027_01.2 18 مرحله دوازدهم.mp3
زمان:
حجم:
18.54M
#نهایه_الحکمه
#مرحله_دوازدهم
#الهیات_بمعنی_الاخص
مقدمّات اثبات وجودخدا
ادامه مقدمه هفتم،
مطلب هفتم
جلسه بیست و هفتم
کارکردهای فلسفه اسلامی (۳)
اجتهاد در معارف
هانری #کربن به من گفت که نقطهی عطف فلسفی زندگی او آن روزی بود که در دانشگاه سوربن سر کلاس ماسینیون نشسته بود. ماسینیون از علاقهی کربن هم به فلسفه و هم به هایدگر و کسانی مانند او آگاه بود و علاقهی معنوی کربن را به فلسفه خوب می شناخت.
او در پایان کلاس ، کتاب کهنهای را از جیب بیرون آورد و در حالی که آن را به کربن می داد، گفت: این کتاب گمشدهی توست. این کتاب چاپ سنگی بود از حکمة الاشراق شیخ شهاب الدین #سهروردی . در آن زمان کربن زبان عربی را قبلا آموخته بود و آن را به خوبی می دانست.
او گفت: من شروع به خواندن این کتاب کردم و کل زندگی ام دگرگون شد و دریافتم که گمشدهی حقیقی من نه #هایدگر بلکه این کتاب بود.
او منتقد سرسخت اگزیستانسیالیسم بود زمانی کربن گفت: وجود برای اگزیستانسیالیست ها به #مرگ رهنمون می شود، در حالی که در فلسفهی #ملاصدرا و فلسفه ایرانی اسلامی راه به #تعالی می گشاید و همواره رو به سوی #مراتب_بالاتر دارد.
_ گفتگوی رامین جهانبگلو با سید حسین نصر، صفحه۱۵۴
#فلسفه_اسلامی
#جهان_بینی
#کارکردهای_فلسفه_اسلامی
#اجتهاد_در_معارف
@kanoon_tafakor
028_01.2.19 ادامه مقدمه هفتم،مطلب هفتم.mp3
زمان:
حجم:
20.7M
#نهایه_الحکمه
#مرحله_دوازدهم
#الهیات_بمعنی_الاخص
مقدمّات اثبات وجودخدا
ادامه مقدمه هفتم،
مطلب هفتم
جلسه بیست و هشتم
012_01.1.19 تشکیک .mp3
زمان:
حجم:
20.63M
#نهایه_الحکمه
#المرحله_الاولی_فی_احکام_الوجود
#الفصل_الثالث_فی_ان_الوجود_حقیقه_مشککه
معیار عام تشکیک
مابه الامتیاز و مابه الاشتراک در تشکیک
جلسه دوازدهم
کارکردهای فلسفه اسلامی (۴)
اجتهاد در معارف
علامه #حسینی_طهرانی:
بسیاری از روایات ما مشحون به دقیق ترین مسائل عقلی است؛
و چگونه با عدم آشنائی به مسائل عقلیه می توان در این بحر بی کران وارد شد؟
و حاقّ معانی وارده در آن ها را در ابواب مختلفۀ #توحید و #فطرت و #قضاء_و_قدر ، و #امربینالأمرین، و #مبداء و #معاد، و حقیقت #ولایت، و کیفیت #ربط مخلوق به خالق و غیرها را به دست آورد؟
راویان احادیث أئمه طاهرین سلام الله علیهم اجمعین، همه یکسان نبوده، بلکه هر یک در مرتبه ای خاصّ و درجه ای مخصوص بوده اند؛ و روایاتی که از هِشام بن حَکَم و مؤمن الطاق و نظائرها نقل شده است، بسیار دقیق است و به خوبی می رساند که آنان در علوم عقلیّه متضلّع، و به فنون استنباط احکام و قیاسات عقلیّه، و جدل و خطابه و برهان واقف بوده اند؛ و حضرات معصومین با آن ها با لسان دیگری بسیار دقیق و عمیق حقائق را بیان می فرموده اند.
فهمیدن این دسته از روایات بدون خواندن فلسفه و آشنائی با علوم عقلیّه محال است.
📕 سرالفتوح، ص ۴۰تا۵۵
#فلسفه_اسلامی
#جهان_بینی
#کارکردهای_فلسفه_اسلامی
#اجتهاد_در_معارف
@kanoon_tafakor
کانون تفکر
قابل توجه دوستان ⬅️کلاس کلام جدید ⬅️چهار شنبه ✳️ساعت : ۱۰ صبح
امروز کلاس کلام جدید برگزار نمی شود و همان ساعت مرحله ۱۲ نهایه برگزار می گردد
12.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کارکردهای فلسفه اسلامی (۵)
اجتهاد در معارف
💢 فلسفه الهی و اسلامی کردن علوم
💢 بهترین و رساترین مبلّغ علمی در جهان
آیت الله جوادی_آملی:
فلسفه، رئیس العلوم است؛ او همه علوم را اسلامی کرده، او مسلمان کرده. تاثیر #فلسفه_الهی آن است که بهترین و رساترین مبلّغ علمی در جهان است. یک وقت است واعظی چند نفر را مسلمان می کند، یک وقتی علمی همه علوم دنیا را مسلمان می کند؛ (فلسفه) یعنی این!!
یک وقت کسی در ماه مبارک رمضان، در منبر از مرحوم #صدر_المتالهین با عظمت و جلال یاد نکرد؛ خدا او را هم بیامرزد. مرحوم #حاج_آقا_مصطفی برایم نقل می کرد که پدرم امام، قبل از انقلاب و قبل از رحلت مرحوم آقای بروجردی؛ وقتی پایان درس خارج شان فرا رسید، فرمود: حرمت بزرگان را حفظ کنید، ( و ما ادراک مَن #ملاصدرا )! برای اینکه اینها متولّی علمی بودند که این علم، علوم را اسلامی می کند.
شما اگر روی منبر میروید، چهار تا مسلمان درست میکنید؛ این چهار تا دانش نه، چهار هزار دانش نه، چهل میلیون #دانش را اسلامی میکند! فلسفه یک همچنین سمتی دارد.
☘ همایش دین و فلسفه _ قم ؛ مدرسه عالی دارالشفاء _ ۱۳۸۹/۰۷/۱۵
#فلسفه_اسلامی
#جهان_بینی
#کارکردهای_فلسفه_اسلامی
#اجتهاد_در_معارف
@kanoon_tafakor