ما جمهوری اسلامی را هویت جمعی ملت و طریقه عزت ایران میدانیم
متن بیانیهی اساتید دانشکده علوم اجتماعی پیرامون وقایع اخیر – ۱/۰۷/۱۴۰۲
اخیراً ویدئویی از جلسهای در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در فضای مجازی منتشر شد که در آن یکی از دانشجویان سابق دانشکده، با ظاهری نامناسب تلاش کرده است تا با فریب و استفاده ابزاری از تریبون دانشگاه، سخنانی را بر زبان براند که خلاف مصالح ملی و شئون دانشگاه و در راستای اهداف دشمنان ملت است. ما اعضای هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی، ضمن محکوم کردن این اقدام، اعلام میداریم که یکپارچگی سرزمینی، امنیت ملی و پاسداری از ارزشهای ملی و اسلامی، فصل مشترک تمامی اساتید با هر نوع تفکر سیاسی است.
ایران اسلامی، تمدنی برآمده از حکمت و فرزانگی و سرای امن مردمانی هوشمند و مهرورز است و قوام آن در همنشینی اقوام تجلی یافته است. ایران بزرگ، محصول همگرایی و زندگی مسالمتآمیز اقوام ایرانی است و ما جمهوری اسلامی را هویت جمعی ملت و طریقه عزت ایران میدانیم و نقش ما دانشگاهیان در این عرصه، کمک به پیشرفت علم و فناوری و تربیت منابع انسانی کارآمد برای حل مسائل و پیشرفت روزافزون کشور است. تلاش علوم اجتماعی نیز همواره در راستای اعتلای هویت ایرانی و اسلامی بوده است و حمایت از تجزیهطلبی و تروریسم، جایی در میان گفتار علمی ما ندارد.
در پایان تأکید میکنیم که آرامش کشور، ثمره خونهای پاک هزاران شهید گلگونکفن است که بههیچوجه نباید دستاویز بازیهای سیاسی قرار گیرد. بدون شک، تلاش دشمنان برای سو استفاده از فضای باز سیاسی و اجتماعی و همچنین گفتمان علمی در دانشگاه و کشور، ناکام خواهد ماند چراکه همه دانشگاهیان نسبت به نقشه آنان در این زمینه آگاه هستند.
اساتید امضاکننده به ترتیب الفبایی
1. دکتر نصیبه اسمعیلی
2. دکتر سید مهدی اعتمادی فرد
3. دکتر زهره انواری
4. دکتر یاسر باقری
5. دکتر یحیی بوذرینژاد
6. دکتر عبدالله بیچرانلو
7. دکتر حمید پارسانیا
8. دکتر شیوا پروائی
9. دکتر فاطمه ترابی
10. دکتر فاطمه تنها
11. دکتر حمید رضا جلاییپور
12. دکتر غلامرضا جمشیدیها
13. دکتر محمدرضا جوادی یگانه
14. دکتر حسین حاج محمدی
15. دکتر حامد حاجی حیدری
16. دکتر مهدی حسینزاده یزدی
17. دکتر مریم حسین یزدی
18. دکتر معز خادم الحسینی
19. دکتر طاهره خزائی
20. دکتر علی دادگر
21. دکتر اعظم راودراد
22. دکتر سید پویا رسولی نژاد
23. دکتر مریم رفعتجاه
24. دکتر قاسم زائری
25. دکتر علی اصغر سعیدی
26. دکتر مجید سلیمانی ساسانی
27. دکتر مینو سلیمی
28. دکتر احسان شاه قاسمی
29. دکتر علی شکوری
30. دکتر ملیحه شیانی
31. دکتر سهیلا صادقی فسائی
32. دکتر رسول صادقی
33. دکتر محسن صبوریان
34. دکتر سید سعیدرضا عاملی
35. دکتر مهرداد عربستانی
36. دکتر خیام عزیزی مهر
37. دکتر موسی عنبری
38. دکتر غلامرضا غفاری
39. دکتر فرزاد غلامی
40. دکتر زهرا فرضی زاده
41. دکتر سید احمد فیروزآبادی
42. دکتر عباس قنبری
43. دکتر حسین کچویان
44. دکتر عبدالحسین کلانتری
45. دکتر مسعود کوثری
46. دکتر مجید کوششی
47. دکتر حسین محمودیان
48. دکتر مهدی منتظر قائم
49. دکتر میثم موسائی
50. دکتر حسین میرزایی
51. دکتر احمد نادری
52. دکتر هوشنگ نایبی
53. دکتر زهره نجفی اصل
54. دکتر روح الله نصرتی
55. دکتر یونس نوربخش
هدایت شده از جهان نیوز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فراموشتان نمیکنیم!
@jahaannews
jahannews.com
هدایت شده از مهدوی ارفع
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 آیتالله جوادی آملی
حَفِظَهُ الله:
امام حسن عسگری (سلام الله علیه) فرمود: «لَیْسَتِ الْعِبَادَةُ کَثْرَةُ الصِّیَامِ وَ الصَّلاةِ وَ إِنَّمَا الْعِبَادَةُ کَثْرَةُ التَّفَکُّرِ فِی أَمْرِ اللهِ».
در قرآن ما را به عبادت كثیر دعوت نكردند؛ عبادت حدّی دارد [یعنی] واجب های آن مشخص و مستحب های آن هم مشخص است ولی آنچه در قرآن ما را به آن به عنوان كثرت امر كردهاند #یاد_خدا است: ﴿یا أَیهَا الَّذینَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللّهَ ذِكْرًا كَثیرًا﴾.
