🏆#آهن و #منگنز در جذب برای گیاه با هم رقابت میکنند. مثل شاگرد اول و دوم در کلاس درس☺️
🏆آمونیوم جذب #فسفر را در خاک های قلیایی افزایش می دهد. علت آن خاصیت اسیدی کنندگی آمونیوم در #خاک است.
در صورت وجود مسمومیت آمونیومی محیط رو قلیایی کنید.
🏆دقت کنید چون نیترات حلال در آب است؛ با جوشاندن، مقداری از نیترات از آن خارج می شود. پس در سبزیجات مانند #اسفناج و #کاهو و ...
در هنگام پختن آب اولیه آن را دور بریزید.
🏆از مصرف آب فاضلاب و هرگونه آب نامتعارف و غیراستاندارد برای آبیاری سبزی و صیفی جدا خودداری کنید⛔️.
🏆#کلسیم جذب فسفر از خاک را بالا می برد👌.
🏆تصور این که کودهای ماکرو و میکرو تغذیه گیاه است یک اشتباه محض است. تغذیه گیاه وابسته به هیدروژن H و کربن C و اکسیژن O به اشکال نشاسته و قند است که در پدیده فتوسنتز و از طریق آوند آبکش Phloem Vessel و به کمک نور خورشید کسب می شود.
عناصر مینرال و ماکر و و میکرو برای ساخت آناتومی گیاه و عملکرد فتوسنتز وارد میدان می شوند.از کانال پیام سبز
🎩در کمبود عناصر سه مورد اصلی در نظر داشته باشیم:
کمبود در بستر رشد، بیش بود عنصر دیگر، مسئله رقابت بین عناصر غذایی
#کود
@jpz09113931202
44.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مصرف گوگرد در گلخانه و مزایا و معایب ان و راهکارهای علمی استفاده از گوگرد در گلخانه
#گوگرد
#گلخانه
@jpz09113931202
13.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
‼️ چهار اشتباه رایج در استفاده از کنه کش ها ‼️
#سم
#افت
@jpz09113931202
جهت کنترل کنه:::::
رعایت دو نکته ضروری👌
👈در خصوص سمپاشی مجدد به فاصله ۱۵ روز حتما تنوع سم رعایت بفرمایید.
👈و در خصوص پیشگیری این آفت همیشه به آبیاری به موقع و منظم توجه ویژه بشود.از کانال پیام سبز
🔹🔸سموم قابل توصیه بر اساس اولویت:
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
✔️بروموپروپیلات (نئورون) ۲ در هزار
✔️هگزی تیازوکس(نیسورون) ۵۰۰سی سی در هزار
✔️اسپیرودیکلوفن(انویدور) ۵۰۰ سی سی در هزار
✔️باروک(اتوکسازول) ۳۰۰سی سی در هزار
✔️فن پیر کسی میت(اورتوس)۵۰۰سی سی در هزار
✔️آبامکتین(ورتیمک)۵۰۰سی سی
✔️پروپارژیت(اومایت۷۵درصد امولسیون) ۱/۵ در هزار
✔️دیکوفول(کلتان۱۸/۵درصد ) ۱/۵ در هزار
✔️و...
🕷سموم_کنه_کش_ومراحل_تاثیرگذاری_آنها
▫️نیسورون (هگزی تیازوکس): تخم، پوره
▫️نئورون (بروموپروپیلات): تخم، پوره، بالغ
▫️آپولو (کلوفنتزین): تخم، پوره
▫️آبرون (اسپیرومسیفن): تخم، پوره
▫️اومایت (پروپارژیت): پوره، بالغ
▫️آبامکتین (ورتیمک): بالغ
▫️ارتوس (فن پیروکسی میت): تخم، پوره، بالغ
▫️بایفانزیت (فلورمایت): پوره، بالغ
▫️انویدوراسپید (اسپیرودیکلوفن): تخم، پوره، بالغ
▫️فنازوکوئین (پراید): پوره، بالغ
#سم
سموم کنه کش
@jpz09113931202
#افت
#کنه
12.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#قلمه گیری و ازدیاد به روش ماماروف
کلیپ اموزش قلمه گیری انگور و مقدمات ماماروف
@jpz09113931202
26.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#قلمه
تولید مکانیزه قلمه به روش ماماروف
@jpz09113931202
کلیپ تولید مکانیزه قلمه انگور
✅روش ماماروف (یا کشت وارونه #قلمه ها) جهت افزایش درصد ریشه زایی.....
