🕎 ١٧ تموز تا ٩ آو؛ ایام سوگواری یهودیان (۱)
1⃣ آخرین بخش از سال دینی یهودیان، که به ماه الول و بهدنبال آن عید سال نو منتهی میشود، دوران سوگواری شدیدی است که به یاد خرابی معبد اول و دوم برپا میشود.
2⃣ این دوره با روزهٔ هفدهم تموز (که معمولاً در ماه میلادی ژوئیه یا ماه شمسی تیر قرار میگیرد) شروع میشود.
3⃣ سنّت یهود پنج رخداد سوگآور را با این تاریخ پیوند زده است که مهمتر از همهٔ آنها شکافی است که در دیوارهای اورشلیم پیش از #تخریب_معبد_دوم افتاده بود.
4⃣ ویژگی دورهٔ سوگواریای که بهدنبال روزه میآید، نهی از این امور است:
👈 ١. عروسی، ٢. استفاده از خوراک گوشتی و شراب در روزهای عادی هفته، ٣. کوتاه کردن مو، ۴. خریدن پوشاک نو، ۵. پوشیدن لباسهایی که به تازگی شسته شده باشند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🕎 ١٧ تموز تا ٩ آو؛ ایام سوگواری یهودیان (٢)
1⃣ روز پایانی دورهٔ عزاداری سه هفتهای منتهی به روزهٔ «تیشعا بآو» یا نهم ماه آو میشود که سوگناکترین روز در سال یهودی است.
2⃣ در سنّت یهودی آمده است که هم #تخریب_معبد_اول و هم #تخریب_معبد_دوم در این روز رخ داده است. همچنین این روزه را با دیگر وقایع ناگوار تاریخ یهود ربط دادهاند.
3⃣ به احترام زمان عزاداری، پوشیدن کفش چرمی ممنوع است، چرا که کمی راحتتر از دیگر کفشها است؛ خواندن #تورات نیز مجاز نیست، زیرا «باعث شادمانی قلب میشود»!! البته به جز قسمتهایی که مضامین آن رنج و مانند آن است.
4⃣ علاوه بر این، فرد یهودی نباید در طول نیمهٔ اول روز از صندلی یا جایگاهی عادی و متعارف برای نشستن استفاده کند.
5⃣ #کنیسا تاریک نگهداشته میشود و تنها آن مقدار نور که حاضران برای خواندن دعاها احتیاج دارند روشن خواهد شد. برخی بخشهای شادمانانهتر نماز کنیسا حذف میگردد و کتاب مراثی ارمیا با لحنی سوگناک خوانده میشود.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 یک سال پیش در چنین ایامی، قسمت #تقویم_یهودی را برای آشنایی شما همراهان با ایام خاص و مناسبتهای دین یهود و آداب و رسوم اختصاصی این ایام، در سایت «اندیشکده مطالعات یهود» افتتاح کردیم.
1️⃣ اولین مقالهٔ این قسمت جدید سایت، «تقویم عبری؛ ١٧ تموز و ٩ آو» نام داشت:
👉 http://jscenter.ir/hebrew-calendar/11383
2️⃣ آخرین مقالهٔ این قسمت نیز با عنوان «هفدهم تموز تا نهم آو؛ ایام سوگواری یهودیان» اکنون در آدرس زیر منتشر شده و شما همراهان را به مطالعهٔ آن دعوت میکنیم:
👉 http://jscenter.ir/hebrew-calendar/14354
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : دوشنبه
🌞 ٧ تیر ۱۴٠٠ هجریشمسی
☪️ ١٧ ذیقعده ۱۴۴٢ هجریقمری
✝️ ٢٨ ژوئن ۲۰٢١ میلادی
🕎 ١٨ تموز ۵۷۸١ عبری
🌍 مناسبتهای شمسی
✍ انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی و شهادت آیةالله بهشتی و یارانش توسط عوامل شبکهٔ یهود (١٣۶٠ش)
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ ترور #آرشیدوک_فرانتس_فردیناند، در سارایوو که بهانهٔ اعلام جنگ اتریش به صربستان و آغاز #جنگ_جهانی_اول شد (١٩١۴م)
2⃣ امضای قرارداد صلح موسوم به #پیمان_ورسای بین متفقین و متحدین و پایان جنگ جهانی اول (١٩١٩م)
📚 بیشتر بدانیم:
📖 روچیلدها در جنگ جهانی اول
👉 http://jscenter.ir/other-topics/jewish-families/5897
3⃣ بهدنبال پیروزی رژیم جعلی #اسرائیل در #جنگ_ششروزه، قسمت شرقی بیتالمقدس (اورشلیم) به قسمت غربی شهر، ضمیمه و اشغال شد (١٩۶٧م)
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
💥 مجاهدین خلق؛ تطور از سازمان به کالت (۱)
✡️ شبکههای سرّی و «استراتژی تنش» در ایران
1️⃣ در کارهای اخیرم در رابطه با سازمانهایی چون #مجاهدین_خلق (از دهه ۱۳۶۰ نه پیش از آن) از عنوان «کالت» Cult استفاده میکنم نه #فرقه.
