🇮🇳 استعمار در هند؛ وقتی فیل انگلیس یاد هندوستان میکند
🌏 هند از جنگ جهانی اول تحت استعمار انگلیس درآمد و قبل از آن، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان صنعتی در جهان بود که منسوجات باکیفیت را به صادر میکرد. پارچههای خشکی که در انگلستان تولید میشد به سادگی نمی توانست با پارچههای هندی رقابت کند. با این حال زمانی که شرکت بریتانیایی هند شرقی کنترل بنگال را در سال به دست گرفت، تغییر شروع شد.
💰 کارشناسان اقتصادی برآورد کردند که در طول نزدیک به ۲۰۰ سال استعمار، امپراطوری انگلیس دستکم ۴۵ تریلیون دلار از ثروت هند را به سرقت برده است.
🗳 به گفته مورخ «مادهوسری موکرجی»، رژیم استعماری عملاً تعرفههای هند را حذف کرد و به کالاهای انگلیسی اجازه داد تا به بازار داخلی هند هجوم آورند، اما سیستمی از مالیاتهای گزاف و عوارض داخلی ایجاد کرد که هندیها را از فروش پارچه در داخل کشورشان باز داشت، چه رسد به صادرات آن.
🔒 این وضیعت تولیدکنندگان هندی را سرکوب کرد و عملاً کشور را صنعتزدایی کرد. بنابراین تولیدکنندگان انگلیسی مزیت فوقالعادهای به دست آوردند، در حالی که هند به فقر رسید و مردم آن در برابر گرسنگی و بیماری آسیبپذیر شدند.
🇬🇧 بریتانیا سیستم "تخلیه ثروت" را نیز ایجاد کرد بطوری که از جمعیت هند مالیات میگرفت و سپس از درآمد آن برای خرید محصولات هندی استفاده میکرد و به این ترتیب این کالاها را به صورت رایگان به دست میآورد.
🍴 در اقدامی دیگر بریتانیاییها بیرحمانه عمل کردند و هند را مجبور به صادرات غذا کردند، حتی زمانی که خشکسالی یا سیل، امنیت غذایی محلی را تهدید میکرد. مورخان ثابت کردهاند که دهها میلیون هندی در طول چندین قحطی گرسنگی جان خود را از دست دادند، زیرا منابع آنها به بریتانیا و مستعمرات آن منتقل شد.
#استعمار
#تاریخ_جهان
@javaneh_edu
8.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 چرایی دستور به تفکر در منطق اسلام
🔸 ممنوعیت فکر در اسلام چیست؟
🔹 اسلام به چه نوع تفکری فرمان داده است؟
#اندیشه_مطهر
@javaneh_edu
💠 إِنَّا هَدَيْنَاهُ السَّبِيلَ إِمَّا شَاكِرًا وَإِمَّا كَفُورًا
🔹 ما راه را به او نشان دادیم، خواه شاکر باشد (و پذیرا گردد) یا ناسپاس!
🔺 سوره مبارکه انسان، آیه ۳
#جرعه_نور
@javaneh_edu
💌 پیامها و نکات آیه فوق:
۱. آزمايش انسان، براساس آگاهى و آزادى است. «انَّا هَدَيْناهُ ... إِمَّا شاكِراً وَ إِمَّا كَفُوراً»
۲. خداوند، حجت را بر انسان تمام كرده است. «إِنَّا هَدَيْناهُ السَّبِيلَ»
۳. راه درست، يكى بيش نيست. «إِنَّا هَدَيْناهُ السَّبِيلَ» (كلمه «سبيل» مفرد است.)
۴. هدايت، نعمتى در خور سپاس است. «إِنَّا هَدَيْناهُ السَّبِيلَ إِمَّا شاكِراً» (پيمودن راه دين، شكر الهى و انحراف از آن، كفران و ناسپاسى است.)
۵. كسانى كه هدايت انبيا را نپذيرند، بالاترين مرحله از كفر را مرتكب شدهاند.
(به جاى آنكه بگويد «إِمَّا كافِرا»، فرمود: «إِمَّا شاكِراً وَ إِمَّا كَفُوراً». زيرا «كفور»، اوج كفر است.)
