✡ دروغ بزرگ برتری نژاد آریایی (3)
🎯 نادرستی فرضیههای نژادی آریا، سامی و ترک (قسمت هفتم)
1⃣ با ترجمهی مقالهی انکتیل دوپرون بهوسیلهی کلوکر (Kleuker) به آلمانی، واژهی #آریا وارد مباحث نژادشناسی، مردمشناسی و زبانشناسی در حیطهی زبان آلمانی شد و از آن زمان افسانهسازی و بهرهبرداری سیاسی از این واژه آغاز گردید.
2⃣ اولین زبانشناسی که در جهت در هم آمیختن زبانشناسی، مردمشناسی و فرضیههای نژادی – سیاسی به کلمهی آریا معنای وسیع بخشید #فردریک_شلهگل بود (1819) که کوشید به استناد وجود شباهت در ریشه و ساختار لغات در زبانها، خویشاوندی قومی (نژادی) اقوام #ژرمن (آلمانی) با #ایرانیان (Perser) را ثابت کند و از این طریق برای آنان اجداد آسیایی و آریایی بیابد.
3⃣ به نظر شلهگل، ARI یک ریشهی ژرمنی است زیرا با کلمهی (Ehre) (به معنای شرافت) رابطه دارد. اما در زبان آلمانی کلمات دیگری نیز میتوان یافت که بیش از (Ehre) شبیه کلمهی (Ari) باشد مانند (Arie) به معنای (تکخوان همراه با وسیلهی موسیقی).
4⃣ بهکار بردن کلمهی (Ehre) از طرف شلهگل نشان میدهد که چگونه این زبانشناس با نظر قبلی و تعیینکننده بهصورتی که مطابق مراد و مقصود ناسیونالیستیاش باشد #زبانشناسی را با #مردمشناسی و #فرضیههای_نژادی مخلوط کرده است.
5⃣ به نظر میرسد اگر شلهگل به خود زحمت میداد یا اگر در پی اثبات اهداف #ناسیونالیستی خود نبود، میتوانست در بسیاری از زبانهای دیگر و در سرزمینهای دیگر نیز برای کلمهی ARI موارد مشابه یا نزدیک با معنای دیگر پیدا کند.
6⃣ در هر حال تاکنون میان نظریهپردازان و کارشناسان بر سر معنی #آریا توافقی صورت نگرفته و هر زبانشناس آن را مطابق سلیقه یا عقیدهی سیاسی خود ترجمه و معنا کرده است. به نظر نگارنده، احتمال میرود آریا تنها یک معنای جغرافیایی داشته باشد.
🔹 ادامه دارد...
✍️ پروفسور شاپور رواسانی
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع:
👉 goo.gl/tfuXTt
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #نژاد_آریا
✡ دروغ بزرگ برتری نژاد آریایی (4)
🎯 نادرستی فرضیههای نژادی آریا، سامی و ترک (قسمت هفتم)
1⃣ به هر حال نظریهپردازان اروپایی در سدههای هیجده، نوزده و بیست اعم از زبانشناسان، ارائهکنندگان #فرضیههای_نژادی و نظریات سیاسی، کسانی که در پی یافتن اجدادی مناسب برای اروپاییان (غیر از پسران حضرت نوح)، اثبات برتری فرهنگی، علمی، هنری و اجتماعی (موروثی) #نژاد_سفید و بهویژه بخشی معین از آن بودند، ابزار مناسب خود را یافتند.
2⃣ گئورگ ویلهلم فریدریش #هگل نیز مبلّغ پرنفوذ چنین نظری بود و یقین داشت که اقوام اولیه از آسیا به سایر نقاط [و بهطور عمده اروپا] مهاجرت کردهاند.
3⃣ #ارنست_رنان (Ernest Renan) از نژادپرستانِ بهنام و مؤثر در افکار عمومی کشورهای اروپایی در انتشار فرضیهی #آریا محسوب میشود که با بهرهگیری از الفاظ شیوا اما تهی از معانی علمی، به خیالپردازی خود میدان میدهد:
✍️ «بگذار ما به این قلههای مقدس سلام کنیم، جایی که [از آنجا] نژادهای بزرگ، کسانی که آیندهی بشریت را با خود داشتند برای اولین بار به بیپایانیها نظاره میکردند. [اینان] دو عامل را به خود آوردند که چهره جهان را تغییر داد: #اخلاق و #عقل. پس از اینکه #نژاد_آریایی بعد از هزاران سال مشقّت بر کرهی زمین که در آن سکونت دارد حکومت کرد، اولین وظیفهاش این خواهد بود که اسرار این سرزمین را کشف کند.»
