412.3K
#پیوند
@jpz09113931202
اگر پایه به سرما حساس تر از پیوندک باشد در سالهای خیلی سرد ، درخت پیوندی به کلی از ریشه خشک می شود در صورتی که اگر مقاومت پایه از پیوندک زیادتر باشد. هر زمان پیوندک در اثر سرما ازبین برود می توان دوباره ازریشه قوی یا زیاد پایه که در مقابل سرما استقامت کرده استفاده نمود و مجدداً آن را پیوند کرد.از کانال پیام سبز
پیوندک و پایه باید در یک درجه از فعالیت حیاتی باشند و اگر این امر به دلایلی ممکن نشود باید 👈( پایه ) نسبت به پیوندک جلو باشد یعنی دارای فعالیت بیشتر باشد.به عبارت دیگر پایه باید قبل از پیوندک از خواب زمستانی بیدار شده و شروع به فعالیت نماید ( در پیوند بهاره ) در غیر این صورت پیوندک قبل از جوش خوردن با پایه شروع به فعالیت کرده در اثر تبخیر و از دست دادن ذخیره ناچیز غذایی ، ونرسیدن مواد غذایی از پایه قبل از جوش خوردن خشک می شود.
بهتر است پیوندک را از قسمت وسطی شاخه تهیه نمایید زیرا جوانه های قسمت فوقانی خیلی جوان و ضعیف هستند و جوانه های تحتانی شاخه کم محصول می باشند.
⭕️بیماری اسکب سیب زمینی🥔
🔰مشهور به #بیماری جرب
🟡عامل: باکتری استرپتومایسس
🟡علایم:لکه و زخم های فرورفته،چوب پنبه ای و قهوه ای روی غده
〰〰〰🌺〰〰〰
🔴مبارزه:
✅ پرهیز از کاشت غده های بذری آلوده #سیب_زمینی
✅ رعایت تناوب ۳ الی ۴ ساله
✅نگه داشتن پی اچ خاک بین ۵ تا ۵.۳
✅ همینطورعدم استفاده از مواد آهکی
@jpz09113931202
معرفی «جیاس» یا نظامهای میراث کشاورزی مهم جهان
«جیاس» یا نظامهای میراث کشاورزی مهم جهانی( GIAHS)* در سال 2002 در جریان اجلاس جهانی توسعه پایدار در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی، از سوی فائو به عنوان یک ابتکار مشارکتی جهانی برای حفاظت و مدیریت تطبیقی ارائه و از سال 2015 یک ردیف اعتباری ویژه برای آن اختصاص داده شد. سازمانهای IFAD ، GEF، ISESCO و دانشگاههای UN سایر اسپانسرهای «جیاس» هستند. کمیته ملی «جیاس» در ایران تحت عنوان NIAHS در سال 1393بر اساس حکم مقام عالی وزارت در سطح وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شد از کانال پیام سبز
«جیاس» نه به عنوان یک محصول خاص و یا جفرافیا بلکه به عنوان یک نظام و سیستم مطرح است. مناطقی که با این سیستم در فائو ثبت جهانی میشوند از امتیازات زیادی برای رونق #گردشگری در سطح جهانی برخوردار شده و محصولاتی که در این سیستم تولید و بیرون می آیند دارای گواهی و برند GIAHS شده و قابلیت عرضه به بازارهای جهانی و صادراتی پیدا میکنند و در نتیجه از افزایش قیمت تقریبی 50 الی 60 درصدی برخوردار می شوند.
