مَنْ قَرَأَ سُورَةَ الْجُمُعَةِ فِی کُلِّ لَیْلَةِ جُمُعَةٍ کَانَتْ کَفَّارَةً لِمَا بَیْنَ الْجُمُعَةِ إِلَی الْجُمُعَةِ
بحار الانوار ج۸۶ص۳۶۲
امام صادق علیه السلام : هر کس سوره را در هر شب جمعه بخواند کفاره گناهان ما بین دو جمعه خواهد بود.
https://eitaa.com/jorenab
#آخرین_پیشوا
شیعه با این ذهنیت - که
مقام امامت به سن و سال خاصی مربوط نیست - درباره امام هادی علیه السلام چندان تردیدی به خود راه نداد؛ به ویژه آنکه حاکمان جور زمان، هر چه تلاش کردند تا مسأله امامت را با مناظرات ساختگی دانشمندان بزرگ با این امامان خردسال خدشه دار کنند، شکست خوردند.
اما این وضع درباره آخرین پیشوای شیعیان به کلی متفاوت شد؛ چرا که او هم در سن و سال کمتر از دیگر امامان به امامت رسید و هم به خاطر مصالحی ولادت آن حضرت مخفیانه صورت پذیرفت.
این مسأله برخی از شیعیان را دچار تردیدهایی نمود و کار امام حسن عسکری علیه السلام را مشکل ساخت؛ اگرچه امامان پیشین تا حدودی زمینه را مساعد کرده و شیعه را برای درک چنان روزی آماده ساخته بودند.
امام باقر علیه السلام فرموده است:
«صَاحِبُ هَذا الاَمْرِ اَصْغَرُنا سِنّاً وَ اَخْمَلُنا شَخْصاً. »
«صاحب این امر کم سن و سال ترین و گمنام ترین ما است. »
(الغیبة، ص ۱۸۴؛ دلائل الامامة، ص ۲۵۸. )
اسماعیل بن بزیع گوید:
از حضرت ابی جعفر علیه السلام راجع به امامت پرسیدم و گفتم:
آیا ممکن است امام از هفت سال کمتر داشته باشد؟
فرمود:
«نَعَمْ وَ اَقَلَّ مِنْ خَمْسِ سِنین. »
«آری، کمتر از پنج سال هم میشود. »
(الکافی، ج ۱، ص ۳۸۴، ح ۵. )
البته معرفی حضرت مهدی علیه السلام با دیگر امامان، این تفاوت را داشت که خواست الهی بر پنهان زیستن آن حضرت تعلق گرفته بود؛ بنابراین تنها افرادی خاصّ از ولادت او با خبر بودند.
ضوء بن علی از مردی از اهل فارس نقل میکند:
به سامرا آمدم و ملازم در خانه امام حسن عسکری علیه السلام شدم.
حضرت مرا طلبید، من وارد شدم و سلام کردم، فرمود:
برای چه
آمده ای؟
عرض کردم:
برای اشتیاقی که به خدمت شما داشتم.
فرمود:
پس دربان ما باش.
من همراهِ خادمان در خانه آن حضرت بودم. گاهی میرفتم هر چه احتیاج داشتند از بازار میخریدم و زمانی که مردان در خانه بودند، بدون اجازه وارد میشدم.
روزی بر حضرت وارد شدم و او در اتاق مردان بود. ناگهان در اتاق حرکت و صدایی شنیدم، سپس با فریاد به من فرمود:
بایست، حرکت مکن!
من جرأت در آمدن و بیرون رفتن را نداشتم.
سپس کنیزکی - که چیز سر پوشیده ای همراه داشت - از نزد من گذشت. آنگاه مرا صدا زد که:
در آی!
من وارد شدم و کنیز را هم صدا زد.
کنیز نزد آن حضرت بازگشت، او به کنیز فرمود:
روپوش از آنچه همراه داری بردار؛ کنیز از روی کودکی سفید و نیکو روی پرده برداشت و خود حضرت روی شکم کودک را باز کرد. دیدم موی سبزی که به سیاهی آمیخته بود، از زیر گلویش تا نافش روییده است، سپس فرمود:
این است صاحب شما و به کنیز امر فرمود که او را ببرد.
