«روز جهانی زن»
قسمت اول
باید بهش فکر کنیم...
دیروز روز جهانی زن بود و از دیروز در حال فکر کردن و نوشتن هستم…
«روز زن»
این روز چه روزیه یعنی؟ و به چه مناسبت بنام «زن» نام گذاری شده؟ آن هم با عنوان «جهانی». کدام زن؟
طبق شرحی که از تاریخچه این نام گذاری با عنوان جهانی آمده گفته شده: در سال ۱۹۰۸میلادی در آمریکا زنان کارخانه ای که کار تولید پوشاک را به عهده داشتند، برای احقاق حقوق خود، اعتصاب می کنند. این مهم است که اینجا توقف و تفکر کنیم. «زنانی» که در «کارخانه» کار می کردند «اعتصاب» می کنند. برای چی؟ برای احقاق حقوقشان که می دانستند باید داشته باشند اما نداشتند.
خب ادامه بدیم...
یکسال بعد حزب سوسیالیست آمریکا برای یادبود این اعتصاب مراسمی برگزار می کند و معروف می شود به نخستین مراسم روز زن در جهان.
سال بعدش با الهام از سوسیالیست های آمریکایی در دانمارک کنفرانس زنان برگزار می گردد و سوسیالیست های آلمانی پیشنهاد می دهند که این روز به عنوان روز جهانی زن معرفی شود. در این کنفرانس ظاهرا ۱۰۰ زن از ۱۷ کشور حضور داشتند و با این ایده اعلام موافقت می کنند و هدف را ترویج حقوق زنان شامل حق رأی به زنان اعلام می کنند...
سال بعدش در اتریش، آلمان، سوییس و دانمارک این روز جای خود را باز کرده بوده و گفته شده فقط در اتریش مجارستان ۳۰۰ تظاهرات! برگزار می شود. این تظاهرات به رهبری و شرکت زنان انجام می شود.
اما خواسته های کلیدی این زنان چه بوده است؟
آنها خواستار حق رای، به دست آوردن مناصب عمومی و اعتراض به تبعیض جنسیتی برای استخدام بودند.
۱۹۱۳ زنان روسی هم به تظاهرات در این روز می پیوندند و سال بعد زنان آلمانی برای به دست آوردن حقوق فوق به کف خیابان ها می آیند. و البته تا سال ۱۹۱۸ نمی توانند حقی مثل حق رای را از آن خود کنند.
سال ۱۹۱۵ زنان از ۱۲ کشور در هلند برای اعتراض به جنگ جهانی اول دور هم جمع شدند و در سال ۱۹۱۷ در ارمنستان هم تظاهراتی به همین اعتراض با شعار نان و صلح انجام می شود.
در همین سال در لندن هم تظاهراتی شکل می گیرد که البته سخنران این تجمع دستگیر میشود.
سال ۱۹۵۸ یعنی ۵۰ سال بعد به یاد آن کارخانه پوشاک در آمریکا، که اولین حرکت اعتراضی زنان در جهان کار محسوب می شده، زنان آن کارخانه تجمع ها و تظاهراتی برگزار می کنند. وقتی این تظاهرات که بخاطر شرایط کاری سخت و غیرانسانی با دستمزد کم کارگران زن بوده شکل می گیرد و در حال تبدیل شدن به یک همبستگی بزرگ بوده است، رئیس و ماموران کارخانه، زنان آن کارخانه را در محل کارشان محبوس می کنند و بعد از مدتی هم به علت نامشخصی کارخانه آتش می گیرد و فقط تعداد کمی از زنان نجات پیدا می کنند و بقیه در این آتش می سوزند.
خلاصه که روز مبارزه زنان این کشورها علیه «بی عدالتی و فشار» در خاطره ها باقی می ماند و تمام این تظاهرات ها که با شعار «حقوق برابر در اجتماع» شکل می گرفته، به اشکال مختلف ادامه پیدا می کند. به طور مثال در آلمان این حقوق شامل: کم شدن ساعات کار در روز به ۸ ساعت و تعطیلات ویژه در ایام زایمان بوده است.
