فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌓 سرگرم به حواشی و غافل از حقیقت
🔹یادداشت روز
♨️ در اتفاقی عجیب که در ویدیوی فوق مشاهده می کنید، فردی نوزاد یک خانم را دزدید تا به این زن بفهماند که مشغول شدن بیش از حد به تلفن همراه ممکن است ارزشمندترین چیزی را که در زندگی دارد از دست بدهد.
♨️ بنظر می رسد این حقیقت آشنای زندگی من و تو است که آن قدر به حواشی مشغولیم که یک باره می فهمیم ای داد و بیداد همه چیز را از دست دادیم، به قول حافظ شیرازی:🔻
کاروان رفت و تو در خواب و بیابان در پیش
کی روی ره ز که پرسی چه کنی چون باشی
تاج شاهی طلبی گوهر ذاتی بنمای
ور خود از تخمه جمشید و فریدون باشی
♨️ و بدانیم اگر بهشت شیرین است، بهشت آفرین شیرینتر است؛ و اگر یوسف زیباست یوسف آفرین زیباتر است؛ پس سرگرمی به بهشت یوسف، ما را به غفلت از آفریننده این زیبایی ها نبرد.
@jtabiin
🌓 سوم شهریور روزی تلخ در تاریخ معاصر ایران
💠 امروز سوم شهریور سال روز اشغال تاریخی ایران توسط متفقین است که از شمال توسط روس ها و از جنوب توسط بریتانیا به ایران حمله کردند.
🔴 قصه این بود که با وقوع جنگ جهانی دوم، و اعلام بیطرفی ایران؛ در سال ۱۳۲۰ متفقین ایران را اشغال کردند. سپس با اولتیماتوم بریتانیا، رضاشاه مجبور به استعفا و با بی حرمتی تمام مجبور به ترک تهران و در نهایت ایران شد؛ که اول به بمبئی وارد شد که او را راه ندادند و پس از چند روز توقف در کشتی انگلیسی ها او را به جزیره موریس انتقال دادند؛ که در غربت و ذلت نیز از دنیا رفت.
⛔️عباسقلی گلشائیان وزیر دارایی رضاخان در خاطراتش مینویسد: در زمان جنگ جهانی دوم و بعد از حمله متفقین به ایران، قسمت های از خاک کشور توسط متفقین اشغال شد، زمانیکه به رضاخان گزارش دادند که متفقین این مناطق از کشور رو اشغال کردن، درکمال تعجب ما رضاخان گفت: پس املاک ماچه میشود؟ این نقاط که تمام املاک ماست!!؟
📘 منبع: یادداشتهای شهریور 1320/نوشته عباسقلی گلشائیان (وزیر دارایی زمان رضاشاه ) صفحه55
📣 نشر این پست پیشنهاد می گردد.
@jtabiin
هدایت شده از امیدانه 🌱
32.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👈#اندکی_تفکر👉
پس از مطالعه هزاران جلد کتاب، شرکت در دورههای مختلف و صحبت با موفقترین افراد به تکنیکی دست پیدا کردم که نقطه عطف زندگی من شد
روزی از یک مولتی میلیاردر پرسیدم راز موفقیتت چیست؟ چطور به اینجا رسیدی؟ اون روز تکنیکی رو به من گفت که زندگیم زیر و رو شد و ...
نظرات جالب در مورد خواندن نماز اول وقت.
🎤#مرتضی_جاوید
👤مدرس زبان خارجی و نابغه ی ثبت شده در گینس (سلطان حافظه )
#قسمت_دوم
👌#بسیار_شنیدنی
🙏#پیشنهاد_دانلود
✳️ کانال امیدانه🔻
https://eitaa.com/joinchat/3128557605Cb4a6594f1d
👆دوستان این تکنیک نماز اول وقت از مرتضی جاوید را گوش بدید بنظرم راهکارهای قابل فهمی را برای جوانان معرفی کرده قسمت اولش هم در همین کاتال آمده.
بنده هر دو را گوش دادم در نوع خودش جالب بود.👆
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عزیزان و نیک اندیشان بزرگوار
یک طلبه جوان و فاضلی که با ۵ سر عائله با سختی زندگی را می گذراند؛ این روزها موتورش که تنها وسیله نقلیه اش هست خراب شده و مستاصل هست.😌
بنظر می رسد این یکی از بهترین مصادیق کمک به شخص آبرومند هست.
