✡️ ثمرات جنگ جمل برای اسلام یهودی-اموی
1️⃣ یکی از گزارشهای حسّاس تاریخی در این زمینه به ما میگوید پس از مذاکرهٔ امیرالمؤمنین (ع) با طلحه و زبیر، و توافق بر امضای صلحنامه، آن شب عدهای که مصلحت خود را در گلآلود شدن اوضاع میدیدند، به کشتار برخی از لشکریان بصره پرداختند و به این ترتیب، مردم بصره را – که کشتار شبانه را از چشم امیرالمؤمنین (ع) میدیدند – بر مبارزه با آن حضرت، یکصدا کردند.
2️⃣ عجیب است که این گزارش اصرار دارد این کار را به برخی طرفداران امیرالمؤمنین (ع) نسبت دهد. حال آنکه چنین حرکاتی به امثال #مروان_حکم بسیار زیبندهتر است.
3️⃣ بر اساس گزارشی دیگر: #عایشه شخصی را فرستاد تا مردم را به قرآن فرا بخواند؛ ولی اشخاصی که تمایلی به ختم ماجرا نداشتند، آن شخص را تیرباران کردند.
4️⃣ این گزارش گویای آن است که تلاشهایی برای برقراری صلح صورت گرفته بود که هر بار با #شیطنت گروهی به شکست میانجامید. آنچه جای تعجب دارد اینکه با وجود پیمانشکنانی همچون مروان حکم، چرا شاهد اصراری عجیب برای پیوند دادن این شیطنتها با #شیعیان هستیم؟!
5️⃣ آنکه بیشترین سود را از آشفتهبازار #جنگ_جمل به سوی خود میکشاند کیست؟! #امویان که هم استاد اینگونه خرابکاریها هستند و هم پروندهٔ سیاهی در این زمینه دارند و آردشان با خون مردم خمیر میشد؟ یا شیعیانی که تاریخ شاهد تعبّد محض آنها نسبت به امیرالمؤمنین (ع) است و مرغ عروسی و عزای تمامی مراسمهای آن روزگار بودند؟!
6️⃣ یکی از قرائنی که ارتباط این جنگ را با #حزب_اموی آشکارتر میسازد، نامهنگاری #سران_جمل با حزب اموی است. طلحه و زبیر، پس از اشغال بصره و کشتار در آن، شرح ماجرا را برای مردم #شام نوشتند. از آنسو، بر اساس برخی گزارشها، #معاویه نیز نامهای برای #عایشه نوشته بود.
✅ اندیشکدهٔ مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
✡️ ثمرات فتنهٔ جمل برای اسلام یهودی-اموی
1️⃣ مشتبهشدن امور برای مردم و گمراهی آنان از راه حق
2️⃣ #ناصبی شدن برخی شهرها مثل بصره و و تقویت #تفکر_عثمانی
3️⃣ ایجاد مشکلات اجتماعی برای حکومت امام علی (ع)
4️⃣ بهوجودآمدن سوژهٔ تبلیغاتی برای معاویه
👈 اگر #معاویه قبل از این، #خونخواهی_عثمان را بهانه قرار داده بود و با آن علیه امیرمؤمنان (ع) تبلیغ میکرد، الان #شورش_جمل این موضع را تثبیت کرد و مردم به نیرنگهای معاویه اعتماد زیادی کردند؛ چون صحابهای همچون طلحه و زبیر و #عایشه همسر پیامبر (ص) نیز حضرت علی (ع) را قاتل عثمان معرفی نمودند!
👈 از طرف دیگر، اگر تا آن روز حضرت علی (ع) در #تبلیغات_اموی قاتل عثمان معرفی میشد، بعد از این جنگ، قاتل طلحه و زبیر و محارب با همسر رسولالله (ص) و دختر خلیفه اول شناخته میشد. این #فرصت_تبلیغاتی توانست #معاویه و #بنیامیه را در اهداف خود بهشدت جلو ببرد.
