سلام و عرض تسلیت ایام وفات شهادت گونه ی حضرت زینب سلام الله علیها.
پاور پوینت هایی که یکی از بزرگواران حاضر در مباحثات حقیر تنظیم فرموده اند تقدیم حضور شد.
20 کلید ارزشمند در پاسخ به سوالات و شبهات مربوط به عدل الهی . — تشکر از مهندس رضایی عزیزم که از بحث عدل الهی ارائه شده در جمع نورچشمانم زحمت تنظیم را کشیده اند.
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
🌷 اصفهان - کارشناس مرکز پاسخگویی به سوالات دینی به شبههای در ارتباط با اینکه چرا با وجود بازگشت حضرت زینب (س) به مدینه، مزار ایشان در شام قرار دارد، پاسخ داده است.
🔸 سه شنبهها با پاسخ به شبهات دینی✅
#استاد_جواد_حیدری
📝 خبرگزاری مهر:
↪️ mehrnews.com/news/4753370
🆔 @javadheidari110
💠 پرسش:
آيا ريختن آب روي قبر در دين اسلام سفارش شده؟تآثيري بر احوال ميت دارد؟
......................................................................................................................................
✍️ پاسخ:
در اره آب ريختن بر قبر ميت بايد گفت: يکي از مستحبات پس از دفن ميّت، آب ريختن روي قبر است، بدين ترتيب که رو به قبله بايستي و از طرف سر ميت دور تا دور قبر را آب بريزي و بقية آب را به وسط قبر بريزي.(1)
🔻در مورد کم شدن عذاب ميت رواياتي وارد شده است. امام صادق(ع) فرمود: "تا وقتي که خاک هاي قبر بر اثر پاشيدن آب نم داشته باشد، عذاب از ميّت برداشته مي شود.(2)
البته نمي توان چنين روايتي را برای همه ی افراد، قطعي و يقيني دانست و شايد اين روايت ناظر به شخص خاصي باشد، اما استحباب اين عمل به جاي خود باقي است.
🍀در وسائل الشيعه در مورد آب پاشيدن روي قبر رواياتي نقل شده است که دلالت بر استحباب آن دارد.
از ظاهر روايات استفاده مي شود که استحباب مربوط به موقعي است که ميت را دفن کرده و پس از آن که قبر را از خاک پر کردند، روي آن آب بريزند. فقط از يک روايت استفاده مي شود که امام رضا(ع) دستور داد روي قبر يونس بن يعقوب تا چهل ماه يا چهل روز آب بريزند.(3) ريختن آب بر قبر به هنگام دفن ميت از سنت رسول خدا و مستحبات است و بنا بر روايت تا زماني که خيسي آب باشد، عذاب از ميت دفع مي گردد.(4)
🔹با توجه به اين روايات نمي توان استحباب آن را بعد از گذشت مدت استفاده کرد.
اما برخي از فقها آب پاشيدن روي قبر را مختصّ به بعد از دفن نکرده اند، بلکه گفته اند که هر موقع انسان موفق به زيارت اهل قبور شد، مستحب است روي قبر آب بپاشد.(5)
✍️در روايات براي اين کار علت خاصي ذکر نشده است، اما شايد حد اقل علّت آن اين باشد که خاک قبر در اثر پاشيدن آب سفت و محکم شود تا بدن ميّت از دستبرد حيوانات مانند گورکن مصون بماند.
🔹با توجه به اين استحباب و روايات مربوط به آن، در بين عوام مردم شستن قبرها مرسوم شده و اين کار حرام يا بدعت نيست که از آن منع شود در عين اين که با اين شستن سنگ قبر هم تميز مي شود و نوشته هاي بر قبر، واضح مي گردد. و ممکن است احترام به ميت هم باشد.
پي نوشت ها:
1. امام خميني، تحريرالوسيله، نشر موسسه آثار امام خميني، ج 1، ص 91.
2. شيخ عباس قمي سفينه البحار، نشر موسسه انتشارات معصومه قم ج 2، ص 396، مادة قبر.
3. حرعاملي، وسائل الشيعه، نشر دار احجه بيروت 1412 ق، ج 2، ص 860؛ و نيز: سيد کاضم يزدي عروه الوثقي، نشر دار الکتبالاسلاميه تهران بي تا ج 1، ص 442.