2️⃣ #کالت در عُرف بینالملل مفهوم تعریفشدهای است. «فرقه» دقیقاً معنای «کالت» را نمیرساند. «فرقه» در زبان فارسی معانی متعدد دارد که هم میتواند «کالت» باشد هم نباشد؛ مانند دسته و گروه و جماعت.
3️⃣ منظور از «کالت» سازمان بستهای است که بر مبنای #پرستش و تبعیت تامّ از رهبریِ کاریزماتیک عمل میکند. این رهبری میتواند مرکزیت سازمان باشد یا فرد؛ و اعضای #تشکیلات تبعیّت محض و چشم و گوش بسته دارند.
4️⃣ یکی دیگر از مختصات «کالت» بسته بودن و انضباط شدید است در تبعیت از رهبری. «کالت» وجه #شبهدینی نیز دارد، به این معنی که دارای «مناسک و آداب ابداعی مختص به خود» است.
5️⃣ در عُرف جهان امروز «کالت» پدیدهای «منفی» تلقی میشود. در نظامهای غربی نسبت به کالتها، به دلیل مخاطراتی که ایجاد میکنند و سوءاستفادههایی که از اعضا میشود، نگاه منفی وجود دارد و نظارت و گاه سختگیری میشود.
6️⃣ در آمریکا اف.بی.آی. کالتها را زیر نظر دارد و حساس است. در آلمان کنترل و سختگیری دربارهٔ کالتها بیش از آمریکاست. در سایر کشورهای اروپایغربی نیز این حساسیت کموبیش وجود دارد.
✍️ گفتوگو با استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
💥 مجاهدین خلق؛ تطور از سازمان به کالت (٢)
✡️ شبکههای سرّی و «استراتژی تنش» در ایران
1️⃣ با گذشت سه دهه از ترورهای دههٔ ۶۰ به بازنگری دربارهٔ نقش #مجاهدین_خلق (منافقین) در حوادث پس از انقلاب نیاز داریم.
2️⃣ برخلاف گذشته، امروزه معتقدم که #کانونهایی_پنهان از مجاهدین خلق برای «عملیاتهای پوششی» استفاده کردند.
3️⃣ کانونهایی تلاش کردند مجاهدین خلق را به این سمت سوق دهند، البته با همدستی کامل خود #مسعود_رجوی، که از نظر من از درون زندان قبل از انقلاب با این کانونها همکاری داشت، تا مجاهدین را تبدیل کنند به #جریانی_پوششی که بتوانند تمامی #حرکتهای_تروریستی را به نام آن استتار کنند.
4️⃣ قبول ندارم که همهٔ ترورهایی که شد کار مجاهدین خلق بود. بلکه آنها را به این سمت بردند تا به پوشش بسیار بزرگی تبدیل کنند.
5️⃣ همین الان هم بعضی کارهای تروریستی به #منافقین نسبت داده میشود، در حالی که در مواردی قطعاً میدانیم که کار #کالت_رجوی نیست.
6️⃣ در مورد #فرقان نیز همین نظر را دارم، یعنی ترورهای فرقان کاملاً با نقشه و فکر انجام شد و گزینش چهرههای هدف برای ترور، بهویژه شهید مطهری و سپهبد قرنی و حاج مهدی عراقی، کاملاً هدفمند بود و هر یک دلیل بسیار مهمی داشت.
✍️ گفتوگو با استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter