حد ترخص و مسافت شرعی چه تغییری در نماز ایجاد می کند ؟ عابدینی.mp3
5.6M
🔒 حد ترخص و مسافت شرعی چه تغییری در نماز ایجاد می کند ؟
🔓 پاسخ توسط استاد : عابدینی
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
@javanvnojavan
#ماه_رمضان
اعتیاد و حکم روزه🤔
🔒افرادی که معتاد به مواد مخدرند و امکان ترک برای آنها وجود ندارد، چه تکلیفی نسبت به روزه دارند؟
🔑-اگر شخص معتاد توان گرفتن روزه را به صورت ادائی و قضائی را ندارد، واجب است روزه بگیرد و با فرض اضطرار در کشیدن تریاک، تکلیفش این است که از مفطرات غیر از کشیدن تریاک امساک کند و آن را هم به ضرورت اکتفا کند (حضرت امام)
🔑-روزه حتی بر فرد معتاد واجب است و بنابر احتیاط بیش از مقدار ضرورت نباید مفطری انجام دهد و اگر بدون استعمال مواد مخدر، قضای روزه ممکن شد، بنابر احتیاط باید آن را قضا کند؛ بنا بر این کفاره عمد، واجب نمی شود. (آیت الله امام خامنه ای).
🔑-استفاده از آنها اگر به وسيله تزريق باشد موجب بطلان نيست (آيت الله سيستانی).
🔑-روزه بنابر احتیاط واجب صحیح نیست، و همگان قدرت ترک آن را لااقل در طول روزهاي ماه رمضان دارند و اين ماه مبارک، فرصت مناسبي براي ترک آن است (آيت الله مكارم).
📚مستندات:
امام خمینی، توضیح المسائل، ج۲، بخش استفتائات، ص۸۰۰، سؤال۱۴؛ امام خامنه ای، استفتا کتبی، سوال شماره 1343209؛ و سایت، احکام روزه، اقتباس از سوال 77و 150؛ آيت الله سيستاني، کد : ۲۰۷۶۴۷؛ آيت الله مكارم، کد : 9304140475و سایت، پرسش و پاسخ، yon.ir/2XavL؛ و سایت معظم له:
https://makarem.ir/ahkam/fa/tag/index/64048/%D9%85%D8%B9%D8%AA%D8%A7%D8%AF
↪️از ثواب نشر احکام شرعی بهرهمند شوید
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
@javanvnojavan
#سوالات_شرعی
#دختر_بچه
#ماه_رمضان
کیفیت روزه ی دختر بچه هایی که تازه به سن بلوغ رسیده اند.🤔
1. شخصی که مکلف می شود همه تکالیف الهی مثل نماز، حجاب، و ... بر عهده او واجب است بله، اگر مثلا واجبی از واجبات مثل روزه برای یک تازه تکلیفی ضرر دارد، نباید روزه بگیرد. (1)
2. نکته اساسی در مسئله است این است که اگر برای دختر بچه ی مکلفی روزه ضرر ندارد ولی به دلیل ضعف بدن در بین روز دچار بی حالی شدید می شود مطابق نظر اکثر مراجع نمی تواند از اول روز غذا بخورد و آب بیاشامد (بلکه باید قصد روزه کند ولو اینکه می داند مثلا تا ساعت 2 یا 3 بعدظهر بیشتر تحمل ندارد) و اون موقعی که در بین روز به حالت بی حالی و ضعف شدید رسید و ادامه روزه برایش سختی بسیار زیادی داشت که معمولا قابل تحمل نیست، افطار کند و روزه اش باطل می شود . (2) و بعدا هم به نظر اکثر مراجع تقلید باید قضای روزه را بگیرد. (3)
3. چنین دخترانی اگر بتوانند با استفاده از راههای متعارف خود را تقویت کنند که بتوانند روزه بگیرند به تصریح برخی از فقها باید روزه خود را بگیرند مثل اینکه سحریِ مقوی بخورند یا فعالیت بدنی خود را در طی روز کاهش دهند یا استراحت بیشتر داشته باشند، انجام چنین کارهایی لازم است. (4)
نکات توضیحی و منابع:
(1) (رساله مراجع تقلید، م 1743 و م 1744)
(2) مشهور: فتوی یا احتیاط واجب در ادامه امساک کند.
