🗓🗓🗓آخر جمعة من شعبان🗓🗓🗓
❇️سفارش های سیزده گانه پیشوای هشتم در روزهای واپسین #ماه_شعبان برای خلوص دل در وقت اقبال ماه خدا (ﻟِﻴُﻘْﺒِﻞَ ﺷَﻬْﺮُ ﺍﻟﻠﻪِ ﻋَﻠَﻴْﻚَ [الیک]ﻭَ ﺃَﻧْﺖَ ﻣُﺨْﻠِﺺٌ ﻟِﻠﻪِ ﻋَﺰ ﻭَ ﺟَﻞ) و سپس یادآوری آن حضرت به سه امر :
📜📜سیزده سفارش📜📜
1-جبران و تدارک کاستی های گذشته (ﻓَﺘَﺪَﺍﺭَﻙْ ﻓِﻴﻤَﺎ ﺑَﻘِﻲَ ﻣِﻨْﻪُ ﺗَﻘْﺼِﻴﺮَﻙَ ﻓِﻴﻤَﺎ ﻣَﻀَﻰ ﻣِﻨْﻪُ)
2-توجه به امور سودمند(ﻭَ ﻋَﻠَﻴْﻚَ ﺑِﺎﻟْﺈِﻗْﺒَﺎﻝِ ﻋَﻠَﻰ ﻣَﺎ ﻳَﻌْﻨِﻴﻚَ)
3-ترک امور بی ثمر (ﻭَ ﺗَﺮْﻙِ ﻣَﺎ ﻟَﺎ ﻳَﻌْﻨِﻴﻚَ)
4-دعا زیاد کردن(ﻭَ ﺃَﻛْﺜِﺮْ ﻣِﻦَ ﺍﻟﺪﻋَﺎﺀِ)
5-طلب آمرزش زیاد داشتن (ﻭَ ﺍﻟِﺎﺳْﺘِﻐْﻔَﺎﺭِ)
6-قرآن زیاد خواندن (ﻭَ ﺗِﻠَﺎﻭَﺓِ ﺍﻟْﻘُﺮْﺁﻥِ)
7-توبه نمودن(ﻭَ ﺗُﺐْ ﺇِﻟَﻰ ﺍﻟﻠﻪِ ﻣِﻦْ ﺫُﻧُﻮﺑِﻚَ)
8-امانات مردم را بر گرداندن (ﻭَ ﻟَﺎ ﺗَﺪَﻋَﻦّ ﺃَﻣَﺎﻧَﺔً ﻓِﻲ ﻋُﻨُﻘِﻚَ ﺇِﻟﺎ ﺃَﺩﻳْﺘَﻬَﺎ)
9- دل را از کینه ها شستن(ﻭَ ﻟَﺎ ﻓِﻲ ﻗَﻠْﺒِﻚَ ﺣِﻘْﺪﺍً ﻋَﻠَﻰ ﻣُﺆْﻣِﻦٍ ﺇِﻟﺎ ﻧَﺰَﻋْﺘَﻪُ)
10-ترک هر گناهی کردن(ﻭَ ﻟَﺎ ﺫَﻧْﺒﺎً ﺃَﻧْﺖَ ﻣُﺮْﺗَﻜِﺒُﻪُ ﺇِﻟﺎ ﺃَﻗْﻠَﻌْﺖَ ﻋَﻨْﻪُ)
11-پرهیزکاری را پیشه نمودن (ﻭَ ﺍﺗﻖِ ﺍﻟﻠﻪَ)
12-بر خدا توکل کردن(ﻭَ ﺗَﻮَﻛﻞْ ﻋَﻠَﻴْﻪِ ﻓِﻲ ﺳَﺮَﺍﺋِﺮِﻙَ [سرّ امرک] ﻭَ ﻋَﻠَﺎﻧِﻴَﺘِﻚَ)
13-این دعا را زیاد خواندن(ﻭَ ﺃَﻛْﺜِﺮْ ﻣِﻦْ ﺃَﻥْ ﺗَﻘُﻮﻝَ ﻓِﻴﻤَﺎ ﺑَﻘِﻲَ ﻣِﻦْ ﻫَﺬَﺍ ﺍﻟﺸﻬْﺮِ {ﺍﻟﻠﻬُﻢ ﺇِﻥْ ﻟَﻢْ ﺗَﻜُﻦْ ﻏَﻔَﺮْﺕَ ﻟَﻨَﺎ ﻓِﻴﻤَﺎ ﻣَﻀَﻰ ﻣِﻦْ ﺷَﻌْﺒَﺎﻥَ ﻓَﺎﻏْﻔِﺮْ ﻟَﻨَﺎ ﻓِﻴﻤَﺎ ﺑَﻘِﻲَ ﻣِﻨْﻪُ})
