1_353139512.mp3
46.9M
#دعا_درمانی
جلسه بیست و هشتم
موضوع : ادعیه به انسان هنر زندگی کردن می آموزد و حتی معصیتی که شیاطین با آن می خواستند برای انسان فاصله با خدا ایجاد کنند را وسیله ای برای قرب الی الله قرار می دهد و ادعیه موجب حسن ظن و حسن توکل انسان نسبت به خدا می شود
سلسله مباحث #انس_با_دعا (۲۲)
💠چاره ای نیست ؛ باید بزرگ شد
می گویند اگر خواستید بزرگ شوید و از کودکی در بیایید ، با بزرگ ترها نشست و برخاست داشته باشید تا آرام آرام بزرگ شوید؛
در ادعیه در سخنی و همرازی که با تنها بزرگ عالَم دارد، رسم بزرگی را در دعا تمرین می کنند تا مومنین، به وسعت و بزرگی « الله »، خود را وسیع و بزرگ کنند.
🍃کانال مجموعه تبیین حقایق
🆔 @mtabeen_ir
@kanoon_tafakor
#شرح_تفسیر_المیزان_با_رویکرد_تربیتی
چکیده جلسه ۳۷(قسمت دوم) تفسیر المیزان سوره حمد ....
💠موضوع جلسه:
مراتب صبر و راه های کسب آن ....
👇👇
💠ادامه جلسه ۳۷قسمت دوم
• صبر جزع نکردن نزد غیر خداست و گر نه جزع کردن نزد خداوند خیلی خوب است و با صبر منافاتی ندارد.
• صبر اگر بخواهد خوب جواب دهد با محبت جواب می دهد، کسی که محبت واقعی به خدا دارد خیلی از بلاها را به جان خود می خرد، نه تنها صبر دارد شکر هم می کند، شکر بالاتر از صبر است. عده ای صابرند ولی شاکر نیستند و عده ای صابر شاکر هستند .
" اللهم انی اسئلک صبرالشاکرین لک " خدایا صبر شاکرین را از تو می خواهم ، " اللهم لک الحمد حمدالشاکرین علی مصابهم "
بالاتر از صبر این که شاکر هستند.
• اگر محبت و عشق خدا در دل کسی بیفتد بلاها را به جان می خرد. حضرت علی(ع): الهی انت کما احب فاجعلنی کما تحب خدایا تو همان کسی هستی تو دوست می داری.
• اگر ما به خدای متعال وفاداریم باید خودمان را فدای خدا کنیم نه خدا را فدای خود، در بستر محبت یک صبر عاشقانه رخ می دهد و صبر عاشقانه انسان را به صبر شاکرانه می کشاند. انسان هایی که از عشق به سمت صبر می روند خیلی راحت می توانند زندگی کنند.
🔹عوامل دستیابی به صبر:
۱.معرفت و شناخت ؛ اگر انسان به جریان امور آگاه باشد قاعدتا زندگی برایش خسته کننده نیست. صبر برای انسان جاهل بسیار دشوارتر از انسان آگاه است، صبر انسان را به گونه ای تربیت می کند که اصلا تلخی نمی بیند.
جریان خضر و موسی یک جریان قابل توجه در زندگی انسان است، همیشه در زندگی بین جریان خضرویه و موسویه نزاعی برقرار است، جریان موسویه می گوید چرا اینگونه شد و جریان خضرویه می گوید باید اینگونه می شد و جریان موسویه باید خودش را به جریان خضرویه بسپارد.
جریان یوسف و یعقوب هم همینطور است، جریان یوسف این طور است که انسان چه بخواهد و چه نخواهد یوسف جانش به ته چاه می افتد و باید صبر کند تا به عزیزی مصر برسد. در زندگی انسان یعقوب وجود دارد برادران یوسف هم وجود دارند، عده ای می خواهند او را نجات دهند و عده ای می خواهند از او بهره ببرند. آن چه که در زندگی حضرت یوسف اهمیت دارد این است که او این جریان ها را فهمید و توانست خودش را نجات بدهد.
