💢گزارش نهایی گروه هفت صادر شد: 800 میلیون نفر در بحران ناامنی غذایی بهسر میبرند.
🔹نگرانیها برای تأمین غذا در اروپا جدیست و راهی جز سرمایهگذاری بلندمدت مالی وجود ندارد.
🔹در کوتاه مدت با هماهنگی میان کشورها خروج غلات و کود از بندر اوداسا اوکراین میتواند بحران را کاهش دهد.
@kafesiasi
💢مذاکرات دوحه بینتیجه پایان یافت؟
خبرگزاری تسنیم به نقل از منابعی که آنها را "آگاه به مذاکرات" خواند، نوشت:
🔹نشست علی باقری، مذاکره کننده ارشد ایران با انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در قطر که قرار بود هفتم و هشتم تیرماه برگزار شود، به پایان رسید.
🔹در جریان این دور از گفتگوها که به صورت غیرمستقیم بین ایران و آمریکا برگزار شد و اتحادیه اروپا نقش میانجی و انتقالدهنده پیام را برعهده داشت، ایران مجددا بر لزوم دستیابی به یک توافق پایدار تاکید کرد.
🔹آن چیزی که مانع از به نتیجه رسیدن این دور از گفتگوها شده، پافشاری طرف آمریکایی بر متن طرح پیشنهادی خود در وین7 است که شامل «تضمین برای انتفاع اقتصادی ایران» نمیشود. در واقع واشنگتن به دنبال احیای برجام به منظور محدود کردن ایران بدون دستاورد اقتصادی برای کشورمان است.
🔹همین مساله باعث شده تا به دلیل ضعف دولت بایدن و عدم توانایی در تصمیمگیری نهایی، احیای توافق هستهای که صرفا نیاز به پذیرش خط قرمز ایران در انتفاع اقتصادی از این رویداد از سوی آمریکا دارد، نشست دوحه هم تاثیری خاصی در پیشرفت مذاکراتی نداشته باشد.
🔹همین مساله باعث شده تا نماینده ارشد اتحادیه اروپا هم از این رویکرد آمریکا در عدم تلاش برای احیای برجام، انتقاد کند.
@kafesiasi
کافه سیاسی
💢مذاکرات دوحه بینتیجه پایان یافت؟ خبرگزاری تسنیم به نقل از منابعی که آنها را "آگاه به مذاکرات" خوا
🔸امیرعبداللهیان: بایدن مرتبا از کانال هایی به ما میگوید اراده جدی برای رسیدن به توافق دارم/ آمریکا نیت جدی داشته باشد، توافق در دسترس است
وزیر امور خارجه در جمع کارکنان سفارت جمهوری اسلامی ایران در عشق آباد ترکمنستان:
🔹به آمریکاییها متذکر شدیم که اگر مسیر قطعنامه را پیش بروند دست بسته باقی نخواهیم ماند.
🔹طرف آمریکایی اعلام کرد که من قطعنامه را ارائه دادم و این موضوع برای من حیثیتی است ولی آمادهام این قطعنامه را از لحاظ محتوا تغییر دهم و ما این سطح را هم قبول نکردیم.
🔹بایدن مرتبا از کانال های مختلف پیامهایی را برای ایران ارسال و تأکید میکند که من اراده جدی برای رسیدن به توافق دارم.
🔹ما در عمل چیزی مبتنی بر رفتارهای فشار حداکثری دوره ترامپ در آمریکا را شاهد نیستیم.
🔹علیرغم اینکه زبان آقای بایدن متفاوت است، ولی در مرحله عمل باید ببینیم چه مقدار ادعای آمریکاییها نسبت به داشتن نیت و اراده جدی واقعی است.
🔹معتقدم اگر طرف آمریکایی نیت جدی داشته باشد و واقع بینانه برخورد کند توافق در این مرحله و دور از مذاکرات در دسترس است.
@kafesiasi
کجای دنیا به اندازه ایران دروغ و تهمت و شایعه علیه مسئولین کشور انقد راحت و بی هزینه است ؟!
پ.ن: محمد مهاجری به راحتی دروغ میگه و بعد انتشار خبر صحیح ،
نه عذرخواهی میکنه
نه اصلاحیه میزنه
و نه حتی توییت دروغش رو پاک میکنه!
