هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
145.1K
⁉️ به افرادی که میگویند ما آریایی هستیم عرب نمیپرستیم چه پاسخی بدهیم؟
پاســـ🔊ــــخِ استاد حیــــــدرے
#شبهات_باستانگرایی
کانال رسمی استاد جواد حیدری 👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
⭕️ تولد در منطقه ی جغرافیایی و خانواده ای با عقاید و افکار خاص، قطعا در قبول و پذیرش دین اولیه ی ما تاثیر گذار است.
↙️اگر بنده هم در عاج آفریقا متولد شده بودم، معلوم نبود الان چه مذهب و آیینی داشتم.
◀️ نکته ی مهم، امکان تغییر مکتب و شریعت بعد از رسیدن به سن تمییز و تشخیص هست.
♦️انسان قادر است بعد از رسیدن به رشد عقلانی و تحقیق و مطالعه، اندیشه ی گذشته ی خود را تغییر دهد و به دین و آیین جدید در آید.
❇️ بارها شاهد تغییر نگرش افراد مختلف با شریعت های متفاوت بوده ایم.
✅ نتیجه اینکه: هر انسانی باید دین و شریعت خود را با تحقیق و نه با تقلید، انتخاب کند و برای اینکه در جهل مرکب نماند با کارشناسان صحبت کند.
البته اگر افرادی به هر دلیلی قدرت تشخیص و فهم دین صحیح را نداشته باشند و در این مسیر کوتاهی نکرده باشند، معذورند و اهل نجات.
❎قرآن کریم می فرماید: وَمَا كُنَّا مُعَذِّبِينَ حَتَّىٰ نَبْعَثَ رَسُولًا.
✍جواد حیدری
#جاهل_قاصر
#جاهل_مقصر
کانال استاد جواد حیدری 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
🎤 #مصاحبه
⭕️پایان صفر و تکرار خرافاتی همچون «دقالباب مساجد»/برخی اعمال خرافی در پایان ماه صفر چیست؟
⭕️ آیا ماه صفر #نحس هست؟
📝جزئیات بیشتر در خبر گزاری های فارس و صاحب نیوز:
#خبر_گزاری_فارس
↪️ http://fna.ir/dd3jqx
#خبر_گزاری_صاحب_نیوز
↪️ http://snai.ir/973227
#جواد_حیدری
✅ آیدی دریافت سوالات دینی👇👇
@khameneieshQ
کانال رسمی استاد جواد حیدری 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
هدایت شده از مرضیه رمضانقاسم
🚩 🏴 🚩 🏴 🚩 🏴 🚩 🏴 🚩 🏴
🏴
🚩
پرســـ❓ــش
⁉️ آیا این درست است که برخی میگویند:
ماه صفر و خصوصا چهارشنبهی آخر آن نحس است و برای رفع نحوست و بلا در این ماه خون گوسفند، خروس و ... بریزیم، یا تخممرغ بشکنیم، اسفند دود کنیم؟
⁉️همچنین اینکه برخی توصیهمیکنند دعای
( سبحانالله يافارجالهمّ
وياكاشفالغمفرّجهميويسرّأمري
و أرحمضعفي و قلةحيلتي وأرزقنی
منحیث لا أحتسب يا رب العالمين )
را در اول ماه صفر بخوانیم تا ازبلا دور و حاجت روا شویم، آیا چنین دعائی سندیت دارد؟
پاســـ🖊ــــخِ استادحیــــــدرے زیدعزه
1⃣ در مورد نحس بودن ماه صفر و حتی آخرین چهارشنبهی آن روایت خاصی از منابع روایی معصومین وجود ندارد هرچند در بین مردم مشهور شده است که ماه صفر ماه نحسی است و برای رفع نحوست آن باید ادعیهای خواند یا صدقه داد و ...
