💎 تجارت الهی :
خریدار = خدای سبحان
فروشنده= انسان مومن
مورد معامله = جان پاک ، مال پاکیزه ، عمر
قیمت = بهشت ابدی
شاهد = انبیای الهی
سند = کتب آسمانی
#کانال_قرآنی_تفسیران
@tafsiran
@tafsiran
✔ کودکان ، دیوانگان و کافران مستضعف که کلمه حق به آنها نرسیده از عذاب الهی در امان هستند.
🚥 مفهوم کلمات و عبارات | بقره۱۶
#اشتروا = خریدند ، گمراهی را خریدن یعنی گمراهی را به دست آوردن در قبال از دست دادن هدایت
چون گمراهی مخالف هدایت هست هر چه به سمت گمراهی بروی همانقدر از هدایت دور میشوی برای همین برای مومن یک گناه یعنی یک قدم از هدایت دور شدن.
#فماربحت = ربح یعنی سود ، یعنی در این تجارت نه تنها منافقان سود نکردند بلکه اصل سرمایه خود را به فنا دادند.
هدایت شده از استاد عابدینی
13.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 #کلیپ_نوشت | #نجوای_دوست (۴)
🔷 دل را آماده کن
🔖 قرآن کریم، خودش جاذبهای دارد که اگر آن را باور کنیم و خودمان را در معرض پرتوی جان فزای آن قرار دهیم، آنگاه خواهیم دید که این قرآن کریم است که ما را به سوی خودش میکشاند!
◽️برگرفته از کتاب #آداب_انس_با_قرآن
◽️تألیف #استاد_عابدینی
✅ مرکزتنظیمونشرآثاراستادعابدینی
🌐 TAMHIS.IR | @Abedini
1402-01-08 Khezri.mp3
8.17M
📚 ریزش ها و رویش ها در قرآن کریم
#حجت_الاسلام_خضری
💠 @tafsiran
💠 نگرش حضرت آیتالله خامنهای به حوزه ترجمه قرآن :
نگرش حضرت آیتالله خامنهای به حوزهی ترجمه قرآن کریم، یک «نگرش واقعبینانه» است که هم به «وضع مخاطب» نظر دارد و هم معطوف به خصوصیّات «زبان قرآن» است؛ به همین خاطر ایشان ضمن عقیده به فهمپذیری قرآن کریم بدون وساطت ترجمه، «تدبّر» در قرآن و دستیابی به «فهم عالی» از آن و تسریع در امر «جامعهسازی دینی» را وابسته به ترجمههای خوب از قرآن کریم میدانند. «توأمانی ترجمه و تلاوت» در روششناختی تفسیر حضرت آیتالله خامنهای، نقش عمده و تعیینکنندهای در فرآیند فهم قرآن کریم و باورپذیری معارف آن و در نتیجه تحقق عمل قرآنی دارد.
روش تفسیر ایشان دقیقاً الگوی یک «ترجمه تفسیری» یا «ترجمه توضیحی» است. در این روش از تفصیل و مغلقگوییهایی کلامی، فلسفی، عرفانی، فقهی و ادبی به جدّ اجتناب میشود و سعی مفسر بر این است که ترجمهی توضیحی او پیرامون آیات قرآن بهگونهای باشد که خواننده یا مستمع قرآن، از فضای سوره دور نشود و فهم قرآن را در چهارچوب و ساختار سوره دنبال بکند. در این روش، مفسر، شأن اصلی را به آیات قرآن میدهد، از اینکه گفتههای او به تحتالشعاع قرار دادن آیات قرآن منجر بشود پرهیز میکند و میخواهد ارتباط مستقیمِ مستمع و مخاطب را با آیات قرآن برقرار نماید. حضرت آیتالله خامنهای در توضیح شیوهی تفسیری خود، به این روش تصریح کردهاند و آنچه از تفاسیر ایشان ارائه شده است، جز این را نشان نمیدهد.
@tafsiran
✍ یادداشتی بر بیانات رهبری
✔مقام معظم رهبری مدّظلّه العالی در دیدار روز اول ماه رمضان با قاریان و فعّالان قرآنی فرمودند که " تلاوت قرآن نباید ترک شود و لو روزانه نیم صفحه" .