✅ @kafesiasi
📸 قابی یادگاری از سران شرکتکننده در اجلاس کشورهای ساحلی خزر
#دیپلماسی_فعال
@kafesiasi
4_5897517858694368652.m4a
12.83M
✅ صوت بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار رئیس و مسئولان قوه قضائیه
۱۴۰۱/۰۴/۰۷
@kafesiasi
📸منطقهبندی خزر بر اساس کنوانسیون این دریاچه
🔹 مناطق خزر بر اساس حاکمیت ملی، منطقه انحصاری ماهیگیری و منطقه مشترک
@kafesiasi
4_5881727256811801639.aac
7.01M
سلسله مباحث سبک رفتار سیاسی
#سعید_میرزایی
موضوع: هدف اصلی از آگاهی سیاسی
@kafesiasi
#ذوالقعدة_الحرام
#شهادت_امام_جواد علیه السلام
◼️ اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَأَهْلِ بَيْتِهِ، وَصَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ، الزَّكِيِّ التَّقِيِّ، وَالْبَرِّ الْوَفِيِّ، وَالْمُهَذَّبِ النَّقِيِّ، هادِي الْأُمَّةِ، وَوارِثِ الْأَئِمَّةِ، وَخازِنِ الرَّحْمَةِ، وَيَنْبُوعِ الْحِكْمَةِ، وَقائِدِ الْبَرَكَةِ، وَعَدِيلِ الْقُرْآنِ فِي الطَّاعَةِ، وَواحِدِ الْأَوْصِياءِ فِي الْإِخْلاصِ وَالْعِبادَةِ، وَحُجَّتِكَ الْعُلْيا، وَمَثَلِكَ الْأَعْلىٰ، وَكَلِمَتِكَ الْحُسْنىٰ، الدَّاعِي إِلَيْكَ، وَالدَّالِّ عَلَيْكَ، الَّذِي نَصَبْتَهُ عَلَماً لِعِبادِكَ، وَمُتَرْجِماً لِكِتابِكَ، وَصادِعاً بِأَمْرِكَ، وَناصِراً لِدِينِكَ ◼️
@kafesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شهادت امام جواد علیه السلام تسلیت باد.
🌹🌹🌹🌹🌹🌹
#استوری
@kafesiasi
0⃣مرعشی دبیرکل حزب اشرافی کارگزاران ادعا کرد: برخلاف دولت اصلاحات، دولت رئیسی در سالگرد پیروزی انتخاباتی خود چیزی برای افتخار ندارد!!!!
به گزارش روزنامه سازندگی، حسین مرعشی در کلابهاوس گفت: وقتی آقای خاتمی در سال ۷۶ به پیروزی رسیدند بهاندازهای این پیروزی در کام ملت و نیروهای سیاسی میانهرو و اصلاحطلب و تحول خواه شیرین بود که بعضا دوم خرداد برای دورهای طولانی به «نام گروههای سیاسی حامی آقای خاتمی» تبدیل شد و تا سالها بخشی از اصلاحطلبان مشـهور به دوم خردادیها شدند و هر سال به سالگرد این پیروزی افتخـار میکردند. این روزها از هیچ یک از هواداران آقای رئیسی در سالگرد انتخاب ایشان هیچ عکسالعملی ندیدم که نشان از افتخار به انتخابات سال گذشته داشته باشد و عجیب بود که چرا جبهه پیروزی سال گذشته نمیتواند بـه این تاریخ افتخار کند.
مرعشی وضعیت فعلی را آغازی بر روند سه رقمی شدن تورم خواند و تاکید کرد: دولت آقای رئیسی نه در تشخیص اولویتها و مسائل موفق بوده و نه در یافتن راهحلها. در جلسـه افطاری با ایشان در ۴ دقیقه زمان خودم توضیح دادم که وقتی آقای روحانی کشور را در دست گرفت تورم ۳۷ درصد بود و در سال قبل از خروج آمریکاییها از برجام تورم به ۸ تا ۹ درصد رسیده یعنی یک رقمی شـده بود و بعد از خروج آمریکا از برجام این رقم تورم به ۴۰ درصد رسید.
♨️به گزارش کیهان، اظهارات آقای مرعشی هم تجاهل و هم تحریف واقعیات است. چه اینکه؛
⭕️اولا اگر دولت اصلاحات دولت آبرومندی و محبوبیتداری بود، مردم در سال 1384 از معین و مهرعلیزاده و کروبی و هاشمی یکجا عبور نمیکردند.