🔹 ازدیاد #انگور بصورت تجارتی و عملاً از طریق غیر جنسی صورت می گیرد.
در این شیوه ازدیاد تمامی گیاهان حاصله بدون هیچ تفاوتی مشابه گیاه مادری خود خواهند شد.از شیوه های رایج و متداول ازدیاد غیر جنسی ، میتوان به کاشت قلمه و خوابانیدن اشاره کرد.
🔸اصولا در ریشه دار کردن قلمه ، ابتدا باید ریشه ها رشد کنند و بعد برگ و شاخه،
برای اینکار ؛ ته قلمه ها باید از قسمت بالای قلمه ها، گرمتر و همچنین از اکسیژن زیادی برخوردار باشند تا ریشه دهی تحریک شود.برای تحریک ریشه زایی ،قلمه ها را در بسته های مثلا ۵۰ تایی بسته بندی کرده و در محلی که قبلا به عمق حدود یک متر و در ابعاد دلخواه خاکبرداری شده ،بصورت وارونه قرار می دهیم .البته قبل از قرار دادن قلمه ها کف محل حفر شده، شیب بندی شده و یک لایه شن ریخته و سپس از بسترهای معمولی مثل ماسه یا خاک اره ریخته و قلمه ها را وارونه قرار میدهیم و لابلای قلمه ها و همچنین روی قلمه های قرار داده شده نیز ماسه یا خاک اره می ریزیم سپس آبیاری کرده و با پلاستیک سیاه می پوشانیم تا شرایط گرم و مرطوب در زیر لاستیک ایجاد شود.قلمه های وارونه پس از حدود ۴۰-۳۰ روز از بالا یعنی ته قلمه ها شروع به ریشه دهی می کنند که نباید اجازه بدهیم زیاد ریشه بدهند ،به محض شروع ریشه دهی ، قلمه ها را از آنجا به محل اصلی یعنی زمین خزانه منتقل کرده و بصورت معمولی می کاریم..با این کار تقریبا تمام قلمه ها ریشه دار می شوند.
🔻زمان انجام :
زمان قلمه زدن کلا ،اول بهار هست... روش ماماروف، یک ماه زودتر انجام می گیرد تا موقع انتقال قلمه ها به خزانه مصادف با اول باشد.
#کاشت
@jpz09113931202
✅توضیحات بیشتر با جزئیات روش ماماروف
✔️حدودا ۴۰-۳۰ روز قبل از موقع کاشت قلمه در خزانه فضای آزاد ، شروع به تهیه قلمه و آماده کردن زمین جهت ماماروف می کنید
قلمه ها را بسته بندی می کنید در تعداد مثلا ۵۰ تایی یا ۱۰۰ تایی ،اگه آب جاری بود دو سه روز بسته ها را در آب جاری قرار داده میشن،
در محلی آفتابگیر ، یک استخر یا کانال مانندی حفر می کنند ،به ارتفاع حدود نیم متر عمیق تر از طول قلمه ها، اندازه این کانال،بستگی به تعداد بسته های #قلمه ها دارد.
کف این کانال شیب بندی میشه به یک طرف،بطوری که آب از یک طرف ریخته شود، مثل کف آشپزخانه به زیرآب هدایت شود.
حالا یک لایه شن درشت تر می ریزید کف کانال ،در ارتفاع حدود ده سانتی متر
سپس ،بسته های قلمه ها را بصورت وارونه و کیپ در این کانال قرار داده می شوند.
پس از تکمیل ظرفیت کانال ، لابلای بسته ها و روی آنها را با بستر پر می کنند. (بستر منظور ماسه یا خاک اره می تونه باشه)
پس اینکه قشنگ لابلا و روی بسته را با بستر پوشانده شدآبیاری میشه ،بهتر است با آبپاش یا شلنگ ،آب را به روی بستر پاشیده شود تا تکمیل خیس بشه و نهایتا اون کانال پس از ریختن بستر ، حدود ۱۵-۱۰سانت از سطح زمین اطراف گود تر باشه ، یعنی در ابتدای حفر کانال ،۵۰ سانت از ارتفاع قلمه ها ،عمیق تر حفر می کنید از کانال پیام سبز
پس از آب پاشی کامل و کنترل اینکه ،آب کف گودال به محل زیرابی که تعبیه کردین هدایت میشه ،روی کل مجموعه کانال و قلمه ها را با پلاستیک ترجیحا سیاه رنگ می پوشانید ، صاف می کشین روی گودال ، اون ۱۵-۲۰سانت زیر پلاستیک ، در واقع مثل شرایط گلخانه مرطوب و گرم میشه ،از چهار طرف پلاستیک را با خاک و غیره محکم می کنید هر چند روز از یک گوشه پلاستیک ،شرایط زیر پلاستیک را کنترل میشه که خشک نشده باشه و همینکه، رطوبت اش کم شده باشه باز آب پاشی می کنید و اون گوشه یا قسمت پلاستیک را مجددا ،محکم می کنید
از ده روز به اون ور ، با دست ، زیر بستر و در واقع ته قلمه ها که بطرف بالاست را کنترل می کنید که ببینید بافت چوب پنبه (کالوس) تشکیل شده یا نه ،
کالوس، سلولهای سفید و جدیدی هستن که ته قلمه ها تشکیل میشن ،به محض اینکه کنترل کردین و دیدین که ته اکثر قلمه ها سفید شده، و کالوس تشکیل شده ، قلمه ها آماده انتقال به خزانه هستن و البته از قبل می بایست خزانه را شخم و آماده کرده باشین تا بلافاصله بکارین ،موقع کاشت قلمه ها از بسته ها باز شده و بصورت معمولی(دیگه وارونه، نه )کاشته میشه یعنی اون طرف ته قلمه ها که سفید شده در پایین قرار می گیره ،این کار ریشه دهی را تسهیل می کنید در خزانه نیز که کاشتین بلافاصله آبیاری می کنید و اجازه ندین پس از تشکیل کالوس،قلمه ها خشک بشن،حدودا، ته قلمه ها سفید باشه منتقل می کنید و بیشتر بمونه ،ریشه میده و ریشه ها موقع انتقال شکننده میشن و می شکنن
@jpz09113931202
#کاشت
وقتی گچ برای اصلاح خاک استفاده میشود باید کل سطح کرت اصلاح بشود.دادن یک لایه نازک یک سانتیمتری حدودی به کل سطح خاک سپس تیلر و آخر کار آبیاری شود.محاسبه مقدار گچ مورد نیاز بسته به هدفی که استفاده میشود متفاوت است .از کانال پیام سبز بعضی مواقع فقط مشکل قلیاییت سدیم داریم .بعضی وقتها علاوه بر سدیم مشکل تلخی و قلیائیت منیزیمی را هم همزمان داریم.بعضی مواقع خاک شور و قلیا نیست و فقط مشکل سنگینی بافت خاک و رسی بودن خاک است...حتی بافت خاک بسته به اینکه سبک باشد یا سنگین مقدار گچ و میزان اصلاح مورد نیازش فرق میکند.به عنوان مثال در یک خاک شنی SAR ده خاک را وارد کلاس قلیا کرده ولی در یک خاک شنی SAR 14 میتواند مشکلی برابر س.آ.ر ده #خاک شنی ایجاد کند.
بهتر است بسته به حجم آبی که سالانه وارد یک هکتار خاک میشود مقدار #گچ طوری محاسبه شود شود که در طول سال از خاک شسته شود..به عنوان مثال حلالیت گچ بطور متوسط 2.65 گرم بر لیتر آب است.در یک مترمکعب آب آبیاری 2.65 کیلو گچ حل میشود.وقتی سالانه به عنوان مثال یک هکتار پسته 9000 متر مکعب دریافت میکند میتوان مقدار کل گچی را که آب میتواند حل کرده و منجر به اصلاح خاک بشود محاسبه کرد.