البته در سال ۱۹۴۵ یعنی حدود ۷۰ سال پیش، نخستین توافق نامه «اصل برابری زن و مرد» در سازمان ملل توسط مردان به تصویب می رسد. یعنی فقط ۷۰ سال است که توافق می شود که زن با مرد در انسان بودن برابر است و شامل اشیا و سایر موجودات که مایملک مرد باشد، نمی شود…
عموم این تظاهرات ها از سمت احزاب سوسیالیست در این کشورها برگزار می شد تا اینکه سالها بعد یعنی سال ۱۹۷۷ سازمان ملل رسما این روز را به عنوان «روز جهانی زن» اعلام می کند.
و در برخی کشور ها خروجی اش هم این شده که در این روز مثلا در چین زنان می توانند نصف روز را مرخصی بگیرند یا در ایتالیا به زنان شاخه گل هدیه دهند.
تمام این تظاهرات ها با عباراتی مثل «صف آرایی و اعتراض زنان در جهت دست یابی به حقوقشان» تعریف می شده که تا امروز ادامه دارد و سوال های زیادی در ذهن ایجاد می کند.
به طور مثال:
چند سال هست این تظاهرات های سالیانه در حال برگزاری است؟
چند حزب و مکتب و جنبش در سراسر جهان برای احقاق حقوق انسانی زنان در حال فعالیت هستند؟
این همه سال تلاش زنان آیا منطقی است که ایشان را به این نقطه برساند که در سال ۲۰۱۷ با هشتک منم همینطور (#MeToo) پرده از تجربه های آزار و اذیت جنسی آنان توسط مردان و رواج گسترده آن بردارند و تک به تک مجبور شوند که با تصاویر محزونشان، آن را افشا و محکوم کنند.؟
یعنی این همه سال قانون نویسی و حمایت از حقوق زنان چرا محصول نداده است و چرا زنان این بخش از جهان که نزدیک صد سال است در تلاش هستند، هنوز در رنجاند؟! حتی بیشتر...
ادامه دارد.
🌱 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه و هلند
@ninfrance
زمینخواری ۱۷۶ هکتاری با همکاری یک نهاد دولتی
🔹مزرعه «محمودیه» زمینی با مساحت ۱۷۶ هکتار و کاربری زراعی است که در حوزه آبسرد دماوند واقع شده است. در گام اول پرونده زمینخواری، این مزرعه توسط تعاونی مسکن شماره ۴ وزارت کشور خریداری شده و در گام دوم تعاونی مذکور با قطعهبندی زمین نسبت به فروش قطعات به افراد و اشخاص مختلف و با هدف ویلاسازی اقدام کرده است.
🔹متخلفین پرونده در سال ۹۶ قصد داشتند در مزرعه انتخبات شورا برگزار کنند. نقطه قابل تامل در پرونده مزرعه «محمودیه» آن است که آمرین و عاملین این تخلف قصد دارند، با سوءاستفاده از موقعیت و نفوذ خود، علاوه بر جلوگیری از اجرای قانون در ارتباط با تخلف صورت گرفته، نسبت به تبدیل کردن این مزرعه به شهر اقدام نمایند.
🔹دادستان کل کشور میگوید پرونده این تعاونی به دادگاه رفته و نهایتا در دیوان عالی کشور محکوم شده است. براساس کسب اطلاع خبرنگار فارس، رای قطعی تخریب بخشهایی از ساختوسازهای غیرقانونی متعلق به اشخاص ذینفوذ در مزرعه «محمودیه» صادر شده و در شرف طی تشریفات قانونی جهت اجرا است. پرونده سایر بناهای غیرقانونی نیز در حال رسیدگی است.