#امام_حسن_عسکری علیهالسلام
#یاد_خدا
#آیت_الله_جوادی_آملی
❇️ما آیندهایم!
✍محمد کاظم انبارلویی
1- نطق رئیسجمهور در مجمع عمومی سازمان ملل یک بیانیه مفصل درباره مسائلی که بشریت امروز با آن دستوپنجه نرم میکند، بود. بازخوانی سرفصلهای قسمتی از نطق او خالی از لطف نیست.
-قدرتهای کهنه در حال افول هستند. آنها گذشته و ما آیندهایم.
- پروژه آمریکایی کردن جهان شکستخورده است.
-توجه به ارزشهای الهی تضمینکننده آینده بشریت است.
- جهان در انتظار منجی است، عدالت جهانی خواهد شد.
-قرآن یک حقیقت است، آتش زدن، توهین و تحریف حریف آن نمیشود.
2-جی رابرت اوپنهایمر پیش از رهبری پروژه منهتن –پروژهای که منجر به ساخت اولین بمب اتم شد –در مقالهای نوشت:« پرحجمترین ستارهها در نهایت باید به سیاهچاله تبدیل شوند. او معتقد بود یک ستاره بهاندازه کافی بزرگ بهطور گرانشی بهطور نامحدود و در مدتزمان محدود فرومیریزد.»
با ظهور انقلاب اسلامی به رهبری امام دو ستاره بزرگ در سپهر سیاست جهان میدرخشیدند. جهان روی دوشاخ گاو آمریکا و شوروی میچرخید. اما در مدت کوتاهی ستاره شرقی یعنی شوروی رو به افول گذاشت امام(ره) صدای خرد شدن استخوانهای مارکسیسم را میشنید و به گورباچف هشدار داد دست از مبارزه بیهوده باخدا بردارند و به دامن اسلام برگردند و از دنبالروی از آمریکا خونخوار پرهیز کنند .
امروز جامعه شناسان، تاریخدانان،روانشناسان و علمای علم سیاست مدام از شاخصهای فروپاشی، فروماندگی و ازهمگسیختگی نظم جهانی با مهندسی آمریکا سخن میگویند برخی گام فراتر نهادند از جهان پسا آمریکا سخن میگویند.
ستاره بزرگ آمریکا بنا به تئوری جی رابرت اوپنهایمر در حال سقوط در سیاه چاله تاریخ است . فروریزی آنرا دانشمندان نجوم هم میتوانند پیشبینی کنند . غرب با نسلکشی و کشتار میلیونها انسان بیگانه در قرن بیستم در دو جنگ جهانی به غروب خود نزدیک میشود اینیک سرنوشت محتوم برای ستمگران و جفاکاران در حقوحقوق بشر است .
شاخص فلاکت در آمریکا نشان میدهد 50 میلیون نفر در آمریکا گرسنه شبها سر بر بالین میگذارند و سر پناهی ندارند . 92 میلیون نفر ناتوان از تأمین هزینه دارو در این کشور وجود دارد . دولت آمریکا رکورددار بدهی در جهان است . از فضای دوقطبی سیاسی در این کشور تا مرز جنگ داخلی بوی باروت میآید .
آمریکائیها پس از جنگ جهانی دوم یا آنهمه خشونت و خونریزی و قتلعامها 32 جنگ علیه دهها کشور راه انداختهاند هنوز دست روی ماشه هستند و امروز در دهانه آتشفشان جنگ اوکراین مشغول رقص مرگ میباشند.
3- امروز در اندیشکده های سیاسی جهان بحث روی حکمرانی خوب است بحث این است که چه کسی صلاحیت حکمرانی دارد ؟ دانش حکمرانی چیست ؟ انقلاب اسلامی خود را در امتداد خیزش تاریخی انبیاء الهی میداند . ولایتفقیه و مردمسالاری دولایه یک حقیقت هستند که به پرسشها در مورد حکمرانی خوب پاسخ علمی و نظری و عملی دارد و جاذبه انقلاب اسلامی در جهان در نگاه اندیشمندان و روشنفکران حتی در نگاه مردم عادی دنیا بهویژه محرومان و مظلومان و ستمدیدگان همین حقیقت حکمرانی خوب است و حقیقت انقلاب را با جنگ سخت و نرم، تحریم ، تهدید ، تحریف و ... نمیتوان نابود کرد و قرآن اساسنامه انقلاب اسلامی است و سنت پیامبر اعظم مرامنانه انقلاب و روش حکومت الهی در ایران اسلامی است .
همانطور که خداوند در قرآن تضمین کرده است قرآن را حفظ میکند.
إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَ إِنَّا لَهُ لَحافِظُونَ «سوره حجر آیه 9» - انقلاب را بهشرط پیروی ملت ایران و ملتهای جهان از صراط الهی، حفظ خواهد کرد .
4- جهان امروز تشنه حقایق الهی است . الحاد و شرک و کفر جهانی با ریلگذاری انقلاب اسلامی در معرض نابودی و فلاکت قرارگرفته است .
این سخن رئیسی که دو بار در مجمع عمومی سازمان ملل تکرار شد .
قدرتهای کهنه در حال افول هستند . آنها گذشته و ما آیندهایم یک واقعیت و حقیقت تاریخی است . با 17 هزار دروغ نمیتوان آنرا پنهان کرد.
