وقت التزام به قانون نامزدها
https://www.javanonline.ir/fa/news/1048340/
پیشنهاد مطالعه
رقابت بانیان وضع موجود با تحول خواهان
https://www.javanonline.ir/fa/news/1047753/
برای حفظ «حرم» جمهوری اسلامی میآییم
کاربران ضمن بیان نقطه نظرات خود در خصوص کاندیداها و برنامهها و رویکردهای آنان، از لزوم حضور حداکثری در انتخابات پیش رو نوشتند. آنها معتقدند انتخابات پیشرو انتخاباتی سرنوشتساز برای ملت ایران است که میتواند آینده ایران را تحت تأثیر قرار دهد. از همین رو نقشآفرینی فعال در انتخابات بسیار حائز اهمیت است.
جوان آنلاین: قریب به یک ماه مانده به سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شور انتخابات در شبکههای اجتماعی هر روز بیشتر میشود. کاربران ضمن بیان نقطه نظرات خود در خصوص کاندیداها و برنامهها و رویکردهای آنان، از لزوم حضور حداکثری در انتخابات پیش رو نوشتند. آنها معتقدند انتخابات پیشرو انتخاباتی سرنوشتساز برای ملت ایران است که میتواند آینده ایران را تحت تأثیر قرار دهد. از همین رو نقشآفرینی فعال در انتخابات بسیار حائز اهمیت است. کاربران همچنین از فرصتهای طلایی حضور حداکثری مردم در این انتخابات و پیامهای آن به دشمنان ایران نوشتند. در ادامه بخشهایی از نقطهنظرات کاربران را در این خصوص میخوانید.
محمد مقصودلو:
مقاومت تا پیروزی حزبالله بر حزب طاغوت. این راه ادامه راه انبیاست. شک نکنید فردا برای تکتک این تصمیمات از ما سؤال خواهد شد.
فاطمه صبا:
دشمن را زیر پا، نه در زیر یک بند انگشت خود له میکنیم.
شهاب حق:
هرچه انتخابات پرشورتر و با اقبال عمومی مردم بیشتر همراه شود، اثرات و منافعش برای کشور و مردم بیشتر خواهد بود.
محسن عباسپور:
همگی در یک قایق نشستهایم و تا پارو نزنیم به جایی نمیرسیم. حضور مردم در انتخابات باعث ایجاد فرصتهای طلایی در کشور میشود. برای هدایت کشور باید به نیروی مؤمن و انقلابی اطمینان کرد.
ستایش:
من رأی میدهم، چون ایرانی هستم و شهروند این کشورم و دلم میخواهد فعل خواستن و توانستن را برای دشمنان ایران صرف کنم.
انسیه سادات:
دهها دلیل برای رأی دادن دارم، اما امسال این جمله در وصیتنامه حاج قاسم، به مهمترین دلیلم تبدیل شده است: «جمهوری اسلامی حرم است» و ما باید با تمام توان از این حرم دفاعکنیم.
شاهین سلیمیپور:
«جمهوری اسلامی حرم است...!» با حضور پرشور در انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب اصلحترین فرد از این حرم دفاع میکنیم و در مقابل تعارضهای دشمنان داخلی و خارجی خواهیم ایستاد... برای او، به یاد او....
فرشته صفری:
انتخابات جلوه بسیار زیبا و جذاب مشارکت عمومی و مهمترین گام برای پیگیری اهداف و خواستههای فردی است.
صالح منصوری:
استکبار به خیال خود با سختگیری بر مردم و فشارهای اقتصادی بیامان میخواهد مردم را از نظام جدا کند. او یا ایران را نشناخته یا مردم ایران را. مردم ایران با دل و جان خود پای انقلاب بودند، هستند و خواهند ماند.
جواد تاجبخش:
در قضاوت ناظران بینالمللی نسبت به هر کشور، مسائلی نظیر میزان حضور مردم در انتخابات و چگونگی روی کار آمدن مسئولان و نهادهایی نظیر مجلس تأثیرگذار است، بنابراین شرکت انبوه مردم در انتخابات مجلس از این زاویه نیز کاملاً ضروری است.