سپس من آن کودک را ندیدم تا امام حسن علیه السلام وفات کرد. »
(الکافی، ج ۱، ص ۳۲۹ و ۱۲۰، ح ۶. )
(الفبای مهدویت مجتبی تونه ص۳۵)
https://eitaa.com/jorenabچ
#بخل
الْبُخْلُ عَارٌ »تنگ چشمی ننگ است
(نهج البلاغه حکمت ۳)
علمای اخلاق بخل را چنین تعریف می کنند امساک کردن در مقامی که باید بذل کرد وندادن آنچه که باید دادوآن طرف تفریط است وافراط آن اسراف است ووسط آنها جود وسخاست (معراج السعاده احمد نراقی ویرایش محمد رضا سلیمانی نشر اوج علم چاپ اول 1387 ص 342 )
از منظر قرآن کریم اگر کسی مالی را جمع نمود وانفاق نکرد به صورت طوق آتشی بر گردنش آویخته خواهد شد لذا گمان نکنند آنچه خداوند به آنها تفضل کرد و به دیگران ندادند به نفع آنهاست بلکه برای آنها شر خواهد بود
«لا يَحْسَبَنَّ الَّذِينَ يَبْخَلُونَ بِما آتاهُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ هُوَ خَيْراً لَهُمْ بَلْ هُوَ شَرٌّ لَهُمْ سَيُطَوَّقُونَ ما بَخِلُوا بِهِ يَوْمَ الْقِيامَةِ» (آل عمران :180)»
واگر بسراغشان آمدند و اینان ابتد ا اخم کردند و سپس پهلو گرفته و آنگاه پشت کردند ؛ خداوند همین مال را داغ نموده ابتدا پیشانی سپس پهلو و آنگاه پشتش راداغ می کند و گفته می شود این همان چیزی است که جمع کردید
« يَوْمَ يُحْمى عَلَيْها فِي نارِ جَهَنَّمَ فَتُكْوى بِها جِباهُهُمْ وَ جُنُوبُهُمْ وَ ظُهُورُهُمْ هذا ما كَنَزْتُمْ لِأَنْفُسِكُمْ فَذُوقُوا ما كُنْتُمْ تَكْنِزُون»توبه :35 )
پس آنچه که عذاب الهی را در پی داشته باشد بالاترین ننگ وعار خواهد بود
https://eitaa.com/jorenab
#مفاخر
💠 سالروز رحلت محدث كبير شيعه "حاج شيخ عباس قمي" صاحب مَفاتيحُ الجَنان (1319 ش)
✍ آيت اللَّه حاج شيخ عباس قمي در سال 1256 ش، در شهر قم به دنيا آمد. در ابتدا از محضر آيت اللَّه محمد ارباب قمي فيض برد و سپس در 21 سالگي راهي نجف اشرف گرديد.
✅ وي در نجف از محضر بزرگانی همچون: علامه سيد محمد كاظم يزدي، و شيخ الشريعه اصفهاني بهره برد و اجازات متعدد اجتهاد دريافت كرد. او به كمك حافظه قوي، تلاش پيگير و علاقه وافري كه به شناخت راويان و محدثان موثق و نقل اخبار اهل بيت (ع) داشت به جمع آوري حديث همت گماشت.
✅ ايشان در حدود سال 1292 ش، ساكن مشهد شد و در آنجا به مدت بيست و دو سال، به تصنيف و تأليف و تدريس پرداخت. درسهاي اخلاق شيخ عباس قمي با استقبال كم نظير طلاب و علماي شهر مواجه شد.
✅ ايشان پس از تاسيس حوزه علميه قم، به دعوت آيت اللَّه شيخ عبدالكريم حائري راهي اين شهر شد و مدتي در آنجا اقامت نمود. و از محضر آیات عظام وقت بهره گرفت.
✅ مجموعه آثار او متجاوز از هشتاد اثر است كه در علوم مختلف به نگارش درآمده اند و نشان از روح تلاشگر و عظمت علمي وي دارد. كلمات لطيفه، علم اليقين، نَفسُ المَهموم، منازل الاخره و مفاتيحُ الجنان مهمترين و معروفترين اثر آن عالم رباني است.
✅ سرانجام وي در اواخر عمر راهي نجف شد تا اينكه در 1 بهمن 1319ش، 63 سالگي رحلت كرد و در نجف اشرف مدفون گرديد.
https://eitaa.com/jorenab
🌺خجستهمیلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها سرور بانوان جهان، عطای خداوند سبحان، کوثر قرآن، همتای امیر مومنان و الگوی بی بدیل تمام جهانیان بر همه مبارک باد.🌺
https://eitaa.com/jorenab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنان مادر گرامی رهبرانقلاب درباره روش تربيت فرزندانشان
https://eitaa.com/jorenab