اگر لطف کنید و کمکی بفرمایید نزد خداوند ماجور خواهید بود.
♥️شماره کارت اختصاصی احسان و همدلی با نیازمندان
6037997700674451روی شماره کارت بزنید، کپی خواهد شد. لطفا حتی الامکان رسید را ارسال فرمایید.
به لطف خدا تا الان بیش از ۳ میلیون کمک شد، امیدوارم تا شب مبلغ بیشتری بتونیم احسان کنیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌓 خاطره شنیدنی حسین لاجوردی، فعال سیاسی اپوزیسیون
🔴در خارج از کشور، یکی از کسانی(رضا پهلوی) که بیشترین عبارت "دموکراسی" را برای ایران وعده میدهد، مشاورش را مثل سگ صدا میزند! این یعنی فهمی از دموکراسی، احترام و آزادی وجود ندارد.
🔴مردم را سر کار نگذارید! وعده دموکراسی اپوزیسیون برای ایران، غیرممکن است.
@jtabiin
@jtabiin
32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌓 محمدرضاشاه جوان و حضور رهبران سه ابر قدرت در تهران
👈 اقدامی متاثر از اشغال ایران در ۳ شهریور ۱۳۲۰
🔹یادداشت روز
🔸۶ آذر سال ۱۳۲۲ رؤسای جمهور سه کشور فاتح جنگ جهانی دوم بدون اطلاع دولت وقت وارد خاک ایران شده و کنفرانسی را در سفارت روسیه در تهران برگزار کردند. در این کنفرانس چهار روزه روزولت رئیسجمهور آمریکا، چرچیل نخستوزیر انگلیس و استالین رهبر اتحاد جماهیر شوروی حضور داشتند.
🔸کنفرانس مشترک آنان روز ۶ آذر شروع شد. و روز دهم رهبران هر سه کشور ایران را ترک کردند.
🔸سران متفقین علاوه بر تصمیمگیری برای جهان پس از جنگ جهانی دوم، بخصوص تجریه آلمان و مدیریت نفت ایران؛ تولد ۶۹ سالگی چرچیل را نیز در تهران جشن گرفتند.
🔻نکات مهم و درس آموز آن
1⃣ بر خلاف اصل احترام به استقلال یک کشور، بدون اجازه دولت و شاه ایران تصمیم گرفتند وارد ایران شدند و کنفرانس مشترک برگزار کردند.
2⃣ آن ها حاضر نشدند بر خلاف عرف دیپلماتیک به دیدار شاه جوان و تاره به تخت نشسته ایران بروند، از این رو محمدرضاشاه ناگزیر شد به صورت تحقیر آمیزی به سفارت روسیه برود که قطعا نرفتنش بهتر بود.
3⃣ چرچیل نخستوزیر انگلستان تنها برای چند دقیقه در حیاط سفارت شوروی با شاه دیدار کرد که به یک سلام و احوالپرسی و گرفتن عکس ختم شد؛ البته بعدا شاه هدایای نفیسی نیز بمناسبت جشنتولدش به او تقدیم نمود.
4⃣ در ملاقات سرپایی با روزولت مهم ترین درخواست محمدرضا این بود که پدرش را از جزیره موریس به نقطه دیگری که آب و هوای بهتری داشته باشد تبعید کنند.
5⃣ البته رفتار استالین محترمانهتر به نظر میرسید چرا که پذیرفت در ضیافت شام وی در کاخ سعدآباد شرکت کند؛ آن هم کمتر از یک ساعت و مشروط به اینکه محافظت از او در کاخ سلطنتی با گارد خودش باشد و جالب تر اینکه حتی اجازه بوسیدن دستش را به شاه جوان ما نداد.
6⃣ در پایان کنفرانس آن ها اعلامیه مشترکی را امضا کردند که در یک بند آن آمده بود: سه دولت نامبرده قبول دارند که این جنگ مشکلات اقتصادی زیادی برای ایران ایجاد کره؛ از این رو تلاش می کنند تا حد امکان به دولت ایران کمک مالی بکنند؛ بندی که بیشتر به یک تعارف سیاسی شباهت داشت؛ چراکه این سه دولت هیچگاه حاضر نشدند غرامتی بابت خساراتی که ایران از حمله متفقین متحمل شده بود بپردازند.