2⃣ مرحوم شیخ عباسی قمی (ره) صاحب مفاتیح الجنان نیز در ابتدا اعمال ما صفر میگوید: بدان که این ماه به نحوست معروف است. یعنی ایشان نیز صرفاً شهرت این امر را بیان می کنند و روایتی دال بر این مطلب نمیآورند و حتی دعایی هم که ایشان برای رفع این نحوست در کتابشان به نقل از فیض کاشانی ره و ... آوردهاند طبق جستجوهای انجامشده در هیچ یک از مجامع روائی ما موجود نیست، حتی در آثار چاپی خود فیض کاشانی (ره) نیز این دعا به چشم نمیخورد. حتی در مجامع روائی و کتب عامه نیز چنین دعایی به چشم نمی خورد.
البته علامهی مجلسی (ره) در ابتدای کتاب دیگرشان بنام «زادالمعاد» نوشتهاند
این ماه مشهور به نحوست و شومی است و این مطلب به دو معنی می تواند باشد:
〽️ اول آنکه طبق قول علمای امامیه رسول الله(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) در این ماه وفات یافتند.
〽️ دوم اینکه چون این ماه پس از ماهایی است که قتال در آنها حرام است[یعنی ماههای ذی القعدة، ذی الحجة و محرم الحرام]؛ و این ماه که ماه شروع قتال است شوم باشد. و من در احادیث امامیه چیزی که دلالت بر نحوست این ماه داشته باشد؛ ندیدهام. و صرفاً در برخی روایات غیر معتبر عامه این مطلب آمده است.
وقتی حدیث شناس مبرزی چون علامهی مجلسی(ره) چنین حرفیبزند؛ اگر نگوئیم قطع به نحسنبودن این ماه پیدا میکنیم لااقل میتوان گفت قطع بسیار زیاد به نحسنبودن این ماه پیدا میکنیم بوجود میآید.
3⃣ درباب چهارشنبهس آخر ماه صفر نیز ایشان می گویند: بدان که نحوست چهارشنبه آخر ماه صفر بین عوام و بلکه بین خواص[یعنی حتی بین علما] مشهور است. و به دست من روایتی که دلالت بر این مطلب داشته باشد؛ نرسیده است. چه روایات عامه و چه روایات امامیه معتبر. و البته روایاتی در باب نحوست روز چهارشنبه به نحو مطلق و چهارشنبه آخر هر ماه به نحو خاص داریم.
4⃣ واما در مورد روایتی و دعائی که آوردهشده👇👇
❌(سُبحانَ الله یا فارِجَ الهَمّ وَ یا کاشِفَ الغَمّ فَرِّج هَـمّی وَ یَسّر اَمری وَ ارحِم ضَعفی وَ قِلَـّةَ حیلَتی وَ ارزُقنی حَیثَ لا اَحتَسِب یا رَبَّ العالَمین)
✔️چنین حدیثی نیافتیم
البته الفاظِ این دعا، از دعاهای مختلف گرفتهشدهاست و با این عبارت دعاکردن به قصد رجا و امید ثواب مانعی ندارد چون مضمون خوبي دارد اما نسبت دادن آن به پیامبر و از زبان پیامبر ترویج دادن دروغبستن بر پیامبر خدا و از بزرگترین گناهان است.
♻️نتیجهاینکه
این خرافاتی نظیر نحوست ماه صفر و چهارشنبهی آخر آن و همچنین راههای رفع نحوست آن را منتشر نکنیم زیرا هیچگونه سندیت و صحتی ندارد بلکه در اسلام به طور کلی بر خواندن قرآن و دعا و دادن صدقه و انفاق و قربانی تاکید شده و این اعمال نیک را سبب تقرب به خدا و نیز دوری از شیطان و رفع بلا معرفی کردهاند.
همچنین احادیثی که در اینترنت مشاهدهمیکنیم را تا در منابع معتبر و یا سایتهای معتبر وشناختهشده ندیدهایم و یقین نداریم به اینکه از جانب معصوم باشد، آن را نپذیریم و به معصوم نسبت ندهیم، زیرا متاسفانه کارخانه حدیثسازی در اینترنت به شدت فعال است و در قالبهای ظاهر الصلاح اهداف شومی را تعقیب میکنند.
