فقه و اصول خیلی مهم است، در این شکی نیست؛ قبلا هم ما گفتیم ستون فقرات حوزه های ما فقه است؛ اما این معنایش این نیست که ما به فلسفه احتیاج نداریم. امروز بیش از گذشته به فلسفه احتیاج داریم.
روزی بود که ملاهای بزرگ ما، مجتهدین بزرگ ما برای تحصیل فلسفه «شدّ رحال» می کردند - مثل آخوند خراسانی که در سبزوار پیش حاج ملاهادی رفت و زانو زد و فلسفه خواند - یا بزرگانی از فقها و اصولیین ما که رفتند فلسفه خواندند و آن را فرا گرفتند. امروز از آن روز خیلی بیشتر احتیاج داریم. آن روزی که مرحوم علامه طباطبایی در نجف پیش مرحوم آسیدحسین بادکوبهای فلسفه می خواند، آن روز نیاز به فلسفه اسلامی به مراتب کمتر از امروز بود که این همه مکاتب گوناگون، این همه افکار جدید، این همه شبهه، این همه پیشنهاد فکری در دنیا مطرح است؛ آن هم با این روابط و ارتباطات آسان و سریع؛ با اینترنت و با بقیه وسائل، کتاب و مجله و چه و چه. بنابراین به فلسفه احتیاج است. نه فقط به فلسفه، به علوم دیگر هم در حوزه قم نیاز هست.
بیانات در دیدار جمعی از اساتید و فضلا و طلاب نخبه حوزه علمیه قم_مدرسه فیضیه ۸۹/۸/۰۲
@kanoon_tafakor
هدایت شده از آموزش تخصصی تعلیم و تربیت🌹تفسیر گرانسنگ سوره ی حمد🌹
دست پروده خدا باشیم .mp3
4.99M
🎙حجت الاسلام و المسلمین منصوری
●➼┅═❧═┅┅───┄
《دست پرورده خدا باشیم 》
"تو با همین قابلیت ها میتوانی بهترین باشی اگر ...."
99.1.25(ج۱۶)تفاوت امکان ماهوی وفقری، تفاوت ۱۰.mp3
9.9M
#نهایه_الحکمه
#المرحله_الرابعه_فی_مواد_القضایا
الفصل الاول
تفاوت های امکان ماهوی و امکان فقری
_ تفاوت دهم
جلسه شانزدهم
نهایه الحکمه ، مرحله چهارم ،فصل اول ، تفاوت های امکان ماهوی و امکان فقری ، تفاوت دهم ، یازدهم ، دوازدهم.mp3
10.36M
#نهایه_الحکمه
#المرحله_الرابعه_فی_مواد_القضایا
الفصل الاول
تفاوت های امکان ماهوی و امکان فقری
_ تفاوت دهم، یازدهم، دوازدهم
جلسه هفدهم ۹۹/۱/۲۶
99.1.26(ج۵۹)الذی بطن من خفیات الامور.mp3
12.43M
شرح و تدریس حدیث اول باب دوم
#توحید_صدوق
فراز: الذّی بطن من خفیات الامور
جلسه پنجاه ونهم
1_118291530.wav
17.82M
🎙حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا منصوری
●➼┅═❧═┅┅───┄
《می شود لحظه لحظه ی زندگی را صحنه ی بندگی کرد》
💐💐💐💐💐💐💐
برای بندگی کردن منتظر شرایط خاص نباشید!
"مومن زرنگ است"
جلسات شرح تفسیر المیزان
@AmuzesheTakhasosiTalimOTarbiat
@TafsereAlmizanBaghare
@kanoon_tafakor
🍃چکیده جلسه ۳۵ تفسیر المیزان سوره حمد
💠موضوع جلسه:
صبر و صلاة شکل دهنده ی شخصیت ...
🔹انسان یک نظام درونی دارد به نام عبودیت که با گفتن ایاک نعبد آن را اظهار می کند؛ برای این که این نظام از هم نپاشد نیازمند دژی به نام صبر است.
🔹صبر جلوی هجمه هایی که به انسان وارد می شود را می گیرد و اجازه نمی دهد استعدادهای او پراکنده شود، در نتیجه مانع از تصمیم گیری نسنجیده می شود.
🔹صبر به معنای ستم پذیر بودن، به معنای دست روی دست گذاشتن، به معنای تماشاچی بودن در برابر ظلم، به معنای رضایت دادن به شرایط نامطلوب، به معنای عضو ناکارآمد جامعه بودن نیست بلکه صبر اولین مرحله برای یک قیام جدی و مبارزه ی عمیق و دقیق با مشکلات است. در حدیث داریم که صبر فرمانده ی لشکر است یعنی یک سپاهی وجود دارد، صبر فرماندهی، ظرفیت، استعدادها و توانمندی ها و نظام درونی این سپاه را حفظ می کند.
🔹تعریفی که امروز از صبر دیده می شود ناشی از تعریف صبر در جامعه است و جامعه صبر بشر را این گونه تبیین کرده است. در اصل انسان ها بیش از آن که با واقعیات سر و کار داشته باشند با تلقین ها مواجه هستند و روی عملکردشان موثر است.
🔹در روایت داریم "خیر المرکب الصبر" بهترین مرکب صبر است.
🔹اگر انسان صبور باشد در زندگی از نظر معنوی، از نظر علمی، از نظر مواجهه با مشکلات خیلی قوی می شود و می تواند محرومیت های خود ساخته را با صبر جبران کند.
🔹اگر جامعه به سمت صبر می رفت مشکل جهیزیه ی آنچنانی حل می شد، صبر به معنای ستم پذیر بودن نیست بلکه صبر یعنی یک مدیریت جانانه، یک مدیریت واقع بینانه در زندگی است که من اصلا این وسیله را نیاز دارم یا ندارم؟! شرایطی که در حال حاضر بر زندگی حاکم است به این دلیل است که واقعیت زندگی از بین رفته است، در حالی که خود شخص هم می داند با یک سوم این جهیزیه هم می توان زندگی خوشی داشت.
🔹بشر در حال ناکارآمد کردن خود و ظرفیت هایش است و به دستگاه های بیرونی روی می آورد تا ضعف خودش را دستگاه ها جبران کنند، در حالی که اصلا ضعف را ندارد و یک ضعف واقع بینانه نیست بلکه یک ضعف خودپنداشته است. بشر ظرفیت های نادیده را برای خود ایجاد می کند و سپس دنبال راه حل می گردد و چون از اساس چنین چیزی وجود ندارد واقعا نمی توان آن را حل کرد.
🔹انسان اگر بخواهد از خسران نجات پیدا کند" یا ایها الذین امنوا و عملوالصالحات" باید به ملکوت چنگ بزند و خداوند را وسط صحنه ی زندگی بیاورد، یعنی ایمان بیاورد و متناسب با ایمان عمل کند، عمل صالح انجام دهد و دو عمل صالح که صبر و صلاه هستند اهمیت زیادی دارند. "وتواصوا بالحق و تواصوا بالصبر" زندگی توصیه ی به حق و توصیه ی به صبر نیاز دارد.
#شرح_تفسیر_المیزان_با_رویکرد_تربیتی
@kanoon_tafakor