🔘نتیجه سخن انکه تاریخ معاصر ایران بهترین راهنمای امروز ماست، آیا ذلتی بدتر از آنچه در بالا اشاره شد برای عزت، استقلال و حاکمیت یک ملت می توان یافت؟! تحلیل و قضاوت بیشتر را به شما واگذار می کنم.
✍مسلم محمدی؛ هیات علمی دانشگاه تهران
@jtabiin
13.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌓 شبکه سحر افغانستان و اهمیت پیوستن ایران به بریکس
🎙دو نهاد مهم بریکس بانک توسعه جدید و نهاد ذخیره احتیاط می توانند به اقتصاد تحت تحریم ایران کمک کنند
⛔️ سلطه اقتصادی آمریکا بر جهان با گسترش بریکس تضعیف می شود.
🔺اهمیت پیوستن ایران به بریکس برای طالبان و همچنین لهجه زیبای افغانی در انتخاب این ویدیو بی تاثیر نبود.
@jtabiin
@jtabiin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌓 جنگ چالدران؛ نبرد تاریخی آذری های ایران با ترکان عثمانی
👈 جنگی سراسر عبرت
🔸️اول شهریور سالگرد نبرد تاریخی چالدران در ۸۹۳ شمسی (۵۰۸ سال پیش) است.
🔸️پس از نبردهای متعدد شاه اسماعیل صفوی و تفوق بر رقبای داخلی و خارجی به خصوص شیبک خان ازبک ، سلطان سلیم عثمانی به شدت احساس خطر کرد و در پی جنگ با این قدرت نوظهور برآمد.
🔸️از علل دیگر جنگ چالدران می توان به تمایل مردم شرق ترکیه به مذهب تشیع و دیدگاه های صوفی گرایانه شاه اسماعیل و پیروی از عوامل متمایل به ایشان مانند شاهقلی بابا تکلو و نورعلی خلیفه روملو و شورش های مکرر در آن مناطق و همچنین تحویل ندادن سلطان بایزیدسوم پسر عموی سلطان سلیم که به دربار صفوی پناهنده شده بود را نام برد.
🔸️شاه اسماعیل به دلایل داخلی و خارجی تمایلی به جنگ نداشت اما پس از توهین های مکرر سلطان سلیم ، در نهایت به نبرد وادار شد و بخشی از سپاهش را که متشکل از ۴۰ هزار قزلباش آذربایجانی بود را در چالدران مستقر کرد.
البته قسمتی دیگر را به فرماندهی زینل خان شاملو در شرق نگاه داشت تا بتواند در صورت حمله ازبکان خطر آنان را دفع کند.
🔸️این اولین اشتباه مرشد قزلباشان بود زیرا چالدران دشتی مسطح بود که توپخانه و تفنگ نیروهای عثمانی می توانست به راحتی در عرصه نبرد نیروهای ایرانی را هدف قرار دهد.
🔸️پس از مدتی محمدخان استاجلو حاکم دیاربکر نیز به شاه صفوی پیوست ؛ او با در پیش گرفتن استراتژی زمین سوخته تمام آبادی ها و چاهها و مزارع را در سر راه خود به آتش کشید و سختی های بسیاری را به لشکرهای متعدد عثمانی وارد ساخت.
🔸️محمدخان که فردی با تدبیر بود و از قدرت توپخانه ارتش عثمانی اطلاع داشت، پیشنهاد داد که تا توپخانه آنان( که عدد آن به ۳۰۰ عراده می رسید ) مستقر نشده است باید در یک شبیخون آنان را نابود کرد ؛ پیشنهاد وی توسط سرلشکر دیگر ارتش ایران یعنی نورعلی خلیفه روملو تایید گردید اما یکی دیگر از فرماندهان نزدیک به شاه صفوی یعنی دورمیش خان شاملو(حاکم اصفهان) این عمل را به دور از جوانمردی دانست و اظهار داشت : نیروهای ما در هر شرایطی از پس ترکان برخواهند آمد و نیازی به اینگونه اقدامات نیست(شاه طهماسب پسر ارشد شاه اسماعیل و جانشین او همیشه دورمیش خان را به سبب شکست چالدران لعن می کرد).
