🔸 سُئِلَ عليهالسلام أَيُّهُمَا أَفْضَلُ اَلْعَدْلُ أَوِ اَلْجُودُ؛ فَقَالَ عليهالسلام اَلْعَدْلُ يَضَعُ اَلْأُمُورَ مَوَاضِعَهَا وَ اَلْجُودُ يُخْرِجُهَا مِنْ جِهَتِهَا وَ اَلْعَدْلُ سَائِسٌ عَامٌّ وَ اَلْجُودُ عَارِضٌ خَاصٌّ فَالْعَدْلُ أَشْرَفُهُمَا وَ أَفْضَلُهُمَا.
🔹 از امام پرسيدند از اين دو كدام برترند: عدالت، يا سخاوت؟ فرمود: عدالت هر چيز را در جاى خود قرار مىدهد ولى سخاوت آنرا از مسيرش فراتر مىبرد عدالت، قانونى همگانى است ولى سخاوت جنبه خصوصى دارد بنا بر اين عدالت شريفتر و برتر است.
✅ در واقع امام(ع) به دو نكتۀ اساسى اشاره فرموده است:
▫️ نخست اينكه نتيجۀ عدالت اين است كه هر كسى در جامعه به حق خويش برسد و هرچيز در جاى خود باشد. اصولاً بعضى عدالت را چنين معنا كردهاند: «وضع الشىء فى موضعه؛ هرچيز را در جاى خود قرار دادن». روشن است كه در اين صورت تمام افراد اجتماع به تلاش و كوشش برمىخيزند تا بتوانند حق عادلانۀ خود را بگيرند در نتيجه جامعه در سايۀ عدالت، شكوفا و فعال و مترقى مىشود. اما جود و بخشش چنين نيست زيرا چيزى اضافه بر استحقاق افراد است كه البته در جاى خود بسيار خوب و شايسته است، ولى اى بسا همين صفت خوب و شايسته سبب شود كه عدهاى به تنبلى روى آورند و تلاش و كوشش را كم كنند و به انتظار جود و بخشش سخاوتمندان بنشينند.
▫️ سپس امام(ع) به نكتۀ مهم ديگرى اشاره مىكند، مىفرمايد: عدالت امرى است فراگير كه تمام جامعۀ انسانى مىتوانند از آن بهرهمند گردند و در سايۀ آن به زندگى آبرومندى ادامه دهند در حالى كه جود و بخشش فراگير نيست و هميشه موضعى و محدود است و روشن است چيزى كه آثار مثبت آن همۀ افراد جامعه را فرامىگيرد از چيزى كه جنبۀ محدود دارد بهتر و اشرف و افضل است.
🔰 در یک کلام میتوان گفت: عدل بهتر از جود است.
#کلام_امیر
@javaneh_edu
🟢 امام حسین(ع) مدافع صلح با معاویه
🔸 امام حسین(ع)، جزو مدافعان ایدهی صلح امام حسن(ع) بود. وقتی که در یک مجلس خصوصی، یکی از یاران نزدیک -از این پُرشورها و پُرحماسهها- به امام مجتبی(ع) اعتراضی کرد، امام حسین با او برخورد کردند: «فغمز الحسین فی وجه حجر».
🔹 هیچکس نمیتواند بگوید که اگر امام حسین به جای امام حسن بود، این صلح انجام نمیگرفت. نخیر، امام حسین با امام حسن بود و این صلح انجام گرفت و اگر امام حسن(ع) هم نبود و امام حسین(ع) تنها بود، در آن شرایط، باز هم همین کار انجام میگرفت و صلح میشد.
#تاریخ_صدر_اسلام
@javaneh_edu
📌 مهم
📝 آزمون فصل چهارم دوره آموزشی مجازی قدر
⚠️ بازه مجاز ورود به سامانه:
🕘 از ساعت ۸:۰۰ روز ۹ فروردین الی ساعت ۴:۰۰ روز ۱۰ فروردین
⏰ مدت مجاز حضور در آزمون: ۱۲ دقیقه
🖊 حتما با نام و نام خانوادگی خودتان در آزمون شرکت کنید.
🔻 لینک ورود به آزمون چهارم دوره قدر:
digiform.ir/ghadr04
❌ خروج از صفحه آزمون به معنای تقلب میباشد.
@javaneh_edu
May 11
پاسخنامه آزمون چهارم.pdf
193.9K
📄 سند | پاسخنامه تشریحی آزمون چهارم دوره
@javaneh_edu
هدایت شده از مدرسه جوانه
🎁 به ۲ نفری که بالاترین نمره (۲۰) را کسب کرده بودند، جایزه ناقابل ۱.۵۰۰.۰۰۰ ریالی را تقدیم کردیم.
💢 انشالله در آزمونهای بعدی، شما هم جزو برندگان باشید.
#جایزه
@javaneh_edu
💠 در نظر داریم در ایام مربوط به لیالی قدر، که دوره قدر تعطیل هست تا عزیزان به عبادات و عزاداریها برسند، چند کتاب معرفی کنیم.
❓چه کتابهایی؟
🗂 تو این فصل ما با محوریت موضوع #نسلکشی به چند نمونه از این نسلکشیهای اتفاقافتاده اشاره کردیم و در فصل بعد هم موضوع #استعمار رو درپیش خواهیم داشت.
✅ همه ما میدونیم که مطالب این دوره، سطحی و در حد اشاره هستند و دونستن اینها بهیچوجه برای یک فرد دغدغهمند کافی نیست.
