#دروغ
۱-یکی از انسانهای سمی که می بایست از زندگی انسان حذف شود قبل از انکه سم او انسان را نابود کند دروغگوست
۲-دروغ یعنی خلا ف واقع سخن گفتن وعده های خلاف واقع دادن و وقتی انسان به دروغگو اعتماد می کند خلاف واقع را واقع می پندارد لذادر حقیقت درچاهی می افتد که انتهای آن معلوم نیست
۳-حضرت امیرالمومنین علیه السلام در نهج البلاغه می فرماید از دروغگو پرهیز کن زیر او سراب را به جای اب به شما نشان می دهد
« وَ إِيَّاكَ وَ مُصَادَقَةَ الْكَذَّابِ فَإِنَّهُ كَالسَّرَابِ يُقَرِّبُ عَلَيْكَ الْبَعِيدَ وَ يُبَعِّدُ عَلَيْكَ الْقَرِيب »
از دوستی با دروغگو بپرهیز زیرا مانند سراب است که نزدیک را به تو دور ودور را به تو نزدیک نشان می دهد .
۴-سراب آن است که در بیابان بر اثر انعکاس نور خورشید بر زمین در وسط روز گوئی آب جاری است ([1]) اما از آب خبری نیست وروشن است آب در بیابان برای انسان چقدر ارزشمند است .
حضرت شخص دروغگو را کسی می داند که در مواقع ضروری ونیاز، اموری غیر واقعی را واقعی وامور واقعی را غیر واقعی جلوه می دهد در حالی که در شدائد وگرفتاری انسان نیازمند کسی است تا اورا بدرستی یاری رساند وکسی که راه نزدیک را به انسان دور وراه دور را نزدیک نشان می دهد در حقیقت انسان را از راه درست منحرف می کند پس نباید با او هم نشین شد زیرا گاهی همین امرغیر واقعی او ضررهای جبران ناپذیری بر انسان وارد می سازد.
۵-باید توجه داشت کسی که یک بار به شما دروغ بگوید بدون شک بعدها هم دروغ می گوید لذا هرگز نباید به چنین افرادی اعتماد کرد
چون ممکن است انسان را به ناکجا آباد سوق دهد
۶-پیامبر گرامى اسلام(صلى الله علیه وآله) مى فرماید:
از دروغ بپرهیز چرا که دروغ به فجور دعوت مى کند، و فجور به آتش دوزخ
اِیّاکُمْ وَ الْکِذْبَ فَاِنَّ الْکِذْبَ یَهْدى اِلَى الْفُجُورِ وَ اِنَّ الْفُجُورَ یَهْدِى اِلَى النّارِ
(کنز العمال، حدیث 8219)
۷-دروغ حتی موجب می شود تا انسان نتواند در نماز حضور قلب داشته باشد
لذا امام سجاد در دعای ابوحمزه ثمالی می فرماید خدایا هر وقت خواستم به سوی شما بیایم و نماز بخوانم حالت چرتی و بی حالی بر من عارض کردی
انگاه به چند عامل اشاره می کند که باعث می شود تا خداوند لذت مناجات را از نماز گزار بگیرد از جمله می فرماید
أَوْ لَعَلَّکَ وَجَدْتَنِی فِی مَقَامِ الْکَاذِبِینَ فَرَفَضْتَنِی
شاید مرا در مقام دروغ گویان یافتی که از خویش دورم کردی
(-اگر تا قبل از ظهر چنین حالتی باشد به آن آل گویندلسان العرب ج 1 ص 465 ماده س ر ب [1])
#دروغ
https://eitaa.com/jorenab
اختصاصیفارس| قیمت جدید مرغ، تخممرغ، روغن و لبنیات
🔹بر اساس آماری که خبرگزاری فارس از اصناف درباره قیمتهای جدید کالاهای اساسی با اصلاح ارز ترجیحی به دست آورده، قیمت هر کیلو مرغ ۶۰ هزار تومان، هر کیلو تخممرغ ۴۰ هزار تومان، هر بطری ۸۰۰ گرمی روغن ۶۰ هزار تومان، پنیر بستهای ۴۰۰ گرمی ۳۸ هزار تومان و شیر نایلونی ۱۵ هزار تومان شد.
قدرت خرید ۷ دهک افزایش مییابد
🔹با توجه به این قیمتها و مقایسه آن با نرخهای قبل کالاهای اساسی و با لحاظ افزایش جدی یارانه جدید که به حساب خانوارها واریز شده، محاسبات نشان میدهد که دهکهای کمدرآمد و متوسط با بهبود قدرت خرید مواجه خواهند شد. قدرت واقعی خرید ۳ دهک کمدرآمد بهطور متوسط ۸۰۰ هزار و ۴ دهک متوسط ۲۲۷ هزار تومان بیشتر میشود. همچنین قدرت خرید دهک اول بیش از ۹۰۰ هزار تومان افزایش پیدا خواهد کرد.
@Farsna
رَبِّ یَسِّرْ
وَ لَا تُعَسِّرْ
وَسَهِّلْ عَلَیْنَا
یَا رَبَّ الْعالَمِینَ
https://eitaa.com/jorenab
#دعای_عهد
از دعاهای مشهور که خواندن آن در دوران غیبت حضرت مهدی علیه السلام فراوان مورد سفارش قرار گرفته «دعای عهد» است.
این دعای شریف مشتمل بر درود خاصّ از طرف خواننده دعا و نیز از سوی تمامی مردان و زنان مؤمن - در شرق و غرب جهان و خشکی و دریا و از پدر و مادر و فرزند - به پیشگاه حضرت ولی عصر علیه السلام است. پس عهد و پیمان و بیعت با
آن حضرت را تجدید میکند و پایداری بر این پیمان را تا روز قیامت اظهار میدارد. آنگاه از خداوند درخواست میکند که اگر مرگ من فرا برسد، در حالی که امام زمان علیه السلام ظهور نکرده باشد؛ پس از ظهور او مرا از قبرم بر آور و به یاری آن حضرت سعادتمند کن.
(بعد از این درخواست دیدار امام علیه السلام با عبارت ظریفی بیان شده و دعا برای تعجیل ظهور و فرج و برپایی حکومت حقه و سامان یافتن جهان و زنده شدن حقایق دین و اهل ایمان پایان بخش این دعای شریف است.
امام صادق علیه السلام درباره این دعا فرموده است:
«مَنْ دَعا اِلَی اللَّهِ اَرْبَعینَ صَباحاً بِهَذَا العَهْدِ کَانَ مِنْ اَنْصارِ قَائِمنا وَ اِنْ مَاتَ اَخْرَجَهُ اللّهُ اِلَیْهِ مِنْ قَبْرِهِ وَ اَعْطاهُ اللّهُ بِکُلِ کَلِمَةٍ اَلْفَ حَسَنَةٍ وَ مَحاعَنْهُ اَلْفَ سَیِئَةٍ …»
«هر کس چهل صبحگاه این دعا را بخواند، از یاوران حضرت قائم علیه السلام خواهد بود و اگر پیش از ظهور آن حضرت بمیرد، خدای تعالی او را زنده خواهد کرد تا در رکاب آن حضرت جهاد نماید و به شماره هر کلمه از آن هزار حسنه برایش نوشته میشود و هزار کار بد از او محو میگردد. »
(بحارالانوار، ج ۸۳، ص ۲۸۴، ح ۴۷. )
مهم ترین آثار مداومت بر این دعا سه چیز است:
۱. ثواب کسانی را خواهد داشت که در زمان ظهور در خدمت امام علیه السلام میباشند.
۲. تجدید عهد مایه ثبات و کمال محبت و اخلاص و ایمان شخص میشود.
۳. مایه توجه خاصّ و نظر رحمت کامل آن حضرت نسبت به بنده میشود.
(فرهنگ الفبای مهدوی مجتبی تونه ای ص۱۸۲)
https://eitaa.com/jorenab
بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَٰنِ ٱلرَّحِيمِ
الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم
#جرعه_ناب در صدد نشر معارف اهل بیت علیهم السلام است
#جرعه_ناب تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران است
https://eitaa.com/jorenab
#نماز_ناهی_از_فحشاء
« وَ أَقِمِ الصَّلاةَ إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهى عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْكَرِ وَ لَذِكْرُ اللَّهِ أَكْبَر ُ وَ اللَّهُ يَعْلَمُ ما تَصْنَعُون »(عنکبوت:۴۰)
در این آیه شریفه نیز چند نکته هست
الف-« وَ أَقِمِ الصَّلاةَ »نماز به پا دار ، اینکه فرمود« أَقِمِ » ویا در جای دیگر ویژگی مؤمنون را متذکر می شود میفرماید«الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلاة»(بقره:۹) برای آن است که نمازمورد نظر قرآن کریم آن است که با «اقامه» همراه باشد.
بدیگر سخن؛ خواندن نماز استمرار داشته باشد زیرا بدون استمرار نماز، گفتن«مُصلی» -نمازخوان- صحیح نیست مثلاکسی برای چند مدتی تجارت کند ویا کشاورزی نماید ؛تاجر ویا کشاورز گفته نمی شود بلکه نسبت پیدا نمودن شخص به کاری بگونه ای که اورا با آن بشناسند نیازمند استمرار ودائمی بودن است لذا نماز خوان یعنی کسی که نه تنها به سراغ نماز می رود بلکه به آن اهتمام دارد وسعی وتلاش خویش را برای آن بکار می بندد
ب-« إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهى عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْكَرِ » بدرستی که نماز انسان را از فحشا وزشتی باز میدارد ، اگر آن نمازی که شارع به آن امر نمود محقق شود ، بی شک ناهی از فحشا ومنکرات خواهد بود توضیح آنکه
خداوند متعال انسان را به نماز امر نموده است که در اصطلاح به آن «مأموربه» گفته می شود وبر هر مکلفی واجب است آنرا امتثال نموده وانجام دهد که به آنچه مکلف انجام داد «مأتی به» اطلاق می شود.
حال به هر اندازه که «مأتی به» -یعنی نمازی که عبد خوانده است با «مأموربه» تطبیق داشته باشد به همان اندازه ناهی از فحشاء خواهد بود زیرا خداوند فرمود « إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهى عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْكَرِ » یعنی ماهیت نماز بگونه ایست که از فحشاء وفساد نهی می کند
ج-« وَ لَذِكْرُ اللَّهِ أَكْبَر ُ » وهرآینه ذکر خداوند بر تر وبالاتر است یعنی چون نماز ذکر خداوند است وذکر خداوند از هرچیزی بالاتر است پس نماز انسان را از هرفحشاء دور می کند.
بدیگر سخن ؛ طبیعت نماز بگونه ایست که انسان را از هر فحشاء وفسادی دور نگه میدارد زیرا نماز – آنگونه که به آن امر شده – بجا آورده شود جائی برای هواها وهوسها نمی گذارد لذا ریشه عصیان وفساد در آدمی خشکانده شده و اورا از معصیت دور نگه میداردد
با این سخن جواب اشکال معروفی که- اگر نماز انسان را از فحشاء باز میدارد چگونه است که بسیاری نماز می خوانند ومعصیت می کنند -داده می شود زیرا نماز ««مأموربه» » این ویژگی را داراست اما آنچه مکلف انجام میدهد به هر اندازه به مأموربه نزدیک باشد به همان اندازه رادع ومانع خواهد بود.
مرحوم علامه – رضوان الله تعالی علیه- در تفسیر گرانسنگ المیزان می فرماید این خاصیت مربوط به طبیعت نماز است آنهم به نحو اقتضاء نه علیت (ج۱۶ص۱۳۵)
یعنی نماز این شأنیت را داراست که انسان را از فحشاء باز دارد نه علت آن باشد آنگونه که آتش علت برای حرارت است وبعد از ذکر این اشکال وجواب متعددی که دیگران نقل کرده اند همین نکته – یعنی نماز اقتضای نهی از فحشاء را دارد- ذکر می کند.
د-« وَ اللَّهُ يَعْلَمُ ما تَصْنَعُون »وخداوند به آنچه انجام دهید آگاه است علم ا لهی به افعال انسان هم موجب امیدواری است وهم باعث نگرانی
از یک طرف مایه امیدواری است برای آنکه خداوند متعال هیج عملی را بی پاسخ نخواهد گذاشت ومزد آنرا بنحو کامل خواهد داد حتی اگر این کار فقط برای دنیا باشد لذا می فرماید هرکس برای دنیا وزینت آن سعی کند بطور کامل مزد تلاشش را بوی میدهیم وچیزی فروگزار نخواهد شد
« مَنْ كانَ يُرِيدُ الْحَياةَ الدُّنْيا وَ زِينَتَها نُوَفِّ إِلَيْهِمْ أَعْمالَهُمْ فِيها وَ هُمْ فِيها لا يُبْخَسُون»(هود:۱۵)
از طرف دیگر موجب نگرانی است زیرا اگر عمل برای غیر خداوند باشد کاملا به آن اگاه است پس عملی که برای سُمعه و ریا باشد زحمت بیهوده خواهد بود وارزشی نخواهد داشت
https://eitaa.com/jorenab
امام على عليه السلام : هيچ كس چيزى را در دل پنهان نكرد، مگر اين كه آن چيز، خود را در لغزشهاى زبان و حركات چهره اش نمودار ساخت
ما أضمَرَ أحَدٌ شيئا إلاّ ظَهَرَ في فَلَتاتِ لِسانِهِ ، و صَفَحاتِ وَجهِهِ
(نهج البلاغه حکمت ۲۶)
https://eitaa.com/jorenab