#عقاید
#شبهات_محرم_صفر
🆔 @javadheidari110
🏴 🚩 🏴 🚩 🏴 🚩 🏴 🚩
@ramezan_ghasem110
هدایت شده از مرضیه رمضانقاسم
🚩 🏴 🚩 🏴 🚩 🏴 🚩 🏴 🚩 🏴
🏴
🚩
پرســـ❓ــش
⁉️آیا ماه صفر نحس است؟
⁉️برخی برای اثبات نحس بودن ماه صفر به حدیثی از پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) استناد میکنند؛ آیا این روایات صحیح است؟
پاســـ🖊ــــخِ استادحیــــــدرے زیدعزه
⭕️مقدمه
ماه صَفَر دومین ماه قمری پس از محرم است. در در دوران جاهلیت آن را ناجِر مینامیدند. صفر از ریشه «صفر» به معنی تهی و خالی است. دلیل نامگذاری آن این است که چون این ماه پس از ماه محرم است و مردم دوران جاهلیت در ماه محرم – به دلیل اینکه از ماههای حرام بود- از جنگ دست میکشیدند، با فرارسیدن ماه صفر به جنگ روی میآوردند و خانهها خالی میماند؛ از این رو به آن صفر گفتهاند.
این ماه به نحوست مشهور است، اما با توجه به نکات ذیل چنین اعتقادی صحیح نیست:
1⃣ زیرا نه شرع مقدّس فرموده و نه عقل میپذیرد با رسیدن ماه صفر یکدیگر را از نحوست این ایّام بترسانیم.
2⃣روایت مبنی بر نحوست ماه صفر بهصورت خاص مشاهده نشده است.
اما ماجرایی که پیامبر اکرم(ص) فرمود: «مَنْ بَشَّرَنی بِخُرُوجِ آذارَ فَلَهُ الْجَنَّه»؛« هر کس مرا به خروج [ماه] آذار بشارت دهد، به بهشت میرود»📚معانیالأخبار،ص۲۰۴،ح۱
ملاحظه ی آنچه سبب بیان این حدیث شده است، نشان میدهد حضرت با این جمله میخواستهاند ابوذر را به عنوان فردی بهشتی به مردم معرفی کند؛ زیرا پس از این جمله، ابوذر بود که این خبر را به حضرت داد.
شیخ صدوق سبب صدور حدیث را از ابن عباس نقل کرده است: «روزی پیامبر در مسجد قبا با اصحاب خود نشسته بود. به آنان فرمود: نخستین فردی که اکنون بر شما وارد می شود، از بهشتیان است.
برخی افراد چون این سخن را شنیدند، بیرون رفتند تا شتابان باز گردند و به سبب این خبر، از بهشتیان شوند. پیامبر این را فهمید و به آنان که مانده بودند فرمود: اکنون چند نفر بر شما در می آیند که هر یک از دیگری سبقت می جوید از میان آنان، هر کس به من بشارت دهد که ماه آذار تمام می شود، اهل بهشت است. آن گروه بازگشته وارد شدند. ابوذر نیز با آنان بود. پیامبر به آنان فرمود: ما در کدام ماه رومی هستیم؟ ابوذر گفت: ای پیامبر خدا، آذار تمام شد. پیامبر فرمود: ای ابوذر، این را می دانستم، اما دوست داشتم که امت من بدانند تو بهشتی هستی، در حالی که تو را پس از من، از حرمم (مدینه) می رانند، چون به اهل بیت من محبت داری. پس تنها زندگی می کنی و تنها می میری و گروهی سعادت تجهیز و کفن و دفن تو را می یابند. آنان همراهان من در بهشت جاودان اند؛ بهشتی که به پرهیزگاران وعده داده شده است»📚عللالشرائع،ج۱،ص۱۷۵
پس سخن از ماه آذار است که از ماههای و این روایت اصلا ربطی به ماه صفر پیدا نمیکند.