@Farsna
✋
سناریوی مجلس هراسی
🔸از دولت قبل به مجلس فعلی رسیده اند
🔻 به نظر می رسد دولتمردان محترم که در چهارساله اول سعی کردند که عموم مشکلات و دردها را با واژه دولت قبل توجیه کنند، انگار اینبار در ماه های باقیمانده از حیات دولت تدبیر و امید، برای توجیه سوء تدبیرها و فرار از پاسخگویی بنا را بر این گذاشته اندتا با سناریوی مجلس هراسی انگشت اتهام را به سمت مجلس فعلی دراز کنند!
🔹سناریو از زمان تصویب طرح راهبردی مجلس آغاز شد و همچنان ادامه دارد. تا زمزمه احتمال تصویب قطعنامه در آژانس مطرح شد حسام الدین آشنا مشاور ارشد دولت با ربودن گوی سبقت از شبکه های ماهواره ای سعی میکند در توئیت های مختلف با تحریف حقیقت تحریم و بدعهدی های اروپایی را متوجه مجلس کند.
🔹سناریوی مجلس هراسی همزمان با بررسی و تصویب بودجه در مجلس شورای اسلامی با قدرت و شدت بیشتری دنبال شد. در این بازه زمانی وبگاه های رسانه ای نزدیک به دولت همسو با نطق های رئیس جمهورمحترم و نمایندگان دولت تلاش کردند به گونه ای وانمود کنند که دولت برای نجات مردم مشکلات اقتصادی بودجه ای تنظیم کرده است ولی متاسفانه نمایندگان با اهداف سیاسی کارشکنی میکنند.
🔹در همین راستا حتی وزیر جوان ارتباطات به دروغ خبر از گرانی اینترنت به مدد نمایندگان مجلس داد. خبری که با ضریب فراوان در شبکه های اجتماعی پخش گردید.
🔹به نظر می رسد قرار است تا انتخابات حساس ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ داستان مجلس هراسی همچنان ادامه داشته باشد. امروز جناب ربیعی سخنگوی محترم دولت در توجیه صف هایی که به مدد ضعف مدیریت و نظارت دولت شکل گرفته مدعی شدند : "صفهای روغن بهخاطر فضاسازیها در مجلس است!
🔹 این داستان همچنان ادامه دارد!
✍محمدصادق سلطانزاده
✅ کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
عید مبعث بزرگ پیامبر مهربانی ها و رحمه للعالمین محمد مصطفی بر همگان تبریک و تهنیت باد🙏🙏
🔴رهبرانقلاب جلسه بزرگداشتی که برای ایشان طراحی شده بود را، کنسل کردند
🔹آیتالله خامنهای جلسهای که قرار بود با عنوان «بزرگداشت علمای ربانی؛ پیرامون شخصیت اخلاقی عرفانی رهبر معظم انقلاب» امروز برگزار شود را کنسل کردند.
🔻مقام معظم رهبری با این اقدام، عملا به همگان، خصوصا حوزویان، درس اخلاق دادند و جلوه دیگری از عظمت روحی ایشان در دنیاگریزی و عمل به مسلک سلف صالح، متجلی شد. این رویه را مقایسه کنید با عملکرد برخی #سکولارهای_حوزوی که عطش عجیبی برای تصدی برخی مناصب دینی دارند و اسیر عناوین و القاب اعتباری هستند.
نشست مشورتی آمریکا و رژیم صهیونیستی برای هماهنگی درباره ایران
🔹️نخستین نشست آمریکا و رژیم صهیونیستی در چارچوب «گروه مشورتی راهبردی» که یکی از اهداف آن هماهنگی سیاستها در قبال ایران است، روز پنجشنبه برگزار میشود.
اعتراض ایران به اقدام اخیر اقلیم کردستان عراق
🔹سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به اقدام اقلیم کردستان عراق در انتشار تمبری که روی آن بخشهایی از سرزمین ایران به عنوان منطقه اقلیم معرفی شده:
🔹روشن است آنچه در فضای عمومی منتشر شده، خلاف اصول و قواعد بینالملل است
🔹جمهوری اسلامی ایران ضمن اعتراض به دولت عراق نسبت به این موضوع، خواستار جمعآوری و اصلاح فوری این اقدام غیردوستانه شده است
🔴📣میانگین حقوق های نجومی در شرکت های دولتی، ده شرکت با میانگین حقوق بالای ۳۰ میلیون تومان در ماه!