ابوالفضل خسروی:
حضور آگاهانه در انتخابات و انتخاب هوشمندانه از سوی آحاد مردم، مشارکت در سرنوشت کشور است.
تبلیغ اصلاحطلبانه برای کاهش مشارکت در انتخابات
«من شبیه بابای قبل انقلاب هستم؛ لذا الان رأی نمیدهم. رأی بدهیم تا آنچه وجود ندارد، حفظ شود؟» این جملات روی تصویر بزرگی از فائزه هاشمی یکی از زیرتیترهای اصلی روزنامه آرمان ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ است. روزنامه آرمان از مریدان خانواده هاشمی محسوب میشود و در محافل سیاسی و رسانهای از آن به عنوان روزنامه خانواده آقای هاشمی نام برده میشود. این روزنامه همواره تصویری مثبت از فرزندان مرحوم هاشمی ارائه میدهد. حال نقل جمله رأی نمیدهیم و رأی بدهیم که چیزی که وجود ندارد، حفظ شود، از قول یکی از این شخصیتهای مثبت نشان داده شده برای مخاطب، چه معنایی جز تشویق مخاطب به عدم شرکت در انتخابات دارد؟
اصلاح طلبان میگویند ما حامی مشارکت حداکثری مردم در انتخابات هستیم و حتی مدعی هستند که در صورت مشارکت بالای مردم، پیروز انتخابات آنان هستند. با این حال، آنها بسیاری از اوقات دم از تحریم انتخابات میزنند یا حضور فعال در انتخابات ندارند و مردم را هم دلسرد و ناامید میکنند. از سویی آنچه در دو سه سال اخیر ناامیدی مردم از صندوق رأی را رقم زده، عملکرد دولتی است که اصلاحطلبان بر سر کار آوردند. اما آنان به اصولگرایان اتهام میزنند که از مشارکت حداکثری مردم میهراسند!
نشست مجازی ویژه انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰
موضوع:شورای نگهبان، منطق احراز صلاحیت ها
سخنران:دکتر مهدی سعیدی کارشناس جریان شناسی
امروز جمعه ۳۱اردیبهشت ۱۴۰۰ساعت ۱۷
آدرس: روبیکا
https://rubika.ir/cheragherah
🔰 پیام رهبر انقلاب به ملت فلسطین در پی پیروزی مقاومت در جنگ دوازده روزه بر رژیم صهیونیستی
🔻 بسمالله الرحمن الرحیم
🌷 سلام بر فلسطین مقتدر و مظلوم؛ سلام بر جوانان شجاع و غیور فلسطین، سلام بر غزهی قهرمان و مقاوم، سلام بر حماس و جهاد و همهی گروههای جهادی و سیاسی فلسطین.
🔹 خداوند عزیز و قدیر را برای نصرت و عزتی که به مجاهدان فلسطینی عطا کرد سپاس میگویم، و نزول سکینه و طمأنینه بر دلهای مجروح شهید دادگان، و رحمت و بشارت برای شهیدان، و شفای کامل برای آسیبدیدگان را از خداوند منان مسألت میکنم، و پیروزی بر رژیم جنایتکار صهیونیست را تبریک میگویم.
🔸 آزمون این چند روز، ملت فلسطین را سرافراز کرد. دشمن وحشی و گرگ صفت به درستی تشخیص داد که در برابر قیام یکپارچهی فلسطین ناتوان است. آزمون همکاری قدس و کرانهی باختری با غزه و اراضی ۴۸ و اردوگاهها، راهکار آیندهی فلسطینیها را نشان داد. در این ۱۲ روز رژیم جابر، جنایات بزرگی عمدتاً در غزه مرتکب شد و عملاً ثابت کرد که بر اثر ناتوانی در مقابله با قیام یکپارچهی فلسطین، رفتارهایی آنچنان ننگین و دیوانهوار مرتکب میشود که افکار عمومیِ همهی عالم را بر ضد خود برمیانگیزد و خود و دولتهای غربی پشتیبان خود بویژه آمریکای جنایتکار را از گذشته باز هم منفورتر میکند.