نوبت کهنهفروشان درگذشت
نو فروشانیم و این بازار ماست
آمریکا باید بفهمد دوران جهل ، هرزگی و ستم گذشته است . ملتها دنبال عقلانیت معنویت و عدالت هستند . هیچ حادثهای نمیتواند جلوی اراده ملتها دررسیدن به این اهداف الهی را بگیرد .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
| عربستان فهمید که با قلدری در مقابل ایران کار جلو نخواهد رفت.
بنابود یک هفته کار یمن را تمام کند!
بنابود مسایل را به داخل ایران بکشد!
اما
فهمید با دم شیر نمی توان بازی کرد.
فهمید که دوران بزن در رو تمام شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام. هدیه ایی به مناسبت سالروز آغاز ولایت حضرت حجت عج .تقدیم نگاهتان
بامید تعجیل درظهور آنحضرت
کلیپو ببینیم و بار نشردهیم
هدایت شده از محمدرضا کائینی
✒یکی نیست از این موجود "مهربون" بپرسد: تو را چه به مشروطه و مشروطهخواهان؟ پدر بزرگت مشروطهخواه بود، که به مجلس می گفت: طویله؟ و تیمورتاش را وامیداشت که پیشاپیش، فهرست نمایندگان را به فرمانداران ارسال کند؟ پدرت مشروطه خواه بود که در طول ۳۷ سال سلطنت، جنم برگزاری یک انتخابات را نداشت؟ و دست آخر هم گفت: هر کس عضو حزب من نمیشود، یا به زندان برود، یا به خارج؟ و اساسا در نظر کلی، کِی سلطنت در ایران مشروطه بوده است؟ و از آن کلان تر مگر مشروطهخواهان جز از شر شاهبازی و مفاسدش، تفنگ به دست گرفتند؟
اگر کسی کتاب تاریخ سوم راهنمایی را به دست این نابغه بدهد، به او خدمتی کرده است!
♦️http://eitaa.com/r_kaeini
هدایت شده از العبد آیت الله بهجت (ره)
🖊 #مقام_معظم_رهبری:
مشکلی که برای برادرت پیش می آید ، اظهار خرسندی مکن!
قال رسول الله صلی الله علیه و آله : لا تُظْهِرِ الشَّمَاتَةَ لأَخِيكَ فَيَرْحَمَهُ اللَّهُ وَيَبْتَلِيكَ ( امالی ، صفحه 297 )
شماته یعنی خوشحالی کردن . یعنی از مشکلی که برای برادرت پیش می آید ، اظهار خرسندی مکن!
گاهی ممکن است در دلت خوشحال بشوی که یک رقیبی یا یک مخالفی دچار مشکلی شد ، این دست خود انسان نیست ، در دلِ انسان یک حالتی بوجود بیاید ، اختیاری نیست ، اما اظهار کردنِ آن اختیاری است. ... برادر مومنت یک گرفتاری پیدا کرده ، یا مشکل مالی یا مشکل آبروئی ، یا تنزل مقام یا ... خوشحالی نکن ! چرا ؟
فَيَرْحَمَهُ اللَّهُ وَيَبْتَلِيكَ ، شما که اظهار خوشحالی کردی ، خدا به او ترحم می کند و تورا مبتلا می سازد. ... اظهار خوشحالی شما جفا در حق اوست . هرکسی که مورد جفای مردم قرار بگیرد ، خدا به او رحم می کند. این یک قاعده کلی است. اما چرا تورا مبتلا می سازد؟
چون به او ظلم کردی و ظلم یک عاقبتی دارد که خدا بخاطر آن تورا مبتلا کرده است. اینها موجب استحکام پیوند های اخلاقیِ افراد در جامعه است. اگر من و شما که مدعیِ اسلامیت هستیم ، این ارزش های اخلاقی که در اسلام وارد شده است را رعایت کنیم ، دنیا گلستان می شود.
[ شرح حدیث در مقدمه درس خارج مورخ 28/11/93 ]
✳️ @bahjat_alabd
هدایت شده از بیداری ملت
🔴سعدی درباره دین فروشان و دل بستگان به دشمن گفته:
🔻"جان در حمایت یک دَم است و دنیا وجودی میان دو عدم. دین به دنیا فروشان خرند؛ یوسف بفروشند تا چه خرند؟ اَلَم اَعهَد اِلَیکُم یا بَنی آدم اَن لاتَعبُدوا الشَّیطان؟".
🔻"به قول دشمن، پیمان دوست بشکستی/ ببین از که بریدی و با که پیوستی".
🗣محمد ایمانی
🔴به پویش مردمی #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
هدایت شده از در محضر علما
💢ماجرای دیدار حاج اسماعیل دولابی با مقام معظم رهبری
سیدعلیاکبر پرورش نقل میکند: در جلسه آخری که ایشان با مقام معظم رهبری دیدار داشتند پیرامون مسائل زیادی صحبت کرده بودند منتهی حاج آقا نبوی به بنده میفرمودند: کاری که تا به حال مرحوم دولابی نکرده بود و کسی هم ندیده بود، این بود که در جلسه آخر هنگامی که به رهبر نزدیک شدند دست آقا را گرفتند و بوسیدند و این خیلی عجیب بود، چون ایشان نه مریدباز و مریددار بودند و نه کسی بودند که تواضع بیجایی انجام دهند.