4⃣ به نظر ارنست رنان #نژاد_آریا بهعلت عقل و دانشش و بهعبارت دیگر بهعلت جستجوگری عاقلانه، دقیق و فلسفیاش، بهعلت حقیقتجوییاش که بهنظر میرسد #موروثی باشد بر جهان #حاکم خواهد شد.
5⃣ جالب است که در همهی نوشتههای فرضیهپردازان نژادی به جنایات و غارتگریهای وحشیانهی #نژاد_سفید در مستعمرات اشارهای نمیشود. بهنظر میرسد این فرضیهپردازان دزدی، غارت، کشتار و دست زدن به هر جنایتی را «حق» طبیعی و مشروع «نژاد سفید» میدانستند (و میدانند) و از اخلاق درک خاص و محدودی داشتند (و دارند).
🔹 ادامه دارد...
✍️ پروفسور شاپور رواسانی
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع:
👉 goo.gl/tfuXTt
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #نژاد_آریا
✡ دروغ بزرگ برتری نژاد آریایی (5)
🎯 نادرستی فرضیههای نژادی آریا، سامی و ترک (قسمت هفتم)
1⃣ مبلّغ دیگر فرضیههای برتری #نژاد_آریا بر سایر اقوام جهان و خویشاوندی ساکنان اروپا با این نژاد که از آسیا (هند) به سایر نقاط (اروپا) آمده و بهعلت مبارزهی دائمیاش با نژادهای دیگر حاکم بر تاریخ شده، #ماکس_مولر (Max Muller) بود.
2⃣ سالها بعد، ماکس مولر (1873) نظر خود را پس گرفت و هشدار داد که کلمهی #آریا را میتوان فقط در بررسیهای #زبانشناسی به کار برد، نه در نامگذاری نژادی؛ و در این رابطه تأکید کرد که:
✍️ «شخص به سهولت فراموش میکند که وقتی ما از فامیلهای آریایی یا سامی صحبت میکنیم، دلیل آن فقط تقسیمبندی زبانهاست. زبانهای آریایی و سامی وجود دارند، اما غیرعلمی است که از «نژاد آریا»، «خون آریا» یا از «جمجمهی آریایی» سخن گفته شود و سپس ردهبندی مردمشناسی را بر اساس زبانشناسی قرار داد.»
3⃣ با وجود اینکه ماکس مولر آشکارا نظریات خود را در باب «نژاد آریا» پس گرفت، هنوز در اکثر کتب و فرهنگها همان نظریات اولیهی وی نقل میشود!!
4⃣ ارائهی فهرستی -حتی محدود- از نام کسانی که دربارهی «نژاد آریا» تبلیغ کردهاند در اینجا مقدور نیست. این فرضیه چنان در نوشتههای سیاسی و بهاصطلاح علمی – ایدئولوژیک یا تاریخنگاریها تکرار شده که برای عدهی زیادی جنبهی #بدیهی یافته است.
5⃣ یوهان کاسپار بلونشلی (Johann Caspar Bluntschli) در مقالهای که در سال 1875 انتشار داد #نژاد_سفید را به دو شاخهی آریایی و سامی تقسیم کرد و افزود: «خداوند حکومت بر کرهی زمین را در دست خانوادهی خلقهای آریایی نژاد سفید قرار داده…»
6⃣ بلونشلی با این گفتار -که بعداً از طرف #آدولف_هیتلر تکرار شد- آریاها را به #قوم_برگزیده_خدا ارتقاء میداد.
🔹 ادامه دارد...
✍️ پروفسور شاپور رواسانی
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع:
👉 goo.gl/tfuXTt
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #نژاد_آریا
✡ دروغ بزرگ برتری نژاد آریایی (6)
🎯 نادرستی فرضیههای نژادی آریا، سامی و ترک (قسمت هفتم)
1⃣ از نویسندگانی که بدون هرگونه پشتوانهی علمی و تاریخی به نشر فرضیهی #نژاد_آریا در مجموعهی نظریات نژادی خویش پرداختهاند و توانستهاند در افکار ادبا، سیاستمداران و مورخان چه در کشورهای سرمایهداری استعماری و چه در مستعمرات با موفقیت فراوان نفوذ کنند، #آرتور_دو_گوبینو است.