📜📜📜📜سه امر📜📜📜📜
1⃣اولا :
به آمد و شدِ شب و روز و گذر ایام و لیالی با دید معرفتی توجه داشته باش (ﺇِﻥ ﺷَﻌْﺒَﺎﻥَ ﻗَﺪْ ﻣَﻀَﻰ ﺃَﻛْﺜَﺮُﻩُ ﻭَ ﻫَﺬَﺍ ﺁﺧِﺮُ ﺟُﻤُﻌَﺔٍ ﻣِﻨْﻪُ)
2⃣ثانیا:
در زندگی ات به کارآمدی و کار راه اندازی توکل دقت داشته باش(ﻭَ ﻣَﻦْ ﻳَﺘَﻮَﻛﻞْ ﻋَﻠَﻰ ﺍﻟﻠﻪِ ﻓَﻬُﻮَ ﺣَﺴْﺒُﻪُ ﺇِﻥ ﺍﻟﻠﻪَ ﺑﺎﻟِﻎُ ﺃَﻣْﺮِﻩِ ﻗَﺪْ ﺟَﻌَﻞَ ﺍﻟﻠﻪُ ﻟِﻜُﻞ ﺷَﻲْ ﺀٍ ﻗَﺪْﺭﺍً)
3⃣ثالثا:
به رحمت وافر حضرت الله به جهت حرمت این ماه متوجه باش و مبادا خودت را از آن محروم کنی (ﻓَﺈِﻥﱠﺍﻟﻠﻪَ ﺗَﺒَﺎﺭَﻙَ ﻭَ ﺗَﻌَﺎﻟَﻰ ﻳُﻌْﺘِﻖُ ﻓِﻲ ﻫَﺬَﺍ ﺍﻟﺸﻬْﺮِ ﺭِﻗَﺎﺑﺎً ﻣِﻦَ ﺍﻟﻨﺎﺭِ ﻟِﺤُﺮْﻣَﺔِ ﺷَﻬْﺮِ ﺭَﻣَﻀَﺎﻥَ)
📚جامع احادیث شیعه ج9ص22
📲 ثواب انتشار این پیام با شما📿
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
@javanvnojavan
#احکام_شرعی_روزه
سوال روزهای پایانی #ماه_شعبان
زمان پرداخت کفاره تاخیر یا فدیه
🔒اگر انسان به علت بیماری روزه ماه رمضان را نگیرد و بداند که بیماری او تا رمضان سال آینده طول می کشد و نمی تواند روزه ها را قضا کند، آیا می تواند با پایان ماه رمضان و قبل از رسیدن ماه مبارک رمضان سال بعد، کفاره (فدیه) را پرداخت نماید؟
🔑- حتی در فرض مذکور در سوال (یقین به خوب نشدن) پرداخت کفاره قبل از گذشتن زمان قضای روزه صحیح نیست؛ بلکه لازم است به مقداری صبر نماید تا زمان قضای روزه بگذرد.