🔸️شاه اسماعیل جوان نیز که غرور فتوحات گذشته را در سر داشت با پیشنهاد دورمیش خان موافقت کرد و آماده نبرد در روز روشن شد.
🔸️سپاه ۴۰ هزار نفری آذربایجان ایران در برابر ارتش ۱۴۰ هزار نفری ترکان عثمانی در ابتدای نبرد پیروز بود و میمنه ارتش ترکان در هم شکست و وضعیت برای آنان تا جایی حاد شد که سلطان سلیم قصد عقب نشینی داشت که ناگهان خبردار شد سنان پاشا با نیروهای کمکی رسیده و توپخانه نیز آماده انجام آتشباری است.
🔸️در مقابل سپاه ایران فاقد سلاح آتشین بود که دو علت داشت؛ یکم ناجوانمردانه بودن استفاده از توپ و تفنگ در اذهان ایرانیان و دیگری اتکای ارتش صفوی به سواره نظام سرعتی و در نتیجه ۳۰۰ توپ قدرتمند عثمانی، جنگاوران آذری را مانند برگ درخت بر زمین می ریختند.
🔸️شاه اسماعیل مجبور شد خود راسا به توپخانه حمله کند و تعدادی از توپ ها را از کار انداخت اما در اثنای عملیاتش در میان تعداد زیادی شتر و قاطر و اسب رمیده از صدای آتشباری گرفتار شد و توسط ترکها محاصره گشت.
🔸️شاه اسماعیل به شدت زخمی گشت و در محاصره تعدادی سرباز ترک قرار گرفت که در این لحظه یکی از ملازمانش به نام سلطانعلی میرزا افشار برای منحرف کردن آنان فریاد زد شاه ایران منم و در نتیجه آنان از شاه اسماعیل دست برداشته و وی توانست از مهلکه بگریزد؛ سلطانعلی میرزا اگر چه بلافاصله گردن زده شد اما توانست با فداکاری خود جان شاه را حفظ کند و با این کار ایران را از خطر سقوط حتمی نجات دهد.
🔸️ شاه صفوی پس از دست دادن ۴۰ هزار نظامی توانمند بالاجبار با ۳۰۰ نفر به تبریز عقب نشینی کرد و پس از آن به همدان رفت.
🔸️ترکان عثمانی وارد تبریز شدند و چنان جنایتی در حق آذری های ایران کردند که مورخان از بیانش شرم دارند.
🔸️ارتش سلطان سلیم ۸ روز در تبریز ماند و مجبور به عقب نشینی شد و سپس شاه اسماعیل مجددا وارد تبریز گشت و فرمان داد تمام آذربایجان بزرگ سیاه پوش شود و سادات نیز عمامه سیاه به سر کنند.
🔸️پس از جنگ چالدران مناطقی از عراق و ترکیه امروزی همچون دیاربکر به دست عثمانی افتاد و خطر همسایه شرقی برای آنان تا حد زیادی رفع شد.
🔸️شاه اسماعیل نیز پس از این جنگ با توجه به این که افسانه شکست ناپذیری اش فروریخته بود و ۲ تن از همسرانش اسیر دشمن شده بودند به شدت دچار افسردگی شد و نتواست روحیه خود را بازیابد و چند سال بعد در سن ۳۶ سالگی درگذشت.
🔸️اما این جنگ خونین برای ایران عبرت هایی نیز داشت از جمله لزوم تجهیز به ساز و برگ جنگی جدید که در دوره شاهان بعدی صفوی صناعت آن دنبال شد.
✍ علیرضا تقوی نیا
@jtabiin
@jtabiin
👆پیشنهاد می کنم داستان فوق را با دقت هرجه تمام تر ببینید و بخوانید؛ بخصوص با رویکرد اهمیت ابزار و آمادگی نظامی.
شبتون خوش و خرم 🌹
﷽
🌓 خداشناسی اخلاقی در محضر امام حسین ع
🔹یادداشت روز
🔸مردى خدمت امام حسين عليه السلام آمد وعرض كرد: من مردے گنهكارم و قدرت ترك گناه ندارم. مرا موعظه اى كن. سيدالشهدا عليه السلام فرمود: پنج كار را انجام بده و هر چه مى خواهى گناه كن:🔻
1⃣ رزق و روزى خدا را نخور،
هر چه مى خواهى گناه كن!