2⃣ به نظر گوبینو #نژاد_سفید تنها نژادی است که از جانب خداوند برای حکومت بر نژادهای پست تعیین شده است. این امر #تقدیر_الهی است و نمیتوان در آن تغییری داد زیرا خداوند از همان ابتدای خلقت استعدادها را میان نژادها تقسیم کرده است و اگر بخش #آریایی نژاد سفید در اروپا رهبری را بهدست نگیرد تمدّن رشد نخواهد کرد!
3⃣ گوبینو از #انسان_آریایی، #خون_آریایی و #نژاد_آریایی سخن میگوید. به نظر وی «نژاد آریا» زیباترین نژاد انسانی است؛ افراد این نژاد قدِّ بلند، رنگِ پوستِ سفید، موهای طلایی و چشمانی آبی داشتهاند و این نژاد برتر این مشخصات جسمانی را حتی پس از اختلاط با سایر اقوام توانسته حفظ کند.
4⃣ بررسی اجمالی تاریخی و اجتماعی نشان میدهد که نظریات گوبینو دربارهی «نژاد سفید» و «نژاد آریا» چیزی جز تخیلات و تصورات بیپایه نیست و تا امروز هیچگونه اطلاعی دربارهی رنگ پوست، شکل بدن و چهره و سایر صفات جسمانی گروهی انسانی و قومی که گوبینو و دیگران آن را «نژاد آریا» مینامند وجود ندارد.
5⃣ با اینکه بطلان نظریات گوبینو به اثبات رسیده و امروزه کسی آنرا جدّی تلقی نمیکند، هنوز در گفتهها و نوشتههای پارهای از #روشنفکران جوامع مستعمراتی سخن از «انسان آریایی» به میان میآید!
6⃣ بازی با کلمات و کوشش برای بهرهبرداری از #زبانشناسی، اساس استدلالهای نژادی گوبینو است که با لحن شاعرانه و خیالانگیز ارائه میشود و در چنین عالمی گوبینو مدعی است که «نژاد آریا» پایهگذار تمام تمدن چه اروپایی و چه غیر اروپایی بوده است!
🔹 ادامه دارد...
✍️ پروفسور شاپور رواسانی
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع:
👉 goo.gl/tfuXTt
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #نژاد_آریا
✡ دروغ بزرگ برتری نژاد آریایی (7)
🎯 نادرستی فرضیههای نژادی آریا، سامی و ترک (قسمت هفتم)
1⃣ #هیوستون_استیوارت_چمبرلین (H. Stewart Chamberlin) شاخهی #آریایی نژاد سفید را #نژاد_برتر در جامعه بشری میدانست. به نظر چمبرلین حتی حضرت #مسیح نیز یک #پیغمبر_آریایی بوده و این نکته را اختصاصات حضرت عیسی مسیح مانند دوست داشتن، ترحّم و شرف که بهنظر چمبرلین فقط از مشخصات روانی نژاد آریاست ثابت میکند.
2⃣ بهنظر #آدولف_هیتلر، #نژاد_آریا خالق هنر، علم، فرهنگ جهانی و نگهدارندهی آن است. تاریخ جهان به جنگ نهایی میان نژاد برتر (آریا) دارای چشم آبی، موی طلایی با نژادهای پست منجر خواهد شد و این مبارزه با غلبهی نژاد برتر پایان خواهد یافت. در مدح نژاد آریا سخنان هیتلر دنبالهی نظریات گوبینو، چمبرلین، واگنر و بلونشلی است.
3⃣ چنانکه گفته شد، نه فقط دربارهی معنی کلمهی #آریا اختلاف نظر فراوان وجود دارد، بلکه کسی نمیتواند ثابت کند که این قوم یا اقوام از کجا آمدهاند، صفات جسمانی و مشخصات فرهنگیشان چه بوده، و چه چیزی آنان را بر سایر اقوام برتری میداده و آیا اصولاً میتوان از قوم یا نژاد یا فرهنگ خالص سخن گفت؟!