مثلاً کسی که سی روز کفّاره (فدیه) از ماه رمضان قبل به عهده دارد، میتواند با اتمام روز پانزدهم ماه شعبان، کفّارۀ پانزده روز را بپردازد، و نیز کسی که کفّارۀ ده روز به عهدۀ اوست، با اتمام روز بیست و پنجم ماه شعبان، میتواند کفّارۀ پنج روز را بپردازد. (امام خامنه ای، آیت الله سیستانی)
🔑- در فرض سوال می تواند کفاره هر روز از ماه رمضان را بعد از همان روز پرداخت نماید. (آیت الله مکارم)
🔒 حکم کسی که اشتباها کفاره روزه پارسال را با اتمام همان ماه مبارک پرداخته است چیست؟
🔑- در این صورت میتواند آنچه را هر سال بابت کفّارۀ مریضی همان سال پرداخته، برای سال یا سالهای گذشته اش حساب نماید، و در این صورت، تنها لازم است کفّارۀ سال اخیر را بعد از فرا رسیدن زمان آن، پرداخت نماید. (امام خامنه ای، آیت الله سیستانی)
📚 مستندات:
امام خامنه ای، استفتاء از دفتر معظم له، تاریخ مهر 1402؛ آیت الله سیستانی، توضیح المسائل جامع، ج2، م186 و 188؛ آیت الله مکارم، سایت، استفتائات، روزه، احکام کفاره روزه، https://makarem.ir/main.aspx?typeinfo=21&lid=0&catid=45832&mid=258980؛
↪️از ثواب نشر احکام شرعی بهرهمند شوید. لینک کانال👇
@javanvnojavan
حد ترخص و مسافت شرعی چه تغییری در نماز ایجاد می کند ؟ عابدینی.mp3
5.6M
🔒 حد ترخص و مسافت شرعی چه تغییری در نماز ایجاد می کند ؟
🔓 پاسخ توسط استاد : عابدینی
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
@javanvnojavan
#ماه_رمضان
اعتیاد و حکم روزه🤔
🔒افرادی که معتاد به مواد مخدرند و امکان ترک برای آنها وجود ندارد، چه تکلیفی نسبت به روزه دارند؟
🔑-اگر شخص معتاد توان گرفتن روزه را به صورت ادائی و قضائی را ندارد، واجب است روزه بگیرد و با فرض اضطرار در کشیدن تریاک، تکلیفش این است که از مفطرات غیر از کشیدن تریاک امساک کند و آن را هم به ضرورت اکتفا کند (حضرت امام)
🔑-روزه حتی بر فرد معتاد واجب است و بنابر احتیاط بیش از مقدار ضرورت نباید مفطری انجام دهد و اگر بدون استعمال مواد مخدر، قضای روزه ممکن شد، بنابر احتیاط باید آن را قضا کند؛ بنا بر این کفاره عمد، واجب نمی شود. (آیت الله امام خامنه ای).
🔑-استفاده از آنها اگر به وسيله تزريق باشد موجب بطلان نيست (آيت الله سيستانی).
🔑-روزه بنابر احتیاط واجب صحیح نیست، و همگان قدرت ترک آن را لااقل در طول روزهاي ماه رمضان دارند و اين ماه مبارک، فرصت مناسبي براي ترک آن است (آيت الله مكارم).
📚مستندات:
امام خمینی، توضیح المسائل، ج۲، بخش استفتائات، ص۸۰۰، سؤال۱۴؛ امام خامنه ای، استفتا کتبی، سوال شماره 1343209؛ و سایت، احکام روزه، اقتباس از سوال 77و 150؛ آيت الله سيستاني، کد : ۲۰۷۶۴۷؛ آيت الله مكارم، کد : 9304140475و سایت، پرسش و پاسخ، yon.ir/2XavL؛ و سایت معظم له:
https://makarem.ir/ahkam/fa/tag/index/64048/%D9%85%D8%B9%D8%AA%D8%A7%D8%AF
↪️از ثواب نشر احکام شرعی بهرهمند شوید
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
@javanvnojavan
#سوالات_شرعی
#دختر_بچه
#ماه_رمضان
کیفیت روزه ی دختر بچه هایی که تازه به سن بلوغ رسیده اند.🤔
1. شخصی که مکلف می شود همه تکالیف الهی مثل نماز، حجاب، و ... بر عهده او واجب است بله، اگر مثلا واجبی از واجبات مثل روزه برای یک تازه تکلیفی ضرر دارد، نباید روزه بگیرد. (1)
