🌓 آسیبشناسی دروس و تحقیقات حوزوی
🔹یادداشت روز
🔸یکی از مهمترین آسیبهای دروس و پژوهشهای فقهی و اصولی و حتی تفسیری و فلسفی در حوزههای علمیه این است که کمتر به گشودن و مشاهده آفاق جدید، سرزمینهای تازه و افقهای نو توجه دارند؛ فضای عمومی آموزش و پژوهش در حوزههای علمیه به گونهای است که اغلب قریب به اتفاق استادان و محققان به فرو رفتن در عمق، شکافتن لایههای زیرین مسأله و دستیافتن به لایههای ناپیدای مسائل سنتی علاقمندی بیشتری دارند.
فیالمثل، مسألهای به نام «علم اجمالی» در اصول فقه مطرح شده است؛ اما بعد از شیخ انصاری هر کسی آمده، فرعی بر فروعات آن افزوده است و تاکنون دهها فرع برای آن ذکر کردهاند! و این تحقیقات کماکان با قوت ادامه دارد! یا درباره نماز مسافر، تاکنون دهها فرض و فرع و فتوا مطرح شده و افراد دیگر نیز سعی میکنند همین مسأله را بیش از گذشتگان بشکافند و لایههای عمیقتری از آن را به دست آورند.
♦️اما بسیار انگشتشمارند کسانی که دنبال کشف راههای جدید و گشودن افقهای نو و تازه رفته باشند. بسیار اندکاند کسانی که به دنبال امتداد بنیانهای الهیاتی و انسانشناختی و ارزششناختی با استفاده از روش اجتهادی در مسائل نوپدید باشند! در حالی که حیات یک مرکز علمی پیشرو و پیشبرنده به این است که دائماً دنبال کشف افقهای نو و پیدا کردن راههای جدید باشد. نه آنکه همه همّ و غمّ خود را مصروف تزیین و تنظیم «راههای طی شده» پیشین کند.
🔹نیمنگاهی به فهرست بلند بیش از ۷۰۰ درس خارجی که در سال جاری (۱۴۰۳) در حوزه علمیه قم ارايه میشود، نشان میدهد که معالاسف در مجموع دروس فقه و اصول، کمتر از ۳ درصد آنها ناظر به مسائل نوپدید است! این وضعیت در حوزه درس اصول فقه یعنی روش اجتهاد و استنباط آموزههای دینی، بسیار اسفبارتر است. به گونهای که از ۲۶۱ درس خارج اصول (یعنی روششناسی اجتهاد) که در حوزه علمیه قم در سال جاری تدریس میشود، ۲۵۹ درس تکرار همین اصول فقه رایج با محوریت رسائل شیخ انصاری یا کفایه آخوند خراسانی است! و بعضاً با یک یا دو شاگرد! و فقط دو درس مربوط به «روش استنباط اخلاق» است. بقیه آنها همگی همان اصول فقه رایج است!
رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی ۲۴ سال قبل در تاریخ ۴ تیر ۱۳۷۹ در دیدار مرحوم آیتالله امینی و برخی از محققان مجلس خبرگان، این آسیب بزرگ را گوشزد کرده و فرمودند:
«عیب کار ما در حوزههای علمیه این بوده است که در زمینه مسائل فقهی یا اصولی هم که تحقیق کردهایم غالبا آفاق جدید را کمتر مورد نظر قرار دادهایم و همین طور عمیق، پایین رفتهایم. کارهایی را که فقهای بزرگ کردهاند، میبینید دیگر؛ گاهی اوقات شگفتاور است اما همه همین طور عمقی به طرف پایین است هیچ سعه افاقی ندارد و انسان سرزمینهای جدید را مشاهده نمیکند.»
✍ حجت الاسلام دکتر احمدحسین شریفی؛ رئیس دانشگاه قم
🌍 پايگاه نقد و تبیین = هر روز صبح یک یادداشت چالشی یا تحلیلی روز🔻
@jtabiin
@jtabiin
6.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌓 توجیه عجیب حمید رسایی درباره حضورش در توییتر: ما باید باشیم جای مردم نیست!
🔺توییتر منطقه جنگی است عموم نباید در آن حضور داشته باشند، ما باید باشیم تا پاسخ دهیم و دفاع کنیم!
✍ پی نوشت: فارغ از درست یا غلط بودن این سخن؛ آیا جای گفتن آن در تلویزیون و روبروی مردم هست؛ ما واقعا مخاطب را چی فرض می کنیم؟!
🔺امیدوارم ایشون بیشتر توضیح بدن که دقیقا چه کسانی و با چه ویژگی هایی حق ورود به این میدان مین را دارند؟! در حقیقت کیا مردم نیستند؟!
@jtabiin
@jtabiin
سلام در مورد صحبتهای جناب آقای رسایی اظهار نظر شما اشتباه هست و اتفاقا ایشان مطلب درستی را گفته اند و قطعا این سخن ایشان توهین به مردم نیست و اتفاقا پاسخ و دلیل شرعی است و مانند مسأله مواجهه با کتب ضاله در دین اسلام می باشد چنانکه خواندن کتب ضاله برای عموم مردم حرام می باشد ولی برای کارشناس و اهل فن به جهت پاسخگویی واجب است اظهارنظر بدون علم نفرمایید خواهشمندم پاسخ بنده را جهت توجه عزیزان در کانال منتشر نمایید
سلام استاد
وقت بخیر
بابت کلیپ آقای رسایی
با بحث فیلتر و مسئولین پایه ثابت فیلتر شکن ها کاری ندارم
اما با آقای رسایی موافقم که حتما افراد باید در فضای توییتر حضور داشته باشند حتما حتما حتما
برای پاسخگویی به سوالات و شبهات
روشنگری و بصیرت افزایی
فضایی است که به جد به این امر نیاز دارد.