⭕️ثانیا دولت بعدی اصلاحطلبان (دولت مدعی اعتدال و تدبیر)، مدیریت را با 709 کشته کرونایی، تورم 60 درصد، کسری بودجه 480 هزار میلیاردی و بدهی هنگفت تحویل داد، اما یک سال بعد، دولت جدید توانسته هم بر قتلعام کرونا غلبه کند و هم بر بخشی از آن ترازهای منفی اقتصادی؛ ضمن اینکه خود آقای مرعشی پیش از این اذعان کرده که ماجرای ارز 4200 تومانی استخوان در گلوی دولت جدید است و طبیعتا افتخار(!) این جاسازی، با اصلاحطلبان و مدعیان اعتدال است.
⭕️ثالثا حوزه روابط خارجی و دیپلماسی اقتصادی احیاشده که از جمله آمار آن افزایش 40 درصدی صادرات و 20 درصدی تجارت خارجی است.
⭕️رابعا بین تورم 52 درصدی تا سهرقمی (بالای 100 درصد) حدود 48 درصد فاصله است. آیا آقای مرعشی این فاصله دو برابری را نمیفهمد که خبر از تورم سهرقمی میدهد. ایشان کجا تشریف داشتند در حالی که تورم ظرف دو سه سال، 40 درصد افزایش پیدا میکرد؟!
⭕️خامسا شرایط اقتصادی فعلی نتیجه گره زدن همه امور کشور و اقتصاد آن به برجام است و طبیعی است که اینگونه آویزان شدن از دشمن در جهان متکثر و تکقطبی، میتوانست اقتصاد را دچار شوکهای فراوان کند. بنابراین چه در تنظیم بیقواره و قابل نقض برجام و چه در موکول کردن همه مسئولیتها و تدابیر اقتصادی بر آن، قصور و تقصیر فراوانی صورت گرفته و امثال آقای مرعشی، شیپور را از سر گشاد آن مینوازند.
⭕️و بالاخره اگر عملکرد خاتمی و روحانی افتخارآمیز بود، اصلاحطلبان به آن روز نمیافتادند که یک سال قبل در انتخابات با بیاعتنایی مطلق مردم مواجه شوند.
#اصلاحطلبان_وقیح
@kafesiasi
4_5884088415082777697.mp3
5.73M
Rahimpoor (64).mp3
نگاهی فلسفی به موسیقی و عشق
استاد رحیم پور ازغدی
@kafesiasi
🔴«نفتالی بنت» نامزد انتخابات آتی نخواهد شد
🔹معاریو: «نفتالی بنت» نخستوزیر مستعفی رژیمصهیونیستی به حزب متبوعش اطلاع داده که در انتخابات آتی نامزد نخواهد شد.
✅حالا فرض کنید یکی از سران قوا نخواهند برای دور بعد نامزد شوند . رسانه های دشمن که هیچ ، معلوم است چه می گویند . رسانه های داخلی چی میگن؟
@kafesiasi
🔻آوار برداری از هشت سال دولت روحانی
🔘دولت رییسی در انتخابات با وعده هایی همچون بهبود وضعیت اقتصادی، ثبات وضعیت و معیشت و... با اقبال مردم روبرو شد. همین وعده های آقای رییس جمهور در کنار کار رسانه ای خارج نشینان و اصلاحطلبان باعث شد تا سطح انتظارات از دولت سیزدهم بسیار بالا برود.
نگاهی کوتاه به عملکرد هشت ماهه دولت سیزدهم حاکی از موفقیت نسبی دارد، پیمان شانگهای، واکسیناسیون عمومی، فروکش کردن کرونا و تعداد فوتی ها، افزایش فروش نفت و برگشت ارز حاصل از آن، بهبود تجارت و روابط اقتصادی با همسایگان و....
این موارد در بلند مدت تاثیر دارند، اما مردم به گرانی ها، عدم نظارت دقیق بازار، عدم ثبات ارز و.. چشم دوخته اند و انتظار حل و فصل این موارد و نظایر آن از این دولت انتظار دارند
نگاهی کنیم به علت گرانی ها، عدم ثبات بازار و برخی تصمیمات نادرست.