👈 ادامهی جنایتها و درخواست آتشبس هر دو شکست او بود. او ناچار شد شکست را بپذیرد.
👈 رژیم خبیث از این هم ضعیفتر خواهد شد. آمادگی جوانان فلسطینی، و قدرتنمایی مجموعههای ارزشمند جهادی، و اعداد قوّه به صورت مستمر، فلسطین را روزبروز قدرتمندتر و دشمن غاصب را روزبروز ناتوانتر و زبونتر خواهد کرد.
🔸 زمان آغاز و توقف درگیریها بسته به تشخیص بزرگان جهادی و سیاسی فلسطینی است، ولی آمادهسازی و حضور قدرتمندانه در صحنه، تعطیلبردار نیست.
🔹 تجربهی «شیخ جراح» در ایستادگی در برابر زورگویی رژیم و شهرکنشینانِ مزدور، باید دستورالعمل همیشگی مردم غیور فلسطین باشد.
🌷 به جوانمردان «شیخ جراح» درود میفرستم.
🔸 دنیای اسلام یکسره در برابر قضیهی فلسطین، مسئول و دارای تکلیف دینی است. عقل سیاسی و تجربههای حکمرانی هم این حکم شرعی را تأیید و بر آن تأکید میکند.
🔹 دولتهای مسلمان باید در پشتیبانی از ملت فلسطین صادقانه وارد میدان شوند، چه در تقویت نظامی، چه در پشتیبانی مالی که امروز بیش از گذشته مورد نیاز است، و چه در بازسازی زیرساختها و ویرانیها در غزه.
🔸 مطالبه و پیگیری ملتها، پشتوانهی این خواستهی دینی و سیاسی است. ملتهای مسلمان، باید انجام این وظیفه را از دولتهای خود مطالبه کنند، خود ملتها نیز در حدّ توان موظف به پشتیبانی مالی و سیاسیاند.
🔹 وظیفهی مهم دیگر، پیگیری مجازات حکومت تروریست و سفاک صهیونیست است. همهی وجدانهای بیدار تصدیق میکنند که جنایت گستردهی کشتار کودکان و زنان فلسطینی در این ۱۲ روز نباید بیمجازات بماند.
🔸 همهی عوامل مؤثر رژیم و شخص جنایتکار نتانیاهو باید تحت پیگردِ دادگاههای بینالمللی و مستقل قرار گیرند و مجازات شوند؛ و این به حول قوهی الهی تحقق خواهد یافت، والله غالبٌ علی امره.
رفقا
در مورد انتخابات پیشرو، هم باید شبانهروزی #کار کنیم و هم باید #ابتکار داشته باشیم.
در کنار #کار، از #ابتکار غافل نشیم.
جامعهی هدف ما #همهی_مردم هستند.
بسمالله...
دو رکعت نماز بخون و به خدا بگو: ذهنتو و فکرتو و دستتو برای #کار و #ابتکار باز کنه.
#ستاد_ملت_امام_حسین "علیهالسلام"
#مشارکت_حداکثری
#رسانه_گفتمان_انقلاب_اسلامی
#مطالبه
#انتخابات
👈 از کانالها و گروههای انقلابی در فضای مجازی بخواهیم که موضوع اولی و اصلی خود را موضوع #انتخابات، با محوریت #حاج_قاسم و وصیتنامهاش قرار دهند.
کشور در موضوع انتخابات، نیاز به #شور_انقلابی برای #حرکت_عمومی دارد.
#ستاد_ملت_امام_حسین "علیهالسلام"
#مشارکت_حداکثری
#رسانه_گفتمان_انقلاب_اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینیم: وقتی دولت روحانی تبدیل به ستاد انتخاباتی می شود.
