اساتید زبان شناسی زبان های جهان را به دو درخت بزرگ زبانی تقسیم می نمایند .
اولین درخت , درخت بزرگ زبان های آریایی می باشد که ریشه آن به تمدن های آریایی منطقه هند و ایران باز می گردد و زبان سانسکریت و اوستایی از قدیمی ترین این زبان ها می باشند که از نظر این محققین از یک زبان مشترک اولیه جدا شده اند , اکثر زبان های اروپایی نظیر لاتین , یونانی , رومی , آلمانی و انگلیسی و اسکاندیناوی و ....ریشه در زبان آریایی دارند .
و درخت زبان آریایی بزرگترین درخت زبانی جهان می باشد .
اما درخت دوم بزرگ زبان جهانی درخت زبان های سامی می باشد , که زبان فرزندان سام پیامبر می باشد .
که حیطه حضور این زبان در دنیای باستان از فلسطین و شبه جزیره عربستان تا بخش هایی از نیمه غربی فلات ایران بوده است .
زبان آشوری , بابلی , آرامی , کنعانی , آکدی ,فینیقی , سریانی , عبری و عربی از مهمترین زبان های سامی می باشند که همه از یک زبان اولیه منشعب شده اند .
نکته : زبان چینی در این دو درخت زبانی جای ندارد
#تاریخ_زبان
زبان عبری یکی از شاخه های زبان سامی می باشد .
چون حضرت ابراهیم در سفر خویش از رود اردن و بنا به روایتی رود فرات 👈عبور👉 نمود .
به ابراهیم خلیل الله اولین عبرانی می گویند .
واژه عبری از ریشه (ع ب ر) عبور نمودن می باشد.
این واژه در زبان عبری עברי (عیوری) تلفظ می شود از ریشه עבר {ع ب(تلفظ و) ر }می باشد .
ابراهیم خلیل الله ابتدا به زبان کهن آرامی و یا سایر زبان های میان رودانی از شاخه زبان های سامی که در میان رودان بدان سخن گفته می شده سخن می گفته است ولی در کنعان احتمالا وی و فرزندانش اندک اندک با زبان کنعانی آشنا شدند و بدین زبان سخن گفتند.
بنابراین ریشه زبان عبری باستان را باید در زبان کنعانی جستجو نمود.
حضرت ابراهیم (ع) در کنعان ساکن شد و پس از وی نوه ایشان یعقوب (ع) فرزند اسحاق (ع)
که ملقب به اسراییل بود به همراه فرزندان خویش بنی اسراییل به سرزمین مصر سفر نمود .
پس از گذشت چند نسل بنی اسراییل به همراه موسی (ع) از مصر خارج شدند و در سرزمین فلسطین و کنعان ساکن شدند .
و بار دیگر بنی اسراییل با زبان کنعانی برخورد نمودند.
عبری کهن به مرور زمان از زبان کنعانی شکل گرفت و تا زمان سقوط سامریا پایتخت دولت افراییم (دولت اسراییل شمالی ) در سال 721 قبل از میلاد به دست آشوریان و سپس سقوط قدس پایتخت دولت یهود (دولت اسراییل جنوبی ) در 587 قبل از میلاد به دست نبوکد نصر , زبان عبری کهن به عنوان یک زبان زنده وجود داشت.
به نمودار ارائه شده در بالا دقت نمایید ,. اسراییلیان عقیده دارند ده سبط از اسباط بنی اسراییل پس از سقوط دولت افراییم, از بین رفتند و دولت یهودیان و سبط یهودا پس از سقوط دولت یهودیان به عنوان برده به بابل منتقل شدند . بنابراین بین یهودی و بنی اسراییلی از نظر یهودیان تفاوت وجود دارد.
در نمودار بالا نشان داده شده که زبان عبری کهن از کنعانی ایجاد شده و سپس به زبان سامری تبدیل شده که با نابودی دولت افراییم از بین رفته است .
پس از این تاریخ و نابودی دولت های یهودیان و مهاجرت عده ای از یهودیان , آنان در محاورات روزانه خویش به زبان آرامی سخن می گفتند .
