هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
💠 پرسش: آيا حجاب در دين اسلام در سطح اجتماع اجباري است؟و اينکه دلايل اجباري شدنش تو ايران چيه ؟
#اخلاق_حجاب_اجباری
پاسخ:
✍️نکته اول برای روشن شدن موضوع این است که دستور رعایت حجاب دستوری صریح از جانب قرآن است وبر هرمرد و زن مسلمان لازم است حدی از پوشش را رعایت نماید البته حد و مرز و نوع پوشش برای زن و مرد متفاوت است.بنابراین پذیرش حجاب و رعایت آن امری تعبدی است همچون نمازخواندن و روزه گرفتن. دقت کنید که وقتي دین اسلام برای ما مسلمانان با اختيار و حكم عقل و فطرت، حق شناخته شده، ديگر بايد به لوازم اين عقيده پايبند باشیم و حجاب از لوازم این اعتقاد محسوب می شود و به عنوان يكي از ضروريات دين به حساب مي آيد.
نکته قابل توجه بعدی این است که دستور حجاب یک دستور اجتماعی است و نه صرفا فردی، هرچند کسی که حجاب را رعایت می کند از حیث فردی نیز از مزایای آن برخوردار می شود اما در عین حال یکی از فلسفه های مهم رعایت حجاب تاثیر آن در اجتماع است.
نکته سوم این که هر جامعه ای دارای قوانین خاص خودش است که فارغ از صحیح یا ناصحیح بودن آن قوانین، رعایت آن قوانین بر مردم آن اجتماع لازم و ضروری است چرا که جامعه بدون قانون جامعه ای پرهرج و مرج خواهد بود و بیشتر شبیه جنگل می شود تا اجتماع.
وقتی قانونی در یک جامعه وضع می شود ممکن است مطابق میل همگان نباشد اما قانونگذار قطعا هدفی را برای وضع آن قانون دنبال می کند. در جامعه اسلامی، قوانین منطبق بر آموزه های اسلام است و قانونگذار هدفش از وضع قوانین، سعادت و سلامت دنیوی و اخروی انسان است.لذا خلاف میل بودن قانون برای برخی، دلیل مناسبی برای حذف قانون نمی تواند باشد.
حجاب تا زمانی که بحثی فردی باشد شخص در رعایت یا عدم رعایتش آزاد است اما وقتی تبدیل به یک قانون اجتماعی می شود و با حقوق دیگران ارتباط پیدا می کند و عدم رعایتش خسارتهای متعددی بر پیکره اجتماع وارد می آورد حکومت و حاکم آن جامعه می تواند برای حفظ اخلاق و حیا در جامعه آن را الزامی نماید بنابراین حجاب، افزون بر اينكه تكليف شخصي بانوان مسلمان است، حق جامعه ي ديني نيز مي باشد.
مسئله ي پوشش حقي شخصي نيست كه بتوان آن را در حوزه ي حريم خصوصي جاي داد. بلكه «حق الناس» است و درست رعايت نكردن آن تجاوز به حقوق ديگران محسوب مي گردد.
افزايش امنيت اجتماعي زنان،استحكام پيوند خانوادگي، افزايش بهرهوري شغلي و مشاركت اجتماعي، بالا بردن ارزش و احترام زن از جمله فواید و فلسفه های وجوب حجاب است و حکومت اسلامی نیز که هدفش رشد و تكامل مادي و معنوي انسانهاست موظف به اجراي اين حکم با بهترين و مؤثرترين شيوه و شكل ممكن مي باشد.
#کارشناس_اخلاق_و_مشاوره
آدرس کانال: @javadheidari110
🌿🌿🌿🌿🌿🌿
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
⭕️ مباهله در احادیث شیعه و اهل سنت/ اعمال روز مباهله را بهتر بشناسیم.
#استاد_جواد_حیدری
📝جزئیات بیشتر در لینک زیر:
#خبرگزاری_صاحب_نیوز
↪️ snai.ir/966309
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری_گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
🍃 @javadheidari110 🍃
11.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 رهبر انقلاب: کشف حجاب علنی برای حکومت اسلامی تکلیف ایجاد میکند/ حکومت موظف است دربرابر حرام بایستد
🔹پولهای زیادی خرج میکنند و از صدها رسانه استفاده میکنند تا روی هویت زن مسلمان اثرگذاری کنند، اما نتیجهاش فریبخوردن چند دختر میشود.