اما دست مقام معظم رهبری را بوسیدند و فرمودند: ایشان خیلی نورانی هستند و حتی به خود بنده میفرمودند که سرعت ایشان (مقام معظم رهبری) در نور گرفتن بسیار بالاست و خیلی سریع و لحظه به لحظه به نورانیتشان افزوده میشود و حتی در مسائل سیاسی نیز ایشان اینچنین هستند گفتند با این وصف بنده لایق و اصلح از ایشان سراغ ندارم.
این تعبیر را مرحوم دولابی نیز در مسائل عرفانی برایشان به کار میبرند میفرمودند: ایشان (رهبر معظم) یک مجموعه نوری است که با سرعت بر نورانیتشان افزوده میشود و خداوند متعال در این راه افاضات زیادی به ایشان دارند و حتی در جریانات نخست وزیری و پیش از رهبری آقا هنگامی که در مسایل سیاسی عدهای ایشان را اذیت میکردند مرحوم دولابی میفرمودند: اگر ایشان (آیت الله خامنه ای) را دیدید بگویید نگران نباشید. اینها برای آن است که شما آبدیدهتر شوید و تمام این برنامهها فقط برای تعالی شخص شما است.
🔴 کانال در محضر علما⇩⇩⇩
🆔 @dar_mahzare_olma
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️تو تمام نمیشوی
خاطرات آزاده دفاع مقدس تیمسار سید اسدالله میرمحمدی
با قلم سهیلا راجی کاشانی
تازهترین اثر انتشارات روایت فتح
✳️کتاب، شرح خاطرات آزاده دفاع مقدس از دوران کودکی در روستای آستانه تا ازدواج و سپس اسارت در زندانهای بعث و تحمل شکنجه و درد و رنج اسارت و در نهایت آزادی و مشغول به کار شدن در ستاد کل نیروهای مسلح است.
این کتاب نیز همچون سایر کتابهای انتشارات روایت فتح به شیوه رمان مستند نوشته شده و در ۲۲ فصل تدوین و راهی بازار نشر گردیده است.
در صفحات پایانی کتاب نیز تصاویری از تیمسار میرمحمدی درج شده است.
⭕️برشی از کتاب:
سرهنگ ممتاز گفت: چیزی از من بخواه. نگاهش کردم و گفتم: چی داری به من بدهی؟ گفت: دعوا نکن، یک چیزی بخواه. گفتم: فرض کن بگویم بگذار به ایران نامه بنویسم. گفت: نه، اینکه نه در حد منه و نه من به شما قول میدهم. گفتم: پس یک محبتی کن. ما میخواهیم نماز جماعت بخوانیم. ٢٨نفریم و این سلولها کوچک هستند. این تیغه را از وسط این سلول بزرگ بردار. این دیوار را فقط برای این گذاشتند که جماعت نخوانیم. گفت: میگویم بردارند. گفتم: اگر میشد آجر و سیمان پشت این پنجرهها را هم بردارید که هوا داخل بیاید خوب بود. گفت: من اجازه ندارم پنجره را باز کنم. اما در حدی که مشکل هوای آسایشگاه را حل کنم میتوانم. رو به من کرد و گفت: خودت خط بکش. به اندازه یک آجر. خط میافتد. میگویم برایتان کلنگ بیاورند. خودت نظارت کن به اندازه یک آجر از همه پنجرهها بردارند. اما فقط پنجرههایی که به محوطه هواخوری باز میشوند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📣رضا خان بدون شلیک گلوله اروند رود را به عراق تسلیم کرد!
❇️خاطرات باقر کاظمی وزیر خارجه رضا خان
#تاریخ_ذلت_پذیری
#تسلیم
🔴 لایحه عفاف و حجاب و لغزشگاهی که رهبری از آن یاد کردند:
آیا دست یافتن به آرمانها بدون #هزینه امکانپذیر است؟
آیا دفاع از ارزشها بدون هزینه دادن ممکن است؟
❇️برای تحقق ارزش ها از جمله عفاف و حجاب در جامعه باید اقدام کرد و منتظر هزینه آن هم بود.
حضرت لقمان به فرزندش فرمود:
وٱمر بالمعروف و ٱنه عن المنکر وٱصبر علی ما اصابک.
🔴📣 این هم موضع صریح امام خامنهای در دیدار کارگزاران نظام با ایشان:
" یکی از این لغزشگاهها این است که انسان تصور کند دست یافتن به آرمانها بدون #هزینه امکانپذیر است.
ما در دوران مبارزات هم میدیدیم؛ بعضیها بودند که اهداف مبارزات را قبول داشتند، اما حاضر نبودند در راه این مبارزات هزینهای بدهند، قدمی بردارند. امروز چنین کسانی هم هستند؛ تصور میکنند که باید به هدفها رسید، بدون دادن هزینه؛ لذا آنجائی که پای هزینه دادن در میان است، عقب میکشند. این عقبکشیدنها در بسیاری از موارد موجب میشود که انسان در محاسبه اشتباه کند؛ خطی را که باید در مقابل دشمن دنبال کند، دنبال نکند. "
https://khl.ink/f/20534
🎋مراقب باشیم عقب نشینی نکنیم
#لایحه_عفاف #حجاب
#لغزشگاه
#تصور_غلط
#محاسبه_اشتباه
#مبارزه_هزینه_دارد
هدایت شده از تلنگر بیداری دانشگاهیان بیدار
💐انتشار شماره جدید کیهان فرهنگی
❇️تازهترین شماره کیهان فرهنگی به همراه گفتوگو و مقالات دیگر درباره مراحل طرح و پیگیری و نیز واکنشها به لایحه عفاف و حجاب در مجلس شورای اسلامی و همچنین موضوعات متنوع دیگر چاپ و در اختیار علاقهمندان قرار گرفت.