نکته سوم: مسئله توجه به سعد و نحس ايام، علاوه بر اينكه غالباً انسان را به يك سلسله حوادث تاريخى آموزنده رهنمون مى شود، عاملى است براى توسل و توجه به ساحت قدس الهى و استمداد از ذات پاك پروردگار و لذا در روايات متعددى مى خوانيم: در روزهايى كه نام نحس بر آن گذارده شده مى توانيد با دادن صدقه و يا خواندن دعا و استمداد از لطف خداوند و قرائت بعضى از آيات قرآن و توكل بر ذات پاك او، به دنبال كارها برويد و پيروز و موفق باشيد.📚تفسير نمونه،ج 23،ص45
♻️نتیجه اینکه:
نحوست ماه صفر دلیل روایی ندارد و روایتی که برخی بدان استناد می کنند ارتباطی با نحوست این ماه نداشته و در صدد اثبات بهشتی بودن ابوذر است.
پاسخ استاد را اینجا نیز میتوانيد بخوانید👇
🆔 http://snai.ir/973227
#عقائد
#شبهات_محرم_صفر
🆔 @javadheidari110
🏴 🚩 🏴 🚩 🏴 🚩 🏴 🚩
@ramezan_ghasem110
26.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌑 عزاداری روستای ماربر-بوئین و میاندشت
🌹#روستای_زیبای_من
ارسالی کاربران
@JAVADHEIDARI110
هدایت شده از مرضیه رمضانقاسم
☀️ 🌤 🌤 ☀️ 🌤 ☀️ 🌤 ☀️ 🌤 ☀️
🌤
☀️
⛅️
پرســـ❓ــش
⁉️ آیا توصیهی به رفتنِ مسجد مقدس جمکران،
سند معتبری دارد؟
⁉️آیا انداختن عریضه در چاه جمکران کار صحیحی است؟
پاســـ🖊ــــخِ استاد حیــــــدرے زیدعزه
🛑مقدمه:
مرحوم محدث نوری به نقل از کتاب تاریخ قم
از حسن بن محمد قمی که در قرن ۴ نگاشته شده است، جریان مسجد مقدس جمکران را نقل میکند البته باید متذکر شوم این کتاب الان در دسترس ما نیست ولی بخشی از این کتاب در دسترس مرحوم محدث نوری بوده و ایشان جریان مسجد مقدس جمکران را نقل کردهاند که مرحوم حسنبنمحمد قمی جریان مسجد مقدس جمکران را از مرحوم شیخ صدوق -رحمهاللهعلیه- از کتاب مونسالحزین فی معرفت حق و الیقین نقل کردهاند اما فارغ از نقل قول در کتب و اینکه آیا این افراد مورد اعتماد هستند یا خیر، اگر به چند نکته توجه کنیم مساله و جایگاه مسجد مقدس جمکران برای ما روشن خواهد شد:
1⃣ در روایات و همچنین در سیرهی اهلبیت -علیهمصلواتالله- شاهد هستیم به تکریم مساجد و هر مکانی که بنام مسجد بنا نموده شده توصیه شده است و مسجد مقدس جمکران نیز از این مساله مستثنا نیست
2⃣ کرامات و مشکلگشائیهای فراوانی در مسجد مقدس جمکران اتفاق افتاده است که یا خود شاهد آن بودهایم، یا برایمان نقل شده و یا در قالب کتابهای متعدد منتشر شده و به ما رسیده است.
3⃣ امروزه مسجد مقدس جمکران پایگاه عظیمی برای ترویج معارف مهدوی و شیعی است.
4⃣ از مهمترین نکتهای که عظمت و جایگاه مسجد مقدس جمکران را برای ما ثابت میکند: توصیهی علماء بزرگ دین، اهتمام و توجه فراوان نسبت به این مسجد داشته و دارند.
♻️نتیجه اینکه:
با در کنار هم قرار دادن قرائن مذکور به این نتیجه دست مییابیم:
رفتن به مسجد مقدس جمکران و عبادت در این مسجد از جایگاه ویژهای برخوردار است و به ما این اطمینان را میدهد که در این مکان مقدس اتفاقات خاصی رقم میخورد.