✅ اندیشکدهٔ مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
✡️ متن کامل یادداشت «ثمرات جنگ جمل برای اسلام یهودی اموی» را در آدرس زیر بخوانید:
👉 https://jscenter.ir/judaism-and-islam/jewish-intrigue/18432
✅ اندیشکدهٔ مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : شنبه
🌞 ۴ آذر ۱۴٠٢ هجریشمسی
☪️ ١١ جَمادیالاولی ۱۴۴۵ هجریقمری
✝️ ٢۵ نوامبر ۲۰٢٣ میلادی
🕎 ١٢ کیسلِو ۵۷۸۴ عبری
🗓 تذکّر ضروری: این تقویم، تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
💳 «اندیشکده» تنها با #کمکهای_مردمی اداره میشود. برای این منظور، شمارهٔ کارتی در قسمت توضیحات کانال اعلام شدهاست.
💎 صفحاترسمیاندیشکدهٔمطالعاتیهود:
👉 https://zil.ink/jscenter
✅ اندیشکدهٔ مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : یکشنبه
🌞 ۵ آذر ۱۴٠٢ هجریشمسی
☪️ ١٢ جَمادیالاولی ۱۴۴۵ هجریقمری
✝️ ٢۶ نوامبر ۲۰٢٣ میلادی
🕎 ١٣ کیسلِو ۵۷۸۴ عبری
🌍 مناسبتهای شمسی
1⃣ مرگ #محمدعلی_فروغی یهودیتبار، ملقّب به #ذکاءالملک و استاد اعظم فراماسونری (١٣٢١ش)
📚 بیشتر بدانیم:
📖 فروغی؛ روحفراماسونری در کالبد ایران
👉 https://jscenter.ir/other-topics/jewish-celebrities/8205
📖 جایگاه محمدعلیفروغی درتاریخمعاصر
👉 https://jscenter.ir/other-topics/jewish-celebrities/8783
📖 محمدعلی فروغی و نسبت بابی ازلی
👉 https://jscenter.ir/other-topics/jewish-celebrities/12555
2⃣ تشکیل #بسیج_مستضعفان به فرمان امام خمینی رحمةاللهعلیه (١٣۵٨ش)
🌍 مناسبتهای عبری
✍️ سالروز اختتام و تدوین #تلمود_بابلی
👈 (۴٢۶٠ عبری = ۴٩٩ میلادی)
📚 بیشتر بدانیم:
📖 شناخت تلمود (شریعت شفاهی یهود)
👉 https://jscenter.ir/jewish-studies/jewish-bibliography/9381
🗓 تذکّر ضروری: این تقویم، تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
💳 «اندیشکده» تنها با #کمکهای_مردمی اداره میشود. برای این منظور، شمارهٔ کارتی در قسمت توضیحات کانال اعلام شدهاست.
💎 صفحاترسمیاندیشکدهٔمطالعاتیهود:
👉 https://zil.ink/jscenter
✅ اندیشکدهٔ مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
🕎 مجموعِ «میشنا» و تفسیر آن که «گِمارا» خوانده میشد، کتاب «تلمود» را تشکیل میدهند.
✅ اندیشکدهٔ مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
🕎 شناخت تلمود (١)
1⃣ ربّی #یهودا_هناسی احساس کرد که حجم مطالب #تورات_شفاهی بسیار زیاد است و دیگر به ذهن سپردن آنها ممکن نیست. پس با استفاده از نوشتههای پیشینیان، کتابی را بهوجود آورد که به مبنای معتبر احکام شرعی یهود تبدیل شد. این کتاب #میشنا نام گرفت.
2⃣ میشنا دارای ۶ بخش و هر بخش شامل تعدادی رساله است. جمع رسالههای میشنا ۶٣ عدد است. هر رساله بهنوبهٔ خود به فصلها و بندها تقسیم میشود که جمع فصلهای میشنا به ۵٢٣ عدد میرسد. بخشها و رسالههای میشنا را در سایت اندیشکده معرفی کردهایم.
3⃣ بدینترتیب یک متن تدوینشدهٔ منظم در اختیار مدارس فلسطینی و بابلی قرار گرفت و اساس مطالعه و تدریس قرار گرفت. در دورههای بعد عالمان یهودی به شرح و تفسیر میشنا پرداختند.
