هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
1.57M
در پاسخ به یادداشت دکتر رسول بخشی در مورد رابطه نقدینگی و تورم و نقدی که به صحبتهای دکتر جبرائیلی داشتند.
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از خبرگزاری فارس
9.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨رقبای همدم...
اعم از دسته بندیهای سیاسی موجود در کشور، یک دوگانگی جدی میان مدیران و نخبگان ما در عرصه اقتصادی وجود دارد که به اختلاف دو بینش مربوط میشود.
1️⃣یک بینش، ضمن اینکه بخش خصوصی را موتور محرک اقتصاد میداند و مخالف تصدیگری دولتی است، قائل به ایفای نقش حامی، هادی و ناظر توسط دولت در اقتصاد است و به موازات کاهش تصدیگری دولت، افزایش قدرت و ابزارهای حمایتی، هدایتی و نظارتی آن را ضروری میداند. این بینش برای اشراف و نظارت دولت بر فعالیتهای فعالان اقتصادی، اختیارات بیحد و حصر قائل است. این بینش میگوید نباید "آزادی فعالیتهای اقتصادی را این جور معنا کنیم که آن کسانی که قدرت فعالیت و مانور اقتصادی دارند، آزادند هرچه خواستند تولید کنند، هرجور خواستند عرضه کنند، هر وقت خواستند توزیع کنند، هرجور خواستند بفروشند، هر جور خواستند مصرف کنند".
باور این بینش این است که "اگر این حق برای حاکم اسلامی نباشد و مردم بدون نظارت دولت و بدون رعایت سیاستهای دولت تلاش اقتصادی را شروع کنند و انجام بدهند، این یقینا در جامعه به طغیان، به ظلم، به بغی، به فساد منتهی خواهد شد و همان وضعیتی پیش خواهد آمد که دردنیای سرمایهداری هست".
2️⃣اما بینش دیگر، به تاسی از مکتب نئولیبرالیسم معتقد به سپردن اقتصاد به دست نامرئی بازار است و برای دولت، نقشی در اینکه در اقتصاد چه چیزی و به چه نحوی تولید شود، چگونه توزیع شود و چگونه مصرف شود، قائل نیست. این نگاه دوم اساسا کاری به مسئله تولید و عرضه و ایفای نقش دولت در آن ندارد و با مکانیسم قیمت به دنبال مدیریت اقتصاد است.
تلاقی و تنازع این دو نگاه، تقریبا در هر مسئلهای در کشور خود را نشان میدهد؛ و نگاه دوم که مع الاسف به دلیل انتفاع جریان سرمایهداری از آن، نگاهی غالب شده است، میان طیفهای سیاسی متضاد، پیروانی همسو و همدم دارد.
بینش دوم، در بزنگاههای مختلف، به هر ابزاری متوسل شده و سیاست مورد نظر خود را به کشور تحمیل کرده است؛ و میتوان به جرئت مدعی شد که بسیاری از ناکامیها و تلخکامیهای اقتصادی ما در عرصهها و برهههای مختلف، ناشی از غلبه همین نگاه است. نگاهی که معیشت میسوزد و نابرابری میسازد...
@syjebraily
جبهه تمدن ساز انقلاب اسلامی
✨رقبای همدم... اعم از دسته بندیهای سیاسی موجود در کشور، یک دوگانگی جدی میان مدیران و نخبگان ما در
📎در دیدگاه اول، کلمات قرار گرفته در " "، از حضرت آقا می باشد.
هدایت شده از بیداری ملت
41.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فقط ده دقیقه وقت بگذارید و گوشهای از واقعیات اقتصاد ایران را از زبان سیدیاسر جبرائیلی بشنوید و شگفتزده شوید
سخنانی که به همراه آمار رسمی شما را شگفتزده میکند! چطور ممکن است ذهنیتی که در تمام کشور وجود دارد دروغ باشد؟ رسانههای لیبرال با ذهنیت مردم و مسئولین چه کردهاند؟
چرا تصور میکردیم در کشور ما نقدینگی فراوان است در صورتی که تقریباً هیچ کس نه تولیدکننده و نه مصرفکننده واقعی جز بانکها پولی ندارد.
ببینید و ببینانید
#اختصاصی_بیداری_ملت
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
هدایت شده از حسین زمانی میقان
اقتصاد خواندن و اقتصاددان شدن که به معیشتارزان حمله کنند!
اینا با این نگاه ۳۰سال برای دولتهای ما برنامه اقتصادی نوشتند!
هیچی دیگه همین✋️
#بحران_نیلی
@hzamanim
هدایت شده از فصلنامه رهیافت اندیشه
🔘 علّت تورم در ایران کمبود نقدینگی است
📌 دکتر حمیدرضا مقصودی در گفتوگو با ماهنامه رویش اندیشه؛
🔖 بهنظر من علّت تورم در ایران کمبود نقدینگی است؛ نه ازدیاد نقدینگی؛ چراکه با خود، قحطی و کمبود کالا بههمراه میآورد.
🔖 شما در این حالت میبینید که بخشهای مولّد اقتصادی ما خالی از نقدینگیِ مؤثر هستند و درمقابل، نقدینگی انباشتشده در نظام بانکی وجود دارد؛ یعنی درواقع اینکه نقدینگی در ساختار مولّد اقتصاد ما وجود ندارد، باعث شده کمبودهایی در اقتصاد ما ایجاد شود و این کمبودها، تورم ایجاد میکند.