گچ را هر چقدر کمتر و بصورت اقساط به زمین بدهیم بهتر است.راجع به اثر بخشی گچ نباید کم حوصله باشیم بقول خارجی ها اثرش over night و یک شبه نیست..
@jpz09113931202
#محاسباتی
گاهی مردم گمان میکنند که برخی میوهها مثل موز، هسته ندارند؛ ولی اگر شما یک موز را از درازا دو نیم کنید، دانههای سیاه رنگی در طول آن میبینید. اینها همان جنین یا به عبارت دیگر تخمکهای گیاهی بارور نشده اند. موزهای گلخانه ای از طریق دانه تکثیر نمیشوند. در واقع موز درخت ندارد بلکه گیاهی علفی است که میتواند تا ۹ متر رشد کند. جالبه بدونید که ریشه این گیاه قابلیت تکثیر دارد و موز از طریق پاجوش تکثیر میشود. ژنتیک وراثتی موز نیز برخلاف تمام گیاهان، ۲نمونه ژنوم ندارد و دارای ۳ نسخه کپی است. ۳۳ کروموزومیاست. ولی برخلاف موزهای گلخانه ای، موزهای وحشی هستههایی سخت و درشت دارند و دارای ژنوم ۲۲کروموزمه هستند. قد درختچههای این نوع کوتاه است. اولین نوع موز ۱۰ هزار سال پیش در گینه نو بوجود آمدند.
موزهای تجاری ما (که اکثرا شامل انواع مختلف کاوندیش) دارای سه مجموعه کروموزوم هستند و تری پلوئید هستند؛ بنابراین دانههای بالغ را تشکیل نمیدهند. اگر شما متوجه نقاط سیاه و سفید در وسط موز هستید، شما دانههای نابالغ را کشف کرده اید که نمیتوانند رشد کنند.
بنابراین، آیا موز دانه دارد؟ بله، موز دارای دانه است.
اگر بخواهید به بیابان بروید و یک موز ارگانیک را باز کنید، مطمئناً یک موز با دانه پیدا خواهید کرد. برخی از انواع آن دانههای بزرگی دارند که بخش بزرگی از میوه را تشکیل میدهند و ایجاد میکنند. موزهای تجاری امروزه از نظر ژنتیکی اصلاح شده اند و از دانهها رشد نمیکنند. اگرچه دانهها قابل مشاهده هستند، اما نمیتوانند به تولید مثل موز کمک کنند. موز وحشی دانههای بزرگتر و قابل رویت تری دارد که اگر بوسیله گیاه مادر تولید شود ممکن است به ایجاد یک گیاه جدید موز کمک کند.
چگونه متوجه میشوید که موز دانه دارد؟
فقط میتوانید به انتهای موز نگاه کنید یا آن را جدا کنید تا ببینید آیا دانههایی وجود دارد یا خیر.
موز اشکال و اندازههای مختلفی دارد، برخی با دانه و برخی دیگر بدون دانه. موز تجاری که در یک فروشگاه مواد غذایی پیدا میکنید، موز کاوندیش نامیده میشود. موزهای تجاری اغلب موزهای بدون دانه هستند، زیرا هدف آنها شیرین تر بودن و داشتن گوشت بیشتر است تا فروش و اشتها آورتر باشد.
از سوی دیگر، انواع دیگر موز شامل دانه میشود. به عنوان مثال، موز لیدی فینگر، نوعی موز است که دانههای سیاه کمیدارد که وقتی این نوع موز را باز میکنید، میتوانید ببینید.