سلام علیکم استاد
بنده با حرف آقای رسایی مخالفم، اولا از قدیم گفتن رطب خورده کی منع رطب کند، ثانیا آقایون یه گزارش بدن که با حضورشون چقدر تونستن به شبهات پاسخ بدن و عرصه رو برای دشمن تنگ کنن تا ما این حق رو به اونا بدیم، اون چیزی که در صحنه عمل دیده میشه چیزی بجز تیکه پرانی و دعوا در فضاهایی مثل توئیتر یا همون ایکس نیست، ثالثا اگر قانونی وجود داره که حضور برخی افراد رو مجاز دونسته لطفا به اون قانون استناد کنن و با مباحث شعاری با قضیه برخورد نکنند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌓 سخنرانی کوبنده هیتلر در مورد یهودیان...
🔴 مردم را عليه يكديگر تحريك ميكنند و نميخواهند بين آنها صلح باشد، كسانى هستند كه در خانه هايشان نشسته اند، هيچ كجا ديده نميشوند ولى همه جا هستند...
✍ پی نوشت: واقعا چرا قتل و غارت یهودیان توسط هیتلر، هزینه اش را مردم مظلوم فلسطین باید بپردازند؟! به قول معروف: گنه کرد در بلخ آهنگری؛ به شوشتر زدند گردن مسگری!
@jtabiin
@jtabiin
✨ یه کانال همهچیتموم برای حال خوب و یادگیری ✨
📌 اگه دنبال مطالبی برای حال خوب، انرژی مثبت و کلی نکات کاربردی برای زندگی بهتر هستی، کانال "امیدانه" مال توئه!
🔹 موضوعات جذاب:
- 🌿 طب سنتی کاربردی برای سبک زندگی سالم
- 🕊 حرفهای ناب و تلنگرهای روزانه
- 📜 مناجات و سخنان حکیمانه
- 🌹 یاد شهدا، حجاب، و روضههای کوتاه مناسبتی
⚡️ از طریق هشتگها راحتتر به موضوعات دلخواهت دسترسی پیدا کن
✨ بهروز، متنوع، و انرژیبخش!
✅ فرصت رو از دست نده و همین الان عضو شو👇
https://eitaa.com/joinchat/3128557605Cb4a6594f1d
یک کانال ارزشمند و مفید برای خانواده ها؛ ادمین کانال داری مدرک رسمی طب سنتی از جهاد دانشگاهی است.👆
🌓 برکناری گالانت از وزارت جنگ صهیون
🔹یادداشت روز
▫️برکناری گالانت از وزارت جنگ توسط نتانیاهو و انتصاب اسرائیل کاتز به این سمت از سوی نتانیاهو فراتر از یکدست سازی کابینه و تغییر مهم در بافت دولت در قبال رئیس جمهور امریکا، معنای مهم دیگری هم دارد.
این انتصاب در گذر از یکسال و یک ماه جنگ طوفان الاقصی و فقدان هرگونه دستاورد نظامی راهبردی برای اسرائیل ، حرکتی در امتداد اصلاحات قضایی و ساختاری ای باید دیده شود که از حدود یکسال پیش از آغاز جنگ توسط نتانیاهو شروع شده بود.
انتصاب کاتز به وزارت جنگ ( به عنوان یک عنصر کاملا سیاسی و فاقد هرگونه پشتوانه روشن نظامی و امنیتی) به معنای سیطره کامل «گارد آهنین» حزب لیکود بر سیستم نظامی رژیم صهیونیستی و تشدید بیش از حد راستگرایی بر محور نتانیاهو و مطامع وی خواهد بود. جلوه ای دیگر از چالش جدی صهیونیسم گلوبالیستی با صهیونیسم اورشلیمی.
منظور از گارد آهنین لیکود حلقه سخت پیرامون رهبری نتانیاهو در این حزب است که گونهای سانترالیسم دموکراتیک به سبک احزاب کمونیستی و مارکسیستی و توتالیتر بشود نتانیاهو رقم زده و با تکیه بر نوعی کیش شخصیت و ستایش نتانیاهو، موجب بسط و تثبیت توتالیتاربسم حزبی نتانیاهو در لیکود شده اند. گارد آهنین مشت آهنین نتانیاهو در لیکود برای سلطه و حتی فراتر از آن در فضای سیاسی رژیم صهیونیستی شده است.
از جمله چهرههای اصلی گارد آهنین لیکود می توان به میری رگو، اسرائیل کاتز، دنی دنون، یاریو لوین، ویکی زوهر، امیر اوخانا و ... می توان نام برد.
سیطره گارد آهنین لیکود بر سیستم نظامی رژیم صهیونیستی آنهم پس از آخرین سنگر حامی نظامی ها در کابینه، یعنی گالانت زمینه تحقیر بیشتر نظامیان و توسعه طلبی بیشتر سیاسی نتانیاهو بر این سیستم خواهد بود که نویدبخش دوره سیاه تری برای آن و تنزل بیشتر قدرت نظامی ها بر ساختار تصمیم گیری این رژیم خواهد بود.
✍ علی عبدی
🌍 پايگاه نقد و تبیین = هر روز صبح یک یادداشت چالشی یا تحلیلی روز🔻
@jtabiin
@jtabiin