هدایت شده از اما بعد... | یادداشتهای محمدجواد میری
⭕️ انقلاب و دوستی خاله خرسهی اصولگراها
✅ قسمت اول؛ #بیماری مزمن و لیستهای #همهشو_بده
بهزودی، سر و کلهی سیاسیکاران اصولگرا برای تعیین تکلیف #حزب_الله در انتخابات پیدا میشود. بیتالغزل نغمهی اصولگرایان قطعاً باز هم ضرورت #وحدت در برابر اصلاحطلبان است و با همین ادعا قطعاً ابتدا بچههای انقلابی را ساکت خواهند کرد و ادامه ماجراها...
صدالبته میان اصولگرایان و نامزدهای پیشنهادی آنها گاهی افراد صالح و سالمی هم پیدا میشود، اما مشکل اینجاست که از نظر اصولگرایان ما باید در برابر بستههای پیشنهادی آنان که پس از سهمخواهیهای بچگانه و پشت درهای بسته آماده شده، چشمبسته بایستیم و بگوییم: به به! همهشو بده!
دربارهی این تجربهی تلخ تکراری، حرف زیاد است اما فعلاً در این یادداشت میخواهم سردرگمی سیاسی اصولگراها را بهمثابه یک بیماری شرح بدهم.
اصولگرایان مثل هر جریان دیگری از #درد رای نیاوردن (عدم اقبال مردم به آنان) میرنجند. اما متوجه نیستند که این درد، ناشی از یک بیماری است که تا درمان نشود، درد ریشهکن نمیشود.
اما #بیماری آنها چیست؟ این بیماری پدیدهای است مرکب از: نداشتن ایده و آرمانِ حداکثری یا جدید، از دست دادن قدرت اثرگذاری اجتماعی، فقدان توانایی مدیریت همسوی اختلاف سلایق، و در یک کلمه نداشتن قدرت برای ایجاد یک وحدت ریشهدار و پایدار.
اما اصولگرایان حاضر نیستند این بیماری خود را #درمان کنند. چون یا متوجه بیماری نیستند و یا خوش ندارند این مشکل را به روی خودشان بیاورند. پس چه کار میکنند؟ صورت مسأله را تغییر میدهند! بیماری را به همان درد (رای نیاوردن) تقلیل میدهند و سپس دنبال #مسکّن میگردند. همین!
حالا مسکّن این درد مزمن چه میتواند باشد؟ ساکت کردن منتقدان دلسوز، بایکوت کردن پیشنهادهای اساسی برای درمان و نهایتاً حرکتهای جهشی با اسم #وحدت.
در واقع آنها بهجای این که دنبال ایجاد وحدت واقعی بر حول محور آرمانها و ارزشهای مشترک باشند، دنبال ایجاد صورتی ساختگی و ناپایدار از وحدت با اتکا به ایجاد وحشت هستند.
مسکّن جواب میدهد؟ ممکن است بله، ممکن است نه. هر بار مسکّن، درد را خوب کند (یعنی به سبب ضعف رقبا یا هر عامل دیگری، انسجام موقت و حداقلی اصولگرایان منجر به رای آوردن گزینههایشان بشود)، با افتخار میگویند: «دیدید راه حل همین بود!؟ مبادا دفعه بعد کسی حرف دیگری بزند!» اما خدا نکند درد بهخاطر شدت بیماری خوب نشود (یعنی نتوانند مردم را قانع کنند و رای نیاورند)، آن وقت است که واویلاست! نه تنها از این که پیگیر درمان نبودهاند پشیمان نمیشوند، بلکه مقصر را انقلابیون یا آن دسته از اصولگرایان سالم و دغدغهمندی میخوانند که با صرف انرژی برای درمان، وحدتِ مسکّنجویی را شکستهاند! #مغالطه تکراری آنان همین تفسیر همیشگی نتایج بر اساس پیشفرضهای بیمار نبودن و مقصر نبودن است.
خلاصه، این سیاسیون حاضر نیستند بپذیرند مشکل از عمق بیماری است و از ناکارآمدی مسکّنها. پس همیشه برای رای آوردن و نیاوردن، توجیهات فوق را مسلّم و بدیهی میدانند. حالا در عمل چندان فرقی هم ندارد که در این مسیر مغرض باشند (چون بنگاه مسکّنفروشی دارند و برای آباد ماندن بنگاهشان چشم دیدن پزشکان نخبه و خبره اعم از پیر و جوان را ندارند) یا متوهم باشند (یعنی واقعا بیماری را درک نمیکنند و مسکن را راه حل واقعی میدانند). در عمل آن چه اتفاق میافتد افزایش عمق بیماری است و ایضاً سطح توهم بیمار.