۶. هركس شاكر نباشد، كفور است، راه سوّمى وجود ندارد. «إِمَّا شاكِراً وَ إِمَّا كَفُوراً»
📕 بر اساس تفسیر نور استاد قرائتی
#جرعه_نور
@javaneh_edu
🔰 ماجرای سفر مک فارلین به ایران چه بود؟
🔸 در صبح روز یکشنبه ۱۵ مه ۱۹۸۶ مصادف با ۴ خرداد ۶۵ یک تیم مذاکره کننده آمریکایی وارد تهران میشوند.در راس این تیم مذاکره کننده، فردی به نام مک فارلین مشاور امنیت ملی رئیس جمهور وقت آمریکا (رونالد ریگان) قرار دارد که افراد دیگری چون نورث، کیو، تیچر و نیر او را همراهی میکنند.
🔹 این هیئت که ابتدا با هویت ایرلندی وارد کشور میشوند و بعد هویت اصلی خود را فاش میکنند، با خود یک اسلحه کلت و یک انجیل امضا شده توسط ریگان و یک کیک به همراه داشتند. کیک شکلاتی با نظر جورج کیو به شکل کلید و در تل آویو پخته شده بود تا سمبلی از گشایش در روابط ایران و آمریکا باشد.
🔸 مکفارلین خود را نماینده رئیس جمهور آمریکا معرفی و این موضوع را بیان میکند که به دنبال فصل جدیدی در مناسبات بین دو کشور است. و برای نشان دادن حسن نیت آماده است برخی از اقلام مورد نیاز ایران را تامین کند.
🔹 با توجه به تاکیدات امام خمینی(ره) و مخالفت ایشان، هیچ مقام بلندپایهای از ایران در این مذاکرات شرکت نکرد و این موضوع برای طرف آمریکایی بسیار سخت و گران تمام میشود؛ تا جایی که نورث خطاب به اعضای ایرانی حاضر در جلسه میگوید: "اکنون بیش از یک روز است که در اینجا هستیم و کسی با ما صحبت نمیکند." و مکفارلین هم اینگونه بیان میکند: "هدف از آمدن به اینجا ایجاد اعتماد و پرداختن به مسائل مهم است و از آنجا که من در سطح وزیر هستم انتظار دارم با مقامات تصمیمگیرنده ملاقات کنم در غیر این صورت میتوانید با کارمندان من صحبت کنید."
🔸 بعد از حضور چهار روزه تیم مذاکرهکننده آمریکایی و مخالفت جدی امام خمینی(ره) پیرامون مجوز مذاکره با آمریکا توسط مسئولان اصلی نظام، در نهایت تیم مذاکرهکننده در روز ۱۸ مه ۱۹۸۶ مصادف با ۷ خرداد ۱۳۶۵ ایران را ترک میکنند.
🔹 بعد از بازگشت تیم مذاکرهکننده آمریکایی، در این میانه هفتهنامه الشراع لبنان خبری از سفر هیئت آمریکایی به تهران منتشر میکند. پیرو این خبر هاشمی رفسنجانی به دستور امام خمینی در تاریخ ۱۳ آبان ۱۳۶۵ به افشای ماجرای سفر مکفارلین میپردازد.
🔸 البته افشاگری این نشریه لبنانی از سوی مک فارلین تکذیب شد اما هاشمی رفسنجانی فردای آن روز بر ادعای نشریه الشراع مهر صحت زد و با پیشدستی از فضای داخلی ایران کوشید تا روند افشای اطلاعات را خود در دست گیرد؛ امری که دولت و مجلس آمریکا را نیز دچار شوک و بحران کرد.
🔹 ماجرا از این قرار بود که آمریکاییها به بهانه تامین سلاح برای ایران، در اوج جنگ ایران و عراق، به دنبال آزادی گروگانهای خود در لبنان بودند تا بتوانند هم گروگانهای خود را آزاد کنند هم بتوانند به صورت مخفیانه، با گروه و جریانی به ظاهر میانهرو در داخل حکومت ایران ارتباط برقرار کنند و بعدها از همین طریق، انقلاب ایران را مهار کنند.
🔸 افشاگری هاشمی رفسنجانی به عنوان رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس ستاد جنگ آن زمان موجب واکنشهای مختلف گروهها و افراد مختلفی میگردد تا در نهایت حضرت امام خمینی در سخنرانی ۲۹ آبان ۱۳۶۵ خود به این موضوع میپردازند و نکاتی را مطرح مینمایند از جمله مهمترین نکات این سخنرانی این است:
⬅️ این یک مسئله است مسئلهای است که از تمام پیروزیهای شما بالاتر است مسئله رئیس آمریکا با آن همه به قول خودش جلال و جبروت کسی را از مقامات عالی بفرستد به اینجا که با مقامات اینجا ملاقات کنند و هیچ یک از آنها حاضر به ملاقات نشوند، این مسئله بزرگیست که دنیا را منفجر کرده است و باید هم بکند؛ کاخ سفید را به عزا نشانده است و باید هم بنشاند؛ مسئله مسئله مهمی است.