4. امام خميني(ره)، تحريرالوسيله، نشر پيشيين، ج 1، ص 91؛ و نيز : شيخ عباس قمي، سفينه البحار، نشر پيشيين، ج 2، مادة قبر.396،
5. کليني، کافي، تهران، اسلاميه، 1367 ش، ج 3، ص 200.
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
سلام به همه ی عزیزان
در پاسخگویی ها فراوان با خرافات گوناگون برخورد کرده ام!
از هر منطقه و شهری «خرافه» ای مخصوص .
امروز برایم تازگی داشت:
چند نفر از شهرهای مختلف؛
صحبت از یک «مژه» نه کمتر و نه بیشتر!!!
کجا؟ لابلای صفحات قرآن!!!!
آن هم فقط آیات سوره ی بقره !!!!!
جل الخالق.
با سلام
بهبودی نسبی احوال استاد سبحانی دا م عزه را شنیدم.
ضمن ابراز خوشحالی ازاین بابت برای جناب استاد عمر پر برکت و خیر کثیر آرزومندم.
شاگرد کوچک استاد
⁉️ تعطیلی نماز جماعت مساجد کار درستی نیست.
تمام مردم حتی کسانی اهل مسجد نیستند امیدشان به پویایی مسجد است.
اجتماع مومنین بلا را دور می کند حتی با چند نفر هم هست نباید در مسجد را بست.
شنیده ام برخی مساجد اصلا دربش قفل است.
💡 سلام علیکم
▪️برای پاسخ به سوال فوق نکات زیر را باید توجه کرد:
1- در سرتا سر منابع دینی و فقه شیعی حفظ جان خود در مقابل بیماری ها از مهم ترین واجبات الهی است تا آن جا که واجبات الهی اگر با حفظ جان تزاحم پیدا کند آن واجب الهی را از وجوب ساقط می کند مثلا در مورد مقدمات نماز اگر وضو برای انسان ضرر داشته باشد وضو ساقط شده و تیمم واجب می شود ،و اگر کسی با وضو در این حال نماز بخواند وضو و نماز او باطل است.
در مورد روزه مقام معظم رهبری می فرمایند:
کسی که میداند روزه برای او ضرر دارد یا خوف ضرر داشته باشد باید روزه را ترک کند و اگر روزه بگیرد صحیح نیست بلکه حرام است، خواه این یقین و خوف از تجربهی شخصی حاصل شده باشد یا از گفتهی پزشک امین یا از منشأ عقلایی دیگر.
2- درتعریف ضرر فقها 3 نکته را بیان می کنند:
الف- ضرر یعنی بیمار شدن.
ب- تشدید بیماری.
ج- طولانی شدن مدت بیماری.
آیت الله مکارم شیرازی می فرمایند:
در صورت خطر مرگ، بیمار نمى تواند درمان را قطع کند. همچنین جایى که ضرر مهمّى به او مى رسد، و درمان آزار مهمّى به او نمى رساند.
3- در کنار حفظ جان خود،حفظ جان دیگران نیز از واجبات شرعی است در این مورد فقهای عظام در بحث تیمم می فرمایند:
هرگاه بترسد که اگر آب را به مصرف وضو یا غسل برساند خود او یاعیال و اولاد او، یا رفیقش و كساني که با او مربوطند مانند نوکر و کلفت از تشنگی بمیرند یا مریض شوند، یا به قدری تشنه شوند که تحمّل آن مشقّت دارد، باید به جای وضو و غسل تیمّم نماید و نیز اگر بترسد حیوانی که مانند اسب و قاطر معمولاً برای خوردن سرش را نمی برند از تشنگی تلف شود، باید آب را به آن بدهد و تیمّم نماید (اگرچه حیوان مال خودش نباشد)و همچنین است اگر کسی که حفظ جان او واجب است به طوری تشنه باشد که اگر انسان آب را به او ندهد تلف شود.