البته قصه در جریان اصلاحطلب هم کمابیش از همین قرار است. با این تفاوت که آنها، هم در مهارتهای درمانی و هم در استعمال مسکّنهای قوی کمی جلوترند. ولی عاقبت آنچه میتواند هر روز شکنندهتر شود، اعتماد مردمی است که گمان میکنند جز این دو جریان مدعی (یا حد وسط و جمع بین آنها مثل حسن روحانی) کسی برای نمایندگی افکار عمومی وجود ندارد، پس بهدنبال افول روزافزون سلامت این دو جریان، سطح شوق و امید و مسئولیتپذیری عمومی نیز در عرصه سیاست پایین و پایینتر میآید. و این بدترین واکنشی است که میتواند در برابر انرژی بزرگ گام دوم انقلاب، ایجاد شود.
اما بحث من در این بین، بیشتر بر اصولگرایان متمرکز است چون فعلاً آنها هستند که با ادعا و نقاب #اصول گرایی، دارند از جریان انقلابی و مردم و نخبگان دلسوز و مستقل حزباللهی دلبری میکنند و خودشان را بهعنوان نماینده و سوپرمن آنها جا میزنند. در حالیکه در بهترین حالت و با فرض نیت خالص (که قطعاً در همهشان نیست) در واقع دارند مثل #خاله_خرسه، هرچه استعداد انقلابی و متخصص و سالم است را به پای خالهبازی توهمی خود فدا میکنند...
ادامه دارد...
#انتخابات #انتخابات_مجلس #اصولگرایی #اصولگرایان #مجلس_یازدهم #گام_دوم
👇یادداشتهای محمدجواد میری/ کانال «امّا بعد...»:
🆔 eitaa.com/smjmiry
🆔 ble.im/join/OGU5NmI2NT
🆔 t.me/smjmiry
هدایت شده از جبهه عدالتخواه مردمی مشهد مقدس
✅ به چه رای بدهیم؟
تکلیف حزب الله در انتخابات چیست؟
✅ @jebhe_mashhad
« فهرست مشترک در انتخابات» مبتنی بر « فهم مشترک از مسائل » و « طرح مشترک برای راهحلها » است
💢سخنان مهم سعید جلیلی در مسجد امام صادق(ع) مشهد
🔻 حضور مردم در تشییع حاج قاسم خرج موشک انتقام بود، حضور هر نفر آنها در راهپیمایی هم یک موشک در قلب مستکبران بود. هر رای مردم در انتخابات هم مثل یک موشک بر پایگاه دشمن است، اما مسئله این است که چه زمانی این رایها «نقطهزن» میشوند؟ #رأی_نقطهزن نمایندهای را به مجلس میفرستد که میتواند تحریم دشمن را بیاثر کند.
🔻 رقم زدن چنین صحنهای در انتخابات در گرو کار جبههایست و کار جبههای ملازم با تقسیم کار است. باید #همهباهم به صحنه بیایند و هر کسی در حد وسع و توانش در مسیر رسیدن به شناخت مشترک از مسائل و راهحلها و مطالبه آن از نمایندهها بکوشد. این حضور البته نباید مقطعی باشد و فردای انتخابات فروبنشیند، بلکه باید بین دو انتخابات هم #همهباهم_همیشه در صحنه باشند و جامعه را در این مسیر رسیدن به درک مشترک از مسائل و راهحلها سوق دهند.
🔻برای مثال سالیانه نمایندهها برای ۴۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه تصمیم میگیرند و در چهار سال برای ۱۶۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه کشور تصمیم میگیرند. باید مطالبه کرد هر نماینده برای این حجم از منابع ملت چه برنامهای دارند و چگونه میخواهند درباره ان تصمیم بگیرند.
🔻تازه این بودجه تنها ۳۰ درصد بودجه دولت است و ۷۰ درصد آن مربوط به شرکتهای دولتی است که اصلا در مجلس بحث نمیشود. شرکتهایی که به گفته دیوان محاسبات ۱۹۷ تای آنها ۵۳ هزار میلیارد تومان فقط زیانده هستند! برای اینها -اقای نماینده- چه برنامهای دارید؟ برای اصلاح این وضع و برای نظارت بر آنها چه کار میخواهید بکنید؟ چرا مجلس به ۷۰ درصد از بودجه که در اختیار شرکتهای دولتیست وارد نمیشود؟ نمایندگانی که به مجلس میفرستیم باید اصلاح و نظارت بر آنها را پیگیری کنند.