2. نکته اساسی در مسئله است این است که اگر برای دختر بچه ی مکلفی روزه ضرر ندارد ولی به دلیل ضعف بدن در بین روز دچار بی حالی شدید می شود مطابق نظر اکثر مراجع نمی تواند از اول روز غذا بخورد و آب بیاشامد (بلکه باید قصد روزه کند ولو اینکه می داند مثلا تا ساعت 2 یا 3 بعدظهر بیشتر تحمل ندارد) و اون موقعی که در بین روز به حالت بی حالی و ضعف شدید رسید و ادامه روزه برایش سختی بسیار زیادی داشت که معمولا قابل تحمل نیست، افطار کند و روزه اش باطل می شود . (2) و بعدا هم به نظر اکثر مراجع تقلید باید قضای روزه را بگیرد. (3)
3. چنین دخترانی اگر بتوانند با استفاده از راههای متعارف خود را تقویت کنند که بتوانند روزه بگیرند به تصریح برخی از فقها باید روزه خود را بگیرند مثل اینکه سحریِ مقوی بخورند یا فعالیت بدنی خود را در طی روز کاهش دهند یا استراحت بیشتر داشته باشند، انجام چنین کارهایی لازم است. (4)
نکات توضیحی و منابع:
(1) (رساله مراجع تقلید، م 1743 و م 1744)
(2) مشهور: فتوی یا احتیاط واجب در ادامه امساک کند.
حضرت امام، مقام معظم رهبری، آیت الله مکارم: امساک در بقیه روز واجب نیست. (رساله مراجع تقلید م 1581 و 1583 ؛ عروه الوثقی، فصل فی شرائط صحه الصوم، الامر السادس ؛ رهبری، سایت، احکام روزه، سوال 8 و 9 و 10 و 12 و 77 ؛ توضیح المسائل جامع م 1914 ؛ مکارم، استفتائات سایت، وجوب روزه، روزه دختران تازه به بلوغ رسیده)
(3) آیا ت عظام خویی، تبریزی، مکارم: اگر تا ماه رمضان آینده توانایی قضا نداشت دیگر قضا واجب نیست و پرداخت مد طعام کافی است. (اجوبه الاستفتائات، س 731 ؛ مکارم، استفتائات، ج 2 ، س 439 ؛ بهجت، استفتائات، ج 2 ، 2893)
(4) (توضیح المسائل جامع، م 1914 ، مکارم، سایت)
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
@javanvnojavan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سوالات_شرعی
#نیت
#ماه_رمضان
⁉️کیفیت نیت روزه در ماه مبارک رمضان
✅حجتالاسلام عابدینی
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
@javanvnojavan
#نیت
#سوالات_شرعی
#ماه_رمضان
⁉️آیا نیت را در عبادات باید بر زبان جاری کرد؟
✴️1. روزه از عبادات است و لازم است که با قصد تقرب به خدا انجام شود؛ معمولا این ایام از نیت روزه سوال می شود که چگونه باید باشد؟
در پاسخ می گوییم لازم نیست که نیت عمل به زبان بیاید یا از ذهن بگذرد (آنچه در نیت مهم است همان است که همه شما مومنین آن را رعایت می کنید مثلا برای کسی که بر می خیزد و سحری می خورد و با شروع اذان دیگر چیزی نمی خورد و قصد گرفتن روزه برای انجام تکلیف الهی را دارد نیت محقق است و دیگر هیچ فکر یا دقت و گذراندن از قلب و ... نیاز نیست) لذا در نیت خودمان را درگیر نکنیم و بسیار آسان و راحت است (در باقی عبادات هم نیت همین است). (2)
✴️2. با توجه به مطلب اول پس کسی که از همین آغاز ماه ان شاءالله قصدش روزه گرفتن کل ماه است یعنی همه ماه را نیت دارد و هیچ کار دیگری برای نیت لازم ندارد. (3)
✴️3. قصد روزه لازم است تا پایان روز ادامه داشته باشد بنابر این اگر کسی در بین روز به طور یقینی قصد کند که دیگر روزه نباشد ولو چیزی هم نخورد روزه اش باطل است. (4)
نکات توضیحی و منابع:
(1) سیستانی: از روی تذل و بندگی در پیشگاه خداوند.