⚠️ ناگفته نماند که برخی از گروه ها و جریانها اعتقاد دارند که علیرغم مخالفت امام خمینی(ره)، برخی از افراد مخفیانه مذاکرات و معاملاتی با مکفارلین و تیم او داشتهاند؛ ادعاهایی که فعلا در حد گمانه زنی است.
#جریانشناسی_سیاسی
#تاریخ_انقلاب
@javaneh_edu
4_6023724776902623456.mp3
864.4K
🎙 صوت | خیانت معاویه پس از امضا
⁉️ عکس العمل امام حسنمجتبی(ع) به این عهدشکنی چه بود؟
🗣 روایتگر:
استاد محمدحسین رجبیدوانی
#تاریخ_صدر_اسلام
@javaneh_edu
🇩🇿 استعمار در الجزایر؛ دُم خروسِ مهدِ دموکراسی
🏞 فرانسه ۱۲۰۹ هجری شمسی با ارتش خود به الجزایر حمله کرد. بعد از ۹ سال درگیری و جنگ، تقریباً تمام نقاط این کشور به تصرف فرانسویها در آمد. آنها در این استعمار زمینهای حاصلخیز الجزایر را هم مصادره کردند.
🕌 هنوز ۲ سال از ورود فرانسویها نگذشته بود که کشتار العوفیه اتفاق افتاد. فرانسویها ۱۲۰۰ نفر را در این منطقه از دم تیغ گذراندند.
همچنین کشتار مسجد «کتشاوه» نیز از دیگر مصادیق جنایت فرانسه علیه بشریت بوده. رئیس ستاد ارتش فرانسه در الجزایر قرآنهای این مسجد را سوزاند و آن را بر سر چهار هزار مسلمان تحصنکننده در داخل آن خراب کرد. مسلمانانی که به تبدیل این مسجد به کلیسا اعتراض داشتند.
🇫🇷 فرانسه شهر «الاغواط» را با گاز خردل بمباران کرد و مرتکب یک نسلکشی جمعی دیگر شد. این اقدام در واکنش به مقاومت مردمی انجام شد. به نقل از گزارش "رادیو الجزایر" یکی از افسران فرانسوی درباره این جنایت میگوید که "کشتار وحشتناکی بود تمامی خانهها، کوچهها و جادهها پر از اجساد بیش از ۲۳۰۰ نفر از زن، کودک و مردم شده بود."
🔫 عده از الجزایریها هم کنار ارتش فرانسه علیه جبهه مشترک آلمان نازی و عثمانی جنگیده و امیدوار بودند بعد از اتمام جنگ، فرانسه به استعمار این کشور پایان دهد. چیزی که خیلی زود مشخص شد یک امید بیهوده است.
🔪 کشتار فرانسویها در الجزایر یک رکورد منحصر به فرد از قتل عام مردم غیرنظامی محسوب می شود. تنها در یک روز یعنی هشتم می ۱۹۴۵ نظامیان فرانسوی خون بیش از ۴۵ هزار الجزایری را بر زمین ریختند. هرچند بعضی دیگر از آمارها حکایت از ۵۰ تا ۷۰ هزار کشته در این روز دارد. این برخورد و کشتار بیرحمانه حجت را بر جریانهای سیاسی و ملی الجزایر تمام کرد که اشغالگران و استعمارگران زبانی جز زبان زور متوجه نمیشوند. همین موضوع هم عامل اصلی تشکیل مقاومت مسلحانه علیه اشغالگری فرانسوی شد.
⚰ بعد از آنکه ۱۳۲ سال از حضور فرانسویها و تقریباً ۶۰ سال از استقلال الجزایر گذشته است ولی هنوز اجساد قربانیان و مفقودالاثرهای الجزایری که در دوره مبارزات استقلال این کشور با فرانسویها میجنگیدند از چاهها بیرون کشیده میشوند. با همه اینها رئیس جمهور فرانسه، امانوئل مکرون به هفته نامه لوپوینت گفته است که معذرتخواهی وظیفه من نیست و این واژه، همه روابط ۲ کشور را از بین خواهد برد.
#استعمار
#تاریخ_جهان
@javaneh_edu