🔴 اما متاسفانه گاهی در حاشیهی مسجد مقدس جمکران شاهد افراط و تفریطهائی هستیم و اتفاقاتی رقم میخورد که مطلوب نیست زیرا موجب سوء استفادهی برخی از دشمنان میگردد از جمله مسالهی چاه جمکران که این چاه هیچ جایگاه و موضوعیتی ندارد و همانند سایر چاهها که در مکانهای دیگر حفر میشود هست و هیچ نسبتی با امامزمان ندارد و مکانی برای امامزمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف نیست اما شاید وجود این چاه از این جهت باشد که چون عریضهنویسی برای گفتگو با پروردگار و اولیاءالله جنبهی شرعی دارد و به عنوان یکی از آداب اسلامی است که در روایات اهلبیت علیهمالسلام به آن اشاره شده است و در کتاب بحارالانوار، بابی تحت عنوان «کتابه الرقاع للحوائج الى الائمه صلوات الله علیهم و التوسل و الاستشفاع بهم فی روضاتهم المقدسه و غیرها» «باب نوشتن عریضه برای برآورده شدن حوائج به ائمه علیهمالسلام و توسل به آنها و طلب شفاعت از آنها در حرم آنها و موضوعات دیگر»
📚بحارالأنوار(ط - بيروت)، ج99، ص231
در روایات مربوط به عریضهنویسی بیانشده است که: عریضه در آب یا چاهی انداخته شود. از امام صادق علیهالسلام نقلشده است: «...ثُمَ تَطْوِي الرُّقْعَةَ وَ تَجْعَلُهَا فِي بُنْدُقَةِ طِينٍ ثُمَّ اطْرَحْهَا فِي مَاءٍ جَارٍ أَوْ فِي بِئْر...»؛ «نامه عریضه را می پیچی و در میان گل قرار میدهی و در آب جاری یا در چاهی میاندازی»
📚المصباح للكفعمي(جنة الأمان الواقية)، ص403
شاید این چاه برای ایجاد نظم قرار داده شده است تا عریضهها در آن قرار داده شود وگرنه این چاه، هیچگونه قداست و هیچ نسبتی با امامعصر عجلاللهتعالیفرجهالشریف ندارد.
اما بر این مطلب که عریضه حتما باید در چاه موجود در مسجد جمکران انداخته شود هیچ دلیلی نداریم.
🛑جزئیات بیشتر این مطب در
لینک زیر ➷➷➷➷➷➷
snai.ir/976371
#عقائد
#امامت
#مسجد_جمکران
#شبهات_مهدویت
#برنامهی_رادیوئی_چشمبهراه
➠ @javadheidari110
☀️ 🌤 🌤 ☀️ 🌤 ☀️ 🌤 ☀️ 🌤 ☀️
➠@ramezan_ghasem110
☀️
🌤
☀️ 🌤 🌤 ☀️ 🌤 ☀️ 🌤 ☀️ ⛅️
❌شایعه:
بن سلمان تو دیدارش با وزیر خارجه ما با پوشیدن دمپایی بدون جوراب و نذاشتن پرچم ایران عملا به ما توهین کرده
پاسخ رو در تصویر ببینید👆👆
کانال رسمی استاد جواد حیدری 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
💠پرسش:
طبق حدیثی از امام حسن عسکری علیهالسلام، نشانههای مؤمن یکی زیارت اربعین یکی انگشتر دست راست کردن هست میخواستم بدونم اگه کسی توفیق زیارت اربعین نداشته باشه مومن نیست؟ و اینکه انگشتر دست کردن اینقدر ارزش داره که نشانه مؤمن میشه. لطفاً توضیح بدید این حدیث را.