متاسفانه رییس دولت سیزدهم بر خلاف روحانی نه اراده ای و نه تصمیمی برای برکناری بانیان وضع موجود ندارد، بر خلاف روحانی که در همان ابتدای دولت یازدهم به قلع و قمع تمامی مدیران و روسای دولت قبل از خود کرد.
چه بسا که به طنز گفته می شد به آبدارچی های ادارات نیز رحم نکردند.
اما علت و دلیل اصلی گرانی ها و بی ثباتی ها را باید در رشد بی سابقه نقدینگی در هشت سال و به خصوص دوسال آخر دولت روحانی دید.
دولت دهم نقدینگی را با عدد ۴۷۲ همت ( هزار میلیار تومان) و ارز ۳۵۰۰ تومانی، تحویل دولت یازدهم ( روحانی) داد. اما این رقم با رشد خیره کننده در اسفند ۱۳۹۷ یعنی سال اول مدیریت همتی بر بانک مرکزی با رشد سه برابری به ۱,۸۸۰ همت رسید. در ادامه با آهنگ رشد متوسط روزانه ۲همت در پایان سال ۹۸ به ۲,۴۷۲ همت، اسفند ۹۹ به ۳,۳۸۰ همت و در مرداد سال ۱۴۰۰ یعنی پایان دولت روحانی به حدود ۳,۹۰۰همت رسید. یعنی ۸.۳ برابر ابتدای دولت روحانی و رشد عددی ۳,۴۲۸ همتی چندین برابر کل نقدینگی خلق شده تا سال ۱۳۹۲.
حال به بررسی این حجم از آوار نقدینگی یا چاپ پول بدون تولید و پشتوانه می پردازیم.
اولین اثر رشد نقدینگی بدون هدایت آن به سمت تولید و به عبارتی چاپ پول منتج به رشد قیمت ها و تورم دارد که مشاهده می کنیم تورم به حدود ۶۰% در سال 1399رسیده است. این یعنی کاهش ارزش پول ملی، اما چرا؟
خب با یه مثال ساده توضیح می دهیم. وقتی پول بدون پشتوانه چاپ می شود یعنی بدون تولید. میزان تولید ثابت است یعنی مقدار عددی آن تغیری نکرده مثلا 10 عدد لیوان داریم ما به ازای آن 10تومان هم داریم پس هر لیوان میشود 1تومان. حال بدون افزایش تعداد لیوان ها 10تومان دیگر چاپ می کنیم نتیجه واضح است کاهش ارزش پول یعنی هر لیوان دو تومان. هر چه این نسبت بیشتر شود ارزش و قدرت خرید پول کاهش و یا به عبارتی تورم ایجاد می شود.
از سویی دیگر این کاهش ارزش پول در دلار نیز خود را نشان میدهد، اگر تا دیروز(سال۹۲) به ازای هر دلار 3500تومان پول بوده است الان با رشد هشت برابری به ازای هر دلار حدود 29 هزار تومان در پایان سال 1400داریم. این افزایش قیمت دلار نیست بلکه کاهش ارزش پول ملی ماست.
حالا این نسبت را در بقیه کالاها و خدمات دنبال کنید، این میراث شومی است که از دولت قبل به رییسی رسیده است و اگر او، تیم اقتصادی و کابینه اش فکری به حال این وضعیت نکنند باید منتظر عواقب خطرناک بیشتر آن باشند چرا که این سیل ویرانگر لحظه به لحظه بزرگتر شده و با هیچ جراحی اقتصادی دیگر درمان نخواهد شد.
این بخشی از اقدامات و ترک فعل های دولت روحانیست با نگاهی گذار می بینیم که در هشت سال گذشته هیچ پروژه زیر بنایی، عمرانی، تولیدی اجرا و ساخته نشده است. عدم ساخت مسکن، احداث کارخانجات تولیدی، پل و راه سازی، توسعه روابط اقتصادی و صادرات... و در کنار آن ترک فعل هایی که منجر به تعطیلی کارخانجات و تولیدی هایی همچون ارج، هپکو، هفت تپه و... شده، یا رانت هایی نظیر توزیع ارز۴۲۰۰ که باعث به صرفه بودن دلالی و واردات و ضربه به تولید داخل شده است. عدم تولید و خودکفایی در کالاهای استراتژیکی چون گندم، بنزین، دام سنگین و سبک و.. که باعث بروز مشکلات این روزها شده است.
✍سجاد سلیمانی
@kafesiasi