✡ فتنهانگیزی کانونهای استعماری در برابر امیرکبیر / درسی برای امروز (٢)
6⃣ #آشوبگری استعمار بریتانیا، که صعود و اقتدار #امیرکبیر را نمیپسنديد، در قالب داعيههای دينی فقط به فتنهی #بابیها محدود نبود. در تبريز فتنهی «بقعه صاحبالامر» را ساختند که اميرکبير اين را نيز با قاطعيت و سرعت سرکوب کرد:
7⃣ ناگاه در تبريز ولولهای افتاد و شايع شد که بقعهی صاحبالامر معجزه کرده و به اين دليل بايد شهر تبريز بهکلی از ماليات معاف شود!! دم خروس آنجا نمايان شد که کنسول #انگلیس در تبريز چهلچراغی برای نصب در بقعه فرستاد!
8⃣ اميرکبير دستور دستگيری بانيان اين #فتنه، از جمله حاج ميرزا علیاصغر شیخالاسلام (از سران فرقه #شیخیه تبريز)، را صادر کرد و کنسول انگليس را از ايران اخراج نمود. بدينسان، در دورهی کوتاه حکومت اميرکبير #کانونهای_استعماری بخش مهمی از توانمندیهای او را مصروف مبارزه با #فتنهگریها کردند.
9⃣ اين رويهی #استعمار تا به امروز است: زمانی که حکومتی بهرغم تمايل آنان به قدرت میرسد با #فتنهسازی و #آشوبگری میکوشند يا آن را به سقوط کشند يا نگذارند توانمندیهای آن در حوزه سازندگی اقتصادی و سياسی و فرهنگی جلوه کند. معهذا، بهرغم اين فتنهها، سيره حکومتگری اميرکبير در جامعهی ايرانی تأثيرات عميق بر جای نهاد و در حافظهی تاریخی مردم ما ثبت شد.
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : سهشنبه
🌞 ٢١ دی ۱۴٠٠ هجریشمسی
☪️ ٨ جمادیالثانی ۱۴۴٣ هجریقمری
✝️ ١١ ژانویه ۲۰٢٢ میلادی
🕎 ٩ شِواط ۵۷۸٢ عبری
🌍 مناسبتهای شمسی
✍️ ترور و شهادت #مصطفی_احمدی_روشن، دانشمند فیزیک هستهای ایران، به دست عوامل یهود بینالملل (۱۳۹۰ش)
🌍 مناسبتهای میلادی
✍ مرگ #آریل_شارون، نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی و قصاب صبرا و شتیلا (۲۰۱۴م)
📚 بیشتر بدانیم:
📖 آریل شارون از زندگی حیوانی تا حیات نباتی
👉 http://jscenter.ir/other-topics/jewish-celebrities/9258
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
✡️ لایههای زیرین تکاپوهای فعالان بابی ازلی (۱)
1️⃣ #بابیان (ازلیان)، و از آن جمله، کسانی از ایشان که بر ضد حکومت قاجار تکاپو داشتند، آیندهای روشن را پیش روی خویش میدیدند و براساس #تعالیم_باب، مطمئن بودند که پادشاهانی خواهند یافت، و توسط آنان، بر دشمنان خود، پیروز خواهند شد.
2️⃣ با تأمل در سیر تکاپوهای فعالان بابی ضد قاجار، تأثیر دو بشارت از آن نویدها را در افزایش تکاپوهای ایشان میتوان دید، گو اینکه بیشتر آن بشارتها عملی نشد. نخستین بشارت، به 👈 «ذلت اعداء الله، و نصرت و ظفر اهل الله» بازمیگشت، و دومی، به 👈 «انقراض دولت قاجار» اشارت داشت.
3️⃣ در کتاب «هشت بهشت»، آمده:
👈 «[خداوند،] بشارت میدهد ذلّت اعداء الله را قبل از انقضای ۶۵سال از ظهور بیان، و نصرت و ظفر اهل الله را.»
