#احکام_شرعی
#زکات_فطره
میزان فطریه و کفاره روزه ماه مبارک رمضان ۱۳۹۸
✅زمان وجوب زکات فطره از غروب شب عید فطر است و مراجع تقلید، تأخیر پرداخت آن را بعد از نماز عید جایز نمیدانند، اما اگر کسی نماز عید را نخواند، باید فطریه را تا ظهر عید پرداخت کند.(۱) ولی اگر دسترسى به فقیر ندارد، مىتواند مقدارى از مال خود را به نیت فطره جدا کرده و براى مستحقى که در نظر دارد یا براى هر مستحقی کنار بگذارد و باید هر وقت که آن را مىدهد نیت فطره کند.(۲) اما اگر موقعى که دادن زکات فطره واجب است، فطره را ندهد و کنار هم نگذارد، احتیاط واجب (۳) آن است که بعداً بدون اینکه نیّت ادا و قضا کند(به قصد قربت) فطره را بدهد.(۴)
💥بمناسبت در پیش بودن عید سعید فطر به میزان پرداخت زکات فطره رمضان ۱۴۴۰ هجری رمضان ۱۳۹۸ هجری شماسی به روایت ۶ مرجع تقلید اشاره میشود:
✍️حضرت آیتالله خامنهای
📚مطابق اعلام دفتر مقام معظم رهبری حضرت آیتالله سیدعلی خامنهای مبلغ زکات فطره برای سال ۱۳۹۸ حداقل ۸ هزار تومان مانند سال گذشته است.
فطریه عبارت است از سه کیلو طعام غالب هر مسلمان اعم از جو، گندم و برنج و اقلامی که بهعنوان طعام محسوب میشوند. بر اساس محاسبات صورتگرفته میزان زکات فطره برای یک نفر با محاسبه سه کیلو گندم، ۸۰۰۰ تومان است و پرداخت این مبلغ به عنوان فطریه کفایت میکند. اما هموطنان میتوانند با توجه به برنجی که مصرف میکنند، سه کیلو از آن یا معادل قیمت آن را بهعنوان فطریه بپردازند. البته در هر صورت پرداخت حداقل ۸۰۰۰ تومان برای هر نفر کفایت میکند.
بر اساس اعلام دفتر مقام معظم رهبری، مبلغ کفاره یک روز قضای روزه با عذر شرعی، مبلغ ۲۵۰۰ تومان و کفاره یک روز قضای روزه عمدی، مبلغ ۱۵۰ هزار تومان تومان است.
✍️آیتالله ناصر مکارم شیرازی
📚زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم مبلغ ۹ هزار تومان و بر مبنای قوت غالب برنج خارجی، مبلغ ۲۴هزار تومان و برنج داخلی مبلغ ۶۰ هزار تومان است. مردم در انتخاب هر یک از آن ها مخیر هستند. کفاره روزه غیر عمد مبلغ ۳ هزار تومان است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود، همچنین کفاره روزه عمد مبلغ ۱۸۰ هزار تومان است.
✍️آیتالله نوری همدانی
📚فطریه هر نفر سه کیلوگرم گندم یا برنج و یا موارد دیگری که در رساله های عملیه ذکر شده است، میتواند باشد، البته بهتر آن است که قوت غالب پرداخت شود. بر اساس قاعده فوق، قوت غالب گندم برای هر نفر ۹ هزار تومان در نظر گرفته شده است و برای کسانی که میخواهند قیمت برنج را پرداخت کنند. برنج داخلی حدود ۶۰ هزار تومان و خارجی حدود ۲۴ هزار تومان برای هر نفر میباشد، اما با توجه به تفاوت قیمت در مناطق مختلف به همان قیمت منطقهای محاسبه شود. کفاره در روزه غیر عمد روزانه ۲۵۰۰ تومان و کفاره در روزه عمدی روزانه ۱۵۰ هزار تومان می باشد.