پلانتین یکی دیگر از موزهایی است که دانههای قابل رویت دارد. پلانتین به طور معمول بزرگتر است و پوست ضخیم تری نسبت به موز کاوندیش دارد.از کانال پیام سبز
موز اصلاح شده چون تریپلویید هست یعنی3n تو مرحله میوز نمیتونه تقسیم مساوی بشه در نتیجه نمیتونه بذر بده موز وحشی دیپلویید یعنی 2n بنابراین چون ردیف کروموزومی اون زوج هست تو مرحله میوز کروموزومها از هم شکافته میشه و میتونه وارد مرحله لقاح بشه چنانچه موز 3n با مواد جهش زا دوبرابر بشه مثل کلشیسین دران صورت 6n میشه چون ردیف کروموزومی اون زوجه تو مرحله میوز یا تقسیم جنسی میتونه تقسیم بشه و گرده و تخمک 3n تشکیل میده و میتونه باهم لقاح داشته باشه و بذر بده و لذا چون تکثیر با پاجوش و ریزوم در موز راحته و نداشتن بذر هم یه مزیت نسبی برای میوه هست تولید موز بدون هسته رایجه
#موز
@jpz09113931202
#موز🔸🍌 موزها به این دلیل انحنا دارند که به سمت آسمان رشد میکنند. به این مسأله زمین گرایی منفی گفته میشود. موزها عکس نیروی گرانش رشد میکنند یعنی به سمت بالا که نور خورشید بیشتر است، به همین دلیل انحنا پیدا میکنند
#موز
موز:
گیاهی است مخصوص مناطق گرمسیری.موز حاوی ریزوم و سیستم ریشه افشان میباشد.تنه اصلی آن بسیار کوتاه بوده و داخل خاک قرار می گیرد و تنه کاذب آن در خارج از خاک میباشد که در واقع از اجتماع دمبرگهای طویل حاصل میشود.ارتفاع تنه کاذب،نسبت به ارقام مختلف موز بین یک ونیم تا دوونیم متر میباشد.طرز قرار گرفتن برگها در تنه هوایی به انشعاب برگها از جوانه های تنه حقیقی بستگی دارد اولین برگهای تشکیل شده به صورت دایره ای و برگهای بعدی به صورت مارپیچی روی تنه حقیقی قرار می گیرند.برگها و تنه موز دارای الیاف فیبری هستند.برگهای موز بسیار بزرگ بوده و طول پهنک در حدود 2متر و عرض آن 60تا90سانتیمتر میباشد.
برگها هنگام باز شدن لوله ای بوده و بعد از رشد،پهنک بزرگی حاصل میشود.معمولا پس از تشکیل 11تا12 برگ در نوک تنه هوایی،خوشه گل که در موز"رژیم"نامیده میشود،ظاهر می گردد.خوشه گل توسط چمچمه لاکی رنگ که یک لایه مومی بر روی آن وجود دارد،محافظت میوشد.روی خوشه گل،بالشتک های برجسته ای به صورت مارپیچ قرار دارد که آنها را پنجه می نامند.روی هر پنجه 10 تا 26 گل وجود دارد.در پایین خوشه که به تنه متصل میباشد،در 6الی 16 پنجه،گلهای ماده قرار می گیرند و گلهای نر در قسمت نوک خوشه مستقر می باشند.هر خوشه در حدود 200عدد میوه میدهد.خوشه های تجاری موز،حداقل حاوی 9پنجه میباشند.از هنگام تشکیل تا زمان رسیدن کامل میوه 3تاسه و نیم ماه طول میکشد.موز از گیاهان یک بار بارور بوده و تنه هوایی آن بعد از چیدن خوشه،کف بر میشود و به پاجوش اجازه رشد مجدد داده میشود.
#موز
@jpz09113931202
هدایت شده از دانستنیها
6.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جادوی بمب سبز در کنیا
ایده ایجاد جنگل و مرتع سبز با توپک گلی
#ایده
#جنگلکاری
#بیابان_زدایی
@jpz09399909120
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌿 چرخاندن شاخههای انگور؛ تکنیکی ساده اما کاربردی!
کشاورزان حرفهای از این روش استفاده میکنند تا:
☀️ شاخهها نور بیشتری بگیرند.
🌬️ تهویه بهتر داشته باشند و از بیماریهای قارچی در امان بمانند.
🍇 میوهها درشتتر و خوشرنگتر شوند.
🍃🌿🍃🌱🌿🍃🌱
#انگور
@jpz09113931202