انسان برای این که صابر باشد راهی جز تحصیل علم و معرفت ندارد. علم و معرفت از سختی کار و حادثه کم می کند و تحملش را در ذائقه ی انسان شیرین می کند. انسان بی صبر هیچ فایده ای ندارد چون مقدرات برایش رخ می دهد و با بی صبری کردن مشکلی حل نمی شود.
۲.محبت الهی؛ انسان باید عاشق خدا شود و این مستلزم این است که ظرافت های کار الهی را بفهمد، اسماءالحسنی الهی را بفهمد و نوع مطالعاتش را در مورد خدا اختصاص دهد. کسانی که واقعا و با تمام وجود محبت الهی را چشیدند به تمام اقسام صبر، صبر می کنند و هیچ تلخی احساس نمی کنند.بهترین راه برای رسیدن به فضیلت صبر وصول به مقام والا و برتر محبت است.
۳. نماز؛ یکی از عواملی که در مبارزه با هواهای نفسانی بسیار موثر است نماز است. کسانی که اهل جزع و بی تابی هستند نماز و ارتباط با خدای متعال بسیاری از مشکلاتشان را حل می کند، هر چقدر که کیفیت نمازشان بیشتر بشود جزع و بی تابی از بین می رود. در سوره ی معارج آمده است :
" إِنَّ الْإِنسَانَ خُلِقَ هَلُوعًا، إِذَا مَسَّهُ الشَّرُّ جَزُوعًا،وَإِذَا مَسَّهُ الْخَيْرُ مَنُوعًا،إِلَّاالْمُصَلِّينَ"
تنها کسانی که اهل نماز هستند می توانند چنین قدمی بردارند و دسته ای از مشکلاتشان را حل کنند.
انسان با نماز یک حریم الهی برای خودش ایجاد می کند که شیطان به راحتی نمی تواند به این حریم وارد شود.
۴. اراده و تصمیم بالا؛ صبر اراده و تصمیم بالایی نیاز دارد. " و اصبر علی ما اصابک ان ذلک من عزم الامور" (۱۰لقمان) بر آن چه که به تو می رسد صبر کن، صبر از محکمترین امور است. هیچ کاری بدون تصمیم و اراده حاصل نمی شود.
پیش از انجام هر کار ارادی اراده لازم است اما بعضی از کارها عزم الامور هستند و با اراده ی عادی محقق نمی شوند؛ عاقبت اندیشی، مشورت و تفکر نیاز دارد تا به جزم و محکمی برسد و محقق شود.
صبر کار عادی نیست که انسان بتواند بدون تصمیم صبر کند بلکه همیشه باید زمام نفسش را بکشد تا مبادا تردید ایجاد کند و او را به سمت جزع و فزع ببرد. انسان باید در زندگی فایلی برای صبر باز کند در غیر این صورت نمی تواند صبر کند. صبر در مورد کاری که سخت نیست ارزشی ندارد بلکه جایی که باب میل شخص نیست و برایش تلخ است و برایش اضطراب می آورد صبر ارزشمند است.
• اگر انسان بخواهد بین جبهه ی حق و باطل صف بندی ایجاد کند و در جبهه ی باطل وارد نشود یکی از راه هایش صبر است. خداوند در سوره طه به پیامبر می گوید: .
" فاصبر علی ما یقولون..." "وَلَا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ إِلَىٰ مَا مَتَّعْنَا بِهِ أَزْوَاجًا مِّنْهُمْ زَبین حق و باطل حرکهْرَةَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا لِنَفْتِنَهُمْ فِيهِ وَرِزْقُ رَبِّكَ خَيْرٌ وَأَبْقَىٰ " (۱۳۱طه)
چشم ندوز به آن چه به کفار دادیم تا بتوانی در صف بندیت کنی.
• بلا گاهی کیفری است و گاهی برای رشد است و برای مومن بلا همیشه برای رشد است. هر آنچه که در زندگی مومن اتفاق می افتد مومن باید به نفع حوزه ی ایمانی خودش تمام کند. اما خود شخص نمی تواند تشخیص دهد که آن چه اتفاق افتاده ابتلا بوده یا کیفر ،حتی کیفر را هم خداوند از طریق یک بلای طبیعی انجام می دهد. انسان وظیفه دارد که کلیه ی حوادث طبیعی و غیر طبیعی را ابتلا تلقی کند. نفس خواص دنیا برای اهلش می شود بلا، خاصیت عالم ماده این است نمی شود که دنیا باشد و بلا نباشد.
#شرح_تفسیر_المیزان_با_رویکرد_تربیتی
@kanoon_tafakor
سلسله مباحث #انس_با_دعا (۲۳)
💠 باید رشدکرد و بزرگ شد.
🔹راه هدایتی که ادعیه پیش می گیرند این است که نیازهای ما را تغییر می دهند و جهت دهی می کنند؛ نیازهای عمومی و همگانی به غذا و آب و همسر و پول و دنیا را به حبّ و عشق الهی جهت داده اند و آن ها را در این مسیر هزینه و خرج می کنند؛ وقتی نیاز تغییر کرد و نیاز وسیعی در پیش روی ما قرار داد، در واقع ما را وسیع کرده است و وسعت بخشیده و دیگر من آدمی دیروز نیستم که فقط خودم را ببینم و لاغیر و دیگر آدمی نیستم که از شهوت و غضب برخوردار باشم و بیشتر بخواهم و هیچ چیز و هیچ کس دیگری را نبینم؛
🔹آدمی نیستم که همه را از دریچۀ تنگ نگاه خودم متهم بکنم و بدبین و بدخواه و بدگو باشم و صادراتم هرزه باشد و هرزه گویی و هرزه بینی را صادر کنم چرا که وارداتم هرزه نبوده است چون من را عوض کرده اند؛ و عالَمی وسیع را در روبروی من قرارداده اند که همه کاره اش خداست.
#استاد_مهدی_منصوری
🍃کانال مجموعه تبیین حقایق
🆔 @mtabeen
@kanoon_tafakor
#توصیه هایی کاربردی در باب مطالعه
سعی کنید تمرکز خود را در کتاب از دست ندهید
و خود و ذهن را همراه با کتاب کنید .
استمرار و استقامت در کار و فعالیت را از دست ندهید
و بدانید همین شرط بلوغ در کار و فعالیت است .
وقتی دارید کتابی را می خوانید و پیش می برید ...
بدانید که چه کار می کنید و کجای برنامه شماست ؛
این که نمی دانید چه کار می خواهید بکنید ، بدترین وضعیت است؛
مهم این است که بدانید که چه کار می خواهید بکنید ...
خودتان و کارتان را در تعامل با حضرت بقیه الله عجل الله تعالی بیندازید .
تاریخی که ما در آن زیست داریم ، چه تاریخی است و چه کار باید بکنیم ؟
ببینید با این فعالیت ها و مطالعات چه نقشی درتاریخ می توانید ایفاء کنید...
و جایگاه تان در این تاریخ چه می شود ؟
و ما در این تاریخ ، چه مطالعاتی و چه فعالیتی باید داشته باشیم...
تا بتوانیم در خطّ امتداد مبارزه قرار بگیریم
و در پیش بُرد انقلاب اسلامی موثر باشیم ؟
زرنگ باشید...
سعی کنید بود و نبودتان در جبهۀ حق متفاوت باشد ؛
خودتان را به هزینۀ کمی نفروشید
بعد از کمی مطالعه...
و گذر از سختیِ ابتدایی و دستیابی به لذّت...
فعالیت تان عادی می شود...
و خستگی سراغتان می آید
بدانید این هم طبیعی است
و اگر از این خستگی عبور کنید به لذّت پایدارتر دست خواهید یافت .
شاکر باشید
و ببینید که مطالب دستتان می آید
و ببینید که می فهمید
و ببینید که در صورت دل دادن و متمرکز شدن،
می توانید ...
و آرام آرام راه تان باز می شود.
اخلاص را تمرین کنید
و سعی کنید مخلصانه ورود کنید
و جز رضایت خدا را مدّ نظر قرار ندهید
و اگر هم این نیست،
مبارزه کنید...
تا آرام آرام قلبی که قهر با چنین چیزی است،
آشنا و رفیق گردد.
@mtabeen_ir
@kanoon_tafakor