✍️آیتالله علوی گرگانی
📚زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب (برای هر نفر سه کیلو) گندم مبلغ ۹ هزار تومان، برنج خارجی قیمت متوسط مبلغ ۲۴ هزار تومان، برنج ایرانی مبلغ ۶۰ هزار تومان است. مردم در انتخاب هر یک از آنها مخیر هستند. کفاره روزه غیر عمد (هر روز) مبلغ ۲۵۰۰ هزار تومان است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود، همچنین کفاره روزه عمد (هر روز) مبلغ ۳۰۰هزار تومان است.
✍️آیتالله شبیری زنجانی
📚دفتر حضرت آیتالله شبیری زنجانی، مبلغ ۱۰ هزار تومان را بابت فطریه هر نفر به حساب گندم تعیین کرده است. همچنین این دفتر، مبلغ ۲۵۰۰ تومان را برای کفاره افطار غیر عمدی و مبلغ ۱۵۰ هزار تومان برای افطار عمدی هر روز تعیین کرده است.
✍️آیتالله صافی گلپایگانی
📚مؤمنان مبلغ معادل یک صاع (۳ کیلوگرم) گندم یا برنج را به عنوان قوت غالب جهت زکات فطره بپردازند.کفاره روزه غیر عمدی، برای هر روز، یک مد (حدود ۷۵۰ گرم) طعام مثل گندم است. کفاره عمدی، برای هر روز افطار عمدی، اطعام شصت مسکین، هر کدام یک مد (حدود ۷۵۰ گرم) طعام مثل گندم پرداخت شود. با توجه به اینکه قیمت گندم و برنج در شهرهای مختلف، متفاوت است، لذا روزهداران عزیز لازم است معادل مقادیر فوق را بر طبق قیمت محل زندگی خود محاسبه نموده و پرداخت نمایند.
پینوشتها:
۱- ر.ک: امام خمینى، سید روحالله، توضیح المسائل (محشى)، ج ۲، ص ۱۸۰، م ۲۰۲۵، دفتر انتشارات اسلامى، قم، هشتم، ۱۴۲۴ ه ق.
۲-همان، ر.ک: ذیل م ۲۰۳۰.
۳-آیتالله بهجت: احتیاط مستحب آن است که بعداً قضا کند، ولى أظهر این است که زکات فطره دیگر بر او واجب نیست، ولى معصیت کرده است؛ آیات عظام گلپایگانى، تبریزى، صافى: بعداً باید بدون اینکه نیت ادا و قضا کند فطره را بدهد؛ همان، ر.ک ذیل م ۲۰۳۱.
۴-همان، م ۲۰۳۱.
#گروه_پاسخگو
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری_گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
@javadheidari110
💠 پرسش:
زكات فطره در چه اموري بايد استفاده شود؟
#احکام_مصرف_زکات_فطره
......................................................................................................................................
✍️ پاسخ:
حضرات آیات: امام خمینی، مقام معظم رهبری،نوری همدانی،شبیری زنجانی،بهجت،فاضل، اراکی، خوئی، تبریزی،مظاهری:
اگر زکات فطره را به یکی از هشت مصرفی که برای زکات مال گفته شد برسانند کافی است ولی احتیاط مستحب آن است که فقط به فقرای شیعه بدهد.
حضرات آیات: سیستانی، گلپایگانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی،وحید خراسانی،سبحانی:
زکات فطره را بنا بر احتیاط واجب باید فقط به فقرا و مساکین بدهند مشروط بر این که مسلمان و شیعه دوازده امامی باشند.