با توجه به یادداشتی که در سایت رهبری در این مورد منتشر شده است ، مقصود معظّم له از تلاوت به این ترتیب است که:
● #تلاوت یعنی قرآن را به گونه ای بخوانی که انگار میخواهی پیام آن را به خود یا به دیگران منتقل کنی . یعنی حتی خودت هم که میخوانی برای خودت به ترتیبی بخوانی که آن زبان معنوی و فراگیر قرآن در روح خودت اثر بگذارد .
و اگر چنانچه خود قادر به چنین تلاوتی نیستی از تلاوت دیگران استفاده کن تا این اثر را در روح خود در یابی که از آن به "#استماع" تعبیر کردند.
¤[ پس از نظر ایشان کنار گذاشتن تلاوت و استماع به این بهانه که قرآن برای تدبّر هست و نه تلاوت نادرست است و از طرف دیگر تلاوت به قصد تفنّن و سرگرمی را رد می کنند.]
🔸️عدّه ای هم هستند که قرآن را برای بهره مندی معنوی میخوانند که این کار خوب است اما کافی نیست و در کنار این نوع تلاوت باید زمانی برای تدبّر روزانه باشد که برای رسیدن به این تدبّر استفاده از" ترجمه تفسیری " را معظّم له پیشنهاد دادند.
🌀 لذا کانال قرآنی تفسیران که تا امروز از ابتدای قرآن تا آیه ۱۶ سوره بقره به #ترجمه_تفسیری و بیان نکات تربیتی این آیات پرداخته ،ضمن ادامه این مسیر سعی خواهد کرد روزانه تلاوتی را در کانال برای "استماع" عزیزان و قرآن دوستان عزیز قرار دهد.
امیدوارم با انتقاد و پیشنهادات خود بنده را در این مسیر یاری بفرمایید.
#کانال_قرآنی_تفسیران
@tafsiran
7.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 گزیده تفسیر | آیه ۱۷ و ۱۸ سوره بقره
■در این آیه خداوند برای اینکه وضع و حال حقیقی منافقان را بهتر بیان کند یک مثال زده و فرموده ؛ حال منافقان (که خودشان آگاه نیستند) مانند حال و روز کسی هست که در یک مسیر تاریکی آتشی را روشن می کند تا راه را پیدا کند،اما خداوند این آتش را خاموش می کند و آنها را در تاریکی رها می سازد.
□ در این مثال منظور از نور آتش ؛ علم ، جهان بینی ، تفکر و عقلانیت هست که هر انسان بر مبنای آن زندگی خود را تنظیم می کند که در کلیات به صورت مکاتب فکری مادی (مثل کمونیسم و لیبرالیسم و...) و در جزئیّات فرد به فرد کمی متفاوت و نسبی وجود دارد.
🔅اما چرا خداوند نور آنان را خاموش می کند این تعبیر اشاره به نوع آفرینش الهی و ناپایداری افکار و اعمال غیرالهی دارد یعنی همانطور که مثلا نور آتش هیزم بالاخره تمام میشود یا مثلا نفت و گاز و باطری ولی مثلا نور خورشید تا آخر عمر انسان حداقل هست ، علوم و مکاتب غیرالهی هم چون متصل به نور الهی نیستند امکان دوام ندارند چون سنخیتی با نوع آفرینش ندارند و پس از مدتی قابلیت کمک به زندگی انسان را از دست می دهند.
◇ چرا خداوند آنها را در تاریکی رها می کند چون آنها آنقدر از نور خدا فاصله گرفتند و دشمنی و عناد کردند و تمسخر و بی اعتنایی نمودند که هیچ امیدی برای خود باقی نگذاشتند.
○🔹️ پس منافقان هم از نور خدا محروم شدند و از هدایت بازماندند و در تاریکی قرار گرفتند و هم اینکه گوش و زبان و چشم باطنیشان بدلیل نشنیدن حق و نگفتن حق و ندیدن نشانه های الهی از کار افتاده است
انسان کر و کور در تاریکی.
@tafsiran