✍️ پاسخ:
از امام عسکری علیهالسلام روایتشده است: «عَلَامَاتُ الْمُؤْمِنِ خَمْسٌ صَلَاةُ الْإِحْدَى وَ الْخَمْسِينَ وَ زِيَارَةُ الْأَرْبَعِينَ وَ التَّخَتُّمُ فِي الْيَمِينِ وَ تَعْفِيرُ الْجَبِينِ وَ الْجَهْرُ بِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم»؛ «پنج چیز از علامات مؤمن است، پنجاهویک رکعت نماز، زیارت اربعین، انگشتر در دست راست کردن، پیشانی بر خاک نهادن، بلند خواندن بسمالله الرحمن الرحیم» (1)
دو نکته :
یک : مؤمن دارای نشانههای متعددی هست که حضرت در این روایت شریفه درصدد بیان بعضی از این نشانهها بودهاند و نه همه آنها.
دو : اگر کسی موفق به زیارت اربعین شود از نشانههای ایمان است ولی چنین نیست که کسی این عمل را انجام ندهد از دایره ایمان خارج شود.
اما در مورد انگشتری :
الف : انسان مختار است انگشتری را در دست راست و یا دست چپ استفاده کند و روایاتی تصریح به مختار بودن انسان در این امر دارد.(2)
ب : در روایات انگشتری در دست راست کردن از نشانههای شیعیان امام علی علیهالسلام، شمردهشده است و لذا در این روایت شریفه علامت مؤمن ذکرشده است. (3)
ازآنجهت که این کار، فرد را در زمرهی شیعیان و کسی که دغدغهی اجرای معارف اهلبیت علیهمالسلام را دار است، قرار میدهد ، دارای ارزش و از نشانههای مؤمن شمردهشده است.
پینوشت:
1. كتاب المزار- مناسك المزار(للمفيد)، النص، ص: 53
2. وسایل الشیعه، ج 5، ص 79
3. همان، ص 82
✍️#جواد_حیدری
کانال رسمی استاد جواد حیدری 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
🏴 روضه حضرت #رقیه
متن اصلی #روضه دختر خردسال خاندان اهل بیت(ع) از کتاب کامل بهایی اثر عمادالدین #طبری از عالمان #شیعه است که آن را به سال 675 در اصفهان نوشته است.
«در حاويه آمد كه:
#زنان خاندان نبوت در حالت #اسيرى حال مردان كه در #كربلا شهيد شده بودند، بر پسران و دختران ايشان پوشيده میداشتند، و هر كودكى را وعدهها میدادند كه پدر تو به فلان سفر رفته است باز میآيد، تا ايشان را به خانه #يزيد آوردند،
دختركى بود #چهارساله، شبى از خواب بيدار شد و گفت پدر من #حسين(ع) كجاست؟
اين ساعت او را به خواب ديدم سخت پريشان، زنان و كودكان جمله در #گريه افتادند و فغان از ايشان برخاست.
يزيد خفته بود، از خواب بيدار شد، و حال تفحص كرد. خبر بردند كه حال چنين است.
آن #لعين در حال گفت كه بروند و سر پدر او را بياورند و در كنار او نهند. ملاعين سر بياورد و در كنار آن دختر چهارساله نهادند. پرسيد اين چيست:
ملاعين گفتند سر پدر تو است. آن دختر بترسيد و فرياد برآورد و رنجور شد و در آن چند روز جان به حق #تسليم كرد.»
📚حاویه نام کتابی است که عمادالدین طبری این مطلب را از آن نقل کرده است.
کانال رسمی استاد جواد حیدری 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
هدایت شده از موکب سفراء الحسین
🌷 همیار سفیر در ایّام اربعین
🌷 اختصاصی کانال موکب سفراء الحسین علیه السلام
🌀 جناب آقای جواد حیدری
🔹 پاسخگوی سؤالات اعتقادی شما
▪️ @khameneieshQ
🏴 موکب سفراء الحسین علیهالسلام
موکب طلاب و مبلغان اصفهان
🌐 eitaa.com/joinchat/3742237174C1a58c0c067
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
24.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️حقوق زنان در معارف اسلامی ⁉️
🎤#جواد_حیدری
✅ آیدی دریافت سوالات دینی👇👇
@khameneieshQ
کانال رسمی استاد جواد حیدری 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
📌شهادت امام حسن(ع)، ۷ صفر یا ۲۸صفر؟
پاسخ:
۲۸ صفر تاریخ دقیق #شهادت امام #حسن مجتبی علیه السلام بوده
و ۷ صفر #میلاد امام #موسی_کاظم علیه السلام است.
📌چند سالی است که عده ای به تبعیت از سنت های مردم #عراق، ۷صفر را در #ایران روز شهادت امام #حسن_مجتبی علیه السلام اعلام کرده و مراسم عزا می گیرند و حال آنکه قول مشهور و معتبر، شهادت آن حضرت در #۲۸صفر است.
بنابراین، برای پاسخ به این نکته که دیدگاه آنان ضعیف است چند نکته قابل بررسی است:
✅بررسی اقوال:
◀️بسیاری از محدثان و مورخان قدیم و جدید شیعه، ۲۸ #صفر را ماه شهادت امام معرفی کرده اند.
◀️برای اولین بار #محمدبن مکی عاملی( معروف به #شهیداول) از علمای قرن۸ نظریه #۷صفر را مطرح کرده است.
در سند این روایت کسی وجود نداشته و عبارت قیل آمده است؛ بنابراین، این روایت ضعف سندی دارد.
◀️گزارش دیگری که مستند قائلان به ۷ صفر است، از کتابی با عنوان #موجز تواریخ الائمه الاثنی عشر، #منتسب به یکی از علمای #زیدی_مذهب(۴ امامی) به نام #قاسم بن ابراهیم رسی از علمای قرن۳ است.
در بررسی های انجام شده، انتساب این روایت و این کتاب مختصر با عنوان موجز به قاسم درست نیست.
◀️لازم به ذکر است که #قاسم رسی متوفی 246قمری است. جالب آنکه قاسم، شهادت امام #عسکری علیه السلام را در سال 260 ذکر کرده است، اما وی در این تاریخ(260ق) زنده نبوده است تا #شهادت امام را گزارش کند، پس چگونه تاریخ شهادت امام #عسکری(ع) را نوشته است؟
◀️لازم به ذکر است که بخش انتهایی کتاب یعنی زندگانی اهل بیت(ع) در نسخه قدیمی نیست و این بخش بعدها اضافه شده است.
◀️هیچ یک از علمای بزرگ شیعه مانند شیخ #صدوق، #مفید، #طوسی و دیگران گزارش 7 صفر را نقل نکرده اند و گویا چنین گزارشی نبوده یا اعتبار آن را نپذیرفته اند. بلکه همگی بر ۲۸ صفر اتفاق دارند.
◀️گزارش #قاسم نیز بر فرض پذیرش، بدون سند و #مرسل است. یعنی گوینده آن مشخص نیست. لذا قابل اعتماد نیست.
◀️در منابع متقدم و معاصرشیعه، اخبار شهادت امام حسن(ع) در ۲۸ صفر مورد توجه بوده است چنانکه #ابن_خزاز و #شیخ_عباس قمی ۲۸ صفر را صحيح و معتبر می دانند.
◀️نکته دیگر آنکه منابعی چون #کفعمی اگرچه گزارش۷صفر را از شهید اول نقل کرده اند، اما گزارش ۲۸صفر را پذیرفته اند.
📌نکته دیگر آنکه در تعدادی از منابع تاربخی و حدیثی همانند:
طبرسی در اعلام الوری، فتال نیشابوری در روضه الواعظین، فاضل حموی در انیس المومنين و شیهد اول در الدروس الشرعیه و شیخ عباس قمی در وقایع الایام، ۷صفر را روز #میلاد امام #کاظم علیه السلام نقل کرده اند.
حال چگونه برخی روایت ۷صفر درباره شهادت را از #شهیداول می پذیرند ولی روایت ولادت امام کاظم علیه السلام در ۷صفر را از او نمی پذیرند و می گویند #ناصرالدین شاه دستور داده که روایت ولادت جعل شود، اما این روایت مال قبل از عصر ناصرالدین شاه است.