✅«عرفیسازی نظام سیاسی کشور؛ خوابی بدون تعبیر» عنوان طلیعه این شماره کیهان فرهنگی است عرفیسازی نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران و عادی سازی انقلاب اسلامی به عنوان یک راهبرد اساسی، در کنار راهبردهای دیگر، البته خواب غیرقابل تعبیری است که دشمنان ملک و ملت سالهای متمادی برای انقلاب اسلامی دیده و از تمام نیروهای خود بهصورت هماهنگ در داخل و خارج برای تحقق آن تلاش کردهاند. در برخی مقاطع، عناصر غربگرا و تجدیدنظرطلب در درون ساختارهای نظام وارد شدند و مناصب کلیدی را تصرف، و تحقق اهداف و آرمانهای سکولار در ایران را دنبال کردند. حتی برای تغییر قواعد و ساختارهای نظام و تحمیل اندیشههای عرفی بر شریعت اسلام تلاش بسیاری شد...
...سکولاریسم حاکم بر کشور با پیروزی انقلاب اسلامی و حاکمیت دین بر عرصه سیاست و حکومت، ضربهای جدی خورد، مقدرات از دست سکولارها خارج شد. نظامسازی دینی در سایه حکومت اسلامی، آغاز شد. چون فجایعی مانند قتلعام مسجد گوهرشاد به ملت ثابت کرده بود که اگر حکومت، اسلامی نباشد، در تعارض احکام الهی با امیال حاکمان سکولار، ارزشها و احکام اسلامی به مسلخ برده و قربانی میشوند....
⭕️متن کامل در زیر:
https://kayhan.ir/fa/news/272220
.
اعضای محترم کمیسیون ویژه لایحه عفاف و حجاب
درباره مسائل رخ داده پیرامون متن نهایی لایحه و متن تحریف شده ارسالی به شورای نگهبان، برخلاف مصلحت اندیشی حضراتعالی، به نظر میرسد مصلحت در بیان واقعیت برای عموم مردم یا شورای محترم نگهبان است تا بدعت تحریف و تغییر روند قانونی، تثبیت نشود.
✍دکتر علیرضا جوادزاده
💥هشدارهای قرآنی را جدی بگیریم.
نکاتی جامعه شناختی از آیه ۶ سوره تحریم در باره مسئولیت والدین در تربیت فررندان (۱)
«یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَکُمْ وَأَهْلِیکُمْ نَارًا وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَةُ عَلَیهَا مَلَائِکَةٌ غِلَاظٌ شِدَادٌ لَا یعْصُونَ اللَّهَ مَا أَمَرَهُمْ وَیفْعَلُونَ مَا یؤْمَرُونَ».
ترجمه
هـان اى كـسـانى كه ايمان آورده ايد! خود و اهل خود را از آتشى كه آتش گيرانه اش مردم و سـنـگ حـفـظ كـنـيـد، آتـشـى كـه فـرشـتـگـان غـلاظ و شـداد مـوكل بر آنند فرشتگانى كه هرگز خدا را در آنچه دستورشان مى دهد نافرمانى ننموده بلكه هر چه مى گويد عمل مى كنند .
۰۱قرآن کلام خداست که توسط برگزیده تربن و کامل تربن و دانا تربن پیامبر از نسل پیامبران، یعنی خاتم آنان برای تمامی نسل ها و عصرها نازل شده است و در آن مهم ترین اصول و مبانی و قواعد و احکام و فلسفه ی زیست فردی و اجتماعی مورد نیاز فرد و جامعه در آن وجود دارد به گونه ای که دیگر نیازی به پیامبر بعدی و ارسال کتاب الهی بعدی نبوده است. این وظیفه متفکران مسلمان و دانشمندان دین شناس و آگاه به زمان است که به کمک علوم مورد نیاز، برحسب شرایط و تغییرات اجتماعی و مسایل مستحدثه و جدید از این منیع وحی پاسخ های فردی، اجتماعی، نهادی را در هر سطحی که نیاز است، استخراج و استنباط کنند و رافع نیازها و پاسخگوی مسابل جدید باشند.
۰۲ یکی از فرامین و دستورات الهی که به صورت امر و باید آمده است و این نشانده اهمیت و ضرورت آن است، دستوری است که خداوند به تمامی کسانی که خود را مومن و با ایمان و معتقد به اسلام و دین پیامبر می دانند داده است و آن مراقبت از خود و خودکنترلی و مراقبت از اعضای خانواده است. و آن انجام مسئولیت تربیتی و پرورشی و فرهنگی و اعتقادی نسبت به خود و فرزندان است.