4- قول و تشخیص پزشکان و سفارشهایی که ایشان میکنند بر هر انسانی لازم است. فرزند مرحوم آیتاللهالعظمی فاضل لنکرانی بیان می کنند سال ها که در کنار پدرم بودهام میدیدم ایشان نسبت به رعایت دستورات پزشکان چقدر اهتمام داشتند و این سیره همه مراجع ما بوده و هست. ما مرجع تقلیدی را نداریم که در زمان کنونی با رشدی که علم پزشکی کرده است از دستورات آن استنکاف کرده باشد. اگر پزشکی به یک مرجع تقلید گفته باشد روزه بر شما حرام است آن مرجع تقلید دیگر روزه نمیگیرد و اساسا این از خاصیت و ارزش و عظمت فقه شیعه است.
5- کسی که مبتلا به ویروس کرونا، ایدز یا هر ویروس دیگر باشد و می داند که اگر با تماس با کسی، فرد مقابل مبتلا شده و فوت می کند، تمامی کارشناسان می گویند که در اینجا عامل دیگر نقشی نداشته و از نظر فقهی و حقوقی باید دیه قتل عمد را بپردازد.
🔸با توجه به نکات بالا و تاکید پزشکان بر سرعت انتشار ویروس کرونا لازم است که از اجتماعات پرهیز کنیم و یکی از این اجتماعات نمازهای جماعت می باشد که تا برطرف نشدن این مشکل باید در تزاحم بین برگزاری نمازجماعت و حفظ جان خود و مردم ،مهم را فدای اهم کنیم و نمازهای جماعت و مطلق اجتماعات تعطیل شود البته امور مساجد در اطلاعیه خود تاکید کرده که:
حتی الامکان درب مساجد در اول وقت شرعی (به مدت 30 دقیقه) باز باشد.
پی نوشت:
1-رساله توضیح المسائل مراجع معظم (مسأله 674)
2- پایگاه: farsi.khamenei.ir
3- پایگاه: hadana.ir
4- پایگاه: makarem.ir
5- پایگاه: portal.anhar.ir
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
##پیامی بزرگ در راهست....¡¡¡¡
در مورد شهاب سنگی که ناسا در موردش می گویید و مخفی کاریهایی را هم به دنبالش انجام داده و صدایش را هم در نمی آورد....¡¡¡¡
کعب الاحبار هم در روایتی که در کتاب «الفتن» آمده است از سقوط این شهاب سنگ سخن گفته و اینکه افراد زیادی در زمین از دنیا می روند ...
لطفا در مورد این پیام که در فضای مجازی به شدت در حال انتشار می باشد، روشنگری فرمایید.
✍️ #جواد_حیدری_استاد_حوزه_و_دانشگاه
با سلام و تشکر از ارتباط شما با گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
در رابطه با متن مد نظر حضرتعالی نکاتی تقدیم می کنم:
نکته ی اول: کارشناس حوزه ستارهشناسی؛ دکتر حامد پورخرسندی، زمینشناس و متخصص شهابسنگ از بخش زمینشناسی دانشگاه بروکسل در بلژیک، نزدیک شدن سیارک ها به زمین را یک امر عادی بیان کرده و در رابطه با سیارکی که در فضاهای مختلف از آن صحبت می شود چنین می گوید: ««این سیارک یکی از ۲۰ هزار سیارکی است که در شرایط مشابهی قرار دارند و نسبت به میلیونها سیارک دیگر، به زمین نزدیکتر هستند. اما این به معنای خطرناک بودنشان نیست. در برخی گزارشها برای هیجاندادن به داستان، سناریوهای احتمالی بعد از برخورد سیارک با زمین را با آب و تاب تعریف میکند. در حالی که، وقتی قرار نیست چنین برخوردی صورت بگیرد، بررسی سناریوهای مربوط به آن لزومی ندارد».
او تاکید میکند: «احتمال برخورد این سیارک ها، دستکم تا صد سال آینده صفر است و هیچ خطری از جانب آنها زمین را تهدید نمیکند.» (1)
پس برخورد سیارک خطرناک با زمین اساسا کذب است و متاسفانه در ترجمه ی متن منتشر شده از طرف ناسا، توسط برخی فرصت طلب، دست کاری و تحریف اتفاق افتاده است.