🌐 حالا کتابهایی که معرفی خواهیم کرد، برای عمقبخشی به این دانستههای اولیه ما هست.
امیدواریم با مطالعه این کتابها یا کتابها و مقالات مشابه، معرفت خودمون رو نسبت به موضوعات مختلف، عمیق کنیم.
#معرفی_کتاب
#مطالعه_بیشتر
@javaneh_edu
📕 کتاب #هیروشیما
🖋 اثر: جان هرسی
🪄 ترجمه: محمود قلی پور
📑 تعداد صفحات: ۱۲۵ صفحه
#معرفی_کتاب
✅ کتاب "هیروشیما"، خواننده را به چالش میکشد تا دربارهی تأثیرات اخلاقی، فرهنگی و انسانی استفاده از اسلحههای هستهای در جنگها بیاندیشد.
✅ کتاب هیروشیما در مورد شش شخص است که هرکدام از آنان پیشه و زیست متفاوتی داشتند. یک کارمند، یک فیزیکدان، یک کشیش کاتولیک آلمانی، یک خیاط بیوه، یک متدیست و یک جراح جوان. جان هرسی از آنان میپرسد که هنگام فرود آمدن بمب اتم بر فراز هیروشیما در حال انجام چه کاری بودند، چگونه نجات پیدا کردند و حال به این مصیبت بزرگ انسانی چگونه نگاه میکنند.
📖 خرید نسخه چاپی
📱 خرید نسخه الکترونیکی
@javaneh_edu
📕 کتاب #وطن_فقط_یک_سرزمین_نیست
🖋 اثر: کارین کوسترر _ ادیتا دوگالیچ
🪄 ترجمه: صدیقه وجدانی
📑 تعداد صفحات: ۱۳۲ صفحه
#معرفی_کتاب
✅ کتاب "وطن فقط یک سرزمین نیست"، داستان زندگىِ قبل از جنگ و در حين جنگ یک خانواده بوسنيايى در يوگسلاوى سابق است. در حال حاضر، دنیا بیش از انتقام به صلح و عدالت نیاز دارد، این کتاب علیه هیچ ملتی، حتی صربها، نوشته نشده و کتابی ضدّ جنگ، ضدّ خونریزی و ضدّ ملیگرایی منفی است و صلح و آشتی را ترویج میدهد.
✅ بخشی از کتاب وطن فقط یک سرزمین نیست:
▫️ گاهی اوقات، جمهوری بوسنی هرزگوین یک یوگسلاویِ کوچک نامیده میشد. زیرا مانند دولت یوگسلاوی، از فرهنگها و ملیّتهای گوناگون تشکیل شده بود. در این جمهوری، بیشتر از همه، مسلمانان و بعد صربها و کراواتها زندگی میکردند.
▫️ در آن زمان کمونیست بودن خیلی مهم بود و سببِ کسبِ شخصیت میشد. به این سبب، اگر پدر من یک مسلمانِ معتقد بود، هرگز رئیس شعبهٔ بانک نمیشد. اما من از کمونیسم، فقط آن جنبه را که انسان حق ندارد انسانِ دیگر را استثمار کند و کارخانهها به کارگران تعلّق دارد، میپسندیدم و بیشتر به سنتهای اسلامی خودمان پایبند بودم. من قرآن میخواندم و انجیل را نیز مطالعه میکردم.
📖 خرید نسخه چاپی
📱 خرید نسخه الکترونیکی
@javaneh_edu
📕 کتاب #محاصره_سارایوو
🖋 اثر: کاوه ذاکری
📑 تعداد صفحات: ۴۶۸ صفحه
#معرفی_کتاب
✅ محاصره سارایوو طولانیترین محاصره پایتخت یک کشور در تاریخ مدرن جنگهاست که در جریان جنگ بوسنی اتفاق افتاد و ۱٬۴۲۵ روز بهطول انجامید.
✅ پس از آن که مسلمانان و کروواتهای بوسنی و هرزگوین استقلال خود را از یوگسلاوی اعلام کردند، صربهای بوسنی جمهوری صرب بوسنی با ۱۳٬۰۰۰ نیرو سارایوو را محاصره کردند.از ۲ می ۱۹۹۲ صربها شهر را محاصره کردند.
🔅 ارتش جمهوری بوسنی و هرزگوین با ۷۰٬۰۰۰ سرباز داخل شهر نمیتوانستند حلقه محاصره را بشکنند. در مجموع ۱۳٬۹۵۲ نفر (شامل ۵٬۴۳۴ غیرنظامی) در جریان محاصره کشته شدند.
📗 کتاب محاصره سارایوو خاطرات یک رزمنده ایرانی از این محاصره طولانی است. ذاکری که مدرس تخریب و انفجار بوده، در بوسنی، نظامیان و داوطلبان مردمی را با شیوه خنثی کردن مینها و تلههای انفجاری آشنا میکرده است. او در کنار این آموزشها به کمک رسانی و توزیع اقلام ضروری زندگی در میان مردم جنگ زده بوسنی هم میپرداخته است. کتاب محاصره سارایوو سرشار از رویدادهای تلخ و شیرین است و صداقت و صمیمیت و مردمی بودن نویسنده باعث میشود کتاب شیرین و لذتبخش و عبرتآموز باشد.
📖 خرید نسخه چاپی از سوره مهر
📖 خرید نسخه چاپی با تخفیف ۱۵درصد
📱 خرید نسخه الکترونیکی
@javaneh_edu