منطق به همراه گفتار و لحن صحیح را جایگزین دفاع کند تا زمینهی تقریب مذاهب نیز فراهم گردد همچنین اینکه اینگونه برخوردها با وهابیت و اهل سنت هیچ منافاتی با وحدت اسلامی ندارد لذا مراقب باشیم به اسم وحدت تبیین عقائد ومعارف را تعطیل نکنیم
2⃣اینگونه شبهات را میبایست به روش پاسخگویی نقضی پاسخ داد اما قبل از پاسخ نقضی میبایست تحلیل واژگان کنیم بگوئیم،شرکچهمعناییدارد؟
عبادتچهمعناییدارد؟
شبهه:وهابیتمعتقدندهرخضوعوخشوعی عبادت استوچونتوسل،تبرکو استغاثه،خضوعوخشوعاستپسعبادت استدرحالیکهعبادتمخصوصخداستو
نباید غیرخداعبادتشودفلذاشیعهمشرک است
پاسخشیعه:هرخصوع و خشوعیعبادت نیستبلکهاگربا: قصدالوهیت،ربوبیت وخالقیت همراهباشدعبادت است
💠💎پاسخگوی موفق کیست؟
👌اشراف و احاطهی کامل به تمام زوایای تفکر شیعه داشته باشد وگرنه گاهی متاسفانه حرفی کهمیزندممکن است در پاسخ به آنمسئله و شبهه و دغدغه در اقناع فکری مخاطب خوب عمل کند اما مخاطب را در مبحث اعتقادی دیگری دچار سردرگمی کند لذا اشراف اطلاعاتی داشتن به تمام زوایای مباحث اعتقادی لازم و ضروری است و بر هر پاسخگویی لازم است یک کتاب عقیدتی را از توحید تا معاد آن را مطالعه،مباحثه،پژوهش و تحلیل کند تا عقیدهای که بیان میکند چارچوب و شاکلهی آیات و روایات را به هم نریزد و همچنین سیستم فکری عقیدتی مخاطب را بر هم نزند.
✨ سوالات و دغدغههای ذهنی خودش برطرف کند.
✨دوم بتواند ارائه دهندهی پاسخی خوب به مخاطب باشد.
#عقائد_کلامنوجوان
#روشهای_پاسخگویی_جلسه9
#تعریفوارائهمعنایصحیح_از_واژگان
╔═ ⚘════⚘ ═
⇲@javadheidari110
⇲@ramezan_ghasem110
⚘════⚘ ═ 4
۲۹ آذر ۱۳۹۹
۲۹ آذر ۱۳۹۹
۲۹ آذر ۱۳۹۹
۲۹ آذر ۱۳۹۹
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
audio_2020-08-22_21-52-15.ogg
840K
❎#شبهات_محرم_الحرام
⁉️❎چرا جناب عبدالله بن جعفر طیار همسر حضرت زینب سلام الله علیها، در کربلا حضور نداشتند؟
#عبدالله_بن_جعفر
#کربلا_عدم_حضور
🎙استاد حیدری-گروه تبلیغی پاسخگو
🚩کانال رسمی استاد جواد حیدری
🆔 @javadheidari110
۲۹ آذر ۱۳۹۹
۳۰ آذر ۱۳۹۹
هدایت شده از KHAMENEI.IR
در سالروز ولادت با سعادت حضرت زینب کبری سلاماللهعلیها و روز پرستار، حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی به صورت زنده و تلویزیونی با مردم سخن خواهند گفت.
این سخنرانی امروز ساعت 11 از شبکه یک و خبر و رادیو ایران و شبکههای اجتماعی KHAMENEI.IR پخش خواهد شد.
۳۰ آذر ۱۳۹۹
4_5934008549381244326.pdf
88.8K
#پست_پیشگام
#نقش_والدین_در_آسیب_پذیری_اجتماعی_فرزندان
#کارشناس_اخلاق_مرکز_ملی_پاسخگویی
#گروه_پاسخگو
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری_گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
@javadheidari110
۳۰ آذر ۱۳۹۹
۱ دی ۱۳۹۹
✳️سوال اول: ازدواج عمر و ام کلثوم
اگر عمر بن الخطاب قاتل حضرت زهراء است چرا پس از او علی علیه السلام، ام کلثوم را به تزویج او درآورد؟
⚛توضیح: این شبهه از قدیمیترین شبهات فاطمیه است که از زمان شیخ مفید (م 430ق) تا کنون مطرح شده و علمای مذهب امامیه بدان پاسخ دادهاند.مخالفین برای انکار شهادت حضرت زهراء سلام الله علیها می گویند:هیچ کسی دخترش را به ازدواج قاتل همسرش در نمی آورد. چون عمر بن الخطاب داماد علی علیه السلام است بهترین گواه بر دروغ بودن شهادت فاطمه زهراء است.در ادامه چند پاسخ به اختصار تقدیم میشود.