۰۳ رهاشدگی فرد و این که افراد خود را آزاد و بی قید و بند بدانند که هر آن چه دلشان و میلشان خواست عمل کنند، که از آن بنام *فردگرایی افراطی* یاد می شود ، امروز بزرگترین معضل جوامع بشری است. این رها شدگی بویژه در مراحل اولیه رشد کودک و نوجوان ، تربیت نسلی را دچار آسیب جدی می کند که گسست نسلی و بحران هویت و جامعه ستیزی برخی از نتایج منفی آن است. متاسفانه در بسیاری از خانواده ها ساختار خانواده از هم پاشیده است. پدر و مادر و فرزندان بزرگ تر هیچ کدام در جایگاه خود قرار ندارند و مسئله مهم تربیت پذیری کودکان و نوجوانان رها شده و به دست فضای مجازی ، گوشی های هوشمند و تبلت های رنگارنگ و در مراحل بعدی به دست سایت ها و کانال های ماهواره ای سپرده شده است. این یعنی رها شدگی و بی مسئولیتی پدر و مادر ها در برابر خود و در برابر کودکان و نوجوانان، این یعنی سر پیچی از فرمان خداوند در کنترل و نظارت درست و عالمانه و هوشمندانه از خود و از فرزندان که با دست خودمان آنان را در جوانی و بزرگسالی دچار آتشی می کنبم که خودمان فراهم ساخته ایم. آتش تجرد قطعی ، آتش ازدواج های سفید ، آتش اعتیاد به مواد صنعتی ، آتش خود کشی، آتش بیکاری و تن پروری ، آتش بیماری های روانی ، افسردگی ، آتش کاهش سن آسیب های اجتماعی ، آتش افزایش جرایم و خشونت های شهری ، آتش بی اعتمادی، آتش نا امیدی ، آتش افزایش طلاق ، آتش سرخوردگی و عصیان گری و....
و این ها آتش های فردی و اجتماعی و سیاسی و فرهنگی و اخلاقی این جهانی آن است که فقط به دلیل نادیده گرفتن ابن فرمان حکیمانه خداوند نصیب جامعه شدهاست ، عواقب و نتایج آن دنیایی اش بماند برای آن دنیا
۰۴ متاسفانه ذهنیت کاملا نادرست و غلطی در برخی پدر و مادرها شکل گرفته است و آن این که مسئولیت تربیت نسلی را از دوش خود برداشته اند و خود را معاف می دانند و همه را به گردن سازمان ها و نهادهای آموزشی و پرورشی می اندازند و یا چنین توجیه می کنند که دبگر کار از کار گذشته و ما نمی توانیم کاری بکنیم و یا بدتر از همه تربیت خانوادگی را امری سیاسی و حکومتی می دانند بی شک هیچ کدام از این ذهنیت های نادرست نمی تواند، پدران و مادران را از مسئولیت بزرگی که شخصا هر کدام از آنان به عهده دادند را معاف کند و اگر به هر دلیلی سستی کنند و خود را برای تربیت فرزندان توانمند نسازند ، بی شک مشمول ابن جریمه سنگین الهی می شوند . طبعا ابن مسئله نافی مسئولیت سازمان ها و نهادهای تربیتی و آموزشی نیست، که فعلا موضوع بحث ما نیست.
ان شالله این موضوع مهم را در نوبت های بعدی ادامه می دهیم.
نوشته شده در چهارشنبه ۵ مهر ۱۴۰۲
ابوالقاسم فاتحی دهاقانی عضو هیات علمی دانشگاه علامهطباطبایی
🔴رويتپذيري انقلاب اسلامي
✍محمدكاظم انبارلويي
1- بيش از نيم قرن است اخبار انقلاب اسلامي روي آنتن رسانههاي جهان است. روزي نيست رسانههاي جهان اخبار مربوط به ايران را در صدر فرآوردههاي خبري خود نداشته باشند. سرّ اين ديده شدن و مطرح بودن چيست؟
معمولا دو عامل باعث ديدهشدن يك پديده ميشود:
الف- نوري كه به آن ميتابد
ب- چشمي كه آن را ميبيند
اما همه پديدهها بهصرف اينكه نوري به آن تابيده يا چشمي آن را ديده مشمول اصل رويتپذيري و ديدهشدن بهويژه در حوزه سياسي و اجتماعي نميشود.
نيم قرن است صداي انقلاب و سيماي ايران در جهان ديده ميشود. ميگويند يك كنش سياسي يا اجتماعي اگر «معنايي» در آن نباشد ديده نميشود.
اينكه انقلاب اسلامي ديده ميشود مربوط به معنايي است كه در اين پديده نادر انقلابهاي جهان وجود دارد.
ميشل فوكو معتقد است چيزي كه در پديدههاي اجتماعي سبب رويتپذيري ميشود «قدرت» است.«قدرت» همان نوري است كه يك پديده اجتماعي و انساني را روشن و آنرا رويتپذير ميكند.
در جهان قدرتهاي زيادي وجود دارد اما به اندازه ايران و انقلاب اسلامي رويتپذير نيستند. چه قدرتي درجه رويتپذيري ایران را بالا ميبرد؟
جنس قدرت در ايران و انقلاب اسلامي چيست؟ چرا قدرتهاي بزرگ كمر به «هدم» و «نابودي» آن بستهاند؟ چرا عليرغم تفاهم و تباني قدرتهاي جهاني و منطقهاي نتوانستند در جنگ سخت و نرم آن را به زير بكشند.
2- ميشل فوكو هنگامي كه امام (ره) در پاريس بود چند بار به ملاقات امام آمد. او براي درك چنين قدرتي به ايران سفر كرده و در جريان مبارزات ملت ايران عليه استبداد پهلوي و استعمار خارجي قرار گرفت.
پس از اين مسافرتها طي مقالهاي در روزنامه فرانسوي نوول ابزرواتور نوشت.
«در آغاز تاريخ، پارسيان حكومتداري را ابداع كردند. فرمول آن را به اسلام دادند. مديران پارسي به عنوان مديران خلافت اسلامي خدمت كردند. ولي ايران از دل همين اسلام، مذهبي را بيرون كشيد كه به مردمش يك نيروي بيانتها براي مقاومت عليه قدرت حاكميت ميبخشيد.»