دولت سوم روحانی
امام خامنهای (مدظلهالعالی) رژیم خبیث از این هم ضعیفتر خواهد شد. آمادگی جوانان فلسطینی و قدرتنمایی مجموعههای ارزشمند جهادی و اعداد قوّه بهصورت مستمر، فلسطین را روزبهروز قدرتمندتر و دشمن غاصب را روزبهروز ناتوانتر و زبونتر خواهد کرد. (۳۱/۰۲/۱۴۰۰)
▼حرف روز
آزمون منافع ملی
در حالی که ذهنها و افکار عمومی، اخبار و تحولات مربوط به انتخابات ریاست جمهوری را دنبال میکند، چهارمین مرحله مذاکرات حساس و مهم مربوط به احیای برجام نیز به اتمام رسید و نمایندگان عضو، برای گرفتن تصمیمات سیاسی به پایتختهای خود بازگشتند. در این زمینه مسئولین دولتی بیان کردند که بخشهای اصلی تحریمها حلوفصل شده و فقط جزئیات کار باقی مانده است.
نکات تحلیلی: باوجود ادعای مسئولین دولتی، شبکه «پرس تیوی» به نقل از منابع آگاه بیان کرد، آمریکا قصد لغو کامل هیچیک از تحریمهای نفتی، بانکی، مالی و انرژی را ندارد، بلکه قصد دارد در مدتزمانی طولانی و طی مراحل متعدد و گامبهگام، اقدام به توقف موقت برخی تحریمها، آنهم در بازههای زمانی ۱۲۰ و ۱۸۰ روزه کند. پرستیوی این را هم اضافه کرد که آمریکا هنوز لغو تحریمهای ایران را نپذیرفته است. آمریکا مدت زمان راستیآزمایی معقول و لازم برای بررسی صحت برداشته شدن تحریمهای نفتی و بانکی که حداقل 3 تا ۶ ماه است را نیز نپذیرفته و تاکنون هیچ تعهدی به عدم تحریم مجدد و یا عدم خروج از برجام نداده است. آنگونه که از اخبار برمیآید، قصد آمریکا در مرحله فعلی، صرفاً بازگشت به برجام و امکان استفاده از مکانیسم بازگشت تحریمهای بینالمللی موسوم به «مکانیسم ماشه» است. چنانچه این خبر مطابق با واقعیت باشد، باید گفت که ایران هیچ سود اقتصادی پایدار و مطمئن از برجام نخواهد برد. تجربه مذاکرات مربوط به احیای برجام نشان میدهد که روایت شبکه پرستیوی متکی به واقعیتهای عینی صحنه مذاکرات است؛ نکاتی که از این شبکه بیانشده، بافاصله کوتاهی، نشانههای بیرونی آن را تأیید کرده است. دراینباره اما نکته اساسی که مایه نگرانی شده آن است که در آستانه انتخابات، تفکری درون کشور بر روی اعلام سریع احیای برجام حساب ویژه باز کرده است. چراکه در بخش اقتصادی و معیشتی، کارنامه قابل دفاعی برای ارائه به مردم ندارد، ازاینرو مسیر کامیابی خود در انتخابات را از راه برجستهسازی متغیر سیاست خارجی و مذاکره در نظر گرفته است.
نکته پایانی: اگر سربازان بخش دیپلماسی کشور بتوانند بهگونهای منطبق بر منافع ملی و خطوط معینشده، به نقطه احیای توافق برسند، روزی را نباید از دست داد و اساساً اینکه مذاکرات مشمول مرور زمان نشود، توصیه رهبر معظم انقلاب است. اما تجربه و نتایج خسارتآمیز برجام نشان میدهد که نبایستی به دلیل منافع حزبی و جناحی، منافع ملی نادیده گرفته شود. به نظر میرسد دولت در ماههای پایانی خود درگیر آزمون مهم منافع ملی شده است. (نویسنده: عزیز غضنفری)
▼گزارش روز
آشکار شدن واقعیتها و یک دستورالعمل همیشگی
رهبر معظم انقلاب خطاب به ملت فلسطین فرمودند؛ تجربه شیخ جراح در ایستادگی در برابر زورگویی رژیم و شهرکنشینان مزدور، باید دستورالعمل همیشگی مردم غیور و فلسطین باشد.