1⃣◀️جواب نقضی:
الف) حضرت لوط از مخالفینتش درخواست کرد با دختران وی ازدواج کنند و دست از میهمانانش بردارند.*1* آیا کسی هست از عمل جناب لوط نتیجه بگیرد مخالفینش انسانهای خوبیهستند .
ب) پیامبر صلی الله علیه و اله دو دخترش را به دو کافر به نام عتبة بن أبي لهب و أبو العاص بن الربيع می دهد .
ج) دختر عبد الله بن جعفر از اصحاب رسول الله با حجاج بن یوسف ناصبی خونریز ازدواج کرده است*2* در نظر اهل سنت تمام اصحاب رسول الله عادل هستند آیا چنین ازدواجی برای حجاج بن یوسف – لعنة الله علیه – فضیلت به حساب می آید ؟! آیا چنین ازدواجی وی را ماجور می سازد ؟! آیا چنین ازدواجی نشان دهنده ی محبت بین حجاج – لعنة الله علیه – و عبد الله بن جعفر – رضی الله عنه – می باشد ؟! آیا مخالفین راضی می شوند تا به عبد الله بن جعفر صحابی (رض) طعن بزنند و غیرت و شجاعت وی را محل شک و تردید قرار دهند ؟! دقیقا همین مطالب در مورد ازدواج ام کلثوم و عمر بن الخطاب (بر فرض پذیرش) می تواند صدق کند!.
2⃣◀️جواب حلی
الف) شیخ مفید در دو رساله مجزا به نام های «المسائل العکبریه» و «المسائل السرویه» و عده ای دیگر وقوع چنین ازدواجی را منکر شده اند. اینان اختلافات متعدد در گزارش این ازدواج را بهترین دلیل بر دروغ بودن آن دانستهاند.*3*
ب) نووی و ابن عبدالبر از عالمان بزرگ اهل سنت می نویسند:«طفلی که در رحم حبیبه بنت خارجه(همسر ابوبکر)بود دختر بود و نامش را ام کلثوم گذاشتند.عمر بن الخطاب با همین ام کلثوم ازدواج کرد »*4*
ج) ازدواج عمر با زنى به نام ام كلثوم ـ محقق شده، ولى او دختر جرول است و مادر عبيدالله بن عمر است.*5*
د) چنین ازدواجی صورت گرفته است،لیکن فردی از طایفه جن با نام «سحيقة بنت حريرية» به صورت ام کلثوم درامد و عمر بن الخطاب با او ازدواج کرد*6*
ه) چنین ازدواجی صورت گرفته است،لیکن به خاطر اضطرار و تقیه بوده است .
❇️توضیح اینکه: چند روایت در منابع حدیثی ما وجود دارد،که حکایت از وجود دختری با نام ام کلثوم در میان فرزندان امام علی دارد که وی با عمر بن الخطاب ازدواج کرده است . لیکن وقتی اصل روایت را میبینیم نه تنها فضیلتی برای خلیفه دوم ثابت نمی شود بلکه بیشتر مظلومیت اهل بیت و امام علی علیه السلام ثابت میشود. امام صادق علیه السلام فرمودند: «عمر بن الخطاب به عباس پیغام داد که به علی علیه السلام بگوید :اگر این دختر را به عقد من درنیاوری چاه زمزم را پر خواهم کرد،و دو شاهد می اورم که علی علیه السلام دزدی کرده و دستت را قطع خواهم کرد.» *7*وقتی این متن را می بینیم به هیچ عنوان نشانه ای از محبت طرفین در ازدواج نمی یابیم. و چون این ازدواج اکراهی و از سر تقیه بوده است*8* نمی تواند دلیل بر رد شهادت حضرت زهراء سلام الله علیها باشد.