نکته ی دوم: برخی برای امیدوار کردن مردم به نزدیکی ظهور، دست به تطبیقات غلط و خطرناکی می زنند که نتیجه ی آن چیزی جز؛ «نا امید» کردن مردم نیست.
در این متن، به روایتی از کعب الاحبار اشاره شده است.
«نعيم عن عبد اللّه بن مروان عن أرطأة بن المنذر عن تبيع عن كعب، قال: هلاك بني العباس عند نجم يظهر في الجوف ...». (2)
اما این فراز از کتاب «الفتن» تألیف «ابن حماد»، همانطور که مشاهده می فرمایید؛ به هیچ وجه روایت نبوده و مطلبی است که «کعب الاحبار» بیان می کند. لذا این مطلب برای ما هیچ ارزش و جایگاهی ندارد. هم به خاطر سنی بودن منبع و هم به خاطر شخص «کعب الاحبار» یهودیِ مسلمان شده در زمان عمرابن خطاب که امام باقر علیه السلام او را دروغگو معرفی فرموده اند. (3)
نکته ی سوم: تطبیق سیارک، با سوره ی «الطارق» در متن منتشر شده، هیچ گونه مستندی ندارد و صرفا ادعاست.
نتیجه اینکه: برخورد سیارک با زمین ادعای باطلی است و تطبیق برخی حوادث با نشانه های ظهور بدون داشتن مستندات یقینی و بدون تأیید علمای ربانی امری خطرناک تلقی می شود که از مصادیق آن خبر کعب الاحبار در کتاب «الفتن» می باشد.
در پایان متذکر می شوم: در این ایام که متاسفانه تنور شایعات و خرافات، گرم تر از همیشه است، بیاموزیم برای هر ادعایی، «سند» مطالبه کنیم و هیچ مطلب بی سندی را نپذیریم و به دیگران منتقل نکنیم. چه زیبا گفته است؛ شیخ الرئیس: کسی که مطلبی را بدون بینه و دلیل بپذیرد، فقد خرج عن فطرة الانسانیة.
پی نوشت ها:
1. https://plink.ir/9xaan
2. الفتن، ص 152
3. الكافي (ط - الإسلامية)، ج4، ص: 240
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
⁉️ میگویند الکل سفید به عنوان نوشیدنی مسکر استفاده میشود در حالی که نجس و خوردن آن حرام است، چگونه مساجد،حرم ها، مکان های متبرک و... با آن ضدعفونی میشود؟
من پرسیدم گفتند فقط این الکل سفید کشنده ی ویروس کروناست.
💡 سلام علیکم
در مورد نجاست و طهارت الکل سفید فتاوای مراجع معظم به شرح زیر می باشد:
▪️آیت الله خامنه ای: اگر يقين نداشته باشيد كه در اصل مست كننده و مايع است محكوم به طهارت ميباشد و در صورتي که جزء مشروبات مست کننده به حساب آيد بنابر احتياط نجس است ولی در هر صورت خوردن آن حرام است.
▪️آیت الله سیستانی: پاك است.
▪️آیت الله مکارمشیرازی: پاك است.
▪️آیت الله شبیری زنجانی: باسمه تعالی، اگر مست كننده باشد نجس است و در صورت شك، از نظر نجاست اجتناب لازم نيست. والله العالم
▪️آیت الله صافی گلپایگانی: اگر علم به اينكه از مسكر مايع ساخته شده،نداشته باشيد اشكال ندارد.
▪️آیت الله وحیدخراسانی: درصورتی که از چوب یا چیز دیگر به غیر از شراب و نبیذ و فقاع ساخته شده باشد، پاک است.
🔸در نتیجه الکل سفید پاک بوده و یک ماده برای ضد عفونی است و استفاده از آن برای حرم ها و مساجد هیچ اشکالی ندارد. البته اینکه در سوال بیان شده که تنها وسیله برای کشتن ویروس کرونا است این چنین نبوده و مواد شوینده ای مانند وایتکس نیز همین خاصیت را دارد.
پی نوشت:
پایگاه اینترنتی جامعه الزهرا(سلام الله علیها) pasokhbesoalat.ir
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
عادات افراد موفق را بشناسید
✍️ یک پژوهشگر با بررسی زندگی بیش از ١٠٠ فرد موفق، عادتهای روزانهی آنها را که به موفقیتشان کمک میکند، چنین نوشته است:
🔻 مطالعهی مداوم
🔻 ورزش منظم
🔻 نشست و برخاست با افراد موفق
🔻 شناسائی و دنبال کردن اهداف خود
🔻 سحرخیزی
🔻 کمک گرفتن از مشاوران مجرب در کارها
🔻 مثبتنگری
🔻 عدم همرنگی(کورکورانه) با جماعت
🔻 تفکر و تعمق روزانه ( ۱۵ تا ۳۰ دقیقه )
🔻 کمک کردن به دیگران
یادآوری:
تقریبا تمام ویژگی های فوق، مورد تاکید دین ما هستند.
برای برداشتن گام های عملی در زندگی ، لازم است این دستوراتِ موفقیت را عمل و در زندگی نهادینه کنیم ، دانستن به تنهایی کافی نیست.
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری_گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
@javadheidari110♨️
قبضه کردَهست شهر را کرونا
غابَ عَن عَینِنا وَ یَنظُرُنا👽
ترس افتاده در وجود همه
لَونُ وَجهِ الأُناسِ یخبرُنا😱
همه مخفی شوید در خانه
عقلُنا باختِفاءِ یَأمُرُنا👌
قبلا از بوسه منع میفرمود
شیخ و اینک طبیب، یَحذرُنا😷
هان! چه جای غرور وقتی که
ذَرَّةٌ، فی ٱلبُیوتِ تحصُرُنا😔
گنه آلودهایم و چیزی جز
مَطَرُ الدَّمعِ لا یُطَهّرُنا😭
آی مردم، خدا خطابخش است
نَطلُبُ العَفوَ وَـهْوَ یَغفِرُنا😢
اشکِ ما را به مهر میگیرد
وَ بِسَترِ الأمانِ یَستُرُنا❤️
کرونا را شکست خواهد داد
رَبُّنا - بالیَقینِ - یَنصُرُنا💪
♦️دوستان به سامانه خودمراقبتی کرونا مراجعه بفرمایید.
وزارت بهداشت:
🔹با ثبت نام در این سامانه، نظام سلامت کشور را در پیشگیری، شناسایی و مراقبت افراد جامعه در مقابل بیماری کرونا یاری کنیم. همه ایرانیان با مراجعه به سامانه salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده گام بلندی در ارتقاء سلامت جامعه در مقابله با شیوع کرونا بردارند.
جواد حیدری:
سلام به همه ی عزیزانم
انا لله و انا الیه راجعون
تا روشن شدن زوایای اتفاق دردناک زمان لازم هست.
اما : کاش با تدابیر ویژه و محدودیتهای زمانی و مکانی و تجهیز زوار به لوازم بهداشتی درب حرم ها مطلقا بسته نمیشد. (البته اگر ممکن بوده)
اما ریشه ی این امور چیزی جز جهل و تعصب شیطانی نیست.
امیر بیان فرمود: لا تری (یری) الجاهل اما مفرطا او مفرطا
همان لیس زنندگان دیروز، درب شکنان امروزند
ریشه ی کار هم زیر عمامه هایی است که رنگ سیادت و شیخوخیت ندارد بلکه رنگ غربی عبری را یدک می کشند.
@javadheidari110
هدایت شده از ارتباط موثر
خدمتی دیگر از مرکز ملی پاسخگویی:
📱تولید نرم افزار اندرویدی «پرسش کرونا»
✅پرسش و پاسخ هایی با رویکرد
🔹قرآنی
🔸حدیثی
🔹کلامی
🔸تاریخی
🔹اخلاقی
🔸مشاوره و روانشناسی
🔹احکام شرعی
✅ارائه پاسخ ها به دو صورت اجمالی و تفصیلی
✅ذکر منابع پاسخ ها
✅ارائه پاسخ ها به دو صورت متنی و صوتی
✅امکان ارسال پرسش
✅دریافت از سایت مرکز ملی پاسخگویی
لینک مستقیم دریافت نرم افزار
http://pasokhgoo.ir/system/tdf/field/software/corona.apk?file=1&type=node&id=98116&force=1۸
🍃شخص ثروتمندی خواست بهلول را در میان جمعی به سُخره بگیرد
⁉️ به بهلول گفت:هیچ شباهتی بین من و تو هست؟
بهلول گفت:البته که هست
مرد ثروتمند گفت:چه چیز ما به همدیگر شبیه است؟
بهلول جواب داد:
دو چیز ما شبیه یکدیگر است،
🔹یکی جیب من و کله تو که هر دو خالی است
🔸 و دیگری جیب تو و کله من که هر دو پر است.
