.
♻️ آقای قالیباف! بر اساس کدام قانون؟!
🔰حمید رسایی: رییس مجلس علیرضا بیگی را که موضوع گرفتن شاسی بلند توسط برخی نمایندگان را علنی کرده بود، از نطق کردن منع کرده و در پاسخ به تذکر یکی از نمایندگان مجلس، خود را بی تقصیر و ممنوعیت علیرضا بیگی را نتیجه تصمیم هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان دانسته است!
این اقدام در مجلس بیسابقه و تأسفآور است و من در عجبم که چطور نمایندگان مجلس، جملگی به این #دیکتاتوری_پارلمانی اعتراض نکردهاند!
آقای قالیباف پاسخ دهد که هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان بر اساس کدام بند قانونی چنین تصمیمی را گرفته و رییس مجلس بر اساس کدام قانون آن را اجرایی کرده است؟!
آقای بیگی درخصوص اینکه برخی نمایندگان مجلس، خودروی شاسیبلند گرفتهاند، اظهارنظری کرده است. این ادعا یا درست است یا غلط؛ اگر درسته است (که همه شواهد و قرائن و ... حکایت از آن میکند) وا مصیبتا واگر غلط است که طبق قانون، وی را به قوه قضاییه معرفی کردهاید و طبعا او باید از خود دفاع کند، منع از نطق را ازکجا آوردید؟ در این صورت باز وامصیبتا از این تصمیم!
قانون اساسی جمهوری اسلامی، قانون نظارت بر رفتار نمایندگان، قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی و استفساریههای شورای نگهبان، جملگی براین نکته تأکید دارند که نمایندگان مجلس میتوانند درجلسات عمومی پارلمان و در شعبهها و کمیسیونها، درباره موضوعات مختلف اظهارنظر کرده و رأی دهند و هیچ کس حق نخواهد داشت نماینده را بدلیل اظهارنظر، نوشتار، اعمال و تصمیمات خود، یعنی اجرای وظایف قانونی خود، مورد تعقیب و بازخواست قرار دهد.
🔺عضو کانال شوید🔻
eitaa.com/rasaee
روستای کریم آباد تهرانچی
https://nshn.ir/44SbQuGU_x9Pvy
.
🔹قالیباف باز هم به جاده خاکی زد
♻️ مطالبه رهبر انقلاب نه فقط از مجلس که از همه مسئولین، شفافیت است آن هم بر اساس دستور امیرالمؤمنین
🔰 حمید رسایی: متأسفانه آقای قالیباف که با وعده شفافیت به مجلس راه یافته و ریاست مجلس را برعهده گرفته، اکنون در ماههای پایانی عمر این مجلس، از آنجا که وعده شفافیت را محقق نکرده، در اقدامی قابل تأمل و زشت، برای در امان ماندن از انتقادات بهحق افکار عمومی، پشت نام رهبر انقلاب سنگر گرفته!
آقای قالیباف که ظاهرا در دانشگاه تهران به دلیل عدم تحقق شعار شفافیت مورد سؤال دانشجویان قرار گرفته است، میگوید: آیا مطالبه رهبر انقلاب شفافیت است؟ مطالبه رهبر انقلاب اصلاح ساختار بودجه و مسائل اقتصادی است(!)
نمیدانم این عادت زشتِ پنهانشدن پشت نام رهبر انقلاب تا کی قرار است ادامه پیدا کند؟! اما ای کاش جناب قالیباف که الحمدلله به برکت مسئولیتهای متعدد، کلی دفتر و دستک و مشاور دارد، قبل از خرج کردن از نام رهبری، مواضع ایشان را استخراج و مرور میکرد.
فقط به عنوان یک نمونه اشاره میکنم. امام خامنهای در تاریخ ۲۳ مهر ۹۷ با اشاره به نامه حضرت علی(ع) خطاب به مسئولان و فرماندهان نظامی فرمودند:
عبارت امیرالمؤمنین که فرمودند «اَلا وَ اِنَّ لَکُم عِندِی اَن لَا اَحتَجِبَنَّ دُونَکُم سِرّاً اِلّا فی حَرب» نکته بسیار مهمّی است؛ این شفّافیّتی که حالا سر زبانها است که «آقا شفّاف، شفّاف» (۱)، در کلام امیرالمؤمنین است.
بعضیها عادت کردهاند هر چیز خوبی که در جامعه اسلامی است را نسبت بدهند به غربیها. واقعاً انسان تعجّب میکند از کوتهفکری بعضیها! توجّه به مردم، آراء مردم، اهتمام به مردم، میگوید «ما از غربیها یاد گرفتیم اینها را»؛...
وقتی مراجعه به منابع اسلامی نمیکنید، وقتی کلمات امیرالمؤمنین و رسول مکرّم اسلام را نمیخوانید، بلد نیستید، خب بله، از غربیها باید یاد بگیرید. میگویند بعضیها، میشنوید که «بله، این شفّافیّت را هم آنها به ما یاد دادند»؛ نخیر، شفّافیّت را امیرالمؤمنین یاد داده؛
حضرت میگوید حقّ شما بر من - یعنی حقّی که شما پیش من دارید- [این است که] هیچ رازی را از شما پنهان ندارم، هیچ حرفی را از شما پنهان نکنم، مگر در جنگ و مسائل جنگ و مسائلی که با دشمن طرف هستیم، اینجا نمیشود حرفها را زد؛ چون حرف را وقتی که گفتیم، شما شنُفتی، دشمن هم میشنود. بله در این مسائل حرب - حرب، اعمّ از همین حرب بهاصطلاح نظامی و مانند اینها است - در مسائل امنیّتی، در مسائل نظامی، در مسائل گوناگونی که جنگ داریم با دشمن، مقابله با دشمن داریم، بله اینجا جای افشاگری نیست، جای شفّافیّت نیست، امّا در غیر اینها، در مسائل عمومیِ مردم، اَن لَا اَحتَجِبَنَّ دُونَکُم سِرّاً.
بنابر این مسئولان جز در موارد نظامی، امنیتی و اموری که با دشمن مقابله داریم، باید شفاف باشند و هیچ رازی را از مردم پنهان نکنند. (۲۳ مهر ۱۳۹۷)
✍ پ ن:
۱. سال ۹۷ و قبل از انتخابات مجلس یازدهم، یکی از جریاناتی که دائما مطالبه شفافیت میکرد و به تعبیر رهبر انقلاب «آقا شفّاف، شفّاف» میکرد، جریان اصولگرایی و اکثریت نمایندگان مجلس فعلی بودند!
۲. جناب قالیباف! ما نه دنبال رأی هستیم، نه تخریب شما ! فقط نمیتوانیم در برابر این مواضع غلط ساکت بمانیم. وظیفه داریم تذکر دهیم.
۳. لینک فیلم سخنرانی: eitaa.com/rasaee/9414
🔺برای دیدن یادداشتهای حمید رسایی عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/389677056C798a6dc5a1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥دین را باید از دین شناس گرفت نه مکاره های سیاسی
نظر آقای جوادی در مورد "لا اکره فی الدین"
👌نظر شهید مطهری در خصوص آزادی اجتماعی
به دلیل زندگی اجتماعی انسان یک نوع آزادی که برای انسان وجود دارد که در سایر موجودات نیست و آن هم آزادی اجتماعی است. شهید مطهری در سخنرانی خود در 4 مهر 1348 در حسینیه ارشاد آزادی اجتماعی را اینگونه معنی میکند «آزادی اجتماعی یعنی بشر باید در اجتماع از ناحیه سایر افراد اجتماع آزادی داشتهباشد، دیگران مانعی در راه رشد و تکامل او نباشند، او را محبوس نکنند، دیگران او را استثمار و استخدام نکنند یعنی تمام قوای فکری و جسمی او را در جهت منافع خودشان بکار نگیرند.» همواره بشر در طول تاریخ با این مسئله که توسط نیروهای قدرتمند به خدمت گرفته شده و آزادیاش سلب گردیده روبه رو بوده است اما به کلمه استثمار دقت کنید؛استثمار یعنی چیدن میوه دیگری!میتوان گفت یکی از اصلی ترین مسئله های بشر همین موضوع بوده است؛ قدرتمندان یک جامعه یا کشور را در تولید و یا زندگی آزاد میگذاشتند اما ثمره تلاش آنها را بدون پرداخت هزینه در اختیار خود درمیآوردند که اگر استثمار شدت مییافت به بردگی گرفتن افراد آن جامعه نیز نتیجه میداد.
آزادی معنوی
نوع دیگری از آزادی،آزادی معنوی است.این نوع از آزادی باعث ایجاد تفاوت در میان مکتبهای بشری و الهی میشود. انسان یک موجود دارای ابعاد گوناگون و با غرایز گوناگون است.او شهوت و جاه طلبی و حرص و طمع را در مقابل فطرت و عقل و وجدان اخلاقی دارد.شهیدمطهری میفرماید«انسان از نظر معنا، باطن و روح خودش، ممکن است یک آدم آزاد باشد و ممکن است یک آدم برده 👌
طبق اعلام فائو در سال 2022 سرانه مصرف گوشت قرمز برای هر ایرانی 6 کیلوگرم است. این رقم برای گوشت مرغ 28 کیلوگرم است که منجر شده فاصله سرانه مصرف گوشت هر ایرانی نسبت به سرانه مصرف جهانی این کالا بیش از 17.1 درصد نشود
👌✅سرانه مصرف گوشت در اروپا
مصرف هر نفر در سال بطور میانگین ، عنایت دارید که این عدد سال گذشته در ایران نزدیک 6 کیلوگرم بود و امسال با گرانی روز افزون کاهش بیشتری را شاهد خواهیم بود .
بیشترین میزان این شاخص مربوط به اسپانیا است که 99 کیلوگرم و کمترین میزان سرانه مصرف گوشت کشورهای اروپایی مربوط به ترکیه است که 39 کیلوگرم است و با سرانه مصرف گوشت ایران که کمتر از 6 است قابل مقایسه نیست .
فرزاد جهان، نهج البلاغه پژوه و استاد دانشگاه شاهد درباره شفافیت از منظر امیرالمومنین(ع) است که در ادامه میخوانید؛
الف- در نهج البلاغه دو نکته اساسی وجود دارد که به صراحت بر شفافیت تأکید ویژه دارد:
۱-علی(ع) در نامه به مالک از تعبیر «وإن ظنت الرعیه بک حیفا فأصحر لهم بعذرک؛ اگر مردم بدگمان شدند و گمان کردند که درباره آنها ستمی روا داشتهای عذر و دلیل خود را برای مردم إصحار کن» استفاده می کنند. از این عبارت، قاعده اصحار در حکمرانی به دست می آید. اصحار یا صحراگونگی یعنی مانند صحرا که فضای باز است، همه چیز به صورت شفاف در محضر مردم باشد.
۲-علی(ع) می فرمایند من هیچ چیز به جز اسرار نظامی را پنهان نمی دارم «أن لاأحتجز دونکم سراً إلا فی حرب». بخش اول این عبارت نیز تأکید بر صحراگونگی است و بخش دوم، تخصیصی بر این قاعده کلی است و آن استثناکردن مسائل محرمانه هست. پس اصل بر شفافیت است مگر آنکه با دلیل خارج شود.
ب- بر این اساس، ضروری است مذاکرات نهادهای تصمیم گیر شفاف باشد، مگر در خصوص مسائل محرمانه مانند آنچه به صلاحیت افراد مربوط است و یا مسائل نظامی و امنیتی و از این دست.
ج- در میان این نهادها، مجلس از همه دارای اهمیت بیشتری است. چرا که موضوع کار آن، مهمترین موضوع کشور است و آن تدوین قانون است که ریل جامعه است و همه چیز در بستر آن رخ می دهد. عمده صلاح کشور به صلاح این نهاد بستگی دارد و عمده فساد کشور نیز به فساد این نهاد ارتباط دارد و شفافیت یا عدم شفافیت آرا نقش کلیدی در فساد و صلاح این نهاد دارد.
ادامه دارد
ادامه شفافیت از منظر امیرالمومنین(ع)
د- از همین رو هست که قانون اساسی، تنها در دو مورد بر علنی بودن تأکید کرده و آن مربوط به مجلس و دادگاههاست. اصل شصت و نهم:
«مذاکرات مجلس شورای اسلامی باید علنی باشد و گزارش کامل آن از طریق رادیو و روزنامه رسمی برای اطلاع عموم منتشر شود. در شرایط اضطراری، درصورتی که رعایت امنیت کشور ایجاب کند، به تقاضای رئیس جمهور یا یکی از وزراء یا ده نفر از نمایندگان، جلسة غیرعلنی تشکیل می شود. مصوبات جلسة غیرعلنی در صورتی معتبر است که با حضور شورای نگهبان به تصویب سه چهارم مجموع نمایندگان برسد.
گزارش و مصوبات این جلسات باید پس از برطرف شدن شرایط اضطراری برای اطلاع عموم منتشر گردد.» اصل ۱۶۵ قانون اساسی: محاکمهها باید علنی برگزار شود.
هـ- نمی شودابتدای این زنجیره که علنی بودن مذاکرات هست مورد تاکید باشد و انتهای آن که رای دادن است، غیرعلنی باشد و از اینرو هم به استناد روح قانون اساسی و هم عقلا،شفافیت آرای نمایندگان ضروری است
.
♻️ ما لب مرز زیر تیرهای تبلیغاتی شبکههای معاند هستیم. فکری کنید...
#پیامهای_مردمی
🔺عضو کانال حمید رسایی شوید🔻
eitaa.com/rasaee
eitaa.com/rasaee
5.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌹شهید چمران خطاب به حسن روحانی: موضع شما، موضع خطرناکی است
♦️روحانی:توطئه گرها رو در نماز جمعه به دار بیاویزید | حقوق ارتشی های بازنشسته راحداقلی بدهید
#حتما_ببینید
10.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چرا مردم آن اعتماد اول انقلاب را به حاکمیت ، بالخصوص در امور اقتصادی ندارند ؟!!