و زبان عبری فقط به عنوان زبان مقدس تورات در نیایش های دینی استفاده می شد .
به مرور خاخام های یهودی زبان عبری کهن را با کمک آرامی احیا نمودند.
از این زبان با عنوان زبان عبری میانه (یهودی )یاد می شود
(به نمودار بالا مراجعه نمایید )
عده ای از محققین زبان عبری کتاب مقدس را متعلق به همین دوران زبانی می دانند.
#تاریخ_زبان #عبری #هوش_مصنوعی
✡ روچیلدها و وودرو ویلسون (١)
🌍 سال ١٩١٣ / حق السکوت!
1⃣ در ۴مارس، #وودرو_ویلسون بهعنوان ٢٨مین رئیسجمهور ایالات متحده انتخاب میشود.
2⃣ مدت کوتاهی بعد، یک #یهودی بهنام #ساموئل_آنترمایر از دفتر حقوقی «گوگنهایم، آنترمایر و مارشال» در کاخ سفید با ویلسون دیدار میکند.
3⃣ او تلاش میکند تا بهخاطر رابطهٔ نامشروعی که ویلسون در زمان فعالیتش بهعنوان استاد دانشگاه پرینستون با همسر یکی از اساتید آن دانشگاه داشته بود، مبلغ ۴٠هزار دلار از او حقالسکوت دریافت کند.
4⃣ رئیسجمهور این مبلغ را ندارد؛ بنابراین آنترمایر حاضر میشود تا این مبلغ را از جیب خود به آن خانمی که رئیسجمهور ویلسون با او رابطهٔ نامشروع داشته پرداخت نماید!!!
5⃣ بهشرط آنکه ویلسون نامزد پیشنهادیِ آنترمایر را در سِمَت #ریاست_دیوان_عالی ایالات متحده منصوب نماید، که ویلسون با این شرط موافقت میکند.
#عبری #اسراییل #هوش_مصنوعی
✡ روچیلدها و وودرو ویلسون (٢)
🌍 سال ١٩١۶ / نوبتِ برندیس
1⃣ در ۴ژوئن، #لوئیس_برندیس یهودی، براساس توافق انجام شده، به سِمَت رئیس دیوانعالی منصوب میگردد. #قاضی_برندیس همچنین از سال ١٩١۴ در سِمَت رئیس کمیتهٔ اجرایی امور #صهیونیسم مشغول به فعالیت میشود.
2⃣ اواسط جنگ اول جهانی، آلمان با حمایت مالی بیشتر از سوی #روچیلدها نسبت به فرانسه، ایتالیا و انگلستان، در حال پیروزی است. این حمایتِ گستردهتر، به این خاطر است که روچیلدها تمایلی به پشتیبانی از #تزار روسیه ندارند و روسیه در جبههٔ فرانسه، ایتالیا و انگلستان است. کمی بعد حادثهای مهم اتفاق میافتد.
3⃣ در ١٢ دسامبر آلمان به انگلستان اعلام آتشبس میدهد. روچیلدها مشتاق هستند تا مطمئن شوند انگلستان این آتشبس را قبول نمیکند؛ چرا که آنان علیرغم بهراه انداختن این جنگ، هنوز هیچ برگ برندهای در دست ندارند.
4⃣ در حالیکه انگلستان مشغول بررسی پیشنهاد آلمان است، عاملِ روچیلدها یعنی لوئیس برندیس هیئتی #صهیونیستی را به انگلستان اعزام میکند تا به آنان وعده دهد آمریکا به طرفداری از انگلستان وارد جنگ خواهد شد؛ بهشرط آنکه انگلستان #فلسطین را به روچیلدها واگذار کند!
5⃣ روچیلدها برای محافظت از منافع عظیم تجاریشان در شرق، نیازمند سرزمینی مثل فلسطین بودند. آنان همچنین تمایل داشتند تا کشور خود را همراه با نیروی نظامی مستقل در آن سرزمین بر پا نمایند تا از آن بهعنوان نیروی متجاوز در برابر هر کشوری که منافعشان را به خطر میاندازد استفاده کنند.