💟نتیجه:
1⃣ ازدواج عمر با ام کلثوم در منابع اهل سنت به صورت متناقض آمده است و نیم توان بدان استناد کرد. دکتر محمد امینی نجفی در کتابش« انگیزه حکومت اموی وعباسی در جعل ازدواج عمر و ام کلثوم» به تفصیل آنرا بررسی کرده است.
2⃣در منابع شیعی نیز روایاتی در این زمینه امده است.که برخی از اندیشوران امامی انرا نپذیرفته و عدهای دیگر نیز از ان اضطرار و تقیه فهمیدهاند.
پس: این شبهه نمی تواند دلیلی باشد بر انکار شهادت حضرت زهراء سلام الله علیها و حُسن روابط امام علی و خلفاء.
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری
گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
🔶#شبهات_فاطمیه
🔷#استاد_جواد_حیدری
🔶#گروه_تبلیغی_پاسخگو
💎•┈••✾••┈•💎
@javadheidari110
1_(هود/78).
2_(مسند احمد،ج۳،ص۲۸۵و۲۸۶،ح۱۷۶۲ ط موسسة الرسالة [الأرنؤوط محقق کتاب درباره این حدیث می نویسد: إسناده حسن )
3_(مفید،المسائل السرویه،صص89-90)
4_(.نووی،تهذیب الاسماء،ج2،ص630،حرف الغین،ش1239؛ ابن عبدالبر،الاستیعاب،ج2،ص417).
5_(عینی،عمده لاقاری،ج24،ص214؛ذهبی،تاریخ الاسلام،ج3،ص275) .
6_(محمد تقی مجلسی، روضة المتقين في شرح من لا يحضره الفقيه،ج8،ص127).
7_(کلینی،الکافی،ج5،ص46) .
8_(مجلسی، مرآة العقول في شرح أخبار آل الرسول، ج20، ص: 46 )
۱ دی ۱۳۹۹
۲ دی ۱۳۹۹
✳️سوال دوم :خانه های مدینه اصلا درب نداشت
⚛توضیح: بنا بر منابع تاریخی خانه های مدینه اصلاً درب نداشته اند که بتوان پذیرفت به خانه حضرت زهراء سلام الله علیها حمله و درب منزلش شکسته شد. همچنین در حدیثی امام صادق علیه السلام می فرمایند: «خانه های بنی هاشم درب نداشت» *1*
جواب:
1⃣حضرت یعقوب به فرزندانش توصیه کرد از یک در وارد نشوند: « وَ قالَ يا بَنِيَّ لا تَدْخُلُوا مِنْ بابٍ واحِدٍ وَ ادْخُلُوا مِنْ أَبْوابٍ مُتَفَرِّقَ ✨یوسف/67✨کتاب الهی در داستان همسر عزیز مصر می گوید:« وَ راوَدَتْهُ الَّتي هُوَ في بَيْتِها عَنْ نَفْسِهِ وَ غَلَّقَتِ الْأَبْوابَ..؛ و آن زن كه وى در خانه اش بود خواست از وى بر خلاف ميلش كام بگيرد و درها را بست✨یوسف/23✨قرآن حکیم یکی از خانه هایی که ورودش را جایز می داند،خانهای است که کلیدش را در اختیار داشته باشیم: « ...أَوْ مَا مَلَكْتُم مَّفَاتحِه✨نور/61✨همچنین آیات ذیل دلیلی روشن است که مردم در جزیره العرب با درب و کلید آشنا بودند که قرآن از آن برای ورود یاد کرده است : « فَفَتَحْنا أَبْوابَ السَّماءِ بِماءٍ مُنْهَمِر ✨قمر/11✨ وَ آتَيْناهُ مِنَ الْكُنُوزِ ما إِنَّ مَفاتِحَهُ لَتَنُوأُ بِالْعُصْبَ✨قصص/76✨ وَ سِيقَ الَّذِينَ اتَّقَوْا رَبَّهُمْ إِلَى الْجَنَّةِ زُمَراً حَتَّى إِذا جاؤُها وَ فُتِحَتْ أَبْوابُه✨زمر/73✨جَنَّاتِ عَدْنٍ مُفَتَّحَةً لَهُمُ الْأَبْواب✨ص/50✨اگر مردم صدر اسلام خانه هایشان درب نداشت چگونه قرآن از آن یاد کرده است.