2⃣ از ولايت و قلمرو حكومت خدا بيرون
برو، هر چه مى خواهى گناه كن!
3⃣ جايى را پيدا كن كه خدا تو را نبيند،
هر چه مى خواهى گناه كن!
4⃣ وقتى فرشته مرگ (عزرائيل) براى قبض روح تو مى آيد، او را از خودت دور ساز، هر چه مى خواهى گناه كن!!!
5⃣ وقتى مالك دوزخ تو را وارد جهنّم مىكند، اگر مىتوانى وارد نشو، و هر چه مى خواهى گناه كن!!!
📚مجلسی؛ بحارالانوار؛ ج۷۵؛ ص۱۲۶
✍این حدیث عجیبی است که نوعی خداشناسی اخلاقی و انفسی است و در حقیقت انسان را در مقابل وجدان خویشتن محاکمه می کند؛ آن هم در مراحل گوناگون که رهایی از آن در صورت درک درست سخن بسیار سخت و دشوار خواهد بود.
@jtabiin
@jtabiin
با سلام و آرزوی سلامتی
خدمت استاد مکرم حضرت حجت الاسلام و المسلمین استاد مسلم محمدی
احتراما استدلال اخلاقی بر وجود خدا استدلالی است که صغری استدلال حکم اخلاقی باشد.
روایتی که از مولایمان حضرت آقا ابا عبدالله الحسین علیه السلام نقل کردید بیشتر به برهان فقر وجودی اشاره دارد که انسان نه رزقش و مرگش و نه حیاتش به دست خود نیست .ای انسان تو که این قدر موجود ضعیفی هستی چرا سرکشی و نافرمانی می کنی .این استدلال تنبه به
تعبیر لاحول و لا قوه الا بالله العلی العظیم و یا اشاره به آیه شریفه یا ایها الناس انتم الفقرا الی الله و الله هو الغنی الحمید دارد .با عرض پوزش
👆تشکر از آقای دکتر محمدرضایی جهت ارسال مطلب علمی فوق؛ هر چند مراد بنده نیز محتوا و مضمون حدیث بود که بیانی اخلاقی و انفسی است.🙏
13.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌓 آخر خط عاشقی و دلدادگی
🔹یک کلکسیونر و تریلیاردر کنیایی؛
سال ۱۳۵۷ زن و بچه اش را رها میکنه وعزم سفر به ایران را میکنه تا امام خمینی را از نزدیک ببینه، اما موفق نمیشه؛
🔹تنها راه دیدن امام را رفتن به جبهه میبینه وبا لشکر محمد رسول الله(ص) عازم جبهه ها میشه و سه سال و نیم
در کنار بچه های جبهه وجنگ بوده
با رزمندگان رفیق میشه و در چندین عملیات شرکت میکنه؛ تا اینکه یکی از دوستان رزمنده اش میشه محافظ امام و از این طریق موفق میشه امام را ببینه.
🔹جالب اینجاست موقعی که به آرزوی خودش میرسه فردای همان روز از ایران برمیگردد کنیا
🔺و نکاتی عاشقانه و عجیب دیگر که ارزش شنیدن را دارد. ....
@jtabiin
@jtabiin
🌓 خبیث و خائن مدافع بهائیت که علیه اربعین سخن میگوید به دنبال فتنهانگیزی است.
▪️واکنش شدیداللحن دکتر رجبی دوانی به سخنان عبدالحمید درباره راهپیمایی اربعین
⛔️ دکتر محمدحسین رجبی دوانی در نشست خبری نخستین کنگره بینالمللی بزرگداشت امامزاده علی ابن محمد باقر(ع): نخستین قیام در خوانخواهی از شهادت امام حسین علیه السلام، حتی پیش از قیام مختار و توابین در ایران به وقوع میپیوندد و مردم سیستان بلافاصله پس از شنیدن خبر شهادت امام حسین (ع) دست به قیام میزنند.
⛔️وسعت قیام آنها به گونهای بوده که برادر عبیدالله بن زیاد که حاکم سیستان بوده از این شهر فرار میکند. نکته جالبتر این است که این قیام زمانی به وقوع پیوسته که شیعه هنوز وارد ایران نشده است.
🔹حتی زمانی که اکثر ایران مذهب غیرشیعه را داشت، برای امام حسین(ع) و اهل بیت(ع)، مراسم عزاداری برگزار میکردند و بدین وسیله ارادت خود را نشان میدادند.
