▼ حرف روز
خسارات دیپلماسی التماسی
جدای از آنکه بخواهیم درباره خوب و بد بودن برخی رفتارها در عرصه سیاست خارجی هرگونه قضاوتی داشته باشیم، آنچه برای منافع ملی یک کشور به مراتب ضرر و زیان آن بیشتر است، نمایاندن ضعفها و کاستیها در عرصه سیاست خارجی است. تعجب و تأسف اما زمانی است که از تجربههای تلخ روابط خارجی عبرت گرفته نشود و برخی بخواهند رندانه رفتارهای به غایت خسارتآمیز خود را در جلوی افکار عمومی بیارآیند. رهبر معظم انقلاب مدتی قبل در مقابل سیاست خارجی مبتنی بر «عزت»، از هزینهساز بودن «دیپلماسی التماسی» سخن گفتند. دیپلماسی التماسی یعنی به جای آنکه در متن توافق هستهای سازوکارهای واقعی و بازدارنده برای اجرای تضامین فراهم شود، در دیماه 1394 معتقد باشید «امضای کری تضمین است»، اما در 16 خرداد 1402 در دیدگاهی متناقض بگویید: «هرکس بگوید در روابط بینالملل میتوان تضمین گرفت، عوام است»! دیپلماسی التماسی یعنی مسئول دستگاه سیاست خارجی بعد از فروکش کردن هیجانات و احساساتش، در مهر 1400 ادعا کند: «من در مجلس گفتم در برجام کلمه «تعلیق» وجود ندارد؛ اشتباه از من بود!
دیپلماسی التماسی یعنی مسئول دیپلماسی کشور دست به عمل فاجعهآمیز بزند و ذلیلانه در شورای روابطـ خارجی آمریکا بگوید مذاکرات هستهای تأثیر مستقیم بر مسائل داخلی ایران خواهد داشت و در صورت شکست مذاکرات، شرکای غرب در ایران انتخابات مجلس آینده را به جریان غربستیز واگذار خواهند کرد و سپس ناچار باشد برای اثبات این دیدگاه خود به نتایج شکست مذاکرات در سال 2005 استناد کند تا به طرف مقابل بفهماند به سود غربیهاست که او و دوستانش در ایران را تقویت کنند!
دیپلماسی التماسی یعنی اردیبهشت 1392 (یک ماه مانده تا انتخابات ریاستجمهوری) در جمع دانشجویان صنعتی شریف گفته شود: «اروپاییها آقا اجازه هستند و آمریکا کدخداست؛ بستن با کدخدا راحتتر است». اما در اردیبهشت سال 1397 و پس از خروج آمریکا از برجام، «کدخدای سال 1392» به «موجود مزاحم سال 1397» تبدیل شود و مقام مسئول از نجابت مردم ایران شرم نکند و بگوید: «خوشحال هستم که یک موجود مزاحم از برجام خارج شده است!»
اما خطرناکتر از «دیپلماسی التماسی» برای منافع ملی «واکنشهای انفعالی» در مقابل چنین رفتارهایی است. این واکنشها نیز لزوما از سنخ امنیتی و قضایی نیست؛ بلکه مهمتر از آن، بیتفاوتی افکار عمومی و تعصبات نابهجای برخی احزاب و چهرههای سیاسی است، اگر نخواهند از تجربیات تلخ دیپلماسی التماسی عبرت بیاموزند؛ چرا که در این صورت ملت ایران ناچار به تکرار تجربه مجدد و زیانبار آن خواهد بود.
🆔https://eitaa.com/kamalibasirat
🛑 ولی را تنها نگذاریم
حجتالاسلام سیدعلی خمینی در مراسم بزرگداشت حضرت امام(ره) گفت: «در دل اتفاقاتی که سال گذشته افتاد من این را به وضوح احساس میکنم که این تلنگر در جامعه انقلابی ما زده شد که همه ما وظیفه داریم در خصوص تربیت فرزندانمان. راه این است که تکتک جوانان انقلابی و سربازان مکتب امام(ره) باید نسبت به کار فرهنگی هوشیار باشند. موفقیت دشمن زمانی است که ما در خواب باشیم، زمانی که جامعه انقلابی ما و آن کسانی که پیرو راه امام بودند تصور کنند وظیفه فرهنگیشان تمام شده است، یکی از مواردی که فکر میکردم جز مظلوميتهای رهبر معظم انقلاب است ریشه در همین موضوعات است. اجازه ندهیم رهبری در بزنگاهها تنها بماند.»
🆔https://eitaa.com/kamalibasirat
◄ دولت اقدام/ مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین گفت: «در سفری که بهمن سال گذشته به چین رفتیم، آنجا معلوم بود که ماجرای توافق ایران و عربستان اتفاق خواهد افتاد، اما اعلام نکردند تا ماجرا قطعی شود. قبل این دولت مرز شمال شرقی کشور مسدود شده بود. جمع کردن اختلاف ۱۰ ساله با ترکمنستان راحت نبود، اما در دولت آقای رئیسی حل شد. دولت آقای رئیسی تا کاری را انجام ندهد سر و صدا نمیکند.»
🆔https://eitaa.com/kamalibasirat
◄ خیام در راه مبارزه با فساد/ سخنگوی سازمان فضایی ایران اعلام کرد: «به زودی تصاویر ماهواره خیام در پنجره مدیریت واحد زمین استفاده میشود و با استفاده از آن زمینخواری و تخریب جنگلها راحتتر شناسایی خواهد شد.»
🆔https://eitaa.com/kamalibasirat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥 تهدید به حذف فیزیکی مسیح علینژاد و حامد اسماعیلیون توسط فخرآور | ما این کار را میکنیم
🍃🌹🍃
❌ جماعتی که با هدف ترویج هرزگی و شعار زن، زندگی، آزادی به میدان آمده بودند، هنوز هیچ قدرتی ندارند اینگونه توهینآمیز یکدیگر را خطاب و تهدید به قتل میکنند، وای به روزی که قدرت برسند.
🆔https://eitaa.com/kamalibasirat
🔰مفقودی فرش های سعدآباد و نقش یکی از اعضای ارشد دولت قبل و فرزندش!
🔺محمد دهقان، معاون حقوقی رئیس جمهور:
🔸طبق اطلاعات معاونت حقوقی این فرشها از سال ۹۲ تا ۹۵ مفقود و از مجموعه سعدآباد خارج شده است.
🔹سازمان بازرسی کل کشور گزارش مفصلی را در مورد مفقود شدن این فرشها در دولت دوازدهم به نهاد ریاست جمهوری وقت اعلام کرده است.
🔸تردیدی وجود ندارد که در دولت روحانی این فرشها مفقود شده و اینکه گفته شده ماجرا مربوط به دولت قبل از روحانی است، صحت ندارد.
🔹تعداد متهمان پرونده فرشهای سعدآباد ۹ نفر است. یکی از اعضای ارشد دولت و فرزند وی از متهمان این پرونده هستند و متهم دیگر هم از مسئولان نهاد ریاست جمهوری دولت قبل است.
🆔https://eitaa.com/kamalibasirat
هدایت شده از استوری قرآن و حدیث
🔹صفحه: 212
💠سوره يونس: آیات 26 الی 33
#قرآن #طرح_ختم_قرآن
#تلاوت_روزانه #تلاوت_قرآن
@ahlolbait_story