4️⃣ در ادبیات باب، واژهٔ #بیان، هم به تمام آثار او، و هم بهطور ویژه، به دو کتاب «بيان عربی» و «بیان فارسی» گفته میشد. در حالت نخست، شروع نگارش بیان، آغاز دعوت باب، و در حدود سال ۱۲۶۰ق است، و در حالت دوم، شروع نگارش بیان، حدود سال ۱۲۶۴ق است. بنابراین، بابیان، بر آن بودند که پیش از گذشت ۶۵سال از سال ۱۲۶۰ یا ۱۲۶۴ق، به «نصرت و ظفر» دست یافته، «ذلّت اعداء الله» را خواهند دید.
5️⃣ در این مرحله، برای محاسبهٔ ۶۵سال، دو حالت، وجود دارد. محاسبه بر اساس تقویم هجری قمری، و محاسبه بر اساس #تقویم_بیانی. که در هر دو حالت، به دو سال ۱۳۲۵ و ۱۳۲۹ق میرسیم.
6️⃣ هنگامیکه این بشارت به حدّ پایانی خود نزدیک میشد، تکاپوگران #بابی چون میرزا نصرالله #ملکالمتکلمین، #سیدجمالالدین_واعظ، و حاج میرزا #یحیی_دولتآبادی، دیگر تکاپوگران بابی و یا هممسلکانشان در مخالفت با حکومت قاجار را در باغ میرزا سلیمانخان میکده جمع کردند، تا با تمرکز بیشتری به فعالیت بپردازند. تکاپوهای ایشان، سرانجام، به نقشآفرینی اساسی در تکوین جنبش #مشروطه، و نیز دخالت در پیشرفت آن، انجامید.
✍️ سیدمقداد نبوی رضوی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
✡️ لایههای زیرین تکاپوهای فعالان بابی ازلی (٢)
💥 بشارت دوم: انقراض دولت قاجار
1️⃣ در کتاب «هشت بهشت» آمده:
👈 «[خداوند،] بشارت میدهد انقراض دولت قاجار را قبل از انقضای هزار ماه از دین بیان (ليلة القدر خير من الف شهر).»
2️⃣ قبلاً گذشت که #بابیان، خاندان #قاجار را «رجعت بنیامیه» میدانستند، و «خبر زوالشان را مانند زوال بنیامیه بهدست بنيالعباس، متداول میداشتند.» در روایات شیعی، در تفسیر آیهی «ليلة القدر خير من الف شهر»، دربارهٔ هزارماه از دوران حکومت بنیامیه، سخن به میان آمده است.
3️⃣ برای بهدست آوردن زمان این بشارت نیز ابتدا، همان دو معنی بیان را باید در نظر گرفت، و دو سال ۱۲۶۰ و ۱۲۶۴ق را باید نقطهٔ آغاز قرار داد. سپس، با بهرهگیری از دو تقویم هجری قمری، و بیانی، محاسبه را باید پی گرفت.
4️⃣ در حالت نخست، هزارماه، در حدود ٨۳سال هجری قمری بوده، و در حالت دوم، در حدود ۵۲سال بیانی است. با این حساب، به چهار عدد میرسیم: ۱۳۴۳ و ۱۳۴۷ق (با تقویم هجری)، و ۱۳۱۲ و ۱۳۱۶ق (با تقویم بیانی).
5️⃣ دیده میشود که #ناصرالدینشاه قاجار (قاتل باب)، در پایان سال ۱۳۱۳ق کشته شد، و سلسلهٔ قاجار نیز در سال ۱۳۴۴ق جای خود را به سلسلهٔ پهلوی داد.
6️⃣ تکاپوگران #بابی، ابتدا چون در محاسبهٔ آن هزارماهِ وعده داده شده، #تقویم_بیانی را مبنا قرار داده، و به آن حدود زمانی رسیدند، ناصرالدینشاه را کُشتند. اما، چون دیدند که سلطنت قاجار به اضمحلال نرسید، تقویم #هجری_قمری را مبنا قرار دادند، و از قضا، توانستند همراه با دیگر صاحبان نفع در زوال سلطنت قاجار (ازجمله، بریتانیا) به آن هدف نیز دست یابند، و «بنیامیه» را از صفحهٔ روزگار برچینند!!!