4⃣ در طی ٣ قرن بعدی در دو منطقه یعنی فلسطین و بابل دو شرح یا تفسیر بر میشنا پدید آمد که #گمارا خوانده میشود. مجموع گِمارا که شرح میشناست و متن اصلی آن، که میشناست، #تلمود خوانده میشود.
5⃣ از آنجا که یک گِمارا در فلسطین و یکی در بابل بهوجود آمد، دو تلمود در دست است. مجموعهٔ میشنا و گمارای فلسطین، #تلمود_فلسطینی یا #تلمود_اورشلیمی و مجموعهٔ میشنا و گمارای بابل، #تلمود_بابلی خوانده میشوند.
6⃣ در دورهٔ بعد از تدوین تلمود بابلی عالمانی بر روی این اثر کار کردند و آن را حک و اصلاح نمودند و این برخلاف دورهٔ پس از تلمود فلسطینی بود که یهودیان آن منطقه اوضاع مناسبی نداشتند.
7⃣ این امر باعث شد که تلمود بابلی مفصلتر، دقیقتر و منظمتر از تلمود فلسطینی از کار در آید و همین باعث شده که این تلمود جایگاه مهمتری داشته باشد.
✍ عبدالرحیم سلیمانی اردستانی
✅ اندیشکدهٔ مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
🕎 تشریح یک صفحه از تلمود: (١) میشنا (٢) گمارا (٣) تفسیر ربی شلومو اسحاق معروف به راشی (۴) تفاسیر پیروان راشی (۵) سایر تفسیرها
✅ اندیشکدهٔ مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
🕎 شناخت تلمود (٢)
1⃣ #تلمود از همان زمانی که تدوین شد جایگاه بسیار ویژهای در #یهودیت یافت و با گذشت زمان بر اهمیت آن افزوده شد، بهگونهای که سخن از #یهودیت_تلمودی میرود!
2⃣ البته مقصود این نیست که یک یهودیت تلمودی وجود دارد و یک یهودیت غیرتلمودی. بلکه اساساً یهودیت بعد از تدوین تلمود، یهودیت تلمودی است و یهودیت غیرتلمودی مربوط به قبل از تدوین تلمود است.
3⃣ پس از تدوین تلمود هرچند در اواسط قرن هشتم جنبشی با عنوان #قرائیم بهرهبری فردی بهنام #عنان_بن_داود بهوجود آمد که حجیّت تلمود را قبول نداشت و #سنت_شفاهی را رد میکرد و تنها ظواهر کتاب مقدس را قبول داشت.
4⃣ اما این جنبش با اینکه گسترش یافت و پیروانی پیدا کرد، اما پس از یکی دو قرن از میان رفت. از آن زمان به بعد یهودیت مساوی با پذیرش تلمود و سنت شفاهی است.
5⃣ برخی یهودیتِ پس از تلمود را یهودیت دو توراتی میخوانند چرا که این یهودیت، #تورات_شفاهی را مکمّلِ #تورات_کتبی و منبع ضروری دین میدانسته است.
6⃣ گفته میشود تمام شاخههای #علوم_یهودی در دورههای پس از تلمود بهگونهای ریشه در تلمود دارد و به آن مرتبط است.
7⃣ این امر نه تنها نوشتههای شرعی را در بر میگیرد، بلکه حتی فلسفه و عرفان و یا حتی شعر و دعاهای یهودی همه بر تلمود مبتنی بودهاند و به تعبیری این کتاب شالودهٔ همهٔ #معارف_یهودی بوده است.
✍ عبدالرحیم سلیمانی اردستانی
✅ اندیشکدهٔ مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
🕎 معرفی تک تک بخشها و رسالههای تلمود ولو اجمالاً، بهعلت طولانی شدنِ مطالب، برای یک کانال مناسب نیست. لذا آنچه خواندید تنها خلاصهای بود از مقالهٔ «شناخت تلمود». متن کامل این مقاله را در آدرس زیر مطالعه کنید:
👉 https://jscenter.ir/jewish-studies/jewish-bibliography/9381
✅ اندیشکدهٔ مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter