#یادداشت | #اختصاصی
🔻مراجعه به تصویر
♦️اقتدار مردان را دریابیم
🔹امروز که در عصر رسانه به سر میبریم و اذهان به امتداد شبکههای اجتماعی تبدیل شده یا محصور تبلیغات رسانهای هستند و یا در حال الگوگیری از سریالهای شبکهی خانگی و فیلمهای سینمایی، شاهد فرهنگسازی غلط در راستای تضعیف جایگاه مرد و پدر در خانواده و همچنین بازنمایی نادرستی از چهرهی مردان هستیم. به عنوان مثال مدتی قبل تبلیغی از رسانهی ملی پخش شد که در آن زن با لحن طلبکارانه در مقابل پسر بزرگ خانواده به همسرش میگفت: «نمیشد یخچال بزرگتر بخری؟» مرد که با ایما و اشاره تلاش میکرد به زن بفهماند رعایت حالش را مقابل فرزندش بکند، میگفت: «میدونی که پول نداریم!» زن با حالتی متکبرانه پاسخ میداد: «این شد دلیل؟» این سیاستهای تبلیغی سرمایهسالارانه علاوه بر اینکه مروج مصرفگراییاند، ذبحکنندهی اخلاق و مدارای زنانه در محیط خانواده هستند که در نهایت منجر به درهم شکستن اقتدار مردانه میشوند. چنین راهبردی با آموزههای دینی ما نیز کاملا در تضاد است. امیرالمؤمنین علی علیهالسلام در وصف حضرت فاطمه(س) فرمودند: «خدا میداند که فاطمه در تمام مدت زندگی ....برای خود از من چیزی نخواست، مبادا که من نتوانم آن را فراهم کنم و شرمنده شوم..» بر مبنای این سیره زن و مرد میبایست در شرایط سخت زندگی حامی یکدیگر باشند. زن بیش از توان مرد توقع نداشته باشد.
🔸چندی پیش نیز به منظور معرفی یک جعبه بیسکوییت، پیامی بازرگانی از رسانهی ملی پخش شد که در آن شاهد بازنمایی چهرهای حیوانی از مردان بودیم. دراین تبلیغ، مردی همچون خرس گرسنه با شکستن در وارد خانه میشد، با رفتاری درنده خویانه غذا میخورد. در پارهای از تبلیغات نیز شاهد جابجایی نقش زن و مرد در خانواده هستیم؛ زن شاغل و مرد خانهدار. این در حالی است که بر طبق آیهی «الرجال قوامون علی النساء» و به فرمودهی رهبر انقلاب: «مرد باید برود کار کند. معیشتِ خانواده به عهدهی اوست.» ایشان در جای دیگری میفرمایند: «بعضی از مسلکهای غلط که مخصوص زنها هم نیست ـ مردها هم گاهی همان مسلکها را دنبال میکنند ـ دنبال این هستند که بگویند: نه! بیاییم اجناس این ترازو (نقشهای زن و مرد) را جابهجا کنیم. گاهی اتفاق میافتد مرد در خانه نقش زن را پیدا میکند. زن حاکم مطلق میشود و به مرد دستور میدهد این کار را بکن، آن کار را نکن. مرد هم دست بسته تسلیم است. خب چنین مردی دیگر نمیتواند تکیهگاه زن باشد. زن یک تکیه گاه خوب را دوست میدارد.»
🔹در سینمای خانگی اوضاع بدتر از این است. مردان یا عموما هوسبازند یا طماع. فیلم برادران لیلا که در عریانترین شکل ممکن با ارائهی تصویری به غایت چرک از مفهوم پدر و بیعرضگی برادر، حمایت و قوامیت مردانه را به بدترین شکل ممکن لگدمال کرد. در حالیکه جایگاه پدر در نظام الهی، با مفهوم مقدس «ولایت» عجین گشته است. در کتاب اهل بیتیها در رابطه با جایگاه پدر میخوانیم: «پدر در نظام تکوینی خانواده، واسطهی رساندن رزق خدای سبحان به بندگان خودش میشود؛ از این رو در نظام تشریع خانواده، به او ولایت دادهاند و اهل خانواده را نسبت به پدر واجبالنفقه قرار دادهاند. همین پدر در خانواده مظهر اسمای الهی است؛ به گونهای که مظهر خالقیت، قدرت، متانت، رازقیت و ...در نزد فرزندان است.» غفلت در بازنمایی چهرهی مرد در رسانه را حتی در تدوین لایحهی ارتقاء امنیت زنان نیز شاهدیم. در مادهی 10 این لایحه که سازمان صدا و سیما در راستاي آگاهی بخشی و ارتقاي فرهنگ عمومی مکلف به اموری چند گانه شده، آمده: «تهیه، تنظیم و اجراي شاخصهاي عملیاتی در راستاي حفظ منزلت زنان و مادران و تکریم و حفظ امنیت آنها و تحکیم خانواده و ترویج نقش موثر زن در خانواده سالم به تفکیک در رسانه ملی و شبکه خانگی و نظارت بر آنها» اما هیچ تکلیفی متوجه این سازمان در جهت ترویج نقش موثر مرد در خانواده نشده است. حفظ اقتدار مرد، یکی از عوامل افزایش امنیت زنان است. همانطوری که زن به محبت نیاز دارد تا بتواند روحیهی شادابش را حفظ کند، مرد نیز نیازمند اقتدار است.
🔹در سال 1954 شبکه تلویزیونی سی بی اس آمریکا، در برنامهي «پدر بهتر از همه میداند»، بر نقش موثر پدر در خانواده تأکیـد میکرد. به مرور زمان و با شروع فعالیت مخرب فمنیستها خصوصا رادیکالها، این جایگاه تضعیف شد و اثرات مخرب آن در جامعهی غربی نمود یافت که تبعاتی چون افزایش انحراف و جرایم فرزندان را به دنبال داشته است.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصرزنان
🌐 |@asrezanan_ir|
✌خواص در کشور ما در اقلیت نیستند/ نقشآفرینی خواص برای کشور در موارد حساس، وظیفه خواص است/ برنامه دشمن ایجاد تعلل در شتابدهندگی مورد توقع از خواص است
🔹️رهبر انقلاب، صبح امروز: خوشبختانه در کشور ما و در ملت ما خواص در اقلیت نیستند. کسانی که از روی نقشه، فکر، تشخیص اقدام میکنند، کار میکنند، تصمیم میگیرند، در سطح کشور گسترده است. این از برکات انقلاب است.
اینها میتوانند نقشآفرینی کنند. اینها میتوانند در موارد حساس برای کشور کار انجام بدهند. وظیفهی اینها وظیفهی سنگینی است.
🔹️اینها بایستی جهت عمومی حرکت جامعه را حفظ کنند و نگذارند این حرکت دچار انحراف بشود. اگر خواص جامعه از این وظیفه غفلت بکنند، حوادثی که پیش خواهد آمد، ضربههای تاریخی به ملتها میزند.
🔹️امروز جبههی دشمن برای خواص برنامهی خاص دارد، برای خواص در کشور خود ما و در خیلی از جاهای دیگر برنامه دارند، اینها را دچار تردید کنند، دچار تأمل کنند، دچار تعلل کنند، احیاناً چرب و شیرین دنیا را به اینها بچشانند، اینها را جذب کنند برای اینکه در بزنگاهها، در نقاط حساس، در آن جایی که لازم است که یک اقدامی انجام بدهند، انجام ندهند و آن شتابدهندگیای که از خواص متوقع است، آن صورت نگیرد. برنامه دارند برای این کار. وظیفهی خواص این است. باید تردیدافکنی و شکآفرینی دشمن را خنثی کنند. ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
🔹️ #نقش_خواص
#حرکت_عمومی
#حلقه_های_میانی
#روشنا
#مرکز_تخصصی_حلقه_های_میانی_خاص_خواهران
http://eitaa.com/dr_fgarivani
https://ble.ir/dr_fgarivani
🌷
♦️جلسه دادخواهی خانواده شهدای اقدام تروریستی آمریکا
جلسه دادخواهی خانواده شهدای حمله آمریکا به ناوشکنهای سهند، سبلان و جوشن، در شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی تهران ویژه رسیدگی به دعاوی بینالملل برگزار شد.
🗣 @navad_siasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ایون بلارا، وزیر اسپانیایی: "چرا هیچ کس جرات نمی کند ایالات متحده را به عنوان یک همکار در نسل کشی علیه مردم فلسطین معرفی کند؟"
🗣 @navad_siasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از صبح امروز حزبالله حملاتی به شمال فلسطین انجام داده است که نسبت به روزهای گذشته شدیدتر می باشد.. رسانههای عبری با توجه به زیاد شدن عملیات ها نوشته اند «نصرالله امروز صبح آرام نیست»
@SyrianToPersian
☑️ انتقاد عمان از حملات آمریکا به عراق و سوریه
🔹وزیر خارجه عمان در واکنش به حملات آمریکا به خاک عراق و سوریه: «اینگونه حملات امنیت و ثبات مناطق مورد هدف را تهدید میکند و مانع تلاشها برای حل مشکلات در منطقه از جمله خشونت و افراطیگری میشود.»
🔹از دید سلطاننشین عمان، تنها راهحل توقف درگیری غزه، پرداختن به ریشهها و دلایل آن و به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطینی است.
✅ کانال خبری#قدس👇
https://eitaa.com/joinchat/232980563C19ce5274b6
9.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ سناتور آمریکایی:
📍آمریکا باید به همدستی با اسرائیل در این فاجعه بشری پایان دهد...
انتشار حداکثری با شما ✅
🇮🇷 اتحادیه عماریون
🔺همدلی
🔻انقلابی گری
@khakestary_amar
8.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️وضعیت وحشتناک آوارگان فلسطینی
🔹با دیدن این تصاویر بیشتر به ذات پلید کسانی که از صگیونیستها حمایت میکنن پی میبرید
انتشار حداکثری با شما ✅
🇮🇷 اتحادیه عماریون
🔺همدلی
🔻انقلابی گری
@khakestary_amar
آنان که خاک را به نظر کیمیا کنند!
گزارشی از هجدهمین کنگره علوم خاک ایران
"قسمت سوم"
من به آمار زمین مشکوکم تو چطور؟ اگر این سطح پر از آدمهاست / پس چرا اینهمه دلها تنهاست / بیخودی میگویند هیچکس تنها نیست / چه کسی تنها نیست؟ همه از هم دورند / همه در جمع، ولی تنهایند / من که در تردیدم، تو چطور؟ نکند هیچکس اینجا نیست![۱]
اما من برخلاف سهراب سپهری از آمار زمین میترسم! از راست و دروغش! از محرمانه و آشکارش! همانطور که از صنعت اغراق واهمه دارم از سیاست سکوت بیزارم!
دکتر احمد لندی رئیس انجمن علوم خاک خوزستان میگوید: «بر اساس برآوردی که وزارت کشاورزی آمریکا داشته است. ارزش هر تن خاکی که از دست میرود ۲۸ دلار است. اگر ما میانگین کشور را که حداقل دو میلیارد تن هست، البته آمارها میگوید چهار میلیارد صحیحتر است؛ سالانه ۵۰ میلیارد دلار هزینه خاک ازدسترفته ما است.»
از سوی دیگر دکتر خیام نکویی معاون وزیر جهاد کشاورزی میگوید: «هر ساعت یک هکتار از اراضی ما از چرخه انتفاع بخش کشاورزی خارج میشود.» این وحشتناک نیست؟! این عزای عمومی نمیخواهد؟!
نکویی اعتراف میکند: «در این ۴۴ سال شرایطمان در خاک بهبود پیدا نکرده است.» تأکید میکند: «هرچقدر به جلو برویم، قابلیتهایمان برای امنیت غذایی محدودتر میشود.» میگوید: «مروری بر ۵۰ سال گذشته نشان میدهد، ایران دو درجه گرمتر شده است. میانگین بارندگی در کشور از ۲۵۰ میلیمتر به ۲۲۰ میلیمتر کاهش پیداکرده است؛ یعنی ۳۰ میلیمتر کاهش بارندگی و دو درجه سانتیگراد افزایش دما داشتیم.» او تصریح میکند: «در مقالات علمی که من دیدم به ازای هر یک درجه افزایش دما، حداقل ۳% و حداکثر ۱۰% کاهش تولید کشاورزی خواهیم داشت.» نکویی با زبلی و زرنگی خاص کرسینشینان، قصورها و تقصیرها را به گردن دانشمندان علوم خاک انداخت: «بررسی کنیم این ۱۷ کنگره [علوم خاک] چقدر تأثیرگذاری معناداری داشته است؟! ما در حوزه علوم خاک دانشمندان کمی نداریم؛ هم از بعد علمی و هم اجرایی؛ ولی چرا آن دستاوردهای علمی، تأثیرات خودش را در اجرا نمیتواند آنطور که بایدوشاید بگذارد؟!»
خیام نکویی در تعریضی به صاحبنظران علوم خاک گفت: «ما ۱۲۰۰۰ نفر هیئتعلمی در بخش کشاورزی در کشور داریم؛ حداقل ۱۰% آنها در حوزه علوم خاک هستند، این تأثیرگذاری را در عمل چگونه باید ببینیم؟!»
او راهحلی شبیه اینکه دانشمندان علوم خاک را دنبال نخود سیاه بفرستد؛ پیشنهاد داد: «بعد به ذهنم رسید که ما وقتی این همایشهای علمی را برگزار کنیم. بعد یک کمیته اجرایی داشته باشیم که نتایج این نشستها را پیگیری کنند برای اجرا!!! و دستگاههای مرتبط با این مسئولیت و نتایج، لباس عملیاتی بپوشانند!»
این یعنی اینکه دانشمندان، صاحبنظران و اعضای هیئتعلمی علوم خاک به عجزولابه و التماس راه بیفتند تا مدیران را راضی بکنند که دستاوردهای علمی را اجرایی کنند! شما را به خدا، کجای دنیای توسعهیافته این رابطه واژگون را پیشنهاد میکنند؟!
جناب آقای دکتر خیام نکویی اجازه بدهید داستانی را خدمت شما بگویم:
روزی شاهعباس صفوی از کنار مدرسهای میگذشت. ملا عبدالله تونی[۲] را دید که چند طلبهای به دورش گرد آمدند. پرسید چهکاری میتواند برای رونق مدرسه انجام بدهد؟ ملا جواب داد فردا ظهر که از مدرسه به خانه میروم، شاه بیاید و افسار خر مرا بگیرد و مرا به منزل برساند. شاهعباس چنین کرد. بار دیگر که به همان مدرسه رفت، دید که پر از طلبه است.
جناب آقای دکتر، شما و همکارانتان در دولت، باید همین کار را بکنید. دیگر آزمونوخطا بس است. دانشمندان و صاحبنظران برای چالشها راهحل دارند. کافیست کمی از جلسههای بیحاصل خودتان بکاهید و گوشهایتان را برای شنیدن نظریههای علمی بازکنید. وقت نیست خودتان گفتید:
«هر ساعت یک هکتار از اراضی ما از چرخه انتفاع بخش کشاورزی خارج میشود.»
اما من میترسم: نکند هیچکس اینجا نیست!
اهواز - لفته منصوری
روز یکشنبه ۱۵ بهمنماه ۱۴۰۲
همراهان و مخاطبان عزیزم! حساب واتساپ من مسدود شد و دیگر نمیتوانم از طریق واتساپ با شما ارتباط برقرار کنم. اگر این گزارش را میپسندید در گروههای مجازی بازنشر بدهید. مشتاقانه پذیرای دیدگاهها نظرات و انتقادات شما برای بازنشر در سه کانال تلگرام، ایتا و سروش خود هستم. شماره من: ۰۹۱۶۳۱۱۵۶۸۴ میباشد و نشانی کانالهای من:
ایتا:
https://eitaa.com/laftehmansoori
تلگرام:
https://t.me/LaftehMansoori
سروش:
https://splus.ir/laftehmansoori
پانوشت:
[۱] - سهراب سپهری یا منسوب به او.
[۲] - ملا عبدالله بن محمد تونی معروف به «فاضل تونی»، عالم ربانی و فقیه اصولی بزرگ شیعه در قرن یازدهم هجری است.