از ديدگاه فوكو آن «معنايي» كه در پديده انقلاب اسلامي محرک اصلي ديده شدن و رويتپذيري شده دانش حكمراني و مذهبي است كه يك نيروي بيانتها براي مقاومت در برابر قدرتهاي جهان ميدهد.
او در ادامه مقاله مينويسد. «مردمي كه در اين گوشه كره زمين زندگي ميكنند. – ايران- زير و روي سرزمينشان را ميشناسند و معتقدند در استراتژيهاي جهاني سهم دارند.
او ميافزايد : « مردم ايران به قيمت جانشان دنبال چيزي ميروند كه ما در دوران رنسانس و بحرانهاي بزرگ مسيحيت حتيالامكان آن را فراموش كرديم آن چيز معنويت سياسي است. همینالان ميتوانم خنده فرانسويان را به اين گفته بشنوم
اما ميدانم آنها در اشتباه هستند.»
موقعي كه فوكو اين مطالب را مينوشت «قدرت» ايران به اين اندازه نبود كه مثلا در يمن شريك راهبردي ايران مراسم سان و رژهاي را در صنعا به راه اندازد كه تنه به تنه رژه ارتش روسيه در مقابل كاخ كرملين و رژه ارتش چين در پكن بزند.
آن موقع قدرت ایران و مقاومتي كه فوكو از آن ياد ميكند هنوز به پشت دروازههاي رژيم اشغالگر قدس نرسيده بود و تست جنگ 33 روزه براي سنجش قدرت نظام نامشروع اسرائيل صورت نگرفته بود.
3- كنش انقلاب اسلامي در سرآغاز پديداري آن دستوپنجه نرم كردن به ابرقدرت مسلط آن روز بود. قرار نبود ما خودمان را درگير يك جنگ نيابتي كنيم اما غرب ما را در جنگ داخلي و جنگ تحميلي گرفتار كرد تا مبارزه با استبداد جهاني را فراموش كنيم اما امام (ره) هوشمندانه پس از پذيرش قطعنامه ، سمتوسوی نبرد را به سمت استبداد و استكبار جهاني گرفت. اين كنش نيرومند سياسي،نظامي و فرهنگي انقلاب اسلامي است كه انقلاب اسلامي را در قله «رويتپذيري» نگه داشته است.
قدرتهاي منطقهاي و جهاني چارهاي جز به رسميت شناختن اين «قدرت» ندارند.
امام (ره) در 10 صفحه اول وصيتنامه سياسي و الهي خود پرده از آن نيروي بيانتهايي كه ميشل فوكو از آن بهعنوان يك «مذهب» ياد ميكند، برداشت. آنجا كه امام (ره) با تكرار كليدواژه «ما مفتخريم.» مفاخر انساني و الهي ائمه طاهرين را به رخ جهانيان كشيد. آنجا كه امام (ره) صراحتا از «قرآن» و «عترت» و حديث ثقلين ياد ميكند . حديثي كه جميع فرق اسلامي برآن اتفاق نظر دارند.
انقلاب اسلامي بهواسطه نوري كه از جنس قدرت انبيا و اولياي الهي به آن تابيده ميشود، رويتپذير شده است. انقلاب اسلامي به دليل كنش سياسي و اجتماعي و فرهنگي ملت ايران كه در آن بار «معنايي» خاص وجود دارد ديده ميشود.
⭕️ادامه در صفحه۲
⭕️صفحه دوم
🔴رويتپذيري انقلاب اسلامي
✍محمدكاظم انبارلويي
قدرتهاي جهان همان قدرتهايي كه روزي كاخ سفيد از آنها بهعنوان «جامعه جهاني» ياد ميكرد قدرت ايران را به رسميت شناختهاند در «شانگهاي» ، «بريكس» و «اوراسيا» سهم اين قدرت در راهبردهاي جهاني به رسميت شناختهشده است. آمريكا و سه كشور شرور اروپايي هنوز مقاومت ميكنند آنها در آيندهاي نزديك مجبورند در برابر اين قدرت زانو بزنند همه چشمهاي جهان به تماشاي انقلاب اسلامي ايستاده است ولو اينكه آمريكا و اين سه كشور نخواهند آن را ببينند. اما خصومت ورزی آنها نشان ميدهد.آنها مجبورند قدرت ملت ايران را ببينند و خودشان ايران را در قله «رويتپذيري» قرار دهند.
آنها نمیدانند گاهی جیغوداد ضدانقلاب در اردوکشی خیابانی که با آهنگ بلاهت شنیده میشود، کمک بزرگی به رویت پذیری انقلاب اسلامی است.
یک روز ۱۴۴۰ دقیقه است.
۱۰ دقیقه قرآن خواندن زیاد است؟
📣#توفیق عبارت است از #تهیه_اسباب.
كسى كه خواهان #توفیق باشد امّا نكوشد خودش را #مسخره کرده است،
❇️موفقيت، همراه كوشش است
الإمامُ الرِّضا عليه السلام :
سَبعَةُ أشياءَ بِغَيرِ سَبعةِ أشياءَ مِن الاسْتِهْزاءِ : مَنِ اسْتَغْفَرَ بلِسانِهِ و لَم يَنْدَمْ بقَلبِهِ فَقدِ اسْتَهْزأ بنَفْسِهِ، و مَن سَألَ اللّه َ التَّوفيقَ و لَم يَجْتَهِدْ فَقدِ اسْتَهْزأ بنَفْسِهِ ، و مَنِ اسْتَحْزَمَ و لَم يَحْذَرْ فَقدِ اسْتَهْزأ بنَفْسِهِ، و مَن سألَ اللّه َ الجَنّةَ و لَم يَصْبِرْ على الشَّدائدِ فَقدِ اسْتَهْزأ بنَفْسِهِ ، و مَن تَعَوّذَ باللّه ِ مِن النّارِ و لَم يَتْرُكْ شَهَواتِ الدُّنيا فقدِ اسْتَهْزأ بنَفْسِهِ ، و مَن ذَكَرَ اللّه َ و لَم يَسْتَبِقْ إلى لِقائهِ فَقدِ اسْتَهْزأ بنَفْسِهِ .[بحار الأنوار : 78/356/11 .]