گزاره تحلیلی: ۱- پیروزی در جنگ ۱۲ روزه، دوران جدیدی از شکلگیری قدرت را نشان داد. اکنون موازنه قدرت و همزمان وحشت به شکل فوقالعادهای به نفع مقاومت تغییر کرده است. رژیم صهیونیستی دیگر نمیتواند بدون ملاحظات مقاومت فلسطینی، تصمیمی را بگیرد؛ به عبارتی مواضع مقاومت فلسطینی حتی در بخش تصمیمات خرد رژیم نیز باید لحاظ گردد. نباید فراموش کرد که این جنگ ۱۲ روزه بر سر حرکت غاصبانه رژیم صهیونیستی برای ساخت ۵۰۰ واحد مسکونی در شیخ جراح و درخواست کمک فلسطینیها از مقاومت غزه آغاز گردید. ۲- الگوی پیروزی در موضوع شیخ جراح میبایست دستورالعمل همیشگی مقاومت باشد. به عبارتی این الگو نشان داد، برخورداری از مؤلفههای درونی ازجمله یکپارچگی و وحدت، خودکفایی و خوداتکایی، روحیه جهاد و مقاومت، توسعه توان تهاجمی و سازمان رزم، ضمان پیروزی است. ۳- آشکار شدن ضعف اساسی سامانههای پدافندی این رژیم در مواجهه با شلیک بیش از ۴ هزار موشک و راکت توسط مقاومت، بخش دیگری از واقعیت موجود را به نمایش درآورد. نکته مهم ماجرا اینکه، ضعف سامانههای پدافندی رژیم، اعم از گنبد آهنین، فلاخن داوود، پاتریوت، پیکان و آرو در مواجهه با فوران موشکی مقاومت، نشان داد که توان واقعی آنان، ذیل توان ادعاییشان قرار دارد. ۴- توسعه برد عملیاتی مقاومت این حقیقت را نمایان کرد که چرخه کنترل و تأمین نیازهای اقتصادی و شهری رژیم صهیونیستی بهشدت آسیبپذیر بوده و در رویارویی بلندمدت، فضای زیست اشغالگران را با بحران جدی مواجه خواهد ساخت. در این خصوص توان نقطهزنی موشکهای مقاومت برعلیه بخشهای اقتصادی آنان، ۴۰ درصد از ظرفیتهای آنان را با چالش غیرقابلبازگشت در کوتاهمدت مواجه ساخت. ۵- بخش نامرئی اما بسیار مهم این جنگ که رژیم صهیونیستی دوست دارد آن را مخفینموده و بر روی آن سرپوش بگذارد، به چالش روانی موجود آنان برمیگردد. این چالش روانی که در پس تغییر در موازنه وحشت توسط مقاومت ایجادشده، اکنون در سه سطح تصمیمگیران، نظامیان و شهروندان غاصب خودش را نشان میدهد. چالشی که در افکار عمومی و حوزه پزشکی، در کنار مجروحان جنگی، به آسیبدیدگان روانی شهرت یافته است.
جمعبندی: واقعیتهای غیرقابلانکار این جنگ ۱۲ روزه و همچنین تجربه شیخ جراح همگی نشان میدهد، مقاومت در پرتو وحدت و اقتدار پاسخ داده و در حال تبدیلشدن به یک دستورالعمل همیشگی و نتیجهبخش برای آزادی قدس شریف است. اینجاست که در کنار شکرگزاری از خداوند بزرگ، نباید نقش بیبدیل شهدای مقاومت و در رأس آنها نقش سیدالشهدای مقاومت، حاج قاسم سلیمانی و میراث پابرجا مانده از ایشان را در این پیروزی بزرگ فراموش کرده و شکرگزارشان نبود. (نویسنده: احمد بنافی)
تبلیغات انتخاباتی روحانی با دوگانه سازی مذاکره- عدم مذاکره
رئیسجمهور صبح چهارشنبه در جلسه هیئت دولت اظهاراتی داشت که شائبه دخالت در انتخابات، دوگانهسازی و تغییر دغدغههای مردم را مطرح میکند. او در سخنان خود بعدازاینکه گفت «نامزدها برنامههای خود را برای مسائل موجود کشور در خصوص خشکسالی، تحریمها و مذاکرات و مسئله کرونا اعلام کنند»، تصریح کرد: مهمتر اینکه کاندیداها استراتژیشان را بیان کنند، مردم باید بفهمند که این فرد تعاملی است یا تقابلی و باید بدانند دنبال تعامل با جهان است و یا به دنبال دعوا با جهان است، این استراتژی مهم است. این سخنان و مباحث مطرحشده توسط روحانی را میتوان بهنوعی ورود به عرصه انتخابات و تعیین مسئله برای این عرصه دانست. اینکه روحانی در روزهای پایانی فعالیت دولتش، به سراغ انتخابات و تعیین مصداقها برای نامزدها پرداخته شاید یک دلیل مهم داشته باشد: ایجاد فضای دوقطبی مذاکره یا تحریم در انتخابات و پیش انداختن کاندید موردنظرش در این عرصه. روحانی در حالی به مسائل انتخاباتی پرداخته است که کشور و مردم با مشکلات عدیده معیشتی و اقتصادی روبرو هستند و نهتنها از شدت و حدت این مشکلات کاسته نشده بلکه با بیتوجهی دولت به بازار و عدم نظارت کافی بر روی قیمتها، نارضایتی مردم از عملکرد دولتمردان بیشازپیش شده است. از سوی دیگر، حدود یک ماه پیش روحانی از برنامهریزی 100 روزه پایانی دولت برای حلوفصل برخی امور خبر داده بود اما به نظر میرسد این وعده 100 روزه پایانی دولت نیز سرنوشت مشابه 100 روزه ابتدایی دولت را پیدا کرده است.
◄ زیباکلام: اصلاحطلبان وقتشان را تلف میکنند!/ صادق زیباکلام، فعال سیاسی اصلاحطلب در نشست انتخاباتی در کلابهاوس گفت: «من معتقدم که قطعاً آقای رئیسی پیروزی این انتخابات میشوند. پرونده اصلاحطلبان بستهشده و آنها وقتشان را تلف میکنند. کسی به این گروه رأی نخواهد داد و رقابت در اردوگاه اصولگرایان باقی میماند. خیلی شانس زیادی برای آقای لاریجانی نمیبینم، آقای قالیباف هوشیار بودند که با حضور آقای رئیسی در انتخابات شرکت نکنند».
◄ امیرعبداللهیان: هیچیک از موشکهای مقاومت رهگیری نشد!/ دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بینالملل گفت: «بر مبنای اطلاعات موثق، هیچیک از موشکها توسط گنبدآهنین منهدم نشده است و فقط درصدی از راکتها منحرف یا منهدم شده است و نه موشکها».
◄ تکذیب مراجعه نماینده ولیفقیه در سپاه به شورای نگهبان/ سخنگوی سپاه با تکذیب اخبار منتشره پیرامون مراجعه نماینده ولیفقیه در سپاه به شورای نگهبان برای اطمینان از رد صلاحیت یک نامزد، تصریح کرد: «اینگونه اخبار صرفنظر از بیاساس بودن، پیگرد قضایی را در پی خواهد داشت».
📺 #برنامه تلویزیونی #جهان_آرا
⭕️ با موضوع جریانشناسی گفتمانهای سیاسی
📱 با حضور دکتر حسین کچوییان استاد دانشگاه
✅ شنبه 1 خرداد ساعت 22:00 از #شبکه_افق
❎ تکرار روز بعد ساعت 14:30
📳 گفتگوی زنده شماره ۲
🔰 دیار امین ولایت
🗳 اهداف راهبردی دشمنان در انتخابات و راهبردهای مقابله
👤 سردار یدالله جوانی؛ معاون سیاسی کل سپاه
🗓 دوم خردادماه ۱۴۰۰ ساعت ۱۹
🔻 در کانال زیر در پیام رسان روبیکا:
🆔 http://rubika.ir/fajrafarinan
🆔 http://rubika.ir/nasrafars
📥 دانلود روبیکا:
🌐 https://ln.rubika.ir
➖
🚩 مرکز نسرا سازمان فضای مجازی بسیج استان فارس
🆔 ble.im/nasrafars
🆔 eitaa.com/nasrafars
🆔 t.me/farsnasra
🆔 sapp.ir/nasrafars
🆔 instagram.com/savadrasane_ir
✅ بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
امام خامنهای (مدظلهالعالی) :
دولت یک مجموعه وسیعی است که صدها مدیریت مؤثر و تعیینکننده در آن وجود دارد و اینها میتواند میزبان جوانهای مؤمن و نخبه و انقلابی ما باشد و این کاری است کاملاً شدنی. اگر یک چنین دولتی سر کار بیاید، به نظر من مشکلات خیلی زود حل خواهد شد. (۲۱/۰۲/۱۴۰۰)
حرف روز
دوقطبیهای مثبت و فرهنگ انتخاباتی!