🔹جدول را نگاه کنید. لیست شرکت هایی است که حقوق های بالایی به کارمندانشان می دهند. ۳۰۰ تا کارمند دارد. میانگین حقوق کارمندانش (دقت کنید کارمندان و نه مدیران) ماهی ۳۰ میلیون تومان است. بیشترشان شرکت های نفتی و گازی و برق!
🔸در صدر جدول شرکت بازرگانیخدمات صنعتی فولاد #اهواز، بعد پالایش گاز فجر #جم در شهری پر از فقر و بیکاری، بعد شرکت گاز #سیستان و #بلوچستان با ۴۲ کارمند و حقوق میانگین ماهیانه ۴۰ میلیون تومان و الی آخر..
🔹در مملکت چه خبر است؟
🔻مالک شریعتی نیاسر:
🔸دیروز در شبکه۳ گفتم میانگین حقوق و مزایای ماهانه در یک شرکت دولتی ۵۲ میلیون تومان بوده؛ عده ای تکذیب کردند.
🔹جدول بالا از گزارش رسمی ديوان محاسبات استخراج شده که نهاد نظارتی مجلس است، از ده شرکت اول این فهرست، هشت مورد نفتی است.
🔸 شرکتهای دولتی حقوق ۵٣ میلیون تومانی می دهند در کشوری که سقف حقوق کارگر به ۳میلیون هم نمی رسد. | مالک شریعتی، نماینده مجلس
💥مژده، مژده💥
✳️فیلم سینمایی زیبای #محمد_رسول_الله به کارگردانی مجید مجیدی پنجشنبه 21 اسفند ساعت 15از شبکه یک پخش خواهد شد،
♻️خودتان ببینید و لذت ببرید و به دیگران هم اطلاع دهید ببینند
@iranfact:
https://eitaa.com/joinchat/3603890238Cf02d332501
⭕️ رهبر انقلاب: افسران #جنگ_نرم نباید اجازه دهند امیدها کم شود. #فضای_مجازی فرصت خوبی است.
✅ @iransiasat_ir 👈
ظریف: بایدن جا پای ترامپ گذاشته است
🔹آمریکا ادعا میکند که از دیپلماسی حمایت میکند و نه از سیاست شکست خورده «فشار حداکثری» اما با این وجود، وزیر خارجهاش مفتخر است که مانع از انتقال پولهای خودمان از کره به کانال سوئیس میشود.
🔹کانالی که فقط برای مواد غذایی و دارویی است. تکرار همان سیاست قدیمی نتایج جدیدی نخواهد داشت.
🔸وزیر خارجه آمریکا بامداد امروز گفته بود تا زمانیکه ایران به برجام بازنگردد اجازه انتقال پولهای بلوکه شده ایران در کره را نمیدهد.
@Farsna - Link
واکنش رئیس کل بانک مرکزی به مخالفت آمریکا با آزادسازی دلارهای ایران در کره: از اول هم مشخص بود اراده مستقلی ندارند
tn.ai/2468303
@TasnimNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨روايت رهبرانقلاب از آيه تكاندهندهی سوره احزاب خطاب به حضرت محمد (ص)
🎴 اخبار #بخش_خبری_2030 👇
http://eitaa.com/joinchat/2853175299Cb2c5125cdc
کره جنوبی هزینه بیشتری برای استقرار نظامیان آمریکا پرداخت می کند
🔹 خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد که طبق توافقنامه جدید میان واشنگتن و سئول، کره جنوبی هزینه بیشتری در سال ۲۰۲۱ برای استقرار سربازان آمریکایی در این کشور پرداخت خواهد کرد.
🔹 طبق مفاد توافقنامه میان دو کشور، کره جنوبی در سال ۲۰۲۱ حدود ۱۴ درصد بیشتر برای میزبانی سربازان آمریکایی پرداخت خواهد کرد.