🔖 در ایران نقدینگی فعال نداریم و نقدینگی ما جبرانی و منفعل است؛ یعنی تورم همواره به دلایل ساختاری غیرپولی اتفاق میافتد و ما با نقدینگی، کاهش قدرت خرید مردم را جبران میکنیم. حال در اوضاع فعلی نتوانستهایم آن را به اندازۀ کافی جبران کنیم. چون شیکاگوییها در ایران تصمیم گرفتهاند که نظریۀ تعدیل اجرا کنند. در اینجا تولید و نقدینگی متوقف شده و تورم هم دوچندان میشود. لذا اقتصاددانان ایرانی بهطور کل ماجرا را معکوس میبینند و نظام علّیّت را بهصورت معکوس در ایران میجویند.
🔖 بنابراین ریشۀ تورم در ایران مسائل غیرپولی است و اگر هم بخواهیم به سراغ پول برویم، بهنظر من ناشی از کمبود نقدینگی است؛ نه ازدیاد نقدینگی. حتی نمیگویم که تورم، ناشی از عدم توازن در نقدینگی است؛ بلکه عدم توازنها مسائلی را ایجاد میکنند که باید آنها را خارج از مجرای تورم بررسی کرد.
#ماهنامه
#رویش_اندیشه
#حمیدرضا_مقصودی
🌐 @rouyesh_andisheh
جبهه تمدن ساز انقلاب اسلامی
فقط ده دقیقه وقت بگذارید و گوشهای از واقعیات اقتصاد ایران را از زبان سیدیاسر جبرائیلی بشنوید و شگفت
📌همینقدر قبول کنید، کفایت می کند!🤷
📎تمام حرف امثال دکتر جبراییلی این است که حداقل، نقدینگی علت تامه تورم نیست، حالا بماند جزءالعله هست یا نه!
⚠️همینقدر را اگر بعضی لیبرال ها قبول کنند، کفایت می کند! وقتی قبول کردید، حالا بروید ببینید چه عوامل غیر پولی بر تورم تاثیر میگذارد!
💡به وضوح می بینید که از سال ۹۳ تا ۹۵، نسبت نقدینگی به تولید ناخالص زیاد شده است ولی تورم کاهشی بوده! و یا از سال ۹۷ تا ۹۹ این نسبت کم شده است ولی تورم افزیش یافته!
🚨اگر هم بگویید این ها سال های خاصی هستند، جواب می دهیم که همینقدر که قبول کنید نوسان نقدینگی علت تامه نوسان تورم نیست، برای ابطال حرف شما کفایت می کند!
〽️ولی بروید کل سال های بعد از انقلاب تا الان را مشاهده کنید! ضریب همبستگی بین تغییرات نسبت نقدینگی به GDP و نرخ تورم، منفی ۳۴ بوده است! آقایون می گویند که اگر این ضریب بالای ۵۰ درصد باشد، شاید رابطه علی معلولی برقرار باشد! ولی در ایران این ضریب از بعد انقلاب تا ۱۴۰۰، نه تنها مثبت نبوده بلکه منفی ۳۴ بوده!!
🛑با کشورهای دیگر هم مقایسه می کنید، نسبت نقدینگی به GDP در کشور ما حدود نصف میانگین جهانی است!
💠مشکل کشور ما، کمبود نقدینگی در بخش تولید و انباشت همین نقدینگی موجود کم در بخش بانکی و غیر مولد می باشد که در قالب پروژه های مال سازی بانک آینده خودش را نشان می دهد!
#جبهه_تمدن_ساز_انقلاب_اسلامی
#مهارتورم_رشدتولید
#بصیرت_اقتصادی
#بچه_های_شیکاگو
#اقتصاد_علم_نما
#نئولیبرالیسم
#مطالبه_گری
@jebhetse
📌از زمین بازی اقتصادی تا سیاسی!
〽️تفکر اقتصادی لیبرالی و کارشناسان شان هنوز باقی هستند و حرف از یکدست شدن می زنند!
‼️ابتدا تفکر اقتصادی لیبرال را اجرا می کنند و بعد در رسانه(اکو ایران معلوم الحال!)، از آن بهره سیاسی می برند!
⚠️امّت حزب الله! اگر درباره بدنه کارشناسی اقتصادی لیبرال دولت روشنگری نکنید، خدایی نکرده چند سال دیگر، امثال همین افراد، در انتخابات موج سواری خواهند کرد!
💡بی تفاوت نباشیم و برای آگاهی تلاش کنیم.
#جبهه_تمدن_ساز_انقلاب_اسلامی
#بصیرت_اقتصادی
#مطالبه_گری
@jebhetse
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
✍درخواست لغو مصوبه دستمزد ۱۴۰۲
🔹️ ریاست محترم جمهوری
🔹️ جناب سید ابراهیم رئیسی
سلام
🔹️ نظر به اینکه ماده ۴۱ قانون کار، شورای عالی کار را موظف کرده است حداقل دستمزد کارگران را بر اساس دو معیار «نرخ تورم» و «سبد معیشت خانوار» تعیین کنند و شورای عالی کار امسال بدون توجه به این دو معیار، رقمی ناعادلانه را برای حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۲ تصویب کرده است.
🔹️ ما کارگران به عنوان ستون فقرات تولید کشور از جنابعالی بهعنوان پاسدار و مجری قانون تقاضا داریم ضمن لغو این مصوبه غیرقانونی، زمینه تشکیل مجدد جلسات تعیین دستمزد با رعایت تکالیف قانونی در ماده ۴۱ قانون کار را فراهم آورید.
🔹️ با تشکر
farsnews.ir/my/c/187369