حضرت امام، مقام معظم رهبری، آیت الله مکارم: امساک در بقیه روز واجب نیست. (رساله مراجع تقلید م 1581 و 1583 ؛ عروه الوثقی، فصل فی شرائط صحه الصوم، الامر السادس ؛ رهبری، سایت، احکام روزه، سوال 8 و 9 و 10 و 12 و 77 ؛ توضیح المسائل جامع م 1914 ؛ مکارم، استفتائات سایت، وجوب روزه، روزه دختران تازه به بلوغ رسیده)
(3) آیا ت عظام خویی، تبریزی، مکارم: اگر تا ماه رمضان آینده توانایی قضا نداشت دیگر قضا واجب نیست و پرداخت مد طعام کافی است. (اجوبه الاستفتائات، س 731 ؛ مکارم، استفتائات، ج 2 ، س 439 ؛ بهجت، استفتائات، ج 2 ، 2893)
(4) (توضیح المسائل جامع، م 1914 ، مکارم، سایت)
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
@javanvnojavan
6.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#سوالات_شرعی
#نیت
#ماه_رمضان
⁉️کیفیت نیت روزه در ماه مبارک رمضان
✅حجتالاسلام عابدینی
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
@javanvnojavan
#نیت
#سوالات_شرعی
#ماه_رمضان
⁉️آیا نیت را در عبادات باید بر زبان جاری کرد؟
✴️1. روزه از عبادات است و لازم است که با قصد تقرب به خدا انجام شود؛ معمولا این ایام از نیت روزه سوال می شود که چگونه باید باشد؟
در پاسخ می گوییم لازم نیست که نیت عمل به زبان بیاید یا از ذهن بگذرد (آنچه در نیت مهم است همان است که همه شما مومنین آن را رعایت می کنید مثلا برای کسی که بر می خیزد و سحری می خورد و با شروع اذان دیگر چیزی نمی خورد و قصد گرفتن روزه برای انجام تکلیف الهی را دارد نیت محقق است و دیگر هیچ فکر یا دقت و گذراندن از قلب و ... نیاز نیست) لذا در نیت خودمان را درگیر نکنیم و بسیار آسان و راحت است (در باقی عبادات هم نیت همین است). (2)
✴️2. با توجه به مطلب اول پس کسی که از همین آغاز ماه ان شاءالله قصدش روزه گرفتن کل ماه است یعنی همه ماه را نیت دارد و هیچ کار دیگری برای نیت لازم ندارد. (3)
✴️3. قصد روزه لازم است تا پایان روز ادامه داشته باشد بنابر این اگر کسی در بین روز به طور یقینی قصد کند که دیگر روزه نباشد ولو چیزی هم نخورد روزه اش باطل است. (4)
نکات توضیحی و منابع:
(1) سیستانی: از روی تذل و بندگی در پیشگاه خداوند.
(2) (رساله مراجع تقلید، م1550)
(3) (رساله مراجع تقلید، م 1551)
(4) (العروه الوثقی، کتاب الصوم، فصل فی النیة، مسئلۀ۲۲؛ توضیح المسائل مراجع، مسئلۀ۱۵۷۰و۱۵۷۱.)
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
@javanvnojavan
Joze01.mp3
4.38M
تند خوانی قرآن کریم
جزء اول
#ماه_رمضان
هدیه به وجود با عظمت
#امام_زمان علیه السلام
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
@javanvnojavan
#آداب_و_اعمال
💫مرحوم شیخ عباس قمی در مفاتیح برای روز اول #ماه_رمضان آدابی نقل فرموده اند:
1⃣ غسل کردن
2⃣ کفی از گلاب به روی خویش بزند تا از خواری و پریشانی نجات یابد (1)
3⃣ دو رکعت «نماز اول ماه» را بخواند و صدقه بدهد.
4⃣ دو رکعت نماز بخواند، در رکعت اول سورههای «حَمد» و «اِنّا فَتَحنا» را و در رکعت دوم سوره «حمد» و هر سوره دیگری را که بخواهد بخواند تا حقتعالی در آن سال بدیها را از او دور سازد و تا سال آینده در پناه خدا باشد.
5⃣ خواندن دعایی مخصوص (به مفاتیح رجوع کنید)
(1) در كتاب «جعفر بن سليمان» آمده است كه امام صادق -عليه السّلام-فرمود:
أَنَّ مَنْ ضَرَبَ وَجْهَهُ بِكَفِّ مَاءِ وَرْدٍ أَمِنَ ذَلِكَ الْيَوْمَ مِنَ الْمَذَلَّةِ وَ الْفَقْرِ وَ مَنْ وَضَعَ عَلَى رَأْسِهِ مِنْ مَاءِ وَرْدٍ أَمِنَ تِلْكَ السَّنَةَ مِنَ الْبِرْسَامِ وَ لَا تَدَعُوا مَا نُوصِيكُمْ بِهِ
«هركس با كف دست خود گلاب بر روى خود بزند، در آن روز از خوارى و نادارى ايمن مى ماند و هركس گلاب بر سر خود بزند، در آن سال از برسام ايمن مى ماند. پس هرگز اين سفارش ما را ترك نكنيد.»
📚 آدرس: مفاتیح الجنان
↪️انتشار فقط با ذکر لینک👇بلامانع است.
https://eitaa.com/borsalaniahkam1
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
@javanvnojavan