🔹براساس این توافقنامه، کره جنوبی حدود ۴۴ درصد هزینه میزبانی سربازان آمریکایی به استثنای حقوق نظامیان و غیرنظامیان را تأمین خواهد کرد.
بلینکن: لغو تحریمها پیش از بازگشت ایران به پایبندی کامل انجام نمیشود
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا:
🔹️تا زمانی که ایران به پایبندی کامل در برجام بازنگردد، تحریمها را لغو نخواهیم کرد.
🔹️ما مجدداً مسیر دیپلماتیک خود را با متحدان اروپایی آغاز کردهایم تا ایران را به توافق هستهای برگرداند.
🔹️درباره برجام علاوه بر کنگره با متحدان و شرکای خود در منطقه نیز مشورت میکنیم.
♦️ فرانسه مدعی شد:
🔹اروپا آماده اعمال تحریم هایی علیه نهادها و شخصیت های ایرانی ناقض حقوق بشر است.( بخوانید سپاه)
🔹 بلینکن گزارشها از آزاد شدن پول ایران در کره جنوبی را نادرست خواند
🔸آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا گزارش هایی که می گفت دولت کره جنوبی درحال آزاد کردن یک میلیارد دلار از پول های بلوکه شده ایران است را رد کرده است.
🔸آقای بلینکن روز چهارشنبه در جلسه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان در پاسخ به سوال نماینده ای گفت: "این گزارش غلط است. تا زمانی که ایران به توافق (هسته ای) برنگشته، از رفع تحریم بهره نخواهد برد، و گزارشی که شما به آن اشاره کردید نادرست است."
🔹گِرِگ اِستوب نماینده فلوریدا از حزب جمهوری خواه از آقای بلینکن درباره اظهارات یک مقام ایرانی پرسید که گفته است سئول شروع به آزاد کردن بخشی از ۷ میلیارد دلار پول های ایران خواهد کرد.
https://bbc.
نتانیاهو برای اولین بار بصورت آشکار به امارات میرود
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری “تحولات جهان اسلام” نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز پنجشنبه اولین سفر خود را به امارات متحده عربی انجام خواهد داد.
وی ماه گذشته، سفر به امارات را به دلیل شیوع ویروس کرونا به تعویق انداخته بود.
نتانیاهو در دیماه ۹۹ اذعان کرد که به چند کشور عربی سفر مخفیانه داشته است و طبق اطلاعات یک منبع آگاه، نتانیاهو تا کنون، چندین بار به امارات و بحرین برای توافق عادی سازی روابط سفر کرده و در مورد مسائلی مانند گسترش همکاریهای نظامی و امنیتی و اقدامات علیه ایران گفتگو کردند.
گرچه رژیم صهیونیستی در ابتدای ماجرای فروش F-35 آمریکایی به امارات مخالفت کرد اما پس از رایزنیها و آغاز بکار رسمی محمد آل خاجه سفیر امارات در تلآویو و دیدار با نتانیاهو، "بنی گانتس" وزیر دفاع اسرائیل در گفتگو با رسانه عبری زبان "کان" اظهار داشت که روابط امنیتی با کشورهای حاشیه خلیج فارس ادامه خواهد یافت و اعلام کرد: اسرائیل هیچ مخالفتی با فروش ۵۰ فروند جنگندهی F-35 به امارات متحده عربی ندارد و این معامله، اکنون توسط جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده در حال بررسی است.
طبق اطلاعات غیررسمی، ممکن است نتانیاهو در سفر آتی به امارات با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی دیدار کند. چندی پیش، همزمان با حضور پمپئو وزیر سابق امور خارجه آمریکا در عربستان، نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی با سفر به این کشور، با محمد بن سلمان دیدار کرد.
امارات اولین کشور حوزه خلیج فارس است که با وساطت ترامپ رئیس جمهور سابق ایالات متحده آمریکا، روابط خود با رژیم صهیونیستی را علنی نمود و توافق عادی سازی روابط را ۲۳ مردادماه ۹۹ اعلام کرد.