✍️ سیدمقداد نبوی رضوی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
✡️ در مورد #یهودیان_مخفی مطالب بسیار مهمی در سایت اندیشکده منتشر شده است. وعده کرده بودیم که سلسله مقالات بسیار مهمی دربارهٔ #بابیان_مخفی نیز منتشر کنیم. آنچه خواندید خلاصهای بود از چهارمین مقاله از این سری، با عنوان: «لایههای زیرین تکاپوهای فعالان بابی ازلی». متن کامل مقاله را بههمراه منابع آن در آدرس زیر مطالعه کنید:
👉 https://jscenter.ir/jewish-and-sects/bahai/15676
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : پنجشنبه
🌞 ٢٣ دی ۱۴٠٠ هجریشمسی
☪️ ١٠ جمادیالثانی ۱۴۴٣ هجریقمری
✝️ ١٣ ژانویه ۲۰٢٢ میلادی
🕎 ١١ شِواط ۵۷۸٢ عبری
🌍 مناسبتهای میلادی
✍ مرگ #جورج_فاکس بنیانگذار فرقه #کواکر (١۶٩١م)
📖 برای کسب اطلاعاتی دربارهٔ جورج فاکس، به مقالهٔ زیر مراجعه کنید:
👉 http://jscenter.ir/jewish-methods/jews-and-colonialism/2984
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
✡️ سلسلهمقالات «عهد عتیق، عهد جدید، عهد مصور» در سایت اندیشکده، به «هویت یهودی» ابرقهرمانها میپردازد. قسمت اول از این مقالات قبلاً منتشر شد و مطالعه کردید. با توجه به انتشار دومین قسمت از این مقالات، دوستانی را که به تازگی به جمع ما پیوستهاند، به مطالعهٔ قسمت اول این مقالات در آدرس زیر دعوت میکنیم:
👉 http://jscenter.ir/jews-and-the-media/jews-and-myth/15064
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
✡️ عهد عتیق، عهد جدید، عهد مصور (٢)
💥 خالقان یهودی سوپرمن
1️⃣ در مطالعهٔ شخصیت #سوپرمن درمییابیم که این شخصیت با فرهنگ، هویّت و تاریخ یهودیان، ارتباط فوقالعاده نزدیکی دارد.
2️⃣ با اینکه حضرت موسی و سامسون، منبع الهام بنیادین برای شخصیت سوپرمن بودند، اما تنها منابع الهام نبودند؛ #جری_سیگل و #جو_شوستر، عناصری محرمانه از قلمرو فرهنگیشان و داستانهایی را که در #کنیسه میخواندند، به داستان خود وارد کردند.
3️⃣ حاخام واینستین معتقد است #عناصر_یهودی در داستان سوپرمن، از هویت #یهودی خالقان او (سیگل و شوستر) نشأت گرفته است:
👈 «اینها همه خالقانی هستند که “بَرمیتصوا” (جشن تکلیف) خود را در کنیسه برگزار کردهاند. من فکر میکنم چقدر طبیعی است که سوپرمن، این توازی را با موسی داشته باشد. احتمالاً خالقان [سوپرمن] یک “سِدِر پِسَح” (ضیافتی که نشانگر عید یهودی فطیر است) نیز داشتهاند و [بدیهی است که] ما در مورد آنچه که میدانیم، مینویسیم…»
4️⃣ #جک_کربی، نویسندهٔ #یهودی کتابهای مصور که به «پادشاه کمیکها» نیز مشهور است، بیان میکند:
👈 «در زیر همهٔ پیچیدگیها کمیکهای مدرن، همهٔ پیچ و تابها و درامهای روانشناختی، خوبی بر بدی پیروز میشود. اینها چیزهایی هستند که من از والدینم و از #کتاب_مقدس آموختهام. این، بخشی از #میراث_یهودی من است.»
5️⃣ این تاثیرگذاری #فرهنگ_یهودی حتی به شعار معروف سوپرمن نیز رسیده است:
👉 Truth, Justice, and the American Way
🔸 جانی مایلز اشاره میکند این شعار، انعکاس رسالههای میشناییِ #اندرز_مشایخ میباشد. در این رساله میخوانیم:
👈 نظام جامعه و جهان بر سه پایه استوار است: بر عدالت، حقیقت و صلح…
✍️ نویسنده: علی حامدین
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
✡️ تیتر روزنامهٔ «تایمز اسرائیل» در مقالهای با موضوع «ریشههای یهودی سوپرمن»:
👈 «یک پسر خوب یهودی از سیاره کریپتون»
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter