اندیشکده آمریکایی: ایران حق دارد به ما اعتماد نکند
آمریکا علاقه روزافزونی به زیرپا گذاشتن تعهدات خود در توافقات دارد و همین موجب شده تا اعتبار ایالات متحده از بین برود و کشورها در مذاکرات ریسک نکنند.
این تحلیل را اندیشکده آمریکایی کوئینسی منتشر کرده و نوشت: آمریکا در پایبندی به تعهدات خود سابقه خوبی ندارد. کشورها تهدیدهای ما به تحریم و زور را باور میکنند اما سخت است که به آنها بقبولانیم که آمریکا قابل اعتماد است و به تعهداتش در مذاکرات عمل میکند.
دولت ایالات متحده با مشکل جدی بیاعتباری روبهروست چرا که وعدههای دولت در زمینه لغو تحریمها و واگذاری سایر امتیازات، باورپذیر نیست. این مسئله توانایی چانهزنی مذاکرهکنندگان ما با دولتهای دیگر را تضعیف میکند، زیرا آمریکا گرایش فزایندهای برای زیرپا گذاشتن حرفها و پاره کردن تعهداتش دارد.
حتی زمانی که برخی کشورها تعهداتشان را رعایت میکنند، هیچ تضمینی وجود ندارد که واشنگتن در سالهای بعدی از توافق خارج نشود و در پی حمله یا سرنگونی آنها برنیاید. عملکرد واشنگتن در برابر لیبی و ایران نمونههای بارزی از این عهدشکنی هستند.
نتیجه پایبندی کامل ایران به توافق هستهای، خروج ترامپ از توافق و جنگ اقتصادی تمام عیار علیه ایران بود. تندروهای جمهوریخواه اعلام کردهاند که هرگونه توافق توسط دولت بعدی آمریکا پاره خواهد شد. از این رو، دولت ایران باید با فرض حتمی بودن این ادعا برنامهریزی کند.
دیپلماسی آمریکا از تکیه بیش از حد به تهدید نظامی رنج میبرد. در چند ماه گذشته انبوهی از مقالات و نامهها منتشر شده که در آن از دولت بایدن خواسته شده تا تهدیدهای نظامی علیه ایران را «معتبرتر» کند، گویا تمایل دولت برای توسل به زور مورد تردید جدی قرار گرفته است.
این ایده که آمریکا برای پیشرفت در مذاکرات نیاز به ایجاد ترس دارد، همه چیز را به عقب بازمیگرداند. دولت ایران نیازی به این ندارد که حتمی بودن حمله آمریکا علیه خودش را باور کند. رهبری ایران به تضمینهای معتبری نیاز دارد تا باور کند که واشنگتن میتواند تحریمها را لغو کند، زیرا بدون چنین تضمینهایی تهران انگیرهای برای کنار گذاشتن اهرمهای ایجاد شده در چند سال گذشته را ندارد.
استفاده افراطی از تحریمها مسیر دیپلماسی را میبندد و موجب میشود کارایی پیشنهاد کاهش تحریمها در ازای گرفتن امتیازات ویژه تضعیف شود. هنگامی که کشوری هدف طیف وسیعی از تحریمها قرار میگیرد، انگیزه کمتری برای واگذاری امتیاز خواهد داشت. از آنجا که اعمال تحریمها آسان و تلاش برای لغو آنها از نظر سیاسی دشوار است، گشایش وعده داده شده تحت تاثیر اقدامات اجباری دیگری قرار میگیرد.
آمریکا خیلی کم پیرامون معاهدهای به مذاکره میپردازد، چه رسد به عضویت در معاهدات، اما پیمانهای موفق کنترل تسلیحات را، به دلیل کوچکترین نقض از سوی سایر کشورها با کمترین سوء ظن، کنار میگذارد. به علاوه، پایبندی کامل سایر کشورها به معاهدات، هیچ تضمینی برای عدم خروج آمریکا از پیمانهای بینالمللی نیست. در تشکیلات سیاست خارجی آمریکا هنوز هم اجماع دو حزب قدرتمندی در زمینه مداخله نظامی و تحریمها وجود دارد، اما وقتی نوبت به مذاکره برای مصالحهای میرسد که به نفع همه طرفین است معمولا جناحبندی شدید حزبی و ایدئولوژیکی به وجود میآید. این حقیقت پیرامون قراردادها و معاهدات سیاسی به طور یکسان صدق میکند. زمانی که دیپلماسی از سوی بسیاری از رهبران سیاسی و سیاستگذاران مورد چنین بیمهری و بیتوجهیای قرار میگیرد هیچ توافق مذاکره شدهای از نابودی در امان نیست. سیاستگذاران ما اغلب نگران این هستند که چگونه ایالات متحده میتواند پایبندی دولتهای دیگر را راستیآزمایی کند، اما مشکل بزرگتر در حال حاضر این است که نمیتوان به دولت ما برای انجام کاری اعتماد کرد که میگوید برای چند سال آینده آن را انجام خواهد داد.
چرا کشور دیگر باید ریسک کند و امتیازات بزرگی را در مذاکرات با آمریکا واگذار کند، در حالی که عملا تغییر موضع واشنگتن پس از انتخابات بعدی ریاست جمهوری حتمی است؟ اگر ایالات متحده نتواند بار دیگر چگونگی عمل به تعهدات دیپلماتیک را بیاموزد، دیپلماسی آمریکایی همچنان به زیان منافع ملی و به زیان صلح و امنیت بینالمللی ادامه خواهد داشت.
🆔@kamalibasirat
🌺 شیفته آیتالله خامنهای هستم 🌺
🔹«نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا در مصاحبه اختصاصی با شبکه خبری المیادین لبنان، با اشاره به مبارزه ملت این کشور با امپریالیسم آمریکا، تأکید کرد که این کشور، روابط بسیار خوبی با جمهوری اسلامی ایران دارد و به زودی به تهران سفر خواهد کرد.
🔸وی با بیان اینکه شیفته حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب است، خاطر نشان کرد: «هر بار که به ایران میروم، دوست دارم که با آیت الله صحبت کنم. ایشان، مردی با درایت و هوش بالا هستند. لذا امیدواریم که در سفر بعدی، فرصتی دست دهد تا یک بار دیگر با آیت الله خامنهای صحبت کنم».
🔹رئیس جمهور ونزوئلا با اشاره به اینکه از آشنایی با سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، بسیار خرسند بوده است، از سفر وی در سال ۲۰۱۹ و در جریان «جنگ برق» علیه ونزوئلا به این کشور خبر داد و گفت: «سلیمانی در آن زمان به ونزوئلا آمد و درباره زمینههای مختلف کهربایی از جمله سیستم برق، صحبت کردیم. هر آنچه با او درباره آن صحبت کردیم، اجرایی شد. انسان خندهرو و خوشبینی به زندگی بود. خدا را شکر میکنم که با او آشنا شدم».
🔸مادورو با بیان اینکه، شهید سلیمانی با تروریسم و جنایتکاران خونریری مقابله کرد که به ملتهای محور مقاومت، حمله کردند، درباره روز شهادت وی خاطر نشان کرد: «دسلی رودریگز، معاون رئیس جمهور به من گفت که اخباری به دست ما رسیده است که احتمالا سرلشکر سلیمانی، ترور شده باشد. این مسئله غیر قابل باور، و جنایتی بود که دستور اجرای آن در کاخ سفید صادر شده بود... انسانیت باید از این، جنایت هولناک، عبرت بگیرد... آیا این جهانی است که برای بشریت در آینده میخواهیم؟ جهانی که ببینیم چگونه از کاخ سفید، دستور ترور یکی از قهرمانان علیه تروریسم صادر میشود؟... هرگز. جهانی که ملتها، خواهان آن هستند، جهان صلح، احترام و حاکمیت حقوق بین الملل است... بار دیگر باید صدای خود را در رد جنایت ترور این شهید و قهرمان ملتها، بالا ببریم».
🔻مادرو با اشاره به مسئله اقتصاد در این کشور گفت: «ما شاهد بهبود وضعیت اقتصادی هستیم و سال ۲۰۲۱، پس از آغاز جنگ اقتصادی [آمریکا]، نخستین سالی است که [ونزوئلا] رشد اقتصادی ثبت کرده است... انتظار داریم که سال ۲۰۲۲، بسیار بهتر از امسال باشد و کشور نیز شاهد پیشرفت باشد».
🆔@kamalibasirat
خاطره حاجقاسم از دوران کودکیاش: بالاخره موفق شدم قرض پدرم را ادا کنم
🔻برشی از کتاب "از چیزی نمیترسیدم" (خاطرات خودنوشت شهید حاج قاسم سلیمانی):
تصمیم گرفتم من به شهر بروم و به هر قیمتی، قرض پدرم را ادا بکنم. پدر و مادرم هر دو مخالفت کردند. من تازه وارد چهاردهسال شده بودم؛ آن هم یک بچه ضعیف که تا حالا فقط رابُر (شهر راور در استان کرمان) را دیده بود. اصرار زیاد کردم. با احمد و تاجعلی که مثل سه برادر بودیم ... راهی شهر [کرمان] شدیم. درِ هر مغازه و کافه و رستوران و کارگاه را میزدم و سوال میکردم : «آیا کارگر نمیخواهید؟» همه یک نگاهی به قد کوچک و جثه نحیف من میکردند و جواب رد میدادند. آخر، در یک ساختمان در حال ساخت وارد شدم. چند نوجوان و جوان سیاهچُرده مثل خودم، اما زبل و زرنگ، مشغول کار بودند ... استادعلی که از صدا زدن بچهها فهمیدم نامش «اوستا علی» است، نگاهی به من کرد و گفت: «اسمت چیست؟» گفتم: «قاسم.» [پرسید:] «چند سالته؟» گفتم: «سیزده سال.» [ادامه داد:] «مگه درس نمیخونی؟» [گفتم:] «ول کردم.» [پرسید:] «چرا؟» [جواب دادم:] «پدرم قرض دارد.» اشک در چشمانم جمع شد. منظره دستبند زدن به دست پدرم، جلوی چشمم آمد ...اوستا که دلش به رحم آمدهبود، گفت: «میتونی آجر بیاری؟» گفتم: «بله.» گفت: «روزی دو تومان میدم، به شرطی که کار کنی.» خوشحال شدم که کار پیدا کردم ... [چند ماه بعد، یک] شب، آهسته پولهایم را شمردم: همه دو تومانی و تعداد زیادی هم دوریالی، پنج ریالی و دهشاهی بود؛ سرجمع 1250 تومان! از خوشحالی در پوست خود نمیگنجیدم، موفق شدم بعد از پنج ماه، هزار تومان برای پدرم پول بفرستم ... بالاخره موفق شدم قرض پدرم را ادا کنم.»
🆔@kamalibasirat
6.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 به آقای خامنهای"امام جمعه وقت" میگه یه بوس بده ☺️
🆔@kamalibasirat
برای اولین بار👆
لطفاً عکس باز شود
«همه ی رزمندگان بسیجی و سرباز دفاع مقدس شهر از یک روز حضور جبهه تا تمام دفاع مقدس و نیز مدافعین حرم، به این اجلاسیه، دعوتند»
#اجلاسیه #ایثارگران ؛
پای خاطرات ایثارگران، رزمندگان، جانبازان، آزادگان، بسیجیان، امدادگران و سربازان دفاع مقدس
🗓 زمان؛ سه شنبه ٧ دی
⏰ ساعت ١٨
🟡 مکان؛ مسجد صاحب الزمان (عج) شهر ایور
ستاد مردمی یادواره شهدای شهر ایور
╭─•─═ঊــــــــــঈ═─•─╮
🌹 @ivar_razmandegan 🕊
╰─•─═ঊــــــــــঈ═─•─╯
📺 #مستند #حسین_پسر_غلامحسین
⭕️ تهیهکننده و کارگردان امیر عسکری
🖋 موضوع: روایتی از زندگی شهید محمد حسین یوسف الهی
✅ سهشنبه ٧ دی ساعت ٢٠:٠٠
❎ تکرار روز بعد ساعت ٠٧:٠٠ و ١٢:٣٠
🆔@kamalibasirat
💐رفیق خوشبخت ما 💐(زندگی نامه وخاطراتی ازسپهبدشهیدقاسم سلیمانی).pdf
2.26M
رفیق خوشبخت ما
درباره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی
🆔@kamalibasirat
6.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مجموعه کلیپ های معاونت سیاسی سپاه
🎬 قطب نما 213 | گارد آهنین
🔻سال های نخستین پیروزی انقلاب اسلامی، کشور درگیر مبارزه با ضد انقلاب و جنگ تحمیلی بود. دشمنان قسم خورده نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به منظور وارد آوردن فشار مضاعف بر نظام نوپای ایران، اقدام به ربایش چندین فروند هواپیما کردند و باعث پایین آمدن ضریب امنیتی در پروازها شدند.
🆔@kamalibasirat