🔹امروز خناسان، خبیثان و خائنانی در پوشش دروغین مذهب و به دروغ به نام برادران اهل تسنن در کشور فتنهانگیزی میکنند و اخیرا هم فرد خبیثی راهپیمایی اربعین را زیرسوال برد. کسی که از بهاییت حمایت میکند و با استفاده از سعه صدر نظام جمهوری اسلامی، لگدپراکنی میکند، امروز در اثر تبلیغ وهابیت و خباثت خودش، برادران اهل تسنن را از خوردن نذریهایی که برای امام حسین(ع) داده میشود و شرکت در عزاداریها منع میکنند.
@jtabiin
@jtabiin
پایگاه نقد و تبیین
🌓 این بار همصدایی عبدالحمید با اینترنشنال در خدشه به پیادهروی اربعین حسینی ✍ پی نوشت: پس معلوم می
👆سخنان عبدالحمید در این پست آمده👆
🌓 دلم برای چمران تنگ شده!
🔻 یک روز گفتند که حاج احمدآقا خمینی زنگ زده به دکتر [شهید_چمران] و گفته: «امام دلش برایت تنـگ شده و میخواهد شما را ببیند.»
🔸 همان روز دکتر از جبهه با هلی کوپتر خدمت امام میرود. وقتی برگشت؛ ریختیم دورش و از حال امام جویا شدیم. دکتر برایمان گفت:
«وقتی رسیدم خدمت امام، ایشان چند ثانیه به صورت من خیره شد و گفت: مصطفی تو هنرمندی! هنرمند باید یکرنگ باشه. گرانترین قالی رو ببین! چون چندرنگه، باید زیر پا باشد. اما آسمان رو ببین که از همه بالاتره؛ چرا؟ چون یکرنگ است. یکرنگی و صداقت، قانون عشقه.»
🔺 دکتر واقعاً برای ما حکایت عشق و عرفان بود. کسی بود که امام قبولش داشت و براش ارزش زیادی قائل بود. مرد آهنینی که با دست خالی، جلوی عراق ایستاده بود و ما اسیر همین عرفان و ارادهٔ محکمش بودیم.
📚 از کتاب کوچه نقاشها | خاطرات سید ابوالفضل کاظمی؛ اثر راحله صبوری
@jtabiin
@jtabiin
🔹تذکر و یادآوری
با عرض سلام و احترام خدمت شما همراهان همیشه همراه
به اطلاع شما عزیزان میسانم به دلیل اینکه از امروز تا چهارشنبه هفته جاری درگیر کوهنوردی به سمت قله دماوند هستم؛ احتمال دارد به دلیل مشکل اینترنت در برخی مسیرها، کانال در ارسال پیام های اندکی از نظم و انضباط همیشگی خارج شود. البته کانال خوب امیدانه سعی می کنه تا حدی خلا را جبران کند.
در کوه فقط جای شما را سبز نگاه میداریم؛ انشاالله آخر هفته عازم عتبات عالیات خواهیم شد و اونجا مثل همیشه دعاگویتان خواهم بود.
ضمنا میدونید که اسم من مسلم هست؛ و نکنه تا من برگردم چون کوفیان کانال را ترک کنید و اون موقع مسلم بماند و مسجد کوفه😌
با سپاس و ارادت همیشگی و آرزوی سلامتی
شبتون بخیر و خوشی باد.
🙏🪴🌹♥️
🌓کاروان رفت و تو در خوابی
🔹یادداشت روز
روزی در محضر مرحوم علّامه طباطبایی بودیم که یکی از دوستان حاضر در آن جلسه این بیت عارف شیراز را زمزمه کرد:
کاروان رفت و تو در خواب و بیابان در پیش
کی روی؟ ره ز که پرسی؟ چه کنی؟ چون باشی؟
یکباره مرحوم علّامه، دست در مقابل صورت گرفت و سخت گریست و در حالی که شانههایش به شدت تکان میخورد، با خود زمزمه فرمود: «کی روی؟ ره ز که پرسی؟ چه کنی؟ چون باشی؟» گویا آن کس که در بیابان از کاروان بازمانده و راه نمیداند، خود او است. آن گریه قلب حضار را چنان به آتش کشید که هرگز شعله آن در جانشان به سردی نمیگراید.