🔹چیزی که بنده را حساس میکند این است که گاهی خواص بحث حجاب اجباری را مطرح میکنند. عدهای نادانسته خطی را دنبال میکنند که دشمن با آنهمه تلاش نتوانست.
@javadheidari110
هدایت شده از مرضیه رمضانقاسم
پاسخ استاد حیدری به سوگل مشایخی.mp3
11.83M
⁉چه پاسخی بدهیم به شبهه خانم سوگل مشایخی که معتقد است به هیچ کسی نباید اقتدا کرد و فقط باید به مخرج مشترک بین ادیان که اخلاق است بپردازیم؟
🔻 پاسخ استاد حیدری
1⃣جای بسی تاسف است که هر فرد به خود اجازه دهد در مباحثی که تخصص ندارد اظهار نظر کند، خانم مشایخی در زمینهی دینشناسی تخصصی ندارند و تخصصشان در جامعهشناسی است.
2⃣ایشان میگویند به کسی اقتدا نکنید اما در این فایل نهایت تلاششان بر این است که به ایشان اقتدا شود که این تناقضی آشکار است
3⃣تقسیمبندی ایشان برای ادیان، هیچ مبنای عقلی، شرعی و حتی جامعهشناسی ندارد زیرا دین مبین اسلام تنها دینی است که از هرگونه اسطوره منزه است و قرآن از هرگونه افسانهای مبّراست و اگر کسی ادعا کند قرآن افسانه است ما تحدی میطلبیم و او را دعوت به گفتگو میکنیم تا ادعای خود را اثبات کند
4⃣درست است که هر یک از ادیان الهی، مناسک و اخلاق دارد اما ایشان یک قسم مهم دین، که عقائد است را نادیده گرفتهاند
5⃣ طبق ادعای ایشان اخلاق مخرج مشترک همهی ادیان است و معنای اخلاق را زندگی با خدا و معنویت میداند که بهشت را برای انسان رقم میزند
در حالیکه وقتی علم و عقل بشر در تشخیص نفع و ضررهای جسمانی محدود باشد در حیطهی اخلاق نیز به طریق اولی محدودیت دارد
بنابراین خداوند اوامر و نواهی دارد که باید طبق آن عمل شود
♻️نتیجه اینکه
اسلام، اوامر و نواهی پروردگار است که توسط پیامبر اسلام با معجزهی خالد که همان قرآن است به ما رسیده و سعادت انسان در گرو عمل به برنامههای قرآن و قرار گرفتن در محضر پیامبر آلالله است.
@javadheidari110
⚡️⚡️⚡️⚡⚡️⚡
@ramezan_ghasem110
هدایت شده از مرضیه رمضانقاسم
💎اخلاق در زندگی:
📺 گفتگوی صمیمی
کارشناسان مرکز ملی پاسخگوئی
استاد حیدری و دهقانی«زیدعزهما» با
مبلغین در تلوزیون اینترنتی آینه معرفت
🌈با موضوع:
راهکارهای احساس رضایتمندی
و نشاط در زندگی
1⃣ گام اول: رعایت ۳ قانون طلائی
۱) برای اطرافیان وقت بگذاریم:
الف) وقت گذاری برای گفتگوی عاطفی، گردش و تفریح و...
ب) وقت گذاری ما میبایست از نوع فعال باشد نه منفعل
۲) آموختن مهارتهای زندگی:
دست از توهم همه چیز دانی برداریم به تخصص احترام بگذاریم و خود را عقل کل ندانیم چرا که با مراجعه به متخصص او راهکارهای فراوان و مطمئنتری پیش روی ما قرار خواهد داد،
مهارتهای زندگی آموختنی است لذا با مراجعه به اساتید مجرب، مطالعه کتاب و... مهارت افزائی کنیم
۳) متعهد به تغییر شویم:
وقتی فرد به این باور و نتیجه رسید که از زندگی رضایتمندی ندارد و آن لذت و بهرهای را که باید از زندگی بِبَرد را نمیبَرَد میبایست متعهد به تغییر شود.
تغییر عبارتست از: پذیرفتن خطا و اشتباهات خود، بدون انکار و توجیه کردن آنها.
تغییر ما را وارد یک عرصه و میدان جدید می کند. متعهد به تغییر بودن یعنی اشتباهات خود را کوچک نشماریم، از اشتباهات خود پشیمان باشیم، از اشتباهات خود متنفر باشیم.