#کارشناس_فقه
@javadheidari110
توهم داشتن اشکال ادبی در قران - اسم ان.ogg
2.66M
✅ آیا در قرآن تناقض است؟
⏪پاسخهای کوتاه به اکاذیب و توهمات دکتر "سها"
📆توهم داشتن اشکال ادبی- اسم ان
♻️توسط : استاد جواد حیدری مدرس حوزه و دانشگاه
#گروه_پاسخگو
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری_گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
@javadheidari110
🌙 عید فطر، تمرین بازگشت به فطرت/ مراقب حس و حال ماه رمضان باشید
🔹 حجت الاسلام و المسلمین جواد حیدری، کارشناس نمایندگی مرکز ملّی پاسخگویی به سؤالات دینی در اصفهان:
#مصاحبه
#خبر_گزاری_فارس
لینک مصاحبه:
yon.ir/pf8YA
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری_گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
@javadheidari110
صفات خدا- کلام الهی.ogg
3.7M
📢فایل صوتی جلسه بیستم
🖋 #کلام_اسلامی
✍️صفات الهی- تکلم
🗣با حضور استادحیدری
📆مورخه: 97/11/26
⏰جمعه ها ساعت 19:00
👈در گروه ندای شیعه👇
T.me/joinchat/AzVZNTy5lbLEe0FIDA5CCQ
@nedayeshiacom
@javadheidari110
💠 گناه شناسی
#اخلاق_الگو
✍️ از جمله اموری که می تواند عامل مهمی در ایجاد فساد و گناه در جامعه باشد الگوگیری و الگوپذیری جوانان از افراد منحرف است.
اینکه یک جوان نیازمند الگوست امری طبیعیست و نمی توان او را به خاطر داشتن این نیاز سرزنش و ملامت نمود.اما ایراد واقعی جایی است که الگو و اسوه ی واقعی را به درستی به او معرفی نکرده ایم. از یک طرف نیاز درونی، او را به سمت الگوهای متعددی در جامعه می کشاند و از طرف دیگرعدم شناخت دقیق از الگوهای عملی در جامعه اسلامی او را دچار انحراف می کند.
هر الگویی در هر جامعه ای و برخاسته از هر تفکری، نمونه ای عینی و مشهود از همان تفکر و عمل است. بنابراین اگر بخواهیم تفکری را تبلیغ نماییم لاجرم به الگویی کامل نیازمندیم که بازتاب فکری و عملی و رفتاری همان تفکر باشد.
آنچه که در سایه ی اسلام نصیب ما شده، تفکری ناب است برگرفته از قواعدی الهی همراه با اسوه ای حسنه همچون وجود مقدس پیغمبر(ص)، اما آنچه در حال حاضر شاهد هستیم این است که برخی از جریانها در جامعه با جابجایی و تنزل دادن معیارها و ملاکهای لازم برای الگو بودن، تعریف اسوه و الگوی الهی را دچار تغییر نموده اند و با الگوسازی با اهدافی از پیش تعیین شده، به ظاهر در صدد رفع نیاز جوان امروز و در باطن به دنبال رسیدن به آمال خویش هستند.
اینکه می بینیم هر چند وقت یک بار ناگهان کسی الگو می شود و تعدادی نیز دور او را می گیرند و مرید او شده و از او تبعیت می کنند نتیجه ی عملکرد همین جریانهاست.
جوان امروز نیازمند الگوست و اگر ما الگوهای واقعی را به او نشناسانیم، به دنبال الگوهای کاذب و شخصیتهای مصنوعی خواهد رفت تا جایی که حتی مدل مو و نقش انگشترش را نیز با این نمونه های عینی هماهنگ خواهد کرد.
#کارشناس_اخلاق_و_مشاوره
آدرس کانال: @javadheidari110
🌿🌿🌿🌿🌿🌿
💠 پرسش:
چرا در قرآن دستور به زدن زنان دادهشده است؟
......................................................................................................................................
✍️ پاسخ:
نکته اول : در فرهنگ قرآن کریم ، زن و مرد در حقوق مادی و معنوی مساوی بوده و تفاوتی میان آنها وجود ندارد .
«هر كس از مرد و زن كار نيكى بهشرط ايمان به خدا بهجای آرد ما او را به زندگانى خوش و باسعادت زنده ابد مىگردانيم و اجرى بسيار بهتر از عمل نيكى كه مىكردند به آنان عطا مىكنيم».)1)
نکته دوم: هنگامیکه به کتابهای لغت مراجعه میکنیم یکی از معانی (ضرب)، تکان دادن و هوشیار کردن هست(2) و این معنا با در نظر گرفتن شرایط ضرب (نباید باعث کبودی و آمدن خون شود) و ابزار ضرب (گرسنگی، مسواک،دستمال پیچیده)،در بیانات نورانی اهلبیت علیهمالسلام تقویت میشود.