رَحِمَهُ اللّهُ وَاَنْزَلَه فِی جِوارِ قُرْبِهِ.
📘شهود و شناخت، آیت اللّه ممدوحی، ج۱، ص۱۰۶
@jtabiin
@jtabiin
هدایت شده از امیدانه 🌱
25.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞اگر ریشه ات رو فراموش کنی ، خشک میشوی
✅احترام ، خدمت و اطاعت سه وظیفه ما در برابر پدر و مادرمان است
🎤#دکتر_سعید_عزیزی
✳️ کانال امیدانه🔻
https://eitaa.com/joinchat/3128557605Cb4a6594f1d
🌓حاج قاسم یک مسلمان شیعه ایرانی نبود!
آنها که کت و شلوار پوشیده و پشت میزشان نشسته و دم از عدالت و صلح می زدند، باید حرف هایم را میشنیدند . . .
وقتی برای شرکت در جلسه ای پارلمانی به بروکسل رفتم، شرم را برای چند دقیقه هم که شده روی صورتشان آوردم.
گفتم:«نمایندگان پارلمان اروپا پا روی پا انداخته و آب معدنی میخورند، آن وقت تنها کسی که از مسیحیان شرقی دفاع میکند، یک مسلمان ایرانی است.
شما اروپایی ها باید از این موضوع خجالت بکشید.»
برای منِ کلیمی، حاج قاسم یک مسلمان شیعه ایرانی نبود؛
یک ابرمرد بود.
کسیکه ارامنه و آشوری و ایزدی های سوریه را از دست داعش نجات داده بود.
کار نداشت طرف سنّی است یا شیعه، مسیحی است یا دین دیگری دارد.
کار داشت به اینکه جان و مال و ناموسشان دست اجنبی جماعت نیفتد.
کار داشت به امنیت منطقه، کار داشت به برقراری حکومت عدل الهی در جهان.
✍راوی:سیامک مره صدق؛
نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی
@jtabiin
@jtabiin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ ما نیز هم اکنون در سرمای زیر صفر در بارگاه سوم قله دماوند در ارتفاع ۴۲۰۰ جای شما دوستان عزیز را سبز و کوهستانی نگه می داریم.🪴
🔺اگر باد و باران اجازه بده فردا بعد از نماز صبح به سمت قله حرکت می کنیم.
🌹شبتون خوش و رویایی
🌓 دشت بی فرهنگی ما!
🔹یادداشت روز
🔸وقتی کتاب "جامعه شناسی خودمانی اثر حسن نراقی" را می خوانید به این جمع بندی می رسید که ما ملتی، پنهان کار، ریاکار، ظاهرساز، بی برنامه، متجاوز، همه چیز دان و مسوولیت ناپذیر هستیم. فکر نکنید این صفت ها را من به صورت غیرمستقیم از این کتاب استنتاج کرده ام، بلکه این موارد عینا در فهرست فصول کتاب نیز آمده است؛ به فهرست فصول دقت کنید!
🔸پنهان کاری ایرانیان، ظاهرسازی ما، قهرمان پروری و استبداد زدگی ما، خودمحوری و برتری جویی ما، بی برنامگی ما، ریاکاری و فرصت طلبی ایرانیان، شعارزدگی ما، میل به تجاوز!، نارضایتی دائمی ما، همه چیز دانی ما و ...
🔹این کتاب را که می خوانم یاد این شعر می افتم:
دشت بیفرهنگی ما، هرزه تموم علفاش
خوب اگه خوب، بد اگه بد، مرده دلای آدماش
🔸احتمالا این شعر را همه ما شنیده ایم. این شعر، داستان جالبی دارد. یار دبستانی من، برای فیلم از فریاد تا ترور با صدای فریدون فروغی ساخته شد. پس از بازبینی وزارت ارشاد آن زمان، صدای فروغی از فیلم حذف شد و جمشید جم آن را بازخوانی کرد. منصور تهرانی نیز آن را بازخوانی کرد. یار دبستانی در جریان جنبش دانشجویی ایران به عنوان اصلیترین سرود دانشجویان معترض شناخته میشود و نمادی است از اتحاد و اعتراض. خود من بارها این شعر را در سفرهای دوران دانشجویی به صورت دسته جمعی خواندم.