ایران در حال حاضر توانسته است تنها یک نظام میراث مهم کشاورزی جهانی GIAHS تحت عنوان « نظام کشاورزی مبتنی بر قنات کاشان» را به عنوان اولین نظام میراث مهم کشاورزی در FAO ثبت نماید و هشت پروپوزال را برای ارسال به فائو در دست بررسی و مطالعه دارد که عبارتند از :
سیستم #انجیر استهبانات
سیستم کشمش ملایر
سیستم #انار نیریز
سیستم آلوی(خرو) نیشابور
سیستم #گل_محمدی کاشان
سیستم #زعفران گناباد
سیستم کشاورزی خانوادگی زعفران تربت جام
سیستم باغات سنتی اطراف قزوین ارائه شده توسط دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین
معرفی نظامهای میراث کشاورزی مهم جهانی-فائو
برای هزاران سال، جوامع کشاورزان، دامداران، آبزی پروران و بهره برداران از جنگل؛ نظامهای کشاورزی پیچیده، متنوع و (از نظر محلی) سازگار شدهای را بسط و گسترش دادهاند. این نظامها در طول زمان از طریق آزمون، ترکیب دانش و فناوری بومی و تجربه مدیریت شدهاند که اغلب منجر به امنیت غذایی جامعه و حفظ منابع طبیعی و تنوع زیستی شده است. نظامهای میراث مهم کشاورزی((GIAHS یک ترکیب حیاتی از خدمات #اجتماعی، #فرهنگی، #اکولوژیکی و #اقتصادی برای نوع بشر فراهم مینمایند. این «نظامها از منظر زیبایی شناسی نه تنها منجر به ایجاد مناظر، که باعث حفظ تنوع زیستی قابل توجه کشاورزی جهانی، اکوسیستمهای پایدار و میراث فرهنگی باارزشی نیز شده است. علاوه براین، این نظامها به طور پایدار کالاها و خدمات متنوع، امنیت غذایی و معیشتی را نیز برای میلیونها نفر از جمعیت کشاورزان فقیر و خرد فراهم میکند. وجود تعداد زیادی از این میراث کشاورزی مهم جهانی در دنیا، گواهی است بر قوه نوآوری و نبوغ مردم محلی در مدیریت و استفاده از منابع محدود، تنوع زیستی، پویاییهای اکوسیستم و استفاده هوشمندانه از ویژگیهای فیزیکی مناظر که به طور سنتی اما با دانش، تجربیات و فناوریهای در حال تکامل و رشد، عجین شده است. این نظامهای کشاورزی باستانی، پایه و اساس نوآوری و فناوریهای حال و آینده کشاورزی را شکل میدهند. تنوع فرهنگی، بومشناختی و کشاورزی این نظامها هنوز در مناطق مختلف دنیا به عنوان یک نظام منحصر به فرد کشاورزی قابل مشاهده است. نظامهای میراث کشاورزی مهم جهانی از طریق فرآیند چشمگیر مشارکتی در تکامل نوع بشر و طبیعت و براساس تعامل و تشریک مساعی فرهنگی و زیستی طی قرون متمادی پدیدار شدهاند که نشان دهنده تجربه انباشته مردم روستایی در سراسر جهان است.
ساختار جیاس که اکنون به عنوان « چارچوب مشارکتی جیاس » شناخته میشود، شامل بخشهای زیر است:
کمیته اجرایی بین المللی
کمیته مشورتی علمی
کمیتههای اجرایی ملی
کشورهای مشارکت کننده
مشارکت کنندگان مالی
دبیرخانه مستقر در فائو
فرآیند تهیه پروپوزال و ثبت جیاس
براساس دستور العمل فائو پروپوزالهای تهیه شده باید از ساختار زیر برخوردار باشند و توسط وزارت کشاورزی کشورها به فائو تقدیم شوند.
الف) اهمیت جهانی و ملی
پنج معیار برای انتخاب یک میراث جهانی کشاورزی در نظر گرفته میشود که شامل موارد زیر است:
1) نقش این میراث در امنیت غذایی و معیشتی جوامع محلی و بومی
2) تنوع زیستی و اکوسیستمی ایجاد شده
3) نظامهای دانشی و فناوریهای سازگار شده
4) فرهنگها، نظامهای ارزشی و سازمانهای اجتماعی
5) چشم اندازهای طبیعی بوجود آمده و جذابیتهای گردشگری
ب) سایر ویژگیهای اجتماعی و فرهنگی مربوط به مدیریت نظام کشاورزی
ج) ارتباط تاریخی
د) ارتباط با عصر حاضر
ه)تهدیدها و چالشها
و) برنامه عمل(Action Plan) برای حفاظت، صیانت و توسعه گردشگری جیاس
توجهات جهانی به کشاورزی بومی
@jpz09113931202
#تاریخ_کشاورزی
جیاس چیست؟؟؟؟؟؟⬆️⬆️⬆️⬆️
25.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تعریف نت هاوس (باغ سرپوشیده)احداث باغ سرپوشیده برای کشت میوه از دهه ۱۹۹۰ برای جلوگیری از آسیب باران و تگرگ به محصولات آغاز شده است. به نوعی باغ خود را در کشورهایی مانند ایتالیا، فرانسه، و آلمان که کشت متراکم درختان میوه را در اولویت قرار می دهند، نت هاوس گسترش چشم گیری داشته است.
#رزبری
#ایده
#گلخانه
@jpz09113931202
گردو ژنوتیپ برتر چیست:
به گونه هایی از نهال گردو که دچار جهش ژنتیکی شده اند، گردو ژنوتیپ، گفته میشود. از این گونه ها نهالهایی که صفات مثبت یک نهال گردو را دارند، نهال گردو ژنوتیپ برتر، نامیده میشوند. کیفیت میوه گردو مطابق با بازار روز از مهمترین مشخصات یک نهال گردو به حساب میآید.
نهال گردو ژنوتیپ مناسب کدام مناطق آب و هوایی می باشد:
گردو ژنوتیپ برتر؛ در برابر سرمای بهاره مقاومت خوبی داشته و در اوایل اردیبهشت شکوفه میدهد.