📚برای مطالعه بیشتر ر.ک:
بررسی و نقد گزارشهاي تاریخ شهادت امام #حسن مجتبی علیه السلام، فصلنامه تاریخ اسلام، شماره ۳و۴، #يدالله_مقدسی.
💠 #جمع_بندی:
به نظر می رسد ۷صفر شهادت امام حسن(ع) نیست و همان ۲۸ صفر صحیح است. البته نظر تحقیقی بنده آن است که ۷ صفر #میلاد امام کاظم علیه السلام است.
✍دکتر یاوری
@javadheidari110
✅دومین جلسه گارگاه دوره توان افزایی سفیران تربیت( معاونین و مربیان پرورشی مدارس) استان اصفهان(شهرضا، جرقویه، ورزنه، چادگان و ناحیه 3 شهر اصفهان)
🔹مکان: اردوگاه کشوری شهیدبهشتی(ره) شهر ابریشم
📅 1402/05/30
💠کارشناس کلام و عقاید؛ استاد جواد حیدری
✅نمایندگی مرکز ملّی پاسخگویی به سوالات دینی در اصفهان
🍀 پرسش کلید دانایی 🍀
@javadheidari110
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
کربلایی سلام🤚
این صحبت که: «هر کربلا رفته را امام حسین علیه السلام طلبیده است»؛ کلیت ندارد و کربلا رفتن و مکه رفتن و هر مکان دیگر، با اراده و برنامه ریزی و فراهم شدن زمینه ی مسافرت است.
همانطور که در مراسم حج، ضجیج فراوان هستند و حجیج اندک(بحار، ج 46، ص 261)، در مراسم اربعین هم کربلا رفته زیاد است و کربلایی ؟ شاید اندک!
چه بسیار افرادی که بدون تشرف ظاهری، زائر می شوند و چه بسیار تشرف یافتگانی که طعم زیارت نمی چشند.
به حضرت فرمود: آقا جان! فاصله ی ما تا کربلا بسیار است. حضرت فرمودند: سه مرتبه بگو:«السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ، السَّلَامُ عَلَیْکَ وَ رَحْمَهُ اللَّهِ وَ بَرَکَاتُهُ»؛ اگر چنین کنی، برای تو یک زیارت نوشته میشود و هر زیارت معادل یک حجّ و یک عمره است. (کامل الزیارات، صفحه ۲۸۷).
چه افرادی که سر در کنار بالین رسول خدا میگذاشتند و بوی بهشت را از فرسخ ها استشمام نمی کنند و چه افرادی که در یمن بودند و با نبی محشورند.
غرض این بود که فهم کنیم: هر که به زیارت برود طلبیده شده است، جمله ی نادرستی است.
البته برخی زیارت رفتن ها جز طلب یار نیست.
البته امیدواریم هم کربلا برویم و هم کربلایی شویم.
چه زیبا زمزمه می کردند:
ای خدا ما را کربلایی کن
بعد از آن با ما هر چه خواهی کن
✍️#خاک_پای_زائران_کربلا_جواد_حیدری
🇮🇷کانال رسمی استاد جواد حیدری👇
https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
هدایت شده از جواد حیدری
🔰 سلسله نشستهای اربعینپژوهی
🌺 ایدههای خلاقانه برای حضور مبلغان در پیاده روی بزرگ اربعین
حجت الاسلام حامد اهتمام، معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان (شنبه ۴شهریور)
🌺 روشهای مواجهه با شبهات اربعین
استاد جواد حیدری، مدرس حوزه و دانشگاه (یکشنبه ۵ شهریور)
🌺 قرآن و اربعین
حجت الاسلام سید رسول موسوی، مدرس حوزه و دانشگاه (دوشنبه ۶ شهریور)
🔸 اصفهان، خیابان حافظ، سالن جلسات دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان
🔹 مشاهده برخط: dte.bz/1001
🏴 موکب سفراء الحسین علیهالسلام
موکب طلاب و مبلّغان اصفهان
🌐 eitaa.com/joinchat/3742237174C1a58c0c067
کانال رسمی استاد جواد حیدری 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b