انتخابات خرداد 1400 همچنان مهمترین مسئله سیاست داخلی است و طبیعی است که مسئولان کشور به هر میزان که میتوانند باید در مسیر تمهید برگزاری خوب و دعوت از مردم برای مشارکت حداکثری در این انتخابات تلاش نمایند؛ اما مرز بایدها و نبایدهای این تلاشها کجاست؟ مشارکتآفرینی آنهم از نوع حضور باشکوه حداکثری مردم، لازم است؛ اما آیا میتوان با هزینه منکر به این معروف توصیه کرد؟!
نکات تحلیلی: 1- رئیسجمهور هفته گذشته در جلسه هیئت دولت، اظهاراتی داشت که به شائبه دخالت در انتخابات، دوگانهسازی و تغییر دغدغههای مردم دامن زد! آقای روحانی در فرازی از سخنانش تصریح کرد: «کاندیداها استراتژیشان را بیان کنند، مردم باید بفهمند که این فرد دنبال تعامل با جهان است و یا به دنبال دعوا با جهان!»؛ قطبیسازی جامعه در کنار رقیبهراسی، دو شگرد مهم و البته نخنمای هر رقابت انتخاباتی در دنیا بهویژه در انتخابات کشورمان در سالهای اخیر است که در گستره و طیفی وسیع از رسانههای بیرونی تا رسانههای زنجیرهای اصلاحات و اعتدال تا بالاترین مقام دولت در این دوره و برای انتخابات پیش رو دنبال میشود. 2- البته دوقطبی سازی هم بر دو گونه است؛ مثبت و انگیزشی و منفی و مخرب! طبعاً، دوگانههای مثبت خود عاملی برای مشارکتآفرینی بوده و مستحسن است، اما دوگانهسازی مخرب میتواند افراد، شخصیتها و هنجارها و ایستارهای نظام و مردم را تخریب نماید و بر دشمنیها بهجای حل مسائل بیفزاید. 3- دوقطبیسازی منفی جامعه چراغ سبز به رقیب هراسی و حاکمیت دروغ، فریب و اغواگری است و بهتبع آنها متضرر اصلی مردمی است که در این زمین و زمینه قرار میگیرند و حل مشکلاتشان در حاشیه قرار میگیرد. 4- دوقطبیسازیهای مخرب در انتخابات زمینه کنشگری و تأثیرگذاری برخی جریانها، عوامل خارجی و ضدانقلاب در انتخابات را تقویت میکند. دوقطبیسازیهای مخرب آنهاییاند که اولاً میان منافع حقیقی و مجازی مردم تضاد ایجاد میکنند و ثانیاً در خلال آنها، سیاستها، راهبردها، آرمانها، شعارها و رفتارهای نظام به کانون منازعه تبدیل میشود.
نکته راهبردی: رقیب هراسی و دوقطبیسازیهای مخرب در انتخابات، ابزار دشمن برای جلوگیری از تحقق راهبردهای نظام بهویژه در بحث مشارکت حداکثری و انتخاب اصلح در انتخابات است. ترس کاسبان قطبیساز این است که نگاه انقلابی که بیشتر به دوقطبیهای عملی مثل کارآمدی در برابر ناکارآمدی و فسادستیزی در برابر فساد انگیزی فکر میکند، پیروز شود. برای پرهیز از دوقطبیهای مخرب، باید مطالبه دوقطبیهای مثبت از سوی مردم را به فرهنگ انتخاباتی تبدیل کرد. (نویسنده: فتحالله پریشان)