پیامبر اکرم صلواتاللهعلیه و اله میفرمایند : من تعجب میکنم از كسى كه همسرش را میزند درحالیکه خود اولى از او به كتك خوردن است ، زنانتان را با چوب نزنید، زیرا در آن قصاص است، ولى آنها را به گرسنگى و ندادن پوشاك بزنید تا در دنیا و آخرت سود برید.(3)
محقق سبزواری میگوید:«مراد از ضرب، ضرب تأدیبی است ،نباید سخت باشد و باعث كبودى شود و نباید با شلَاق و چوب او را بزند و بعضى از اصحاب گفتهاند نباید بهصورت و لگن و شكم بزند).4)
نکته سوم : جواز ضرب(زدن) بامعنای مذکور، همانگونه که در خود آیه شریفه تصریحشده، منحصر به حالت نشوز زنان و آنهم بعدازاینکه راهکارهای عقلی و عاطفی کارساز نبوده ،هست (نشوز آن است که زن در مقابل تکلیف اختصاصیاش نسبت به شوهر بدون هیچ عذر موجهى سرپیچى نماید).
نکته چهارم : چقدر زیباست که همگان در مسئلهی معاشرت با زنان ، اهلبیت علیهمالسلام را الگوی خود قرار دهیم ، که همیشه با مهربانی و گذشت ، باعث تنبه و بیداری طرف مقابل خود میشدهاند.
پی نوشت :
1. نحل/97
2. لسان العرب ذیل ماده ضرب
3. مستدرك الوسائل، ج 14 ، ص 250
4. كفایة الاحكام، ص 189.
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری_گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
@javadheidari110
💠 پرسش:
بيماري حضرت ايوب چطور با مقام نبوت او سازگاري دارد؟
......................................................................................................................................
✍️ پاسخ:
نکته ی اول: فلسفه ی ارسال رسل و فرستادن انبیاء، هدایت مردم است. وقتی این مهم محقق می شود که مردم رغبت و اشتیاق به رسول خدا داشته باشند.
و اگر مسأله ای در وجود انبیاء وجود داشته باشد که مردم از حضور در محضر آنان نفرت داشته باشند، نقض غرض لازم می آید.
به همین خاطر تمام متکلمین شیعه«تنزه از منفرات» یعنی دور بودن از امور نفرت زا را از ویژگی پیامبران نام برده اند.
نکته ی دوم: در مورد حضرت ایوب علیه السلام، در کتب برخی مخالفین مطالبی بیان شده است که به هیچ وجه پذیرفته نیست. لذا روایاتی که در منابع روائی شیعه راه پیدا کرده است را علمای بزرگوار حمل بر تقیه نموده و اعتقاد و عمل بر اساس آنان را جایز نمی دانند. (1)
نکته ی سوم: امام صادق علیه السلام در مورد امتحان حضرت ایوب می فرمایند: « إِنَّ أَيُّوبَ مِنْ جَمِيعِ مَا ابْتُلِيَ بِهِ لَمْ تُنْتِنْ لَهُ رَائِحَةٌ وَ لَا قَبُحَتْ لَهُ صُورَةٌ وَ لَا خَرَجَتْ مِنْهُ مِدَّةٌ مِنْ دَمٍ وَ لَا قَيْحٌ وَ لَا اسْتَقْذَرَهُ أَحَدٌ رَآهُ وَ لَا اسْتَوْحَشَ مِنْهُ أَحَدٌ شَاهَدَهُ وَ لَا تَدَوَّدَ شَيْءٌ مِنْ جَسَدِه»؛ « هیچ یک از ابتلائات ایوب (ع) عفونت پیدا نکرد، و بدبو نشد، و نیز صورتش زشت و زننده نگردید، و حتى ذره اى خون و یا چرک از بدنش بیرون نیامد، و احدى از دیدن او تنفر نیافت و از مشاهده اش وحشت نکرد، و هیچ جاى بدنش کرم نینداخت». (2)
پی نوشت:
1. تفسير القمي، ج2، ص: 240
2. بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج12، ص: 348
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری_گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
@javadheidari110