2⃣بنا بر نرمافزار «فریقین» 32 بار در صحاح سته اهل سنت عبارت :« فَأَغْلَقَ الْبَاب؛بستن درب» ذکر شده است. همچنین عبارت « ْ شَقِّ الْبَاب؛شکاف درب» نیز هفت مرتبه تکرار شده است. در داستان ازدواج فاطمه زهرا و اميرمؤمنان عليهما السلام آمده است: « ...ثُمَّ قَامَ فَأَغْلَقَ عَلَيْهِ بَابَه؛ رسول خدا علي بن ابوطالب را احضار نمود و همان عملى را كه با فاطمه انجام داده بود با علي نيز انجام داد. .. . سپس به علي و فاطمه عليهما السّلام فرمود: برخيزيد بسوى خانه خود رويد، خدا شما را نسبت به يك ديگر مهربان كند! و به نسل شما بركت دهد! و عاقبت شما را بخير نمايد! رسول خدا پس از اين دعاها برخاست و دَرِ خانه را بست.»*2*
3⃣ابن عساکر نقل می کند که رسول الله به درب خانه زهراء سلام الله علیها می امد و آیه: « ُ إِنَّما يُريدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهيراً (احزاب/339) » را قرائت می نمود*3* ابن حجر در ضمن داستان فضه خادمه حضرت زهراء می نویسد: « جاء أعرابي كأنه من أزدشنوءة فحمل الحزمة إلى باب فاطمة»*4* و بالاخره ابن قتیبه داستان حمله به خانه فاطمه زهراء را چنین گزارش می دهد: « ثم قام عمر، فمشى معه جماعة، حتى أتوا باب فاطمة، فدقوا الباب، فلما سمعت أصواتهم نادت بأعلى صوتها: يا أبت يا رسول الله، ماذا لقينا بعدك من ابن الخطاب وابن أبي قحافة...؛عمر وگروهى همراه وى به خانه فاطمه رسيدند، دقّ الباب كردند، فاطمه هنگامى كه صداى آنان را شنيد، فرياد زد: اى پدر بزرگوارم، اى رسول خدا! پس از تو از دست پسر خطاب (عمر) و ابوقحافه ( ابوبكر) چه رنجها كه نديدم.»*5* . ابوبکر نیز از گشودن درب منزل حضرت زهراء درآخر عمرش پشیمان شد. ابن شاذان قمی (م 260 ق) و طبری (م 310 ق) سخن ابابکر را چنین نقل کردهاند : «...وددت أني لم أكشف بيت فاطمة ولو كان أغلق على حرب» *6*
4⃣آنچه از خصال شیخ صدوق که نقل شده است،تمام متن نیست که نشان از تدلیس شبهه افکن دارد. عبارت کامل متن چنین است: « َ نَحْنُ أَهْلُ بَيْتِ مُحَمَّدٍ ص لَا سُقُوفَ لِبُيُوتِنَا وَ لَا أَبْوَابَ وَ لَا سُتُورَ إِلَّا الْجَرَائِدُ وَ مَا أَشْبَهَهَا؛ درب خانه ما اهل بیت از چوب خرما و شبیه آن است»
💟نتیجه:
مردم عصر نزول قرآن و پیامبر چون خانه هایشان درب داشت متوجه آیات و روایاتی میشدند که در آن کلمه «درب» آمده بود . و آنچه ذکر شده چند مصداق از دهها روایت حدیثی و تاریخی در این موضوع بود که در منابع فرقین منعکس شده است که مردم مدینه خانه هایشان درب داشته است. و غاصبان خلافت آنرا به زور گشودند.
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری
گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
🔹#سؤالات_کاربران
🔹#استاد_جواد_حیدری
🔹#گروه_تبلیغی_پاسخگو
💎•┈••✾••┈•💎
@javadheidari110
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🖇📎🖇📎🖇📎🖇📎🖇📎🖇📎🖇📎
1_(صدوق،الخصال،ج2،ص373).
2_ ( طبرانی،المعجم الکبیر،ج22،ص412).
3_.(ابن عساکر،تاریخ مدینه دمشق،ج42،ص137).
4_(ابن حجر،الاصابه،ج8،ص282).
5_ (ابن قتیبه،الامامه و السیاسه،تحقیق:الزینی،ص20).
6_(ابن شاذان،الایضاح،ص518؛طبری،تاریخ الامم و الملوک،ج2،ص618).
۲ دی ۱۳۹۹