امام رضا عليه السلام :هفت چيز است كه بدون هفت چيز ديگر مسخره آميز است:
كسى كه به زبان خود استغفار كند اما در دلش [از گناه ]پشيمان نباشد خودش را مسخره كرده است،
كسى كه از خدا بهشت بخواهد امّا در برابر سختيها شكيبا نباشد خود را به سخره گرفته است ،
كسى كه خواهان موفقيت باشد امّا نكوشد خودش را به باد تمسخر گرفته است،
كسى كه جوياى دورانديشى باشد امّا احتياط نورزد خودش را ريشخند كرده است،
كسى كه از آتش دوزخ به خدا پناه برد امّا خواهشهاى دنيايى را رها نكند خود را به باد تمسخر گرفته است
و كسى كه خدا را ياد كند ولى براى ديدار او نشتابد خود را ريشخند كرده است.
هدایت شده از تلنگر بیداری دانشگاهیان بیدار
💐در زلال مکتب اهل بیت علیهمالسلام
❇️پيامبر خدا صلى الله عليه و آله و سلّم:
إِنَّ لِلْقُلُوبِ صَدَأً كَصَدَإِ اَلنُّحَاسِ فَاجْلُوهَا بِالاِسْتِغْفَارِ
▪️دلها نيز، همچون مس، زنگار مى بندد، پس آنها را با #استغفار صيقل دهيد.
📚وسائل الشیعه ج7 ص176
📣نقش استغفار در زياد شدن رزق
عن النبي صلّي الله عليه و آله: أَكْثِرُوا الِاسْتِغْفَارَ فَإِنَّهُ يَجْلِبُ الرِّزْقَ. [۱]
زياد استغفار کنيد که استغفار سبب جلب روزي است.
روايات مشابه مضمون اين فرمايش فراوان است؛
چند نکته در اين روايت نوراني قابل توجه است:
نکته(۱):اين روايت در اين آيه قرآن و آيات مشابه آن ريشه دارد: «اسْتَغْفِرُواْ رَبَّكُمْ إِنَّهُ كاَنَ غَفَّارًا يُرْسِلِ السَّمَاءَ عَلَيْكمُ مِّدْرَارًا وَ يُمْدِدْكمُ بِأَمْوَالٍ وَ بَنِينَ وَ يجَعَل لَّكمُ جَنَّاتٍ وَ يجَعَل لَّكمُ أَنهْارًا».[۲]
حضرت نوح به قومش فرمود: از پروردگار خويش آمرزش بطلبيد كه او بسيار آمرزنده است تا باران هاى پربركت آسمان را پى در پى بر شما فرستد، و شما را با اموال و فرزندان فراوان كمك كند و باغهاى سرسبز و نهرهاى جارى در اختيارتان قرار دهد.
اين آيه نشان مي دهد اولا گناه و آلودگي در تنگنايی روزی نقش دارد. اگر انسان گناه کند در روزی های مختلف او مشکل به وجود می آيد. يکي از آن روزی ها روزی مادی است.
حضرت اميرالمومنين عليه السلام مي فرمايند:
«قَدْ جَعَلَ اللَّهُ سُبْحَانَهُ الِاسْتِغْفَارَ سَبَباً لِدُرُورِ الرِّزْقِ وَ رَحْمَةِ الْخَلْقِ.»[۳]
در نظام آفرينش استغفار سبب فراوانی رزق و روزی و جاری شدن لطف و مهربانی خدا بر خلق است.
حضرت بعد از اين فرمايش به آيه فوقالذکر استناد مي فرمايند.
نکته(۲):استغفار را نبايد به نيت طلب روزی انجام داد. بلکه بايد به قصد قربت استغفار کرد و برکت در رزق و روزي از مترتبات آن خواهد بود. از خداوند متعال پاک شدن از گناه را بخواهيد و بطور طبيعی برکت بر آن مترتب می شود. البته استغفار از باب داعی بر داعی مثل نماز استيجاری اشکال ندارد و در درجه پايين عبادت است.
تو بندگی چو گدايان به شرط مزد مکن که خواجه خود روش بنده پروری داند.
[۱] تحف العقول، ص۱۰۶.
[۲] نوح/سوره۷۱، آیه۱۰.
[۳]نهج البلاغة، خطبه۱۴۳.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷آیا جنگی در دنیا می شناسید که #معرف_یک_دین باشد؟
شهید حاج قاسم سلیمانی:
🔸اولین ویژگی دفاع مقدس ما که کمتر هم به آن پرداخته می شوداین است که این دفاع معرف مذهب ما بود معرف دین ما بود خیلی بعید است در دنیا بتوان جنگی را پیدا کرد لشگرکشی را دید.
🔸که آن جنگ و آن لشگرکشی بتواند معرف یک مذهب باشد #معرف_یک_دین باشد.