6⃣ کمی بعد، انگلستان معامله در ازای فلسطین را میپذیرد و صیهونیستها در لندن با همتایان خود در آمریکا تماس میگیرند و این خبر را به آنان اطلاع میدهند.
7⃣ ناگهان روزنامههای اصلی در آمریکا که تا آن زمان به طرفداری از #آلمان مطلب مینوشتند، در چرخشی ١٨٠ درجه، تبلیغاتی را بهراه انداختند تا افکار عمومی آمریکا را بر ضد آلمانها تحریک نمایند؛ تبلیغاتی مثل اینکه: «سربازان آلمانی در حال کشتار پرستاران صلیب سرخ هستند» و «سربازان آلمانی دستان کودکان را قطع میکنند»!
8⃣ جالب اینکه #وودرو_ویلسون در همین سال بار دیگر بهعنوان رئیسجمهور انتخاب میشود. شعار انتخاباتی او این جمله است: «فردی را دوباره انتخاب کنید که فرزندانتان را درگیر جنگ نخواهد کرد»!!
#عبری #هوش_مصنوعی #اسراییل
✡ روچیلدها و وودرو ویلسون (٣)
🌍 سال ١٩١٧ / فصل برداشت!
1⃣ ماشین جنگی #روچیلدها بهخاطر پیشنهاد صلح آلمان، با شدت هرچه تمام در آمریکا بهتکاپو افتاده است و تبلیغات ضدآلمانی را در رسانههای گروهی آمریکا منتشر میکند.
2⃣ این شرایط #وودرو_ویلسون را مجبور میکند تا تحت اوامر قاضیِ #یهودی دیوان عالی (لوئیس برندیس) از وعدهٔ خود به رأیدهندگان عدول نماید و در تاریخ ۶ آوریل، آمریکا را درگیر جنگ اول جهانی کند.
3⃣ بر اساس وعدهٔ روچیلدها به انگلستان در مورد ورود آمریکا به جنگ، آنان به این نتیجه میرسند تا سندی مکتوب را از دولت انگلستان مطالبه نمایند تا حمایت انگلیسیها را بهعنوان طرفِ معامله اثبات کند.
4⃣ در نتیجه، وزیرخارجهٔ انگلستان، #آرتور_جیمز_بالفور (که خود #یهودی است) پیشنویس سندی را تهیه میکند که به #بیانیه_بالفور معروف است.
5⃣ قسمتی از متن سند:
وزارت خارجه
٢ نوامبر ١٩١٧
لُرد روچیلد عزیز
بسیار خرسندم که از طرف حکومت اعلیحضرت، بیانیهٔ مزبور را بهنشانه حمایت از #آرمانهای_یهودی_صهیونیستی به شما ابلاغ نمایم... دولت اعلیحضرت از تأسیس وطنی برای مردمان #یهودی در #فلسطین حمایت میکند و نهایت تلاش خود را به کار میبندد تا تحقق این هدف را تسهیل نماید... ممنون خواهم شد اگر این بیانیه را به اطلاع فدراسیون #صهیونیسم برسانید.
ارادتمند شما؛ آرتور جیمز بالفور
✡️ راز اسلام آوردن غاصبان خلافت از نگاه سید بن طاووس
✍️ #سید_بن_طاووس از عالمان نامدار شیعه در قرن هفتم هجری و صاحب کتاب مشهور لُهوف، در کتاب «کشف المحجة لثمرة المهجة» خطاب به فرزندش مینویسد:
1️⃣ و اى محمّد، فرزندم، بدان كه اسلام آوردن آنان كه بر على (ع) پيشى جُستند و همچنين تزويج آنان با جدّت محمد (ص)، دلايلى داشت كه مردمى كه خداى تعالى به آنان ديدهی بينش داده است به آن واقفند.
2️⃣ شيخ طبرسى در كتاب «احتجاج» و غير آن يادآورى كرده است كه «مهدى» (ع) فرموده است كه سبب اسلام آوردن آنان اين بوده است كه از #یهودیان شنيده بودند كه بهزودى محمد (ص) ظهور خواهد كرد و عرب و عجم به زير فرمان او خواهند آمد، و بر كشورها چيره خواهند شد، و بر صحّت اين پيشبينى دلايلى ابراز كرده بودند. وقتى آن نشانهها را در او ديدند در #طلب_ریاست، بهدست او (ص) اسلام آوردند.
3️⃣ كتاب «دانیال» كه فشردهٔ كتاب «ملاحم» است و اينک در اختيار من است متضمن مطالبى است حاكى از آنكه #ابوبکر و #عمر از كتاب (دانیال) كه نزد یهودیان بوده است، فهميده بودند كه رسول بزرگوار (ص) سرور جهان خواهد شد و پس از او مردى از [قبیلهٔ] «تیم» و مردى ديگر از [قبیلهٔ] «عدى» بهجاى على (ع) كه بايستى بهجاى جدّت (ص) مىنشست، خواهند نشست. و چگونگىهاى آن دو تن را نيز شناخته بودند و آن نشانهها را در جدّت و در خويشتن يافتند، از اينرو پيرو جدّت شدند و بهدست او اسلام آوردند تا ولايتى را كه «دانیال» در كتاب خود گفته بود بهدست آورند.
4️⃣ پس اى محمد اى فرزند، چنان كه «مهدى» (ع) و «دانيال» (ع) گفته بودند حال چنين است كه آن دو به #طمع_ریاست دنيا مسلمان شدند و هرگز از جدّت محاربه با قبايل را نمىخواستند، و نمىخواستند به كارى دست زنند كه بين آن دو با همانندانشان دشمنى روى دهد، اما على (ع) در مقابل هركس كه خداى و رسول او اراده مىكردند چه خويش و چه بيگانه و چه ضعيف و چه قوى بهپاى برمىخواست.
5️⃣ پس آن دو مانند باز شکارى، آرام کمین کردند و بهسوى او حمله بردند و جدّت رسول اكرم (ص) را به خاک نسپرده رها كردند، حتى براى نماز به جسد مطهّر او «ص» نيز حضور نيافتند.
🕎 شبات شیرا (سرود دریا) שבת שירה
1️⃣ #شبات_شیرا شنبهٔ یادوارهٔ شکافتهشدن دریای سرخ هنگام عبور بنیاسرائیل و غرق شدن سپاهیان فرعون است، که در آن سرود شکرانه یا آز یاشیر خوانده میشود.
📚 در کتاب «میراث یهود» از نویسندهٔ یهودی «مشه حئیمپور»، دربارهٔ این مناسبت میخوانیم:
2️⃣ این #شبات [شنبه] بهعنوان شبات شیرا (شبات سرود) نامیده شده است، بهخاطر اینکه در فصل ۱۵ از کتاب خروج سرودی که مُشه رَبِنو [حضرت موسی (ع)] و فرزندان یسرائل [بنیاسرائیل] بهمناسبت شکافتهشدن آبهای دریای سرخ و عبور آنها در خشکی از آن سرائیدند، نوشته شده است.
3️⃣ سرودی که ملت یهود در موقع جدا شدن آبها برای یَهُوَه سر دادند به سرود #آزیاشیر [سرود دریا] معروف است. این سرود در تمام روزهای سال در تفیلای شَحَریت [نماز صبح] خوانده میشود. علت خواندن هر روز آن این است که ما ملت یهود باید همیشه معجزاتی را که یَهُوَه برای ما انجام داده است، بهخاطر داشته باشیم و همیشه شکرگزار او باشیم.
4️⃣ #یهودیان تمامِ آزیاشیر را در موقعی که از میان دریای سرخ عبور مینمودند، خواندند و با چشمان خود دیدند که آنها تنها افرادی بودند که در خشکی از میان آبها عبور نمودند، در حالیکه مصریان در فاصلهٔ بسیار کمی از آنها در آبها غرق شدند. این معجزهٔ بزرگی بود که آنها با دیدنش شروع به سرائیدن چنین آوای زیبائی نمودند.
5️⃣ جالب اینکه در تورات، خواندن این سرود با دف و رقص به #مریم نبیّه خواهر موسی و هارون علیهماالسلام نسبت داده شده است.