(2) (رساله مراجع تقلید، م1550)
(3) (رساله مراجع تقلید، م 1551)
(4) (العروه الوثقی، کتاب الصوم، فصل فی النیة، مسئلۀ۲۲؛ توضیح المسائل مراجع، مسئلۀ۱۵۷۰و۱۵۷۱.)
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
@javanvnojavan
Joze01.mp3
4.38M
تند خوانی قرآن کریم
جزء اول
#ماه_رمضان
هدیه به وجود با عظمت
#امام_زمان علیه السلام
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
@javanvnojavan
#آداب_و_اعمال
💫مرحوم شیخ عباس قمی در مفاتیح برای روز اول #ماه_رمضان آدابی نقل فرموده اند:
1⃣ غسل کردن
2⃣ کفی از گلاب به روی خویش بزند تا از خواری و پریشانی نجات یابد (1)
3⃣ دو رکعت «نماز اول ماه» را بخواند و صدقه بدهد.
4⃣ دو رکعت نماز بخواند، در رکعت اول سورههای «حَمد» و «اِنّا فَتَحنا» را و در رکعت دوم سوره «حمد» و هر سوره دیگری را که بخواهد بخواند تا حقتعالی در آن سال بدیها را از او دور سازد و تا سال آینده در پناه خدا باشد.
5⃣ خواندن دعایی مخصوص (به مفاتیح رجوع کنید)
(1) در كتاب «جعفر بن سليمان» آمده است كه امام صادق -عليه السّلام-فرمود:
أَنَّ مَنْ ضَرَبَ وَجْهَهُ بِكَفِّ مَاءِ وَرْدٍ أَمِنَ ذَلِكَ الْيَوْمَ مِنَ الْمَذَلَّةِ وَ الْفَقْرِ وَ مَنْ وَضَعَ عَلَى رَأْسِهِ مِنْ مَاءِ وَرْدٍ أَمِنَ تِلْكَ السَّنَةَ مِنَ الْبِرْسَامِ وَ لَا تَدَعُوا مَا نُوصِيكُمْ بِهِ
«هركس با كف دست خود گلاب بر روى خود بزند، در آن روز از خوارى و نادارى ايمن مى ماند و هركس گلاب بر سر خود بزند، در آن سال از برسام ايمن مى ماند. پس هرگز اين سفارش ما را ترك نكنيد.»
📚 آدرس: مفاتیح الجنان
↪️انتشار فقط با ذکر لینک👇بلامانع است.
https://eitaa.com/borsalaniahkam1
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
@javanvnojavan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#رمضان
#ماه_رمضان
#سوالات_شرعی
⁉️آیا اطاعت خداوند در ماه مبارک رمضان برای همه گرفتن روزه است؟
✅حجتالاسلام عابدینی
انتشار فقط با لینک بلا مانع است 👇
https://eitaa.com/javanvnojavan
#سوالات_شرعی
#ماه_رمضان
⁉️تشخیص ضرر به عهده کیست؟ وضرر چیست؟
✴️1. تشخیص اینکه روزه برای انسان ضرر دارد یا ضرر ندارد، به عهده خود انسان است؛ لذا کسی که می داند روزه برایش ضرر دارد اگر چه دکتر بگوید روزه ضرر ندارد، نباید روزه بگیرد و اگر روزه بگیرد صحیح نیست و کسی که می داند روزه برای او ضرر ندارد اگر چه دکتر بگوید ضرر دارد، باید روزه بگیرد. (1)
✴️2. اگر انسان احتمال قابل توجهی بدهد که روزه برایش ضرر دارد بطوری که این احتمال ضرر، سبب ترس ضرر برای روزه دار شود نباید روزه بگیرد. مثلا اگر کسی از گفته پزشک متخصص یا بر اساس تجربه ای که داشته، بترسد که روزه گرفتن برایش ضرر دارد، یا شک در ضرر کند نباید روزه بگیرد هر چند اطمینان به ضرر نداشته باشد. (2)
✴️3. برخی بهانه هایی برای روزه نگرفتن دارند مثل درس، ورزش و ... در پاسخ فقها فرموده اند: صرف این امور، مجوز برای ترک روزه ماه رمضان نمی شود. و در صورتی که روزه نگیرد معصیت کرده و باید قضای آن را بجا آورد و کفاره عمد نیز بر او واجب است (3)
⁉️این کفاره افطار عمدی روزه که واجب می شود چیست؟
الف: اطعام و سیر نمودن شصت فقیر است و اگر قرار باشد طعام را به آنها بدهد باید به هر نفر یک مد طعام یعنی 750 گرم از غذاهای متعارف مثل نان یا آرد یا گندم و یا برنج ... بپردازد.
ب: گرفتن شصت روز روزه است که باید سی و یک روز آن پشت سر هم باشد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (رساله مراجع تقلید، م 1743)
(2) (رساله مراجع تقلید، م 1744)
(3) (رهبری، سایت، استفتائات جدید، خرداد ماه 1396 ؛ سیستانی، سایت، استفتائات، روزه و تحصیل؛ مکارم، سایت،استفتائات روزه، وجوب روزه، حکم ترک یا افطار روزه به دلیل امتحانات)
انتشار فقط با ذکر لینک بلامانع است
https://eitaa.com/javanvnojavan
#احکام_شرعی
#مکروهات_روزه
🔒انجام چه اموری در حال روزه مکروه است؟
برخی از کارهایی که روزه را باطل نمی کند لکن برای روزه دار مکروه است به شرح ذیل است:
1⃣ هر کاری که سبب ضعف شود؛ (مانند خون دادن و حمام رفتن )
2⃣ بوییدن گیاه خوشبو ؛ (عطر زدن مکروه نیست)
3⃣ مسواک کردن با مسواک خیس؛
4⃣ کشیدن دندان و هر کاری که به سبب آن از دهان خون بیاید؛
5⃣ چشیدن غذا و مانند آن؛
6⃣ ریختن دارو در بینی در صورتی که به حلق نرسد؛
7⃣ ریختن دارو در چشم و سرمه کشیدن اگر بو یا مزة آن به حلق برسد؛
8⃣ نشستن زن در آب ؛
9⃣ شوخی با همسر که شهوت را تحریک کند ولی به حد بطلان روزه نرسد؛
🔟 مضمضه زیاد (آب در دهان چرخاندن)
نکته: کراهت در شماره های 3، 4، 5، 6 و 10 مشروط به آن است که چیزی از حلق پایین نرود، و الا اگر از حلق (مخرج حرف خ) پایین تر برود روزه باطل است.
📚 آدرس: سایت مقام معظم رهبری
↪️انتشار فقط با ذکر لینک👇بلامانع است.
https://eitaa.com/borsalaniahkam1
#احکام_شرعی
#ناخن_مصنوعی_روزه 💅💅
با توجه به کثرت سوالات کاربران کانال نسبت به ناخن مصنوعی و حکم روزه🤔🤔
✅ حکم مسئله تقدیم می گردد:
اگر در ماه مبارک غسل واجبی بر گردن خانمی که ناخن کاشته باشد؛ با توجه به اینکه باقی ماندن عمدی بر جنابت یا حیض مبطل روزه ماه رمضان است؛
بنابراين واجب است ناخن ها را در اولین فرصت جدا کند؛ تا بتواند قبل از اذان صبح غسل صحیحی انجام دهد؛
حال اگر خانمی که ناخن کاشته حکم باطل بودن را در ساعتی از روز فهمید که در آن ساعت وقت یا شرایط جدا کردن موانع را ندارد 😞
باید موقتا برای روزه آن روز قبل از اذان صبح علاوه بر غسل جبیره ای تیمم هم انجام دهد و روزه بگیرد
و در اولین فرصت با فراهم شدن شرایط، برای جدا کردن ناخن ها اقدام کند؛
البته بنابر احتیاط واجب روزه ای که با این حالت گرفته را بعد ماه مبارک قضا کند. (امام خامنهای، آیت الله سیستانی)
↪️انتشار فقط با ذکر لینک👇بلامانع است
https://eitaa.com/borsalaniahkam1
Joze02.mp3
4.22M
تحدیر (تند خوانی) قرآن کریم
✅جزء دوم
#ماه_رمضان
هدیه به وجود با عظمت
#امام_زمان علیه السلام
انتشار فقط با ذکر لینک بلامانع است 👇
https://eitaa.com/javanvnojavan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تا حالا به کلیپ طلبه ای که توسط خانم کشف حجاب مورد فحاشی قرار گرفته،
از این زاویه نگاه کرده بودی؟😱💔
28.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ماجرای درمانگاه قم و بزغاله امام مجتبی علیه السلام
👆دو درس مهم از این واقعه
👌ببینید و منتشر کنید
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/javanvnojavan
جزء 3.mp3
8M
تحدیر (تند خوانی) قرآن کریم
✅جزء سوم
#ماه_رمضان
هدیه به وجود با عظمت
#امام_زمان علیه السلام
انتشار فقط با ذکر لینک بلامانع است 👇
https://eitaa.com/javanvnojavan
#ماه_رمضان
#انجام_مبطلات_روزه_به_خاطر_ندانستن_حکم
🔒 اگر شخص روزهدار کاری که روزه را باطل می کند را انجام دهد، درحالیکه نمیدانسته روزه با آن عمل باطل میشود (مثلا نمی دانسته که زناشویی روزه را باطل می کند و مرتکب شود) روزه اش چه حکمی دارد؟
🔑-اگر شخص در یادگیری مسئله کوتاهی کرده (جاهل مُقصّر)، روزهاش باطل است؛ ولی اگر کوتاهی نکرده (جاهل قاصر)، باز هم بنابراحتیاط روزهاش باطل است. (حضرت امام)
🔑-روزه با انجام مبطلات ولو با ندانستن مسئله باطل است لکن کفاره ندارد؛ البته نسبت به ورود به روز با داشتن غسل واجب (جنابت و حیض)؛ اگر کسی ندانسته قبل از اذان صبح غسل نکند: اگر در ندانستن مقصر باشد (یعنی مثلا در وجوب غسل قبل از اذان شک داشته و در حال شک غسل نکرده) بنابر احتیاط واجب باطل است و در جاهل قاصر (یعنی کسی که یقین دارد بقای بر جنابت یا حیض روزه را باطل نمیکند و بر این اساس غسل نکرده و روزه گرفته) روزه اش صحیح است. (امام خامنه ای)
🔑-اگر مکلف ندانسته مرتکب مبطلی شود، چنانچه آن عمل، خوردن یا آشامیدن یا نزدیکی با همسر باشد، روزه اش باطل است و در سایر موارد چند صورت دارد:
الف. اگر در یادگیری مسأله کوتاهی کرده باشد (جاهل مقصّر) روزهاش باطل میشود.
ب. اگر در یادگیری مسأله کوتاهی نکرده و هنگام انجام مبطل، شک هم نداشته (جاهل قاصر) روزهاش صحیح میباشد.
ج. چنانچه فرد، در هنگام انجام آن عمل، برای ارتکاب آن، حجّت شرعی داشته باشد (جاهل قاصر) روزهاش باطل نمیشود (آیتالله سیستانی).
🔑-چه شخص جاهل قاصر باشد و چه مقصر، روزهاش مطلقاً باطل است. (آیت الله مکارم)
📚 آدرس:
جضرت امام، العروه الوثقی، کتاب الصوم، فصل فی ما یعتبر فی مفطریة المفطرات؛
امام خامنه ای، رساله نماز و روزه م846 و 880؛
آیت الله سیستانی، منهاج الصالحین، کتاب الصوم، ذیل مسئلۀ۱۰۰۴؛ توضیح المسائل جامع، ج1، 2028.
آیت الله مکارم توضیح المسائل، چاپ جدید، مسئلۀ۱399.
انتشار فقط با ذکر لینک بلامانع است 👇
https://eitaa.com/javanvnojavan
قیمت اعلامی نماز ، روزه ، کفارات دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)
#ماه_رمضان
انتشار فقط با ذکر لینک بلامانع است 👇
https://eitaa.com/javanvnojavan