فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اجرای سنسی #حسین_کهندل
همایش پارک ملت مشهد سال۹۷ 🈴️🥋
@jiu_aikido
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
من و رفقای باشگاه وقتی باهم میریم استخر😅
#تمرین_و_پرورش
در آیکیدو، همانطور که تقریباً در تمام هنرهای رزمی ژاپنی دیده میشود ، هر دو جنبه "#جسم " و "#روح و #روان" مورد پرورش قرار میگیرد. پرورش جسمی در آیکیدو متنوع است به طوری که برای این منظور در هر جلسه با تمرین های عمومی و حتی تمرینات خاصی این مسئله را پوشش میدهند.از آنجا که بخش قابل توجهی از هر جلسه آیکیدو شامل پرورش جسمی و فکریست، اولین چیزی که اکثر دانش آموزان یاد می گیرند چگونگی پرتاب شدن ، سقوط و یا به اصطلاح #اوکمی است برای این منظور تکنیک های خاصی برای حمله هر دو نفر پیشبینی شده است. پس از آموختن تکنیک های پایه، هنرجویان دفاع آزاد علیه حریف های متعدد و تکنیک های برای دفاع در مقابل سلاح و حتی دفاع با سلاح را تمرین میکنند .
#علمی #دانش_رزمی
@jiu_aikido
نقش مهاجم و مدافع (اوکه و توری)
آیکیدو در مرحله اول نیاز به دو حریف و شریک تمرینی برای حرکات از پیش تعیین شده (کاتا) به جای آزادی عمل برای یادگیری الگوی اولیه را دارد که به کسی که دفاع میکند #اوکه (UKE) و کسی که حمله میکند #توری (TORI یا 取り) یا شیته (shite یا 仕手) با توجه به سبک آیکیدو گویند که در تکنیک هایی که توری پرتاب میشود به آن ناگه (NAGE یا 投げ) نیز گفته میشود که باروشی به نام " #اوکمی " یا سقوط کردن نیروی تکنیک را خنثی میکند . هردو نقش اوکه و توری در آیکیدو ضروریست این دو نقش بر اصول اختلاط و سازگاری بنا شده است بنابراین توری شیوه اجرای تکنیک را می آموزد در حالی که اوکه شیوه کنترل نیرو و انعطاف پذیری بدن را تمرین میکند . به شیوه دریافت تکنیک و فرود آمدن "اوکمی" گفته میشود که با این کار نیرو و تعادل خود را بدون آسیب بازمیگرداند . در تکنیک های پیشرفته گاهی اوکه تکنیک را بازمیگرداند و یا به اصطلاح بدل میکند که به این تکنیک ها #کایشی_وازا (返し技 kaeshi-waza) میگویند . اوکمی (Ukemi 受身) روشی صحیح برای دریافت تکنیک بدون صدمه برای حریف است که با توجه به محیط ، تکنیک و میزان انرژی ،عکس العملی مناسب است که معمولا با خوردن زمین (سقوط) همراه است . به طور کلی اوکمی بخش از آیکیدو به شمار میرود که تضمینی برای سلامتی حریف بعد از تکنیک است در غیر این صورت تکنیک ها با شکستگی و پرتاب همراه است .
#علمی #علم_آیکیدو
@jiu_aikido
#جو_در_برابر_شمشیر
_جو سلاح سرد ساخته شده از چوب (بطور سنتی از جنس صنوبر) میباشد که در دوران #سامورایی ها بکار گرفته میشد.
طول جو بطور استاندارد 128 سانتیمتر با قطر 24 میلیمتر میباشد.
جو توسط #موسو_گونوسوکه ابداع و بعنوان سلاحی کارآمد معرفی شد. موسو گونوسوکه موفق شد #میاموتو_موساشی شمشیرزن افسانه ای را فقط با یک #جو شکست بدهد و این نقطه عطفی در تاریخ هنرهای رزمی ژاپن بود.
در زمان امپراتور میجی زمانی که حمل و استفاده از #شمشیر ممنوع شد اساتید شمشیرزنی شروع به استفاده از جو به جای شمشیر کردند و کم کم متوجه شدند جو از شمشیر بسیار کارآمدتراست چرا که در مورد شمشیر فقط تیغه و نوک و بعضی مواقع دسته آن قابل استفاده بود، اما در مورد جو، هر دو طرف و همه قسمتهای آن قابل استفاده بود،به راحتی در دست قابل حرکت بود و قدرت مانور بیشتری داشت مزیت مهم دیگرجو نسبت به شمشیر، طول بیشتر آن است و این برای فردی که استفاده از آن را بداند نقطه قوت بسیار مهمی محسوب میشود، بلندی جو به شما این امکان را میدهد در حالی که دورتر از نقطه تاثیر شمشیر هستید بتوانید به مهاجم ضربه زده و یا ضربه را دفاع کنید.
نکته قابل توجه اینست که جو نباید طوری گرفته شود که به صورت مستقیم مقابل تیغه شمشیر قرار بگیرد یعنی ضربه شمشیر بلوکه نمیشود، بلکه در صورت لزوم ضربه بوسیله جو رد و دفع میشود.
نکته اساسی دیگر در مورد جو در مقابل شمشیر این است که در اکثر مواقع دفاع روی دست مهاجم انجام میگیرد نه شمشیر و ضربه نیز به خود مهاجم زده میشود یعنی عملا و منطقا شما با خود مهاجم کار دارید نه سلاحی که در دست اوست.
نهایتا علاوه بر اینکه میتوان گفت جو درمقایسه با شمشیر سلاحی کارآمدتر است همچنین با توجه به فلسفه #آیکیدو و از لحاظ اخلاقی نیز جو جایگاه ویژه ای در آیکیدو دارد چرا که شمشیر برای #کشتن ساخته شده اما جو برای #زنده_نگه_داشتن .
#آیکیدو #هنر_صلح
@jiu_aikido