مثلاً خانم میتواند با کمترین امکانات موجود نهایت تلاش را برای رضایتمندی از زندگی و شادکامی بکار ببرد. چنین خانمی تعهد در تغییر دارد و به دنبال بالندگی در زندگی است.
2⃣ گام دوم: هر شخصی مسئولیت رفتار خود را بر عهده بگیرد
این ۲جمله را نصب العین خود کنیم:
۱- زندگیِ خوب از من آغاز میشود نه از طرف مقابل.
هر فردی باید در زمین سبز و زیبای
زندگی نقش خود را به خوبی ایفا کند و منتظر پیش قدم شدن طرف مقابل نباشد.
۲- من قدرت انتخاب دارم:
درست است که همهی شرایط زندگی دست من نیست اما افکارم که دست خودم هست. لذا باید فکر لجبازی، قهر و انتقام، دشمنی و دعوا را از سر بیرون کرد. یعنی در برابر بداخلاقی و عصبانیت و یا خدای ناکرده فحاشی طرف مقابل، ما فحاشی نکنیم.
یک باور غلطی که برخی افراد جامعه دارند، این هست که میگویند با هر فردی میبایست مثل خودش رفتار کرد. در صورتی که باور صحیح این است که با هر فردی باید مثل خودم رفتار کنم. اصل اولیهی قرآنی این است که: « ادفع بالتی هی احسن» بدی را با خوبی پاسخ دهیم.
لذا نباید همانند طرف مقابل رفتار کرد بلکه میبایست به گونهای رفتار کنیم که در شأن ماست. در روایت داریم در مقابل بیادبی دیگران سکوت کنیم.
البته این نکته نباید فراموش گردد که اصل اولیهی قرآنی این است که بدی را با خوبی پاسخ دهیم اما گاهی برخی افراد از خوبی سوء استفاده میکنند و شاعر میگوید: « خوبی که از حد بگذرد جاهل خیال بد کند» در اینگونه مواقع چون بحث عمد و علم و آگاهی مطرح هست مثل وقتی کودکی عمدی کار خطا انجام میدهد تغافل نمیکنیم بلکه باید با چنین افراد برخورد قهرآمیز داشته باشیم اما روش قهرآمیزی که همراه با بدی نیست یعنی طبیبانه عمل کنیم:
اگر طبیب برای بیمار دارو تجویز کرد ولی بیمار نسخهی اولیه را مصرف نکند نوبت به عمل جراحی میرسد اما در عمل جراحی نیز باید اصل نرمش فراموش نشود نباید پزشک تیغ جراحی را با شدت در شکم بیمار فرو کند.
افرادی که از خوبی و محبت سوء استفاده میکنند یا در کودکی تحقیر و تمسخر شدهاند و یا در کودکی هر آنچه خواستهاند در اختیارشان قرار داده شده است، لذا اینها از درون تهی هستند و میخواهند این تهی بودن را با نقاب تکبر جبران کنند.
در مورد شیوهی برخورد با افراد مغرور و خود شیفته باید به کتابهائی که در این زمینه هست مراجعه شود
3⃣ گام سوم: تعاملات منفی را کنار بگذاریم.
ریشهی نارضایتی چیست؟
وجود تعاملات منفی
انتقادات تحقیر آمیز و تخریب کننده، سرزنشهای مکرر میزان نارضایتی را افزایش میدهد
امیرالمومنینعلیعلیهالسلام فرمودند: «سرزنش که زیاد شود آتش لجاجت شعلهور میگردد»
لذا میبایست تغییر را از اصلاح زبان آغاز کرد تغییر:
از تحقیر به تکریم، از تهدید به ترغیب
از تنبیه به تشویق.
یک قاعدهی مهم در زندگی: روش مهمانی هست، در خانواده به همدیگر به چشم مهمان نگاه کنیم همانگونه که برای مهمان خانه و سر وضع ظاهری خود را مرتب میکنیم، عملکردمان در زندگی با همدیگر همانگونه باشد، یعنی محترمانه با هم رفتار کنیم. زیرا احترام به مراتب بالاتر از محبت است چون شخصیت طرف مقابل حفظ میشود
علامه طباطبائی فرمودند:ادب یعنی ظرافت در عمل.
لذا هر چه ظرافت در رفتار بیشتر باشد جذابیت و محبوبیت بیشتر میگردد
4⃣ گام چهارم: بپذیریم کامل و بدون نقص نیستیم.
توجه به این امر سبب میگردد:
۱) از اطرافیانمان انتظار کامل بودن نداشته باشیم
۲) اشتباهات دیگران را به سادگی بپذیریم
تنظیمکننده:مرضیهرمضانقاسم
#اخلاق_در_زندگی_ماهرمضان1400
#راهکارهای_رضایتمندی
@ramezan_ghasem110
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
سلام دوستان بزرگوار!
چشم زخم حقیقت دارد. در نهج البلاغه آمده است: «الْعَيْنُ حَقٌ وَ الرُّقَى حَق»؛ «چشم زخم حق است و توسل به دعا براى دفع آن نيز حق است».
برای در امان ماندن از چشم زخم، توصیه های دینی را باید عمل کنیم؛ مانند:
ذکر شریف " ماشاءالله لاقوه الا بالله العلی العظیم "" و یا استفاده از حرز امام جواد علیه السلام. صدقه و استغفار و قربانی کردن نیز از سفارشات دین است.
اما تخم مرغ شکستن هیچ مستند شرعی و عقلی ندارد و در ضمن از دوجهت حرام است.
یک: شکستن تخم مرغ بدون فایده ی عقلانی اسراف است.
دو: در برخی روش ها اسم افرادی را می آوریم که تهمت است.
هم اسراف حرام است و هم تهمت.
#خرافات
#چشم_زخم
🇮🇷کانال رسمی استاد جواد حیدری👇
https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
هدایت شده از پاسخ به شبهات فجازی
9.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پاسخ به اظهارات حجتالاسلام عابدینی درباره حجاب و گشت ارشاد
🆔 @shobhe_shenasi
هدایت شده از کانال احکام استاد صالحی
💬 حق الماره چیست؟
کانال احکام استاد صالحی💎
•┈┈••✾••┈┈•
@amirsalehi110
هدایت شده از مرضیه رمضانقاسم
⁉️آیا امامحسین نژادپرست بودند؟
چون در روایتی آمده که امام حسین فرمودهاند:ما از تبار قریش هستیم هواخواهان ما عرب و دشمنان ما ایرانیان هستند روشن است که هر عربی از هر ایرانی بهتر و بالاتر و هر ایرانی از بدترین دشمنان ما بدتر است ایرانیها را باید دستگیر کرد و به مدینه آورد زنانشان را به کنیزی اعراب به فروش رسانید و مردانشان را به غلامی و بردگی اعراب گماشت«سفینهالبحار و مدینهالاحکام و الاثار ترجمه شیخ عباس قمی،ص۱۶۴»
پاســـ🖊ــــخِ استادحیــــــدرے زید عزه
1⃣منظور از اباعبدالله در سندِ روایت امامصادق است نه امامحسین
2⃣روایت از جهت سندی ضعیف و فاقد اعتبارست زيرا در سند آن عثمان بن جبلة قرار گرفته كه مجهول است و همچنين سلمة بنالخطاب در سند آن است،نجاشي متخصص فن رجال،او را در حديث ضعيف میداند
3⃣عجم به معنای غیر عرب است،نه ایرانی
4⃣درذیل روایت نقل مرحوم مجلسی از صاحب کتاب مناقب که گزارشی از برخورد خلیفه دوم با ایرانیان را بیان میکند و حمایتی که امام علی از آنان داشتهاند و هیچ ارتباطی با خود روایت ندارد
5⃣خداوند در آیه ۱۳حجرات میفرماید 《ان اکرمکم عندالله اتقاکم》این آیه دلالت بر نامعتبربودن این روایت دارد
6⃣درسیره اهلبیت احترام به تمام اقوام و گروهها مشهوداست و تعداد زیادی از یاران خاص معصومین از غیر اعراب بودهاند
♻️نتیجهاینکه
✳️روایت غیرقابل اعتماد است
✳️شبههافکن به مباحث دینی بیاطلاع بوده
✳️شبههافکن قصد ایجاد سوءظن نسبت به اسلام داشته در حالیکه《يريدُونَ لِيُطْفِؤُا نُورَالله...》صف/۸
#عقائد
#شبهات_محرم_صفر
@javadheidari110
🚩🏴🚩🏴🚩
@ramezan_ghasem110
6.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هر کجای خاک من بوی شهادت میدهد
عشقم ایران است، ایران حسینبنعلی
"شیوهی پاسخ به سوالات پربسامد در مجمع مبلغان محرم"
امروز صبح گلزار شهدا اصفهان
برگزار کننده: دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان
#سوالاتپربسامد_محرم
@javadheidari110