🔸ظاهرا این شعر در عمق جان ما نشسته است و باور کرده ایم که دشت بی فرهنگی ما سخت سرسبز و انبوه است!
🔸این روزها بد گفتن از خودمان و خودتحقیری، تبدیل به عادت جمعی ما شده است. اگر این خود تحقیری منجر به تخریب بنای کهنه و ساختن بنای جدیدی می شد ایرادی نداشت. اما بیشتر باعث می شود که پیران احساس خسران کنند و جوانان احساس بی آیندگی. برای هر نقدی باید طرحی نو داد. برای هر اتاق بسته ای، باید پنجره ای را باز کرد.
🔸همین کتاب جامعه شناسی خودمانی، کتاب را به پایان می برد اما دریغ از یک پنجره (راه حل شفاف) برای حل این مساله. خواننده را حیران، ناامید، متنفر از خود و دیگران می گذارد و درها را می بندد و می رود.
🔸من منکر ويژگی های منفی خودمان نیستم، کما اینکه در نوشته های دیگرم بارها و بارها خودمان را نقد کرده ام.🔻
🔺اما یک سوال دارم اگر واقعا این همه نکات منفی در مورد ایرانیان هست پس خیریه محک به عنوان نماد افتخار نهادهای نیکوکاری کشور را حتما فرانسوی ها ایجاد و اداره می کنند. برج میلاد را در کابل طراحی و ساخته اند. موفقیت های پژوهشکده رویان نیز حاصل دستاورد پژوهشگران کلمبیایی است. حتما کارگردان جدایی نادر از سیمین که جوایز جهانی را درو کرد هم یک ایتالیایی بوده است. نه! همه این ها در ایران و توسط ما، همین مایی که کتاب جامعه شناسی خودمانی می گوید پنهان کار، ریاکار، ظاهرساز، بی برنامه، متجاوز، همه چیز دان هستیم، ایجاد شده است.
🔸بزرگ ترین سرشماری اینترنتی جهان، بزرگ ترین پروژه کارت الکترونیکی (کارت سوخت)، پیشی گرفتن در برداشت از میادین مشترک نفتی و ... در ایران اتفاق افتاده است.
⁉️چه باید کرد؟ 🔻
1- وزارت فرهنگ به عنوان متولی سنجش ارزش ها، کنش ها و نگرش های ایرانیان، یک بار دیگر یک پژوهش جامع انجام دهد در مورد باورها و رفتارهای جمعی ما و نترسیم از نتایج آن. آن را شجاعانه به اشتراک بگذاریم.
2- شکاف های جدی بین وضعیت موجود و مطلوب شناسایی شود و سپس اولویت بندی شود. مثلا از نظر من دروغ یکی از بدترین و مهم ترین شکاف هایی است که باید حل و فصل شود.
3- متناسب با نوع شکاف، وزارت آموزش و پرورش یا وزارت علوم یا وزارت اقتصاد یا صدا و سیما، یا نیروی انتظامی یا هر نهادی که موثرترین نهاد بر پر کردن آن شکاف است با همکاری جدی و موثر سازمان های مردم نهاد مرتبط در آن حوزه متولی بهبود شکاف ها شود. (دقت کنید که نمی گویم رفع شکاف می گویم بهبود شکاف)
🔸پشت هر تخریبی باید ساختن باشد جامعه شناسی خودمانی باید جلد دومی داشته باشد به نام جامعه سازی همگانی!
📙دکتر مجتبی لشکربلوکی
✍این نقد به خیلی از کتاب ها از این سبک؛ در پنجاه سال اخیر از کتاب خلقیات ما ایرانیان جمال زاده در دهه ۴۰ تا ما ایرانیان فراستخواه در دهه ۹۰ وارد است که جو غالب آن ها سیاه نشان دادن مردم و جامعه ایران است که به نمونه هایی از آن در یادداشت فوق اشاره شد؛ که این موجب نا امیدی داخلی و سیاه نمایی خارجی خواهد شد؛ این ایراد البته به برخی از کارگردان های هنری هم وارد است که تمرکز اصلی در فیلم هایی که بخصوص در خارج از ایران اکران می شود بر عقب افتادگی مردم ایران است؛ و این فضای سیاه انگاری بد رویه ای است و از نوع نشستن بر شاخه و بریدن بن است.
@jtabiin
@jtabiin