♨️ @javadheidari110
هدایت شده از صاحب نیوز
🔴 تعصب و بلایی که بر سر انسان ها می آورد
🔹 تعصب، انسان را از تبعیت محض باز می دارد و تبعیتش را مرزبندی می کند. متعصب فقط می خواهد به حریم حرم راه یابد و برایش تجمع و آزار و رنج دیگران و حتی خطر انتقال ویروس کرونا هم معنا ندارد
🔸چیزی از درون او را می خواند به رفتن، به کوبیدن، به فریاد زدن و به شکستن. او عَطَفَ الْحَقَّ عَلَی أَهْوائِه است یعنی حق را به هوسهاى خودش متمایل مى کند
📝 جزئیات بیشتر در لینک زیر🔻
↪ snai.ir/997300
🆔 @sahebnews_ir
هدایت شده از پرسمان جهادی
ارسال پرسش در پیام رسان ایتا: @khameneieshQ
🌀کانال پرسمان جهادی، نمایندگی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی اصفهان
🌀 دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان
https://eitaa.com/porseman_jahadi
بسم الله الرحمن الرحیم
با توجه به ضرورت در خانه ماندن هم وطنان عزیز، بر آن شدیم تا خدمات پاسخگویی و راهنمایی خود را به صورت رایگان در فضای پیام رسان ایتا فعال کنیم.
🎤 #سوالات_خود_را_از_ما_بپرسید:
1🎤 خانواده_ازدواج:
Eitaa.com/sadeghy110
2🎤 خانواده_وسواس:
Eitaa.com/rezvanihamidreza
3🎤 خانواده_افسردگی:
Eitaa.com/rasoulatashi
4🎤 خانواده_همسرداری:
Eitaa.com/mahdibanitaba
5🎤 خانواده_طلاق:
Eitaa.com/daneshkhanevade2
6🎤 خانواده_نوجوان:
Eitaa.com/Serajian110
7🎤 خانواده_مهارت_های_زندگی:
Eitaa.com/mersad17
8🎤 خانواده_کودک:
Eitaa.com/A_ramezani67
9🎤 خانواده_اختلالات:
Eitaa.com/Mahdisharifi_g
10🎤 خانواده_جوان:
Eitaa.com/Farhadali
11🎤 عقاید_اصول_دین:
Eitaa.com/khameneieshQ
12🎤 عقاید_شفاعت_توسل:
Eitaa.com/kalam_qs
13🎤 عقاید_شبهات_توحید_و_آفرینش:
Eitaa.com/Ostad_nasr
14🎤 سیاست_انقلاب_و_نظام:
Eitaa.com/mghorbanim110
15🎤 قرآن_حدیث:
Eitaa.com/rasoolmousavi
16🎤 قرآن_ترجمه_تفسیر:
Eitaa.com/mehrdad_aghaie
17🎤 قرآن_صوت_لحن:
Eitaa.com/aghanoor
18🎤 فقه_احکام:
Eitaa.com/Amir1441
19🎤 فقه_احکام:
Eitaa.com/yahagh2
20🎤 عقاید_کلام_جدید:
Eitaa.com/yazahra031
21🎤 بازی_اسباب_بازی:
Eitaa.com/parmaahi
⚪ارتباط با مدیر:
@sadeghamini
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
💠پرسش:
با توجه به اينكه دوران زنداني بودن امام موسي كاظم علیهالسلام بسیار طولانی بوده ، چگونه فرزندان زیادی داشتند؟
......................................................................................................................................
✍ پاسخ:
ضمن عرض تسلیت، به مناسبت شهادت امام کاظم علیه السلام🌴
نکته اول : امام کاظم علیهالسلام ، دارای 37 فرزند بوده است.مرحوم مفید(ره) مینویسد:« وَ كَانَ لِأَبِي الْحَسَنِ مُوسَى علیه السلام ،سَبْعَةٌ وَ ثَلَاثُونَ وَلَداً ذَكَراً وَ أُنْثَى»(1)
نکته دوم : برخلاف مشهور ، امام کاظم علیهالسلام بیش از چهار سال بهصورت مداوم در زندان نبودهاند و مابقی عمر شریف خود را هرچند تحت کنترل ولی، کنار خانواده میگذراندند.(2)
نکته سوم : امام کاظم علیهالسلام ، همسران متعددی داشتند.(3)
نکته چهارم : عمر شریف حضرت هنگام شهادت 55 سال بوده است.(4)
نکته پنجم: انتساب بسیاری از امام زادگان به ایشان با چندین واسطه هست و انتساب بعضی از آنها قطعی نیست.
نتیجه اینکه : با در نظر گرفتن مطالب فوق ، داشتن 37 فرزند برای حضرتشان هیچ استبعادی ندارد.
پینوشت:
1. الإرشاد في معرفة حجج الله على العباد، ج2، ص: 244
2. ستارگان درخشان ، ج 9 ، ص 58
3. الإرشاد في معرفة حجج الله على العباد، ج2، ص: 244
4. مناقب ، ج 4 ، ص 349
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری_گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
@javadheidari110
هدایت شده از پرسمان جهادی
#پست_پیشگام13
#کرونا، امری #طبیعی یا #بلائی الهی؟!!!
چند صباحی است کشور عزیزمان و البته برخی کشورهای دیگر، از شیوع ویروس منحوس کرونا رنج می برند.
گفته ها و ناگفته ها در این مسأله فراوان است و هر روز به زوایای مختلفی دامن می زند.
از سوالاتی که در این روزها برخی اذهان را درگیر کرده است؛ طبیعی بودن و یا بلای الهی بودن این ویروس می باشد.
در پاسخ به این سوال چند نکته تقدیم می شود:
نکته ی اول: کرونا و هر ویروس دیگری، پدیده ای است که مانند بسیاری از پدیده ها می تواند دارای عوامل متعددی باشد.
- دخالت انسان و فعالیت های بیولوژیک
- عدم رعایت اصول بهداشتی و پزشکی
- گناه و معصیت
- رشد و تکثیر در بستر کنش و واکنش های زیستی و طبیعی .
کرونا، میکروب و ویروس، به خودی خود یک بلا یا تهدید محسوب نمی شوند. مسأله آنجا جدی می شود و تبدیل به تهدید و بلا می گردد که: زندگی بشری را مختل و فلج می کنند.
و اینجاست که، فریاد وامصیبتاه انسان گوش فلک را کر می کند.
نکته ی دوم: با دقّت در آیات نورانی قرآن کریم و روایات حضرات معصومین علیهم السلام، به این مطلب رهنمون می شویم که: اعمال انسان ها در پاره ای از شرور تأثیر داشته و برخی اعمال اختیاری او که از گزینش نادرست رفتار و کردار او نتیجه می شوند، به بروز پاره ای بلایا و مصایب دامن می زنند.
قرآن می فرماید: «وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرى آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَيْهِمْ بَرَكاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الْأَرْضِ وَ لكِنْ كَذَّبُوا فَأَخَذْناهُمْ بِما كانُوا يَكْسِبُونَ»؛ «و اگر اهل شهرها و آباديها، ايمان مىآوردند و تقوا پيشه مىكردند، بركات آسمان و زمين را بر آنها مىگشوديم؛ ولى (آنها حق را) تكذيب كردند؛ ما هم آنان را به كيفر اعمالشان مجازات كرديم». (أعراف/96)
امیرالمومنین علیه السلام در نهج البلاغه می فرماید: «إِنَّ اللَّهَ يَبْتَلِي عِبَادَهُ عِنْدَ الْأَعْمَالِ السَّيِّئَةِ بِنَقْصِ الثَّمَرَاتِ وَ حَبْسِ الْبَرَكَاتِ وَ إِغْلَاقِ خَزَائِنِ الْخَيْرَات...»؛ «خداوند بندگانش را به کیفر رفتارهای ناپسند، به کاهش میوه درختان و دریغ داشتن باران و فروبستن درهای نیکی، دچار می سازد». (نهج البلاغة (للصبحي صالح)، ص: 199)
نکته ی سوم: بر اساس آموزه های دینی، امتحان بندگان، یکی دیگر از عوامل بروز مشکلات و مصائب در زندگی بشر نام برده شده است.
پروردگار متعال می فرماید: «وَلَنَبْلُوَنَّکُمْ بِشَیءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِنَ الْأَمْوَالِ وَالْأَنْفُسِ وَالثَّمَرَاتِ وَبَشِّرِ الصَّابِرِینَ»؛ «قطعاً همه شما را با چیزی از ترس، گرسنگی، و کاهش در مالها و جانها و میوه ها، آزمایش می کنیم و بشارت ده به استقامت کنندگان». (بقره/155)
از نکات بیان شده به این نتیجه رهنمون می شویم که: کرونا و هر پدیده ی دیگر مانند آن، می تواند تحت تأثیر عوامل مختلف مادی و معنوی باشد؛ اما تشخیص علل از توان بشر عادی خارج بوده و قادر به انجام آن نیست.
به همین خاطر کسی نباید به خود اجازه ی اظهار نظر قطعی در رابطه با بلا بودن یا نبودن پدیده های مختلفی که در کشور یا جهان اتفاق می افتد، بدهد.
علت این مطلب کاملا روشن و واضح است و آن احاطه نداشتن به لوح محفوظ و ندانستن تقدیرات الهی است.
#جواد_حیدری
@khameneieshQ
@javadheidari110
جهت دومی که نا معلوم است: مقدار جزء تشکیل دهنده هر یک از این این سه با هم است و بر اهل تحقیق در این فن پوشیده نیست که مقدار هر یک از این ها تاثیر خاص خود را دارد. نکته مهم دیگری که ما از این حدیث استفاده می کنیم این است که این دارو جنبه پیشگیرانه مانند واکسن دارد تا درمان. دلیل این استظهار؛ یکی اینکه: برای مصرف، زمان مشخص تعیین کرده و دو اینکه: می فرماید: «اگر کسی چنین کند مریض نمی شود مگر به مرض موت». اما اینکه جنبه درمانی داشته باشد از این روایت استفاده نمی شود.
نتیجه بحث اینکه: اولا نباید این دارو را به طور قطعی به معصوم نسبت داد و بگوئیم داروی امام کاظم علیه السلام بلکه باید احتیاط کنیم و بگوئیم داروی منسوب به امام کاظم علیه السلام.
ثانیا: بگوییم امید است این دارو تاثیر بگذارد.
ثالثا: باید مقدار ترکیب این داروها در لابراتوارها و آزمایشگاه ها مشخص شود و همچنین مشخص شود که چه افرادی می توانند استفاده کنند و چه افرادی نباید استفاده کنند چرا که طبیعت این ادویه گرم است چنانچه در خواص هلیله گفته شده مصرفش برای زنان باردار و بعضی افراد مناسب نیست.
در پایان توجه عزیزانی که مبادرت به درمان با روایات طبی می کنند را به عبارت شیخ صدوق در کتاب اعتقادات امامیه ص ۱۱۵ جلب می کنم:
۱🔷 برخی از این روایات با توجه به موقعیت جغرافیایی مکه و مدینه صادر شده .پس احتمال تاثیر شرائط جغرافیایی مطرح است.
۲🔷 احتمال دارد امام چون عالم به طبع سوال کننده است پاسخ اختصاصی به سائل داده است.
۳🔷برخی از روایات را مخالفین شیعه با تدلیس و تحریف اضافه کرده اند.پس هر روایتی حجت نیست.
۴🔷در برخی روایات احتمال سهو راوی حدیث وجود دارد.
پی نوشت ها:
1. وسائل الشیعه الشیخ حر العاملی ج ۲۴ ص ۱۰۲
2. کنز الفوائد الشیخ محمد بن علی الکراجکی
3. طب الائمه، ص 50
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری_گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
@javadheidari110♨️