اما بهتر است کاشت در مناطق نیمه سردسیر و یا معتدل انجام شود چون سرمای زیاد عملکرد این tree walnut، را تضعیف میکند.
نیاز سرمایی برای جوانه زدن نهال ۷۰۰ تا ۱۵۰۰ ساعت میباشد.
از طرفی دمای هوای بسیار بالای تابستان موجب از بین رفتن میوههای این نهال گردو میشود.
بنابراین مناطقی با زمستانهای نه چندان طولانی و تابستانهای معتدل و خنک می تواند یک نهال خوب را به بهترین نهال گردو بدل سازد. به یاد داشته باشید انتخاب اقلیم مناسب حداکثر عملکرد درخت گردو را به همراه میآورد.
#گردو
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیوند اسکنه فانتزی و ترکیبی
#پیوند
@jpz09113931202
کشاورزان گرامی
بهترین زمان فروت ست در درختان میوه هسته دار ( گیلاس، آلبالو، هلو، شلیل، زردآلو، آلو و ......) بعد برداشت محصول می باشد.
فروت ست چیست؟ به معنای تشکیل یا تنظیم میوه است که از تابستان سال قبل شروع ( گل انگیزی، گل آغازی، تمایزیابی، رشد و نمو، تورم جوانه و مراحل مختلف گلدهی) که تا آخرین زمان تشکیل میوه ادامه پیدا می کند.
👌 نقش عناصر اصلی موثر در فروت ست
👈 نیتروژن: افزایش طول عمر تخمک و جلوگیری از سرمای زمستان، طولانی شدن دوره گرده افشانی موثر در زمان گلدهی.
👈 روی: بیدار شدن به موقع جوانه های رویشی و زایشی از خواب زمستانه و گرده افشانی موفق، موثر بر جوانه زنی دانه گرده روی کلاله.
👈 بر: کلیدی ترین عنصر در گرده افشانی می باشد که باعث افزایش طول عمر دانه گرده و طول لوله گرده می شود.
👌 ترکیب پیشنهادی ما:
سه کیلو اوره + سه کیلو سولفات روی + دو کیلو اسید بوریک برای ۱۰۰۰ لیتر آب.
#کود
@jpz09113931202
#خاک
کمبود عناصر غذایی در گیاهان یکساله و چندساله
#کود
@jpz09113931202
درختان میوه به واسطه قدرت ذخیره سازی و انتقال و جابجایی موادغذایی علایم کمبود موادغذایی را بلافاصله نشان نمیدهند و به همین دلیل علایم کمبود را بعد دو یا سه سال نشان میدهند که باید از نظر علمی در زمان احداث باغ با ازمایش خاک دچار مشکل باغداری نشد در زمینهای دچار کمبود نهالهای جوان به واسطه ریشه سطحی و با حجم کم علایم کمبود را بروز میدهند در خاکهایی که زیر کشت زراعی بوده معمولا خاک سطحی دارای مشکل کمبود عناصر میباشد و نهالهای جوان دچار کمبود و مشکل جذب عناصر میشوند ولی درختان مسن در چنین شرایطی به دلیل دریافت عناصر از عمق دچار مشکل نمیشوند ولی در خاکهای با ظرفیت تثبیت عناصر در خاک سطحی عناصر در خاک رویی تثبیت میشوند که درختان مسن در چنین خاکی دچار کمبود عناصر میشوند چرا که عناصر به خاک عمق نفوذ نمیکند
#برگی_از_کتاب
#احداث_باغ
نیازهای #گل #زاموفیلیا
دما:بهترین دما برای این گیاه مقاوم ۲۲در شب الی ۳۰ درجه در روز میباشد در صورت گرم شدن بیشتر باید با اسپری برگها را آبپاشی کنید.
🔅آبیاری:تنها دشمن این گل آبیاری زیاد میباشد زیرا این گیاه در ریشه های خود که به صورت ساقه زیرزمینی است آب جمع میکند و آبیاری زیاد باعث پوسیدگی ان می شود .به طور کل هروقت خاک این گل کاملا خشک شد گیاه را دوباره سیرآب کنید در زمستان هم که هفته ای یکبار آب ندهید. آبیاری بیش از اندازه موجب زردی برگ های این گیاه می شود.
🔅نور:این گل برای رشد مطلوب و شرایط ایده آل به جای روشن با نور غیرمستقیم نیاز دارد ولی در مکان های تاریک تر هم قادر به زنده ماندن و ادامه ی زندگی هست.باید مواظب باشید که اشعه آفتاب به برگ گیاه نخورد زیرا باعث سوختن آن می شود.
🔅خاک: به خاکی سبک با زهکشی عالی نیاز دارد مثلاً خاک کاکتوس گزینه ی مناسبی برای این گل است.