4⃣ گرچه تاکنون نظریات فراوانی در باب محل اقامت اولیهی آریاها بهعنوان #جایگاه_اولیه مطرح شده، اما حتی بر فرض صحّت یکی از این نظریات، باز این سؤال اساسی بی پاسخ میماند که آریاها از کجا بدان سرزمین آمده بودهاند و اگر منطقهای خاص ذکر شود میتوان سؤال را تکرار کرد.
5⃣ با اینکه بطلان #فرضیههای_نژادی و بی پایه بودن نظریات ابراز شده در زبانشناسی و ادبیات در باب #انسان_اولیه، #زبان_اولیه و #وطن_اولیه به اثبات رسیده، اما هنوز از نژاد «آریا» و صفات جسمانی (زیبایی) و برتریهای فرهنگی این «نژاد» یا قوم بر دیگر «نژادها» و اقوام سخن گفته میشود و در پارهای محافل فرهنگی و سیاسی جوامع مستعمراتی از این «نژاد» یا قوم بهعنوان پایهگذار #تمدن و #فرهنگ جهان یاد میکنند!
6⃣ اما چگونه میتوان قومی را که دربارهاش هیچکس درست چیزی نمیداند و تنها در بازیهای #زبانشناسی یا رها کردن دامن تخیلات شاعرانه مقام شامخی در تاریخ مییابد، پایهگذار و مشعلدار تمدّن جهان دانست و همهی افتخارات و امتیازات را بدو نسبت داد، و برایش مقامی برتر از همهی مردم جهان قائل شد و بعد به همهی این امتیازات و افتخارات خودساختهی «نژادی» افتخار کرد و خود را بالاتر و بهتر از دیگر اقوام و مردم جهان دانست؟!
7⃣ نه تاریخ جهان و نه تاریخ ایران را نمیتوان با بهکارگرفتن فرضیههای نژادی یا زبانشناسی بررسی نمود و توضیح داد.
🔹 ...پایان قسمت هفتم.
✍️ پروفسور شاپور رواسانی
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع:
👉 goo.gl/tfuXTt
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #نژاد_آریا
✡ درباره کشف و اصالت #منشور_کوروش (1)
1⃣ در سال ۱۲۵۸ هجری شمسی/ ۱۸۷۹ میلادی، به دنبال کندوکاوها و عتیقهیابیهای گروه انگلیسی در بینالنهرین، استوانهای از گل پخته به دست یک #میسیونر مسیحی کلدانی و تبعه بریتانیا به نام #هرمزد_رسام پیدا شد که امروزه در موزه بریتانیا در شهر لندن نگهداری میشود.
2⃣ با اینکه در تداول گفته میشود که این #استوانه در معبد بزرگ اِسَگیلَه (نیایشگاه مَردوک، خدای بزرگ بابلی) در شهر باستانی بابل کشف شده است، اما رسام در خاطرات خود آورده که این استوانه را در حوالی بقعه «عمران بن علی» در نزدیکی روستای «جمجمه» پیدا کرده است. (1)
3⃣ بهرغم اینکه:
🔸تاکنون گزارشی از چگونگی و جزئیات حفاری منتشر نشده (اگر حفاریای انجام شده باشد)
🔸و عوامل بریتانیا در سده نوزدهم بهطور گسترده به #جعل_کتیبههای_باستانی در بینالنهرین (2) مشغول بودهاند، (3)
🔸و گزارشهایی مبنی بر حفاریهای مخفیانه (و احتمالاً جاسازیهای) هرمزد رسام در دست است، (4)
👈 اما عموماً فرض بر اصالت کتیبه گذاشته شده است!!
✍ رضا مرادی غیاثآبادی
📚 منابع:
(1) Rassam, Hormuzd, Asshur and the land of Nimrod, Londo, Curts & Jennings, 1897; Hilprecht, Hermann Volrath, Explorations in Bible lands during the 19th century, Philadelphia, A. J. Molman and Company, 1903.
(2) http://ghiasabadi.com/false-inscriptions.html
(3) Walker, C. B. F., Cuneiform, University of California Press, 1987.
(4) محمدیفر، یعقوب، باستانشناسی سیاسی: نگاهی به تاریخچه مطالعات باستانشناسی کتاب مقدس (تورات)، در: مجله مطالعات ایرانی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید باهنر کرمان، سال هفتم، شماره سیزدهم، بهار ۱۳۸۷، ص ۱۹۲، به نقل از:
Laughlin, John C. H., Archaeology and the Bible, Routledge, 2000.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #کوروششناسی