🔻عدالت موضوعی در کنار موضوعات دیگر نیست، عدالت حاکم بر همه مسائل است ؛ نامزدها باید پاسخ دهند چه برنامه روشنی دربرابر این مسائل مهم و این حجم از منابعی که یک ریال دو ریال هم نیستند چه حرفی دارند و در هر کدام از این مسائل مهم چگونه میخواهند عدالت را حاکم کنند؟
🔻رسیدن به مسائل مشترک، گام اول در مسیر وحدت است. اقناع و اجماع بر راه حل ها گام دوم در این مسیر است و فهرست مشترک گامی بعد از این دو است. باید بر روی روشن کردن مسائل و تبیین راه حل ها برای رسیدن به یک #فهم_مشترک در مسئله و #طرح_مشترک در راه حل توان صرف کرد. در صورتی که الان این توییت میزند، آن جواب میدهد و بحثهایی پشیزی ارزش ندارد؛ چرا توان کشور و نیروها و مردم سر این #دردهای_زرد گرفته میشود و از دردهای مردم باز می ماند؟
🔸 حل مشکلات فقط با #فهم_مشترک در مسئله یا #طرح_مشترک در راه حل و یا رسیدن به #فهرست_مشترک تمام نمیشود و نباید بعد از انتخابات با هر نتیجهای حتی رایاوری نامزدهای مدنظر گمان کرد تمام شد و رفت تا انتخابات بعدی! باید به رأیاوردهها کمک کرد. نمایندگان در دوره نمایندگی بیشتر به حضور و پشتیبانی مردم نیاز دارند تا دوران نامزدی برای جلب رأی. گاهی فهم مشترک از مسائل و طرح مشترک برای پاسخ وجود دارد، اما #تعارض_منافع باعث میشود برخی که منافع خود را در خطر میبینند حتی با آگاهی از مسائل و راهحلها دربرابر آنها مقاومت کنند. از همین روست که میگوییم حضور پشتوانه مردمی برای بعد از انتخابات برای نظارت و مطالبه مهمتر است.
✅ @jebhe_mashhad
✅ درس انتخاباتی از بیان #سپهبد_سلیمانی
#سعید_جلیلی در مسجد امام صادق(ع) مشهد:
1️⃣در جلسهای در محضر حضرت آقا، حاج قاسم گفت "ما روستایی هستیم، آنجا وقتی آب را رها میکنی، اینطوری نیست که خودش برود و برسد مثلا به آن درخت. باید بیل را برداری و پشت آب قدم به قدم بروی و به مقصد برسانیش"
2️⃣ اینطور نیست که ما بگوییم یک چیزی مصوب کردیم و چیزی بخشنامه کردیم و دیگر حل شد. اگر حاج قاسم موفق شد، چون نگاهش اینگونه بود و کار را تا آخرش پیش میبرد. پیگیری میکرد تا آن نتیجه مثبت اتفاق بیفتد. نمیگفت ایراد از فلانی است که کارش را درست انجام نداده است.
3️⃣ اگر دستاورد و نتیجه برای شما مهم باشد، آن وقت بعد از انتخاب نماینده مجلس، با دسته بیل دنبال او راه میافتید!
✅ @jebhe_mashhad
📣 برای آشنایی با نظرات و دیدگاههای دکتر #سعید_شعرباف به این صفحه بپیوندید👇👇
حضور دکتر سعید شعرباف تبریزی در برنامه#ثریا
🛑 مطالبه شفافیت اموال و عملکرد نهاد های کمتر پاسخگو
#شفافیت
#مجلس_یازدهم
#انتخابات_مجلس
#انتخابات
ببینید در :
https://www.instagram.com/tv/B8i10zpAtrd/?igshid=1ik76h9rvbu21
@dr_shaarbaf
پشتیبانی مردم
✅ حل مشکلات فقط با #فهم_مشترک در مسئله یا #طرح_مشترک در راه حل و یا رسیدن به #فهرست_مشترک تمام نمیشود و نباید بعد از انتخابات با هر نتیجهای، حتی رایآوری نامزدهای مدنظر گمان کرد تمام شد و رفت تا انتخابات بعدی! باید به رأیاوردهها کمک کرد.
🔻 نمایندگان در دوره نمایندگی بیشتر به حضور و پشتیبانی مردم نیاز دارند تا دوران نامزدی برای جلب رأی. گاهی فهم مشترک از مسائل و طرح مشترک برای پاسخ وجود دارد، اما #تعارض_منافع باعث میشود برخی که منافع خود را در خطر میبینند حتی با آگاهی از مسائل و راهحلها دربرابر آنها مقاومت کنند. از همین روست که میگوییم حضور پشتوانه مردمی برای بعد از انتخابات برای نظارت و مطالبه مهمتر است.
@saeedjalily