🔅تغذیه: در کل به تغذیه آن چنانی نیازی نیست ولی برای محض اطمینان سالی ۲ بار با کود مایع آن را تغذیه کنید کافی می باشد.
@jpz09113931202
زامیفولیا بلک:
نگهداریش با زامیفولیا سبز تفاوتی نداره فقط نور بیشتری نیاز داره.
از لحاظ مقاومت در برابر بیماری خشکی و نور کم بی نظیره.
عملیات چنگال زنی😍
✅بطورکلی بایدهواواکسیژن به ریشه های گیاه برسه تا برگ جدید بده و برگهاش لوله نمونن
✍بایه چنگال هرماه پنج سانت از خاک گلدون رو زیرو رو کنید,آروم که ریشه ها آسیب نبینن❌
8.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کمبود پتاسیم در گیاهان⭐
✅پتاسیم چیست؟
پتاسیم یک عنصر بسیار مناسب برای تغذیه گیاهان و درختان می باشد. پتاسیم بعد از ازت، میزان مصرف بالایی در بین عناصر مورد نیاز جهت تغذیه گیاهان و باغات دارد. کمبود پتاسیم در گیاه موجب امراض زیادی از جمله پیری در برگ ها میشود. همچنین کمبود پتاسیم در گیاه لبههای برگها را به رنگ زرد یا قهوه ای می کند. در این
✅انواع کود پتاسیم چیست؟
کودهای پتاسیم کلرید، پتاسیم سولفات، پتاسیم نیترات، پتاسیم فسفات، پتاسیم منیزیم و کود کلات پتاسیم انواعی از کودهای پتاسیمی هستند.کانال پیام سبز
✅زمان مصرف کود پتاس:
زمانی که این کود به خاک افزوده می شود به جذب مواد مغذی کمک می کند. بهترین زمان مصرف آن را نیز در نزدیکی بهار تا اواخر تابستان می توان در نظر گرفت
✅پتاسیم برای رشد و نمو گیاهان مهم است. #کود #پتاسیم کمک می کند:
گیاهان سریعتر رشد می کنند.
از آب بهتر استفاده کنند.
در برابر خشکی مقاوم تر باشند.
با بیماری مبارزه کنند.
مقاومت در برابر آفات افزایش می یابد.
قویتر می شوند.
محصولات بیشتری تولید می کنند
@jpz09113931202
🌱⭕️#فوجیا گیاه همیشه سبز
فوجیا درختی همیشه سبز بوده و بصورت چند ساله می باشد ، ارتفاع این درخت به یک تا هفت متر می رسد. بجز تولید میوه ، بطور گسترده به عنوان گیاه زینتی نیز پرورش داده می شود. میوه فوجیا در پاییز رسیده ، به رنگ سبز بوده و شکل آن بیضی است. اندازه ی آن حدود یک تخم مرغ کوچک می باشد.این درخت دارای میوه های شیرین ، معطر ، با طعمی شبیه آناناس و سیب و نعناع می باشد. گوشت این میوه آبدار و حالت ژله ای دارد. درخت فوجیا همچنین دارای برگ های چرمی و متقابل بوده و دمبرگ ها کوتاه و ضخیم هستند. گل ها یک اینچ بوده و دوجنسی می باشند. بصورت تکی یا در خوشه ظاهر می شوند. پرچم ها بلند ، قرمز روشن با گرده های زرد رنگ هستند. گل ها شامل ۴ تا ۶ گلبرگ سفید رنگ با لبه های بنفش می باشند.
@jpz09113931202
🌱⭕️نیازهای #فوجیا برای رشد
🍈دمای مورد نیاز کشت فوجیا شرایط نیمه گرمسیری تا گرمسیری بوده ولی به ۵۰ ساعت سرمای زمستانه نیز برای میوه دهی نیاز دارد. این گیاه به سرما مقاوم ولی سرمای زمستانه زیر ۹- درجه سانتی گراد سبب از بین رفتن گیاه می گردد. گرمای بالای ۳۲ درجه سانتی گراد برای تشکیل میوه مضر می باشد.
🍈 آبیاری منظم برای رسیدن میوه ضروری می باشد.
🍈این گیاه برای رشد و باردهی مناسب به نور زیاد آفتاب نیاز دارد.
🍈این درخت به خشکی و شوری خاک مقاوم است. در خاکهای متنوعی رشد کرده و بهترین میوه ها از خاک هایی که دارای زهکشی کامل بوده ، برداشت می شوند. pH مطلوب این گیاه ۵٫۵ تا ۷ می باشد.
🍈 به کودهای کامل نیاز داشته و عملکرد آن را بالا می برد. ترکیب ۸-۸-۸ از نیتروژن، فسفر و پتاسیم مناسب است.